מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתחיוני31/01/2011
האם לחץ מעלה את רמת הסוכר באנשים בריאים ?
פעמים רבות מדדתי תחת מתח והתוצאות היו תקינות
ואם כן מה האבדל בין האוכל למתח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח - תגובה
ד''ר זהר לנדאו31/01/2011שלום רב,
מתח "רגיל" לא מעלה באופן משמעותי את רמת הסוכר. מזון המכיל פחמימות מעלה את רמת הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת סכרת כרותת רגלשירה30/01/2011
ערב טוב,
אימי בת 63 חולת סכרת סוג 2 אינה נוטלת אינסולין אלא מטרפורמין פעמיים ביום נוסף לזה יש לה תרופות ללחץ דם ואולכוס.
היא כרותת רגל ברגלה הימני, אותה הרגל הכרותה גם עברה בה השתלת ברך כשנה לפני)
רגלה השמאלי גם זקוק להחלפת ברך, אך אינה מעוניינת לעבור ניתוח נוסף, וזה הרגל התומכת שלה בעזרת תחשבות אלסטית לברך היא נעזרת ברגל הזו ורגל פרוסטטית לשם ביצוע פעולות יום פשוטות.
מידי פעם יש לה מצבים של נפיחות ואגירת מיים נמה שברדך כלל קצת טיפול עם פוסיד עוזר למשך מספר ימים.
מאתמול בערב התלוננה שהרגל השמאלית שלה נפוחה וכואבת כשאר בדקתי היה נפוח אך ללא שום סימנים אחרים ובקשתי שנעקוב אחרי זה מספר ימים.
היום בערב הרגל נפוחה מאוד כף רגלה חם במיוחד בהתחשב בקור בבית הצבע סביב האצבעות הינה אדמדם וישנה אדמומיות לאורך חלקה התחתון של הרגל.
נתתי לה פוסיד כעת ועשיתי בדיקת סוכר, הסוכר שלה 175 בטרם אכלה ארוחת ערב.
האם עלי להריץ אותה לבית חולים (ולחשופה לזיהומים אחרים) או שמא עלי להמתין ולראות האם פוסיד מסייע ואם כן להמתין כמה זמן?
יש לציין שהיא עודנה צלולה בדעתה ...
אשמח לתגובה מהירה, תודה.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולת סכרת כרותת רגל - תגובה
ד''ר זהר לנדאו30/01/2011שלום רב,
כמובן שיש בעיה לתת עצות רפואיות באינטרנט.
לפי מה שאת כותבת אנא פני לחדר מיון באופן מיידי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדיוני30/01/2011
האם הכבד מייצר כל הזמן סוכר בגופנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
בכבד מצוי "מחסן" של פחמימות הנקרא גליקוגן.
לפי הצורך הכבד מפרק את הגליקוגן לגלוקוז.
באנשים עם סוכרת מסוג 2 הכבד מייצר גלוקוז, גם כשרמת הגלוקוז בדם תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס- והריוןללא שם30/01/2011
שלום רב,
אני בת 23 ומאז שנולדתי הייתי במעקב צמוד באנדוקרינולוגית בשניידר בשל תת פעילות בבלוטת התריס,נתנו לי אלטרוקסין והמינון השתנה כל פים.
תמיד אמרו לי שבמהלך הריון אני אצטרך להיות במעקב צמוד.
התחתנתי לא מזמן,ולפני מספר ימים עשיתי בדיקה ביתית להריון וקבלתי תוצאה חיובית,
אני אשמח לדעת מי אמור לעקוב אחרי המינון כי הרופאת נשים היום אמרה שרופא אנדוקרינולוגי אמור לעקוב,או רופאת המשפחה שלי.
כמו כן אני בקופ"ח כללית,ואני גרה בחולון,האם יש רופאים של אנדוקרינולוגיה בקרבת מקום?או שעליי לחזור לשניידר?
תודה רבה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס- והריון - תגובה
כדאי שתפני לאנדוקרינולוג של מבוגרים ותעשי את המעקב אצלו.
ניתן לעשות זאת בקופת החולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לבקש זאת מרופא המשפחה?
ללא שם31/01/2011שלום
הרופאה שלי בכללית הציעה שבמקום שארוץ לרופא אנדו' היא תעשה לי מעקב
השאלה אם היא תדע להעלות את המינון ולהוריד אותו בהתאם לשלבי ההריון ולמצב....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לבקש זאת מרופא המשפחה? - תגובה
ד''ר זהר לנדאו31/01/2011שלום רב,
בהחלט מעקב יכול להעשות על ידי רופאת המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!!!!!!
ללא שם31/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיריםיוני30/01/2011
האם המכשירים הביתיים נותנים תוצאה יותר גבוהה מבדיקות המעבדה?
והאם הכבד מייצר כל הזמן סוכר בגופנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירים - תגובה
אני מתארת לעצמי שאתה מתכוון למדי הסוכר הביתיים.
ובכן, הם לא נותנים תשובות גבוהות מתשובות המעבדה. יש טווח טעות של המכשיר, כ - 15% מהערך הנמדד למעלה ולמטה.
בכל אופן, הבדיקה הסטנדרטית הינה בדיקת רמת הסוכר במעבדה מדם ורידי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוהמור29/01/2011
שלום,
אני רווקה ללא ילדים בת 33. מזה שלוש שנים יש לי דימומים מהנרתיק בייחוד בעת קיום יחסי מין.
בבדיקות הורמונליות שעשיתי יצא לי 25.4 ל- 17-oh-progesterone .
האם יכול להיות קשר בין רמת ההורמון לבין הדימומים? כעת אני במהלך בירור גיניקולוגי, דבר אשר אורך זמן, האם לדעתך כדי לזרז תהליכים כדאי לדרוש מהרופא נשים שלי הפנייה לבדיקות בבית חולים? אני מודאגת.
תודה, מור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון גבוה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/01/2011שלום,
במידה והבנתי נכון ורמת 17OHP גבוהה אז יתכן וקיים פגם אנזימטי גנטי אשר נקרא 21OHDEFICIENCY.
לגבי הדימום בזמן קיום יחסי מין את צריכה לעבור בירור גינקולוגי העליה של הורמון זה עלול לגרום להפרעות במחזור אך לא לדימומים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה עלספיר29/01/2011
קורטיזול גבוה ששאלתי כאן:
עקב בירור של רמות קורטיזול גבוהות בשתן ובדם ,נשלחתי לצילום MRI מוח וגם צילום אולטרסונד בטן.ללא ממצאים.מהו המשך הבירור?
תשובתך:,
צריך לאשר באמצעות בדיקות אחרות שאכן קיימות גבוהות של קורטיזול (כגון מבחן דיכוי באמצעות DEX) או ביצוע בדיקת קורטיזול ברוק בחצות כדי לאשר את האבחנה.
במידה ואכן כך אז לא תמיד בדיקת MRI מראה ממצא מאחר ולרוב הגידולים הגורמים לקורטיזול מוגבר הנם לעיתים בגודל של מ"מ בודדים.
בברכהד''ר רוזני אברמוף-נס
מומחית באנדוקרינולוגיה וסוכרת
ועניתי:
עשו לי את הבדיקות שהזכרת וגם בהם יצא קורטיזול גבוהה.
מה הלאה?
אם לא מוצאים בצילומים גידול ובכול הבדיקות יוצא קורטיזול גבוה.
מה עושים?מה הטיפול?
כי יש לי לא מעט תופעות...
האם זה בכלל יכול לנבוע לא מגידול?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה על - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/01/2011שלום,
ישנן בדיקות נוספות כגון רמות ACTH וכו.
כפי שאמרתי לעיתים לא רואים את הגידול בMRI אם הוא קיים אך צריך לאשר שאכן מדובר בעודף קורטיזול. אני מתארת לעצמי שאנדוקרינולוג מבצע את הבירור והוא יודע מה לעשות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסענבל27/01/2011
שלום!
קיבלתי לפני 3 שבועות תוצאות בדיקת דם וגיליתי שיש לי תת פעילות בלוטת התריס:
TSH 6.15H
T4-FREE 14.7
רופאת המשפחה נתנה לי מרשם לאלטרוקסין 50 מק"ג, אחד ביום ובדיקת דם עוד חודשיים לבדיקה.
אני בת 28, צימחונית (לא אוכלת גם דגים) ויש לי חלק מתופעות הלוואי כמו: שיער שביר ונשיר, ציפורניים שבירות, משקל יתר למרות שאני לא אוכלת הרבה (1.54/ 66 ק"ג), אין לי חשק מיני, אנמית, חם לי הרבה פעמים כשלאחרים קר, קצת אדישה, טמפ' גוף 36 בממוצע, ויש לי בעיות זיכרון וריכוז שאני מרגישה שהחמירו השנה בלמידה למבחנים (אני סטודנטית וכרגע בתקופת מבחנים) בהשוואה ללפני שנתיים.
אני לא מרגישה שום הבדל בהקלה בסימפטומים ואני מאוד מתוסכלת מחלק מהסיפטומים האלה שפוגעים בזוגיות ובלימודים.
האם המינון שקיבלתי תקין? תוך כמה זמן אני אמורה לראות שיפור? במידה ואגיע לאיזון, האם אצטרך לקחת תרופות כל חיי כדי לשמור על האיזון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/01/2011שלום,
בבדיקות הדם שלך קיימת תת פעילות קלה של בלוטת תריס. יתכן שיפור בחלק מן הסימפטומים שאת מתלוננת אך יתכן גם שלא הכל קשור למחלת בלוטת תריס
המינון שניתן מתאים למחלה קלה ולפי הצורך לאחר בדיקה חוזרת של TSH מעלים או מורידים מינון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענבל28/01/2011תודה על התשובה המהירה אבל לא אמרת אחרי כמה זמן אני אמורה להרגיש שיפור, כי עבר כמעט חודש ואיני מרגישה שיפור.
בנוסף, ממה עלולים להיות הסימפטומים אם לא מזה ואיך ומה אפשר לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/01/2011שלום,
שיפור יכול להקחת עד חודשיים.
צריך לבדוק שרמת TSH תקינה ולגבי שאר הסימפטומים צריך להתעייץ עם רופא השמפחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןאביב26/01/2011
האם האיסולין שמייצר הלבלב גורם לשומנים בדם
וכיצד ניתן לאבחן עודף אינסולין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין - תגובה
ד''ר זהר לנדאו26/01/2011שלום רב,
"עודף אינסולין" יכול להיות כאשר יש תנגודת לפעילות האינסולין. אז ערכי הסוכר יהיו תקינים או אפילו גבוהים, וזהו המנגנון שמביא להתפתחות סוכרת מסוג 2. בנוסף, יש מצב של גידול של הלבלב שמייצר אינסולין בצורה לא מבוקרת. הדבר גורם לאירועי היפוגליקמיה.
אני מניחה שאתה שואל לגבי תנגודת לאינסולין. במצב זה לעיתים קרובות יש גם הפרעה בשומני הדם.
ניתן לקחת רמת אינסולין וסוכר בצום ולראות את היחס ביניהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעזרה והתייעצות לטיפול בסוכרתללא25/01/2011
שלום
אני מקווה שדרך התגובה הזו אני יוכל לקבל איזו שהיא הפניה או דרך טיפול לאדם שאני פונה לפורום זה לטיפול במצבו . טוב אז מדובר באדם בן 74 שמחלות הרקע שלו הן
סוכרת ויתר לחץ דם , לפני כחצי שנה בעקבות אירוע של היפוגליקמיה הדרדר מצבו בצורה דרמטית כאשר לפני אותו מצב היה מתפקד ופעיל לחלוטין בכל המובנים . בנאדם זה כתוצאה מאותו אירוע פיתח רעידות בידיים שנקבע על סמך תסמינים אלה כי הוא חולה במחלת הפרקינסון הוא בנוסף סובל מבעיות במערכת השתן ומקבל כמות לא קטנה של כדורים שאולי מעכבים את המחלה אך גורמים לו לעייפות וסחרחורות חוסר יכולת לתקשר עם הסביבה בצורה רציפה ורלוונטית לשיחה וגם תחושה של חוסר איזון מדי פעם , גם השליטה שלו בשרירים הדרדרה ופעולות מהסוג של החזקת כוס והרמת צלחת נהפכו לקשות מדי עבורו עקב אותה התפתחות של המחלה , אז השאלה שלי איך ניתן לעזור לאדם זה ואיזה רופא צריך לטפל במקרה והייתי מקווה שלפחות אם תוכלו כרופאות תעיינו ברשמת התרופות כי באמת הוא אדם נפלא ואנחנו מנסים לעשות הכול כדי להחזיק אותו על הרגליים אז תודה
ואנא ענו בדחיפות, בבקשה
רשימת התרופות:
1.) פנדיל,קדקס לחץ-דם
2.) סיפרול ואזליקט לפרקינסון
3.) אינסולין מסוג לנטוס למחלת הסוכרת
אנא ענו מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לעזרה והתייעצות לטיפול בסוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/01/2011שלום,
אירוע של היפוגליקמיה לא גורם לPARKINSON"S
הוא זקוק לדעתי לנאורולוג, אורולוג וכמובן אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהקורטיזול24/01/2011
שלום
בבדיקת דם שנערכה לי תוצאות הורמון הגדילה (GH) יצאו 0.9 כאשר הנורמה היא 0-8
האם זה נחשב נמוך מידי (גילי הוא 38)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/02/2011שלום,
אין משמעות לבדיקה של הורמון גדילה מאחר וקיימיים שינויים רבים במשך היום.
בשאלה של חסר הורמון גדילה מומלץ לבצע בדיקת IGF-1
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזק בכתף שמאל,קושי הרמת יד שמאלpestisor24/01/2011
שלום,
אבקש את עזרתכם:
אשה בת 55 עם סכרת,מזריקה קבוע אינסולין כבר 7 שנים,כאבים מאוד חזקים בכתף שמאול,קושי להזיז יד שמאל לאחור ומאחורי הראש/להסתרק,כאבים גם במנוחה.בבדיקה אמרו שהשריר תפוס,הסתיידות....עובי של 6.5 מ"מ...
האם זה תופעה של סכרת?
האם ניתן לטפל בבעיה זאת ואיך?
פיזיוטרפיה זה עוזר או משפר?
אמרו לה להמנע מלשים דברים חמים על האזור....זה לא מוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חזק בכתף שמאל,קושי הרמת יד שמאל - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/01/2011שלום
התופעה אינה אופיינית לסוכרת.ממליצה על יעוץ אורטופדי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורים ארוכיםעליזה24/01/2011
שלום ד"ר,
אני סובלת כבר מספר שנים ממחזורים מאוד ארוכים.
יש לי דימום במשך 12 ימים, הפסקה של שבועיים ושוב דימום של 12 ימים.
נבדקתי ע"י רופא נשים ואין שום בעיה.
הבעיה נמשכת כבר כמה שנים. לפני שנה ילדתי ואחרי הלידה המצב שוב חזר לקדמותו.
יש לי תת פעילות של בלוטת התריס. אני מאוזנת עם תירוקסין.
האם יש בדיקות שאנדוקרינולוג יכול לבצע במצב כזה? האם זה בתחום הטיפול שלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזורים ארוכים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/01/2011שלום
לדעתי הבעיה שלך יותר בתחום טיפול של רופא נשים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים אדומים על העור-בעיה הורמונלית?דניאל24/01/2011
שלום רב,
אני בן 21. כבר תקופה ארוכה אני מבחין בפסים אדומים שמופיעים בקפלי העור בבטן/ביד, הפסים מופיעים בהתקפים של מס' דקות ונעלמים ולא מגרדים בכלל.
מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו? האם יש צורך בבירור הורמונלי? הכיצד?
תודה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים אדומים על העור-בעיה הורמונלית? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/01/2011שלום,
תופעת פסים אדומים המופיעים ונעלמים אינם נובעים לרוב ממחלה אנדוקרינית.
ממליצה על יעוץ רופא אלרגיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטינין גבוה- דחוףתלמידה24/01/2011
בעלי מתקרב ל-60 סובל מהשמנת יתר, סוכרת 2 וכלורסטרול. מקבל כדורים.
פנה למרפאת השמנה בבי"ח, היפנו אותו לאינדוקרינולוגית, ביקשה שיעשה איסוף שתןל של 24 שעות והתוצאה שקיבל היום: קראטינין U= 2812, ואמרה במקביל שיקח השבוע 2 כדורים בלילה ולמחרת יעשה בדיקת דם. הוא נמצא במחקר בבית חולים, כל בוקר מודד סוכר, ויש לו בצום: 150. רופא הסכרת יודע מיזה, ולא משנה לו את המינון והתרופות. אני חסרת אונים ולא יודעת אם זה בסדר להיות כל הזמן עם תרופות: 150 סוכר. ומה לגבי הקראטינין הגבוה , מה זה אומר.???, אגב, הוא מעוניין לעשות ניתוח לקיצור קיבה, הוא סובל מאד מהשמנת יתר וכל הרופאים ממליצים רק עתה הוא בסדרת בדיקות רבות טרום ניתוח. הרבה תודה וסליחה על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטינין גבוה- דחוף - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/01/2011שלום,
בעלך במעקב של אנדוקרינולוג ועושה כעת בירור. לממצא של CREAT בשתן אין משמעות פרט לעובדה אם האיסוף היה מלא או לא.
ממליצה שתדברו עם האנדוקרינולוג המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)