מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי סוכרארנון02/03/2009
האם ערכי סוכר (שעתיים אחרי אוכל )של 165 הם סכרת? האם מחייבים טיפול באינסולין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לערכי סוכר
ד''ר זהר לנדאו02/03/2009שלום רב,
ערך של 165 שעתיים לאחר ארוחה יכול להיות תקין.
כדי לאבחן סוכרת יש צורך ברמת סוכר בצום מעל 126 מג' לדציליטר או רמה גבוהה מ - 200 מג' לדציליטר בכל זמן שהוא או על ידי ביצוע בדיקה להעמסת סוכר.
ערך זה אשר ציינת אינו מחייב כל טיפול.
במידת הצורך יש לעשות בדיקות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנעמה01/03/2009
אני רוצה לדעת אם כדאי לדבר עם הרופא על העלאה במינון האלתרוקסין : המינון שאני לוקחת היום הוא 550 מק"ג. ראשון 100, שני 100, שלישי 100, רביעי 100, חמישי 100, שישי:50, שבת:כלום. שמתי לב כבר במשך שבועיים שכל פעם שאני עושה בדיקת דם ביום ראשון בבוקר לפני לקיחת הכדור כמובן ה T4 בחלק התחתון של הנורמה TSH תקין TSH :1.88 ,1.50 ,1.21 T4: 10.35 ,10.20 ,9.06 (הנורמה 7:00 - 17:00) ובימי חמישי כשאני עושה בדיקת דם ה TSH תקין וה T4 גם תקין : TSH: 2.08, 1.22, 1.08
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך :
נעמה01/03/2009T4: 11.62, 12.46, 11.17 למה בימי ראשון ה T4 בגבול התחתון של הנורמה ובימי חמישי ה T4 באמצע הנורמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/03/2009המדד לאיזון תפקודי בלוטת תריס הנו הTSH ומחצית החיים של T4 הנו 7 ימים ולכן ניתן לקחת מינונים שונים במשך השבוע ועדיין להגיע לרמות טובות של FT4.
במידה ואת נוטלת את הכדור לפני בדיקת הדם (כשעה לפני כן) יתכן וקיימת עליה קלה של FT4 אך אין זה משנה מאחר והTSH כל הזמן תקין. את יכולה לנסות לחלקת את הטיפול בצורה שווה יותר במשך השבוע תוך שמירה על אותו מינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התושבה אני רק רוצה לציין
נעמה01/03/2009שכל הזמן שאני עושה בדיקת אני עושה את הבדיקה לפני נטילת הכדור של הבוקר ולא אחרי אז יכולה להיות בכל זאת הסיבה שהT4 בימי ראשון בגבול התחתון של הנורמה ובימי חמישי באמצע הנורמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש אנדוקרינולוגיה עם TSH גבוהמאיה01/03/2009
בבדיקת דם שערכתי התברר שה TSH שלי גבוה. אני מצרפת כאן את כל התוצאות של הבדיקה. מה המשמעות של החריגה הזאת ומה צריך לעשות על מנת לטפל? TSH - 11.16 FT4 - 13.8 Prolactine - 597 LH - Luteinizing Hormone - 3.7 FSH - 5.4 Estradiol (E2) – 218 Testosterone Total – 2 DHEA-S -3.96 תודה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH מוגבר
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/03/2009TSH מוגבר מצביע על תת פעילות של בלוטת תריס. מאחר ורמת FT4 תקינה מדובר בתת פעילות סמויה.
לגבי טיפול במידה ואת בהריון או מתכננת הריון יש מקום לטפל מייד. במידה ולא ניתן לחזור על הבדיקה בעוד כחודשיים יחד עם בדיקת נוגדנים לבלוטת תריס ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופניהדינה28/02/2009
אני בת 52 ובבדיקת צפיפות עצם האבחנה אוסטאופניה קלה, אני לאחר ניתוח כריתת שד עקב DCIS לא קיבלתי טיפולים חוץ מכריתת השד לא לוקחת טומקסיפן (לא רוצה) מקבלת מחזור באופן קבוע רזה מתעמלת כל יום בכל סוגי הספורט ספינג הליכה ארובי פילאטיס. מה עלי לעשות איזה בדיקות האם אני אמורה להיות במעקב אצל אנדוקרינולוג. תודה על תשובך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופניה
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/03/2009מאחר ועדיין קיים מחזור אז נכון לעשכיו הטיפול בנכון הוא שתהיה תזונה עם מספיק סידן (1200 מ"ג) או במידה ולא אז תוספת של סידן בתור כדור וויטמין D .
כדאי לבדוק רמות ויטמין D (25OH( מאחר ומאד שכיח חסר ויטמין D באוכלוסיה.
במידה ורמת ויטמין D תקינה (מעל 30 נ"ג/מ"ל או 75 נמול/ליטר) אז טיפול ב600 יחידות של ויטמין D3 ליום.
לכשיפסק המחזור יהיה מקום להערכה נוספת ומעקב ואף לשקול טיפולים אחרים לפי גורמי סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי תירוקסיןלימור28/02/2009
אם מבחינה תיאורטית. אדם נוטל תירוקסין, למרות שבלוטת התריס תקינה. מהם הנזקים שיכולים להגרם מכך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי תירוקסין
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/03/2009אם אדם נוטל מינון גדול של כדורי תירוקסין התמונה הקלינית היא של פעילות יתר של בלוטת תריס המתבטאה בדפיקות לב ונטיה להפרעות קצב, ירידה במסת עצם, יציאות מרובות ירידה במשקל וכו.
זהו בהחלט לא רצוי.
במידה וניתן מינון מבוקר של ELTROXIN ע"י רופא בכדי להוריד רמת TSH תוך שמירה על רמת תקינה של FT4 וFT3 כדי לנסות להקטין קשרית בבלוטת תריס אז זהו סיפור אחר אך עדיין קיימת סכנה וחלק מן התופעות לוואי יכולות להתרחש אך בצורה פחותה.
בשום אופן אין ליטול את כדורי ELTROXIN מבלי להתעייץ עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסמיכל28/02/2009
שלום .אני חצי שנה אחרי לידה .שאלתי היא האם בעיה של תת פעילות של הבלוטה יכולה לגרום לתופעה של כתמים חומים לפני מחזור בערך כשבוע ורק אז מגיע המחזור? בשלושת מחזורים הראשונים אחרי הלידה הכל היה בסדר, אך בשלושת המחזורים האחרונים זה מתחיל כאמור בכתמים חומים ואז גם התחלתי להיות בתת פעילות . בבדקות דם אחרונות ערכים של 40 וכחודש וחצי אחכ 30. ( 0.5 -5.5 ). דרך אגב, כל משך ההריון הייתי מטופלת באלטרוקסין והייתי מאוזנת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/03/2009תת פעילות של בלוטת תריס יכולה לגרום להפרעות במחזור ובמידה ואכן TSH שלך 30 אז בהחלט אינך מקבלת מספיק ELTROXIN. האם זאת הבעיה היחידה איני בטוחה וניתן להתעייץ עם רופא נשים . כדאי לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג לצורך איזון תפקודי בלוטת תריס ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nature thyroideיעלי27/02/2009
האם לקיחה חד פעמית של המוצר הנ"ל במינון קטן עלולה לשנות משהו בביוץ- המועד ואופי הביוץ או כל דבר הורמונאלי אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nature thyroid
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/02/2009זהו הורמון אשר מופק מבלוטת תריס של חיות. כמות ההורמון היא קשה יותר לקביעה מאשר במוצר שמיוצר בתעשיה הפרמקולוגית. איני רואה סיבה לקחת את התרופה וגם לא בצורה חד פעמית.
לדעתי לא ישפיע על ביוץ אך שוב תלוי כמה הורמון קיימת במנה החד פעמית הזאת. נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלפות תאי בלוטת התריסלימור26/02/2009
האם אפשר לדעת כל כמה זמן מתחלפים תאי בלוטת התריס, תיאויד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כמה זמן מתחלפים תאי בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2009מעולם לא נתקלתי בזמן חלוקה של תאים בבלוטת תריס או בכל איבר אחר. קיימים איברים אשר מתחלקים דבר הנקרא פרוליפרציה ובלוטת תריס הנה איבר כזה. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרטיירואיד ואפילציהיפעת26/02/2009
שלום רב אני בת 47 סבלתי בעבר מהיפרטיירואיד (לפני כשנתיים) טופלתי שנה ב- PTU והיבראתי כרגע אני מאוזנת. התחלתי בטיפולי אפילציה באזור הצאוור (בדיוק איפה שהבלוטה נמצאת) ואני מפחדת שזה ישפיע על התפקוד של הבלוטה. הטיפולים אצמם קשים לי בגלל הכאב ואני מפחדת שזה גם יעורר לי את הבלוטה בנתיים עשיתי שני טיפולים ואני מתלבטת אם להמשיך. האם זה יכול לקראת והאם יש קשר אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר ואפילציה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2009אפילציה לא גורמת להחרפה של פעילות יתר של בלוטת תריס.פעולת האפילציה בעור ולא מגיע לבלוטת תריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6.0-6.1א.25/02/2009
ד.נ. אודה לך אם תעני לשאלה בנדון שפורסמה בפורום זה ב-22.2. האם נפלה בין הכיסאות? לני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6-6.1
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2009תחזור/תחזרי על השאלה ואשתדל לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6.1 - 6.0 וטרום-סכרת
א.27/02/2009ד.נ. או קיי, אני חוזר כאן על שאלתי, שנכתבה בעקבות תשובתך מ-16.2 בנדון. האם תוצאת בדיקת המוגלובין A1c ברמה של 6.0-6.1 (שזוהי הנורמה העליונה), כאשר רמת הסוכר בצום נמוכה מ-100, נחשבת ל"רמה מוגברת" (=מחייבת בדיקת העמסת סוכר), או ל"תקינה" ( לא מחייבת בדיקה נוספת)? שבת שלום. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAIC 6
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/02/2009בדיקת AIC של 6% אומרת שממוצע הסוכר בשלושה חודשים אחרונים הנו סביב 120 מ"ג/ד"ל.
אם ערכים בצום הם סביב 100 אז זה אומר שלאחר האוכל קיימת עליה של ערכי הסוכר.
האם לבצע העמסת סוכר תלוי: במידה וHDL נמוך וTRIGLYCERIDES גבוהים יש לזה אינדיקציה כדי לדעת אם משק הסוכר תקין או אם קיים IMPAIRED GLUCOSE TOLERANCE . הסבירות שקיימת סוכרת הנה נמוכה לאור הסוכר בצום התקין וAIC תקין.
באופן עקרוני הבדיקות אינן "מחייבות" בירור נוסף.שמירה על משקל תקין ופעילות גופנית זה תמיד נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוגלובין A1c ברמה 6.0
א.02/03/2009ד.נ. בהמשך לתשובתך מ-27.2, רמת HDL שלי היא 49 (LDL מחושב - 76), טריגליצרידים - 88. גלוקוז בדם בצום - 90. מה שקצת מטריד אותי זה A1c - 6.0. מה פשר הערך הגבולי-גבוה האחרון? איך זה מסתדר עם רמת הגלוקוז בדם בצום? ועל רקע שאר התוצאות הללו - מה משמעותו? אציין שמשקלי תקין בהחלט (66 ק"ג, 180 ס"מ), ואני עושה פעילות גופנית יומיומית. אגב, אני מקבל פראווהסטטין 10 מ"ג. אודה על הבהרותייך. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון הורמונליאורן25/02/2009
שלום רב, עקב חשד לגינקומסטיה קלה נשלחתי לבדיקת דם שבה נתגלו רמות גבוהות יחסית של PROLACTIN ונמוכות יחסית של טסטוסטרון. הממצאים היו בקצוות התחום הנורמלי. מה ניתן לעשות כדי להוריד רמות של PROLACTIN ובמקביל להעלות רמת טסטוסטרון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון הורמונלי
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2009אתה חייב להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי בירור וטיפול בבעיה.
באופן עקרוני רמות PRL מושפעות משינה, אכילה סטרס וכו ולכן הבדיקה מתבצעת לאחר ערנות של 3 שעות וכשעה לאחר האוכל. גבול עליון של הנורמה עדיין תקין.
רמות גבוהות של PRL יכולות לגרום לירידה של טסטוסטרון אבל אז לרוב הרמות גבוהות לפחות פי 2-3 מן הנורמה.
עודף משקל היא הסיבה השכיחה ביותר לכך שTEST מעט נמוך (אך לא נמוך מאד) וירידה במשקל תעלה את הרמה.
במידה וPRL מוגבר עם TEST נמוך ורמה תקינה או נמוכה של LH FSH אז יש לבצע בירור של יותרת המוח.
לגבי העניין האישי שלך ליעוץ עם אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותרת המוח
אורן01/03/2009תוכלי בבקשה לפרט לגבי הקשר של יותרת המוח? תודה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותרת המוח
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/03/2009מספר הורמונים מופרשים מיותרת המוח וביניהם PROLACTIN וLH ו FSH שהנם הורמונים האחראים להפרשת טסטוסטרון ויצירת תאי זרע.
במידה וPRL מוגבר כפי שנאמר קודם, רמות LH FSH יכולות להיות נמוכות ולגרום לירידה ברמת טסטוסטרון.
לעיתים גידול פיטואיטרי יכול לגרום לעליה בPRL וירידה בLH FSH
כל האפשרויות ובדיקות נבדקות ע"י אנדוקרינולוג ולכן מומלץ להתייעץ עם אדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסתדרים עם זה?-עזרו לירחל יהושע25/02/2009
שלום רב לכווולם, אני בת 46,נשואה + 3 חולת סכרת סוג 2 מזה כ-15 שנים. מאז מאי2008 אני מזריקה 2 סוגי אינסולין-לבימיר ונובורפיד. עם הלבימיר אין בעיה לעומת זאת עם הנובורפיד ממש קשה לי -לא זוכרת להזריק לפני הארוחה,מרגישה לא נוח כשיוצאים לאכול בחוץ, בקיצור,מרגישה שאיני יכולה להיות ספונטאנית שאני תלויה-במזרק ממש קשה לי. אודה מאוד אם אדע שזה לא רק אני אלא יש עוד משהו/י שעבר את זה והתגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישית
רחלי26/02/2009אני משתמשת באינסולין לנטוס ואני מאוזנת כל היום עם הזרקה אחת בערב וככה אין לי אי נעימות במסעדות כמו שתיראת. אני מציעה לך אולי לגשת לרופא ולהייעץ איתו על לעבור לאינסולין לנטוס. אומנם אומרים שעל כל אחד זה שמפיע אחרת אבל אני אישית מאוד מרוצה ובאמת מרגישה שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז עוד שאלה קטנהנעמה24/02/2009
אז בהריון כשה T4 בגבול התחתון של הנורמה וה TSH תקין זה אומר שלעובר לא חסר T4 והוא מקבל מפסיק ? אין חוסר נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר T4 והריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקאו וסוכרתorli_i24/02/2009
אני מתנצלתמראש שוב על שאלתי החוזרת באותו נושא ומודה על התיחסותך. האם קקאו הוא מוצר מ ש מי ן כשהו ללא סוכר כתוספת? האם קקאו הוא לא בריא? אני מבינה שהוא אנטי אוקסידנט או שאני טועה? המון תודות על התיחסותך, orli _i
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקאו
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2009עיקר הקלוריות נובעות משומן ולא מפחמימות.
נחשב כנוגד חימצון, מקור למגנזיון, ברזל,
מצורף ערך קלורי אמנם של שוקולד ללא סוכר
אני מפנה אותך לערך התזונתי של קוביות שוקולד ללא תוספת סוכר
http://www.nutritiondata.com/facts/sweets/5390/2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר וקקאוorli_i24/02/2009
ברצוני לדעת האם בפולי קקאו יש סוכר והאם מותר לשתות תה שיש בו פולי קקאו והאם המוצר "קקאו" של עלית שיש בו 100 אחוז פולי קקאו הוא טוב לשתיה ללא תוספת סוכר ?אני מודה על תשובתך, orli_i
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולי קקאו
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/02/2009בפולי קקאו אין סוכר הם מכילים שומן .
במידה ואין תוספת סוכר בקקאו של עלית אז אין בעיה אך צריך לקחת בחשבון את הערך הקלורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)