מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שילוב של אינסוליניםדורון26/05/2009
שלום רציתי לדעת ולשמוע את דעתכם לגבי איזה אינסולין קצר מומלץ לשלב עם אינסולין לנטוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין קצר
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/05/2009שלום
לא קיים הבדל משמעותי בין הסוגים השונים של האינוסלינים המהירים (נובורפיד, אפידרה וליספרו) ולכן ניתן לשלב כל אחד מהם עם לנטוס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משלבת ארוך טווח עם קצר טווח
כוכי27/05/2009בשם אפידרה והשילוב בנהם ממש טוב לי. כי את הלנטוס אני מזריקה רק פעם אחת ואת האפידרה רק לפני הארוחות וגם רק במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אלקטרוסיןלימור26/05/2009
שאלות:
1. האם יכול להיות מצב שבו לוקחים אלקטרוסין לאיזון הבלוטה וכעבור זמן מה, בלי קשר לכדור הבלוטה מתאזנת מעצמה?
2. ואם כן, האם זה מסוכן להמשיך לקחת את הכדור למרות שהבלוטה כבר מאוזנת?
תודה, לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין
ד''ר זהר לנדאו26/05/2009שלום רב,
לעיתים יש דלקת חולפת בבלוטת התריס וניתן להפסיק הטיפול באלטרוקסין. במידה ונוטלים אלטרוקסין ללא צורךיתכנו בעיות רבות כמו דופק מואץ, לחץ דם גבוה ופגיעה בעצמותובלב ולכן דבר זה אינו מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה נוספת בקשר לאלקטרוסין...
לימור27/05/2009האם יכול להיות מצב שהבלוטה מתאזנת באופן טבעי מעצמה, בו בזמן שאני לוקחת את הכדורים?
תודה, לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ללא כדור אלקטרוסיןלימור26/05/2009
עשיתי בדיקת דם לבלוטה והתוצאות יצאו תקינות. באותו יום של הבדיקה, לא לקחתי כדור אלקטרוסין, האם הדבר יכול ללמד שאפשר לוותר על הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין
ד''ר זהר לנדאו26/05/2009שלום,
משך הזמן שאלטרוקסין נמצא בגוף הוא ארוך, כשבעה ימים. לכן, גם אם לא נוטלים כדור ליום אחד אין לכך השפעה. מכאן לא ניתן להסיק שאינך צריכה לקחת את הכדור.
יותר מזה, יש הממליצים על לקיחת בדיקת הדם לרמת הורמוני בלוטת התריס לפני נטילת הכדור של אותו היום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטרף חדש (לסכרת ולפורום)שי26/05/2009
בעקבות תסמינים ערכתי בדיקות דם והסוכר גבוה מאוד 360 כך שברור לי שקבלתי סכרת. מחר יש לי תור אצל רופא משפחה לראשונה לאחר הבדיקות (התוצאות התקבלו היום) ושאלתי היא האם הטיפול בסוכרת (כנראה 2 שכן אני בן 40 וסובל מעודף משקל גבוהה ביותר) נערך ע"י רופא המשפחה או צריך להיות מטופל במרפאת סכרת של הקופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת חדשה
נראה כי אתה זקוק לטיפול אינטנסיבי בשלב זה.
אנינ ממליצה שתפנה לרופא המשפחה ותבקש להפנותך למרפאת סוכרת. נראה כי אתה זקוק לייעוץ על ידי דיאטנית ואחות סוכרת, בנוסף לרופא כדי להדריך אותך בטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NOVONORM Vs.GLOCORITEרועי26/05/2009
שלום לדוקטורים
אשמח לדעת את ההבדל במנגנוני הפעולנה של שני הכדורים.
ידוע לי כי הנובונורם פעיל לתקופה קצרה יותר ונלקח רק עם ארוחות.
אשמח לדעת יותר על הדרך ועל ההבדלים באופן הפעולה בו הם סוחטים את הלבלב.
אשמח לתשובה מפורטת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובונורם וגלוקורייט
שתי התרופות הללו גורמות להפרשת אינסולין מהלבלב.
הקולטנים שלהם על פני תאי הבטא שונים, וכל אחת נקשרת לקולטן אחר (רצפטור).
בנוסף משך הפעולה שלהן שונה, הנובונורם, משך פעולתו קצר יותר.
היפוגליקמיה תתכן עם שתי התרופות הללו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס וכולסטרול גבוהה -ההקשרמבא25/05/2009
אודה להסבר תוצאות בדיקות דם אודות פעילות בלוטת התריס
כשאני מקבלת 100 מ"ג אלטרוקסין לאחר שלפני 15 שנים עברתי טיפול ביוד רדיו אקטיבי
בגין עודף פעילות .
האם יש קשר בין פעילות הבלוטה לרמות הגבוהות של הכולסטרול ?
מה ניתן לעשות ?
עד כמה כדורים להורדת כולסטרול יכולים להיות ברי משמעות בהקשרים אלו אם קיימים ?
האם עלי להיות במעקב של אינדקרינולוג או מספיק מעקב של רופא משפחה ?
באיזה מקרים צריך מעקב של אנדקרינולוג ?
מודה להתייחסותכם המהירה
6.5- 3.5 pmol/L 4.71 T3- FREE
911- 170 pg/mL 404.0 Normal VITAMIN B12
17- 3.4 ng/mL 5.7 Normal FOLIC ACID
4.2- 0.4 uIU/ml 0.99 TSH
22.7- 9.9 pmol/L 18.42 T4- FREE
43- 17 mg/dL 29 UREA
0.9- 0.5 mg/dL 0.74 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dL 3.74 URIC ACID
10.5- 8.5 mg/dL 10.06 CALCIUM
5.0- 2.5 mg/dL 3.79 PHOSPHORUS
8.3- 6.6 g/dL 7.39 PROTEIN-TOTAL
5.2- 3.5 g/dL 4.32 ALBUMIN
200- 0 mg/dL 286 CHOLESTEROL
150- 0 mg/dL 173 TRIGLYCERIDES
120- 40 mg/dL 55 CHOLESTEROL- HDL
- mg/dL 195 CHOLESTEROL-LDL calc
120- 30 U/L 117 ALK. PHOSPHATASE
31- 0 U/L 23 GOT (AST)
34- 0 U/L 21 GPT (ALT)
145.0- 135.0 mmol/l 140 SODIUM
5.1- 3.5 mmol/l 4.11 POTASSIUM
106- 98 mmol/l 104 CHLORIDE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה
ד''ר זהר לנדאו25/05/2009שלום רב,
מהבדיקות שלך נראה כי את מאוזנת היטב מבחינת הורמוני בלוטת התריס.
כאשר יש תת תריסיות יש נטיה לעליה ברמת הכולסטרול, אך כאן זהו לא המקרה.
רמת 'הכולסטרול' הלא טוב בדמך גבוהה. בדרך כלל במצבים כאלו יש צורך בטיפול תרופתי להורדת רמת הכולסטרול (סיווסטין. ליפיטור ודומיהם).
במידה ואין בעיה עם איזון בלוטת התריס את יכולה להיות במעקב אצל רופא המשפחה.
התייעצי איתו לגבי צורך בטיפול תרופתי מתאים להורדת הכולסטרול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת עולה יותר מדייסוזי24/05/2009
אבא שלי הוא בן 59 שנה
המשקל שלו 105
הגובה 178
יש לא סכרת גבוה תמיד והוא לוקח אינסולין שתי פעמים ביום ולקוח גלוקןפג פעמים ביום
והוא לא יורד 240 או 200 לפעמים פתאום יורד כמעט ל 90
1 השאלה היא מה אפשר לעשות לריכוז את הסכרת ??..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/05/2009שלום
קיימים היום הרבה טיפולים לסוכרת כולל סוגי אינסולין שונים, תערובות ביחסים שונים וטיפול בכדורים.
ללא ספק תנודות בערכי סוכר זה חלק מן הסוכרת אך לרוב ניתן לאזן כך שהסוכר בצום יהיה בין 90-130 כפי שרצוי וששעתיים לאחר האוכל לא יעלה על 200 (רצוי לא יותר מ-180. מצד שני באיזון הסוכרת ירידות סוכר (מתחת ל-70 לא רצויות וצריך להמנע מכך)
אני ממליצה שאביך יפנה לרופא סוכרת לשיפור האיזון אך ללא ספק המשימה אינה פשוטה כלל וכלל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד סכרת
סוזי24/05/2009כל בוקר לפני האוכל הוא יעשה על מד סכרת ויהיה 230 וזה לפני האוכל אבל אם הוא אכל כמה יעלה הסכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת סכרת
סוזי25/05/2009הסכרת אצל אבא בבוקר לפני לקיחת כפה או אוכל מודד הסוכרת מראה על 380
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםשפרה24/05/2009
שלום
אני כבר 8 שנים לוקחת גולובן וגולוקומין
ובשך השנים האלה רזיתי מאוד מאוד
השאלה שלי היא האם זה בגלל לקיחת הכדורים הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים לסוכרת והרזיה
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/05/2009שלום
הטיפול התרופתי אותו את נוטלת אינו גורם לירידה במשקל. גלוקומין אינו גורם לעליה במשקל וחולים המטופלים בגלובן לרוב נוטים לעלות במשקל.
השאלה הנשאלת אם מהאז אבחון סוכרת את שומרת על דיאטה מאד קפדנית אשר יכולה להסביר את ירידה במשקל ובמידה ולא את צריכה לעשות בירור לירידה במשקל דרך רופא המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד סוכרמשה23/05/2009
קראתי ש המכשיר אופטיום אקסיד לא מדייק לפעמים
האם זה נכון? ואיזה מכשיר יותר טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/05/2009אין לי תשובה מדעית לשאלתך.
כל המכשירים אשר מוכנסנים לקופות עוברים תהליכים של בדיקה. ישנם אמנים יתרונות במכשירים מסוימים כגון זמן קצר יותר לקבלת תשובה או צורך בטיפת דם קטנה יותר אשר לעיתים יכולים לשנות את התוצאה ולא תמיד קיימת התראה שאין מספיק דם. כאשר אתה נתקל בתוצאה אישר נראית לך חריגה (סוכר נמוך יחסית ללא עדות לסימפטומים או לחילופין ערך גבוה חריג כדאי לחזור על הבדיקה. כמו כן כדאי לשמור את קופסת הסטיקים סגורה היטב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NOVONORMרועי23/05/2009
1. האם ניתן להשתמש בכדור מפעם לפעם באופן אקראי
או שמומלץ להשתמש בו על בסיס קבוע ?
2. האם ידוע על מחקר שבדק אם משתמשים בכדור באופן קבוע אזי הוא גומר את תאי ביטא הפעילים בלבלב עד שלא נותרים כלל תאים ואז חייבים לעבור לאינסולין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובונורם
ד''ר זהר לנדאו23/05/2009שלום רב,
הנובונורם גורם להפרשת אינסולין מתאי הבטא.
זמן פעולתו קצר ולכן משפיע לזמן קצר ונותן מענה טוב לארוחה.
ניתן לקחת את הנובונורם לארוחות גדולות יותר, עשירות בפחמימות.
בכל אופן כדאי לשמור על רמות סוכר תקינות באופן קבוע, לאחר ארוחות.
אם יש לך רמות גבוהות כדאי לקחת את הטיפול באופו קבוע.
לגבי שאלתך לטווח הארוך - אנו יודעים כי סוכרת הינה מחלה המתקדמת עם השנים, כך שעם הזמן תאי הבטא לא מתפקדים ולא מפרישים אינסולין גם לאחר מתן תרופות, כדוגמת הנובונורם.
בדרך כלל לאחר מספר שנות סוכרת יש צורך בטיפול באינסולין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנוביה סידן וויטמין Dשפרה22/05/2009
בס"ד
שלום
התחלתי לקחת השבוע כדורים חדשים(גנוביה) כדור אחד ביום
.בינתיים אני לא רואה שום שינוי ,אני לא מרגישה שזה משפיע עלי.
האם זה עניין של זמן ?
ובנוסף התחלתי לקחת כדורי סידן +ויטמין D
האם השילוב בינהם הוא טוב או ששמא השילוב בינהם יכול לגרום
לסיכונים או לאי-יעילות (מצד הגנוביה) ?
נ.ב
האם כדורי הגנוביה נחשבים לטובים יותר מהקולוקומין וגלובן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר januvia
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/05/2009שלום,
JANUVIA הנו טיפול יחסית חדש לסוכרת אשר עובד במנגנון שונה משאר התרופות שציינת.
השילוב הטוב ביותר הנו METFORMIN וJANUVIA ובמידה והחולה לא מאוזן עם METFORMIN בלבד אז מוסיפים JANUVIA ולא מחליפים בין השניים.
לגבי ההשפעה הפעילות היא לא מיידית כמו עם GLUBEN ולכן נדרשת קצת סבלנות. לרוב אני ממליצה למטופלים שלי לנסות לפחות משך חודש ואז להסיק מסקנות.
לא קיימת בעיה בשילוב של JANUVIA וסידן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בקשר לקורטיזול ..אני21/05/2009
האדוקרינית שלי אמרהלי לעשות בדיקת דם כדי לראות את מצב הקורטיזול בשביל לראות אם הוא משפיע על שיעור היתר והרמת הסוכר שלי .
תוצאות הבדיקה היו מאוד נמוכות מעבר לתחום :25
האם יש בכך סכנה ?
האם בגלל קרוטיזול נמוך נגרם שיעור יתר וסוכר גבוהה או להפך , שקורטיזול גבוהה גורם לבעיות אלו ??
אני מאוד חוששת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול
ד''ר זהר לנדאו21/05/2009שלום רב,
רמה גבוהה של קורטיזול יכולה לגרום לרמת סוכר גבוהה ושיעור יתר.
במידה ורמת הקורטיזול בדמך נמוכה, מתתחת לנורמה של המעבדה יש לחזור על הבדיקה. בכל אופן התייעצי עם הרופא שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב-דחוףהגר21/05/2009
אני בחורה בת 27 סובלת מיתר פעילות בלוטת התריס ומטופלת כרגע ב p.t.u המינון שלי הוא 3 כדורים ביום
וכשהתחלתי לקחת את הכדור התחיל לי כאב גרון האם עלי להמשיך או לעשות איזה שהם בדיוקת?כמו כן הבלוטה התנפחה עוד קצת מעבר למה שכבר הייתה ובנוסף יש לי קשרית וקשריות אם זה חשוב לציין תודה מראש יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב - PTU
מאחר ו - PTU יכול להביא לירידה במספר כדוריות הדם הלבנות כדאי שתפני לעשות בדיקת ספירת דם באופן מיידי. הראי לרופא שלך את התשובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ואומגה 3דנית21/05/2009
האם מותר לקחת אותך יחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין ואומגה 3
ככל הידוע לי אין בעיה בלקיחת שני התכשירים יחד.
ברזל וסויה מעכבים ספיגה של אלטרוקסין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין NPHמיה20/05/2009
שלום לרופאה
קראתי באחת מתשובותיך פה בפורום שאינסולין NPH נחשב בזלי
הבנתי שאינסולין זה פחות יעיל מבחינת מניעת היפוים ומבחינת השפעה על המשקל מאשר הבזליים
האם יש הבדל ואם כן, כמה משמעותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין NPH
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2009שלום
כן אינסולין NPH הוא בעל טווח פעולה בינוני ולכן ניתן להזריק אותו פעם או פעמיים ביום אך במידה ומזריקים אותו לחוד (ולא בתוך MIX) אז בהחלט עדיף מתן של LANTUS או LEVEMIR אשר הנם בעלי טווח פעולה ארוך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)