מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Tshהאם לקבל טיפול ביודשירי21/12/2017
Tsh קודם 0.02 כעת 0.29 היתר תקין במיפוי גוש אחד קולט. האם עדיין צריך לעשות טיפול ביוד? או שהתוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשירי
ד''ר מאיה איש שלום21/12/2017TSH 0.29 עדין מעט מדוכא אך קרוב לנורמה. מהם ערכי T4, T3?
אם מדובר בספור ממושך, או אם יש תסמינים מחלת לב ברקע או אוסטאופורוזיס מקובל לטפל. תלוי כמובן בכמות הקליטה והמנון הדרוש. אם הקליטה נמוכה ומחייבת מנון גבוה של יוד צריך לחשוב פעמיים.
קשה לתת יעוץ מבלי לדעת את כל התמונה המלאה. וזה לא מתאים בפורום זה יש להתרשם קלינית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס האם התוצאה הגיונית?גליה19/12/2017
היי,
להלן תוצאות בדיקות שקיבלתי שנראות לי קצת מדאיגות
THYROG.ABS 803.65 IU/ML
ANTI TPO ABS >1000
FREE T4 13.16 PMOL/L
TSH 2.80 µIU/mL
לפני חצי שנה בבדיקת US נמצא קשר בחלק תחתון של אונה שמאלית שבעקבותיה בוצע ניקור בו נמצא ממצא זהה אך ללא דיאגנוסטיקה סופית כי לא היו מספיק תאים.
אשמח לדעת מה בידקת הדם למעלה אומרת (יש לי תור לאנדוקרינולוג רק בעוד חודש).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגליה
ד''ר מאיה איש שלום20/12/2017הנוגדנים החיובים מעידים על תהליך אוטואמוני בבלוטת התריס שלא מדאיג כלל קיים ב5% מהאוכולוסיה. תפקודי תריס תקינים לכן לא מחייב שום טפול בשלב זה. במקרים של תת פעילות פשוט נותנים אלטרוקסין שזה ההורמון שבלוטת התריס מיצרת, טפול פשוט.
לגבי הנקור איני יודעת מהם מאפייני הקשר אבל אם היתה התויה לנקור אז מקובל לחזור על נקור שאינו אבחנתי
בכל מקרה אין כאן משהו מדאיג בבדיקות ששלחת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המינון שאני צריכה לקחת כדי שתרד ל 2.5?בחורה19/12/2017
שלום בת 28 מעוניינת לכנס להיריון
אני אמא לשניים בהיריון השני היה לי תת פעילות במהלך ההיריון אבל אחר הלידה נעלם והפסקתי לקחת תרופה
עשיתי בדיקת דם tsh בנורמה 4.36 אבל רופא הנשים אמר שצריכה להיות מתחת ל 2.5 כדי להיכנס להיריון
מה המינון שאני צריכה לקחת כדי שתרד ל 2.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לבחורה
ד''ר מאיה איש שלום20/12/2017מבלי לדעת פרטים קלינים נוספים קשה להמליץ על מנון
מציעה שתפני ליעוץ אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי ליעוץ וזה מה הסביר לי
בחורה21/12/2017בגלל שאני לא לוקחת תרופה קבועה לאיזון הבוטלה והערך שלי tsh בנורמה בלי תרופה אז הסביר לי שלא כדאי לקחת תרופה להוריד את הבלוטהה מתחת 2.5 ..ורק כאשר אכנס בהיריון אז אעשה בדיקת דם ואם יש צורך לקחת לאזן אז לחזור אצלו...
אשמח אם תגידי לי דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לבחורה
ד''ר מאיה איש שלום21/12/2017בכדי לתת תשובה מעמיקה חשוב להסתכל על ערכי TSH במהלך השנים על קיום נוגדנים לבלוטת התריס
אם יש נוגדנים ANTI THYROID PEROXIDASE מקובל לטפל
גם במקרים שאין נוגדנים בגלל ספור העבר הרבה פעמים מחליטים בערכים כאלו להתחיל טפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות MRI מחשושי19/12/2017
שלום, עשיתי MRI מעקב לממצא בהיפופיזה והתוצאות הגיעו היום:
"בין הנוירו והאדנו-היפופיזה מוקד יחסית היפואינטנסי בסריקה שלאחר הזרקת חומר ניגוד נראה ללא שינוי מאז הבדיקה הקודמת. במנח הסגיטלי נמדד כ- 3 מ"מ.
אין סטייה של הגבעול, לחץ על הכיאזמה או הסינוס הקברנוזי. "
ב MRI לפני שנה היה כתוב:
"מודגם אוכף בגודל תקין. גבעול הבלוטה אמצעי. הבלוטה בגודל תקין.
לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה. היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים."
האם הבדיקה תקינה? מהמעט שאני מבינה הממצא הצטמצמם.
האם יש צורך לחזור לרופא? האם יש צורך להמשיך מעקב בדיקות דם לרמת פרולקטין אם MRI יחסית תקין?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשושי
ד''ר מאיה איש שלום20/12/2017אכן מדובר בתהליך קטנטן. בהעדר ספור קליני קשה לי להתיחס למעקב הנחוץ מבחינת ברור מעבדתי לחסר או עודף הפרשה הורמונלית
כדאי לבצע השואה פורמלית לבדיקה הקודמת (בתשובה שציינת לא בוצע ההשואה) אם אכן התהליך קטן ניתן כנראה יהיה לרווח את ההדמיות ולא יהיה צורך בהדמיה אחת לשנה. גם אם התהליך יציב כנראה שניתן לרווח את ההדמיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת השוואה פורמלית?
שושי21/12/2017מה זאת אומרת השווה פורמלית?
צירפתי גם את התוצאות של לפני שנה. מה חסר?
אתן קצת רקע אולי יוסיף. בת 27, הוסת שלי לפני ה MRI הראשון (שנה שעברה) הפסיקה להגיע סדיר. בנוסף התחיל לי פזילה בעין שמאל ונוירולוג שלח אותי לסיטי ראש שבו המח תין ובעין שמאל יש אקסופתלמוס. אז הלכתי לאנדוקרינולוג ובבדיקת דם יצא פרולקטין כ- 800 (כל שאר הדברים בנורמה. ביקש שאעשה MRI ושם מצאו. ביקש שאעשה טסט סינקטן ועדיין לא עשיתי. בנוסף, שלח אותי לגינקולוג שראה באולטרסאונד רירית מעובה וציסטות בשחלות. אמר לי לחזור אליו לבדיקה חוזרת ולא הספקתי. בדיקת הדם האחרונה שעשיתי לפרולקטין היתה בפברואר ושם הערך היה תקין כי לקחתי דוסטינקס שלוש פעמים והפסקתי.
השאלה הכי חשובה שלי האם יש טעם להמשיך את הברור הזה אם ה MRI תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשושי
ד''ר מאיה איש שלום21/12/2017השואה פורמלית היא השואה שרדיולוג מסתכל על שתי הבדיקות ומשווה בינהן.
בעקרון כשיש ממצא היפופזרי מקובל להמשיך מעקב ניתן כמובן לרוווח אותו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת קורטיזול ברוקלילי18/12/2017
שלום רב,
קיבלתי תוצאה של 0.23 ug/dl של בדיקת רוק בלילה.
לא הצלחתי להבין האם זה ערך גבוה מאד. כי היה רשום שם על שינוי ערכי ייחוס וזה בלבל אותי. בדיקת קורטיזול בשתן יצאה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללילי
ד''ר מאיה איש שלום18/12/2017אם הבדיקה נעשתה באחת עשרה בלילה או בחצות אז היא קצת מוגברת. חשוב לעשות ביום רגיל ללא לחץ יוצא דופן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילי18/12/2017שלום רב,
הבדיקה נעשתה בחצות ביום שבת, אבל הייתי חולה בשפעת עם כאב גרון. האם זה יכול להשפיע על הבדיקה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ללילי
ד''ר מאיה איש שלום18/12/2017אכן יכול להשפיע.
היתי חוזרת על הבדיקה כשאת בריאה חשה בטוב ביום רגוע
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה לקביעת מינון טוג'אומהחם17/12/2017
מהי השיטה לקבוע את המינון היומי לטוג'או ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למהחם
ד''ר מאיה איש שלום18/12/2017בעקרון מנון הטוג'או נקבע לפי הסוכר , כאשר השנוי נעשה כל 4 ימים לא מקובל לשנות מיום ליום, אלא אם יש חריגה קצונית מעלה או מטה .
השנוים לרב ב-2-4 יחידות
אצל מרבית האנשים היעד בצום 80-110
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ידוע על הגידול הזהיאלי15/12/2017
היי
ההחלטה ניתקבלה להשלמת ניתוח היא מאנדוקרינולוג בשילוב אונקולוג והפתולוגים אמרו לי שממצא זה לא מוצא חן בעייני הפתלוגים ולכן המליצו השלמה לפחות זה מה שאני יודעת
האם הגידול הזה שכיח ??מה ידוע עליו אשמח למידע עליו יש לציין אחותי בת 44ניפטרה לפני 7 שנים מיסוג אלים של קרצינומה בשד שלא הגיב לשום טיפול
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום16/12/2017אם הוחלט ע"י צוות רב מקצועי שזה מה שכדאי לעשות אז כנראה שכדאי לבצע
בעקרון הקשר הגנטי לסרטן שד מאוד נדיר כדאי לשקול יעוץ גנטיקאי
כאמור הסוג של סרטן בלוטת התריס לא נחשב אלים אך השלמת הנתוח לא תהיה טעות וזה ללכת על הצד הבטוח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה אשמח לפירוט בפשטותיאלי14/12/2017
היי
לפני כחצי שנה ניכרת אונה של בלוטת התריס מימין תוצאה פתלוגית סופית NIFTP ביולי היתה ישיבה מורחבת עם פתלוגים על ממצא זה ונאמר לי ״שלא ניתן להגדיר את הממצא כשפיר ועל כן מופנת להשלמת כריתה ״ קוטר הגוש הינו 2.5ס״מ אנדוקרינולוג הפנה לניתוח הייתי אמורה לעבור בספטמבר ונידחה עקב בעיה באקג לבסוף ניתן אישור השאלה אם לא ניתן להגדיר שפיר זה אומר ממאיר ???והאם זה חוזר ??
תודה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2017בעקרון NIFTP נחשב גדול ממאיר אך עם התנהגות שפירה . סכוי לחזרה נמוך. יתכן שאפשר להסתפק בכריתה של אונה אחת בלבד אך חשוב מאוד להבין מה היה בפתולגיה וממה התרשמו.
המידע שיש לנו לגבי גדולים מהסוג הזה יחסית מוגבל, כי זו אבחנה יחסית חדשה.
יתכן שניתן להמנע מהשלמת נתוח אך קשה לי לחוות דיעה מבלי לדעת את כל התמונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bio dream של אלטמןמנחם14/12/2017
אני סוכרתי. מקפיד. רכשתי תוסף טבעי שאמור לשפר את איכות השינה שלי. הוא מכיל בין היתר אלכוהול (40%) וולריאן ומליסה רפואית וגם תמציות פרחים. נוטלים 25-50 טיפות לפני השינה. ערך תזונתי למנה: של 2 מ"ל הוא: פחות מ- 10 קק"ל. האם התוסף ישפיע על רמת הסוכר. האם כדאי להימנע ממנו ?
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2017לפי כמות הקלוריות שתארת אין שם הרבה פחמימות במנה ולכן לא צריכה להיות בעיה, אבל כדאי בכל זאת לוודא שאין עליה בערכי הסוכר בבוקר. אינני מכירה את התוסף הספציפי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האומנם סכרת? בדיקת העמסת סוכרשולה14/12/2017
שלום דר',
בת 63, בדיקת סוכר רגילה בצום לאורך השנים לא עברה את 100, (ממוצע 97) לאחרונה עשיתי בדיקת העמסת סוכר 75 מ"ג. התוצאות: בבדיקה לפני קבלת הסוכר 97, לאחר שעה 231, לאחר שעתיים: 129. האם תוצאות העמסת הסוכר תקינות?
המוגלובין A1C בבדיקות הדם ב 6 שנים האחרונות מיוצב על 6.3-6.4
אם בדיקת העמסת סוכר אכן תקינה ובדיקות הסוכר הרגילות בנורמה ורק ההמוגלובין קצת גבוה, זה אומר שהמצב מוגדר סכרת?
האם מומלץ להתחיל לקחת כדורים?
בברכה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשולה
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2017התמונה שאת מתארת אינה סוכרת, אלא מתאימה לטרום סוכרת עם הפרעה בעיקר אחרי האוכל, ובשלב המוקדם שאחרי האוכל
אפשר לשקול טפול תרופתי, כדאי מאוד לצמצם צריכת פחמימות ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה אם ניתן - 150 דקות בשבוע פעילות ארובית כגון הליכה ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאדנומה של הפראתירואיד - לעצתך אודהיפה13/12/2017
סיבת הבדיקה:
חשד לאדנומה של הפראתירואיד.
ממצאים:
המתאפיין בפינוי חומר מעט MIBI- מתחת לקוטב התחתון של האונה הימנית של התירואיד הודגם ריכוז של ה
איטי יותר משאר האזורים ויכול להתאים לאדנומה של הפראתירואיד.
ללא הזרקת חומר ניגוד) קיים רושם לאזור היפודנסי בקוטר כ 0.8- ס"מ המשכי לקוטב ) CT- באזור התואם על פי ה
התחתון של האונה הימנית של התריס.
הודגמה בלוטת התריס בגודל רגיל עם קליטת חומר מעט בלתי הומוגנית. TC-99M במיפוי תירואיד עם
.MIBI- לא הדגם ממצא פתולוגי באותו האזור, בו הודגם ריכוז מוגבר של ה
ללא הזרקת חומר ניגוד) הודגמו: ) CT- על פי ה
1. נגע היפודנסי בקוטר עד כ 0.8- ס"מ באונה הימנית של בלוטת התריס.
2. קשריות לימפה זעירות פראטרכיאליות מימין, ללא קליטת יתר.
3. תהליך היפרדנסי במח באזור הטמפורלי משמאל עם קליטה קלושה - ככל הנראה מנינגיומה מסוידת.
4. ממצאים ריאתיים:
RML- הודגמו קשריות ריאתיות בשתי הריאות והבולטות מהן בקוטר עד כ 1.6- ס"מ פראמדיאסטינלי ב
קשרית נוספת בקוטר עד כ 0.7- ס"מ עם הצללה אטלקטטית .LUL 2-119 ) ובקוטר עד כ 1.8- ס"מ )
וקשרית זעירה על הסדק הבינאונתי בריאה משמאל. RLL - דיסטלית אליה הודגמה ב
ללא עדות לתפליט פלאורלי .
הצללות בלתי ספציפיות באספקטים הדפנדנטיים של הריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליפה
ד''ר מאיה איש שלום13/12/2017לא ניתן להתיחס מבלי לדעת את הפרטים הקלינים. מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג
בכל מקרה לא כל אדנומה מחייבת התערבות, רק אם יש רמת סידן גבוה או אוסטאופורוזיס או שברים או אבנים בדרכי השתן או הפרשת סידן מוגברת בשתן או גיל מתחת ל50 הללו סבות להתערבות
ממליצה לשקול יעוץ פולמונולוג (מומחה ראות) בגלל הממצאים בסיטי חזה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך בהריון בשבוע 8+2פלונית13/12/2017
שלום, אני בשבוע 8+2 עם הסטוריה של הפלות חוזרות ועם קרישיות יתר. נוטלת קלקסאן, פרגניל ואנדומטרין. הTSH שלי צנח לאחרונה ל 0.24 (הנורמה זה 0.5), עם זאת, FT4 - 15 ו FT3- 5.37 תקינים. מה עלי לעשות?
תגובה לפלונית
ד''ר מאיה איש שלום13/12/2017באופן עקרוני הTSH הוא בנורמה להריון (בטרימסטר ראשון מעל 0.1) אבל מומלץ מעקב אחר תפקודי תריס, במידה וT4, T3 יהיו מעל הנורמה כדאי יהיה לשקול בדיקת אנדוקרינולוג
כרגע הבדיקות בתחום הנורמה להריון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסיוסי10/12/2017
שלום דוקטור
האם חום גוף נמוך(36.3) שנמדד במשך 3 ימים ברציפות בזמן ההתעוררות מהשינה.מעיד על תת פעילות.
בנוסף הTsh 6.35
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום10/12/2017TSH של 6.35 בהנחה שהFT4 והFT3 תקינים לא אמור לגרום לתסמינים כגון ירידה בחום הגוף
מדובר בהפרעה גבולית מאוד שלרב לא מביאה לתסמינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות חריגות נוספות
יוסי11/12/2017ACTH -8 am = 61.9
testostrone total = 7.9
מה המשמעות ?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום11/12/2017מצטערת קשה לענות בלי הקשר קליני.
לכן מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג
אם הטסטוסטרון הוא בנמול/ליטר כנראה גבולי, שוב צריך לראות הקשר קליני, לגבי הACTH חשוב יחידות המדידה שנלקח בתנאים נכונים (קרח) וגם שוב חשוב ההקשר הקליני.
מציעה להמשיך מעקב אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר, מתי מומלץ לעשות?דנה09/12/2017
שלום
בבדיקת הדם הגלוקוז יצא לי 111 המגלובין מסוכרר 5.8 אני במצב טרום סכרת ככה הרופא אמר לי האם כדאי לי לעשות גם העמסת סוכר תוצאה תקינה יכול לתרום במשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום10/12/2017העמסת הסוכר יכולה להוסיף בכדי להעריך את המצב טוב יותר, האם ההפרעה היא רק בצום או משולבת גם בצום וגם אחרי האוכל.
בכל אופן כדאי לשנות הרגלי חיים - להקפיד על תזונה שאינה עתירה בפחמימות ולבצע פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה מומלץ לשמור אינסולין?דנה08/12/2017
שלום
האם מומלץ להשאיר את האינסולין במקרר? וברגע שמשתמשים בו האם מחזירים אותו למקרר או משאירים במקום יבש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום08/12/2017מומלץ לאחסן את האנסולין במקרר טרם השמוש, מרגע השמוש לאחסן בטמפרטורה שעד 25 מעלות. כלומר בחדר אך לא כדאי למשל להשאיר ברכב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)