מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאחר ניתוח כריתת אדרנל עקב קושינגטל18/03/2018
הי
אני כחודש וחצי לאחר הכריתה. בינתיים הבלוטה הנןתרת לא מתעוררת. נוטלת הידרוקורטיזון 10 מלל בבוקר. בלילות האחרונים מתעוררת עקב דפיקות חב חזקות כאילו אני נבהלת ממשהו. הדפיקות לא שוכחות זמן רב. האם זה יכול להיות שהבלוטה מתחילה להתעורר ולשחרר אדרנלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטל
ד''ר מאיה איש שלום18/03/2018קשה לדעת יכול להיות גם בגלל חסר ..מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל. לשקול גם בדיקה של תפקודי תריס.
לעקוב אחר לחץ הדם ואלקטרוליטים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי קורטיזול - מה הנורמה?חן18/03/2018
שלום ד"ר !
רציתי לדעת מהן ערכי הנורמה לבדיקת קורטיזול בבוקר בערכים של nmol/L ??
האם צריך לעשות את הבדיקה ביום מחזור כלשהו או תחת צום ?
תודה , חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחן
ד''ר מאיה איש שלום18/03/2018הנורמה המדויקת תלויה במעבדה בה מבוצע.
אין צורך ביום מסוים של המחזור. תבררי עם האחיות שלוקחות דם אם יש צורך בצום.
ככל הידוע לי אין צורך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטו וגנטיקה שעוברת לבןמעיין18/03/2018
היי, אובחנתי כסובלת מהשימוטו במהלך ההריון שלי וטופלתי תרופתית ע"י יוטירוקס. האם יש צורך לשלוח את הבן שלי (כיום בן שנתיים וחצי) לבדיקות של הבלוטה?
* אציין שבגובה הוא באחוזונים הנמוכים אך גם אני ובעלי לא מאוד גבוהים)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למעיין
ד''ר מאיה איש שלום18/03/2018אינני אנדוקרינולוגית ילדים לכן מציעה להתיעץ עם רופא הילדים. התורשה מולטיפקטוריאלית ולכן קשה לכמת אותה
אם יש סיבה אחרת לבדוק אפשר לשקול זאת בפרט אם מבצעים ברור נוסף לנושא הגדילה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של חולשה בשריריםדן18/03/2018
שלום
האם מחסור בטסטוסטרון יכול לגרום לחולשה כללית המתבטאת ברפיון וכבדות של שרירי הזרועות הכתפיים והרגליים?
ברקע שלי-
אקרומגליה. נוטל זריקת סומטולין פעם בחודש כבר חצי שנה, מתוך זה הזריקה האחרונה היתה במינון 120 מג לעומת 90 מג הקודמות. כמו כן לוקח גם זריקה testoviron 250 פעם בחודש בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון מתחת לנורמה (בבדיקות האחרונות זה יצא הנמוך ביותר למרות שבמועד הבדיקות הייתי כבר אחרי 3 זריקות טסטוסטרון). יש גם ירידה בכמות הזרע והליבידו.
האם יכול להיות גם שעלייה במינון הסומטולין גרמה עוד יותר לדיכוי ה GH וכתוצאה מכך לתופעות הנל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדן
ד''ר מאיה איש שלום18/03/2018מציעה לך להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל חולשת שרירים יכולה לנבוע מחסר הורמון גדילה שאני מניחה שאין לך...
יש חלופות טובות יותר מטסטוירון שמשיגות רמה יציבה יותר של טסטוסטרון כמו טסטומקס ונבידו.
כדאי לודא שאין גם חסר בקורטיזול או בהורמוני תריס (FT4) כסיבה לחולשה השרירית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדוקטור
דן19/03/2018התייעצתי עם האנדוקרינולוגית ווהיא חושבת שסומאטולין לא גורם לתופעות לוואי אלה.
בינתיים קבעתי תור לבדיקות דם להורמונים, אבל עד שזה יתבצע מה שכרגע חשוב מבחינתי לדעת זה אם אכן יש מחסור חמור בטסטוסטרון (או פחות סביר לגביי- מחסור ב- GH, האם מצב זה לאורך זמן עלול להיות מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה מילדות גורם לכך?אליאן18/03/2018
היי, אני כשבע שנים לאחר הגדלת חזה עם קופסית בדרגה גבוהה. האם הפרולקטין הגבוה(2700) יכול לגרום לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאליאן
ד''ר מאיה איש שלום18/03/2018מצטערת לא הבנתי את שאלתך. ככל הידוע לי הגדלת חזה לא מביאה לעליה ברמות הפרולקטין וגם פרולקטין גבוה לא משפיע על גודל החזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין גבוה מילדות
אליאן19/03/2018היי יש לי פרולקטין גבוה מילדות. לפני עשר שנים עברתי הגדלת חזה. זמן קצר לאחר הניתוח נוצרה קופסית שהלכה והתגברה. ( מעטפת סביב השתל) ביעוץ אצל פלסטיקאי נאמר כי יתכן והפרולקטין גרם לכך. האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאליאן
ד''ר מאיה איש שלום19/03/2018לא ידוע לי על אפשרות כזו
אך כדאי לברר את סיבת הפרולקטין הגבוה (לשקול MRI מכוון להפופיזה, הערכת שאר הורמוני ההיפופיזה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תזונה על הורמוניםסקרנית18/03/2018
שלום רב, רציתי לשאול האם לשינויי תזונה מתזונה רגילה לתזונה טבעונית, או להיפך, מעבר מתזונה טבעונית לתזונה רגילה ( כולל בשר ומוצרי חלב) יכולה להשפיע על רמות של טסטוסטרון ואסטרדיול בבחור צעיר? אני שואלת כי קראתי שהכולסטרול מהווה חומר מוצא להורמונים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסקרנית
ד''ר מאיה איש שלום18/03/2018שאלה מעניינת. לא ידוע לי שנושא זה נבדק מספיק לעומק.
מסקירה קצרה של הספרות היא דלה בנושא
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין במקום גל טסטוסטרוןמני17/03/2018
אני בן 38 ועקב ירידה בטסטוסטרון הומלץ לי לקחת או גל מריחה אך זה עלול לפגוע בפריון שלי ובלב ובערמונית ואני ללא ילדים עדיין לכן הוצע לי לקחת איקקלומין האם זה יכול להעלות לי טסטוסטרון? האם זה גם עם תופעות לוואי כלומר מחיר שאשלם על כך? כמו כל כדור כימי
תגובה למני
ד''ר מאיה איש שלום18/03/2018לא ניתן לתת תשובה מלאה לשאלתך מבלי לדעת את כל הפרטים הרפואים אנמנסטים ומעבדתית. בעקרון אקקלומין לא ידכא את יצור הזרע מה שטסטוסטרון היה יכול לעשות, אבל לא בהכרח יעזור תלוי בסיבה לבעיה. מניחה שמי שהמליץ חשב על הנושא הזה. התרופה לא מותוות באופן כרוני לטפול בחסר בטסטוסטרון.
מבחינת תופעות לואי באופן נדיר (פחות מ2%) ירידה בראיה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזמן שענית הקרדיולוג כתב שישנה סכנה
גדי19/03/2018למחלה קרדיו וסקולרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למני
ד''ר מאיה איש שלום19/03/2018יתכן. לא ידוע לי על כך. בכל מקרה זה לא מקובל כטפול ארוך טווח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17-OH-PROGESTERONE המשך ברורמיכל17/03/2018
שלום רב ,
אני ממש בתחילת הריון (שבוע 4 וקצת) בבדיקה :
17-OH-PROGESTERONE
יצאה התוצאה : 16.5 nmol/L
מה המשמעות והאם יש מקום להמשך בירור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- אודה למענה
מיכל19/03/2018
מהם הערכים התקינים של הבדיקה הזאת ב- nmol/L ?
מדוע אין התייחסות בקופת החולים לערכים בתחילת הריון ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום19/03/2018שלום
הנורמות בהריון שנויות במחלוקת מציעה לחזור למי שהפנה אותך לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבצע בדיקת נוגדנים באופן פרטי?הילה16/03/2018
שלום, הופניתי לבדיקת נוגדנים כדי לאבחן את סוג הסוכרת. הבנתי שהתוצאות מגיעות לאחר תקופה של חודש עד 3 חודשים. האם יש דרך לבצע את הבדיקה באופן פרטי ולקבל תוצאות מהר יותר? או לזרז את קבלת התוצאות?
תגובה להילה
ד''ר מאיה איש שלום16/03/2018לא ידוע לי שניתן לבצע באופן פרטי, אבל את יכולה לברר בהרצליה מדיקל סנטר או מעבדות זר, לרב זה לוקח פחות מחודש בכל הקופות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדיל follicular carcinoma thyroidנויה 515/03/2018
היי
מה ההבדל בין קרצינומה עם קפסולה לבין קרצינומה חודרנית מה הפרוגנוזה שלהם
כמובן מדובר על בלוטת המגן
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנויה
ד''ר מאיה איש שלום16/03/2018לצורך הסבר מלא יש צורך ביותר פרטים (הממצא הסונוגרפי, הפתולוגי המאקרוסקופי, המיקרוסקופי, היכן בוצע ההפתולוגיה), בעיתי במסגרת איטנרנטית.
בעקרון אם מדובר בגדול פוליקולרי עם מאפיינים פפלרים לא אנבזיבי המחשבה שהסכוי לחזרה או לגרורות הוא קטן ביותר
בקרצינומה חודרנית הסכוי גם לא גדול אך לא אפסי.
שוב תלוי במידת החודרניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת סוכר בצורה טבעיתרוני14/03/2018
שלום לך
בת 60 סובלת מסוכר גבוה וכולסטרול גבוה. מטופלת בסטטינים. מנסה להוריד סוכר באמצעות תזונה נכונה.(בדיקה אחרונה-5.8).
הבנתי שכרומיום עוזר להורדת סוכר - כמה מותר לקחת ביום בצורה בטוחה? האם יש הבדל בין כרומיום פיקולאנט לכרומיוםGTF?
יש האומרים שקינמון מוריד סוכר. האם מותר לשלב עם כרומיום? כמה מותר ביום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום15/03/2018אינני עוסקת בתחום הזה. לא בטוחה שיש מחקר שבדק לגבי שלוב של כרומיום וקנמון. מציעה לשקול יעוץ עם רופא נטורופט או רופא סיני שעוסק בתחום. ככל הידוע לי המידע לגבי תוספים הוא שנוי במחלוקת מבחינת היעילות. ולגבי בטיחות אין לרב מחקרים ארוכי טווח...מה שבטוח שהפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת עוזרים בהפחתת רמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד צוואר - האם אצטרך ביופסיה?מזל13/03/2018
שלום רב
אני בת 66 עקב קשיים בבליעה ושלילת דלקת גרון ערכתי בדיקת TSH שיצא מעט נמוך (0.42) ן T3 ן T4 תקינים נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד שיצא:
אסטמוס לא מעובה.
אונה שמאלית לא מוגדלת - עם מספר קשרים סולידיים מעורבים בגודל עד 3 מ"מ.
אונה ימנית - מוגדלת עם מספר קשרים סולידיים מעורבים בגודל עד 16*25 מ"מ
לפי דירוג קשרים מתאים ל TIRADS 2
בלוטות לימפה לא מוגדלות.
מומלץ יעוץ אנדוקרינולוג.
אבקש עזרה באבחנה עד שאקבע תור. האם אצטרך ביופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למזל
ד''ר מאיה איש שלום14/03/2018יתכן שההחלטה על צורך בביופסיה תהיה לאחר בצוע מפוי טכנציום כי אם הקשרים חמים אין צורך בביופסיה
בכל מקרה הם לא חשודים לפי התאור הסונוגרפי ורק בגלל שהם מעל 2 סמ כדאי אולי לשקול נקור
כדאי לחזור על תפקודי תריס בהמשך כי אם הכאב בקדמת הצואר ולא בגרון אולי מדובר בדלקת בבלוטה ואם אכן מדובר בדלקת הקשרים עשויים להשתנות/להיות קטנים יותר בהמשך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם הנתונים עשויים להיות קשורים לגרייבס?אייל13/03/2018
ד"ר שלום,
אובחנתי בגרייבס לפני כשבוע והתחלתי טיפול במרקפטיזול.
לפני שהתחלתי בטיפול ערכתי בדיקת דם:
PTH - 6.96 --- מתוך סקאלה של 12-65.
CALCIUM - 11.30 --- מתוך סקאלה של 8.50-10.50.
5.59 - POTASSIUM --- מתוך סקאלה של 3.50-5.30.
5.04 - PHOSPHOURS --- מתוקך סקאלה של 2.40-4.50.
ALT - 147 --- מתוך סקאלה של 0-50.
ישנן עוד מס' חריגות בנוסף לכל הנ"ל(תפקודי כבד וכו') אבל אינני יודע מה עוד רלוונטי.
שאלתי היא; האם הנתונים תואמים ועשויים להיות קשורים לגרייבס?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום14/03/2018רמת הסידן הגבוהה בהחלט יכולה להיות קשורה לגרייבס ולפרוק מוגבר של עצם שמביא לדכוי PTH
גם העליה ברמת הפוספור
גם ההפרעה באנזימי כבד אך דורשת מעקב שלא תהיה החמרה תחת מרקפטיזול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מאיה - שאלה אחרונה על הגרייבס החדש
אייל14/03/2018
תודה רבה על תשובתך המהירה! (והמעודדת).
עניין נוסף שמטריד אותי זה תוצאות בדיקות הגזים בדם שעשיתי במיון טרם הגעתי לאנדוקרינולוגית:
PH-Ar -7.246 --- מתוך סקאלה של 7.350-7450 .
pC02 -Ar (mmHg) - 64.7 --- מתוך סקאלה של 35.0-46.0.
p02 -Ar (mmHg) - 16.1 --- מתוך סקאלה של 70.0-100.0.
31.3 - HC03 (BICARBONATE)-AR (mmol/L) --- מתוך סקאלה של 21.0-26.0.
total concentration of carbon dioxide (tCO2) - arterial bloo (mmol/L) - 33.2 --- מתוך סקאלה של 23.0-28.0.
Base excessqdeficit - Ar (MOSMO/L) - 5.0 --- מתוך סקאלה של 2.0-3.0 (מינוס).
חשוב לי לציין שאני גבר בן 30, אינני מעשן כלל ועוסק בספורט כל יום.
האם יש הסבר לכך?
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום15/03/2018זה לא תחום עסוקי...אבל בהחלט זו התוצאה שהיתי מצפה לראות אצל מעשן או משהו עם אסטמה/מחלת ראות.
כדאי לשקול בדיקה חוזרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס תוצאות בדיקהקלרה13/03/2018
שלום בבדיקה שגרתית(עשיתי לפני שנה יצא תקין)
נראה tsh 0.01
t3 6.08
t4 20.44
anti -tpo
thyoglobulin ab 23
די מודאגת ממה לכאורה נראה מה יש לי?
האם חוסר ויטמין d וברזל עלולים לגרום להפרעה?
שאר ההורמונים שלי תקינים ואין לי שום סימנים
האם דיאטה נטולת גלוטן עלולה לעזור?
מאילו מזונות ניתן להימנע בשביל לאזן?
במקביל אני מצויה במתח וחרדות האם זה גם משפיע
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לקלרה
ד''ר מאיה איש שלום14/03/2018מדובר בפעילות יתר קלה של בלוטת התריס
אני מתארת לעצמי שאינך מקבלת אלטרוקסין/איותירוקס כי אז פשוט היה צריך להוריד מנון
אין כאן סיבה לדאגה
צריך לבדוק מה המקור - האם דלקת בבלוטה? קשרית שמפרישה ביתר? או פעילות יתר על רקע אוטואמוני
את לא צריכה לדאוג להכל יש טפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגלולות למניעת הריון להסדרת ההורמוניםמאיה13/03/2018
האם הטיפול בילדה בת 24, שמגיל 17 לא מקבלת מחזור בעקבות אמנוראה משנית (בולמיה/ אנורקסיה), היא טיפול בגלולות למניעת הריון להסדרת ההורמונים... עד לזמן בו תרצה להרות ואז טיפולים וכו'?
תגובה למאיה
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2018חשוב שתגיע למשקל גוף תקין דהיינו BMI של לפחות 18. הגלולות לא מצליחות להגן על אובדן מסת עצם בתת משקל
מקוה שתגיע למשקל גוף סביר וזה יפתר
גלולות הן מעין פתרון קוסמטי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)