פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאת אולטרסאונד צוואר:
    יעל
    03/09/2012

חזרו על הבדיקה לפי הוראת הרופאה פעם שנייה והתשובה היא: בלוטת המגן: מרקם הפרנכימה של בלוטת המגן במרקם לא מספיק אחיד ומגורגר ללא הדגמת ממצא פוקאלי בשתי האונות כולל איסטמוס.,שתי האונות הימנית והשמאלית לא מוגדלת. איסטמוס ברוחב 0.33 ס"מ. פארתיירואיד: לא הודגם ממצא פטולוגי. רקמות הרכות בצוואר: מימין באיזור תת ליסתי הודגמה בלוטת לימפה מאורכת בגודל 2.3 + 0.5 ס"מ. קדמי ל- scm הודגמו מס' בלוטות לימפה בגודל עד 1.5 ס"מ. משמאל באיזור תת ליסתי הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.8 ס"מ. קדמי ל acm הודגמו מס' בלוטות לימפה בגודל עד 1.5 ס"מ. כל הבלוטות המתוארות בעלות אופי תקין לפי צורה ומרקם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת אולטרסאונד צוואר:

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת אולטרסאונד צוואר: - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/09/2012

שלום
    אין ממצא מטריד בבבדיקת האולטרהסאונד. כדאי לבדוק נוגדנים לבלוטת תריס ונשאלת השאלה אם את סובלת ממחלת בלוטת תריס
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרופאה

שירה
    03/09/2012

הרגשתי הקלה עצומה. ממש תודה לך. כן. אכן כן. אני סובלת שנים רבות ממחלת בלוטת התריס: תת פעילות והשימוטו , מקבלת אלטרוקצין, ואצלינו זה גנטי. בד"כ אני לא מאוזנת, יש תקופה שמאוזנת ופתאום יש חריגה. זה משחק אצלי. מדוע הרופאה שואלת אם יש מחלה של בלוטת התריס, כי תשובה כזאת של אולטרסאונד מצביעה שרואים שאני סובלת מבלוטת התריס?? האם התוצאה לגמרי תקינה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרופאה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    05/09/2012

שלום
    הממצא בבדיקת הUS מתאימה לדלקת הבלוטה משנית למחלת השימוטו ממנה את ובני המשפחה שלך סובלים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן מרווה לאיזון סוכר, האומנם?
    אריאל
    02/09/2012

קיבלתי מייל מחבר שלי (הכרנו בקבוצת תמיכה לסוכרתיים) בזה הלשון:
    בבדיקת a1c האחרונה שעשית התוצאה היתה 10.8 הרופא אמר לי שאני חייב לעבור לאינסולין ביקשתי צ'אנס אחרון והחלטתי לנסות את האומגה 3 פורטה של חברת ירושלים ששמעתי עליה מחבר שמאד עזר לו הקפדתי לקחת כף ליום לאחר שלושה חודשים עשיתי שוב בדיקה והתוצאה היתה 7.4 הרופא אמר שהוא בחיים לא ראה כזה שינוי בעקבות נטילת מוצר טבעי והחליט להוריד לי 50% במינון התרופות,
    רציתי לשאול, האם יש לזה בסיס? האם מישהו שמע על תועלת כזו? והאם זה לא מסוכן?
    אשמח לתשובה.

הוספת תגובה

• אכן, שמעתי על תוצאות מדהימות!

אריאל
    09/09/2012

שמן מרווה של חברת ירושלים עשה אצלי נפלאות בייצוב סוכר וכולסטרול. חבר המליץ לי על זה ומאז אני מקפיד על נטילת כף ליום.
    חשוב ללכת להיבדק בקביעות גם לאחר תוצאות טובות כי לא על כל אחד זה בטוח ישפיע, לא לקחת סיכון.
    הרבה בריאות, אריאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון צורבת
    משה
    02/09/2012

שלום.
    האם יתכן שהגורם ללשון צורבת ולבנה בבוקר לאחר לילה הוא סוכר בדם של 124 מ"ג ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לשון צורבת

הוספת תגובה

• לשון צורבת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/09/2012

שלום
    סוכר של 124 אינו מסביר את התופעה וכדאי להתייעץ עם רופא אאג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר נמוך
    קובי
    31/08/2012

ד"ר שלום, אני בן 38 ובמשפחה הקרובה (אמא וסבא מצד אבא ) יש סכרת. בחודש מרץ השנה, בעקבות בדיקה מקרית, התגלה כי אני חולה בסכרת. התוצאות בצום היו סוכר 220 וH1C היה 11.2. בעקבות התוצאה התחלתי בהליך דיאטה וספורט מואץ ובהדרגה ירדתי עד 141 בצום ו - 7.9 ב - H1C. לפני כשבועיים הייתי אצל רופאת סכרת שדרשה שאתחיל טיפול תרופתי ואבצע דיקור עצמי במועדים משתנים במהלך החודש. התרופות שקיבלתי : בבוקר 1/2 גלופקז + כדור אונגליזה, צהריים חצי גלופקז ובערב כדור גלופקז. התוצאות שהיו במהלך הימים האלה: 27.8 - 147 אחרי ארוחת בוקר 28.8 - 111 בצום,91 אחרי ארוחת ערב 29.8 - 124 לפני השינה 30.8 - 139 בבוקר בצום 31.8 - לפני ארוחת ערב 72 ואחרי שאכלתי כמה ענבים ופרוסה ואחרי חצי שעה (לפני נטילת הכדור) 106. אני חושש לגבי לקיחת הכדור והיום שישי אין לי כל כך עם מי להתייעץ האם לקחת את הכדור או לוותר עליו. עלי לציין שאני מקפיד מדי יום לצעוד שעה או לשחות חצי שעה או שתיהם. תודה ושבת שלום קובי

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר נמוך

הוספת תגובה

• סוכר נמוך - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/08/2012

שלום
    הטיפול הנוכחי שלך לא יגרום לרוב להיפוגליקמיה ומהבחינה הזאת בטוח. יתכן ורק טיפול בMETFORMI גלוקופאז יספיק אך כדי לך לדבר עם הרופא סוכרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות
    אילה
    31/08/2012

שלום ד"ר, יש לי שחלות פוליציסטיות. האם מותר לאכול 2 גבינות סקי(חצי אחוז) למשל בארוחה אחת? מותר לשתות קפה? לאכול גבינות? מה לעשות, איך ניתן להעלים את התסמונת? אני לא סופרת כמה גרם פחמימות ביום אני אוכלת כי זה מייאש אותי וגם כי אני אוכלת בריא ועושה פעילות גופנית מדי פעם, ואף אוכלת כל יום 1200 קלוריות פחות או יותר....תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/08/2012

שלום,
    הדיאטה שאת מתארת היא די בריאה וכדי לקבל מידע יותר פרטני כדאי לפנות לדיאטנית. באופן עקרוני שמירה על משקל תקין וביצוע פעילות גופנית חשובה מאד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי בכדורי T3 לסרטן שד גרורתי
    אוריתה
    30/08/2012

אחותי חולה בסרטן שד גרורתי ומטופלת בכימותרפיה. נפגשנו אתמול עם פרופ' העוסק בחקר הסרטן אשר המליץ לה לקחת כדורי T3, לשם הפחתת פעילות בלוטת התריס בייצור ההורמון T4, אשר, כך לפי המחקר, מזין תאים סרטניים. בהנחה שמדובר במחקר נסיוני שיעילותו המוחלטת טרם ידועה, שאלתי היא אך ורק לגבי הנזק הפוטנציאלי - האם יכול להיגרם נזק כלשהו מלקיחת כדורי T3 (של חברת TI-TRE)?

הוספת תגובה

• טיפולי בכדורי T3 לסרטן שד גרורתי - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    31/08/2012

הטיפול בT3 במנון אשר יגרום לדכוי הTSH ש"מפעיל" את בלוטת התריס עשוי לגרום לתופעות לואי של פעילות יתר של בלוטת התריס כגון רעד, דפיקות לב, ירידה במשקל, נשירת שיער, רבוי יציאות, הפרעות קצב, וירידה בצפיפות עצם. עוצמת תופעות הלואי תלויה ברמת הדכוי המושגת, ככל שהTSH נמוך יותר, צפויות יותר תופעות לואי.
    לאור התופעות שתארתי היתי בודקת שוב את נחיצות הטיפול.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס-אולט'
    הדר
    30/08/2012

שלום רב ובוקר טוב,

עישתי אולט' בלוטת המגן בגלל שהרופאה הרגישה שהיא מוגדלת. (יש לי בעיה שהוסת שלי לא סדערה לאורך השנים).

תוצאות הבדיקה: הבולטה לא מוגדלת באונה ימינית הודגמו 2 ממצאים נודולריים, הממצא הדומיננטי בגודל 2.3*2.1*2.6 אם אזוא נמקי בתוכו בקוטר עד כ1.0 ס"מ.

לא הודגמה לימפדנופטיה בשרשארות צווראיות.

מה זה אומר?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס-אולט'

הוספת תגובה

• בלוטת התריס-אולט' - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    31/08/2012

שלום הדר
    במידה ותפקודי בלוטת התריס תקינים (נבדקים בבדיקת דם, דהיינו בדיקת הTSH) אז מומלץ לבצע דקור של הממצא הדומננטי תחת אולטרהסאונד בכדי לדעת מה טיבו. מרבית הקשרים בבלוטת התריס הינם שפירים, אך בקשרים מעל 1 סמ' מקובל לבצע דקור (נטילת דגימה של תאי הרקמה בעזרת מחט) תחת הכונה של אולטרהסאונד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    מיקה
    28/08/2012

שלום רב,
    אני בשבוע 6, תוצאת ה-TSH היא 3.45 mIU/L.
    רציתי לשאול מה הערכים התקינים בהריון?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    29/08/2012

שלום מיקה,
    בהריון בטרימסטר הראשון הגבול העליון של הערך התקין הוא עד 2.5,
    בטרימסטר השני והשלישי הערך התקין הוא עד 3.
    הערך שציינת אכן גבולי, הייתי חוזרת על הבדיקה ובודקת גם ANTI TPO, אשר יכול להוות אנדקציה אם יש נטיה לתת פעילות של בלוטת התריס
    לאחר הבדיקה החוזרת היתי מתייעצת עם אדנוקרינולוג לגבי אפשרות של טיפול באלטרוקסין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tsh בהריון
    לירן
    28/08/2012

שלום רב, אני בשבוע 36
    עשיתי בדיקות דם ויצא שה tsh גבוה
    Tsh -4.47
    T-3 --4.0
    T4--9.8
    . אני בלחץ מזה כי קראתי שזה עלול לעשות מומים?
    אשמח לתשובה בהקדם

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    tsh בהריון

הוספת תגובה

• tsh בהריון - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    29/08/2012

שלום לירן
    ערך הTSH אכן גבולי, אך בשלב זה של ההריון לעובר/ית יש בלוטת תריס מתפקדת משלו וכן כל האיברים בעובר השלימו את התפתחותם אז לא סביר שיתפתחו מומים.
    האם בדקת תפקודי תריס קודם לכן בתחילת ההריון?
    אני ממליצה לך לחזור על הבדיקה וגם לבדוק ANTI TPO, נוגדנים שעשויים להעיד אם יש נטיה להפרעה בתפקוד בלוטת התריס ולשקול טיפול באלטרוקסין בהתאם לתוצאה.
    לא נראה שיש סיבה לדאגה מבחינת מומים בהנתן ערכים אלו שציינת,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדנומה
    אילנית
    27/08/2012

שלום אני קצת מודאגת ורוצה את עצתך בעלי ביצעה בדיקה של סיטי אנגיו של ותין הבטני עורקי הכסל ועורקי הרגליים בחלק מהמצמאים כתוב בסריקה של הבטן והאגן בחלון רקמה רכה סעיפים בודדים בסיגמה. שני האדרנלים מעובים.באדרנל הימני בזרוע הפנימי מודגם מבנה סגלגל בעל קוטר מירבי 22 מ"מ מודד כ h.u 27 ייתכן אדנומה.
    מה אני צריכה לעשות מה זה אומר ?זה יכול להיות סרטני? אני מודאגת אבקשך את עזרתך תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אדנומה

הוספת תגובה

• אדנומה - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    29/08/2012

שלום אילנית,
    ממצאים מקרים באדרנלים שמתגלים בבדיקות CT הינם שכיחים למדי (כ10%) ובמרבית המקרים מדובר בממצאים שפירים.
    אני ממליצה לך להוועץ באנדוקרינולוג מכוון שחסרים נתונים נוספים כגון צפיפות הממצא לאחר הזרקת חומר נגוד (באם הוזרק) וכן צפיפות הממצא בשלב הפנוי.
    אדנומה הינה ממצא שפיר, אך יש לוודא בעזרת נתונים נוספים מהבדיקה שאכן מדובר באדנומה. גודל הממצא אינו גדול ולכן החשד לממצא ממאיר על סמך נתון זה אינו גדול.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת PET CT
    דרורית1958
    25/08/2012

בת 52 , בפברואר עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס, האבחנה ממויין היטב בגודל 4.5 ס"מ. בחודש מאי עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי 150 מיליקירי. לפני הטיפל ביוד: מיפוי בלוטת התריס - שארית 1% TSH - 126 , תירוגלובלין 1015 לאחר הטיפול מיפוי כל גופי: 3 מוקדים יודופילים בצואר, יכול להתאים לשארית הניתוח. מוקד יודופילי נוסף באגן. בחודש יולי: צילום רנטגן: צילום חזה תקין, מוקד סקלרוטי 8 מ"מ בסמוך לאצטבולום שמאלי. מיפוי עצמות: לא הודגמה קליטת חומר פתלוגית בעצמות האגן והשלד. לפני שבועיים עברתי בדיקת PET CT עם תירוגן להלן האבחנה: חזה, צואר, בטן ואגן, עצמות - אין לראות קליטה פתלוגית של FDG. עצמות - ב-CT נגע ליטי 2 ס"מ בכנף איליום משמאל ללא פריצת קורטקס ומוקד סקלרוטי סמוך. בבדיקת דם: TSH - 46 , תירוגלובלין 94.ללא נוגדנים. מה המשמעות של בדיקת PET, מה זה נגע ליטי? האם יכול להיות סרטני? האם זה קשור לגידול בלוטת התריס? מה ההמלצות להמשך ברור?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת PET CT

הוספת תגובה

• בדיקת PET CT - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/08/2012

שלום
    קיימת אבחנות מבדלות לממצא בPET ולעיתים נדרשת אף ביופסיה.
    כמובן את צריכה לדון לגבי תוצאות הממצא עם האנדוקרינולוג שמטפל בך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HA1C
    אייל
    24/08/2012

שלום
    אני בחור בן 45

מזה כ 3 שנים אירועים של חולשה עזה לפעמים לכמה שעות אני מרגיש תשוש
    בקושי יכול לזוז, דופק גבוה וכמה פעמים בדקתי ל.ד והוא היה 90-50
    לעומת בדרך כלל 120-70 בזמן כזה.
    כל בדיקות הדם תקינות. סוכר כ 70-80 בבדיקות
    משקל 64 גובה 177
    לפני שנתיים במסגרת הבדיקות הרופא נתן לי HBA1C וראיתי שהתוצאה היתה
    6.1 ובבדיקה חוזרת 6.0
    האם זה לא גבוה ויכול להיות סימן לסוכרת?
    שאלתי את רופא המשפחה הנוכחי הוא צחק ואמר יש לך סוכר 70-85 אין לך שום סוכרת.
    מה המשמעות של ה HBA1C הגבוה יחסית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    HA1C

הוספת תגובה

• HA1C - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/08/2012

שלום
    בדיקת AIC 6.1% מצביעה על רמת סוכר מעט גבוהה במשך היום וכן יכולה להחשב לטרום סוכרת. במידה ובדיקות בצום תקינות אז יתכן ולאחר האוכל קיימת עליה. כדאי להמשיך לעקוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת?
    שמש
    24/08/2012

מבדיקות שעשיתי מס ימים עולה כי רמת הסוכר תקינה לאורך כל שעות היממה. מלבד
    שעות 5 עד 8 בבוקר ,120 עד 145 האם אני חולה סוכרת?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת?

הוספת תגובה

• סוכרת? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/08/2012

שלום,
    רמות סוכר בצום מעל 126 בצום בבוקר , שחוזרת על עצמה פעמיים עונה להגדרת סוכרת. כאדי גם לבדוק רמת AIC אשר נותן מושג לאיזון הסוכר במשך השלושה החודשים האחרונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים וסוכר
    j.h
    19/08/2012

אנ י נוטל ליפיטור ושמעתי שהוא מעלה את רמת הסוכר. יש לי בצום 130.האם זוהי סכרת למרות שאני נוטל סטטינים?
    ושאלה נוספת בבדיקת העמסת סוכר לאחר שעתיים הסוכר היה 65 מה זה אומר ואיך זה מתקשר ל130 בצום?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סטטינים וסוכר

הוספת תגובה

• סטטינים וסוכר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/08/2012

שלום
    סוכר של 130 בצום עונה להגדדרת סוכרת.
    במידה וקיימים גורמי סיכון למחלת לב יש מקום לקחת סטטינים גם אם אלו יכולים להעלות במעט את רמת הסוכר. לגבי העמסת סוכר היא בעצם תקינה ולכן כדאי לבדוק גם את רמת AIC , בדיקה אשר בודקת את איזון הסוכרת ב-3 חודשים אחרונים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין
    boris
    17/08/2012

אמא שלי עברה מ100 מ"ג אלטרוקסין ל100 מ"ג אטירוקס, היא אומרת שהיא מרגישה עייפה כל הזמן, לא מזמן היא עשתה בדיקות דם ורמת ה-TSH היו בסדר, השאלה היא האם 100 מ"ג אלטרוקסין שווה ל100 מ"ג אטירוקס או שהיא צריכה להגדיל את המינון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין

הוספת תגובה

• אלטרוקסין - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    19/08/2012

שלום בוריס,
    בעקרון 100 מקג' אלטרוקסין הוא שווה ערך ל-100 מקג' איותירוקס אבל בגלל שהחומרים הנלוים לחומר הפעיל שונים עשוי להיות שנוי בספיגה של התכשיר. רמת ה-TSH שמבוצעת 4-6 שבועות משנוי התרופה היא המדד הטוב ביותר לדעת אם יש אזון של תפקודי בלוטת התריס. אם ה-TSH בוצע לפחות 4 שבועות מאז שהחלה איותירוקס והוא אכן תקין הייתי מחפשת סבות אחרות לעייפות כגון חסר B12, חסר ברזל, הפרעה במלחי הדם, אנמיה.
    בברכת בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה