פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חוסר איזון בלוטת התריס בהריון
    מודאגת
    03/10/2012

שלום רב,
    אני בת 27 בשבוע 16 להריוני.
    בתחילת ההריון התחלתי לקחת 25 מקג אותירוקס בשל תת פעילות קלה- tsh 5.6
    לפני כחודש העלתי את המינון 3 פעמים בשבוע ל50 מקג משום שה tsh היה 4.26.
    לפני שבוע וחצי עשיתי שוב בדיקת דם. התוצאות -
    Tsh 1.67
    T3 220 ng/dL
    Ft4 0.989 ng/dL
    האם הtsh נמוך מידי?
    האם זה מסוכן בהריון?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר איזון בלוטת התריס בהריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    רמת ה TSH בסדר גמור ומצביעה על איזון טוב של תפקודי בלוטת תריס
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח מכפות הידיים
    דניאל
    02/10/2012

שלום רב. מוזר, אבל זה בדיוק כמו שאני מתאר. אני מדוייק. יש לי ריח בכפות הידיים שבא והולך פעם בכמה חודשים (כבר שלוש שנים) וכשהריח מופיע הוא בא והולך, כאילו בא ומתנדף. למשך שעות. הריח חזק יותר בציפורניים. ריח של פטרת/עובש/קינמון. כפות ידיים טיפה אדמומיות שכמעט אי אפשר לראות. שנים שאני חייב כל הזמן לשפשף עיניים, אף, ולקסוס ציפורניים - כרונית. אני עושה המון ניסויים שנים - שוטף ידיים מחכה והנה מגיע הריח במין גלים כאלה. (הייתה לי חברה עם פטרת וגינלית) (לא קשור לזיעה או היגיינה). מוזר, אשמח מאוד לקבל עזרה לבעייה ארוכת שנים. תודה המון תודה. דניאל. (בן 25, אין לי סכרת)

לקביעת תור
    סגירה
    ריח מכפות הידיים

הוספת תגובה

• ריח מכפות הידיים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    האמת שלא נתקלתי בתופעה זו אז ממליצה שתיתיעץ עם רופא עור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוגונודיזם
    חי
    30/09/2012

אני גבר בן 35 נשוי +4 סבלתי השנה מחולשה קשה במשך מספר חודשים עד שאובחנה אצלי רמת טוסטסטרון מאוד נמוכה 6.5 ורמת LH נמוכה גם כן עברתי בדיקת הדמיה בהיפופיזה אך היא יצאה תקינה איזה גורם נוסף יכול לגרום לאדם בגילי היפוגונודיזם ?? אציין כי אני נוטל טסטומקס וזה ממש מחייה אותי -הדגש- אשמח להכוונתכם תודה! נ.ב הבעיה היא שהתורים בקופ"ח לאנדוקרינולוגים הם מאוד מאוד ארוכים ורחוקים

לקביעת תור
    סגירה
    היפוגונודיזם

הוספת תגובה

• היפוגונודיזם - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    ללא ספק כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג ולבדוק רמות של שאר הורמונים כגון PROLACTIN , ושאר הורמוני ההיפופופיזה. תרופות כגון תרופות פסיכיאטריות יכולות אף להוריד רמות של TEST על ידי העלאת רמת PROLACTIN
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים שמעלים רמת סוכר בדם ?
    עומר
    29/09/2012

שלום .
    רציתי לשאול האם ידוע שכדורים מסוג:
    BETISTINE 16
    DISOTHIAZIDE 12.5
    URAMOX

מעלים את רמת הסוכר בדם ?

כדורים אלה אני לוקח בגלל בעיית סחרחורת שנגרמים בגלל האוזן .

תודה

הוספת תגובה

• כדורים שמעלים רמת סוכר בדם ? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    יתכן והDISOTHIAZIDE במינון גבוה יכול להעלות את רמות הסוכר . שאר הכדורים לא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות קלה
    אוריאן
    27/09/2012

שלום לך דוקטור אני בנומבר מתגייס לגולני

עכשיו גילו אצלי שיש לי תת פעילות קלה של בלוטת התריס כאשר ה TSH עמד בהתחלה על 7.4 ועלה ל 8.2 הרופא המליץ על טיפול תרופתי של אלקטרוסין של 50 מ"ל ביום

אני מרגיש רק תסמין אחד וזה עייפות יש לציין כי ה T4 תקין והנוגדנים לבלוטה גם הם תקינים

האם אתה ממליץ על טיפול תרופתי ?

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות קלה

הוספת תגובה

• תת פעילות קלה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    במידה ורמת TSH ממשיכה להעלות אז יש מקום לטיפול. במידה ושתי הבדיקות נלקחו בסמוך אחת לשניה (ימים) אז ממליצה לחזור על הבדיקה כחודש לאחר ביצוע הבדיקה האחרונה ולראות את המגמה ולפי התלונות שלך ורמת TSH להחליט על הצורך בטיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אוריאן
    04/10/2012

שלום דוקטור עשיתי בדיקת דם לפני כיומיים ורמת ה TSH יצאה תקינה 4.4

האם יש מקום לטיפול ? פתאום ה TSH נמצא במגמת ירידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אוריאן
    06/10/2012

האם אפשר לקבל תשובה בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/10/2012

שלום
    במידה וקיימת מגמת ירידה ואת לא מתכננת הריון בקרוב ניתן לעקוב בלבד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אוריאן
    08/10/2012

אני בן ולא בת מצטער אם הטעתי אותך

אכן קיימת מגמת ירידה אבל אני חש בעייפות פתאומית כזאת..

מה עליי לעשות ?
    יש לי פגישה עם אונריקלוג עם כחודש וזה הרבה זמן כדי להחליט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/10/2012

שלום
    מצטערת! אז הריון לא בא בחשבון
    אפשר לחכות עד הפגישה עם האנדוקרינולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH אלטרוקסין בתחילת הריון
    יעל
    27/09/2012

שלום,
    אני כעת בשבוע 7 להריון IVF מטופלת כבר מספר שנים באלטרוקסין. בבדיקה משבוע 6 TSH 4.91 T4 15.6.
    הייתי מאוזנת על 350 מקג בשבוע עד לשנה. האחרונה (מאז החלפת האלטרוקסין בדיקה אחרונה חצי שנה לפני ההריון 5.11).
    פניתי לרופאת משפחה (תור לאנדוקרינולוגית רחוק - ינואר) והיא המליצה לי להוסיף 200מקג וגם מצאה ונתנה לי חפיסה ישנה (בתוקף) של אלטרוקסין.
    אני מודעת לחשיבות העליונה באיזון בתחילת ההריון ורציתי לשאוך האפ המלצתה נכןנה וגם האם כדאי לעבור לכדור הישן והטוב או להישאר עם החדש (חשש לעבור תרופה בתחילת הריון ככ יקר) או שבכלל כדאי לעבור ליותיירוקס. תודה רבה, יעל

לקביעת תור
    סגירה
    TSH אלטרוקסין בתחילת הריון

הוספת תגובה

• TSH אלטרוקסין בתחילת הריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    העלאת המינון במקום. השאלה לכמה זמן יהיו לך את כדורי הELTROXIN הישנים.
    איני רואה בעיה במעבר לEUTHYROX אך צריך לזכור שבתחילת ההריון נדרש מעקב הדוק (כל 3-4 שבועות ) של TSH במיוחד אם שינית מינון או שינית את חברת התרופות (בשל ספיגה שונה בין תכשירים שונים)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה. עדין מטריד אותי

יעל
    03/10/2012

האם אפשר להישאר גם על האלטרוקסים הישן (עם העלאת המינון כמובן) או שמא משהו במרכיביו הלא פעילים החדשים עלול לפגוע בהריון חס וחלילה?
    כל הנושא מאוד מלחיץ אותי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה. עדין מטריד אותי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    לא ידוע על תכשיר כלשהו אשר אסור או מזיק בהריון אז כל תכשיר אפשרי במידה והמינון מתאים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות-תסמונת קושינג
    אייל
    25/09/2012

שלום רב,

ברצוני לשאול אותך מס' שאלות:

1. האם סביר שאדם יסבול מתסמונת קושינג במשך 4 שנים לפחות ללא טיפול?

2. האם גידול מסוג "קרצינואיד" במעי הדק יכול לגרום לתסמונת קושינג???

3. האם ייתכן כי אדם הלוקה בתסמונת קושינג יהיה רזה מאוד???

4. האם בתסמונת זו תיתכן הופעת סימני מתיחה על העור בצורה של "התקפים", כלומר פסים אדומים שמופיעים ונעלמים???

5. מהי השכיחות של תסמונת זו בקרב גברים סביב גיל 20?

תודה וגמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות-תסמונת קושינג

הוספת תגובה

• שאלות-תסמונת קושינג - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    תסמונית CUSHING יכולה להתגלות לאחר מספר שנים . במידה ומדובר באדם רזה יתכן והשינוי בפיזור השומן בגוף יתבטא קצת אחרת אך עדיין השמנה בפנים ובבטן.
    הסטריות (סימני המתיחה ) אינם באים וחולפים . פסים אדומים הבאים וחולפים מתאימים יותר לתופעה אלרגית ולא לסטריה אמיתית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בבלוטת התריס בהריון
    הילי
    24/09/2012

שלום
    שמי הילי בת 39ואני בשבוע 28 להריון שלישי
    אני בד"כ בריאה ואין שום בעיה עם בלוטת התריס וגם אין היסטוריה משפחתית לכך בהריונות הקודמים גם לא הייתה בעיה. הייתי בבקשה רוצה לשאול לגבי תוצאות בדיקה אחרונות ועוד לפני כן בבדיקה שנעשתה
    ב11.3.12 כמה ימים לפני שנכנסתי להריון הTHS הראה 7.78 והFT4 הראה 13.8
    ב9.5 כשהייתי בשליש הראשון להריון הTHS היה 4.11 והFT4 היה 12.7
    ב18.6 הTHS היה 4.6 והFT4 היה 9.7
    ב2.9 הTHS היה 6.14 והFT4 היה 9.5
    הגניקולוגית שלי נלחצה
    האם ישנה סיבה לדאגה רופאת המשפחה נתנה לי היום טיפול
    האם העובר יפגע מכל זה
    אני מאוד מאוד לחוצה אף אחד לא נותן לי תשובות ברורות
    אנא אשמח לתשובה מהירה
    תודה הילי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בבלוטת התריס בהריון

הוספת תגובה

• בנתיים

הילי
    28/09/2012

השבוע ביום שני עשיתי בדיקות דם בכדי לבדוק שוב את בלוטת התריס יום למחרת
    קיבלתי תוצאות שערכי בלוטת התריס בגבול הנורמה לקחתי כדור אחד מאלטרוקסין 50 מק"ג אבל לא ידעתי עם להמשיך בטיפול אני לא מצליחה לקבל תשובות משום רופא ניסיתי לקבל תשובה מהמוקד האחיות של מכבי אבל גם האחות אמ,כ עם בלוטת התריס וכשהערכים לא היו מאוזנים רה שהיא לא יכולה לקבל אחריות היא אמרה לי להמשיך לקחת ולדבר עם הרופא מיד אחרי כיפור אין עם מי לדבר ואני לא יודעת מה לעשות להזכירך אין לי בעיות בד"כ עם בלוטת התריס אני לא יודעת מה לעשות
    אנא עזרו לי
    תודה הילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בבלוטת התריס בהריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    אין סיבה ללחץ אך בהחלט יעוץ עם אנדוקרינולוג לעקוב אחר כל המהלך של הבדיקות רצוי.
    הטיפול במקום אך הירידה בFT4 מתרחשת בסוף ההריון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום וברכה
    v
    24/09/2012

שלום וברכה הנני סובלת מאקנה חמורה מגיל 11. ניסיתי הכל כולל רואקוטן 4 פעמים. האקנה החמירה ביותר ב2 ההרינות שלי אך להפתעתי הרבה, כל זמן שהנקתי פני היו נקיות לחלוטין מפצעים. כעת כשהפסקתי להניק הכל חוזר ואני מאד עצובה. (הילד בן שנתיים כמעט) רציתי לדעת מה לדעתך גורם לשינוי והאם פה טמון שורש פתרון הבעיה? בבהירות האקנההיא הורמנלית, אולי יש מה לעשות כדי לטפל בשורש? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום וברכה

הוספת תגובה

• שלום וברכה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/10/2012

שלום
    אני מתארת לעצמי שבוצע בירור הורמונלי ושהוא תקין.
    דוקא לא ידוע לי הקשר בין הנקה ובין שיפור ACNE (במידה ווסת קיים וסדיר)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    יהודה
    23/09/2012

שלום
    בן 53,ללא קושי בבליעה,בבדיקה ידנית גוש רך
    בבדיקת סיב אופטי דרך האף תקין לחלוטין
    TSH מאוזן 50 מ"ג סנטרואיד ביום

בבדיקת US
    אונה ימנית: מוגדלת 5.5X3.2X4 ס"מ ,בתוכה גוש סולידי גדול התופס את מרבית האונה
    עם מעט זרימת גם בתוכו
    באונה שמאלית: 3.8X1X1 ס"מ נצפו מ"ס קשריות היפואקוגאניות עד גודל 0.7 ס"מ
    אסטימוס תקין
    בלוטות רוק תת לסתיות תקינות
    בלוטות לימפה-לא מוגדלות
    בבדיקת FNA
    שטחים היפרצלולרים רוב התאים קטנים מסודרים בצורה צפופה בקבוצות רובם עגולות לפעמים בצורת דמוי פפילות ,זוהו מעט קולואיד ומעט מאוד מקרופגים , לא זוהו תאי דלקת מונונוקליארים
    או תאי ענק רב גרעיניים ,התמונה מעוררת אבחנה מבדלת בין קשר היפרפלסטי דומיננטי לבין נגע נאופלסטי
    האם לפי דעתכם אפשר להסתפק במעקב או ניתוח היא ברירה היחידה
    תודה מראש
    בבדיקה ידנית גוש רך
    שנה טובה וחתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    24/09/2012

שלום יהודה,
    קשה להגיע למסקנה סופית על סמך הנתונים שנתת.
    נראה שכדאי לבצע כריתה של האונה הימנית של בלוטת התריס, בגלל שמדובר בגוש גדול, שעלול בעתיד לגרום ללחץ על קנה הנשימה ועל הושט וגם בגלל שהצטולוגיה אינה ברורה. מדובר בנתוח לא גדול, שהסכוי לסבוכים ממנו הוא קטן.
    אם אין לך מחלות רקע הייתי שוקלת לבצע את הנתוח. אם אתה רוצה להמנע מנתוח קשה לי להגיע למסקנה מכוון שיש צורך בפרטים נוספים באנמנזה ובבדיקה פיזיקלית אשר לא ניתן לבצע במסגרת האינטרנט וכן אפשרות של רביזיה/שיחה עם הפתולוג לגבי תשובת הצטולוגיה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכננת הריון
    סימה
    23/09/2012

היי שמי סימה בת 31 נשואה ואם לילדה בת 4.5 לידה רגילה הריון תקין.
    לפני כשנתיים עברתי הפלה בגלל עובר שלא התפתח, לאחר מכן התברר שיש לי היפר תירואיד ומחלת גרייבס. לאחר ניסיונות להתאזן עם כדורים ללא הצלחה החלטתי לעבור טיפול ביוד רדיואקטיבי 15 מילקולארי מה שגרם לי להיות בתת פעילות ולהתחיל לקחת אלטרוקסין 50 מ"ג לאחר 7 חודשים עם אלטרוקסין שלא הייתי מאוזנת עדיין, החלטנו אני והאנדו להפסיק לקחת את הכדורים כיום כבר חצי שנה ללא הכדורים אני מאוזנת ומרגישה טוב להלן תוצאות המעבדה:
    TSH 2.51
    ANTI THYROID PEROXID 1000
    THYROGLOBULIN Ab 25.9
    THYROGLOBULIN 7.7
    ANTI TSH Rc ANTIBODY 0.3

אני רוצה להרות שוב
    השאלה שלי היא מה אומרות הבדיקות הללו והאם הם בסדר להתחיל כך הריון? מה עוד אני צריכה לדעת לגבי כניסתי להריון האם עלי לעבור עוד בדיקות? הבנתי שאני צריכה לעבור איזשהו בדיקה שבודקת את הנוגדנים בגופי בגלל היוד רדיואקטיבי שעברתי אם תוכלי לפרט לי כל כך אודה לך מאוד.

תודה סימה

לקביעת תור
    סגירה
    מתכננת הריון

הוספת תגובה

• מתכננת הריון - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    24/09/2012

שלום סימה,
    תפקודי התריס שלך תקינים, אך הTSH בגבול העליון של הנורמה המומלצת להריון, אין צורך בטיפול בשלב זה, אך כדאי להמשיך מעקב. ברגע שתהרי ובמהלך ההריון מומלץ לעקוב אחר תפקודי בלוטת התריס.
    מומלץ לבדוק נוגדנים לקולטן לTSH כפי שכבר בצעת, במהלך הטרימסטר השני עד שבוע 22.
    שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון EUTHYROX
    איילת
    23/09/2012

שלום רב,
    אני בת 28 ובכמה שנים אחרונות בבדיקות דם ערכי הTSH היו גבוהים מהנורמה. בפעם האחרונה התוצאה היתה 6.2.
    התחלתי טיפול בEYTHYROX לפני כחודשיים, בבדיקת דם לאחר חודש וחצי של נטילת התרופה כל יום, במינון של 50 מיקרוגרם ערך TSH ירד כבר ל2.6.
    השאלה היא האם ירידה זו היא נורמלית או שצריך להוריד את המינון לפחות ימים בשבוע?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מינון EUTHYROX

הוספת תגובה

• מינון EUTHYROX - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    06/10/2012

שלום לך
    ירידה זו היא בהחלט נורמלית ואם את מתכנננת הריון בקרוב היתי מעלה את.המנון מעט מכוון שלפני הריון יעד המטרה הוא tsh קטן מ2.5
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לסוכרת
    ישראל
    22/09/2012

בן 48,לפני כ-4 שנים עברתי ניתוח מעקף קיבה ועד כה ירדתי כ-20 ק"ג.
    לפני מספר שבועות התחלתי לחוש צורך בסוכרים ומיד פניתי למומחה לצורך בירור.
    בדיקות הדם שעברתי היו במסגרת הנורמה{ערכי הגלוקוז גבוליות ולעיתים מעט גבוהות גם בצום וגם שעתיים אחרי ארוחה קלה}.
    האם ניתן לבדוק מעבר לבדיקות הדם את תפקוד הלבלב?

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לסוכרת

הוספת תגובה

• חשד לסוכרת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/09/2012

שלום
    הדבר שקובע הוא ערך הסוכר בצום ולאחר העמסת סוכר (שעתיים) וגם בדיקת AIC אשר בודקת את איזון הסוכר במשך שלושה חודשים אחרונים (לפני הבדיקה) לא קיימות בדיקות מתוכמות יותר אשר יכולות להצביע על תפקוד הלבלב, בדיקת רמת אינסולין בדם חשובה בביצוע מחקרים אך אינה תורמת הרבה לחולה הפרטני.
    הירידה במשקל היא בהחלט הדבר החשוב למניעת/דחיית סוכרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH גבולי בתחילת הריון
    תמר
    21/09/2012

שלום,
    אני כעת בשבוע 6 להריון שני (IVF). בתחילת ההריון הראשון ערכי הTSH קפצו לסביבות ה-5 ובטיפול באלטרוקסין (50 מקג" ליום) התאזנו.
    כעת הסיפור חוזר על עצמו (שוב ערכי TSH סביב 5+, אציין כי T4=15) אך הפעם אני תחת טיפול באלטרוקסין באותו המינון כבר למעלה מחצי שנה.
    האם מדובר בצב המעלה סיכון לתוצאות הריון בעיתיות?
    מה עלי לעשות? (התור לרופא עוד מספר שבועות, האם להעלות את המינון של האלטרוקסין?)
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    TSH גבולי בתחילת הריון

הוספת תגובה

• TSH גבולי בתחילת הריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/09/2012

שלום
    את צריכה להתייעץ בהקדם אם האנדוקרינולוג ורופא משפחה להעלות מינון ELTROXIN .
    בנוסף נדרש מעקב צמוד של ערכי TSH בתחילת הריון ורצוי להגיע לערך TSH מתחת ל-2.5.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר סולידי
    אלה שץ
    21/09/2012

שלום,יש לי תת פעילות,עשיתי us צוואר וגילו אונה ימנית רוחב 1 ס״מ,קשר סולידי באורך 1.2,רוחב 0.65,הכולל בתוכו מוקד מיסטי באורך0.2 ס״מ,קיימת עדות להיפרוסקולריזציה קלה מסביב למוקד זה. אונה שמאלית 0.8,הודגמו מספר קשרים תאיסטים הגודל באורך 0.25, רוחב 0.15 . איסטמוס 0.2 ס״מ,פרוטיס דו צדדי,הדגמה תקינה.באזור תת ליסתי גם מימין( 1.35 ורוחב 0.4 ) וגם משמאל( 1.4 ורוחב 0.65) הודגמו מספר בלוטות לימפה . היום אני בהריון,סוף חודש חמישי,האם כל זה מסוכן ומה יש לעשות,האם צריך לעשות FNA ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קשר סולידי

הוספת תגובה

• קשר סולידי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/09/2012

שלום
    לא מדובר בממצא מסוכן אך צריך להתייחס אליו ולהחליט האם לבצע ניקור כעת או לעקוב ולשקול ביצוע ניקור לאחר הלידה.
    ממליצה שתיתיעצי עם אנדוקרינולוג בנדון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה