מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכים גבוהים...שיר26/02/2011
שלום,
אני נמצאת כרגע בתהליך של הזרעה שניה עם הורמונים שהפעם גם התפתחה לה ציסטה בעקבות הטיפול הקודם...
לאחר שישה ימים של גונאל F הגעתי לבדיקת אולטרסאונד ודם שערכיה היו
E 2 3340
PROGESTERON 1.0
התבקשתי להגיע יומיים לאחר מכן שוב לאותן בדיקות שהתוצאות שלהן היו
E2 5316
PROGESTERON 7.2
באותו היום נתבקשתי להפסיק עם ההורמונים בשל התוצאות ולהגיע שוב לאחר יומיים לאותן בדיקות
בבדיקה השלישית הערכים היו
E2 4372
PROGESTERON 12.5
בשיחת הטלפון שקיבלתי באותו היום אמרו לי שלא תיהיה הזרעה בשל הערכים הגבוהים
ובטח שלא להזריק אוביטרל אלא לקיים יחסי מין...
שאלתיי הן,
מה פישרם של הערכים הגבוהים? האם יש מקום לדאגה?
האם הטיפול שקיבלתי נכון?
מה יקרה עכשיו? האם אמשיך עם הטיפול ההורמונלי? מה יהיה עם הציסטה?
אומנם הרבה שאלות, אך מכייון שאני בתחילת דרכי הכל נראה קצת מדאיג...
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים... - תגובה
ד''ר זהר לנדאו27/02/2011שלום רב,
נראה לי שאת התשובות הטובות ביותר תקבלי מהגניקולוג המטפל שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרום פיקולינטגיל26/02/2011
כתבת שיש אסמכתאות לפעילות החומר. אשמח לדעת באיזה מקרה?
האם כשיש חוסר בהפרשת אינסולין ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרום פיקולינט - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2011שלום,
מדובר על מחקרים בסוכרת מסוג 2.כמובן ככל שהחסר של אינסולין משמעותי יותר אז התוסף עובד פחות יותר. כל מקרה של סוכרת הוא מצב של חסר יחסי של אינסולין ובמקרה של סוכרת מסוג 1 חסר מוחלט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כולסטרול+טגיל26/02/2011
עקב מצב סוכרתי צמתי כ-10 שעות
האם התוצאות שקיבלתי אמורות להיות נמוכות יותר או גבוהות יותר מאשר לו הייתי צם 12 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת כולסטרול+ט - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2011שלום,
זאת שאלה קשה. יהיו אנשים שהבדיקות הגלוקוז יהיו נמוכות מאשר צום של 6 שעות הנדרש לבדיקה סוכר וכאלו שיהיו גבוהות יותר. אין חוקיות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה סיניתשלמה25/02/2011
קראתי לפני מספר ימים כתבה בפורום מוטקה על טיפול בסכרת בעזרת רפואה סינית והוזכרו גם תוספות צמחים העוזרים בדבר האם תוכלו להרחיב והיכן אפשר למצא את הכתבה המסוימת אני סכרתי ומטופל כבר באינסולין תודה מראש שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה סינית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2011שלום
הטיפול בצמחים בטיפול בסוכרת הוא תחום אשר מתרחב כעת.הבעיה בטיפול זה הוא שלרוב לא נבע ממחקרים והתוספים עוברים אישורים כתוספי מזון ולא כתרופות.
מספר תוספים כן נבדקו רפואית כגון קינמון וכרומיום פיקולינאט.
לגבי הכתב איני מכירה אותה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד בלוטת תריסיניב25/02/2011
שלום
בזמן האחרון אני מרגיש מאוד חלש, רגיש לקור, חום יוצא בסביבות ה- 35-36.
בבדיקות דם יצא - TSH 4.7 וTT3 = 183
בנוסף במשך תקופה ארוכה כבר אני קם ללא זקפת בוקר.
הייתי רוצה לדעת אם יכולה להיות בעיה בבלוטת תריס במצב כזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד בלוטת תריס - תגובה
ד''ר זהר לנדאו25/02/2011שלום רב,
רמת ה - TSH תקינה (בגבול העליון של הנורמה). כדאי לבדוק את רמת FT4 כדי להתרשם מתפקוד בלוטת התריס. כדאי לעשות בירור הורמונאלי בשל העדר זקפת הבוקר שאתה מתאר (לא ציינת בן כמה אתה, גם לתרופות שונות יש השפעה על כך...).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A1C ערך תקין?רחלה24/02/2011
אני בת 57,תוצאות בדיקות סוכר בדם לאחר צום 110,103 ולאחר 12 שעות 98. תוצאות A1C 6.5% .בחודש האחרון התחלתי להרגיש עייפות באופן חריג מה שלא היה בעבר.האם אני בשלב של קדם סוכרת? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A1C ערך תקין? - תגובה
רמת הסוכר בצום בטווח המתאים לקדם סוכרת. כמו כן רמת HbA1c מתאימה לטווח זה. אנא פני לרופא שלך כדי לשקול טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהA1C6.5%
רחלה02/03/2011שלום ד"ר זוהר לנדאו. אני מודה לך על תשובתך, לאור הערכים שנמסרו לך,ציינת שעלי להתחיל בטיפול אודה לך אם תייעץ לי מהו הטיפול הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרלירון24/02/2011
איך זה יכול להיות שתשובות של סוכר יוצאות טובות בבדיקות סוכר רגילות שנעשו בהריון
ובבדיקת הסוכר ששותים את התמיסה הם יוצאות גבוהות מהטווח הרצוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
הדבר ייתכן אם בדקת רמת סוכר לאחר אכילת מזון עם פחמימות מועטות. עליית סוכר קורית לאחר אכילת מזון עשיר בפחמימות (כמו בהעמסת סוכר). אנו מתייחסים לבדיקת העמסת הסוכר כאל הבדיקה הסטנדרטית הבוקדת את משק הפחמימות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בהריוןלירון24/02/2011
אני בהריון בשבוע 25 ועשיתי בדיקת סוכר Glucose Challenge Test 1h והתוצאה יצאה 145
השאלה שלי האם חובה שאעשה את הבדיקה השנייה של ה100?
בהריון הקודם שלי התשובה של הסוכר יצאה רק 90
סוכר גבוה לא אמור להיות נטייה של הגוף?
איך זה יכול להיות שיש הבדל כה גדול בין שני ההריונות?
אני רוצה לציין שאני אותו משקל כמו שהייתי בשבוע הזה בהריון הקודם.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בהריון - תגובה
רמת סוכר גבוהה מ - 140 מג' לדציליטר נחשבת לתוצאה חיובית ומחייבת מבחן העמסת סוכר.
סוכרת הריונית יכולה להופיע בחלק מההריונות, לכן בכל הריון עושים שוב את מבחן הסקר של 50 הגרם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתשפרה24/02/2011
שלום
אני מכירה 3 סוגים של כדורים של סוכרת : מטרופומין, קולקומין, וקולוקופ'ז
רציתי לדעת מה ביניהם טוב יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת - תגובה
גלוקומין וגלוקופאז הינם אותה תרופה (בשמה המדעי נקראת מטפורמין). מדובר באותה תרופה בשמות מסחריים שונים. אין עדיפות לאחת התרופות הללו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות סוכרמיקה24/02/2011
שלום רב
אני בחורה בת 33 בריאה בד"כ
בחודשיים האחרונים אני סובלת מנפילות סוכר שמלוות ברעידות בגוף וחוסר אנרגיה
זיעה קרה ודופק מואץ תחושה של כמעט עילפון פניתי לרופא המשפחה ונשלחתי לבצע בדיקות דם מקיפות
כולל בדיה למחלת הסכרת ובדיקה של בלוטת התריס תוצאות בדיקת הדם היו תקינות
פרט לבדיקת בלוטת התריס (מגן ) הורמון ה- TSH הראה ערכים גבוהים מעל הנורמה
4.46 והוא נבדק פעמיים ואילו ה- T4 הראה ערכים בטווח הנורמה .
התייעצתי עם הרופא שאמר שמוקדם מידיי לקבוע אם יש תת פעילות נפילות הסוכר עדיין ממשיכות וקצב "ההתקפים " של נפילות הסוכר הוא כמעט 1 ליום .
אשמח לקבל חוות דעת נוספת .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות סוכר - תגובה
בשלב הראשון יש להוכיח כי ההרגשות הללו שאת מתארת אכן קשורות לירידה ברמת הסוכר. ניתן לעשות זאת על ידי בדיקת רמת סוכר, על ידי מד סוכר אישי, בשעה שאת חשה בתחושות הללו. במידה וערכי הסוכר אכן נמוכים יש להתקדם בבירור על ידי בדיקת הורמונים שונים (כמו אינסולין, קורטיזול ועוד).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסכרת הריון - אשמח לחוות דעתכםיונתן23/02/2011
שלום רב, אשתי מתחילה היום (23.3.11) שבוע 32 בהריון ראשון. הבוקר אכלה דגני בוקר מתוקים ולאחר מכן חשה ברע (סחרחורת, ראתה נקודות שחורות, בחילה). מאוחר יותר הייתה בביקורת שגרתית אצל רופא הנשים שאמר כי משקלו של העובר הינו 2 ק"ג. הרופא התלבט האם לשלוח אותה להעמסת סוכר נוספת אך החליט שאין בכך צורך. יש לציין שאת העמסת הסוכר עשתה בשבוע 24 (הבדיקה הייתה תקינה ולא היה צורך בבדיקת המשך). שבוע 24 זה למיטב הבנתי תחילת הזמן בו עשוייה להתפתח סכרת הריונית, שאלתי היא, האם ייתכן ואשתי פיתחה סכרת הריון לאחר בדיקת העמסת הסוכר? למשל סביב שבוע 28 או אולי אחר כך ולכן רק כעת בסוף שבוע 31 היא מרגישה את הסימפטומים הללו?
והאם מומלץ לעשות העמסת סוכר נוספת?
תודה רבה
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסכרת הריון - אשמח לחוות דעתכם - תגובה
הסימפטומים שאתה מתאר לא אופייניים לסוכרת.
במידה ויש רמזים לסוכרת (שתיה מרובה, השתנה מרובה, עובר גדול לגיל ההריון, ריבוי מי שפיר) יש לבדוק שוב. אפשר לבדוק רמת סוכר בצום ולראות אם הבדיקה תקינה ובהתאם להתקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחנהלוי שמואל22/02/2011
ד"ר נכבדה שלום, אני בן 41 ולפני 4 חודשים לאחר מאמץ הדופק עלה ל- 180 והיו לי קשיי נשימה,גלי חום שעלו מלמטה למעלה.
הגעתי לביה"ח נבדקתי ושוחררתי.
מאז המקרה החלו תופעות של דופק מואץ במנוחה 160,ל.ד גבוה 60/95במנוחה.
אך בימים האחרונים גם לחץ דם נמוך
ביצעתי את כל הבירור הלבבי הנדרש אקו במאמץ,צינטור וירטואלי,הולטר ל.ד ולופ רקורדר. כל הבדיקות יצאו תקינות.
במקביל לאור המצאות חלבון בשתן+ דם סמוי+ קריאטנין שעולה ויורד המכסימום 1.4.
תוצאות בדיקות דם:
אלדוסטרון- 2.7
רנין-0.06
DOPAMUNE-474.5
NOREPINEPHRINE-96.5
EPINEPHRINE-LOW
שתן (vma(u-4.8
ALBUMINE/CRETININE RATIO-1.154734
TOTAL PROTEIN U 159.6
בC.T שבוצע ללא חומרי ניגוד ללא ממצאים, כמו כן CT עם חומרי ניגוד ללא ממצאים
בבדיקת שתן לmetanephrine תוצאה 0.43 באיסוף שתן ל 24 ש
בבדיקת שתן 5-HIAA תוצאה 3.7
אבקש לדעת מהי האבחנה למקרה זה?
האם ישנן בדיקות נוספות שעלי לבצע.
תחושתי הכללית מאוד לא טובה, בחילות סחרחורת, דפיקות לב ל.ד משתנה כאבי
ראש וכאבי חזה. לחץ דם גבוה ולחץ דם נמוך (שינויים קיצוניים בלחץ הדם), אצבע "קופצת"
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה באבחנה - תגובה
הנורמות התקינות שונות ממעבדה למעבדה.
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג שייסתכל על תוצאות הבדיקות יחד עם התמונה הקלינית שאתה מתאר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול ופרופיל ליפידיםאלי21/02/2011
שלום,
כמה שעות מומלץ לצום לפני בדיקת דם כולסטרול ופרופיל ליפידים? אמרו לי 12 שעות, אבל רציתי לדעת אם זה אפשרי לצום פחות שעות כי 12 זה די קשה, ואם כן אז כמה המינימום שאפשר לצום לפני בדיקות אלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול ופרופיל ליפידים - תגובה
ההמלצה הינה לצום 12 שעות לפני הבדיקה.
אני מציעה לשמור על ההמלצה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר טסטוסטרוןמשה21/02/2011
גבר בן 41 בריא משקל תקין בדיקות דם תקינות,כולסטרול ושומנים טיפה גבוהים מעל הנורמה ובגלל נטייה גנטית נוטל סימבאסטאטין 20 מג באופן קבוע מזה שנה.
בדיקת הדם תקינות למעט בדיקת טסטוסטרון שנבדק כמה פעמים והיה מאוד נמוך.
נבדק MRI לבלוטת היפופיזה ויצאה תקינה.
רמות LH+FSH לא מוגבר,רמת פרולקטין לא מוגברת , bioavailable תקין,חלבון בשתן תקין.
בדיקת SHBG רמה נמוכה מאוד ומתחת לסף גילוי תוצאה קטנה מ-2 (התחום הוא בין 13-71)
טסטוסטרון כולל 4.5 (תחום בין 8.4-28.8)טסטוסטרון חופשי נמוך פחות מ-22.5 (התחום הוא בין 28.0-80.0).
קימות זקפות בוקר קצרות אבל לא משהו.
הבעיה היא שבזמן האחרון יש ירידה קלה בחשק המיני,זקפה חלשה ולא ממושכת שמקשה על קיום יחסי המין שמסתיימים במהירות האור, נוסה גם ויאגרה שלא ממש עזרה לא בחוזק הזקפה ולא באורך הזמן של יחסי המין.
הבעיה של זקפה חלשה ואורכה מאוד מפריעה בחדירה ובחיים הזוגיים.
מה יכולה להיות הבעיה?
האם כדאי/מותר לקחת טסטוסטרון תחת מעקב רפואי ואיזה סוג וכמה?
האם יש רעיון לבדיקות נוספות?
לאיזה סוג רופא לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר טסטוסטרון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/02/2011שלום,
יתכן לאור בדיקות המעבדה והתלונות שאתה צריך טיפול בטסטוסטרון.ישנן זרקות הניתנות כל 3-4 שבועות, זריקה הנתנת פעם בחודש וג'ל אשר מורחים יום יום.
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג בנושא.
בכל מקרה לפני התחלת טיפול בטסטוסטרון צריך לבדוק רמות PSA ולהתייעץ גם עם אורולוג מאחר וטיפול זה עלול לגרום לבעיות עם הערמונית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך סוכרשלי20/02/2011
ביצעתי בדיקות דם ולהפתעתי ערך סוכר בדם לאחר צום של 12 שעות: 111. יש לציין שאני בת 35, לא שמנה. מתוך 3 הריונות בהריון האמצעי (לפני 7 שנים)הייתה סכרת הריונית (ערך אחד לא היה תקין)- שאוזנה באמצעות דיאטה בלבד. בהריון האחרון לפני שנה וחצי לא הייתה סכרת הריונית.
יש לציין שאני לצערי הרב לא עושה פעילות גופנית. מה לעשות עכשיו- לפנות לדיאטנית? האם ערך הסוכר ירד רק באמצעות דיאטה?האם לחץ נפשי יכול לעלות רמת הסוכר?
בבדיקת דם לפני 5 חודשים ערך הסוכר היה -100.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך סוכר - תגובה
ד''ר זהר לנדאו21/02/2011שלום רב,
בשלב ראשון אני מציעה לחזור על הבדיקה וכן לעשות בדיקת HbA1c.
נשים להן היתה סוכרת הריון מצויות בסיכון לפתח סוכרת בהמשך חייהן.
במידה והבדיקה בצום מעל 100 כדאי לשקול העמסת סוכר.
כדאי לעשות שינוי באורח החיים, כלומר שינוי תזונתי וכן לעשות פעילות גופנית בקביעות.
לפי תשובות הבדיקות לשקול איך להמשיך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)