מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלוקוז מיוןיבגני16/10/2012
שלום רב,
הייתי במיון ובבדיקת דם הגלוקוז הוא 120. 20 יחידות מעל הנורמה. אני בן 18.3 ויש היסטוריה של סכרת אצל אמא וסבתות. הגזמתי עם סוכר בעבר וגם עכשיו בטירונות צרכתי יותר מדי משקאות מתוקים ואוכל מתוק. אני מודע לכך שעשיתי טעות. עד כמה זה חמור?
האם זה אומר שמתחילה אצלי סכרת סוג א' או חס וחלילה ב'? אני ממש מפחד מזה.
האם יש דרך לצאת מזה? אם אתחיל לעשות ספורט ודיאטה ואוריד במשקל, ואפילו אשקול גלולות בעוד כ3 חודשים האם אוכל לצאת מהסכנה הזו?
תודה רבה \:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז מיון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/10/2012שלום
ניתן למנוע/לדחות סוכרת באמצעות דיאטה ופעילות גופנית.
האם הבדיקה נלקחה בצום? במידה ולא אז כדאי לחזור על בדיקת סוכר בצום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
יבגני18/10/2012כן הבדיקה הייתה אחריי צום.
כבר התחלתי בדיאטה ואני מתכוון להתחיל גם בפעילות גופנית.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוהאביטל א16/10/2012
בת 29 סובלת מאנמיה כרונית ע רקע חסר ברזל מקבלת עירויי ברזל תוך ורידיים בגלל בעית ספיגה. ברקע חשד לקרוהן אך לא חד משמעי. כמו כן סובלת מרפלוקס וגאסטריטיס כרונית. לאחרונה בדיקות ה- TSH היו במגמת עלייה אך בתחום הנורמה אתמול התוצאה יצאה מעל הנורמה 5.77 כאשר הנורמה עד 4.20. אמי סובלת מהיפותירואידזם וגם קרובי משפחה רחוקים יותר. אני אחות צעירה במקצועי ורציתי לשאול מס' דברים: 1. האם היפותירואידזם זו בעיה תורשתית- משפחתית? אמי קיבלה זאת בגיל מאוחר יותר. 2. האם על סמך בדיקה אחת ניתן לקבוע אבחנה או שמומלץ לחזור על הבדיקה? 3. האם עלי לפנות לאנדוקרינולוג או שרופא משפחה יכול לטפל בבעיה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה - תגובה
תת פעילות בלוטת תריס היא אכן משפחתית ושכיחה יותר אצל נשים.
במידה ואת מתכננת הריון אז יהיה מקום לטפל גם בערכים הנוכחיים.
ממליצה על יעוץ עם אנדורינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הבדיקות -אתילה15/10/2012
שלום, קבלתי את תוצאות המעבדה ,אשמח ואודה מראש לעזרתך והתיחסותך:tsh =5.36 לעומת ה-t4free=26.3 אינני מטופלת בתרופות אך עלי לציין שבחצי השנה האחרונה אני סובלת מנימולות ביד ימין,עייפות וקשיים בהרדמות.אני בת 58. אשמח לפיענוח של תוצאות המעבדה שציינתי.תודה רבה.לפני שנה בדיוק תוצאות הבדיקה היו בערכיםtsh=6.1 ואילו ה-t4 free =20.2 מה דעתך? עלי לציין שאני בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית.תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הבדיקות - - תגובה
אכן מוזר שTSH גבוה עם FT4 מעט גבוה. ממליצה לבדוק שוב TSH FT4 FT3 (שלושתם). עם התוצאה יעוץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלתרוקסיןדניאלה15/10/2012
שלום
לגבי תרופת האלתרוקסין -האם להמשיך לקחת את התרופה לאור תופעות הלוואי שהתגלו לאחרונה באמצעי התקשורת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלתרוקסין - תגובה
במידה ואת נוטלת את התרופה, מאוזנת ומרגישה טוב אין סיבה להחליף אותה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מתחיל ותת פעילות של בלוטת התרלי14/10/2012
שלום אני ממש בתחילת הריון ויצא לי בתוצאות בדיקת דם, TSH 4.59 כאשר הטווח הוא 0.35-4.20 - האם הדבר דורש התייחסות או טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מתחיל ותת פעילות של בלוטת התר - תגובה
כן, יש מקום לטיפול ואיזון הבלוטה דוקא בתחילת ההריון ולכן ממליצה שתפנה בהקדם לאנדוקרינולוג/רופא משפחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלתרוקסיןדניאלה12/10/2012
שלום
לגבי תרופת האלתרוקסין -האם להמשיך לקחת את התרופה לאור תופעות הלוואי שהתגלו לאחרונה באמצעי התקשורת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וודאי שלהמשיך, ולהתייעץ עם הרופא
מורי18/10/2012תופעות הלוואי שפורסמו ב"סיינטיפיק ידיעות אחרונות" לעניות דעתי, אינן אלא אותן תופעות מהן יסבול מי שיש לו תת-פעילות ולא יקח את התרופות.
כן כדאי לבצע בדיקת רמות כ-6 שבועות לאחר מעבר לכדור החדש, לראות אם המינון מתאים לך.
בפועל ההבדל בין הכדור החדש לישן הוא האופן שבו הוא נספג בגוף, החומר הפעיל הוא אותו חומר פעיל.
* אני לא רופא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלתרוקסין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/10/2012שלום
אין סיבה להפסיק טיפול באלטרוקסין . חשוב לודא שאת מאוזנת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר גבוהים גורמים לבלבולדוד11/10/2012
סבי כבן 90 סובל לאחרונה מערכי סוכר גבוהים כ-200 ומעלה, הואיל והרופא המטפל החליט להפסיק לו את הטיפול בגלובן מחשש לנפילה בערכי הסוכר.
קבענו תור למומחה לסכרת בכדי לדון בהרחבה על המצב.
לאחרונה הוא מאוד מבולבל (אובחן כדמנציה מתחילה), האם יש קשר בין ערכי הסוכר הגבוהים לבין הבלבול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר גבוהים גורמים לבלבול - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/10/2012שלום
יתכן ולדמנציה יש סיבות שונות.
במידה וערכי סוכר מאד גבוהים אז זה יכול להוסיף לבלבול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי סוכר גבוהים גורמים לבלבול - תגובה
יתכן ולדמנציה יש סיבות שונות.
במידה וערכי סוכר מאד גבוהים אז זה יכול להוסיף לבלבול.
ישנן היום תרופות כגון JANUVIA GALVUS ONGLYZA אשר מאזנות את הסוכר ללא היפוגליקמיה. כדאי לדון על כך עם רופא המשפחה/רופא סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שיעור לאחרונה ותוצאות בדיקותשירה11/10/2012
היי,
אני בת 21, משתמשת במדבקות למניעת היריון כבר שנה. בחודשיים האחרונים שמתי לב שגדל לי שיער בפנים,בגב,בבטן ובירכיים. (במקומות שלא היו לי בהם ממש שיער עד כה). לא עליתי במשקל, או לפחות לא משהו דרסטי.
הופנתי לבדיקות דם הורמונליות, שאותן עשיתי ביום השלישי למחזור:
ESTRADIOL (E-2) - <70
SHBG - <0.2
LH- <0.2
FSH- <0.8
TESTOSTERONE- TOTAL- <0.9
INSULIN- 5.16 µIU/ml
CORTISOL-BLOOD- 652 nmol/L
*לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל אציין שיש לי כולסטרול גבוה,גם הרע וגם הטוב גבוהים. (כנראה מהמדבקות.)
תודה רבה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות ברישום
שירה13/10/2012374.0 nmol/L SHBG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות ברישום - תגובה
רמת TEST תקינה ושאר הבדיקות תקינות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ו- TSH - דחוףא10/10/2012
אני בשבוע 9 להריון. מתחילת ההריון לא בדקתי את רמת ה- TSH. המינון של האלתרוקסין
שלוקחת באופן קבוע - 200 מק"ג ביום 6 ימים בשבוע ו-1 יום בשבוע 250 מק"ג.
לפי בדיקה שעשיתי ביום חמישי האחרון והתוצאות שקבלתי היום:
TSH - 22.62, T4- 12.2
T3 - 3.12.
1. איך פתאום ה - TSH קפץ כל כך? מה עלי לעשות?
2. כמה מק"ג אלתרוקסין להוסיף עכשיו ביום וכמה פעמים בשבוע?
3. האם לא מאוחר מידי? עלי להפיל? עלול להיות נזק לעובר? האם נגרם נזק לדעתכן?
הרופאה שלי תהיה רק בעוד שבוע וחצי. אני מאוד לחוצה!
אודה לתשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ו- TSH - דחוף - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/10/2012שלום
את צריכה להתייעץ בהקדם עם רופא משפחה/אנדוקרינולוג להעלות מינון ELTROXIN
צריך להקפיד לקחת את הכדור בצום ובעיקר לא ביחד עם ברזל או מולטיויטמינים .
חשוב להעלות את המינון בהקדם ולעשות בדיקות חוזרות בעוד כ-3 שבועות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ודיכאוןחדווה10/10/2012
בת 57 , נוטלת גלוקופאג' אחד ביום. תוצאות בדיקה:גלוקוז 118 ,המוגלובין מסוכרר 6.50%. האם זו סכרת? האם ניתן להירפא מסכרת? האם דיכאון מז'ורי המלווה בהתקפי חרדה יכול להחמיד תסמיני סכרת? תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ודיכאון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/10/2012שלום
מאחר ואת מטופלת אז הערכים נמוכים יחסית ומאוזנים. נשאלת השאלה מדוע הוחל טיפול בGLUCOPHAGE האם עקב ערכים גבוהים יותר?
הדכאון לדעתי אינו קשור לסוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקוזהשוש08/10/2012
האים הזרקת ויקטוזה גורמת לעייות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקוזה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/10/2012שלום השאלה לא ברורה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצותדן07/10/2012
שלום
אני סובל מתת פעילות בלוטת התריס מאוזן 50 מ"ג סנתרואיד מידי יום
אני לוקח אצות ים 150 מ"ג כדור ביום
האם זה יכול לעזור לפעילות בלוטת התריס,בגלל היוד שבאצות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/10/2012שלום
למי שיש תת פיעלות בלוטת תריס לא רצוי לקחת תוספת גדולה של יוד (אצות מכילות ריכוז גבוה של יוד) מאחר והתת פעילות עלולה להחמיר את התת פעילות אשר נגרמת ע"י השימוטו אשר הנה הסיבה השכיחה לתת פעילות באיזורים שבהם שאין חסר יוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרייבס והריוןרותם07/10/2012
שלום רב,
אני נשואה בת 29, במאי 2011 עלה בבדיקת דם כי אני סובלת מיתר פעילות של בלוטת התריס.
התחלתי טיפול תרופתי אצל אנדוקרינולוג. מטרת הטיפול לפי הרופא הינה להגיע למצב בו הגוף מאוזן ללא כדורים כלל.
התחלתי לקחת מרקפטיזול (חצי כדור, 10 מ"ג, כל יום) ונורמיטן (חצי כדור, 12.5 מ"ג, כל יום).
במשך השנה וחצי האחרונות, אני בביקורת כל חודשיים, כאשר הרופא מוריד לי מינון לאט לאט וכיום אני מאוזנת ולוקחת חצי כדור מרקפטיזול שלוש פעמים בשבוע וחצי כדור נורמיטן כל יום.
השאיפה של הרופא היא להמשיך להוריד את המינון כל חודשיים עד שאהיה מאוזנת ללא כדורים.
לכל אורך התהליך הרופא המליץ כי לא רצוי להכנס להריון ואף אסר זאת, מחשש לנזק לעובר בעקבות הטיפול/המחלה.
האם אכן לא כדאי להכנס להריון? אני שומעת מגורמים אחרים (רופאי נשים, אנדוקרינולוגים אחרים) שכן אפשר להכנס להריון עם לקיחת כדורים אחרים.
מה ההמלצה לגבי הריון וגרייבס?
תודה רבה על כל תשובה,
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרייבס והריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/10/2012שלום
במידה ואת מתכננת הריון אז כדאי לעבור לכדור אחר אשר נקרא PTU לשליש הראשון של ההריון. במידה ואת מאוזנת זהו נושא לדיון עם האנדקורינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופה מגיעה גם ב-5 מ"ג
מורי18/10/2012מרקפטיזול מיוצרת בארץ (ע"י תרו אני חושב). לי לקח הרבה זמן לגלות שבבתי המרקחת (של כללית) ניתן להשיג גם (בחלקם בהזמנה מיוחדת) מת'ימזול 5 מ"ג (גם תחת השם טפזול) 5X7 = 35 מ"ג שבועי. לי זה נראה עדיף על חצי כדור פעם בכמה ימים. אלה גם המינונים המקובלים של התרופה (מתן יומי).
טיפול אחר לפעילות יתר הוא יוד רדיואקטיבי, סביר שיעביר אותך למצב של תת פעילות (תזדקקי לאלטרוקסין מדי יום ככל הנראה, לדעתי זה ממש לא מסוכן בהריון, אבל כמובן שעדיף להגיע למצב שהמחלה עוברת ללא תרופות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת סוכרמישהי05/10/2012
שלום רב
אני בת 41.6 בריאה שוקלת 44 ק"ג לפניי כמה ימים באמצע השינה לא הרגשתי טוב היה לי נורא חם והזעתי הייתה לי חולשה ברגליים וכשניסיתי לקום מהמיטה לא יכולתי לעמוד הייתה לי בחילה נוראית וכך נשארתי עד הבוקר .היות ואמא שלי חולת סכרת היה לי מכשיר ומדדתי סוכר בבוקר בצום היה 77 שתיתי מתוק שמתי כפית ריבה והתחלתי להתאושש הסוכר עלה ל120 . יש לציין שלפניי השינה היו לי אורחים אכלתי טוב ואפילו אכלתי עוגות מתוקות. בערב שוב הייתה לי אותה תחושה מדדתי שוב סוכר היה 98 וזה היה דווקא אחריי שאכלתי גלידה מלאה בשוקולד ועוד אכלתי במשך היום .יש לציין שאת אותם התחושות אני מרגישה הרבה זמן בעיקר בשינה אבל מעולם לא מדדתי סוכר עד לאותו יום
מה עליי לעשות ולמה זה נגרם?
תודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפילת סוכר - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום06/10/2012שלום,
ערכי הסוכר שציינת תקינים לחלוטין ולא מסבירים את התסמינים שתארת.
תסמינים לרב מופיעים בערכי סוכר נמוכים מ50-60.
אני מציעה לך.לפנות לרופא המפשחה לחפש סיבות אחרות לתסמינים שלך
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסדני03/10/2012
מה זה אומר שכבר תקופה ממושכת רמת ה- TSH הנמדדת היא אפסית (עד כדי לא מדידה) וT4 , T3 נמוכים , תקינים . (מטופל באלטרוקסין כבר שנים ורק בשנה האחרונה נוצרה תופעה זו - יש לציין שזה התחיל עוד לפני התרופות החדשות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/10/2012שלום
כדאי להתייעץ אישית עם אנדוקרינולוג.. כאשר TSH נמוך אז לרוב צריך להוריד מינון של תכשירי THYROXINE אך לא במידה וFT4 וFT3 בגבול תחתון של הנורמה.
כדאי לבדוק את הנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)