מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי בטן ושאר תופעותבת 2217/04/2009
שלום רב,
אני בת 22 ואני סובלת מבעיות בבטן כ- 4 שנים. הבעיות הן בעיקר גזים ותחושת נפיחות בבטן, ולפעמים כאבי בטן ושלשולים. בנוסף לזה יש לי כל מיני תופעות שאני לא יודעת אם הן קשורות, כגון נשירת שיער, עייפות כרונית, שיכחה, יובש כרוני בעור (בעיקר בידיים, מלווה לפעמים בפצעים), מתן שתן תכוף וירידה בחשק המיני.
ביקרתי אצל הרבה רופאים וכולם פטרו אותי ב"תסמונת המעי הרגיז". חשוב לי לציין שמדובר ברופאים צבאיים ולכן אין לי אלטרנטיבה בבחירת הרופאים. רק לפני כחצי שנה הייתי אצל רופאה יסודית ששלחה אותי למספר בדיקות: אולטרסאונד בטן, בדיקת רגישות ללקטוז, בדיקת צליאק, וסדרה של בדיקות דם מקיפות שכולן יצאו תקינות, פרט לחוסר בויטמין B12 ובחומצה פולית, שכנראה נובעת מהעובדה שאני לא אוכלת בשר בקר.
הייתי שמחה אם אכן מדובר בסה"כ בתסמונת המעי הרגיז, אבל אני מרגישה שמנפנפים אותי, כולם אומרים לי שאני היפוכונדרית ושזה פסיכוסומטי או מלחץ ואני באמת סובלת כבר 4 שנים. מה גם שאני מקפידה ביתר שאת על אורח חיים בריא גם מבחינת תזונה וגם מבחינת כושר גופני כך שאני לא רואה סיבה לבעיות כאלה סתם ככה. אני מפחדת שיש לי משהו שלא מאבחנים אותו.
חשוב לי לציין שלפני כעשר שנים אבחנו לי תת פעילות בבלוטת התריס שהייתה תמיד גבולית והייתי במעקב כל חצי שנה במשך כחמש שנים. בפעם האחרונה רצו לתת לי תרופות ובהתייעצות עם אנדוקרינולוג פרטי החלטתי שלא לקחת אותן. הבדיקות האחרונות נראות לי די גבוליות (חלקן בנורמה וחלקן לא) אבל הרופאה לא אמרה לי כלום על זה.
הייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות, אם יש לך המלצה איזה כיוון עוד לא בדקתי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גבולית של תפקודי בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/04/2009שלום,
לגבי התת פעילות בלוטת תריס: במידה ומדובר בTSH מוגבר עם FT4 תקין ולאור התלונות המרובות כן הייתי מנסה טיפול בELTROXIN במידה ואכן מדובר בתת פעילות של בלוטת תריס .
אך כמובן את צריכה לדבר עם רופא המשפחה או אנדוקרינולוג לגבי הנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי מודאגתשרית16/04/2009
אימי קיבלה מהרופא טיפול שנקרא טיפול אמריקאי שכולל בתוכו זריקת לנטוס 20 יחידות בערב.
אימי קצת מודאגת מכיוון שבלילה היא לבד ועד כה במשך מספר ימים היא הזריקה את הלנטוס בבוקר והיו לה תופעות של סחרחורות וחולשה במהלך היום, לכן היא בחרדה שיהיו לה את אותן התופעות במהלך הלילה והיא לבד.
אני ממש לא מצליחה להבין מדוע עד שהיא כבר מצליחה קצת להתאזן משנה לה הרופא את הזמנים ואת הטיפול? עד מתי? זה יוצר אצלה חרדות נוראיות, ואנחנו חסרי אונים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/04/2009שלום שרית,
אלו שאלות שאת אמורה לשאול את רופא המטפל של אמך.
באופן עקרוני ניתן להזריק LANTUS בבוקר או בערב וכפי שכתבתי קודם, למרות שקיימת ספיגה איטית של האינסולין קיים שוני בין אנשים ואפילו באותם אשנים בימים שונים (שינויים קלים ) אך יכולים להיות משמעותיים לאנשים מסוימים. בהחלט לגיטימי לשחק מעט עם זמני הזרקה על מנת לאזן יותר טוב את החולה או למנוע בלבול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממחטים וזריקותכוכי16/04/2009
אני סוכרתית ולמרות זאת האל לא רכן אותי והעניק לי פחד נוראי מזריקות. זאת אחת הסיבות שהזרקתי את הלנטוס כי אפשר להזריק אותו רק פעם אחת ביום. אבל מעניין אותי לדעת למה אותו כן אפשר להזריק פעם ביום ואת הלבמיר צריך פעמיים. הרי שניהם ארוכי טווח לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין ארוך טווח
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/04/2009שלום,
אכן גם LANTUS וגם LEVEMIR הנם אינסולין ארוכי טווח . רוב החולים יכולים להסתדר עם זריקה אחת של LEVEMIR ביום אך חלקם יצטרכו שתיים. זה לא אומר שכל חולה שמזריק LEVEMIR צריך להזריק פעמיים ביום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטב ידיעתי..
דני מור16/04/2009אני מזריקה לנטוס וממה שנאמר לי הוא האינסולין היחיד בארץ היום שמוזרק רק פעם אחת ביום ללא יוצא מן הכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה עדיף?
ליאת17/04/2009למעט מספר ההזרקות יש יתרונות/חסרונות לאחד מהאינסולינים על גבי השני? מה ההבדלים ביניהם אם שניהם מהווים אינסולין לטווח ארוך וכל חולי הסכרת יכולים לבחור במה להשתמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין לטווח ארוך
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/04/2009האמת שלא קיים באמת אינסולין שעדיף על פני השני כאשר מדובר בLANTUS וLEVEMIR אשר הנם אינסולין ארוכי טווח ופועלים עד כ24 שעות וניתנים להזרקה פעם ביום. זה המקום לציין שקיימת שונות בין אנשים בטווח הפעולה של אינסולין ואפילו שוני מסויים בספיגה בימים שונים.
לגבי LANTUS רוב החולים מזריקים פעם ביום וLEVEMIR מוזרק לרוב פעם אך לעיתים פעמיים ביום בהתאם לרמות הסוכר לאחר כ18 שעות מן ההזרקה אך ישנן עבודות אשר מראות שהוא גורם לפחות עליה במשקל כאשר מזריקים אותו פעם ביום (אך אפקט זה נעלם כאשר נזקקת להזרקה פעמיים ביום).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין וסוכרתשרון16/04/2009
שלום, לאור השמנה בטנית קיצונית (אני רזה), השתנה תכופה ביום ובלילה ואקנה חזק, עשו לי בדיקות הבאות: גלוקוז 88, אינסולין 4.4 , AB1AC 5.4 . לפי מה שקראתי האינסולין קצת נמוך שלפי מה שהבנתי זה מצב שאין מספיק אינסולין בגוף. מה זה המצב הזה? האם זה סוכרת מסוג מסוים? איזה בדיקות עליי עוד לעשות והאם עליי לפנות לייעוץ?אני גם מעוניינית להרות, האם מטפורמין יכול לעזור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות אינסולין
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/04/2009שלום,
רמת הסוכר שלך תקינה ולאור רמות אינסולין תקינות לא קיימת תנגודת לאינסולין אשר הנה סיבה לעיתים למתן של METFORMIN.
קיימת בעיה כאשר רמות סוכר גבוהות מהנורמה עם רמות אינסולין נמוכות או כאשר רמות סוכר תקינות או גבוהות עם אינסולין גבוה.
המצב שלך הוא תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון17/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי בדיקת ACTHטל16/04/2009
שלום,
בצעתי את הבדיקה הנ"ל בקופ"ח כבדיקה רגילה.
האחות טענה כי זו בדיקת דם רגילה למרות שקראתי באינטרנט שצריך להזריק חומר ניגודי.
התוצאה של הבדיקה יצאה בטווח הנורמה.
1. האם הבדיקה נעשתה נכון או שעלי לבצע אותה שוב?
2. האם יש משמעות לתוצאה התקינה שלה, כשהיא נעשית כבדיקת דם רגילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACTH
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/04/2009בדיקת ACTH היא בדיקה אשר בודקת את ההורמון אשר מופרש ליותרת המוח ואחראי על הפרשת קורטיזול.
ניתן לעשות אותה בקופת חולים . הדבר היחידי היא שהיא דורשת קירור מיידי אך בהחלט ישנן מרפאות אשר מסוגלות לבצע אותה.
הבדיקה בתנאים נאותים הנה מהימנה ולא נדרש הזרקה כלל לביצועה.
קיימת בדיקה אחרת שנקראת ACTH TEST בו מוזרק הורמון דמוי ACTH והמטרה לגרות את יותרת הכליה להפריש קורטיזול או הורמונים גבריים לאיתור סיבה לשיעור יתר או חסר של קורטיזול.
השאלה היא מדוע בוצעה הבדיקה ולפי בקשת איזה רופא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר לאחר פע"גגילי15/04/2009
אניבת 40, סוכרתית סוג 1 מזה 20 שנה. מתאמנת הרבה בחד"כ (פעילות אירובית + כוח). שאלתי - מדוע במקרים רבים רמות הסוכר שלי בתום האימון גבוהות (200 -300)למרות שכביכול "שרפתי סוכר" במהלך האימון, ולמרות שהתחלתי את האימון עם רמות סוכר סבירות (150-180).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סוכר ופעילות גופנית
ד''ר זהר לנדאו15/04/2009גילי שלום,
לעיתים רואים עליה ברמת הסוכר לאחר פעילות גופנית.
במקרים רבים הדבר קורה אם בזמן הפעילות כבר אין מספיק אינסולין פעיל בגופך. כלומר הפעילות הגופנית נעשית מספר שעות לאחר שאכלת והזרקת. עוד אפשרות היא שאת אוכלת יותר מידי לפני הפעילות, (אולי מחשש לירידה של ערכי הסוכר) או מזריקה פחות מידי בארוחה הקודמת לפעילות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר של בלוטת התריסשושי14/04/2009
שלום,
בתי סובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס, מטופלת ושומרת על איזון. המחלה לא מוכרת במשפחה.
האם לילדים (שיוולדו יום אחד) יש משמעותית יותר סיכוי לחלות במחלה זו?
כלומר, האם זה עובר בתורשה\גנים?
תודה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/04/2009שלום
במידה ולבת שלך יש GRAVES DIS אשר הנה מחלה אוטואימונית (הווה אומר הגוף יוצר נוגדנים כנגד מרכיבים עצמיים ) אז קיימת נטיה משפחתית אם כי לא בהכרח הילדים יסבלו מן המחלה. כל מחלה אוטואימונית שכיחה יותר אצל נשים ולכן לבנות יש סיכוי גדול יותר לחלות יותר במחלה.
במידה ומדובר בסוג אחר של פעילות יתר כגון קשר חם או פעילות יתר של רקע של קשרים חמים אז הנטיה המשפחתית הנה פחותה בהרבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפושרית13/04/2009
מדוע ישנה תופעת היפו חזקה של עד 47 כששעתיים קודם הוזרק אפדרה? הטיפול הוא לנטוס בכמות 30 יחידות פלוס אפדרה 16 . לפני הזריקה היה רעב ואכלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוגליקמיה
ד''ר זהר לנדאו14/04/2009שלום רב,
אפידרה הינו אינסולין בעל טווח פעולה קצר ושיא פעולתו אחרי כשעה מהמתן.
במידה והוזרקה כמות גדולה מידי של אפידרה לפני האוכל תתכן היפוגליקמיה כשעה עד שעתיים לאחר הזרקת האפידרה. נראה כי יש צורך להוריד את מינון האפידרה כדי להמנע מהיפוגליקמיה.
לעומתו, הלנטוס הינו אינסולין בעל טווח פעולה ארוך. בדרך כלל אינו גורם להיפוגליקמיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון סכרתיהודית13/04/2009
מהם הסממנים הראשוניים למחלת הסכרת? ומתי צריך לדעת שאם קיים חשש שכזה לפנות לרופא המטפל? ומי מאבחן זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון סוכרת
כאשר רמות הסוכר גבוהות יכולים להופיע הסימנים הבאים: ירידה במשקל, שתיה מרובה והשתנה מרובה. יתכנו סימנים נוספים כמו יובש בפה, פטרת/דלקת באיזור איבר המין ועוד. לעיתים אין כל סימנים מחשידים.
אחת הבעיות באבחנה של סוכרת הינה כי אין כל סימנים כל עוד ערכי הסוכר לא גבוהים.
בחשד לסוכרת, בשל אחד מהסימנים הללו, או השמנה או סיפור משפחתי, או יתר ל"ד ועוד מספר גורמים יש לבצע בדיקת דם שגרתית. בשלב ראשון לבדוק את רמת הסוכר בצום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גיליתי את הסוכרת
כרמלה14/04/2009אצל הבת שלי אחרי ששמתי לב שהיא נותנת שתן רב מדי, היא בערך רצה 8 פעמים בשעה לשירותים! ואז יעצו לי לקחת אותה לבדיקות ובאמת התגלה שהיא סוכרתית. מאז היא מטופלת באינסולין ארוך טווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין ארוך טווח
רינת15/04/2009אינסולין ארוך טווח מתאים גם לטיפול בילדים קטנים או רק במבוגרים? כי הבנתי שאינסולין יכול לגרום לעלייה במשקל וצריך להרכיב דיאטה מיוחדת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין ועלייה במשקל
אנונימית15/04/2009היום האינסולינים כמו הלנטוס לא משפיעים בכזו צורה על עלייה במשקל, ומזריקים אותם רק פעם ביום. אז ככה שההשפעה שלהם היא לטווח של 24 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך בהריון-דחוףהריונית13/04/2009
שלום רב
אני בת 27, הריון ראשון, שבוע 23. סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס כבר מגיל 16, ומטופלת באלטרוקסין. בעקבות עליה חדה ב-TSH בתחילת ההריון הועלה לי מ-700 ממ"ג שבועי (מינון מאוזן לפני ההריון) ל-1000 בשבוע, כך שהייתי מאוזנת (בבדיקה מה-8/2-TSH=0.66). בבדיקת דם שערכתי לפני שבוע (שבוע 22) נמצא כי ה-TSH ירד והינו 0.05.
מדוע זה קרה? וכמה עליי להוריד במינון? (האנדוקרינולוג שלי בחופשת חג ארוכה ואין לי עם מי להתייעץ...)
בברכה ותודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH נמוך בהריון
יש להוריד את מינון האלטרוקסין.
יש לי קושי לתת במסגרת זו הוראות מדוייקות למינונים.
אנא כתבי לי את המייל שלך ואנסה לכוון אותך לרופא שיוכל לראות אותך בהקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד מאמישרית12/04/2009
אמי חולת סכרת מבוגרים והיא לא מזמן החלה בטיפול האינסולין. לאחר כשבועיים של ייסורים מכאבי בטן,גב, רעב בלתי פוסק ,גלי חום ,רעד בכל הגוף ותחושה של חולשה כללית החליט הרופא המטפל לתת לה טיפול בלנטוס כולל אפידרה.אמי כבר קרוב לשבוע עדיין לא מאוזנת ועדיין סובלת מאותן תופעות . הרופא מידי פעם מוריד או מעלה מינון . שאלתי היא כמה זמן לוקח לגוף להתאזן ועד מתי אפשר לשחק עם המינון? יש לציין שבעקבות השינויים במינונים אמי החלה לפתח חרדות כי אינה יודעת למה לצפות לאחר ההזרקה. היה מצב שהסכרת הגיע ל-400. אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באינסולין
ד''ר זהר לנדאו12/04/2009שלום רב,
לעיתים לוקח מספר ימים עד שבועות עד להשגת איזון רצוי. המטופל והצוות המטפל לומדים את תגובת המטופל לאינסולין, לפעילות הגופנית ולמזון אותו אוכל.
איני בטוחה שהתופעות שציינת קשורות לסוכרת או לאינסולין. חלק מהתופעות אכן יכולות להיות קשורות לערכי סוכר נמוכים (רעד, רעב לדוגמא) וחלקן דווקא לערכי סוכר גבוהים (כאבי בטן למשל). כאשר אימך חשה בתופעות הללו עליה לבדוק את רמת הסוכר שבדמה וכך ניתן יהיה לדעת אם התופעות הללו קשורות לרמות הסוכר.
במצבים כאלו יש חשיבות לביקורים תכופים וקשר רצוף עם הצוות המטפל במרפאת הסוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עט הזרקהנעה12/04/2009
שלום לכולם
לא מזמן התחלתי להזריק אינסולין , לאחר מעבר מטיפול פומי
אני מזריק בינתיים קצר
ומא ד הייתי מעוניים להשתמש בעט בשפ סולוסטאר
הבנתי =שזהו עט מתקדם ונוח לשימוש
השאלה היא אם עט זה טוב לשימוש עם כל סוגי האינסולינים הקיימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עט אינסולין
ד''ר זהר לנדאו12/04/2009שלום רב,
סולוסטאר הינו עט להזרקת אינסולין לשני סוגי האינסולין הבאים: לנטוס (אינסולין ארוך טווח) ואפידרה (אינסולים קצר טווח). אכן מדובר בעט נוח ביותר ופשוט לתפעול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת HB1ACשרון10/04/2009
שלום, עשיתי בדיקות לפני כניסה להריון (הריון קודם לא הצליח) התוצאה של בדיקה זו הייתה 5.4 גלוקוז 88 . האם תקין או קצת גבולי? האם היה צריך להיות בצום? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HBAIC
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/04/2009בדיקת סוכר צריכה להתבצע בצום של כ8 שעות.
לגבי AIC אין שינוי אם צום או לא מאחר וזה מודד את האיזון בשלושה חודשים אחרונים.
הבדיקה תקינה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהטל09/04/2009
שלום,
בת 36 פוליציסטית.
לאחרונה עולה במשקל, בדיקות אנדוקריניות והורמונליות תקינות.
מטופלת באלטרוקסין בשל תת פעילות. מאוזנת בבדיקות דם.
מכיון שגלוקוז בצום ואינסולין תקינים, נאמר שאין צורך במטפורמין.
בסיכום רופאה מטפלת כתוב "אין להערכתי השמנה בטנית ויצרלית אלא נראה כהשמנה תת עורית".
גובה 1.68 ומשקל 70 (לפני 8 ח' משקל 64 ק'). הקף מותניים 76 ס"מ.
השמנה בעיקר בבטן ובמותניים .
האם אפשר להסביר לי למה התכוונה הרופאה כי ההשמנה תת עורית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בטנית
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/04/2009שלום,
ההשמנה הבטנית (סביב איברים בטניים פנימיים) נחשבת להשמנה פחות בריאה אם כי זה המקום לציין שכל השמנה אינה בריאה. הסיכון לחלות בסוכרת ובמחלות לב עולה עם ככל ההקיף מותניים גדול יותר (בנשים מעל 88 ס"מ) ובמיוחד כאשר מתווסף גם יל"ד, רמת כולסטרול טוב HDL נמוך יחסית ,רמות טריגליצרידים גבוהות ורמות סוכר מוגברות (מעל 100 מ"ג/ד"ל) . צבר גורמי הסיכון האלו נקרא התסמנות המטבולית.
מאחר והקיף המותניים שלך צר ויתכן ושאר המדדים תקינים הרופאה החליטה כפי שהחליטה.
זה המקום לציין שתסמנות השחלות הפוליציסטיות קשורה לתנגודת לאיסולין ולסיכון מוגבר בעתיד לפתח סוכרת.
דיאטה ופעילות גופנית הם הבסיס נכון ליום ולאו דוקא טיפול תרופתי.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל10/04/2009תודה
כל בדיקות הדם שלי תקינות (סוכר 82, אינסולין 4.4, כולסטרול... ל"ד נמוך),
אבל אני לא מצליחה לעצור את ההשמנה .
בעיקר מדובר במותנים אך גם בבטן.
ושוב , ההשמנה התחילה לפני 7 ח'.
ספורט אני עושה, גם תפריט דל פחמימות.
מה עוד לעשות? מה יכול להיות? האם פוליציסטיות מתפרצת עושה תמונה כזו?
הייתי אצל 3 רופאים ולפי הבדיקות אין להם תשובות כי ברמת מערכות הגוף מאוזן.
לכן יש התלבטות לגבי מטפורמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין וחומצה פוליתרוית08/04/2009
שלום רב,
אני בת 26 ובשנה האחרונה אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, אני מצטופלת באלטרוקסין מזה כזה חצי שנה, 50 מק"ג ביום 6 ימים בשבוע. כרגע אני מאוזנת ומעוניינת להיכנס להריון. רופא הנשים המליץ על לקיחת חומצה פולית. האם זה מתנגש ומתי עליי לקחת את החומצה?
תודה רבה!
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפולית וELTROXIN
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/04/2009שלום
את הELTROXIN לוקחים על הבוקר בצום ואוכלים רק כעבור 20-30 דקות.
לי לא ידוע שח פולית מפריעה לספיגה של ELTROXIN אך אני ממליצה לא לקחת את שתי התרופות יחד . את הח פולית אפשר לקחת בכל שעות היום וללא קשר לארוחות.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)