מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בלוטת התריסקרין03/06/2009
אני סובלת מתת פעילות הבלוטה ולאחרונה עליתי בצורה דרסטית במשקל.משתמשת כבר חודשיים באלטרוקסין 100 מ"ג ואוכלת סדיר אך לא מצליחה להוריד וגם אם מורידה אני מחזירה את הכל ,(המשקל לא יציב)
אני רוצה לדעת כיצד ניתן לרדת בצורה מהירה מאוד במשקל ואז לחזור לאכול בריא.האם דיאטת כוסמת מומלצת? שמעתי שניתן להוריד באמצעותה 7 קילו בשבוע.אני רוצה להוריד מהר במשקל לחזור לעצמי ולהמשיך לאכול בריא.
התפריט שלי כעת מורכב מ:
בוקר:קפהפרוסת לחם קל +גבינה
צהריים: כוסמת(כוס או שתיים)+ עוף
ערב : גבינה לבנה
במשך היום אני שותה עד 5 כוסות קפה נמס עם סוכר דל קלוריות.
כיצד ניתן להרזות כי איני מצליחה ,ואם יש ירידה אז אח"כ הכל עולה חזרה.אני צריכה דיאטה מהירה ואח"כ לחזור לאכול רגיל.
בנוסף היו לי ימים שהרגשתי מאוד לא טוב זה התבטא בעייפות רבה מאוד חולשה קור עז אי יכולת לעשות כלום.על סמך דעתי אני לקחתי גם בערב אלטרוקסין אני יודעת שזה לא בסדר לעשות דברים על סמך דעתי( רק יום אחד בתחילת השבוע).אבל אכן במשך כל השבוע הרגשתי ,התאמנתי בחדר כושר והיתה ירידה קלה במשקל.לאחר שבוע שהמשכתי לקחת אלטרוקסין לפי הוראות הרופא שוב התחלתי להרגיש לא טוב התנפחתי והמשקל חזר לקדמותו ואף עלה יותר.ולכן גם בערב זה לקחתי עוד כדור בערב רק ערב אחד וכעת אני מרגישה טוב יותר עדיין עייפה ואין ירידה במשקל אבל יחסית יותר טוב.אני רוצה לעשות בדיקות דם השבוע האם זה מומלץ לאחר שלקחתי כמוסה אחת מיותרת של אלטרוקסין השבוע או שכדאי לחכות להפגת השפעתה בכדי שהרופא יוכל להמליץ לי על המינון
?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
ד''ר זהר לנדאו03/06/2009שלום רב,
1. לגבי האלטרוקסין - למינון יתר יש השפעות לוואי לא רצויות כמו: דופק מהיר, עליה בערכי לחץ הדם, עצבנות, נדודי שינה וכו'. אין משמעות אם לוקחים פעם אחת מינון יתר.
2. דיאטות דרסטיות לירידה במשקל אינן רצויות. בסופו של דבר יש עליה מהירה במשקל. הדבר הנכון הוא לסגל אורח חיים בריא ומאוזן.
3. אנא התייעצי עם דיאטנית לגבי הדיאטה המתאימה לך, להעדפותייך ואורח חייך. באופן עקרוני ניתן לאמר כי אין עדיפות לדיאטה אחת על השניה. לכן כל אחד צריך להתאים לו את הדיאטה המתאימה לו.
4. במידה ויש לך עודף משקל רציני את יכולה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי טיפול תרופתי להפחתת תיאבון (רדוקטיל) או תרופה המורידה את ספיגת השומן מהאוכל (קסניקל).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
קרין04/06/2009אני באמת צריכה לרדת הרבה במשקל כי עליתי תוך פחות מחצי שנה מבלי לשים לב בעשר קילו או יותר לפני זה המשקל שלי היה נורמלי לחלוטין,וזה משפיע עליי כי איני רגילה להיות במשקל הזה וזה מפחיד אותי ואני מתביישת בכך.אני מפחדת לשתות תרופות להורדת משקל האם התרופות שציינת הן לא מסוכנות? מה עם ויטמינים של אלטמן 2 דיאט האם הם מומלצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי תירואידדליה03/06/2009
שלום,
אני סובלת מזה כ - 9 חודשים מהיפו תירואיד.
מטופלת ב - 50מ"ג ליום של אלטרוקסין.
כרגע תוצאות הבדיקות הן:
TSH - 2.03
T4-Free - 12.2
T3-Total - 1.2
Thyroglobulin 359 (עלה משמועותית מלפני חצי שנה שהיה 267)
Anti Thyroid peroxid - 543 (עלה משמעותית מלפני חצי שנה שהיה 195)
אני מרגישה עליה במשקל וכבדות מאד משמעותית (למרות שאינני אוכלת הרבה)
אני רוצה להיכנס להריון.
מה עלי לעשות ?
האם למרות שה- TSH ברמה סבירה יש "הצדקה" להרגשתי ? האם הטיפול באלטרוקסין הוא מספיק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
ד''ר זהר לנדאו03/06/2009שלום רב,
לפי הבדיקות שציינת נראה כי את מאוזנת מבחינת הורמוני בלוטת התריס.
הנוגדנים הגבוהים אינם גורמים לבעיה (למעשה סוג של דלקת בבלוטת התריס), אלא מהווים סמן לבעיה, כך שמבחינה קלינית אין חשיבות לרמת הנוגדנים, אלא לאיזון, שהסמן העקרי לו הינו רמת ה - TSH.
מבחינה זו אין בעיה בהריון.
נראה כי מינון האלטרוקסין שאת מקבלת מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה - שבוע 10הילה02/06/2009
שלום,
בבדיקת דם שבצעתי נמצא כי :
TSH גבוה מהנורמה (6.44 כאשר הנורמה ליחוס: 0.35-5.5)
T4 תקין (12.6 כאשר הנורמה ליחוס 10.3- 20)
אני בשבוע 10 להריון.
לפני כחצי שנה בצעתי בדיקה זהה והתוצאות היו דומות. רופאת המשפחה אמרה אז שאין צורך בטיפול.
שאלותי:
1.קראתי הרבה על תת פעילות של הבלוטה וההשפעות על העובר במיוחד בשליש הראשון. ואני מודאגת מאד!! האם העובדה שT4 יצא תקין יש בה כדי להרגיע? מה הנזקים שעלולים להגרם?והאם יש דרך לבדוק זאת?
2. לאור התוצאות הנ"ל קבלתי טיפול אלטרוקסין של 50 מק"ג 1 טבליה ליום. זה מספיק?
בברכה ותודה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה שבוע 10
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/06/2009שלום
אכן מקובל לאזן את הTSH בתחילת ההריון.
רמות הTSH לא היו מאד גבוהות עם FT4 תקין כך שאיני חושבת שנגרם נזק לעובר.
המינון שאת נוטלת הוא מינון מתאים.
ממליצה לחזור על בדיקתTSH בעוד 4 שבועות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנטויזסדנית02/06/2009
שלום רציתי לדעת מה משמעו המושג ומהו טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנטוזיס
ד''ר זהר לנדאו02/06/2009שלום רב,
אקנטוזיס ניגריקאנס הינה תופעה של איזורים כהים בעור, במרקם קטיפתי. המופיעים בדרך כלל בעורף, בבתי השחי ובמפשעות. לעיתים קרובות מופיעים באנשים עם משקל עודף. בחלק מהמקרים יכולים להיות רמז לעמידות מפני אינסולין ועל סיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2.
אין טיפול רפואי טוב "להוריד" את הכתמים הללו. יש הטבה עם ירידה במשקל בדרך כלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןאבו מדיעם עיד01/06/2009
אני משתמש באינסולין לנטוס וגם אינסולין קצר טווח מסוג המולוג מקס 25 אני מאוזן בבוקר 100 אני מזריק בליליה לנטוס 45 יחידות הבעיה שלי אחרי האוכל בשעתיים 350 סוכר למרות שאני מזריק המלוג מקס 25 אני מזריק לפני האוכל בחמש דקות 28 יחיות המולוג מקס 25 ואחרי האוכל אני מקבל גלוקופאג השאלה למה אחרי האוכל בשעתיים לא יורד לי רמת הסוכר ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולי
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/06/2009שלום
השילוב המקובל יותר הנו אינסולין לנטוס שעובד כ-24 שעות ואינוסלי קצר טווח (לא MIX ) לפני ארוחות
עם טיפול של אינסולין קצר (כגון HUMALOG) אתה יכול להעלות מינון האינסולין המוזרק לפני הארוחה וכך למנוע עליות משמעותיות לאחר האוכל.
כדאי לשוחח על כך עם רופא המשפחה או רופא הסוכרת שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןשלומית01/06/2009
אהלן
אני בחודש שמיני להריוני. עשיתי העמסת סוכר 50 גרם והתוצאה היתה גבולית ולכן עשיתי גם את העמסת 100 גרם בשבוע 28.
התוצאה בהעמסת סוכר זו היתה תקינה, כל הערכים היו בנורמה ושום ערך לא היה גבולי מדי.
הבעיה היא שכל הזמן יש לי ערכים גבוהים של סוכר בשתן. בבדיקות האחרונות היו 500 ו- 1000.
לאחר פנייתי לרופאת נשים היא שלחה אותי לבדיקת כליות שחזרה תקינה ולדיאטנית.
הדיאטנית אמרה לי להוריד סוכרים באופן גורף , בלי תפריט דיאטה כלשהו.
מה אני עושה?
האם יש לי סכרת הריונית?
אף אחד לא נותן לי תשובות כראוי ואני מפחדת שכל יום שעובר אני מזיקה לתינוק שלי בצורה כזו או אחרת..
מה לעשות?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בשתן
ד''ר זהר לנדאו01/06/2009שלום רב,
לעיתים במהלך ההריון יש סוכר בשתן, ללא סוכרת.
אני מציעה לך לבדוק רמת סוכר מספר פעמים ביום, בצום ולאחר ארוחות ולראות האם הרמות תקינות.
כמו כן את יכולה לבקש לקחת רמת HbA1c שיכולה לרמז אם יש בעיה כלשהי.
עוד רמז מכוון הינו גודל העובר - האם העובר בגודל מתאים לגיל ההריון או גדול, דבר שיכול להעיד על בעיה במשק הסוכרים.
בכל אופן ייצור מערכות בגוף העובר הסתיים כך שמבחינה זו לא צפויה בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- T3 מתחת לנורמה בהריוןנעמה31/05/2009
אני בהריון בשבוע 31
לוקחת אלתרוקסין 550 מק"ג בשבוע
עשיתי אתמול בדיקת דם של בלוטת התריס וקיבלתי T3 מתחת לנורמה
T3-TOTAL 1.10 NMOL/L ( 1.34- 2.73
FREE T4 7.30 PMOL/L ( 7.00- 17.00
TSH 2.18 MIU/ML ( 0.34- 5.60
האם יש צורך להעלות את המינון של האלתרוקסין בדחיפות ? אני ממש בלחץ. ההריון מאוד חשוב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/05/2009שלום
כפי שכבר אמרנו קודם הבדיקה המהימנה ביותר לאיזון בלוטת תריס הנו הTSH גם בהריון.הTSH שלך תקין. FT4 לרוב נמוך בהריון ולגבי הT3 TOTAL לרוב הוא דוקא גבוה בהריון.
לא נראה לי דבר מטריד אך ניתן לחזור על הבדיקה. בכל מקרה לא מאזנים את הבלוטה לפי ערכי T3 כך שפרקטית זה לא כל כך משנה.
לעובר יש כבר בלוטה מתפקדת בשבוע זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'נוביה ונובונורםרועי31/05/2009
ד"ר
האם ניתן לשלב ג'נוביה בבוקר עם נובונורם(מעת לעת עם הארוחות) ובערב מטפורמין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר JANUVIA
השילוב המקבול יותר הנו של מטפורמין וJANUVIA אשר במידה ואין הפרעה בתפקוד כליתי ניתנים שניים שלושה כדורים של METFORMIN בשילוב עם JANUVIA
סביר להניח ששילוב זה יהיה מספיק לאיזון סוכרת ללא צורך לשלב מינונים קטנים של תרופות שונות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסעמית31/05/2009
אני בן 33 סובל 3 שנים מהיפר בשל פעילות מוגברת של הבלוטה לא הצליחו לאזן אותי, מזה כשנה ה tsh עמד על 150 ניום הוא עומד 14, עברתי בדיקות של אקו לב, הולטר, ריאות, יש לי קשיי נשימה כאילו צריך לפהק בשביל לנשום, אציין כי עברתי את התקפות החרדה בתחילת המחלה האם יש קשר? היום נוטל 10 מ"ג מרקפטיזול העיניים בולטות והנפיחות גדולה האם אסבול כך כל הזמן או יש פתרון?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת תריס
קשה קצת להבין את סדר הדברים.
בכל מקרה כאשר הTSH 150 מדובר בתת פעילות בלוטת תריס. TSH של 14 עדיין מעל הנורמה המצביע על תת פעילות - או טיפול מעט עודף בMERCAPTIZOL
לעיתים קל יותר לתת טיפול ביוד רדיאוקטיבי ולאחר מכן כאשר קיימת תת פעילות מטפלים בELTROXIN אשר הנו קל יותר לטיפול ופחות תופעות לוואי.
לעיתים נמנעים מלתת טיפול ביוד רדיאואקטיבי כאשר קיים בלט עין משמעותי, אך גם על זה אפשר להתגבר באמצעות מתן PREDNISONE
בקיצור- מעקב אנדוקריני
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס
עמית31/05/2009תודה ד"ר השאלה הייתה האם הקיצוניות בין יתר לתת משפיעה על הנשימה? האם הגוף במתח ואיני מודע לו כי כאשר אני מפסיק את המרקפטיזול אני חוזר לרמות של 0.06, כשאני יושב מול המחשב מכופף לא קשה לי לנשום, לפני שגילו את המחלה הייתי הולך ומחזיק את הבטן ומתאמץ כדי לנשום, זה כבר שבוע, רופאת המשפחה שלחה אותי לתפקודי ריאות שיצא תקין, כך גם היום האם יש הבדל בין יתר למחלת גרייב כי אני סובל ממחלת הגרייב, האם יש לדאוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר של בלוטת תריס
עדיין לא לגמרי ברור לי מה אתה שואל.
כאשר קיימת פעילות יתר יכולה להיות קוצר נשימה במאמץ בעיקר.
בתת פעילות לרוב לא קיים קוצר נשימה.
ללא ספק כדאי לבצע צילום חזה ובדיקות קרדיאליות
כמו כן לא רצוי להפסיק טיפול בMERCAPTIZOL מבלי להתייעץ עם רופא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר לא יורד למרות גלוקומיןשי30/05/2009
בעקבות סימפומים ולאחר בדיקות דם (סוכר אחרי צום 360) התחלתי טיפול והרופא נתן לי גלוקומין 850 מ"ג לקחת עם הארוחה העיקרית.ובמקביל תפריט של דיאטנית (דל שומן דל סוכר) לאחר שלושה ימים רמות הסוכר בצום 240 בממוצע וגם שעתיים לאחר האוכל לא יורד מ-225 וגם לפני האוכל רמות דומות. האם זה הגיוני למרות הגלוקומי? האם הוא אמור לפעול מיידית או שלאחר מספר ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקומין
ד''ר זהר לנדאו31/05/2009שלום רב,
בדרך כלל אנו רואים השפעה די מהירה של הטטיפול בגלוקומין.
במידה וערכי הסוכר שלך נותרים גבוהים יש להעלות מינון ו/או לשקול להוסיף תרופות אחרות להורדת הסוכר.
בכל מקרה אני מבינה שיש מגמה של ירידה בערכי הסוכר שלך. אנו לא מעוניינים בירידה חדה מידי של ערכי הסוכר. הגעה לרמות תקינות של סוכר לוקחת זמן מה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודדנה29/05/2009
שלום רב
בת 27
בשל היפוגלוקמיה קשה וחשש לאינסולינומה הופניתי לאשפוז בבית חולים לצום של 72 שעות על מנת לבדוק את רמות האינסולין והסוכר.
הבדיקה הופסקה לאחר 48 שעות היות והסוכר הגיע ל40. במהלך האישפוז התגלתה בלוטת תריס נודולרית(יש לציין כי זמן רב אני משתעלת ומרגישה אי נוחות באיזור). תוצאות האינסולין טרם הגיעו. ובינתיים אינני מתפקדת בכלל.
האם ישנה סיבה לדאגה וסלוטת התריס או התחושות שלי מעידות על גידול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
בלוטת תריס נודולרית הינה ממצא שכיח, ובמקרים רבים אקראי. ברב המקרים בלוטה שכזו אינה גורמת לשיעול או כאב במקום. לעיתים יש צורך בטיפול בהורמוני בלוטת התריס, זאת מחליטים לפי תשובת תפקודי בלוטת התריס.
נראה כי אין צורך לדאוג לגבי בלוטת התריס, כמובן לפי התשובה המדוייקת של האולטרה-סאונד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה, תשישות לא מוסבר על ידי אורחפציינט28/05/2009
עלייה במשקל של 10-15 ק''ג בשנה וחצי, עדיין במגמת עלייה שלא מוסברת היטב על ידי דיאטה/פעילות מפני שאין שינוי משמעותי בכמות הצריכה/קלוריות או ירידה משמעותית בפעילות.
תחושה של עייפות ותשישות, מתח, דיכאון - יש "לחץ" בחיים אבל היו לחצים דומים בעבר שלא גררו תחושות שכאלה.
נפיחות בעפעפיים מעל העיניים, הידלדלות שיער בגבות.
תחושה של בצקת ברגליים (אין נפיחות נראית), נפיחות באצבעות, חוסר נוחות כמעט כאב ברגליים, לעיתים כאבי פרקים ברגליים ובידיים.
TSH 1.19 T4 13.15
לידה לפני 3 שנים,
סוכרת הריון מאוזנת לחלוטין על ידי דיאטה
איבוד דם בלידה 900ml (שלייה שלא נפלטה)
הנקה ממושכת ללא בעיות, מחזור סדיר
רופא המשפחה סבור שפשוט צריך לאכול פחות ולהתעמל יותר, אבל אני מרגישה שיש פה משהו מעבר לזה, אני מרגישה כאילו שאני אדם אחר מה שלדעתי לא נובע מ-"השמנה רגילה", אבל אני לא מצליחה לעלות על הבעיה וזה מאוד מתסכל, אודה לדעה/עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה ותשישות
בכ-99% מהמקרים השמנה נובעת ממאזן קלורי חיובי, כלומר הכנסת יותר קלוריות מהוצאה של קלוריות.
תפקוד בלוטת התריס שלך נראה תקין.
אני מציעה להתייעץ עם דיאטנית לגבי התזונה.
כדאי לעשות רישום מזון מדוייק, כולל 'חטאים קטנים' במשך היום.
אנו יודעים כי יש אנשים הזקוקים לפחות קלוריות ויש כאלו הזקוקים ליותר (החיים לא תמיד הוגנים...).
כדאי לקחת בדיקות כלליות: ספירת דם, בשאלה של אנמיה, רמת ויטמין B12 וכו' לבדוק אם אין סיבה אחרת לעייפות שאת מתארת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה איטית על אף דיאטה
רועי08/10/2011שמי רועי ואני בן 28 , למדתי מדריך חדר כושר בכיר ויעץ תזונת ספורט בכיר..
לפני כשנה קיבלתי מפסיכאטר כדורי זיפרקסה במינון נמוך(5-10 מג), כדי שיעזרו לי לישון בזמן גמילה מכדורי שינה !
העלתי במשקל בחודש וחצי כ 17 קילו !
כאשר נגלה לעניי הנזק הרב ,הפסקתי מייד עם התרופה הנ"ל !
עשיתי בדיקות דם לבלוטת התריס, סוכר אינסולין , וקושינג, כולן יצאו תקינות !
וגם עשיתי בדיקת bmr בוינגייט שיצא בא 100% מהמדד החזוי , 2155 קלוריות ..
התחלטי בדיאטה שבא אני אוכל כ 1900-2100 קלוריות ביום (שזה מה שלמדתי בלימודים ,שדיאטה שצריכה להיות עם כמות קלוריות באזור ה bmr )
ובנוסף אני עושה גם ספורט 3-4 בשבוע ,אשר שווה ערך לכ 350-500 קלוריות באימון !
בחישוב גס ,הייתי צריך (לפי 7200 קלוריות לקילו שומן ) לרדת במשקל מאז ועד היום כ 33 קילו !
במקום זה ,(ואין לי מושג איך זה קורה !! ) אני רק עולה במשקל מאז , לאט לאט !
ב11 החודשים של הדיאטה עם גרעון ממוצא של כ 500-1000 קלוריות ביום אני עולה במשקל כחצי קילו בחודשים לערך !
אני היום כ 26 קילו מעל מה שהייתי לפני הזיפרקסה, וזה לא הסוף לדעתי !
הייתי אצל 2 תזונאיות כבר אשר בדקו לי יומני אכילה , ושתיהן לא הבינו איך אני לא מרזה, ועד מרזה הרבה !
ולגבי ההשמנה שעוד מתרחשת אצלי אין להן בכלל מושג איך זה קורה !
הייתי אצל אינדיקרינולוגית כמה פעמים , כמובן שהיא חושבת שאני טועה בחישוב קלוריות , ואני בהחלט מבין אותה, אך הדבר לא נכון !!
בדקתי את זה בצורה יותר ממחקרית שאני בגרעון , ובגרעון גדול !
אני ממש רוצה להרזות , ואין לי מושג מה לעשות , וממש מפחידה אותי התופעה שאני ממשיך להשמין ..
אין לי כבר בגדים , ומבחור צעיר ורזה הפכתי לבחור שכבר צריך לקנות בגדים במידות גדולות !
ראיתי כאן שרשמת ש99% אחוז מהמיקרי השמנה ממאזן קלורי חיובי , מה הוא האחוז האחר ?
האם אתה יודע מה עלי לעשות ..
אני כבר נמצא במצב של חוסר עונים מוחלט , והדבר האחרון שלפי דעתי נותן לי הוא לעשות דיאטה עם אקסטזי , כי זה מעלה את חום הגוף הרבה , ולדעתי זה חייב לגרום להרזיה ..
אך גם אני מודע לזה שזה יכול להיות מסוכן שימוש ממושך בזה , אך גם אין לי ברירה ,אני לא יכול להמשיך לסבול מהשמנה על עף דיאטה , ולא הכי יש לי איזה רופא שיכול לעזור לי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחטים לדוקרן האם חד פעמי?שי28/05/2009
התחלתי אתמול שימוש במד סוכר, שאלתי היא האם המחטים בדוקרן הם עד פעמיות ואם לא מה זמן ההחלפה המומלץ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחטים לדוקרן
את המחטים בדוקרן מחליפים פעם ביממה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין סוכרת מסוג 2 לחשיפה לN2H2עמוס הדר27/05/2009
ברצוני לדעת האם יש קשר בין חשיפה לחומר הנ"ל הנקרא הידרזין הידרט ובין התפרצות מחלת הסוכרת מסוג 2 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר N2H2
איני יודעת על קשר בין חשיפה לחומר הנ"ל וסוכרת.
כדאי להתייעץ עם רופא תעסוקתי, במידה והיית חשוף לחומר זה בעת העבודה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקיוטן - רדוקטילנעמה 2627/05/2009
שלום, שמי נעמה ואני בת 26 ברצוני לדעת אם אפשר ליטול "רואקיוטן" (לאנקה) "ורדוקטיל" (להרזיה) במקביל? בדיקות הדם ובדיקות תפקודי הכבד שאני עושה מדיי חודש תקינים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ורקדוקטיל
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/05/2009לא ראיתי שקיימת אינטראקציה בין התרופות אך כאשר רופא המשפחה רושם את התרופה מופיע אוטומטית אזהרה במידה וזה אסור.
בכל מקרה עד כמה שבדקתי לא מצאתי שקיימת אינטראקציה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)