מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היסתיו11/07/2012
שלום, אני בת 22, יש לי סכרת סוג 2, היפרליפדמיה (הטריגליצרידים שלי כבר הגיעו ל1200), אבנים בכיס מרה ועוד בעיות נוספות כמו תת פעילות בלוטת התריס, שחלות פוליציסטיות, דום נשימה בשינה ועוד.
אני יודעת שאני בסיכון גבוה מאוד לדלקת בלבלב בגלל השילוב בין הטריגליצרידים הגבוהים והאבנים בכיס המרה, וחוץ מלקחת את כל התרופות שלי (גלוקופאג', בזפיבראט, ליטורבה ועוד...), אני עוברת בעוד כמה חודשים ניתוח שרוול קיבה שבו גם יורידו לי את כיס המרה.
העניין הוא שיש לי חודשים האחרונים שלשולים בלתי פוסקים (עשיתי בדיקת צואה ולא נמצאו חיידקים ומינון הגלוקופג' שלי קבועה כבר הרבה זמן), אובדן תיאבון הדרגתי שהגיע לרמה משמעותית בשבוע האחרון, בחילות, במיוחד בלילה, והרגשה שהאוכל כאילו לא מתעכל, ובימים האחרונים היו לי כאבים לסירוגין בבטן, מתחת לצלעות בצד שמאל.
השאלה שלי היא האם יכול להיות שהאבנים בכיס המרה גורמות לתופעות הללו, ואיך אני ידע אם מתפתחת אצלי דלקת בלבלב? איפה אני אמורה להרגיש את זה ואיך לדעת אם אני צריכה לרוץ למיון?
תודה מראש, סתיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/07/2012שלום
נראה שהניתוח כאן במקום . אבנים בככיס מרה או דלקת של הלבלב לא יגרמו לשלשולים ולכן יש מקום לבדוק ולבצע בירור גסטרו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעזרת הרופאים והמטופלים בנושארובי10/07/2012
שלום רב
אישתי בת 38 בחודש השלישי להריונה ,לאחר בירור נתגלה סוכרת מסוג 2 בהתחלה טופלה בזריקות אינסולין ולאחרונה הומלץ על חיבור למשאבת אינסולין
אבקש לדעת מהי המשאבה היעילה כיום בשוק אני מניח שיש לא מעט אך אין כמו המלצה ממקור ראשון של מטופלים ורופאים.
קשה לנו להחליט לבד וכמובן שאנו רוצים את המשאבה האיכותית ביותר ,כזו שתדע לנטר בזמן אמת את ערכי הסוכר ברמה מדוייקת ותדע להזריק בזמן קיים חשש ללקיחת משאבה שתיכשל בזמן אמת ופגיעה בעובר
ולכן פונה אני אליכם בבקשה להוסיף ולתרום מנסיונכם האישי ולספר לנו את דעתכם
בברכה ובבריאות טובה
רובי פ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ד" ר מאיה איש שלום צילום US צוואריאריק כהן10/07/2012
הנ"ל הייתי מאוד רוצה לשמוע ממך מה המימצאים שאציין בפניך אומרים
בלוטת הטריס :
אונה שמאלית - 1.5 * 1.4* 3.4 ס"מ
אונה ימנית - 1.4 * 1* 3.8 ס"מ
הבלוטה קטנה במקצת .מרקמה אחיד .
ישנו קושי בסריק אופטימלית של אזור בלוטות הפרה- תירואיד בגלל מבנה הצוואר של הניבדק .
ישנו חשד לממצא אובלי בקוטר 0.9 ס"מ קאודלית לאונה הימנית של בלוטת הטריס .רושם של פעילות וסקולרית כל שהיא בתוכו בדופלר . אולם עקב תנאי הצפיה הלא נוחים קשה לקבוע בוודאות .
ממליץ להרחיב את הבירור באמצעי הדמיה נוספים ( מיפוי מיבי ובמידת הצורך MRI )
שם הרופא המפענח : פרופ. גרייף משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד" ר מאיה איש שלום צילום US צווארי - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום12/07/2012שלום אריק,
קשה לי קצת להתייחס לתשובת הסונר ששלחת ללא פרטים רפואיים
אני מבינה שמחפשים אדנומה של הפרתירואיד (גדול שפיר של אחת מבלוטות הפרתירואיד), אם זה הענין אז הסונר העלה חשד לממצא מאחורי האונה הימנית של בלוטת התריס. מכוון שהיה קושי טכני בבצוע הסונר וכן המאפיינים של הממצא לא חד משמעיים הומלץ לשקול בדיקת ברור נוספת כגון מפוי או MRI.
אני ממליצה לך להמשיך את הברור אצל האנדוקרינולוג/ית שלך.
יתכן שאין צורך בברור נוסף, זה תלוי בפרמטרים נוספים בבדיקות הדם שלך, וכן קליניים,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת US צווארי מודה לך מאוד תודה
אריק12/07/2012תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של TSH ואיחורים במחזורמעיין10/07/2012
שלום
אני בת 25 ובתוצאות בדיקות דם שעשיתי לפני 3 חודשים ה- TSH שלי היו 6.38
תוצאות T4- 13.8
הרופאה שלי אמרה שבגלל שה T4 תקין היא לא ממהרת לרשום לי אלטרוקסין. במקביל הוסת שלי הפכה ללא סדירה. עד לפני 3 חודשים הוסת הייתה מופיעה בדיוק כל 28 יום (אף פעם לא נטלתי גלולות) ולפני 3 חודשים הוסת הופיעה אחרי 35 יום, חודש אח"כ אחרי 24 יום וכעת אני באיחור של 5 ימים (ספרתי 28 יום מהפעם הקודמת), האם יש קשר בין הערכים של ה TSH לשיבושים בוסת?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים של TSH ואיחורים במחזור - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/07/2012שלום
בד"כ כאשר קיימת הפרעה קלה בתפקודי בלוטת תריס המחזור לא אמור להפגע אך כדאי לחזור על בדיקת דם לTSH ולשקול טיפול ובמקביל לבדוק מה קורה עם המחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפגעת אלטרוקסיןרלי07/07/2012
כאחת שעברה כריתה מלאה של בלוטת התריס וסובלת מאד מהשינויים שחלו בכדורי האלטרוקסין ומתופעות לואי קשות ביותר של היותרקס ברצוני לשאול: האם תוכלו להמליץ על כדור אחר ללא תופעות לואי? אפילו ביבוא מחו"ל. רופאי הקופה מגינים על מקום עבודתם ומסרבים למסור המידע. מבחינתם זה מה יש... מה יקרה אם אפסיק לקחת הכדורים לזמן מה כדי לנקות הגוף מהרעל? ודבר נוסף: כל מי שעומד בפני כריתה שיבדוק היטב את כל האפשרויות לפני שעושה זאת כי אח"כ זה מאוחר ורבים מאד סובלים מתופעות קשות ביותר שלא מספרים סיפרו עליהן. אז כדי לא להיות שפני נסיונות לתרופות זולות של קופ"ח - כדאי לבדוק היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפגעת אלטרוקסין - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום12/07/2012שלום רלי,
תופעות הלואי מתכשירי האלטרוקסין השונים נובעות בעיקר מהפרת האזון בתפקוד הבלוטה ולא מהתכשיר עצמו. כלומר ברגע שמגיעים למנון אופטמלי אין סיבה שתהיינה תופעות לואי, והן דבר די נדיר. היתי מודאת שאת מאוזנת בעזרת בדיקת דם לתפקודי בלוטת התריס.
תכשיר נוסף שקיים בארץ הוא סנטרואיד. את יכולה לנסות אותו.
באופן עקרוני אכות החיים של אנשים אשר מקבלים תכשירי אלטרוקסין למינהם היא טובה ואין לתכשירים השונים תופעות לואי יוצאות דופן, חשוב פשוט להגיע לאזון אופטמלי. לעיתים כשיש הפרה של האזון, כגון לכוון התת פעילות, גם באזון בלוטת התריס לאחר מכן, התחושות עדיין נשארות למשך מספר חודשים
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטת חתול רחוביעל06/07/2012
לפני שבוע שרטה אותי בשתי כפות רגלי הסוכרתיות [נוירופתיה] חתול רחוב, . אני סוכרתית, וקבלתי טטנוס, והיו כאלה שהמליצו על אנטיביוטיקה, והיו כאלה שלא. בסוף לקחתי שני כדורים והפסקתי. אתמול, שבוע אחרי המקרה, נכנסתי ללחץ שהשריטות יהפכו לזיהום ו...... יש לי כעת שתי נקודות אחת בכל רגל אדומות, שלא מגלידות, אני שמה משחת אנטיביוטיקה, ואני בלחץ אולי בכל זאת הייתי צריכה אנטיביוטיקה מיידית. והאם זה שאני לוקחת עכשיו זה בכלל לא יעזור, ואולי בכלל זה שום דבר, ועם מי באמת באמת אפשר להתייעץ ולהראות לו או לה כרופאים מומחים לנושא את הרגליים ולהחליט אם ומה עושים. אודה על תשובתך המהירה דוקטור איש שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שריטת חתול רחוב - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום07/07/2012שלום יעל,
את יכולה להראות את הנגעים לרופא המשפחה אז יתרשם/תתרשם אם הם מזוהמים.
קשה להגיע למסקנה מבלי לראות את הנגעים
בכל מקרה אם יש זהום אז אפשר גם עכשיו לתת אנטיביוטיקה.
העובדה שאין לך חום והאודם לא התפשט מעידה שגם אם יש זהום הוא כנראה קל.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת וסיכון לשבץar804/07/2012
שלום, לפני כחודש אובחנה אצלי סכרת, אני בת 61, חולה במחלת לב איסכמית, אחרי שני צינתורים, מטופלת בתרופות להורדת לחץ דם וכולסטרול (דיובאן, נורמיטן, וזודיפ, פלאוויקס, ליפיטור) ומזה כחודש מטרפומין. ערכי הסוכר שנמצאו בדמי היו גבוהים מאד, מעל 500, מאז אני בדיאטה חריפה מלווה בדיאטנית והצלחתי להורידם לכ 115 מ״ג לדצ״ל, ערך HBAIC היה 12.7 ונקבעה לי בדיקה נוספת לספטמבר. שאלתי היא האם בשל הסיכון הגבוה לשבץ מוחי וארוע לב מומלץ שאקח אינסולין בחודשיים אלה או שמכיוון שערכי הסוכר יורדים משמעותית ואני אחראית מאד בעניין הדיאטה אזי עדיף לתת לגוף להתאזן בכוחות עצמו ולהמתין לתוצאות הבדיקה בספטמבר ואז להחליט? תודה
סוכרת וסיכון לשבץ - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/07/2012שלום,
יש הגורסים שהתחלת טיפול באנסולין באבחון הסוכרת יכול לשפר את האזון של הסוכרת מאוחר יותר. כמו כן במצב של ערכי סוכר מוגברים כפי שציינת האינסולין יכול לסייע לאושש את הגוף מ"הרעלת הסוכר" וכן לסייע להתאוששות תאי הבטא בלבלב שמפרישים אינסולין.
לא הוכח שמתן אנסולין מוקדם מפחית דווקא את הארעות שלי ארועי לב או של ארועים מוחיים. כמובן שלאזון סוכרת, לחץ דם ושומני הדם תפקיד חשוב במניעת סבוכי המחלה - ארועי לב, ארועים מוחיים וכן פגיעה בכלי דם קטנים- ברשתית, כליות ובמערכת העצבים.
בכל מקרה בערכי ההמוגלובין A1C שציינת וערכי הסוכר שציינת יתכן שכדאי כבר לשקול פרט לגלוקופאג' טיפול תרופתי נוסף - אנסולין ו/או תרופות ממשפחת האינקרטינים (כגון ג'נוביה, גלבוס, אונגיליזה או וקטוזה/ביאטה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירואידע03/07/2012
שלום,
בעקבות בדיקת אולטראסאונד של בלוטת התריס התגלו מספר רב של קישריות עם כלי דם רבים סביבן נשלחתי לבצע בדיקות דם והתוצאות:
TSH 1.17 mIU/L
T4-FREE 12.9 pmol/L
THYROGLOBULIN Ab <20.0
ANTI THYROID PEROXID 423.00 IU/ml
ברצוני לשאול מה פשר הרמה הגבוהה של הנוגדנים?
ומה עלי לעשות כהמשך טיפול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תירואיד - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/07/2012תפקודי התריס תקינים, וקשריות בבלוטת התריס הן שכיחות, ושכיחותן עולה עם הגיל, בעיקר בקרב נשים.
הנוגדן שתארת ANTI TPO קיים ב15% מהאוכלוסיה ויכול להיות חסר משמעות, הוא יכול להיות קשור לדלקת בבלוטת התריס. רק 3-5% מהאוכלוסיה וכ1/3 מהאנשים עם נוגדן חיובי סובלים מהפרעה בתפקוד בלוטת התריס, אשר לרב ניתנת לטיפול באמצעים תרופתיים.
לאור תפקודי תריס תקינים, אין לכך משמעות כעת ויתכן שגם לא תהיה בעתיד, מומלץ מעקב אחת לשנה אחר תפקודי בלוטת התריס או קודם לכן אם יופיעו תסמינים מחשידים, אך כאמור הנוגדנים יכולים להיות חסרי משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםא03/07/2012
שלום
האם ניתן לבצע בדיקת דם לגלוקוז אינסולין ואלקטרוליטים בזמן הוסת (האם יתכן כי נפח הדם יורד ואז תהיה סטייה בתוצאות)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/07/2012אפשר לבצע את הבדיקות שתארת בזמן הוסת, נפח הדם לא משתנה משמעותית כי אובדן הדם הוא יחסית קטן לנפח הדם אשר נמצא בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקסענת02/07/2012
שלום,
מטופלת ביוטירוקס מאוקטובר 2011. מזה כ-חצי שנה יש ירידה במשקל. לשאלתי האם היותירוקס ידוע כגורם לירידה במשקל ?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ענת02/07/2012ומה הקשר בין ירידה במשקל לבין מחלות פרקים?
אשמח לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוטירוקס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/07/2012שלום
EUTHYROX אינו גורם לירידה במשקל במידה ולא ניתן בימינון יתר. צריך לבדוק את תפקודי בלוטת תריס ובמידה וניתן מינון יתר להוריד את המינון.
ירידה במשקל לא רצויה במכל מקרה דורשת בירור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם CHROMOGRANIN Aענת02/07/2012
שלום,
בת 64 עברתי ניתוח להסרת אונה ימנית בריאה עקב קרצינואיד. נמצאת במעקב .
בבדיקת דם ל- CHROMOGRANIN A התוצאה היא 311 (כשטווח הוא בין 19.4 - 98.1 ng\ml)
שלחתי את הבדיקה בפקס לרופאה ועדיין אין לי תשובה. האם יש חשש לדאגה??
על מה זה מעיד??
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם CHROMOGRANIN A - תגובה
קיימות מספר סיבות לעליה של כרומוגנרנין והשכיחה הנה נטילה של תרופות נגד צרבות (כגון OMEPRADEX)
סיבות אחרות יכולות להיות גידולים אנדוקרינים שונים . חשוב גם לדעת מה הערך של הבדיקה הקודמת ואם קיימת עליה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת תריסיות בהריון ראשוןמיה02/07/2012
שלום לרופאות
אני בהריון, שבוע 18.
בעברי (לפני 8 שנים) סרטן בבלוטת התריס שהוצאה.
מטופלת מאז בקביעות ב LAVOTHYROXINE 150mg
בתחלית ההריון (שבוע 8) - TSH- 7.1
העלו מינון ל 150, TSH ירד ל 2.8
בבדיקה נוספת לפני כשבועיים TSH עלה שוב לרמה של 3.4 (אין נוגדנים).
העלו לי שוב את המינון ל 200.
שאלותיי:
- האם בתת פעילות זו אשר מטוטפלת לאורך כל הדרך אך עולה על 2.5, ישנה סכנה לפגיעה בעובר (ולו הקלה ביותר?)
- האם נכון הדבר כי התפתחות המוח IQ מתתרחשת מרביתה במחצית השנייה של ההריון ולכן נכון יהיה להעלות את המינון עוד יותר על מנת שלא תהא אותה ירידה של 4% ב IQ עליה מדברים?
- האם עדיף מצב של OVERDOSS על מצב של חוסר ואין חשש כי התרופה תפגע בעובר?
- אנו מאוד מוטרדים מכל סוג של פגיעה שיכלה להיות לעובר עקב אי הגעה לרמת 2.5, האם חששנו מוצדק ?(יש לנו התייעצות לגבי הפסקת הריון ואנו ממש חרדים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות בהריון ראשון - תגובה
לא נמצאה ירידה בIQ במידה ומדובר בתת פעילות קלה של הבלוטה ואפילו לאחרונה גם כאשר תת הפעילות היתה קשה יותר וטופלה לא נגרם כל נזק כך שאין לך ממה לחשוש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויקטוזהריקי01/07/2012
שלום
אני חולת סכרת סוג 2 מטופלת במשאבת אינסולין וכדורי ג'נואט פעמיים ביום.עקב בעיה בגב הפסקתי בהליכות ומשקל גופי עלה.מישהי שגם חולת סכרת ונמצאת במעקב וטיפול במכון בביה'ח הלל יפה המליצה בחום על ויקטוזה שבעזרתה רזתה כ-14 ק'ג.
אודה מאוד על פרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקטוזה - תגובה
ויקטוזה הנה תרופה יחסית חדשה מאותה משפחה של הJANUVIA אותה את נוטלת (חלק מהמרכיב של הJANUET). נתנת בזריקה אחת ליום והיתרוון הגדול של התרופה שהיא מאזנת את הסוכר טוב יותר מJANUVIA ואף לחלק מן החולים גורמת לירידה במשקל או פחות עליה במשקל. צריך להתייעץ עם הרופא המטפל אם את מתאימה לטיפול זה אך בהחלט טיפול שעוזר .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסוכרת 2יעל30/06/2012
שלום רב,
אמי בת 65, בדיקת הסוכר האחרונה שלה הראתה על סוכר 128 וAC1% 7.4. האם קיימות דרכי טיפול אחרות מלבד תרופות(!!) שיוכלו לעזור לה להוריד את הסוכר הגבוה לפני שהמצב יחמיר??
היא עושה הליכה 4 פעמים בשבוע ואוכלת על פי המלצות הדיאטנית אך התוצאות נשארות זהות ללא שינוי משמעותי.
תודה ושבוע טוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסוכרת 2 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/06/2012שלום
במידה ודיאטה מתאימה ופיעלות גופנית אינם משפרים את איזון הסוכרת אז יש מקום לטיפול תרופתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת 2
יעל30/06/2012מניסיון אישי ממליצה לנסות תוספי תזונה טבעיים במקביל לטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת 2
יעל30/06/2012בסדר.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןאור29/06/2012
שלום
האם מתייחסים לפרולקטין מוגבר כאשר בדיקת הדם נעשתה פחות משעתיים לאחר שינה ?
עשיתי בדיקה בערך כ - 45 דקות לאחר הקימה, והתוצאות היו מוגברות.
PROLACTIN 653.39 M/UL ( 50.00- 280.00) (.........)*
653 - כשהטווח הגבוה של הנורמה הוא 280.
הבדיקה הקודמת לפני מספר חודשים נלקחה לאחר שעתיים שינה והיתה טיפה מעל הנורמה (270)
יש לציין שבעבר היה אצלי חשד למיקרואדנומה (ב- ct), טופלתי גם תקופה בפרילק (רמות הפרולקטין עלו וירדו)
ההדמייה האחרונה שעשיתי (mri) היתה לפני כ 3 שנים, ראו שם משהו לא ברור, ורמות הפרולקטין היו תקינות.
רמת הטוסטוסטרון שלי קרוב לתחתית הנורמה בשנים האחרונות.
בן 37.
האם יש להתייחס לרמת הפרולקטין המוגברת או שיש לתלות אותה אך ורק בכך שהדם נלקח פחות משעתיים לאחר השינה ?
וכן האם חובה לעשות הדמיית ביקורת או שזה תלוי רק בתוצאות בדיקות הדם ההורמונליות ? (מזה 3 שנים לא עשיתי הדמייה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/06/2012שלום
בדיקת פרולקטין מוגברת דורשת התייחסות וכדאי לחזור לאנדוקרינולוג והוא יחליט לגבי שאר הבדיקות לגבי צורך בביצוע הדמיה. הנחיות חדשות ממליצות על בדיקות פרולקטין ללא קשר לזמן הערות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
אור30/06/2012שלום
בבדיקה הקודמת קיבלתי הנחייה לעשות אותה אחרי שעתיים של ערות, והערך היה 280, כשהגבול העליון של הנורמה 270.
הבדיקה הנוכחית כנראה נעשתה פחות בשביל הפרולקטין אלא יותר בשביל הטוסטוסטרון, והיא נעשתה אחרי 45 דקות ערות (בערך) והתוצאה היתה 653.
האם אפשר לתלות את השינוי המשמעותי בעניין זמן הבדיקה לאחר השינה ?
וברשותך שוב אחדד את השאלה לגבי ההדמייה.
האם ממצאים בבלוטת ההיפופיזה דורשים מעקב הדמייתי לכשלעצמם, או רק בהתאם לקליניקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
נתחיל מן השאלה השניה: ממצאים הדמיתים ביותרת המוח דורשים מעקב בהתאם לממצא גם אם אין להם קליניקה.
לגבי הפרוקלטין: יתכן וסטרס מהבדיקה גרם לעליה או סיבות אחרות ויתכן גם זמן הערות אך צריך להתייחס לתצואה שהיא פי 2 מהנורמה כפי שבוצע במקרה שלך ע"י ביצוע הדמיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)