מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טרום סוכרת והשמנהBIGIRL19/07/2012
שלום רב.
אני בת 42. בעברי לידת תינוקת במשקל מעל 4 ק"ג בהיריון השני וסוכרת היריון בהיריון השלישי והאחרון. שמנה (BMI 37.5). לאימא יש NIDDM. בבדיקות הדם האחרונות נמצא גלוקוז בצום 114 ו-A1C 5.9. כבר מס' חודשים מנסה לרדת במשקל ללא הצלחה משמעותית. ברור לי שהסוכרת אורבת לי בפינה ובכל רגע היא עשויה להתפרץ, ואני מרגישה חסרת אונים ובמצוקה של ממש. רופא המשפחה שלל טיפול של פעם ביום במטפורמין (בנוסף לדיאטה ופעילות גופנית) והמליץ על ויקטוזה כתרופה ש"תעזור לך יופי לרדת במשקל אחרת תהיי חייבת ניתוח בריאטרי"...
מיותר לציין שאני די חוששת מהטיפול הזה.
אודה לחוות דעתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טרום סוכרת והשמנה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום22/07/2012שלום,
התרופה וקטוזה אכן יכולה לסייע בירידה במשקל, בדרכ עד 10% מהמשקל, אך היו גם מקרים של ירידה רבה יותר במשקל, כאשר התרופה נתנה בשלוב עם שנוי הרגלי חיים. יתרון התרופה הוא שהיא מפחיתה את התאבון, וגם גורמת לירידה במסת השומן הבטני, אשר גורם לתנגודת לאנסולין ולעליה ברמות הסוכר בדם. כמו כן בבעלי חיים נראה שהתרופה מנעה מוות של תאי הלבלב אשר מפרישים אנסולין.
כיום מקובל לתת את התרופה לטיפול בסוכרת, אך היו מספר מחקרים שהראו שהיא יעילה גם במקרים של השמנה ללא סוכרת. לצערי בהפסקת התרופה, במקרים רבים, מאבדים את האפקט החיובי, ויש נטיה לעלות חזרה במשקל.
אם את מתכננת הריון נוסף, או מניקה אז אני ממליצה לך להמנע מהוקטוזה.
היתי שוקלת במקומך אפשרות של נתוח בריאטרי אשר יתכן פתרון דפנטיבי הן לעודף המשקל שלך וגם לערכי הסוכר ויוכל למנוע ביעילות התפתחות של סוכרת (כגון שרוול קיבה).
מטפורמין הוא אכן כדור טוב לשפור ערכי הסוכר, ולמניעת התפתחות סוכרת, אך השפעתו על המשקל היא מנמלית. יכול לסייע בירידה קלה במשקל בלבד (2-3 קג).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה בבקשה
BIGIRL22/07/2012נניח שהשתמשתי בוויקטוזה וירדתי הרבה במשקל (קרוב למשקל גוף תקין) - האם בהפסקת התרופה ייתכן אפקט "ריבאונד" שיגרום להחמרה ואפילו להופעת סוכרת?
כלומר, מלבד היריון או הנקה - האם אני מסתכנת בנטילת הוויקטוזה?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלובןרינה18/07/2012
בתחילת דרכי כחולת סכרת נתנו לי גלובן ומטפורמין היום נאמר לי כי אין ליטול יותר את הגלובן.ובמקומו קיבלתי גינואט מה הסיפור להפסקת הגלובן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלובן - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/07/2012שלום
קיימות תרופות ממשפחת הGLUBEN אשר גורמות לפחות היפוגליקמיה ולכן עדיפות אך עדיין קיימים אנשים שלוקחים GLUBEN התרופה לא הוצאה מן השוק .
השילוב של GLUCOPHAGE וJANUVIA הנו שילוב טוב מאחר ואל גורם להיפוגליקמיה (ירידה של רמות סוכר מתחת לנורמה) אך לא תמיד שילוב זה מספיק לאיזון הסוכר ויש צורך להוסיף תרופות אחרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירקס ???נירה18/07/2012
בת 52 בריאה בדרך כלל פרט לMVP קל וMR קל. מזה כשלוש שנים עם השימוטו טופלת באלטרוקסין החדש בגלל TSH סביב ה4.0 רופאה רצתה ,שיהיה סביב 2-3 נתנה לי יוטירקס לוקחת 100 ליום.אחרי כמה חודשים של טיפול ,נכון להיום יש לי TSH=0.6 FT4=20(לציין שאף פעם לא היו לי ערכים כאלו) . בתקופה האחרונה אני חשה דפיקות לב חזקות עם לחץ וכאבים בחזה , ולחץ דם בגבול העליון ,לעיתים כאב בטן עם שלשול בבדיקות קרדיולוגיות שבצעתי ,יש מעט הפרעות קצב ,ולחץ דם בארגומטריה בשיא מאמץ 200/80 (הגבוה הסיסטולי) ולחץ דם ריאתי מעט מוגבר בבדיקת אקו. . שאלתי. האם ייתכן .שאני מרגישה תופעות אלו בגלל הירידה בTSH מה עושים? האם צריך להחליף לי תרופה או להוריד מינון? האם יוטירקס עלולה לגרום לעליית לחץ דם גם למי, שהיה לו תקין?האם מינון יתר של התרופה עלול לגרום לשיבושים בתוצאות של ארגומטריה, אקו והולטר לב ? המון תודה על העזרה והסבלנות!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוטירקס ??? - תגובה
יתכן והדפיקות לב נובעות ממעט מינון יתר של EUTHYROX והפתרון לא לעבור לכדור אחר אלא להוריד מינון .
לגבי עלית ל"ד בארגומטריה לא נראה לי קשור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי קורטיזול בערבאווה17/07/2012
שלום,
אמי בת 59, חולת סוכרת סוג 2 ובעלת מחלת כבד (כבד מגורגר).
לאחר שאמי התלוננה על חולשה, עייפות וחוסר תיאבון, היא התבקשה לבצע בדיקת קורטיזול. בוצעו שלוש בדיקות, חת בשמונה בבוקר, שניה בחמש אחה"צ ואחת בעשר בלילה.
שמונה בבוקר: 443
חמש אחה"צ: 121.78
עשר בלילה: 173
(הערכים רשומים ביחידות ננו - מול לליטר).
מהן הסיבות אשר יכולות לגרום דווקא לעליה ברמות הקורטיזול בלילה ?
חשוב לי לציין כי אמי שתתה אספרסו חזק לפני הבדיקה, האם יש השפעה לכך ?
אשמח לתשובה בנושא.
המון תודה מראש,
אווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי קורטיזול בערב - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/07/2012שלום
עצם הבדיקת דם יכולה להעלות את רמות הקורטיזול ולכן בלילה לפני השינה רצויה בדיקת קורטיזול ברוק ולא בדיקת דם.
במידה ורוציםלדעת אם קיים עודף קורטיזול אז ניתן לבצע בדיקת רוק (בלילה) או בדיקת דם של קורטיזול לאחר מתן DEXAMETHASONE או איסוףשתן לקורטיזול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוהמיכל16/07/2012
שלום, אני בחורה בת 28. כתבתי כאן לפני כמה ימים בבדיקות דם לפני שבועיים נמצא רמת TSH -5.88, T4-15.2 T3-5.2. בעבר תמיד ה-TSH היה תקין.נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד בלוטת התריס שיצאה תקינה. עדיין לא בדקתי נוגדנים לבלוטה. השאלה שלי האם זה שהבלוטה נמצאה תקינה ,לא מוגדלת ומרקם תקין מראה כי אין לי את מחלת השימוטו? כי קראתי באינטרנט שכאשר ישנה מחלת השימוטו הבלוטה מוגדלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה - תגובה
הסיבה השכיחה לתת פעילות אצל נשים היא HASHIMOTO
בדיקת נוגדנים תומכת באבחנה אך יתכן בכ10% מחולות HASHIMOTO לא ימצאו נוגדנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרוקסין בהיריוןאלונית16/07/2012
שלום, אני בת 31 שבוע שישי להיריון ראשון .מעולם לא סבלתי בעבר מבעיות בבלוטת. תריס בבדיקת דם התקבלו התוצאות הבאות: tsh 2.85 בתוך הנורמה ו-free thyroxine ft4 14.3 גם כן בנורמה. הרופאה המליצה לי על אטרוקסין 50 מק"ג במשך. 20 יום. אני חוששת שהאטרוקסין יזיק לעובר למרות שהרופאה אמרה שה-tsh המומלץ בהיריון הוא עד 2. כמו כן, במידה וכן מומלץ שאקח אטרוקסין, האם יש סיכוי שאצטרך לקחת זאת כל החיים? אודה לך על תשובתך המהירה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטרוקסין בהיריון - תגובה
זהו מקרה מאד גבולי מאחר רצוי בשליש הראשון TSH<2.5 ומאחר ורמת TSH נוטה לעלות בהריון לנשים עם תת פעילות הזהירות של הרופאה שלך.
לא נשקפת סכנה מן הטיפול בELTROXIN.
לגבי הטיפול לאחר הלידה: בהתאם לנסיבות ולבדיקות הדם אך עצם הטיפול כעת לא יפגע בטיפול בבלוטה בעתיד.
כדאי גם לבדוק נוגנים לבלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטרוקסין בהיריון
אלונית17/07/2012האם כדאי לערוך בדיקה נוספת ל-TSH וגם לנוגדנים ורק אז להתחיל בטיפול במידת הצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטרוקסין בהיריון - תגובה
אני משאירה זאת לשיקול הדעת של האדנקורינוגלו שמטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסמשה16/07/2012
בן 66 ,מרגיש טוב, מאוזן היטב בתרופות ללחץ דם גבוה וכולסטרול.בבדיקת דם:
tsh- 4.18
t3- 4
t4-11.4
anti thiroid peroxid-145
thiroglobulin ab-<20 כל יתר הבדיקות תקינות
האם יש כאן בעיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
הבדיקה מראה על תפקוד תקין של בלוטת תריס אם כי בגבול עליון של הנורמה ורמה גבוהה של נוגדנים לבלוטת תריס אשר מעיד על מחלה דלקתית של בלוטת תריס, שכיחה (יותר בנשים אך גם בגברים) הנקראת HASHIMOTO
כדאי להבדק ע"י אנדוקרינולוג למעקב ובדיקת בלוטת תריס ושקילת בדיקת אולטרה-סאונד לפי הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה של בלוטת התריס
ענת שפיר05/08/2012שלום רב,
בשל חולשות ועייפות רבה שאני חשה מזה זמן רב (חודשים) ביצעתי בדיקת דם של הבלוטה.
התוצאה TSH=7.45
T4 = 15.3
האם התוצאה מצריכה התחלה של כדורים?
לפני שנה בדיוק היתה לי תוצאה של 6 ואחרי אולטרסאונד של הבלוטה הוחלט לא לעשות כלום.
אודה לתשובתכן,
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאה של בלוטת התריס - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2012שלום ענת,
האם יש ספור משפחתי של הפרעות בתפקוד בלוטת התריס?
האם נבדקו גם הנוגדנים ANTI TPO, ANTI TG?
במידה והנוגדנים חיוביים הייתי כן ממליצה על טיפול באלטרוקסין גם לאור העליה ההדרגתית ברמת הTSH.
כמו כן אם את מתכננת הריון אז כדאי מאוד להתחיל טיפול כי העובר תלוי בהורמוני בלוטתה תריס של האם עד שבוע 20 להריון. הTSH המומלץ טרם כניסה להריון הוא 2.5 ומטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית היפודנסית 10 מ"מ באדרנל שמאלמשה16/07/2012
נמצא בCT ללא חומר ניגוד. מה המשמעות? השלכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית היפודנסית 10 מ"מ באדרנל שמאל - תגובה
קשרית קטנה היפודנסית לא חשודה לממאירות אך דורשת בירור לגבי הפרשה הורמונלית ומעקב. צריך להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשרית בקוטר 16 מ"מ בצפיפות של H.U 1
שרית13/11/2014שלום רב
מה זה קשרית בקוטר 16 מ"מ בצפיפות של H.U 13-באדרנל השמאלי
קשרית היפודנסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילה טיפול באקלסטה לאוטופורוזיסדניז רונן16/07/2012
אני נוטלת תרופות להסדרת פעילות בלוטת התריס, האם אני אמורה להיות מודאגת ולצפות לתופעות לוואי עם הזרקה תוך ורידית של אקלסטה פעם בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילה טיפול באקלסטה לאוטופורוזיס - תגובה
לא ידועה אינטראקציה בין תרופות אלו ואין מקום לדאגה מהבחינה הזאת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן ACTH 250אורית15/07/2012
שלום רב,
האם תוכלו לומר לי אם התוצאות תקינות:
0- 427
30 - 668
60- 685
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן ACTH 250 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/07/2012שלום
תבחין ACTH תקין מבחינת עליה של קורטיזול. האם בוצעה בדיקה של הורמונים נוספים כגון 17OHP?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן ACTH 250
אורית15/07/2012תודה על תשובתך המהירה!
17 הידרוקסיפרוגסטרון בשלב פוליקולאקרי 4 ואנדרוסטנדיון מעט מוגבר.
תסמונת שחלות פוליציסטיות, בת 37.
האם זה עונה על השאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן ACTH 250
אורית17/07/2012עכשיו ראיתי שיש המשך לתוצאה
אולי לזה התכוונת -
Androstendione
0 - 3.82
30 - 4.71
60 - 5.53* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן ACTH 250 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/07/2012האם נבדק בבדיקות אלו גם 17OHP?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן ACTH 250
אורית17/07/2012בבדיקה קודמת (לפני כחודש)
17OHP תוצאה - 4.1
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן ACTH 250 - תגובה - תגובה
לרוב תבחין SYNACTHEN מבוצע כאשר נבדקות רמות קורטיזול או 17OHP או שניהם . במקרה שלך נבדק רק קורטיזול . העליה תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D ועייפותדורון15/07/2012
שלום,
לפני כשנה התחלתי ליטול ויטמין D עקב בדיקות דם שביצעתי שהראו שיש לי חוסר בויטמין D. לקחתי את הויטמין לאיזה חודש ובזמן שלקחתי אותו סבלתי מעייפות קיצונית, והרגשה כללית לא טובה. לכן הפסקתי ליטול אותו והתופעות עברו.
לאחרונה ביצעתי עוד פעם בדיקה לויטמין D וכמו בפעם הקודמת התוצאות היו נמוכות. אז רציתי לנסות שוב לקחת ויטמין D, חשבתי אולי הפעם זה יהיה שונה, אבל ביום הראשון שהתחלתי לקחת אותו, ביום למחרת הרגשתי עייף ברמה שקשה לתפקד, וזה היה אחרי כמוסה אחת בלבד של 2000 יחב"ל.
התוצאה שלי:
VITAMIN D (25-OH) - 25.7 nmol/L
טווח הנורמה: 250.0 - 75.0
אני פשוט לא מבין למה אני מגיב ככה לויטמין. אז רציתי לשאול אם ידוע לכם על תופעות לוואי כאלה מנטילת ויטמין D? ומה בדיוק יכולה להיות הבעיה שלי, האם אני רגיש לאחד מהמרכיבים בתרופה?
תודה על תשובתך,
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D ועייפות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/07/2012שלום
לא נתקלתי בתופעה כפי שאתה מתאר לעיתים בשלשולים.מאחר ורמות ויטמין D שלך נמוכות ורצויות רמות לפחות מעל 50 מציעה שתקח תכשיר אחר כגון טיפות .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- XXY וטיפול בטסטוסטורוןיוסף13/07/2012
שלום רב יש לי תסמונת קליינפלטר, אתם מכירים אולי אנדוקרינולוג שיכול לעזור לי? אני מטופל ב250 מ"ג פעם בחודש אבל אני מרגיש שזה לא מספיק, הייתי רוצה לקבל פעם בשבועיים או פעם ב20 יום, אני מרגיש שזה לא מספיק כי כ10 יום לפני הזריקה ההבאה, אני מרגיש רע, אין לי כוח, ואני שוקע בדיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
XXY וטיפול בטסטוסטורון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום14/07/2012שלום יוסף,
החסרון בטסטווירון הוא שההזרקה אינה מביאה לרמה אחידה של טסטוסטרון בדם, אלא לעליה מהירה ואז ירידה הדרגתית ברמה. אפשר לבדוק את רמת הטסטוסטרון שלך כעבור 3 שבועות מההזרקה ואם היא אכן מתחת לנורמה לשנות את תדירות ההזרקה.
אפשרות נוספת היא לעבור לג'ל טסטוסטרון אותו מורחים על פני החזה/כתפיים פעם ביום, והוא משיג רמה יציבה יותר של טסטוסטרון.
אפשרות נוספת היא זריקת טסטוסטרון בשם נבידיו אשר ניתן לתת אחת ל-3 חודשים ושומרת על רמה יציבה יותר של טסטוסטרון, אך היא אינה בסל התרופות ולכן קצת יקרה (500 שח ל-3 חודשים).
בעקרון בנושא הזה של מתן תחליפי טסטוסטרון אתה יכול להוועץ בכל אנדוקרינולוג.
קיימות גם מרפאות ייעודיות לטיפול בקליינפנטר במספר בתי חולים,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיזול בדםהדס12/07/2012
בדיקת קורטיזול בדם לאחר מבחן דקסמטזון (2 כדורים לילה לפני) התקבלה התוצאה: 21
(האם התוצאה תקינה? (בדף הבדיקה כתוב שערכי הנורמה הם 138-690).
תודה על תשובתך...
הדס (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קורטיזול בדם - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום12/07/2012שלום הדס,
אני מניחה שמנון הדקסמטזון שלקחת הוא 1 מג' (סהכ, 2 כדורים של 0.5 מג'), תוצאות הבדיקה תקינות. המטרה היא לראות שמתן דקסמטזון מבחוץ שהוא סוג של קורטיזול גורם לדכוי היצור הפנימי של קורטיזול וזה בכדי לראות לשלול יצור יתר של קורטיזול ע"י הגוף. אי לכך הרמה שאנחנו מצפים לה היא מתחת ל-50 נמול/ליטר, וזה מתחת לרמות הנורמה ללא נטילת דקסמטזון (שהן רמות הנורמה שציינת).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצאה 220 אחרי דקסמטזון
שלמה ג02/09/2012אצלי אבל מצאו לי אדנומה של 2 סמ עברתי פעמים CT זה -18 2 סמ לא גדל 3 שנים
אבל אין לי סימנים קלינים של קושינג ? פרט לבעיות קצב לב קלות האם להוציא את האדרנל? אני מרגיש שקשה לי לעמוד בלחצים רזון הדלדלות השרירים והעצם. אני בן 69 לפני 4 שנים הרגשתי צעיר לגמרי ועכשיו לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh מתחת לנורמה.ריקי12/07/2012
ד"ר שלום
לפני כשש שנים הובחן יתר תריסיות בבדיקת הדם שבוצעה בשל התסמינים.
טיפול תרופתי לא עזר מאחר ואני אלרגית לתרופות והוחלט טיפול ביוד.
מאז אני מטופלת באלטרוקסין ועד שהגעתי לאיזון יצאתי מימנו וכידוע בשל האלטרוקסין החדש שהוכנס לישראל.
הייתי בתת תריסיות גבוהה ותסמינים נוראיים ,הכדור הוחלף ביוטירוקס.
ההחלפה בוצעה לפני כשנה וצרכתי 875 מ"ג יוטירוקס כפי שהיה באלטרוקסין
ומתת תריסיות עברתי ליתר תריסיות ורמת t3 [חופשי]בנורמה בגבול האמצעי.
הורדתי במינון בהדרגה עד ל 750 מ"ג היום ותוצאת ה tsh עדיין ברמת יתר תריסיות היום 0.12 ו t3 4.19 .
השאלה , האם להוריד עוד את המינון כדי להגיע לרמת tsh נורמלית?
סליחה שהארכתי ,אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
tsh מתחת לנורמה. - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום12/07/2012שלום ריקי,
כנראה שכדאי להוריד במעט את המנון (להערכתי הורדה של 50 מקג' בשבוע) , אך אני ממליצה לך להוועץ ברופא המטפל שעוקב אחריך בכדי שיתאים את המנון הוא יודע פרטים שאיני יודעת כגון משקלך, וכן מתי הפעם האחרונה היתה הורדה של המנון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר.
ריקי13/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה ערכי T3 ו-T4 תקיניםמיכל12/07/2012
שלום, אני בחורה בת 28. בבדיקות הדם שביצעתי לפני שבוע יצא כי ה-TSH 5.88, ערכי T4-15.2 ו-T3-5.2 תקינים. כל השנים ה-TSH היה תקין סביב ה-2.5. מה יכול לקרות פתאום שגורם ל-TSH לעלות? כל השנים היה תקין ופתאום הוא ברמה גבוה. על מה הדבר יכול להצביע? האם זה יכול לקרות פתאום שמופיעה תת פעילות של בלוטת התריס? האם העלייה הפתאומית ב-TSH יכולה להצביע על משהו מסוכן חס וחלילה? זה מלחיץ!!!! קראתי דברים מפחדים באינטרנט, שחס וחלילה ממצאים אלו של הפרעה ביצור ההורמון TSH יכולים להעיד על גידול בבלוטת יותרת המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TSH גבוה ערכי T3 ו-T4 תקינים - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2012שלום מיכל,
הסיבה השכיחה ביותר לTSH מעט מוגבר בנוכחות ערכי T4, T3 תקינים היא הפרעה קלה בתפקוד בלוטת התריס ולא גדול ביותרת המח, שהינו דבר נדיר ביותר לעומת הפרעה בתפקוד בלוטת התריס אשר שכיחה מאוד וקיימת בדרגות שונות בכ5% מהאוכולוסיה.
במידה ואינך מתכוונת להרות בקרוב הייתי מציעה לחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים וכן לבדוק קיום נוגדנים ANTI TPO, אשר יכולים להעיד האם יש נטיה לפתח תת פעילות של בלוטת התריס. ההפרעה קלה שתארת יכולה להיות בעקבות דלקת חולפת בבלוטה, או בעקבות חשיפה ליוד למשל בתרופות, חומר ניגוד, תוספי מזון - כדורי אצות לדוגמה.
מדובר בהפרעה קלה ביותר שמצריכה מעקב בלבד בשלב זה, אלא אם את מתכוונת להרות ואז במידה ובבדיקה חוזרת הממצאים דומים, מקובל לתת אלטרוקסין שזהו בעצם כדור של T4, וזאת בגלל שהעובר תלוי באספקת T4, מהאם עד שבוע 20, שלב שבו יש לו בלוטת תריס מתפקדת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)