מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כשמדברים על צפיפות עצם או מסת עצםSA16/03/2011
נמוכה
הכוונה לכמות ירודה של רקמת עצם. כשמדברים על פגיעה באיכות רקמת העצם - הכוונה לשינויים בהרכב של רקמת העצם, למשל בדרגת ההסתיידות שלה.
חסר קשה וממושך של ויטמין D יכול לפגוע בהסתיידות התקינה של העצם (במצב קיצוני הוא גורם לרככת). תיקון רמת ויטמין D יכול לתקן את הליקוי בהסתיידות, אך לא ישפיע על הכמות של רקמת העצם.
קראתי את זה באתר אחר.
שאלתי היא מה זה אומר תיקון D לא ישפיע על הכמות של רקמת העצם?
איך מתקנים עכשיו את הכמות של רקמת העצם לאחר שהיה חסר ממושך של D ?
הרופא משפחה לא אמר לי שצריך לקחת ויטמין D אף פעם.
מאיפה אנחנו אמורים לדעת שצריך לקחת ?
התגלה חסר שנחשב גדול של ויטמין D שהיה כנראה ממושך = 4 .
אשמח להסבר מה הנזק והבנתי כמו שכתוב למעלה שזה גורם לבעיות שלא ניתנות לתיקון ? האם זה אכן כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשמדברים על צפיפות עצם או מסת עצם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/03/2011שלום,
חסר ויטמין D גורם להפרעה במינרליזציה של העצם והתיקון ישפר את המצב.
בדיקת צפיפות עצם לא מבדילה בין הפרעה במינרליזציה לבין ירידה בכלל מסת העצם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההויטמין D לפחות ישפר את המסת עצם ?
SA18/03/2011שנפגעה בגלל החסר הממושך שלו ?
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי אלטרוקסיןענבל16/03/2011
היי
יש לי שאלה..
לפני חודשיים עברתי בדיקת דם כללית וגילו שיש לי היפו בבלוטת התריס. רופאת המשפחה נתנה לי אלטרוקסין 50 מ"ג כל יום, ב- 3 שבועות האחרונים יש לי דופק מהיר/ חזק, סחרחורות וכאבי ראש על בסיס כמעט יומיומי. הרופאה אומרת שאין קשר מבחינת תופעות לוואי לתרופה, כי אם כבר קשור משהו זה רק הדופק ובגלל שהוא לא מהיר כל היום, אז זה לא זה. עשיתי בדיקת דם חוזרת והTSH מאוזן (2.75).
לאחרונה בדקתי במכשיר לחץ דם ודופק כל יום ויש לי דופק 80+ כמעט בכל פעם שאני בודקת גם בערב ברגיעה, לפעמים מגיע גם ל- 90. הלחץ דם תקין פחות או יותר.
עשיתי שם אקג, היה תקין וגם הדופק היה סביר, למרות שכשהרופאה בדקה אותי רבע שעה לפני היה לי מעל 80.
יש לי הרושם שהיא לא ממש מנסה לבדוק מה מקור הבעיה, ואני תוהה אם כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג או שאולי יש סיבות אחרות לתופעה ההזויה הזו. מה כדאי לעשות? למי לפנות? מה הגורמים האפשריים?
דבר נוסף שאולי קשור: בחצי שנה האחרונה יש לי בעיות כנראה במערכת החיסונית באופן לא אופייני לי בכלל. היו לי שתי דלקות גרון בהפרש של חודש, ולאחר שלושה חודשים דלקת בדרכי הנשימה. יש לציין שהדלקות התחילו כשהגעתי לארץ לאחר שהייה בת מספר חודשים במרכז אמריקה וארה":ב (אם יש קשר?...). האם יכול להיות שהגורם לזה גורם לבעיות בבלוטת התריס, או שבלוטת התריס כגורמת גם לבעיות במערכת החיסונית?
ושאלה אחרונה, האם מותר לי לעשות במצבי הסרת שיער בלייזר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי אלטרוקסין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/03/2011שלום,
הTSH מאוזן כך שאינך מקבלת עודף של הורמונים. קיימים אנשים מאד רגישים לELTROXIN אשר יכולים להרגיש דפיקות לב. בסה"כ הדופק אינו מהיר.
ממליצה שתתיעצי גם עם קרדיולוג לגבי תחושת הדופק.
הטיפול בELTROXIN נחוץ כך שאין הרבה מה לעשות. לעיתים ניתן לחלק את הכדור לפעמיים ביום במידה והדפיקות לב מופיעות תוך שעה מנטילת הכדור, אך אני מבדרייך שאצלך זה לא העיניין. צריך לדעתי לבדוק סיבות נוספות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבידומשה14/03/2011
בהמלצת רופא מומחה אורולוג ואנדוקרינלוג ובגלל כמויות נמוכות של טסטוסטרון בגלל בעיות זקפה וחוסר מיני ולאחר בירור רפואי מקיף ולאחר בדיקות הוחלט על זריקת נבידו .
מהו משך הזמן של התהליך לקבלת הזריקה וכמה זמן לאחר מתן הזריקה ראשונה מרגישים בהבדל?
האם יש תופעות לוואי?
האם מותר לשלב גם ויאגרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבידו - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/03/2011שלום,
NEBIDO הנו בעצם זריקת TESTOSTERONE עם ספיגה מושהית.
תופעות לוואי כמו כל טיפול בTESTOSTERONE: צריך לעקב אחר PSA וס"ד בעיקר.
מותר לשלב עם ויאגרה.
יורגש שיפור כעבור כשבועיים אך הרמה הטובה של TESTOSTERONE תורגש מאוחר יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאין שמש אני סובלבעיה13/03/2011
אם אין חשיפה ישירה של הגוף לקרני השמש הסימפטומים הם:
הרגשה של ראש כבד, גוף מתקשה, שרירים כואבים, עייפות , סחרחורות, עצירות עוויתות וכאבים.
חשיפה לשמש פותרת את כל התופעות כאילו לא היו:
הגוף משתחרר , הכאב נעלם, השרירים הופכים לרכים וישנה הקלה והרגשה טובה.
לאחר יומיים מהחשיפה כל התופעות הרעות הללו חוזרות.
למה זה? במה מדובר ?
אם יש יום קייצי עם הרבה אור אבל אין חשיפה של הגוף ממש לקרניים , זה לא יעלים את התופעות. זה נראה שיש איזהשהו חומר שנכנס לעבודה בחשיפה לשמש,שמשפיע בחיוב כזה. ובעל יכולת ריפוי.
מה הוא ?
הויטמין D לא חסר. והאור לא עוזר
רק אם יש חשיפה של ממש.
ויטמין D כל יום נלקח בטיפות 2000 יחידות, וזה בוודאות לא עושה את מה שהחשיפה לשמש עושה.
התופעות יהיו עד החשיפה הבאה.
מה שמפריע בעיקר זה העיוותים והלחץ בשרירים שאי אפשר לשחרר אותם ללא חשיפה לשמש.
כלום לא יעזור אם אין חשיפה ישירה לשמש גם לא האור הכי חזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שאין שמש אני סובל - תגובה
ד''ר זהר לנדאו13/03/2011שלום רב,
אני לא מכירה בעיה הורמונאלית אשר גורמת לתלונות שאתה מציין. מציעה לדבר עם רופא פנימי או רופא משפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות סוכרברק13/03/2011
בני בן ה19 סובל בחודשיים האחרונים מנפילות סוכר (מגיע במדיד הביתי ל42).מיד כשהוא נכנס למצב ירידה אני מעלה לו את הסוכר עם מתוקים ואז הוא מגיע לממוצע של 70.
רציתי לשאול מה זה יכול להיות? הוא היה מאושפז ל3 ימי צום ובהם מדדו לו סוכר כל שעה והערכים שחקו בין ה66 ל40 במכשיר הביתי אך עד שנילקח דם מהוריד הסוכר עלה ל70.
נאמר לנו בבית החולים כי זה יכול לקרות לילד בגילו והתשובה הזו לא אהובה עלי.
הילד ילד חזק מאד גדול פיזית ובריא בדרך כלל והוא מתלונן כל הזמן שהוא מרגיש לא טוב מתכסה זעה ורועד מה אני יכולה לעשות כדי לבדוק לעומק מה קורה איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות סוכר - תגובה
ד''ר זהר לנדאו13/03/2011שלום רב,
אני מבינה שבנך בריא ואינו לוקח תרופות הגורמות לירידה ברמת הסוכר.
במידה והבנתי נכון, הרי הבירור הוא לראות אם רמת האינסולין בדם מתאימה לרמת הגלוקוז הנמוכה (כלומר בזמן היפוגליקמיה רמת האינסולין צריכה להיות נמוכה מאד ואף לא מדידה). בנוסף יש לבדוק הורמונים אחרים (למשל קורטיזול).
אני מציעה לדבר עם אנדוקרינולוג לראות אם הברור כולו נעשה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D -המשךאורלי10/03/2011
שלום רב,
האם אפשר לשתות ויטמין D יחד עם תרופות אספירין ,אלטרוקסין,קרדילוג ,קרסטור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D -המשך - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/03/2011שלום,
עדיף לקחת את הויטמין D עם האוכל.
את הELTROXIN מצד שני כדאי לקחת בצום ללא תרופות נוספות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם וייעוץשואלת10/03/2011
שלום רב,
אני מנסה להיכנס להריון ואני מטופלת אצל רופא פוריות כבר כמה חודשים ללא הצלחה (איקקלומין).
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ואני נוטלת 700 מג אלטרוקסין לשבוע.
עשיתי בדיקת דם וקיבלתי את התוצאה הבאה:
T3 5
TSH 3.7
T4 19.9
שמתי לב שהT4 ממש גבוה, מה זה אומר? האם צריך להגדיל את המינון?
בנוסף יש לי שאלה לגבי ויטמין D
יש לי תוצאה של 20.1 והמינימום זה 30
האם יש קשר בין הויטמין לבלוטה והאם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם וייעוץ - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/03/2011שלום,
רמת TSH רצויה לכניסה להריון הנו מתחת ל2.5 למרות שאיני חושבת שזה קשור לקושי להכנס להריון.
רמות ויטמין D שלך לא מאד נמוכות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתאורלי10/03/2011
שלום רב,
בשנה האחרונה ערכי הסוכר שלי בצום נעים בין 118-130
בשבוע שעבר עשיתי בדיקת דם בצום 149
אחרי מס ימים עשיתי שוב ויצא לי בצום 114
רופא המשפחה שלי עדיין שוקל האם להתחיל טיפול
גילי 48 ברקע מחלת לב איסכמית , מקבל אלטרוקסין לבלוטת התריס
שאלתי היא איזה בדיקות יכולות בוודאות לקבוע האם אני חולה סכרת
וכמה שעות בצום עלי להיות כאשר אני עושה בדיקה
האם יש צורך לעשות בדיקה גם לאחר אוכל
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/03/2011שלום,
קיימות שתי בדיקות מעל 126 ולכן אפשר להגידר אותך הסוכרתית.
כדאי לבדוק AIC ואז להחליט לגבי טיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לסכרת המשך
אורלי10/03/2011שלום רב תודה על תשובתך
איזה בדיקה חוץ מ-A!C יש עוד כדי לדעת בוודאות האם יש סכרת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dאורלי10/03/2011
שלום רב ,
בן 50 עשיתי בדיקת ויטמין D ויצא מאד נמוך 10
שהנורמה היא בין 30 ל- 100
הרופא נתן לי 2 כדורים ליום כל כדור 400יחידות בין לאומיות
1. איך הכי נכון לשתות אותם ומתי? (לפני אוכל /אחרי אוכל
2. אני נוטל תרופות אספירין ,פלאביקס ,אלטרוקסין , קרדילוג
האם מותר לקחת את הויטמין יחד עם תרופות אלו ?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
כדאי לקחת שלושה כדורים ועדיף האוכל או אחרי האוכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לבשרכרמלה10/03/2011
אילו תוספות יכול אדם עם סוכרת מסוג 2 מאוזן להוסיף למנת הבשר כדי לא להעלות את רמת הסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לבשר - תגובה
ירקות הנן התסופות הבריאות ביותר ומנה קטנה של פחמימה או ירקות המכילים יותר עמילן/פחמימות (תפוח אדמה, בטטה, גזר, סלק וכו)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת העמסת סוכר 75גיא09/03/2011
שלום. בן 43. לפני כשנתיים וחצי גלוקוז (בצום) 116. מאז חזרתי לפעילות גופנית ומדידות גלוקוז ירדו תוך כחצי שנה ל 89, 99 עם hba1c של 5.5 (לפני שנתיים). לפני כארבעה חודשים מדידת גלוקוז (בצום) היתה 112 ולפני כחודש שוב 112 עם hba1c 5.6. לפני כמה ימים ביצעתי בדיקת העמסת סוכר 75 (120) - התוצאה הראשונית היתה 99 ולאחר שעתיים 72... אגב, לאימי יש סוכרת. מהי משמעות הערך הנמוך? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת העמסת סוכר 75 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/03/2011שלום
המשמעות של הבדיקה היא שאין לך סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין dמוניק08/03/2011
האם יש מינון אופטימלי ללקיחת ויטמין d? עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס ומקבלת 100 אלטרוקסין ליום. רופאה אחת המליצה על 5000 יחידות ויטמין d ליום ורופא נוסף רק על 1000.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין d - תגובה
מתן ויטמין D תלוי בדרגה הרמה הבסיסית .
אם קיים חסר משמעותי: אז נותנים מינונים גדולים יותר עד 4000 יחידות ליום.
המינון הרגיל המומלץ נע בין 600-1000 יחידות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אסטרוגניעלמה08/03/2011
שלום רב,
מהו המינון האסטרוגני של גלולות פרוגילוטון בטבליות הלבנות המכילות אסטרוגן בלבד?
ומהו המינון בטבליות החומות של המשך החפיסה (האם הם מכילות רק פרוגסטרון? או שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון?)
האם גלולות דיאנה שהינן בעלות מינון אסטרוגני גבוה מכילות יותר אסטרוגן מאלה המכילות גלולות הפרוגילוטון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אסטרוגני - תגובה
כדאי להפנות את השאלה הזאת לרופא נשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח נפשי לפני בדיקהאיציק07/03/2011
האם מתח נפשי לפני בדיקה בצום, משפיע על תוצאות הבדיקה? מה שמוזר הגברתי פעילות גופנית, נמנע מאכילת מוצרים המכילים סוכר, אוכל פרי אחד עד שניים ביום, ירדתי במשקל, וערכי הסוכר במגמת עליה.ערכי הסוכר בצום, בדרך כלל היו סביב 105, בבדיקה האחרונה 126.האם אני כבר סוכרתי?אני מבקש את עזרתכם, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח נפשי לפני בדיקה - תגובה
ד''ר זהר לנדאו07/03/2011שלום רב,
ערכי סוכר מעל 125 בצום נחשבים לערכים המתאימים לסוכרת, אך יש צורך בשתי בדיקות לפחות ממעבדה (בדיקת דם מהוריד) לצורך אבחנה.
לעיתים יש התקדמות לכייון סוכרת גם בשינוי אורח החיים, אך נראה כי אתה עושה טוב בדברים שציינת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לאחר פעילות גופנית
אלמקייס אילן21/05/2012שמי אילן ואני בן 41 , בעבר הייתי נחשב סוכרתי [125-140] כתוצאה מהשנת יתר , מזה כשנתיים חזרתי לעסוק בריצת בוקר[כבעבר] ואני מבצע כ10 ק"מ מידי בוקר עם קבוצת חברים שש פעמים בשבוע ,מאז החזרה לכושר כל ערכי הבדיקות השתנו פלאים כולל הסוכרת ,[רמת הסוכר בדם נשמרת על 90-95 , שאלתי היא, האם ריצת בוקר מסוג זה משפיעה על תוצאות בדיקות דם בהנחה שאני מבצע אותן בשעה שמונה בבוקר וסיימתי פעילות בשש וחצי בבוקר , ? אשמח מאוד לתשובה בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לאחר פעילות גופנית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/05/2012שלום
התגובה של הסוכר לעיתים אינדיוידואלית כאשר לרוב תהיה ירידה בסוכר לאחר פעילות גופנית אך במידה והמאמץ גדול מאד תיתכן עליה בסוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת סוכרתאמיר06/03/2011
שלום,
יש לי ערכי סוכר גבוליים.
מאילו מזונות כדאי להימנע על מנת להפחית את רמות הסוכר בדם?
ואילו מזונות כדאי לצרוך?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת סוכרת - תגובה
ד''ר זהר לנדאו07/03/2011שלום רב,
בעיקרון כדאי להמנע ממזונות או משקאות בעלי תכולה גבוהה של פחמימות פשוטות, כמו: שתיה מתוקה, ממתקים, עוגות, פירות כדוגמת אבטיח או ענבים.
כדאי להתייעץ עם דיאטנית כדי לבנות תפריט מתאים ובריא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)