מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בנוסף,דנה20/09/2012
בנוסף, אין שום חשיבות ליום בחודש שמתבצעת בדיקת ה T3+ ) T4 TSH)? לא משבש במשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/09/2012שלום
רמת TSH אמורה להיות דומה בכל ימי החודש בניגוד להורמונים אחרים כגון LH FSH ESTRADIOL
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהדנה20/09/2012
שלום, אם כבר מתחילת צום חלה ירידה בריכוז ה-T3, מדוע אין הנחיה שלא לצום לפני הבדיקה? האם הצום לא משבש את תוצאות הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/09/2012שלום
ירידה של T3 קורה בצום ממושך (רעב) ולא בצום שלפני הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובונורםאיילת14/09/2012
שלום, אבי בן 81 , היה לו לראשונה אירוע היפוגליקמיה ויש לו סכרת סוג 2 זה כ-30 שנה. היה מטופל בתרופות להורדת סוכר שהופסקו בעקבות ההיפוגליקמיה והומלץ לעבור לנובונורם עם מעקב אחרי רמת הסוכר. עם הנובונורם יש לו בצום 100 ובלי זה יכול להגיע ל230 אחרי ארוחה. כיוון שהוא לאחרונה ממעט מאד לאכול הפסקתי עם הנובונורם והוא סביב 150.
לקראת ארוחות החג רציתי לשאול אם אפשר לתת נובונורם לא שיטתית מדי יום אלא נקודתית לפני ארוחה. מדובר על כדור של 0.5 מ"ג.
אציין שהוא מטופל בדיובן, אמלופידין, ניאובלוק, פרבסטטין סודיום, מקבל ברזל וחומצה פולית ואבודרט. סובל מאי ספיקת כליות, אנגינה פקטוריס ועבר אירוע לב מינורי וצינתורים בעבר.
בתודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובונורם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/09/2012שלום
ניתן היום לתת היום טיפול בתרופות כגון. Januvia galvus onglyza לאיזון סוכרת אשר לא גורמות להיפוגליקמיה.את הנובונורם ניתן לתת באופן ספורדי לפני הארוחה אך השאלה אם זקוק לכך. כדאי לדבר עם רופא או אחות סוכרת בנדון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובונורם - תגובה
ניתן היום לתת היום טיפול בתרופות כגון. Januvia galvus onglyza לאיזון סוכרת אשר לא גורמות להיפוגליקמיה.את הנובונורם ניתן לתת באופן ספורדי לפני הארוחה אך השאלה אם זקוק לכך. כדאי לדבר עם רופא או אחות סוכרת בנדון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת 2 בבוקר
דוד09/02/2014אני בן 53 יש לי סכרת 2
בתחילה היה למעלה מ- 300 ולאט לאט זה ירק על ידי
גלוקומין ויוקראס 50/1000 שזה קצת הוריד את המדדים
הוצע לי לקחת כדורי VEDANATE
תערובת צמחים ותוסף תזונה שזה אכן הוריד לי את הסוכר עד כמעט 98-112
מה דעת הרופאים בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סכרת 2 בבוקר - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום15/02/2014שלום דוד
אינני מכירה את התוסף הזה
השאלה בתרופות/תוספים אלו השפעות נוספות יש להם למשל הסכון לחוות ירידה ברמת הסוכר או ההשפעות על מערכת הלב וכלי הדם, או על הסכון לממאירות .
לגבי תרופות מבצעים מחקרים בנושאים שציינתי לא ידוע לי שנערכים מחקרים לגבי הבטיחות של תוספים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהע-ס13/09/2012
שלום רב ד"ר !
רמת הסוכר שלי לפני כ 9 שנים הייתה נמוכה מ 70 . באותה תקופה הייתי מזניח את עצמי כלומר אוכל ושותה כל מה שבא לי ולא מבצע פעילות גופנית סדירה. עם השנים עלתה רמת הסוכר לאזור ה 80 . לפני שנתיים שינתי את אורח חיי מן הקצה לקצה. אני נמנע מסוכרים ומתוקים כמעט לחלוטין. אוכל בריא במלוא מובן המילה מבצע פעילות גופנית סדירה. גיל 39 משקל 71 ק"ג 174 ס"מ . ולהפתעתי בשתי בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי הסוכר עומד על 90. אומנם זה עדיין בנורמה אך מה הסיבה לעלייה זו ברמת הסוכר כאשר אני מצידי מקפיד על אורח חיים בריא עם פעילות גופנית ענפה ולמרות זאת הסוכר בעלייה?
תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רמת הסוכר תקינה. במידה ולא שמרת אז יתכן וערכי סוכר התה גבוהה יותר.בכל מקרה למניעת סוכרת חשוב לשמור על תזונה נכונה ופעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שימוש ביוטירוקסשיר11/09/2012
אימי בת 51, סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ולפני 4 חודשים החלה טיפול של טבליות יוטירוקס 50 מיקרו גרם ליום.
לפני כחודשיים החלו כאבים בכתפיים ובזרועות.
האם התופעות נובעות מהשימוש בתרופה? ומה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר שימוש ביוטירוקס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/09/2012שלום
כאבי כתפיים וזרועות אינן תופעות לוואי שכיחות של תכשיר EUTHYROX
האם נוטלת סטטינים? סימבסטטין ובני אותה משפחה? אלו עלולים לגרום לכאבי שרירים.יתכן גם ויש לה כאבים ללא קשר לטיפול התרופתי.
כדאי לבדוק TSH ולודא שאכן מאוזנת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסמיכל10/09/2012
שלום שמי מיכל והנני בת 30, לאחרונה אני ובעלי מנסים להיכנס להריון ובבדיקה שגרתית שערך לי רופא המשפחה בתאריך 13.5 ה- TSH עמד על 5.58. מכיוון ששמע שאני מעוניינת להיכנס להריון, נתן לי תרופה Euthyrox 50 mikogramm במינון של כדור אחד ביום במשך שישה ימים. לאחר חודש (8.7.2012) עשיתי בדיקה נוספת והTSH עמד על 4.43 הגברנו את המינון בכדור נוסף ולאחר חודש (12.8)בצעתי בדיקה נוספת והTSH עמד על 2.92 (כאשר צריך 2.5 להריון). אתמול (9.9.2012) ביצעתי שוב בדיקת דם ולתדהמתי תוצאת הTSH היתה הגבוהה ביותר 6.27!!! חשוב לציין שהחודש אני ובעלי ניסינו להרות ואיני יודעת עדיין אם נקלטתי או לא....
אבקש לדעת האם זה הגיוני שבשלושה שבועות יקפוץ הTSH יותר מפי שניים?
האם יכול להיות שהריון שאיני יודעת עליו כרגע אחראי לקפיצת הערכים?
אם אני בהריון עם ערכים כאלו זה מסוכן??? מה לעשות?? אני ממש מודאגת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/09/2012שלום
ערכים אלו לא מסוכנים אך לא רצויים לכניסה להריון
במידה ואינך שוכחת ונוטלת את הEUTHYROX בצום וללא כדורים נוספים יחד (בעיקר לא ברזל) אז צריך להעלות את המינון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה אנדוקריניתשירה09/09/2012
בעלי כבן 60 ורופאה ביקשה שיבצע בדיקת MRI מח מכוון לאיזור היפוטלמו-פיטויטרי. ומציינת שמדובר ב- YEPOGONADOTROPIC HYPOGONADISMMM מה דעתך על ההבחנה הנ"ל ומדוע יש לבצע בדיקת אמ.אר.אי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה אנדוקרינית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/09/2012שלום
כאשר מקור הירידה בטסטורון (הורמון גברי) הנו בשל הפרעה בתפקוד בלוטה קטנה אשר נקראת יותרת המוח, חשוב לבצע MRI ולשלול ממצא טופס מקום באותו איזור. לרוב הMRI תקין אך לעיתים מדובר בגידול שפיר אשר לוחץ מקומית ומפריע לתפקוד התקין של הבלוטה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH טרמיסטר ראשוןהילה09/09/2012
שלום,
בתחילת ההריון הראשון לפני כשלוש שנים , זוהיתי כסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. (ערכים של mIU/L6-8 , T3 T4 תקינים ).
מאז טופלתי באלטרוקסין במינון של 400מקג בשבוע. במשך כשלוש שנים.
ביצעתי בדיקות מידי תקופה והייתי מאוזנת (סביבות mIU/L 3+).
לפני חצי שנה הפסקתי את לקיחת הכדורים.
התוצאות בבדיקות לאחר ההפסקה היו:
8.5.12- mIU/L3.43
17.7.12- mIU/L2.15
3.9.12- T3-4.6 pmol/L ,T4- 14.9 pmol/L TSH-1.71mIU/L
הבדיקה האחרונה בוצעה בשבוע 7+2 להריון.
היום אני בשבוע 8+1 בהריון שני. האם עלי להמשיך את הפסקת הטיפול או להיות מטופלת מחדש? באיזה מינון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH טרמיסטר ראשון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/09/2012שלום
בדיקת הדם שלך תקינה ולכן אין צורך בטיפול. כדאי להמשיך לעקוב ולהיות במעקב אנדוקריני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגליקמיה ריאקטיביתשני06/09/2012
שלום:)
שמי שני,בת 35.
לפני מס' שנים (שש כמדומני) אובחנתי ע"י אנדוקרינולוגית כסובלת מהיפוגליקמיה ריאקטיבית.לאחר בדיקת העמסת סוכר רמתו הייתה 65.האנדוקרינולוגית אמרה שיש לי בעיה בהפרשת האינסולין ולבלב מוגדל. לא יחסתי חשיבות יתרה למסקנותיה, מה גם שאין לי היסטוריה של סכרת במשפחה. המשכתי כהרגלי לטרוף שוקולד, עוגות, גלידות...בקיצור ,כל מה שיש בו סוכר.פשוט מכורה(יש לציין כי אין לי בעייית עודף משקל -משקלי 51 ק"ג וגובהי 1.67 מ'. יש לי מספר שאלות :
1. איך הייתה יכולה הרופאה להחליט שהלבלב שלי מוגדל(ומה זה בכלל אומר?) ללא כל בדיקה נוספת?
2. בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי (לאחר צום) רמות הסוכר שלי היו תקינות.אמנם לא כ"כ גבוהות אך עדיין בגדר הנורמה. התוצאות הללו לא מראות שבכלל אין לי בעיה?
3. האם כדאי לעשות שוב בדיקת העמסת סוכר? אולי התוצאות לא היו מספיק מהימנות?
4. האם אני עלולה ללקות בסכרת אם אמשיך לצרוך הרבה סוכר ופחמימות פשוטות?
אשמח מאד לקבל תשובות כי אני קצת מבולבלת...
תודה רבה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
שני06/09/2012בהחלט יש לי תסמינים של היפוגליקמיה לאחר אכילת מתוקים - רעד, חולשה,דופק מהיר, בלבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין... - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/09/2012שלום
במידה והתסמינים מופיעים לאחר אכילת מתוקים ניתן לטפל בתופעה ע"י דיאטה. המונח של לבלב מוגדל הוא ציורי, הרי אין כוונה שמדובר בלבלב מוגדל אלא מעין חוסר התאמה לרמות הסוכר והאינסולין, דבר ששכיח יחסית אצל נשים צעירות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנת סכרת?
שני09/09/2012קודם כל תודה רבה על תשובתך :)
השאלה היא אם לא אקפיד ולא אשמור על אותה דיאטה אני בעצם עלולה לחלות בשלב יותר מאוחרבסכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנת סכרת? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/09/2012שלום
יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאתי05/09/2012
בבדיקה חוזרת נמצאו כי tsh-4.81
t4-free-10.5
אם בערכים כאלה צריכים להתחיל לקחת טירוקסין
בברכה ובתודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/09/2012שלום
מדובר בתת פעילות מינימלית. התחלת טיפול תלויה ברצון להכנס להריון כי אז רצוי ערך של TSH מתחת ל2.5 ותסמינים .במידה וקיימת עליה בTSH זהו שיקול נוסף לטיפול ובמידה וקיימת ירידה אז ניתן לעקוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דילגו עלי?סתו05/09/2012
בבקשה, חיכיתי "בתור" אך כנראה לא ראו את שאלתי.
אני חוזר עליה
אני חולה סוכרת שנתיים. הייתי עד היום מאוזן פחות או יותר עם חצי כדור גלוקומין בצהריים וחצי בערב. לאחרונה שמתי לב (לפי מדידות מדוייקות) שהערך אצלי יותר גבוה אחרי שלוש שעות מאשר אחרי שעתיים. יש מצב שיצאתי מאיזון? עד לפני לא הרבה זמן, הייתי מודד עד 110 אחרי שעתיים ארוחה "גדולה" יחסית. היום, אחרי מעט אוכל, מעט מידי נראה לי, יש לי ערכים של 125-120 (אחרי שעתיים) אך עולים ל- 155-160 אחרי 3 שעות. אפשר לקבל הסבר מלומד בבקשה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה
סתו05/09/2012לא דילגו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומיןסתו04/09/2012
רציתי לשאול מה המינון המומלץ לגלוקומין ליום.
ומה קורה בפועל לבן אדם שלוקח כדור אחד והאם לקחת עוד אחד גורם לנזק גדול יותר לטווח ארוך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקומין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/09/2012שלום
טיפול בגלוקומין לא גורם לנזק לטווח ארוך אך התרופה אסורה לחולים שקיימת אצלם אי ספיקת כליות .
המינון המומלץ לרוב הנו שני כדרים ליום וניתן לקבל עד 3 כדורים ליום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובההילה04/09/2012
בלוטת התריס במימדים תקינים. באונה הימנית באספקט תחתון הודגמה קשרית יחסית היפו-אקוגנית בגודל כ- 0.8 ס"מ בעלת גבולות מטושטשים. לא הודגמו הסתיידויות. באונה השמאלית הודגמו מספר מוקדים היפו-אקוגנים בגודל עד 0.7 ס"מ, גבולותיהם מטושטשים, לא הודגמו הסתיידויות. במשולש קדמי מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 2.5X0.3 ס"מ. במשולש אחורי מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.1X0.4 ס"מ. במשולש אחורי משמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.5X0.3 ס"מ. תת-לסתי מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.3X0.4 ס"מ. תת-לסתי משמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.6X0.6 ס"מ. צורה ומרקם של כל בלוטות הלימפה בצוואר שמורים. שלום רב,האם אני אמורה לעשות ביופסיה? הכאבי ראש הכרונים שיש לי,האם זה קשור לנ"ל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תשובה - תגובה
כאבי הראש אינם קשורים לממצא בבלוטת תריס.
לגבי הצורך בביופסיה זאת החלטה של הרופא המטפל בך לפי הסטוריה משפחתית וגורמי סיכון. בכל מקרה הממצאים דורשים מעקב אולטרה-סאונד ובדיקת דם לתפקוד בלוט תריס TSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרסתו03/09/2012
שלום רב!
אני חולה סוכרת (בין היתר) שנתיים. הייתי עד היום מאוזן פחות או יותר עם חצי כדור גלוקומין בצהריים וחצי בערב. לאחרונה שמתי לב (לפי מדידות מדוייקות) שהערך אצלי יותר גבוה אחרי שלוש שעות מאשר אחרי שעתיים. יש מצב שיצאתי מאיזון? עד לפני לא הרבה זמן, הייתי מודד עד 110 אחרי שעתיים ארוחה "גדולה" יחסית. היום, אחרי מעט אוכל, מעט מידי נראה לי, יש לי ערכים של 125-120 (אחרי שעתיים) אך עולים ל- 155-160 אחרי 3 שעות. אפשר לקבל הסבר מלומד בבקשה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר - תגובה
אין לי הסבר לעובדה שערכי הסוכר שלך נמוכים יותר שעתיים לאחר האוכל מאשר 3 שעת לאחר האוכל.
האם בדקת באותו יום גם שעתיים וגם 3 שעות לאחר האוכל ושמת לב לעליה?
בכל מקרה לגבי איזון צריך לראות עליה בAIC אשר בודק את איזון הסוכרת ב-3 חודשים אחרונים ולפיו לגזור את המשך הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעופר03/09/2012
שלום רב!
שמי עופר ואני סובל מסכרת מזה כבר כ5 שנים לפני כ 3 שבועות הייתי בפעם הראשונה אצל רופא סוכרת והוא שינה לי את הזריקות של האינסולין לויקטוזה כ 1.2 כל יום ובנוסף אני נוטל גלוקומין שני כדורים ביום . מאז שהתחלתי אני שם לב שמדי פעם הסוכר בדם צונח והסכרת נמוכה ממה שהייתה בממצוא כ 100 עד 120 וזה צונח ל70 וכדומה.האשלה שלי האם זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
באפן עקרוני טיפול בויקטוזה וגלוקומין לא אמור לגרום לירידות סוכר ובעצם ערך של 70 הוא אפילו תקין (יתכן ואתה מרגיש את הירידה ).
בכל מקרה ממליצה להתעייעץ עם הרופא סוכרת בנדון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)