מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר כמה קרינה יש בצילום של צפיפותצי09/06/2009
האם זה נכון שזה צילום לא כ"כ בריא, ואם אפשר לוותר אז עדיף?
האם בצילום כזה מגלים רככת?
יש בזה קרינה יותר מצילום רנטגן רגיל או פחות?
האם זה משנה איפה עושים את הצילום? יש הבדל בין המכונים בדיוק התוצאות?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/06/2009כמות הקרינה בבדיקת צפיפות עצם קטנה יחסית. 1/10 מצילום חזה.
שווה ערך לחשיפה יומית לקרינת רקע.
כמו כל צילום רצוי לבצע אותו אם קיים צורך בהתאם לגיל, גורמי סיכון וכו.
הצילום אינו מדוייק להבדיל בין רככת לאוסטאופורוזיס, בשני המקרים בדיקת צפיפות עצם תראה צפיפות עצם ירודה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוא תגיד לי אתה אם כדאי
צי10/06/2009מחסור חמור בויטמין די הרבה שנים. גיל 25 .
אמרו לי לעשות צילום צפיפות עצם, ולוודא שאין שברים רככת וכו..
זה הגיוני? אם היה שברים ורככת הייתי אמור להרגיש את זה לא?
הרמה של הויטמין די 8 ng
שזה צריך להיות מעל 32
החסר כנראה מחוסר חשיפה מספקת לשמש
יש מה לעשות צילום לדעתך ? או שאין צורך? רככת ושברים אם קיימים ממחסור של ויטמין די אמורים להרגיש לא?
תודה רבה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד ניתן לשלול אוסטיאומלציה
צי13/06/2009האם זה רק בצילום של צפיפות עצם ?
או משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאומלציה
ד''ר זהר לנדאו13/06/2009שלום רב,
בדיקת הבחירה הינה בדיקת צפיפות עצם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם הצפיפות עצם תהיה נמוכה
צי14/06/2009מה צריך לעשות?
אפשר לסדר את זה?
אני מבין שאם הצפיפות עצם תהיה סבירה אז אין כל בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות עצם נמוכה
ד''ר זהר לנדאו14/06/2009שלום רב,
במידה וצפיפות העצם נמוכה ממליצים על טיפול לפי הגיל, המין, המחלות הנלוות, תרופות נוספות אותן נוטלים ולפי חומרת המצב.
ניתן להמליץ על התערבויות קלות כמו ויטמין D, חשיפה לשמש, דיאטה עשירה בסידן וכו'. כמו כן שוקלים טיפול תרופתי הורמונאלי או תרופות ממשפחת הביפוספונאטים.
תלוי במטופל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשפר את זה?
צי14/06/2009שהצפיפות עצם תהפוך מנמוכה לגבוהה?
בצילום של הצפיפות ניתן לדעת בוודאות אם יש אוסטיאומלציה רככת, או שהיה בעבר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות עצם
אפשר לשפר את מדדי צפיפות העצם על ידי טיפול מתאים.
רככת הינה בעיה בעצם של ילדים, תוך כדי תהליך הגדילה.
צפיפות עצם ירודה במידה קלה נקראת אוסטיאומלציה ובעיה קשה יותר נקראת אוסטאופורוזיס.
כאשר המצב מאד לא טוב ניתן לראות זאת גם בצילום רנטגן. צילום רנטגן רגיל אינו בדיקת הבחירה כאשר רוצים להעריך בעיה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה ביופסיה של עצם ?
יצ15/06/2009צילום של מיפוי עצמות גם מספיק טוב בשביל למצוא בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FT4לינה09/06/2009
שלום רב
אני 5.5 חודשים אחרי לידה.
בבדיקת בלוטת התריס התוצאות להלן:
TSH | micIU/ml | (
0.35 *
5.48
Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | *
9.9 (
Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | (
3.5 *
האם מדובר בהיפותאירודיזים?
אם כן היתכן כי המצב כתוצאה מלידה ויתכן כי יחלוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
לינה09/06/20095.48 TSH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/06/2009האם תוכלי לשלוח שוב את רמות TSH FT4 וFT3 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים...
לינה13/06/2009TSH 5.48
FT4 9.9
FT3 4.6
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH 5.48
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/06/2009שלום
TSH 5.48 מצביע על תת פעילות קלה של בלוטת תריס דבר אשר הנו שכיח יחסית לאחר לידה.
במידה ואינך בהריון או מתכננת הריון ניתן לחזור על הבדיקה בעוד חודש ואז להחליט אם צריך לטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד...
לינה14/06/2009תודה על התשובה.
האם יתכן כי הנקה (חלקית מאוד - פעם, פעמיים ביום) משפיעה גם על הרמות של הורמונים אלו?
מתוך ניסיונך, האם מצבים כאלה יכולים יכולים להסתדר מעצמם או שבהכרח תהיה לי
תת-פעילות כולל נטילת אלטרוקסין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת תריסיות לאחר לידה
חוסר איזון של הורמוני בלוטת התריס שכיח מאד לאחר הריון ולידה.
בחלק גדול הדברים מסתדרים תוך מספר חודשים.
צריך לעקוב ולראות איך הדברים מתפתחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטוז ואינסוליןמוטי09/06/2009
על פי מחקר שפורסם בינואר 2008 על הקשר בין פרוקטוז וגאוט, מצויין במאמר שפרוקטוז גורם לעמידות לאינסולין, רציתי לדעת איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטוז ועמידות לאינסולין
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/06/2009שלום
המנגנון בה פרוקטוז מגביר תנגודת לאינסולין אינו ברור לחלוטין אך אחת ההשערות היא שעל ידי כך שהוא מעלה את רמת הTRIGLYCERIDES וכך ע"י עליה ברמת השומנים בדם קיימת גם עליה בתנגודת לאינסולין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהענת08/06/2009
אנחנו נשואים פחות משנה. בבדיקות דם לקראת טיפולי הפריית מבחנה נמצא כי לבעלי יש פרולקטין מאוד גבוה (ערך 1500 לעומת מקסימום של 350). בדיקת MRI בראש תקינה וגם בלוטת התריס מאוזנת (מקבל אלטרוקסין בעקבות תת פעילות). מה יכולה להיות הסיבה לפרולקטין הגבוה? בחצי שנה האחרונה חלה ירידה בתפקוד המיני ובשבועיים האחרונים זה הדרדר למצב של חוסר זיקפה לחלוטין. האם יש קשר בין בעיה זו לפרולקטין והאם טיפול תרופתי יכול עזור לבעיה? אודה לתשובה כי אני ממש בלחץ, עצובה ומדוכאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין מוגבר
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/06/2009שלום,
פרולקטין גבוה יכול לגרום לירידה ברמות TESTOSTERONE אשר הנו ההורמון הגברי והפרולקטין מוגבר בעצמו יכול לגרום לירידה בחשק המיני. על החמרה בשבועיים אחרונים נראה לי גם מרכיב נפשי.
הטיפול בהורדת PRL יכול לשפר את המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מסכרת 2שאלה08/06/2009
גבר בן 58 סובל מסכרת 2, מטופל בכדורים לסכרת, וכלורסטרול.
אבקש התייחסותכם לתוצאות הבדיקות והאם יש איזה תרופה להורדת התיאבון, כי בעלי כל הזמן מחפש לאכול גם לאחר שאכל טוב, מה עוד שסובל מעודף של 30 ק'. תוצאות הבדיקות הן:
גלוקוז = 128
טריגליצירידיס = 205
כלורסטרול HDL = 33
כלורסטרול LDL = 77.8
כלורסטרול = 15.4
המוגלובין AIC = 6.8
הרבה תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
הסוכרת מאוזנת די טוב
לגבי פרופיל שומנים רמת הכולסטרול הרע משביעה רצון עם קצת דיאטה אפשר להוריד גם את רמת הTRIGLYCERIDES
קיימים היום טיפולים לסוכרת אשר אינם מגבירים תאבון ( גלוקומין, JANUVIA ) ואף טיפול אשר ניתן בזריקות אשר יכול לשפר את איזון הסוכרת ואף לגרום לירידה במשקל BYETTA.
לגבי טיפול לדיכוי תאבון קיימת בשוק תרופה בשם REDUCTIL אשר מדכאה תאבון אך יכולה לגרום לעלית ל"ד ולכן לפני הטיפול לחץ הדם צריך להיות מאוזן.
כדאי להתייעץ עם רופא סוכרת על כל ההבטים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך סוכר 104עטר08/06/2009
בבדיקת הדם האחרונה נימצא ערך של 104 גלוקוז,
ב 6 השנים האחרונות חלה עליה בסוכר של 5-10 בכל שנה(מ86-104)
אני בן 61,עוסק בספורט(אירובי) באופן רציף,לא משתולל באוכל,לא שמן
אין לי במשפחה סכרת
מה יכולה להיות המשמעות לתוצאות?
מה לעשות שהמצב לא יורע?
מה תיתן בדיקת העמסת סוכר?
תודה ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר 104 מ"ג/ד"ל
ערך של סוכר של 104 מ"ג/ד"ל אינו תקין (ערך תקין הוא עד 100). קיימת עליה בערכי סוכר עם הגיל כאשר מעל גיל 65 כ-25% מן האוכלוסיה המבוגרת סובלת מהפרעה במשק הסוכר.
ההמלצה היא לשמור על משקל תקין ולעסוק בספורט.
במקביל כמובן לטפל בלחץ דם גבוה במידה וקיים וכולסטרול גבוה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר לאחר צוםשי08/06/2009
אני מטופל כ-13 ימים בגלוקומין, בתחילה כדור 1 עם הארוחה העיקרית ולפני 4 ימים הוגדל המינון לשני כדורים. בבדיקות סוכר שעתיים לאחר ארוכה התוצאות הם 140-150 שאני מבין שזה סביר, אך בבוקר לאחר צום לילה 6-8 שעות התוצאות זהות 140-150 מה הסיבה לכך?
ברצוני לציין כי ישר עם הקימה בבוקר אני הולך כ-40 דקות ומודד את הסוכר לאחר כשעה וחצי מהקימה וכחצי שעה לאחר ההליכה, האם לכך יש משמעות? האם עדיף לבדוק לפני ההליכה ?
תודה מראש
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר בצום
ד''ר זהר לנדאו08/06/2009שלום רב,
במידה ואינך אוכל לפני הבדיקה הרי רמת הסוכר לא עולה לאחר פעילות גופנית.
יש אפשרות לקחת את הגלוקומין לפני השינה. אצל חלק מהאנשים יש ייצור גלוקוז על ידי הכבד בלילה ואז רמת הסוכר בצום גבוהה יחסית. לעיתים הבעיה נפתרת בלקיחת המטפורמין בלילה.
אנא התייעץ עם הרופא שלך בעניין זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקטרוסין וסטטיניםגליה07/06/2009
בכתבה של "בריאות 10" על סטטינים בהקשר של הורדת כולסטרול נאמר שאטרוקסין יכול להיות מסוכן.
לא הבנתי את קשר הסיכון בין הסטטינים לאלקטרוסין, אני רק יודעת שבעלי צריך לקחת בוקר אלקטרוסין בשביל בלוטת התריס והתחיל גם לקחת סטטינים בערב בשביל להוריד כולסטרול.
האם יש בעיה בשילוב של שתי הרופות ? והאם אלקטרוסין מסוכן באיזשהיא צורה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין וסטטינים
ד''ר זהר לנדאו07/06/2009שלום רב,
אין בעיה בשילוב של אלטרוקסין וסטטינים.
אלטרוקסין ניתן בדרך כלל כטיפול תחליפי, כלומר נותנים הורמון בלוטת התריס מאחר והבלוטה אינה מייצרת אותו במידה מספקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאלקטרוסין עצמו יש בעיה ?
גליה08/06/2009אתמול בבוקר בבריאות 10 הרופא המרואיין דיבר על סטטינים אומנם, אך איכשהוא ציין שיש חס וחלילה אחוזי תמותה נמוכה כשמשתמשים באלקטרוסין.
יש סיכוי שלא הבנתי נכון. הוא בלבל קצת. אני רק רוצה להיות בטוחה שהכדורים בטוחים.
מה יכול להיות מסוכן כל כך באלקרוסין ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהeltroxin
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/06/2009שלום
לא ידוע לי על תמותה עם ELTROXIN
הכדור בטוח ואפילו תגובות אלרגיות נדירות ביותר.
חשוב לעקוב אחר TSH כדי לא לקחת פחות או יותר מידי: אך לא תמותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןרונא07/06/2009
רציתי לשאול לגבי בדיקת העמסת סוכר.אני בהריון השני הייתה לי סכרת הריונית .עכשיו אני בהריון ורוצה לדעת מתי אני צריכה לעשות הבדיקה וכמה מלגרם של סוכר צריך לשתות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/06/2009שלום,
בד"כ בדיקת הסקר לסוכרת מתבצע בשבוע 24-28 להריון באמצעות העמסת סוכר של 50 גר ובדיקת סוכר שעה לאחר שתית התמיסה. במידה וערכי סוכר מעל 140 אז מתבצעת העמסה מלאה משך 3 שעות לאחר שתיית 100 גר של גלוקוז.
מאחר ובעבר היתה לך סוכרת הריונית קיימת המלצה לבצע העמסת סוכר קצרה (בדיקת סקר) בתחילה הריון ובמידה ותקין אז כמו כל אישה אחרת בשבוע 24-28 להריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת סוג 1??דנה שגיא07/06/2009
אני בן 33
לאחרונה נבדקתי בשל תחושות רעות וכראה שיש לי סכרת סוג 1
האם עלי להתחיל מיד בהזרקת אינסולין כמו שהרופאים טוענים או שיש למה לחכות?
איזה טיפול מומלץ לאדם בגילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת מסוג 1
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/06/2009שלום
הטיפול היחידי לסוכרת מסוג 1 הוא אינסולין. האמת היא שאין למה לחכות.
ישנו סוג מיוחד של סוכרת מסוג אחד שנקרא LADA אשר מתפתח ממש לאט ולכן אפשר להתלבט אם מדובר בסוכרת מסוג 1 או 2 .
אני מתארת לעצמי שאתה במעקב אנדקוריני ושהרופא חושב שמדובר בסוכרת מסוג 1.
האם נבדקו נוגדנים כנגד מרכיבים שונים ללבלב? במידה והם חיוביים הם מאשרים שאכן מדובר בסוכרת מסוג 1 אך במידה ושליליים אינם שוללים את המחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממריץ לבלבירועי05/06/2009
שלום דר
אני לוקח NOVONORM והכדור בהחלט עוזר לי.
אני קצת חושש שהכדור יסחוט את תאי הביתא הפעילים ובכך יגרום לאובדן התאים שמייצרים אינסולין.
השאלה שלי האם להמשיך בנטילת NOVONORM או להשתמש בכדורים שאינם סוחטים כגון ג'נוביה ומטפורמין למרות ששני הכדורים האלו ללא ה NOVONORM לא מצליחות להוריד את הסוכר כמו ה NOVONORM
תודה, רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת תאי לבלב
ד''ר זהר לנדאו05/06/2009שלום רב,
יש חשיבות ראשונה במעלה לשמירה על ערכי סוכר תקינים ואיזון טוב של הסוכרת, כמו גם של שומני הדם ולחץ הדם.
אנו סבורים כי לטיפול המשולב של מטפורמין וג'נוביה יש פוטנציאל לשמירה על תאי הלבלב לטווח ארוך.
בכל אופן במידה וטיפול זה אינו מספק אין ברירה אלא להוסיף טיפול נוסף (בהנחה שהגעת למינון מקסימלי של התרופות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילותנעמה05/06/2009
היום אני בשבוע 31
מתחילת ההריון ה T4 שלי היה בגבול התחתון של הנרמה בין 7 ל 7.5 כשהנורמה הוא 7.00-17.00 TSH היה בטווח שבין 1 ל 2 כשנורמה בין 0.34-5.60
הייתי אצל שני רופאים אנדוקרינולוגים וגם רופא נשים ושלושתם אמרו לי שאין צורך להתייחס ל T4 ושכל עוד ה TSH תקין אז הכל בסדר וזה גם אומר שהמינון של האלתרוקסין הוא בסדר (שהמינון של האלתרוקסין נקבע לפי ה TSH).
איך אני יכולה לדעת שהעובר שלי היה מוגן כל תקופת ההריון ולא היה חסר לו T4 ? ושחס וחלילה לא נגרם לו נזק מוחי.
האם דבריהם מבוססים על מחקרים מוכחים ? שמתייחסים רק ל TSH והוא מה שקובע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
ד''ר זהר לנדאו05/06/2009שלום רב,
בעולם הרפואי נסיון רב בטיפול ובאיזון בלוטת התריס בזמן ההריון.
אנו מכוונים את מינון האלטרוקסין לפי רמת ה - TSH.
לכל אדם יש רמה אישית שלו של T4, המתאימה לו. כל עוד רמת ה - TSH תקינה הרי הבלוטה מאוזנת ולא צפוי כל נזק לעובר.
בכל אופן משבוע 12 להריון בלוטת התריס של העובר מפרישה את הורמוני התריס.
מכל האמור כאן, הרי שאין סכנה לעובר שלך מבחינה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באלטרוקסיןקרין04/06/2009
אני משתמשת באלטרוקסין כבר כחודשיים בשעות הבוקר אך איני מרגישה שזה עוזר.שמעתי שניתן לקחת במקום בשעות הבוקר בשעות הערב .כיצד ניתן לעשות זאת? הרי צריך לקחת אלטרוקסין על בטן ריקה נכון?והאם באמת בשעות הערב יש השפעה טובה יותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בELTROXIN
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/06/2009בדיקת TSH בודקת אם מינון הELTROXIN שאת מקבלת הנו מתאים.
מחצית החיים של הכדור ארוכה ולכן לא משנה אם את לוקחת את הכדור בבוקר או בערב.
זה גם לא ישפר את התחושה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנהנעמה04/06/2009
לפני כמה ימים כתבתי כאן שאלה
אני בהריון בשבוע 31
לוקחת אלתרוקסין 550 מק"ג בשבוע
עשיתי אתמול בדיקת דם של בלוטת התריס וקיבלתי T3 מתחת לנורמה
T3-TOTAL 1.10 NMOL/L ( 1.34- 2.73
FREE T4 7.30 PMOL/L ( 7.00- 17.00
TSH 2.18 MIU/ML ( 0.34- 5.60
האם יש צורך להעלות את המינון של האלתרוקסין בדחיפות ?
התשובה שקיבלתי כאן : יש להתייחס רק ל- TSH.
לעומת זאת באתר אחר רשמתי את אותה השאלה והתשובה שקיבלתי : לנעמה שלום רב,
כן, היתי מעלה מינין ב- 150 מקג בשבוע, עד הלידה. לאחר הלידה- לחזור למינון שהיה לפני ההריון.
בברכה,
ד"ר ילנה סיגל
והרופא דר שילה שמואל שאני מטופלת אצלו אמר לי שהבדיקות תקינות ושאין צורך להעלות את המינון .
אז רציתי לשאול מה אין לרופאים את אותה דיעה. איך אני אדע מי צודק ? בכל זאת מדובר פה בהריון
למי להאמין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/06/2009שלום נעמה
בדיקת הTSH היא הבדיקה האמינה ברוב רובם של המקרים (פרט למקרים נדירים של אנשים אשר עברו ניתוח ליותרת המוח לדוגמא)
רמת FT4 יורדת בהריון. רמת FT3 יחסית חדשה ואנחנו לא מתייחסים אליה לטיפול בתת פעילות בלוטת תריס נכון לעכשיו.
את בשבוע 31 להריון כאשר לעובר בלוטה מתפקדת משלו כך שהתרומה של הELTROXIN שלך במידה והעובר עצמו לא סובל מתת פעילות (דבר שהנו נדירׂ) היא שולית .
רפואה זהו מדע שנכנס בו גם שיקול דעת ושיקול דעת של כל רופא הוא אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס TSH 7.07איריס04/06/2009
שלום לכם.
ערכתי בדיקות לבני וקיבלתי תוצאה של TSH 7.07. מה המשמעות? (תפקוד יתר/ תפקוד איטי) .אשמח לקבל תשובות .
תודה רבה
איריס [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/06/2009TSH 7 הנו מעל הנורמה דבר המצביע על תת פעילות קלה של בלוטת תריס.
במידה ואת לא בהריון ולא מתכננת הריון בקרוב לרוב לא מתחילים טיפול על סמך בדיקה אחת אלא חוזרים על בדיקת TSH בעוד כחודשיים ואז מחליטים אם להתחיל טיפול בELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)