מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש משהו שעלי לעשות בנוסף להזרקהדני מור14/06/2009
שלום
התחלתי להזריק אינסולין לנטוס לפני כחודש
משום שלא הייתי מאוזן עם כדורים
האם יש פעולות נוספות כגון שינוי בדיאטה או נטילת כדורים טבעיים כלשהם שעשויים לעזור לי בספיגת האינסולין וההתמודדות של הגוף עמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף להזרקה
ד''ר זהר לנדאו14/06/2009שלום רב,
גם כאשר מטופלים באינסולין יש חשיבות רבה להתייחס למרכיבי הטיפול הנוספים בסוכרת:
שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית, דיאטה מתאימה.
לעיתים נוטלים טיפול תרופתי נוסף להורדת תנגודת לאינסולין כמו המטפורמין.
כמו כן יש לשים לב לשמירה על ערכי לחץ דם תקינים וערכי שומני דם תקינים.
כל אלו מסייעים לטיפול מיטבי בסוכרת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותרועי13/06/2009
שלום דר
כרגע אני מטופל ע"י ג'נוביה ומטפורמין אחד בערב.
לאחרונה ראיתי שבערבים הסוכר שלי היה 160-180 ולעיתים בבוקר קמתי עם סוכר של 130.
החלטתי על דעת עצמי לנסות לקחת 0.5 מ"ג נובורום עם ארוחה גדולה (בנוסף לג'נוביה ומטפורמין).
הנובונורם ממש עוזר ובמהלך היום הסוכר ירד ל 70 עד 90 (בד"כ היה 110-150 ) ובבוקר אני קם עם סוכר של לא יותר מ 110 (לעיתים אף 75-90).
השאלה שלי האם לנסות להגדיל את המינון של המטפורמין מפעם אחת ביום לפעמיים ואף 3 פעמים ביום ולוותר על הנובונורם או לקחת נובורום פה ושם עם הארוחות ?
הערה :הרופא שלי מקבל אחת לחצי שנה וקשה לי לחכות המון זמן אז לפעמים אני מחליט על הטיפול של עצמי...את הכדורים רושמת רופאת המשפחה ללא בעיה.
בן 40, T2DM, משקל תקין, ללא בעיות לב, ללא בעיות ליפידים, ללא לחץ דם, עושה ספורט, A1C אחרון היה 5.7 אבל היתה לי הרגשה שהוא יעלה אם אני לא אשנה את הטיפול (שכאמור היה גנוביה ומטפורמין אחד בערב).
תודה, רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילובי תרופות
ד''ר זהר לנדאו13/06/2009שלום רב,
אנחנו משתדלים להמנע משימוש בשלש תרופות מבלי למצות כל אחת מהן עד הסוף. אתה יכול לנסות להעלות מינון המטפורמין - כלומר להוסיף כדור אחד בצהריים ואף לקחתת בסך הכל 3 כדורים ליום. במידה ואין שינוי בערכי הסוכר אתה יכול לקחת את הנובונורם, במיוחד בארוחות גדולות ועתירות פחמימות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין מול ציטומל בהריוןיעל13/06/2009
האם במידה ורמות FT4 תקינות אך FT3 נמוכות, (בנוכחות TSH גבולי להריון בסביבות ה4) כדאי לקחת ציטומל במקום אלטרוקסין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין
ד''ר זהר לנדאו13/06/2009שלום רב,
הטיפול בציטומל שמור למצבים מיוחדים בהם יש בעיה בהפיכה של FT4 ל - FT3.
FT3 פעיל ברמת הרקמה והרמה אותה אנו מודדים בדם אינה משקפת את פעילותו הרקמתית.
אין צורך לטפל בציטומל במצב זה.
יש לנטר לפי ערכי ה - TSH.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tshלורה12/06/2009
שלום רציתי לדעת אם יש tsh מעל 15 האם זה מסוכן ומאיזה tsh צריך להתחיל לחשוש לפגיעה במערכות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת TSH
ד''ר זהר לנדאו12/06/2009שלום רב,
רמת TSH גבוהה מעידה על תת פעילות של בלוטת התריס.
לעיתים יש תסמינים של תת הפעילות כמו: עצירות, עייפות, נשירת שיער.
עם מתן טיפול הדברים הפיכים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון וסכרתדנית12/06/2009
קבלתי סכרת ויתר לחץ דם בגלל שימוש של שנתים בפרדניזון.האם עכשיו שהפסיקו לי את התרופה יתכן והסכרת והלחץ דם יחלפו?מה ההשלכות של טיפול כול כך ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים וסוכרת
בהחלט תתכן הטבה ואף נסיגה מוחלטת של הסוכרת ולחץ הדם.
עליך לעקוב אחר הערכים ולראות איך הדברים מתפתחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH, 4.6לי12/06/2009
שלום,
הופנתי לבדיקת דם, בבדיקה התגלה TSH, 4.6.
אין במשפחתי בעיות בבלוטה, ועד כה הערכים שלי הו תקינים.
ביום שקיבלתי את התוצאה גיליתי שאני בהריון, שבוע 4.
רופאת המשפחה רשמה לי אלטרוקסין 50.
האם להתחיל ולנטול, או שאני יכולה לנסות טיפול ברפואה משלימה.
אני חוששת שעיכוב יגרום נזק לעובר, ומאידך האם זהו ערך המצריך התחלת טיפול תרופתי.
בנוסף אשמח לדעת כל כמה זמן רצוי להיות במעקב.
תודה רבה ושבת שלום,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH 4.6
מדובר בערך מעט גבוה של ה - TSH. מאחר ובהריון יש חשיבות לאיזון מדוקדק יש מקום להתחיל טיפול.
אנא פני לאנדוקרינולוג להתאמת המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטוס לעומת לבמיראבי12/06/2009
אני מקבל לבמיר ללילה אבל לפנות בוקר הסוכר נמוך140 ובבוקר שלוש שעות אחרי זה עולה ל180 למה והאם לנטוס יפתור הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטוס לעומת לבמיר
ד''ר זהר לנדאו12/06/2009הלבמיר והלנטוס הינם תכשירי אינסולין "בזאליים", כלומר בסיסיים, ומחקים את הפרשת האינסולין הנמוכה יחסית הקיימת לאורך כל שעות היממה.
תכשירים אלו אינם נותנים מענה טוב לארוחות המכילות פחמימות.
קביעת המינון נעשית על ידי רמת הסוכר בבוקר בצום.
יתכן ועליך להוסיף לטיפול אינסולין קצר טווח או תרופה הגורמת להפרשת אינסולין (כמו הנובונורם) לארוחות.
כדאי להתייעץ עם הרופא שלך בעניין זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ציר התירואיד בהריוןיעל12/06/2009
שלום,
בהריון שבוע 5 (אחרי IVF), מטופלת ב50mgr L-troxin פעם ביומיים מזה ארבעה חודשים.
בבדיקות חוזרות מלפני חודש וחודשיים רמות TSH-0.35 ו1.23
מ3 בדיקות עוקבות בהריון: TSH-4.07, 4.69, 3.55
FT4 - 13.6 (גם קצת ירד)
וFT3 - 3.28 (מתחת לגבול התחתון של הנורמה שהוא 3.5)
האם יש מקום להעלות את מינון האלטרוקסין ל50mgr ביום?
אני מאוד מודאגת שמא הקפיצה בערכים של TSH והירידה בערכי ה-FT3 (אשר למיטב הבנתי הינו ההורמון הפעיל) יכלה לפגוע בהתפתחות העובר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציר בלוטת התריס
המעקב אחר תפקודי בלוטת התריס נעשה לפי רמות TSH. הרמות שאת מתארת אינן "קפיצה" ברמת ה - TSH אלא למעשה רמה מאד דומה.במהלך ההריון יש שינוי ברמת החלבונים הנשאים של הורמון בלוטת התריס ולכן החשוב ביותר הינו רמת ה - TSH.
התייעצי עם האנדוקרינולוג שלך לגבי עליה קלה ביותר במינון האלטרוקסין. לא נראה שיש צורך בכדור מידי יום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיבה לדאגה עד כה?
יעל12/06/2009תודה רבה על התשובה.
התכוונתי לקפיצה בערכים מלפני חודש לתחילת ההריון.
האם רמות הFT3 הנמוכות יכלו לפגוע בעובר עד כה (שבוע 5)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
לא נראה לי כי המצב מדאיג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרה עטרעטר11/06/2009
שלום ,תודה רבה מאוד על התשובה המהירה
אני מבקשת להוסיף שיש לי כאבי גרון חזקים בעיקר בבוקר.
יש לי שאלה בהיגיון .TSH מופרש ע"י בלוטה במוח,איך רמתו מצביעה על פעילות בלוטת התריס?
בעיקר שרמת T3 T4 המיוצרים ע"י בלוטת התריס תקינים תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/06/2009Shalom
I am sorry I am writing in English since I am at an Endocrine meeting.
TSH is secreted by the pituitary but it controls T4 and T3 levels, therefore is there is too much T4 OR t3 it will decrease since the gland doesnt' need to produce T4. It is a very accurate measure of thyroid function, but it is not indeed the active hormone.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד סוכר רציףשלמה11/06/2009
האם מד סוכר רציף בדם של חברת מינמד אמין?
מיכון שצריך לעשות 3 פעמים בדיקה ביום ולכייל את התוצאה ממד הסוכר למשאבה
בבדיקה אחת יש כמעט דיוק בין הבדיקה במד הסוכר לבין הסנסור ובבדיקה שניה במהלך היום יש פער של יותר מ100 מ"ג ז"א במשאבה מראה התוצאה 102 מ"ג ובמד הסוכר 212 מ"ג
בכלל מה הפער הגבולי שצריך להיות בין מד הסוכר הרציף במשאבה למד הסוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד סוכר רציף
מד הסוכר בסך הכל אמין אולם לעיתים יש פער בין המדידות המתקבלות על ידי מד הסוכר ובין אלו המתקבלות במד הסוכר הרציף (סנסור).
החיישן הבודק את רמת הסוכר בסנסור מצוי בנוזל שבין התאים, לעומת בדיקת הסוכר במד הסוכר הנעשית מהדם. בעיקר יש פערים בשינוי חד ברמת הסוכר: כמו ירידה חדה, אחרי בולוס או פעילות גופנית וכן בעליה מהירה. במצבים כאלו יש להסתמך על מדידה במד סוכר רגיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה ורמת סוכרעוד ילד בבקשה11/06/2009
הבן שלי מקבל הורמון גדילה. שמעתי שזה עלול להשפיע על רמת הסוכר. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה
הורמון הגדילה הינו אחד ההורמונים העלולים לגרום לתפקוד פחות טוב של האינסולין ובכך להביא לעליה ברמת הסוכר. אולם הדבר קורה אם ההורמון ניתן במינון גבוה מאד או אם מופרש ברמות גבוהות באופן קיצוני, כמו בגידולים המפרישים הורמון גדילה.
הנסיון עם הטיפול בהורמון הגדילה ארוך מאד ומראה כי אין לטיפול זה השפעה מזיקה על משק הסוכר וניתן לתת אותו (במידת הצורך) ללא חשש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כדורים משפרים קליטת האינסולין?נלי11/06/2009
אני מזריק 3 פעמים ביום 6 יחידות אינסולין הומני, ללא שינוי מהותי - 230-290
איזה כדור מועדף לשיפור המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/06/2009שלום,
לאור העובדה שאתה מזריק שלוש פעמים ביום אינסולין אני מתארת לעצמי שאתה מזריק אינסולין קצר טווח (REGULAR ).
ישנם הרבה מרכיבים לאיזון סוכרת. השאלה היא איזה סוגי אינסולין וכדורים אתה לוקח ובאיזה שעות ערכי סוכר הנם 230-290. האם בצום? שעתיים לאחר האוכל?
במידה והסוכר בצום תקין : בין 100-130 ולאחר האוכל עולה עד 290 אז צריך להעלות מינון של אינסולין קצר לפני ארוחות.
כדאי לשבת ולדבר עם רופא סוכרת על האופציות אשר הנן אישיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוךעטר10/06/2009
שלום ,אני בת 25 צמחונית ,עוסקת בספורט.בזמן האחרון הרגשתי רגישות בגרון נישלחתי לעשות
בדיקת דם התוצאות: TSH 0.12 ,T3 FREE 5.9,T4FREE18.8 ,כמו כן HCT 36.1
מה משמעות התוצאות פעילות יתר ,תת-פעילות ?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH נמוך
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/06/2009שלום
.אTSH מתחת לנורמה מצביע על פעילות יתר. מאחר ורמת הTSH אינה 0 אז מדובר ב"נטיה" לפעילות יתר במיוחד לאור העובדה שרמת FT4 וFT3 עדיין תקינות.
לאור כאבי הגרון יתכן ועברת דלקת קלה של בלוטת תריס אשר יכולה אף היא לגרום לפעילות יתר ולאחר מכן תת פעילות ולכן יש מקום לחוזר על בדיקה TSH FT4 FT3 בעוד כחודש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סכרתשלמה10/06/2009
בני חולה סכרת מחובר למשאבת אינסולין וסנסור לא מאוזן המון זמן מעל A1C11.5
רוצים להיכנס להילוך גבוהה בנושא איזונו
האם ישנה בדיקת A1C לא כל שלושה חדשים כלומו כל שבועיים לבדוק האם יש שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אחר איזון הסוכרת
ד''ר זהר לנדאו10/06/2009שלום רב,
הדרך לבדוק את האיזון במצבים כאלו הינו על ידי בדיקת רמת הסוכר בדם מספר פעמים ביום.
אני מקווה כי בקרוב תכנס לשימוש בישראל בדיקה המעריכה את איזון הסוכרת בשבועיים שקדמו לבדיקה, להבדיל מ - HbA1c המשקף איזון של 3 חודשים טרם הבדיקה.
בשלב זה יש להרבות בבדיקות רמת סוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדם סכרת 2עדי09/06/2009
לפני שנה ערך הסוכר היה 105 ולאור המלצת הרופא התחלתי פעילות גופנית והורדתי במשקל. כיום הערכים הם קצת מתחת ל100. מה שמדאיג אותי זו העובדה שגם אמי וגם אחותי לוקים בסכרת 2 ואני חוששת שאני מתקדמת באותו כיוון. האם עלי להקפיד על תזונה מסוימת? אמי למשל נאלצה לוותר על מאכלים רבים כולל כמעט כל הפירות. אני אוהבת מאוד פירות. האם לדעתך עלי להתחיל להקפיד על תזונה נטולת סוכר ופחמימות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדם סוכרת
ד''ר זהר לנדאו09/06/2009שלום רב,
בהתחשב בסיפור המשפחתי שלך ובערך הסוכר בצום של 105 נראה כי את בסיכון מסויים לפתח סוכרת.
שינוי באורח החיים כמו ירידה במשקל, תזונה נבונה ופעילות גופנית בהחלט יכולים לדחות ואף למנוע את הופעת הסוכרת.
כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי המזונות מהם כדאי להמנע. מדובר במזונות עשירים בפחמימות, במיוחד פחמימות פשוטות וכן מזונות עתירי קלוריות.
חלק מהפירות עשירים מאד בפחמימות פשוטות, בעיקר: ענבים, אבטיח וכו'. כדאי להמעיט באיכלת פירות אלו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)