מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמון גברי מעל המומלץ אצל נשיםמרווי29/06/2012
הי, במקרה שהתגלה בעבר כמות רבה של הורמון גברי אצל אישה - האם מצב זה יכול להשתנות ולהסתדר מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גברי מעל המומלץ אצל נשים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/06/2012שלום
רמה גבוהה של הורמון גברי אצל נשים דורש בירור. ההתיחסות משתנה בהתאם לגיל, תסמינים (שיעור יתר) ורמת הטסטוסרון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף הורמונים גבריים אצל אישהANNA27/06/2012
במקרה של חשד כזה- האם מומלץ לגשת לאנדוקרינולוג עם התמחות מסוימת לבירור הנושא והמלצות טיפול במקרה הצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף הורמונים גבריים אצל אישה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/06/2012שלום
כן במידה וקיים עודף הורמונים גבריים אצל אישה הבירור מבצוע אצל אנדוקרינולוג אם כי לעיתים קיימת חפיפה בטיפול זה בין רופא נשים לאנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירקסדנה27/06/2012
בת 50 . בריאה בדרך כלל פרט לזה , שסובלת מהשימוטו מזה 3 שנים .טופלתי באלטרוקסין חדש , אך לאור זה שה-TSH נע סביב ה-4 (והרופאה שואפת לTSH בסביבות 2 בהשימוטו), התחלתי לקבל יוטירקס .אחרי חודש TSH הגיע 3.5, אחרי חודשיים, שזה כעת 1.0 יש לציין שיש לי דפיקות לב חזקות(הדופק תקין) והרגשה של לחץ בחזה שאלתי היא לאור הנתונים הנ"ל האם יתכן שהיוטירקס גורם לי לתופעות אלו? האם ידועים מקרים כאלו? האם הTSH מתאים למצבי או שהוא נמוך מדי? מה דעתך ?אשמח מאוד לתשובתך!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוטירקס - תגובה
רמת TSH הנה תקינה אך יורדת. יתכן וצריך לעשות התאמת מינון ובכל מקרה לבדוק במקביל סיבה לדפיקות לב. היוטירוקס נספג טוב יותר מאשר האלטרוקסין הישן ולכן הירידה בTSH. באופן עקרוני TSH של 1 הנו תקין ואינו מצביע על מינון יתר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קשור ?דן27/06/2012
שלום רב
מקווה שלא קשור לסכרת .
אין לי סכרת . ולחץ הדם 60- 90. רזה מאד בן 60 אך שלא קיבלתי תשובה מוחלטת בקשר באדמומיות בגב הקרסול .נזכרתי לפני 40 שנה שראיתי שסבא שלי בן 94 -- וחולה סכרת שהיה לו בשוק אדמומיות דומה .ואז הרופאים קשרו זאת לסכרת שלו
ובכן
לפני שבועיים או יותר התחיל אודם ומעין פריחה אדומה בגב כף הרגל.
לא כואב - לא מגרד - ולאט התפשט עד למה שרואים בתמונה המצורפת .
ונעצר.מה זה? האם מנעל סגורה ? פטריה? אלרגיה לאוכל כלשהו?
לא ידעו להסביר לי מה זה?
ולכן פונה לרופאות הנכבדות
ומקווה שלא שייך לסכרת כי אוכל המון המון פירות .והתחיל בנקודות אדומות שהתחלתי לזלול כהרגלי כל שנה מפירות הקיץ.
שמדדתי כמה פעמים שעתיים אחרי ארוחת פירות ענקית היה סוכר בין 100 בדרך כלל עד ל115
בצום70-80 בבוקר
תודה
האם קשור לרגל סוכרתית מוסבית באיזה צורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קשור ? - תגובה
אם אין לך סוכרת אז כמובן לא מדובר בתופעה הקשורה לסוכרת.
ממליצה לפנות בהקדם לרופא עור ולהתייעץ לגבי הממצא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קשור ? - תגובה
אם אין לך סוכרת אז כמובן לא מדובר בתופעה הקשורה לסוכרת.
גם אם מדובר בסוכרת צריך לבדוק את הנגע ולאו דוקא לייחס את זה לסוכרת. ממליצה לפנות בהקדם לרופא עור ולהתייעץ לגבי הממצא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת D.P.D לגבריעל26/06/2012
גבר בן 60. תוצאת בדיקת D.P.D שקיבל הוא: 8.49. מה זה אומר? הרקע שלו: בעבר עבר צינתור, מטופל בתרופות להורדת כלורסטרול וסכרת 2. הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאת בדיקת D.P.D לגבר - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2012DPD הינו מדד לפרוק עצם, אך נמצא שאינו מהימן מספיק, ומתאים יותר ככלי מחקרי. יש מדדים מהימנים יותר אשר נמדדים בבדיקות דם כגון CTX, או P1NP. השאלה אם יש בכלל טעם לבדוק. האם היו לו שברים או אוסטאופורוזיס? האם מקבל טיפול כלשהו לאוסטאופורוזיס או טיפול אשר מגביר פרוק עצם כגון גלוקוקורטיקואידים? לא ברור מדוע בוצעה הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס?אליעזר26/06/2012
האם מדובר בתת פעילות בלוטת התריס ? מה ניתן לעשות בנידון?
1.ערך TSHעד לפני 4 החודשים היה קבוע בסביבות 6.0 אך היום קפץ ל 8.45.
2. הערך שך T4 -FREE תמיד היה בסדר.רופאת המשפחה טוענת שאין מקום לדאגה כי החשוב הוא ערך T4-FREE אשר כולל בתוכו את הערך TSH .
אני בת 64 ובכל זאת אני לא מצליחה לרזות . יש לי עודך משקל של 15 קג. וזאת למרות ששומרת דיאטה .האמת שלא הולכת ולא עושה פעילות ספורטיבית כלשהי...
סובלת מסוכרת הרבה שנים אך מאוזנת בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס? - תגובה
אכן מדובר בתת פעילות קלה של בלוטת תריס. במידה וקיימת עליה בTSH ותסמינים (עייפות, קושי לרדת במשקל) ניתן לשקול טיפול בתכשיר המכיל THYROXINE המאזן את תפקוד בלוטת תריס. כדאי לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג בנדון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לדוקטור איש שלום מאיהיעל26/06/2012
אני בת 67 אני לכ יכולה לרוץ ולעשות משקולות. ואני לא עושה ספורט בכלל גם לא שותה מיים מחשש שהסוכר יפול לי. אם יש לי 90 ואני הולכת לישון מי ערב שלא ירד ל50 ואני אעלם....... מלבד זאת אם זה מגיע ל80 אני לוקחת משהו מסוכר. אפילו גבישי סוכר. לא נותנת לעצמי לרדם ל50. חשוב לי לדעת מתי מודדים סוכר אחרי אוכל? האם מיד, או אחרי שעתיים, כמו שהדיאטנים אמרה לי.? כמובן שאת רואה שאני בחרדות מהיפוגליקמיה, אני חרדתית בכלל. וקשה לי מאד עם הסכרת הזאת. איך מתרגלים ונכנסים לשיגרה, ומבינים טוב את השיטה, ולמי ללכת שיראה לי את הדרך.....תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תודה לדוקטור איש שלום מאיה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2012שלום יעל,
אין שום סיבה שהסוכר שלך ירד ל-50, ללא כל טיפול תרופתי לסוכרת
הסיבה היחידה שעשויה להיות לירידת סוכר היא במידה והלבלב שלך התאושש והוא מגיב ביתר לגרוי של פחמימות ואז אם תגבילי את כמות הפחמימות הפשוטות בארוחה אין סיבה שזה יקרה
נשמע שהסוכרת שלך חלפה, ואני חושבת שאין סיבה לחרדה.
בודקים סוכר בצום בבוקר, וכן לפני ושעתיים אחרי ארוחות.
הערכים התקינים הם 70-100 בצום, שעתיים אחרי האוכל עד 140. לסוכרתיים גם עד 160 זה בסדר.
האם הירידה במשקל היתה יזומה?
בכל מקרה אנסולינומה גורמת לרב לעליה במשקל ולא לירידה במשקל, ולכן לא סביר שאת סובלת מאינסולינומה.
היתי מנסה להמנע מסוכר כשרמת הסוכר יורדת ל-80 והיתי עוקבת אחריה לראות אם יש אכן ירידה נוספת
אם הסוכר יורד ללא כל סיבה מתחת ל-60 היתי פונה לאנדוקרינולוג לצורך ברור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת - בן 87סיגלית25/06/2012
לאבי בן 87 סוכר 161 AC1% 7.6 . קיבל כדורים לטיפול ולא מסוגל לקחת בגלל שזה גורם לו לבעיות בקיבה. הרופא הוסיף לו עוד כדור כדי להקל עליו, אבל עדיין הוא לא מסוגל לקחת.הוא כל הזמן מתעקש שהוא מרגיש טוב ולכן לא צריך כדורים, למרות כל מאמצי השכנוע שלנו בדבר הנזקים שיכולים להגרם לו. האם בגילו ולפי התוצאות אפשר לקבל אינסולין בהזרקה כדי לעקוף את הקיבה. או שיש משהו יצירתי אחר להציע לו.
תודה.
אגב, הוא גם לא עושה דיאטה ואוכל הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת - בן 87 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/06/2012שלום
קיימות היום תרופותשונות לטיפול בסוכרת אך הבסיס הנו דיאטה . קיימות תרופות כגון galvus ו Januvia שיכולות להתאים. אינסולין זאת גם אופציה אך כדאי להתיייעץ עם רופאסוכרת ולראות את גורמי הסיכון ואז להחליט עד כמה צריך להתעקש על טיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויקטוזהשושי25/06/2012
אני סובלת מסוכרת סוג 1 כבר 45 שנה. יש לי עודף משקל של כ-15 ק"ג. אני מקבלת אינסולין אפידרה ולנטוס (סה"כ 4 זריקות יומיות: 3 אפידרה, 1 לנטוס). אני לא שומרת על תזונה נכונה ובקושי עושה הליכה פעם בכמה ימים. רופאת משפחה רשמה לי ויקטוזה. האם מקובל לתת ויקטוזה לסוכרת סוג 1? הבנתי שזה לסוג 2 בלבד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקטוזה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/06/2012שלום
הטיפול בויקטוזה מיועד לסוכרת מסוג 2 ולא מסוג 1.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס ?אליעזר25/06/2012
האם מדובר בתת פעילות בלוטת התריס ? מה ניתן לעשות בנידון?
1.ערך TSHעד לפני 4 החודשים היה קבוע בסביבות 6.0 אך היום קפץ ל 8.45.
2. הערך שך T4 -FREE תמיד היה בסדר.רופאת המשפחה טוענת שאין מקום לדאגה כי החשוב הוא ערך T4-FREE אשר כולל בתוכו את הערך TSH .
אני בת 64 ובכל זאת אני לא מצליחה לרזות . יש לי עודך משקל של 15 קג. וזאת למרות ששומרת דיאטה .האמת שלא הולכת ולא עושה פעילות ספורטיבית כלשהי...
סובלת מסוכרת הרבה שנים אך מאוזנת בכדורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תת פעילות בלוטת התריס ? - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2012שלום,
הTSH מחשיד לקיום תת פעילות קלה (סובקלינית) של בלוטת התריס. בערכים שכאלו של TSH לרב אין סמפטומים, ויש חלוקי דעות האם יש השפעה על המשקל, ככל הנראה אין השפעה. האם בדקו לך גם נוגדנים ANTI TPO? במידה והם חיוביים ואת מרגישה עייפות, או אי סבולת לקור או עצירות, או במידה ויש לך הפרעה בשומני הדם- טריגלצרידים או כולסטרול רע גבוהים אפשר לשקול התחלת טיפול באלטרוקסין אך אל תצפי לירידה משמעותית במשקל. הדרך הטובה ביותר לרדת במשקל היא להקפיד על דיאטה ופעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית שעה בשבוע פעילות של תנגודת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצות יםיהודה24/06/2012
שלום
בן 52 סובל מתת פעילות בלוטת התריס מאוזן ב סנטרואיד 50 מ"ג מידי יום
הובחנתי שיש לי גוייטר
שאלות:
א:האם מותר לי לקחת גלולה של אצות ים 1 ביום?
ב:האם יש בדיקה שבןדקת את רמת היןד בדם? ומה שם הבדיקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אצות ים - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2012יהודה שלום,
אני ממליצה לך להמנע מגלולות של אצות ים אשר מכילות כמות לא מבוטלת של יוד, ויכולות להפר את אזון בלוטת התריס וכן להשפיע על גדילת הבלוטה (הגויטר). למיטב ידיעתי לא קיימת בדיקה לרמות היוד בדם, יש בדיקה לרמות היוד בשתן, אך היא לא תסייע להחליט לגבי ההשלכות של כדורי האצות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאור23/06/2012
שלום
נשלחתי לבדיקת דם. ואם איני טועה נאמר לי ע"י הרופא שאין צורך בצום.
אלא שבטופס ההפנייה רשום "בצום"
הבדיקות הכלולות :
free t4
free t4
tsh
tostosterone
free testost
lh
fsh
prolactin
cortisol
gh
igf-1
אני מנחש שזה אולי קשור ל - 2 הבדיקות האחרונות.
האם אכן יש חובה בצום ?
ובמידה וכן, כמה שעות ? (ידוע לי שבשביל סוכר מספיק 8)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2012שלום,
בדיקת הורמון הגדילה יכולה להיות מושפעת מאוכל ולכן אם רוצים לנטרל את השפעת האוכל אז כדאי לבצע בצום, 8 שעות מספיקות
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוגרניןיעל22/06/2012
שלחו אותי לעשות בדיקת דם כרומוגרנין , אבל רופאה אחרת אומרת שהבדיקה לא יכולה להיעשות אם אני לוקחת אומפרדקס. האם זה נכון?
כרומוגרנין - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2012שלום יעל,
אומפרדקס אכן יכול לגרום לעליה ברמות הכרומוגרנין A ולכן מומלץ להפסיק את התרופה 3 שבועות טרם בצוע בדיקת כרומוגרנין A, וזאת באם אין התוית נגד להפסקת האומפרדקס,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסתדרת עם הסוכרתיעל22/06/2012
מזה שנה יש לי סכרת, אני בת 68, והסכרת לא חזקה, הייתי לוקחת חצי גלוקומין ופתאום הרגשתי שהערכים יורדים לי, הורדתי את הכדורים, ואם קודם פחדתי שהסוכר יעלה מדי, עכשיו ע=אני כל הזמן בפחת שהוא ירד, וקורה לי , כמעט כל יום, גם אחרי שאני אוכלת שהסוכר נשאר נמוך, וכשהוא מגיע ל90, אני פוחדת מהיפוגליקמיה. ואני הולכת כל היום עם מד סוכר, מודדת 10 פעמים ביום, ופחדת שירד הסוכר ושאתעלף. למה באמת ירד לי הסוכר, האם זה בגלל שההורמון של הסוכר ירד לי, ושרזיתי, 14 קילו בשנה, האם זו לא יכולה להיות היפוגלוקמיה, [אין עושים בדיקה לגילוי ההיפוגלוקמיה] אמרו לי שיש תופעה רעה שהאינסולין מופרש מהלבלב, וזו אינסולמה, והוא גורם לירידת הסוכר. אני לא יודעת מי יכול לקחת אותי בידיים לאזן לי את הסוכר ולגרום לי להרגע מכל נושא הסוכרת, שמשבשת לי את כל החיים. דיאטנים טובה, רופא סוכרת או אנדוקרינולוג טובים שיאזנו לי את החיים עם הסוכרת וכל זה במרכז הארץ, רצוי. תודה
לא מסתדרת עם הסוכרת - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2012יעל שלום,
ערך של סוכר של 90 הוא תקין לחלוטין
היפוגלקמיה היא ירידה ברמות הסוכר מתחת ל-70, ובאנסולינומה רמות הסוכר יורדות מתחת ל-50.
ככל הנראה הירידה במשקל שבצעת עזרה לאזן את ערכי הסוכר וטוב שכך, יתכן שאינך רגילה לערכים של 90 ולכן את מרגישה לא טוב, אך עם הזמן את תתרגלי.
ערכי סוכר תקינים הם 70-100 בצום ואחרי האוכל עד 140. אם הסוכרים שלך כל היום סביב 90 זה תקין לחלוטין וטוב שכך
אני מבינה שהדיאטה היתה יזומה, במידה והירידה במשקל לא היתה יזומה אז אולי צריך לשקול המשך ברור לירידה במשקל אצל רופא המשפחה.
תשתדלי לשמור על משקל תקין וגם על פעילות גופנית סדירה של 150 דקות בשבוע פעילות ארובית כגון הליכה מהירה, וכן 20 דקות 3 פעמים בשבוע פעילות של תנגודת כגון משקולות והללו יכולים לסייע בשמירה על ערכי סוכר תקינים ללא טיפול תרופתי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סיכוןא21/06/2012
שלום. אני בת 32. לסבי, אבי ודודתי סוכרת שלא מאובחנת לחלוטין אם זה סוג 1 או 2. בשנים האחרונות בדיקות הגלוקוז בצום שלי נעות בין 90-100. בדיקה נוכחית 96. האם זהו מצב טרום סוכרתי או אם סיכון גבוה? אני יודעת כי לפי הספר עד 100 תקין אך האם באמת 96 שונה משמעותית מ-100?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סיכון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/06/2012שלום
רמת סוכר של96 הנה תקינה אך בגבול עליון של הנורמה. חשוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
א21/06/2012תודה על תשובתך. האם כדאי לבצע בדיקות נוספות כגון המוגלובין מסוכרר או אינסולין כדי לדעת איפה אני עומדת? מבחינת משקל אני צריכה לעלות ולא לרדת כי אני יותר מידי רזה כך שאין לי אפשרות לשפר את מצב הסוכר בהיבט הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/06/2012שלום
בדיקת רמת אינסולין לא תועיל אך רמת המוגלובין מסוכרר יכול לתת קצת אינפורמציה על המצב כעת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)