מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת הורמנים יצאה גבוליתמיכל03/02/2018
שלום ערב טוב ...עשיתי בדיקה כללית להורמנים שהרופא הפנה אותי לפי התלונות
מכולם יצא ש igf 1 משהו כזה יצא גבוה מעט ...והרופא אמר שיכול להיות משהו אקרמולגיה אין לי מושג מה זה..הופנתי לעמסת סוכר לא ידוע למה..אין סכרת במשפחה
מה הכיונים אשמח לדעת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום03/02/2018בעקרון יש בעיה עם שיטת המדידה של IGF1 בארץ בכל המעבדות. אנחנו רואים תוצאות גבוהות שהן בפעמים רבות לא אמיתיות. אקרומגליה זה מצב שמופרש עודף הורמון גדילה בדרכ ע"י גדול שפיר בהיפופיזה זה יוצר הגדלה של כפות ידיים ורגליים של הלשון, של הלסת. יתר לחץ דם כאבי פרקים ותסמינים נוספים
בהעמסת סוכר בודקים אם מתן סוכר מבחוץ מדכא את ההפרעה של הורמון גדילה, אם אין גדול שמפריש הורמון גדילה אמורים לראות דכוי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעעקרוו הבנתי
מיכל04/02/2018לגבי העמסת סוכר..זה יכול לגרום לתסמינים ממש כמו סכרת???חוץ מהשמנה אלה ההפך אצלי...האם קיים טיפול לזה אני מעט לחוצה בכול זאת זה לא משהו גנטי או מסוכן??התסמינים נוראים וקשה ממש ככה תודה ליחה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום04/02/2018אם אין את התסמינים שתארתי , אז סכוי גדול שמדובר בהפרעה מעבדתית ולא הפרעה אמיתית. בכל מקרה גם אם מדובר באקרומגליה זה לרב לא גנטי ויש לכך טפול תרופתי או נתוחי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידוע לך אולי
מיכל05/02/2018ממה זה נובע!?זה משהו מדבק?
יש לי תסמיני סכרת מובאקים כאבי פרקים עצמות חלשות לפעמים בעיות בלחץ הדם מרגיש לי שאיברים פנימים נפוחים זה הגיוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום05/02/2018לא מדובר במשהו מדבק, אלא לרב גדול שפיר בהיפופיזה שמפריש את הורמון הגדילה. לרב יש לכך טפול תרופתי או נתוחי. קשה לי ליעץ מרחוק מבלי לראותך ולדעת אם קשור לתסמינים שאת מתארת. כאבי פרקים יכולים להיות קשורים להרבה דברים וגם יתר לחץ דם למרות שיכולים להיות קשורים גם לעודף הפרשת הורמון גדילה. שכאמור לאחר אבחון יש לכך טפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף
מיכל07/02/2018אוקי הבנתי..עכשיו לגבי mri יש בזה קרינה???כי יש הרבה חילוקי דעות שכן ולא ואני חוששת
תודה..ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר רק לדעת
מיכל08/02/2018אם הבדיקה כרוכה בקרינה...קראתי קצת באינטרנט יש הסוברים שכן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום09/02/2018בעקרון בדיקת הMRI מבוססת על תהודה אלקטרומגנטית וככל הידוע לי אינה כרוכה בקרינה משמעותית. הבעיה שהועלתה לאחרונה היא האם חומר הנגוד שבשמוש בבדיקה - גדוליניום אינו שוקע לזמן רב ברקמת המח. בכל אופן לא ידועות השלכות שליליות לכך עד כה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
מיכל09/02/2018אז כן יש קרינה...למה אמרו לי שלא לפני??
עוד נגלה שזה יותר מסוכן מסיטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום09/02/2018ככל הידוע לי אין קרינה אם יש בעיה כלשהי זה בחומר שמוזרק שלא מקרין אבל יתכן שנשאר בגוף יותר מאשר חשבו בעבר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן מבינה
מיכל11/02/2018הייתי אצל הרופא..ביקור ממש קצרצר ללא פירוט ועדיין נבדק נאמר לי שאולי הפרעה בגולגאיזם מה זה אומר?נשלל סכרת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום11/02/2018איני מכירה מונח בשל גולגאיזם. מניחה שאולי השם לא מדויק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן נכון
מיכל12/02/2018היתבלבלתי..למה זה קשור ??חלילה לסכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שרשמת טוב
מיכל12/02/2018כי בחיפוש גוגל אין תמילה הזאת
אולי שנינו טועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות
מיכל13/02/2018LUCOSE 0'
תחום מעבדההורמון-אנדו
שם הבדיקה: GLUCOSE 30'
תחום מעבדההורמון-אנדו
שם הבדיקה: GLUCOSE 60'
תחום מעבדההורמון-אנדו
שם הבדיקה: GLUCOSE 90'
תחום מעבדההורמון-אנדו
שם הבדיקה: GLUCOSE 120'
תחום מעבדההורמון-אנדו
שם הבדיקה: IGF1 0'
תחום מעבדההורמון-אנדו
שם הבדיקה: GROWTH HORMONE 60'
תחום מעבדההורמון-אנדו
שם הבדיקה: GROWTH HORMONE 120'
תחום מעבדההורמון-אנדו
קיבלתי תבדיקה הנל הבנתי שזה העמסת סוכר..mri תקין
מה שכן רציתי לדעת איך עובדת הבדיקה הזאת שותים פעם אחת ולוקחים כול חצי שעה בדיקה דם?? בשביל מה בדרך כלל עושים את הבדיקה הנל עם mri תקין
תודות לך ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום13/02/2018שותים תמיסת סוכר ואכן בדוקים בדיקת דם כל חצי שעה למשך שעתים
מציעה להתיעץ עם מי שהפנה אותך, לפעמים אין ממצא ברור בהדמיה אך אם חושדים בהפרשת יתר של הורמון גדילה מבצעים את הבדיקה.
לילה טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על השאלה
מיכל14/02/2018מה זאת אומרת אין ממצא ברור..הכול תקין
למה יכולה לגרום ההפרשה הזאת ומה הסיפטומים?
מה עושים במצב כזה מורכב ?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום17/02/2018קשה לי להגיב מבלי לדעת את הסיבה שבגללה הופנית לבדיקה. מציעה לחזור לרופא שהפנה אותך אליה. יתכן וזה לא מצב מורכב אלא רק בעיה מעבדתית במדידת IGF1 שקייימת בארץ ושהכל תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי העמסה
מיכל19/02/2018תודה לך..הופנתי בגלל כאבי פרקים ועוד סוג של נוקושות בשרירים ובעיות עור
לא הבנתי למה העמסה כשורה?? אקרומלגיה חלילה זה בדרך כלל אדנומה אבל עשו לי mri ותקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
מיכל22/02/2018האם יש סיבה להעמסת סוכר???
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום24/02/2018מציעה לפנות למי שהפנה אותך. העמסת הסוכר נועדה לוודא שאין אקרומגליה לא לבדוק את הסוכר לפי הבנתי, כאמור קשה ליעץ על סמך שברירי מידע, ורפואה שנעשית כמו שצריך לא נעשית כך!
בהעמסת הסוכר בודקים שיש דכוי של רמת הורמון הגדילה. וזה מסייע לשלול אקרומגליה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה ואייני יודעת
מיכל25/02/2018למה את כועסת..סך הכול רוצה לדעת כי הבנתי שאקרמולגיה קשור להיפופזה..מה קורה שזה לא נובע מישם..מאיפה זה יכטל לנבוע?זה קשור לפרקים וכאלה ..זה קצת מלחיץ
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק זה
מיכל26/02/2018מה שאני רוצה לדעת
תודה דר יקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום26/02/2018איני כועסת רק קשה לי לתת מענה לשאלותיך שדורשות בדיקה מקיפה אנמנזה מלאה ובדיקה גופנית.
בעקרון חבל להתפלסף מבלי להבין במה מדובר לעומק.
ישנם באופן נדיר גדולים שיכולים להפריש הורמון גדילה או הורמון אחר שמעלה הורמון גדילה כגון GHRH. אבל כל ההתפלספות מיותרת כי אולי הIGF1 מוגבר בגלל בעיה מעבדתית שיש בכל הארץ ואז כל הדיון הזה מיותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך המשך
מיכל27/02/2018באמת שהלחצת אותי כרגע!!כי יש לי רופא מאוד טוב ..ואם ואם זה היה נראה לו שטעות ..לא היה מפנה להעמסת סוכר של שעתיים!!!! גם את רופאה נפלאה ובאמת מקסימה..אבל כרגע הלחצת אותי נורא מאחר ואני אחרי mri
אז מה זה נדיר חלילה אני לא מבינה?זה מסוכן לדעתך?זה בסדר אני רק רוצה אם בטובך לתת יותר עומק להסבר שלך התור שלי קצת ארוך ולא בא לי להיות בלחץ!במיוחד mri תקין
תודה לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום27/02/2018אין סיבה להלחץ אך באמת שלא יכולה לאבחן דרך האתר מבלי לראותך. אחת הסיבות לעשות העמסת סוכר היא לשלול רמתIGF1 גבוהה שהיא טעות מעבדה במידה והחשד הקליני לאקרומגליה נמוך כאמור יש בעיה בשיטת המדידה בארץ והרבה פעמים רואים מדידות גבוהות שהן לא אמיתיות אלא טעות. אך מרחוק לא יכולה לתת לך אבחנה מבלי לראותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף - כיצד לנהוג?מנחם02/02/2018
בעבר לקחתי מינון גבוה של טוג'או וגם ג'נואט.
מאז שקיבלתי ג'רדיאנס ובתוספת הליכות ודיאטה מוקפדת הצלחתי להיפטר מהאינסולין וה-A1C שלי מתחת ל- 7.
לעיתים, אחרי א. ערב מחוץ לבית, אני מגיע אחרי 2-3 ש' ל-200 ויותר. אני מוריד את זה ל- 140 באמצעות הליכה של חצי שעה. תאורטית ניתן למנוע זאת באמצעות אינסולין קצר. מה עדיף. הליכה או אינסולין ?
ארצה לציין שכאשר לקחתי טוג'או, הייתי עושה לפעמים היפו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום03/02/2018מציעה לנסות להקדים את ההליכה לדי סמוך לאוכל וכך תמנע את העליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלת אוכל לחולי סוכרתשמואל31/01/2018
איזה אוכל/שתייה אסור לחולי סוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשמואל
ד''ר מאיה איש שלום01/02/2018ערב טוב,
בעקרון כל פחמימה עשויה להעלות את רמות הסוכר בדם כי כל פחמימה מתפרקת לגלוקוז דהיינו סוכר. בפחמימות מורכבות קצב הספיגה איטי יותר ולכן עלית הסוכר בדם יכולה להיות איטית יותר. כדאי להמנע ממיצים ממותקים הם עתירים בסוכר ונספגים מהר, מדברי מתיקה, מקמחים לבנים, לצמצם צריכת פירות לגבי מוצרים מקמחים מורכבים התגובה אינדווידואלית וכל אחד צריך לבדוק מה הכי מתאים לו קמח שפון, כוסמין, חיטה מלאה וכדומה.
פעילות גופנית מורידה את רמות הסוכר בדם מבלי לקשר לאנסולין, אלא באופן ישיר ע"י צריכה בשריר ולכן מומלץ לבצע פעילות גופנית סדירה כגון הליכה 150 דקות בשבוע אם אין מניעה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם של בלוטת התריסיעל31/01/2018
שלום ד"ר .
לאחרונה מרגישה עייפות , קיימת תסמונת טרום וסתית , דימוום וסתי מוגבר,חוסר ריכוז , ציפורניים שנישברות , בבדיקות דם ה TSH תקין הT4 בנורמה אך נמצא בתחתית הנורמה - 3.92 ו T3 גם הוא בנורמה אך בתחתית -11
האם יכול להיות שלמרות שמדדים בנורמה כל התופעות שאני חשה הן בכל זאת מהבלוטה? האם כדאי לנסות טיפול ולראות אם התסמינים נעלמים
אודה לעזרתך
בברכה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף....
יעל01/02/2018דבר נוסף שלא ציינתי . אני לוקחת סימבלטה . יכול להיות שהערכים נמוכים בגלל התרופה . כל התסימנים הופיעו אצלי הרבה לפני שהתחלתי עם הסימבלטה
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום02/02/2018סמבלטה יכולה להגביר את הפנוי הכבדי של T4. מהם ערכי הנורמה של T3 במעבדה שבא בצעת מ3.5? ומה היו ערכי הTSH
לא סביר שמדובר בהפרעה אמיתית אך מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני לשלול זאת. בנוסף לשקול בדיקה של קורטיזול וגם היתי שוקלת בצוע ספירת דם בדיקה של מחסני ברזל (פריטין), B12.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עצה על התלבטות קשה בקשר לטיפול מסויםחיותה גליצנשטין30/01/2018
אני בת 84 ומטופלת באוסטיאופורוזיס למעלה מ20 שנה.
לאחרונה סיימתי הזרקת פורטיאו במשך שנתיים. הרופאה המטפלת (במסגרת בי"ח) הציעה להתחיל בעירוי Acalasta.יש לציין שאין לי בעית סכרת או לחץ דם גבוה או לב. יש לי בעיות בעמוד השדרה
ואסטמה קלה. צפיפות העצם מלפני חודשיים יחסית משביעת רצון.
אני מאד פוחדת מתגובות הלוואי בטיפול הנ"ל. האם יש אופציה
כלשהיא אחרת? מודה מאד על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחיותה
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2018בעקרון לאקלסטה אין הרבה תופעות לואי 30% מפתחים חום בתגובה לעירוי שחולף כעבור מספר ימים יכול להיות מלוה בכאבי שרירים ותופעה דמוית שפעת (דמויה) סכוי קטן לדלקת בעין הפנימית, ובמידה וצריך לבצע עקירת שתן 1/10000 סכוי לבעיה ברפוי תופעה זו קיימת גם עם תרופות אחרות שמונעות פרוק אצם כגון פרוליה שהיא אופציה נוספת אם לא קבלת בעבר, אפשרות נוספת היא טפול פומי באקטונל או פוסלאן אם אין התוית נגד כגון צרבות או דלקת בושט
כדאי לשקול לתת טפול כלשהו בכדי לשמר את ההשפעה של הפורטאו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה הריון שבוע 8דנה30/01/2018
גילתי הריון רק עכשיו שבוע 8 עשיתי בדיקות tsh יצא גבוהה מאוד 85 כמובן התחלתי טיפול ואם כדאי לוותר על הריון זה ומה הנזקים שעלוללים להגרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2018קשה ליעץ מרחוק לגבי מצב זה, חשוב שתתאזני מהר, לא בהכרח תהיה פגיעה בעובר, אך כדאי להפגש עם אנדוקרינולוג ולדון בסכונים האפשריים. חשוב שמעתה תהיי במעקב אנדוקריני אדוק תקבלי מנון מתאים ותבצעי בטרימסטר הראשון בדיקות TSH בתדירות גבוהה לפחות כל 3 שבועות,
כאמור הפגיעה בעובר היא לא ב100% החשש העקרי הוא מפגיעה קוגנטיבית בעובר אך אזון מהיר כמובן מפחית סכון זה. יש גם סכון להפלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא mri לאחר ביצועענת29/01/2018
ערב טוב
שאלה בנושא mri לאחר ביצוע..עם היה משהו מדאיג באותו רגע מפנים לבית חולים או הרופא יודע על כך?
או שפשוט נותנים להיות בלחץ ככה בטיבעי!?
תודה רבה אודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לענת
ד''ר מאיה איש שלום29/01/2018תלוי היכן בוצע. אם בבית חולים ויש משהו מדאיג מיידעים את הרופא המפנה אם במכון פרטי אז תלוי במדיניות המכון.
מקוה שהכל בסדר ושאין סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בבית חולים..במרכז רפאוי
ענת30/01/2018לא פרטי..זאת אומרת מרכז רפואי כללית..אבל זה משאית כזאת שנמצאת בכמה מקומות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח
ענת30/01/2018לתשובה ד"ר
תגובה לענת
ד''ר מאיה איש שלום01/02/2018אינני יודעת
תנסי פשוט לצור קשר עם הרופא שהפנה אותך
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בהורמונים אצל גבר צעיראנונימית29/01/2018
שואלת עבור הבן שלי, בן 22, בעקבות גינקומסטיה עבר ברור הורמונלי.
Free androgen 81 ( נורמה 28-80)
Estradiol e2 187 ( נורמה 0-146)
Testosterone total 37.4 ( נורמה 8.4-28.8)
Androstenedione 15.9 ( נורמה 2.1-10.8)
SHBG 41 ( נורמה 3-71)
Fish 5.9 ( נורמה 0.7-11.1)
LH 6.5 ( נורמה 1.6-7.8)
, עבר אולטראסאונד אשכים שהיה תקין. האם כדאי לחזור על אולטראסאונד אשכים?
אשמח לשמוע את דעתך והמלצותיך. ממה יכול לנבוע מצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימית
ד''ר מאיה איש שלום29/01/2018במגבלת היעוץ שנעשה מרחוק, לא ניתן לתת חוות דעת מעמיקה, אך על פניו נראה שאולי כדאי לשלול ממצא אדרנלי. בהדמיה ע"י US או CT מכוון. שוב במגבלות היעוץ האינטרנטי
חשוב לראות שמדובר בכלל בגניקומסטיה אמתית ולא הצטברות שומן על רקע עודף משקל למשל. כדאי להשלים גם בדיקת DHEAS וגם 17 OH פרוגסטרון.
לגבי האשכים איני יודעת מה אכות הבדיקה שבוצעה, אם לא נלקח בטא HCG כדאי להשלים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון משהו לא ברור הגיוניתגדי27/01/2018
שלום...בן 35
בריא בדרכ
לפי תוצאות טסטוסטרון כללי אני צריך תמיכת טסטוסטרון אני ממש בגבול הנמוך
לפי תוצאות איכילוב bio avai אני יכול לתרום טסטוסטרון לאנשים...
מה ההגיון? מישהו יכול להסביר לי איך יכול להיות דבר כזה?
שורה תחתונה אין לי זקפות ואין לי חשק מיני והאורגזמות חלשות מאוד גם עם סיאליס שבקושי עוזר לזקפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגדי
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2018רמת הטסטוסטרון הכללי לא קובעת את רמת הטסטוסטרון הזמין שנקבעת לפי רמת של SHBG שקושר את הטסטוסטרון והופך אותו ללא זמין , הטסטוסטרון גם נקשר לאלבומין אבל הוא זמין לפעילות
בדיקת הBIO AVAILABLE טסטוסטרון באייכלוב בעצם בודקת באופן די ישיר את רמת הטסטוסטרון החופשי וזה שקשור לאלבומין.
לעומת זאת בקופות מבצעים תחשיב לפי SHBG וזה פחות מדויק.
צריך לראות את הרמות במדויק אולי לחזור שוב על הבדיקה באיכילוב ולשקול צורך בטפול בטסטוסטרון
במידה ומחליטים לטפל בטסטוסטרון כדאי לשמור זרע לפני כן במידע ואין לך ילדים כי הטפול יכול לפגוע ביצור זרע דבר שיכול לקחת זמן להתאושש ולעיתים מתאושש חלקית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק העניין
גדי27/01/2018שהטוטאל נמוך והזמין גבוה במצב כזה מטפלים?
תגובה לגדי
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2018צריך להתרשם מהתמונה הקלינית בכדי להחליט. ולראות גם את הבדיקות עצמם. היתי חוזרת על הBT באיכילוב על סמך בדיקה אחת לא מחליטים.
ההמלצה היא אפילו לבצע 3 בדיקות אבל ב-2 כנראה יהיה ניתן להסתפק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירקס והתנגשות עם תרופות אחרותרוני27/01/2018
שלום
ביתי בת 20 נוטלת יוטירקס .מינון של 50 .האם יש התנגשות עם תרופות כגון גלולת יאז או סרנדה שרק עכשיו התחילה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2018אין שום התנגשות
רק שתקח את שאר התרופות בנפרד מהאיותירוקס
יש לטול בבוקר בצום חצי שעה לפני האוכל עם מים בלבד
גלולות שמכילות אסטרוגן כמו היאז יכולות להביא לכך שיהיה צורך להעלות קצת את מנון האיותירוקס מציעה לבדוק חודש אחרי התחלת הגלולות את רמת הTSH ולהתאים את המנון בהתאם
הן מעלות את הרמה של חלבון שקושר את ההורמון (T4) בדם ולכן יש להעלות את המנון הרבה פעמים באיזה 20-30%
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת נבידו ורמות טסטסוטרוןרונן24/01/2018
ד"ר שלום,
אני בן 38, סובל מחוסר בטסטוסטרון, הייתי מטופל כשנה בטסטומקס 25 מ"ג כשנה עם הטבות חלקיות. הוצע לי לאחרונה נבידו, לקחתי את הזריקה לפני כחודש, בהתחלה הרגשתי פשוט מצויין, גם מצב רוח עלה, עליה חזקה בחשק המיני, בזקפה, ולאחר כשבועיים בערך החלה דעיכה בתחושות הללו, כאשר אני כחודש לאחר ומרגיש שוב דיכאון וחוסר חשק מיני וזקפה חלשה. הרופא אמר לי לעשות זריקה לאחר כחודש וחצי פעם ראשונה ואז פעם ב-3 חודשים. האם אמורים להרגיש את הסייקלים האלה של העליות והירידות של הטסטוסטרון או שזה לא תקין? עם הג'ל פחות הרגשתי עליות ומורדות כאלה תלולות...
האם לדעתך כדאי לקחת עוד זריקה או שלחזור פשוט לטיפול בטסטומקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרונן
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2018אחרי זריקה אחת של נבידו לא מגעים עדין לרמה יציבה בדם של טסטוסטרון , אבל בהחלט יש תנודות ברמות טסטסוטרון עם נבידו שהן פחותות עם טסטומקס. אפשר לנסות להמשיך נבידו ולראות מה קורה או לחזור לטסטומקס ולהעלות מנון ל50 מג' או 75 מג' ליום.
במידה ואין לך ילדים כדאי לשקול לשמור זרע לפני כי טסטוסטרון יכול לדכא יצור זרע לעיתים הפגיעה ממושכת גם אחרי הפסקת טפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאיה
רונן29/01/2018הבעיה בטסטומקס 50 מ"ג, שאין מינון יותר מרוכז אלא פשוט השקית ג'ל היא כפולה משל ה-25 מ"ג, וזה ממש מעיק למרוח כמות גדולה כזו של ג'ל וגם לחכות שזה יתייבש. לגבי השמירת זרע, דווקא אני רואה גידול בכמות השפיכה, למה שזה יפגע בזרע? למי שחסר טסטוסטרון יש פחות זרע אם אני לא טועה לא?
תגובה לרונן
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2018מבינה את הבעיתיות בכמות המריחה. בעקרון מתן טסטוסטרון מבחוץ מדכא את פעילות האשך ובמקרים רבים את יצור הזרע לרב הפיך אך יכול לקחת זמן
לכן שווה לבדוק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מחלת סוכרתגיא24/01/2018
אני בן 43 ואחד ההורים שלי חולה סוכרת ואני רוצה
לדעת מה הסיכויים שיהיה לי סוכרת ואיך מונעים את
האפשרות לחלות במחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגיא
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2018שלום
אני מניחה שמדובר בסוכרת מסוג 2, אם אכן כן הסכוי לתורשה הוא 30-50%, כאשר שמירה על משקל גוף תקין ,התעמלות סדירה פעילות ארובית 150 דקות בשבוע שעה בשבוע פעילות של תנגודת וצמצום צריכת פחמימות ופחמימות פשוטות כגון קמח לבן בפרט מונעים התפתחות סוכרת במעל 50%.
אם מדובר בסוכרת מסוג 1 סוכרת נעורים הסכוי לתורשה הוא רק 4-7% וכרגע אין דרך למנוע את התפתחותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס הריון ראשוןספיר23/01/2018
שלום רב
שבוע 15 הריון ראשון
ביצעתי בדיקת דם ויצא ערך נמוך מהנורמה בלוטת התריס TSH-0.15 זאת אומרת פעילות יתר ביצעתי עוד שני בדיקות הקשורות לבלוטת התריס T3Free+T4free שיצאו תקינות רציתי לדעת מזה אומר שיצא לי ערך נמוך מהנורמה האם זה פוגע בהתפתחות העובר ? חשוב לציין שלפני ההריון בלוטת התריס תמיד הייתה תקינה . מאוד חוששת אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לספיר
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2018קשה לענות מבלי לבדוק אותך אבל בהריון הנורמה של TSH בטרימטסר ראשון יורדת ל0.1 בשני ל0.2 מה שחשוב זה שFT3, FT4 בנורמה.
ככל הנראה מדובר בשנוי פיזיולוגי של ההריון אך בכדי לדעת סופית צריך לבדוק אותך
לא מקובל לטפל לרב כשT4, T3 תקינים אלא לעקוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית החזה .......
בחורה27/01/2018אני בהתלבטות לקחת או לקחת את התרופה ..נתן לי לחמשה ימים 50 כשי שתרד מתחת ל 2.5 t3 טt4 תקינים
כבר לקחתי שלושה ימים ומחכה לתור ולעשות שטב בדיקת דם האם מזיק לי או לעובר התרופה אם לא במינון המדויק אני מואד לחוצה ומתלבטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה טעות בכותרת ..אשמח לתשובה ולמספר מרפאה
בחורה27/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לספיר
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2018לא אמור להזיק את לא מקבלת מנון גבוה אין לך מה לדאוג. לTSH יקח 3-4 שבועות לרדת כך שאין טרם לבדיקה אחרי כמה ימים. אפשר רק לראות שלא עלה יותר
הנמון הוא נסוי ותהיה...
נשמע מנון קצת נמוך 5 ימים 50 אבל אפשר לראות בבדיקות הבאות שאין עליה נוספת של TSH
אל תדאגי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז 106 בבדיקת דםחיה22/01/2018
שלום וברכה. בבדיקת דם שעשיתי הבוקר היה לי גלוקוז 106.
בשעה 4:00 לפנות בוקר שתיתי שליש כוס מיץ תפוחים לא טבעי מהול בעוד שני שלישים של מים. יתכן שזה העלה מעט את תוצאות הבדיקה? לפני שנה היה לי גלוקוז 96 בבדיקה.
אשמח למענה מהיר. די מודאגת מהתוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחיה
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2018אכן שתית מיץ כנראה העלתה את התוצאה. אך 96 בצום זה ערך שהוא בנורמה אך בגבול העליון. היתי שוקלת בצוע בדיקת המוגלובין A1C שנותנת אומדן לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
וכמובן שהקפדה על פעילות גופנית סדירה כגון הליכה 150 דקות בשבוע ופעילות של תנגודת שעה בשבוע וכן לצמצם צריכת פחמימות בתזונה יכול לשפר מאוד את ערכי הסוכר,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון מספר שלוש tshבחורה22/01/2018
12:52 22/01/2018 | מאת בחורה
שלום בת 28 בהיריון מספר 3 ..
בהיריון האחרון שלי לפני שבעה שנים התגלה אצלי תת פעילות וטפולתי בתרופה ולאחר הלידה התת פעילות נעלמה והפסקתי לקחת תרופה
היום אנמ בהיריון אחרי שבעה שנים לא לוקחת תרופה לתת פעילות עשיתי בדיקות דם לבולטה והתוצאה tsh 3.87 t3 4.6
T4 14.8.ואני חוזרת שאני לא לוקחת שום טיפול לבולטה.
אני בשבוע 4 פלוס יום
רופא משפחה התקשר לרופא אנדוקרינלוגיה כדי לוודא את חוות דעת שלו ואמר לו שיתן לי לקחת יוטירוקס חמשה ימים במינון 50 וללכת אליו בעוד שבועיים לרופא אנדוקרינולוגיה
רציתי לדעת את הדעה שלך לגבי הנתונים כי התור שלי אצל מומחה עטד שבועיים
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לבחורה
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2018קשה לי לחוות דיעה מבלי לראות את תפקודי התריס בהריונות הקודמים, קיום נוגדנים
ככל הנראה טפול לא יזיק ואם הTSH הוא כזה בשבוע שכזה צפוי לעלות ללא טפול, אז ככל הנראה כדאי להתחיל טפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)