פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אדרנל מוגדל+דימיטון
    דוד
    24/04/2011

שמי דוד בן 76 חולה כרוני+סרטן אני לוקח תרופה לאי ספיקת לב בשם DIMITONE כבר מספר שנים בנוסף אני סובל מגידול באדרנל ימין ואני עושה כל 3-4 חודשים בדיקת U.S לבדוק שינויים בגודל האדרנל ,הבדיקה האחרונה מראה גידול של האדרנל ימין בגודל1.6*3 ס"מ בעלון של הדימיטון כתוב שאסור לקחת את התרופה לאנשים שסובלים מאדרנל מוגדל הגורם ללחץ דם גבוה ,מצד שני אני זקוק לדימיטון בגלל בעיית אי ספיקת הלב .
    שאלתי היא האם מותר להשתמש בדימיטון בעקבות בעיית האדרנל המוגדל שלי שלפי העלון של דימיטון אסור להשתמש בתרופה למי שסובל מאדרנל מוגדל ?האם הדימיטון בכל זאת משפיע על האדרנל המוגדל ?הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על הנושא

תודה
    דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אדרנל מוגדל+דימיטון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדרנל מוגדל+דימיטון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/04/2011

שלום,
    אני מתארת לעצמי שנשלל PHEOCHROMOCYTOMA ע"י כך שרמת קטכולאמינים ומטנפרינים בשתן תקינה ואז אין בעיה עם מתן DIMITONE
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לסכרת סוג 1.5 - תודה והמשך
    אליה
    23/04/2011

תודה רבה על התשובה ועוד שאלות:
    האם יתכן שגלוקוז והמוגלובין A1C יצאו תקינים בגלל שבחצי שנה אחרונה אני אוכלת רק פחמימות מרוכבות ולא נוגעת בפשוטות- כלומר האם יתכן false negative(למרות שגם לפני שנה כשאכלתי פחמימות פשוטות הגלוקוז היה דומה)?
    מה הסיבות האפשריות לאינסולין כה נמוך?
    האם בסכרת סוג 1.5 יכולה להתפתח נוירופתיה תוך שנה שנתיים או שזה לוקח הרבה יותר זמן? (אני יודעת שב2008 בהריון עשיתי העמסה של 100 גרם שיצא תקינה)

תודה רבה,
    חג שמח

הוספת תגובה

• חשש לסכרת סוג 1.5 - תודה והמשך - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/04/2011

שלום,
    כבר כתבתי שלא סביר שהנאורופתיה נגרמה מסוכרת מאחר ואין לך סוכרת.
    ניתן לבצע העמסת סוכר ולראות לאיזה ערכים את מגיעה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר של הבלוטה
    אודי
    23/04/2011

תודה רבה ד"ר.
    יש לי שאלה נוספת בבקשה.
    הסיפור הוא כזה :
    לפני שבועיים אובחנתי כדלקת בבלוטת התריס.בצורת תירואידיטיס זו יתר-פעילות של הבלוטה.
    הרופאה עשתה לי מיפוי באסותא ויצא שיש דלקת.
    התחלתי לקבל פרדניזון במינון יומי של 40 למשך שבוע.
    בשקיעת הדם הראשונה של esr 1 hour יצא 96 . (הגבול העליון אמור ליהיות 15) . לאחר שבוע של טיפול ירד ל36. הרופאה הפסיקה לי את הסטרואידים ונתנה טיפול בנקסין ( 2 X 500 מג). התחילו לי תופעות לוואי כגון לחצים בחזה , דופק מוגבר ורעידות ביד.
    הלכתי למיון והרופא אמר להמשיך בסטרואידים.
    לאחר 3 ימי טיפול שקיעת הדם מראה 64. כלומר לא היתה נסיגה בדלקת.

מה כדאי לי לעשות ?
    האם טיפול ארוך בפרדניזון אינו מסוכן ?
    חג שמח.
    אודי

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות יתר של הבלוטה

הוספת תגובה

• פעילות יתר של הבלוטה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    23/04/2011

שלום,
    כבר כתבתי לך שהטיפול בדלקת של בלוטת תריס הנו לעיתים בעיתי ודורש טיפול בסטרואידים. אתה חייב להתייעץ עם אנדוקרינולוג עם כל הפרטים ולעשות איתו תוכנית טיפולית .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסים אדומים בעור- גידול?
    רונן
    23/04/2011

שלום,

אני בן 22. כבר תקופה ארוכה שאני מבחין בהתקפים של אודם (לא מגרד) בקפלים בעיקר בבטן וביד (מפרק כף היד)...התופעה מופיעה בד"כ למשך מס' דקות וחולפת עצמונית!!!

יש לציין שנבדקתי בעבר לסמנים נוירואנדוקריניים שנמצאו מעט גבוהים מהנורמה: כרומוגרנין A (נובמבר 10)- תוצאה 100 (נורמה עד 98) ו- NSE (דצמבר 10)- תוצאה 17.8 (נורמה עד 17). יש לציין איסוף שתן ל- HIAA-5 תקין ומיפוי רצפטורים לסומטוסטטין תקין. יש לציין ששללתי בעיה הקשורה לאלרגיה!!! בנוסף, לאחרונה רמת התיאבון שלי ירודה.

מה משמעות תופעה זו והאם קשורה למחלה הורמונולית כגון גידול המפריש הורמונים? כיצד עליי להמשיך בבירור והאם עליי לחזור על הסמנים בדם??? תודה וחג שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה
    פסים אדומים בעור- גידול?

הוספת תגובה

• פסים אדומים בעור- גידול? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    23/04/2011

שלום,
    התופעה עליה אתה מתלונן אינה קלסית של גידולים נאורואנדוקרנים ורמת הכרומוגרנין וNSE מעט מעל הנורמה אשר גם הן לא מצביעות בביטחון על גידול נאורואנדוקריני.
    האם נושא האלרגיה נשלל לחלוטין?
    ממליצה על המשך בירור אצל אנדוקרינולוג כפי שאתה עושה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על US
    הילה
    23/04/2011

שבת שלום וחג שמח.
    אני בת 48, ללא תרופות, בגיל 27 נותחתי עקב מנינגיומה. חשתי עייפות והשמנתי, ולכן החלטתי לבדוק את בלוטת המגן והתוצאות הן: TSH=5.83; ATP=386; THYROGLOBULIN Ab= 32.3; T4=12.2.
    בגלל רמת נוגדנים גבוהה, רופא המשפחה ממליץ על מתן יומי של 50 מ"ג אלטרוקסין - האם יש צורך בכך?
    ב 21.4 בצעתי US והתשובות הן: בלוטת מגן 2 האונות גודל רגיל, מירקם לא אחיד. הודגמו: בימין מוקד זעיר עד 0.5 ס"מ. בשמאל מוקד זעיר עד 0.5 ס"מ.
    איסטמוס - לא מעובה , לא אחיד, לא הודגם תהליך מוקדי.
    בלוטות רוק תת לסטיות מימין ושמאל בגודל ומבנה תקין.
    בצוואר מימין הודגמה בלוטת לימפה תת לסטית 2.5x0.8 ס"מ , מירקם אחיד.
    בצוואר משמאל הודגמו בלוטות לימפה בודדות בשרשרת ג'יגולארית גדולה ביותר 1.3x0.5 ס"מ, מבנה שמור.
    אודה לתשובתך הן לגבי תצאות ה US והן לגבי צורך בלקיחת התרופה.
    שבת שלום
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת על US

הוספת תגובה

• חוות דעת על US - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    23/04/2011

שלום,
    במידה וזאת פעם ראשונה שרמת TSH מעט גבוהה ניתן לחזור על הבדיקה בעוד כחודשיים ואז להחליט אם קיים צורך בטיפול. במידה וכבר בעבר הTSH היה מוגבר השיקול הוא לפי תסמינים.
    לגבי הUS לרוב דורש מעקב: לחזור על הבדיקה בעוד שישה חודשים אך קיימים גורמי סיכון כגון סיפור משפחתי של סרטן בלוטת תריס אשר יכולים לשנות את השיקול לגבי ביצוע דיקור ולכן על כל ההיבטים מומלץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם רק יורשה לי לשאול
    שאילתה
    22/04/2011

אם סידן זה חשוב במיוחד בגילאים 13-18 כשצומחים לגובה כדי להגיע לגובה שהגנים נותנים. כתוב בעיתון שבלי סידן לא גובהים ומפספסים את הגובה שאמור להיות.

אז איך יכול להיות שחסר בויטמין D בגילאים האלה "של מול המחשב" 13-18 לא פוגע בגביהה ? אם אין ויטמין D כל הסידן לא שווה כי הוא לא נספג,וסידן חשוב שיספג כדי שתהיה צמיחה לגובה שיועד.. ?
    זה נשמע שויטמין D זה בדיוק זה לגובה. ואם חסר אין תועלת בסידן שחשוב לגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אם רק יורשה לי לשאול

הוספת תגובה

• אם רק יורשה לי לשאול - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/04/2011

שלום,
    זה לא המשחק של הכל או לא כלום. ברור שסידן נספג אך לא בצורה המקסימלית ולכן הפגיעה בגדילה ובעצמות אינה מוחלטת אך קיימת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי להסביר אם התכוונת

שאילתה
    22/04/2011

שהפגיעה קיימת.

שזה אומר שאדם כן מגיע לגובהו הסופי שיועד לו, או לא מגיע ?
    בעקבות חסר של ויטמין D
    ?

אם לא התכוונת לפגיעה בגובה הפוטנציאלי , אז במה הפגיעה מתבטאת ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי להסביר אם התכוונת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/04/2011

שלום,
    כן יגיע לגובה הסופי אך לא תמיד למסת העצם המקסימלית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה ומה זה אומר שלא מגיעים למסה המק?

שאילתה
    23/04/2011

מה החיסרון בזה ?
    במה זה מפריע ? או יפריע ?

עד איזה גיל ניבנת המסה ?

בנוסף אני אראה לו תשובה זו , אז תרשמי אם הוא צריך להתחיל לחשוב אם כדאי לו לקחת כדור סידן ואיזה מינון..

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה ?

שאילתה
    25/04/2011

בקיצור..

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת הריונית ההופכת לקבועה
    גלי
    22/04/2011

בשלושה הריונות קודמים היתה לי סכרת הריונית שאוזנה בדיאטה בלבד.בסיום כל לידה הסוכר התאזן.בשנה האחרונה ,כשנה וחצי לאחר הלידה,התברר שאני במצב של טרום סוכרת (בצום 120).או סוכרת גבולית.

אני מעוניינת בהריון נוסף, ומניחה שגם בו רמות הסוכר יגדלו.

שאלותי- האם כל הריון בו קיימת סכרת הריונית מחמיר לאחר מכן את איזון הסוכר?
    החשש שלי שבסיום ההריון אהפוך כבר לסוכרתית באופן קבוע.
    האם חשש זה מוצדק? מה מראים מחקרים בנושא? האם יש דרך להמנע מכך?

אני עם עודף משקל כ-15 ק"ג, ומנסה לרדת כבר שנה ללא הצלחה, ולכן מחכה עם ההריון. אך לא אוכל לחכות הרבה מפאת גילי 38.

בתודה מראש, גלית.

הוספת תגובה

• סוכרת הריונית ההופכת לקבועה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/04/2011

שלום,
    סוכרת הריונית מהווה גורם סיכון להתפתחות סוכרת בעתיד אך מדובר בנטייה לסוכרת ולא במספר ההריונות. עודף משקל הוא בהחלט גורם חשוב להתפתחות סוכרת ולהחמרתה.
    ערכי הסוכר שלך בצום הם מעל הערך הרצוי בהריון ולכן יתכן וכבר מתחילת ההריון תצטרכי טיפול (דיאטה או טיפול באינסולין)

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר של בלוטת התריס
    אודי
    21/04/2011

שלום רב
    שמי אודי ואני בן 36. בד"כ בריא.
    לפני שבועיים אובחנתי כדלקת בבלוטת התריס.בצורת תירואידיטיס זו יתר-פעילות של הבלוטה.
    הרופאה עשתה לי מיפוי באסותא ויצא שיש דלקת.
    התחלתי לקבל פרדניזון במינון יומי של 40 למשך שבוע.
    בשקיעת הדם הראשונה של esr 1 hour יצא 96 . (הגבול העליון אמור ליהיות 15) . לאחר שבוע של טיפול ירד ל36. הרופאה הפסיקה לי את הסטרואידים ונתנה טיפול בנקסין ( 2 X 500 מג). התחילו לי תופעות לוואי כגון לחצים בחזה , דופק מוגבר ורעידות ביד.
    הלכתי למיון והרופא אמר להמשיך בסטרואידים.
    לאחר 3 ימי טיפול שקיעת הדם מראה 64. כלומר לא היתה נסיגה בדלקת.

מה כדאי לי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות יתר של בלוטת התריס

הוספת תגובה

• פעילות יתר של בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/04/2011

שלום,
    הטיפול בדלקת בבלוטת תריס לעיתים נמשך הרבה זמן. כדאי כל הזמן להיות רצוי לתת את המינון המינמלי של סטרואיאים לפרק זמן הקצר ביותר אך הטיפול הוא אישי לפי הסימפטומים. ממליצה שתתיעצי עם אנדוקרינולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר של בלוטת התריס

אודי
    22/04/2011

היי דוקטור
    האם לדעתך שימוש בתרופת נקסין יכול לעזור במקרה של יתר פעילות בבלוטת התריס ?
    תודה
    אודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר של בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/04/2011

שלום,
    הטיפול בנקסין מיועד לדלקת של הבלוטה ולאו דוקא לפעילות יתר אך במידה ואתה נוטלת סטרואיאים (כגון PREDNISONE) אז אין צורך בשתי התרופות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי- חשש מסכרת סוג 1.5
    אליה
    21/04/2011

דר' שלום רב!
    בת 34,לאחרונה אובחנה אצלי נוירופתיה של סיבי עצב קטנים-small fiber neuropathy שמתבטאת בכאבים שורפים צורבים בגפיים בעיקר ברגל שהחלו לפני שנה.
    לא הייתי סכרתית - גלוקוז בצום בשנים אחרונות נע בין 85 ל95. בבדיקת דם אחרונה גלוקוז בצום- 94 (וזה למרות שבחצי שנה אחרונה אני אוכלת מאוד בריא אך רק פחמימות מלאות מרוכבות , לא משתמשת בשום סוג של סוכר, דבש או ממתיק מלאכותי),HBA1C 5.3, האינסולין בצום יצא מאוד נמוך- קטן מ-2,
    גלוקוז בשתן תקין.
    לאבי ז"ל הייתה סכרת סוג 2. משקלי תקין -נמוך 50 ק"ג גובה 161,
    אני חוששת שיש לי סכרת אוטואימונית לטנטית(LADA סוג1.5)בגלל האינסולין הנמוך בצום וגלוקוז קרוב לנורמה עליונה למרות תזונה נטולת פחמימות פשוטות.
    שאלותיי:
    1. האם יתכן שיש לי סכרת אוטואימונית לטנטית עם הרס תאי ביתא בלבלב או שאינסולין נמוך כששאר הבדיקות תקינות ותזונה נטולת פחמימות פשוטות זה נורמלי?
    2. האם כדאי להמשיך בירור לשלילת LADA ואיך? לעשות GTT או C-PEPTIDE או נוגדנים לGAD או ISLET
    תודה רבה על התשובה.

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי- חשש מסכרת סוג 1.5 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/04/2011

שלום,
    אין לך סוכרת. רמת אינסולין נמוכה עם רמות סוכר תקינות הנו ממצא תקין . במידה והסוכר היה גבוה והאינסולין היה נמוך אז היתה לנו בעיה .
    כדאי לברר סיבות נוספות לנאורופתיה שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יין רימונים ותרופות
    אפרת
    21/04/2011

באחת מתוכניות הטלויזיה בערוץ 2 הומלץ ע"י התזונאית הדר' מאיה רוזמן על שתיית יין רימונים כאמצעי להורדת כולסטרול. שאלתי היא, האם מותר לשתות את היין כאשר נוטלים תרופות נגד לחץ דם וסוכרת. האם יש טווח זמנים בין שתיית היין ללקיחת התרופות.

לקביעת תור
    סגירה
    יין רימונים ותרופות

הוספת תגובה

• יין רימונים ותרופות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/04/2011

שלום,
    אני לא מכירה את יין רימונים אלא את המיץ עצמו.
    צריך לקחת בחשבון את התכולה הקלורית של המשקה ולודא לגבי תרופות מסוימות לסוכרת קיימת אינטראקציה עם אלכהל .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיבות לאיבוד גובה אצל צעירים ?
    בוקר אור
    20/04/2011

האם ניתן להחזיר ?
    ומה הסיבות לאיבוד גובה אצל מבוגרים ?
    והאם ניתן למנוע את זה ?

תודה,

הוספת תגובה

• מה הסיבות לאיבוד גובה אצל צעירים ? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2011

שלום,
    אובדן נפח של הדיסק שבין חוליות ע"ש הנה הסיבה השכיחה לאובדן גובה. גם אוסטאופורוזיס עם שברים בע"ש יכולה כמובן לגרום לאובדן גובה.
    בגיל הצעיר לא צריך להיות אובדן גובה ובמידה ואכן זה קורה נדרש בירור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיבה שהעצמות הופכות להיות דקות?
    חג'
    18/04/2011

האם חוסר ממושך של ויטמין D יכול לגרום לזה ?
    ואם כן האם תיקון של ויטמין D יגרום להם לחזור לעובי שהיו ?

האם יש תועלת בכלל בויטמין D בלי שאוכלים מספיק סידן ?

תודה !

הוספת תגובה

• מה הסיבה שהעצמות הופכות להיות דקות? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2011

שלום,
    העצמות לא נהיות דקות בשל חסר ויטמין D אך יש להם פחות תכולת מינרלים והן חלשות יותר.
    מתן ויטמין D חייב להיות מלווה בתזונה המכילה מספיק סידן או במתן תוספי סידן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאלבוס לסוכרת
    רן
    18/04/2011

אני חולה בסוכרת סוג 2
    מטופל מזה 4 שנים בתרופות לסוכרת שלא מצליחות לאזן אותי
    אני מנסה לשמור על תזונה נכונה (לא תמיד, אבל מנסה)

שמעתי על תרופה לטיפול בסוכרת שהיא יעילה לחולים שתרופות מסוג ראשון בסל התרופות לא הועילו להם, אני חושב שקוראים לה גאלווז או גאלבוס

האם אוכל לבקש את התרופה מהרופא? או שיש תנאים מקדימים פרט למדדי סוכר לא מאוזנים וטיפול קודם בתרופות אחרות (גלוקופז' וכדומה)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גאלבוס לסוכרת

הוספת תגובה

• גאלבוס לסוכרת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2011

שלום,
    GALVUS אינה בסל אך נמצאת בביטוחים המשלימים של הקופות.
    ניתן לבקש מרופא המשפחה אשר יתן אותה בהתאם לנתונים הקלינים שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    מאיה
    18/04/2011

שלום,
    אני בת 28, ברקע ליכן פלנוס, הליקובקטר (שטיפול אנטיביוטי לא הכחיד אותו), לוקחת חומצה פולית 800 מ"ג ביום.
    לפני כחודש וחצי אובחנתי בתת פעילות קלה של בלוטת התריס (תוצאות של בדיקות שנערכו בהפרש של שבועיים בהתאמה: TSH נע בין 5.74-6.94) T4 בטווח הגבוה של הנורמה ( 13.8-15.4 בהתאמה) .
    ניתנו לי כדורי אלטרוקסין 50 מ"ג ביום. לאחר כשבועיים של טיפול שלא חשתי הקלה בסימפטומים, אחת לשבוע לקחתי 100 מ"ג.
    חודש וחצי לאחר תחילת הטיפול בדיקות TSH מוזרות לחלוטין: TSH 0.08 T4 20 .
    בנוסף, בדיקת Thyroglobulin tumor marker יצאה 23.7!! מכל החיפושים שלי באינטרנט, זו תוצאה גבוהה למדי, וכמובן מאוד מלחיצה.
    אין נוגדנים, כך שהתוצאות מהימנות.

אודה מאוד להתייחסות של מי מהמומחים, כדי שאוכל לעבור את חופשת החג בשלום ובלי לחץ...
    חג שמח
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2011

שלום,
    לבדיקת THYROGLOBULIN יש משמעות כסמן למחלת סרטן רק לחולים אשר נכרתה הבלוטה והם קיבלו טיפול ביוד רדיאואקטיבי. את יכולה להיות רגועה.
    לגבי מינון ELTROXIN צריך להוריד אותו מעט .תתיעצי עם האנדוקרינולוג שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    יניב
    17/04/2011

שלום רב ד"ר!
    אני בן 21, ברקע יתר לחץ דם מזה כשנה שעבר בירור נרחב מאוד ולא העלה ממצאים..(יציאה משירות קרבי תחת פרופיל 21). הבירור כלל איסופי שתן לקטאכולמינים וכו' שיצאו תקינים (נעשו תחת טיפול תרופתי).
    מטופל בביתה בלוקרס, חוסמי אייס ומשתנים במינונים מקס'. קשה לאזן את לחצי הדם.
    מזה כחודשיים לא נוטל טיפול תרופתי. קיים איזון טבעי (ככל הנראה "גלים" של עליות ל"ד).
    בשבוע האחרון חשתי שלחצי הדם עולים שוב, גלי חום ואי סבילות לחום.
    ביצעתי עוד מס' בדיקות ולהלן תוצאותיהן:
    1. TSH 3.06 mIU/L
    2. T3- FREE - 6.6 pmol/L
    3. T4- FREE - 21.3 pmol/L

כמו כן בבדיקת שתן-
    ERYTHROCYTES-U STRIP 20 RBC/microl
    PROTEIN- U STRIP 50 mg/dl

ובנוסף-
    PL. RENIN ACTIVITY 5.9 ngAngI/ml/
    קורטיזול ואלדוסטרון תקינים..
    17-OH-PROGESTERONE 10.6 nmol/L

רציתי לשאול את חוות דעתך בעניין?
    אני סובל מגלי חום, הזעות לילה...ובקיצור ממש לא נעים!
    האם יש קשר בין הבדיקות או שתפקודי בלוטת התריס בנפרד למעגל הכלייתי סביב הרנין הגבוה כסיבה אפשרית ליתר לחץ דם?
    לציין שבוצע CT בטן ואגן תקין לפני מס' חודשים.

תודה מראש וחג פסח שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• המשך..

יניב
    18/04/2011

רק לציין שלא נבדקו נוגדנים לבלוטת המגן. היום קיבלתי את יתר הבדיקות דם הכלליות- חריגה רק בזרחן- 2.39 (מעט נמוך).
    לציין שאני סובל מתסמינים שלא פקדו אותי בעבר כמו לחות בידיים, גלי חום, דפיקות לב חזקות וכו'.
    אבל הדבר שבהחלט הכי מציק לי וכבר קבעתי תור לרופא עיניים פרטי עוד מלפני שביצעתי את הבדיקות כי לא חשבתי שיש קשר (עכשיו שקראתי באינטרנט אני מבין שקיים)- הוא ירידה חדה ברייאה (טשטוש, בעיית התמקדות בראייה, שריפה ותחושת דלקת ואודם בלחמיות העיניים). טרם נבדקתי בעניין.
    על מה מרמזת הרמה של ההידרוקסיפרוגסטרון?
    אני אפנה לנפרולוג בעניין בדיקות השתן ולציין שרמת הרנין שנבדקה בוצעה ללא טיפול תרופתי במשתנים (הפסקה של 4 חודשים מטיפול תרופתי).
    אודה להמשך תגובתך,
    חג שמח כשר לך ובני ביתך!
    יניב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2011

שלום,
    היינו מצפים לTSH נמוך בנוכחות FT3 וFT4 מעט מוגברים ואצלך לא כך.
    לגבי הרנין תרופות יכולות להעלות רנין -וחשוב לאור הל"ד לבצע דופלר עורקי כליה.
    קשה לי לקשור את כל הדברים יחד. אני מתארת לעצמי שאתה אצל אנדוקרינולוג אשר מבצע את כל הבירור הנ"ל .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה