פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• היפוגונדוטרופיק היפוגונדיזם.
    אנונימית
    05/03/2009

אני בת 20 עוד חודש ולא קיבלתי אף פעם מחזור טבעי,מחזור ראשוני.. אובחנתי עם הבעיה היפוגונדוטרופיק היפוגונדיזם - שלפי מה שהבנתי אומר שהמוח לא מפריש את ההורמוניים הנחוצים ולכן רק במקרה ואני ארצה להכנס להריון אני אצטרך לקחת טיפול הורמונלי.. הבעיה שלי היא..עד גיל 17 וחצי-18 לא הייתה לי שום התפתחות מינית שום כלום,לא שערות ערווה,לא בית שחי,לא חזה..עכשיו אחרי שנתיים עם שימוש של גלולות שנתן לי האנדוקרינולוג גלולות בשם פרוגילטון צמחו לי שיערות ערווה,וטיפה בבית שחי,והחזה גדל קצת..[עדיין לא משו שמצריך חזיה]וגם גבהתי ואני 1.67 זה מאוד מפריע לי ההתפתחות הזאת של החזה ספיציפית והלכתי אל האנדוקרינולוג אחרי תקופה שלא הייתי אצלו בטיפול כי הייתי בצבא ונתתי לגלולות צ'אנס שאולי הם יועילו להתפתחות החזה אך זה לא קרה..בכל אופן שהלכתי אליו כדי לברר על העניין הוא אמר לי שאני כבר לא בטפולו ואני צריכה ללכת לרופא נשים. שאולי יתן לי גלולות נגד הריון[לא הבנתי מה הצורך?..אלה גלולות שעוזרות להתפתחות או למה הוא התכוון?] בכל אופן שאלתי היא,האם יש עוד סיכוי שהחזה שלי יגדל איכשהו בעזרת גלולות אחרות או הורמונים,כי זה נורא מפריע לי,מה גם שמבחינה גנטית לכל נשות המשפחה שלי יש חזה גדול.. בגלל זה אני לא חושבת שהחזה שלי הגיע להתפתחות המקסימלית שלו-יש דרך לדעת את זה בכלל? בכל אופן תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוגונדיזם

ד''ר זהר לנדאו
    05/03/2009

שלום רב,
    קשה לענות על שאלתך מבלי לראות אותך, לבדוק ולראות את בדיקות המעבדה שלך.
    באופן כללי ניתן לאמר כי לאחר תום תהליך ההתבגרות מתן גלולות אינו מסייע להגדלה של השדיים.
    להבנתי, הרופא הציע לך ליטול גלולות בשל הורמוני המין אשר הן מעניקות. יש חשיבות רבה לנטילתן כדי לשמור על בריאותך הכללית.
    אני מציעה שתפני שוב לאנדוקרינולוג כדי לכוון את הטיפול.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי אז

אנונימית
    13/03/2009

איך אפשר לדעת אם נגמר תהליך ההתבגרות.? הייתי אצל רופאת נשים והיא שלחה אותי לבדיקות דם של הורמונים ולאחר מכן להמשיך ליטול את הגלולות ששאלתי אותה לגבי החזה היא אמרה שהיא לא יודעת.. מה אני אמורה לעשות? לפנות לאנדוקרינולוג אחר או להישאר ככה וליטול לגלולות ולחכות אולי החזה ימשיך לגדול [למרות שאני בטוחה שהמעט שהוא גדל זה רק בגלל שהשמנתי ]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

אנונימית
    13/03/2009

שאלתי אותה אם אני יכולה לקחת גלולות למניעת הריון בשביל ההורמונים שיש בהם[שהבנתי שיש בהם יותר הורמונים מהגלולות שאני לוקחת כעת פרוגילוטון] והיא אמרה שאין שום סיבה כי אני לא מקיימת יחסי מין....האם זה קשור? כי הבנתי שגם גלולות למניעת הריון יכולים לעזור בבעיה שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית

ד''ר זהר לנדאו
    15/03/2009

פרוגילוטון הינו סוג של גלולות המכילות את הורמני המין הנשיים: אסטרוגן ופרוגסטרון. נראה כי את מקבלת את הגלולות הללו כטיפול הורמונלי תחליפי, מאחר וגופך אינו מייצר את ההורמונים הללו.
    לדעתי עליך להמשיך במעקב גם אצל אנדוקרינולוג, במקביל למעקב אצל הגניקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי..ורק עוד שאלה

אנונימית
    16/03/2009

ראיתי את בדיקות הדם שלי עדיין לא הלכתי לרופאת נשים שתסביר לי האם הבדיקות בסדר וכו' אבל אשמח אם תוכלי את להגיד והאם התוצאות אומרות משהו על המשך הגדילה\התפתחות החזה או שלא.. תודה מראש tsh - 3.35 mIU\L[בבדיקה לפני שנתיים זה היה 2.29 אבל אז זה היה בדיקה שונה שבה הזריקו לי סינקטן(acth)] LH- 0/3 IU\L FSH- 0/3 IU\L prolactin- 224 mlul [גם שונה מהפעם הקודמת שזה היה 181] estradiol(e-2)- e2-sens תוצאה ב זה מה שרשום לא רשום שום מספר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ה FT4 תקין
    נעמה
    04/03/2009

הריון שבוע 18 אלתרוקסין 550 מק"ג עשיתי בדיקת דם לפני לקיחת הכדור האם התוצאות תקינות להריון ? FT4 9.06 (נורמה :7-17) TSH 1.21 ׁ(נורמה:0.34-5.60) נוטלת אלתרוקסין 550 מק"ג בשבוע האם ה FT4 תקין ? או שהוא קצת נמוך ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ה FT4 תקין

הוספת תגובה

• תפקודי תריס

ד''ר זהר לנדאו
    05/03/2009

שלום רב,
    הבדיקות תקינות לגמרי.
    עליך להיות במעקב הרופא המטפל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוטו ובלוטת התריס
    רוני
    04/03/2009

לפני 8 חודשים התגלה אצלי TSH 50 לאחר טיפול באלטרוקסין 50 מק"ג ירד לנורמה של 4 וכיום לאחר בדיקות דם התגלה TSH 32 THYROGLOBULIN AB 45 ANTI THYROID PEROXID 62 מה לעשות , האם להמשיך בטיפול ?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוטו ובלוטת התריס

הוספת תגובה

• השימוטו

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/03/2009

די מפתיע שרמת TSH ירדה לנורמה תוך טיפול בELTROXIN 50MIC/DAY. בכל מקרה בדיקת הנוגדנים מצביעה על כך שיש לך מחלה אוטואימונית (במקרה הזה HASHIMOTO) .
    רמת TSH של 32 מצביעה על כך שאינך מקבל מינון מספיק של ELTROXIN וצריך להעלות את המינון. על כך כדאי לשוחח עם רופא המשפחה או אנדקורינולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת בלוטת התריס
    שרה
    04/03/2009

שלום רב, אודה לכם באם תוכלו לחוות דעתכם לגבי התוצאות הבאות T3-FREE ,תוצאה 5.5 TSH 0.015 T4 FREE 24.0 אני מטופלת בהטרוקסין 100 12 כדורים בשבוע. תודה מראש על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בדיקות בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/03/2009

TSH מדוכא מצביע על כך שאת מקבלת מינון מעט גבוה של ELTROXIN. לעיתים ניתן טיפול זה בכוונה כדי לדכא את הTSH אצל אנשים שסבלו מסרטן בלוטת תריס.
    במידה והסיבה לטיפול היא רק תת פעילות בלוטת תריס יש מקום להוריד מינון ELTROXIN
    על הצורך בשינוי המינון והמינון הרצוי כדאי להתעייץ עם הרופא משפחה או אנדוקרינולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התוצאות תקינות
    נעמה
    04/03/2009

הריון שבוע 18 עשיתי בדיקת דם האם התוצאות תקינות להריון ? FT4 9.06 (נורמה :7-17) TSH 1.21 ׁ(נורמה:0.34-5.60) נוטלת אלתרוקסין 550 מק"ג בשבוע האם ה FT4 תקין ? או שהוא קצת נמוך ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם התוצאות תקינות

הוספת תגובה

• האם ה FT4 תקין להריון ?

נעמה
    04/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון מסוכרר גבוה ושימוש בלוומיר
    דליה
    04/03/2009

שלום אני מזריקה לומיר כבר כמעט שנה, כשבמשך הזמן עברתי מפעם לפעמיים ביום.. לא מצליחה להוריד A1C מתחת ל 7 האם אני צריכה לשקול החלפת אינסולין?

הוספת תגובה

• חלבון מסוכרר גבוה ושימוש בלוומיר

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/03/2009

מטרת השימוש בLEVEMIR וLANTUS הנו למנוע עליות סוכר בצום (בבוקר ובין ארוחות). האינסולין המסוכרר המבטא את ערכי הסוכר בצום וגם ערכים לאחר האוכל ולכן פרט לערכים בצום כדאי גם לבדוק את ערכי סוכר לאחר האוכל.
    רמת הסוכר הרצויה בצום הנה בין 90-130 ולאחר האוכל עד 180.
    במידה וניתן להשיג ערכים אלו באמצעות הטיפול שאת מקבלת טוב, במידה ולא ישנן הרבה אופציות טיפוליות עליהן כדאי לדבר עם האנדוקרינולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן + D
    לני
    03/03/2009

ד.נ. הומלץ לי ליטול כ-1000 מ"ג סידן. אבקש לדעת האם זה בסדר ליטול כדור אחד של קלטרייט (600 מ"ג) והשני - מולטיוויטמין המכיל 450 מ"ג סידן (בין השאר)? כל זה, כמובן, בנוסף לסידן שאני מקבל מתזונתי, שהיא עתירת סידן. ושאלה דומה - לגבי ויטמין די ( במולטיוויטמין יש גם 400 יחב"ל של ויטמין די). לני

לקביעת תור
    סגירה
    סידן + D

הוספת תגובה

• סידן וויטמין D

ד''ר זהר לנדאו
    03/03/2009

שלום רב,
    לאנשים רבים בישראל ובעולם המערבי רמה נמוכה יחסית של ויטמין D. כדי לקבוע את המינון לו את זקוקה יש צורך בבדיקת רמת הויטמין. לגבי הסידן המינון שאת מזכירה הינו המלצה כללית. במקרים של בעיות ספיגה, נטילת תרופות נוספות (כמו סטרואידים) ובעיות אחרות יש צורך לעיתים במינונים גבוהים יותר.
    כדאי לפנות לרופא המטפל להתייעץ עימו לגבי המינון המומלץ לך לאור מצבך הבריאותי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן, די, ומולטיוויטמין

לני
    04/03/2009

ד.נ. נראה שלא הצלחתי להבהיר את שאלתי. אנסה לחדד אותה. ובכן, ראשית, לא שאלתי לגבי המינון. אדרבה. ציינתי בפירוט את המינון שהומלץ לי, ומי שהמליץ עליו היה רופאי. שנית, אין מדובר במקרה שלי בהמלצה כללית, אלא בהמלצה ספציפית שנועדה לי אישית, על בסיס בדיקתי, מצבי ונתוניי האישיים. שלישית, אין מדובר במקרה שלי בסטירואידים וכו'. שאלתי עסקה אך ורק באפשרות לשלב את התוסף הייעודי עם אותו מינרל הכלול במולטיוויטמין, דהיינו באפשרות להפחית את מינון התוסף הייעודי על בסיס התחשבות בעובדה שאותו מינרל כבר כלול, במינון שציינתי, במולטיוויטמין. בתקווה שהבהרתי את שאלתי, אודה על תשובתך. לני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת סידן

ד''ר זהר לנדאו
    04/03/2009

שלום רב,
    כל עוד את מקבלת את המינון המומלץ בסך הכל ניתן לשלב את התכשירים כפי שציינת.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבליפ
    לילך
    03/03/2009

אני סובלת מסוכרת סוג 2 מזה שנים לאחרונה אני נוטלת פרבליפ להורדת כולסטרול תהיתי האם יכול להיות שהתרופה מעלה לי את הסוכר (מאז נטילת הכדור אנני אוכלת טוב)? אני עייפה מתמיד וכן יש לי דופק מואץ האם אילו תופעות מוכרות? לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרבליפ

הוספת תגובה

• PRAVALIP

ד''ר זהר לנדאו
    03/03/2009

שלום רב,
    רב האנשים הנוטלים פרבליפ אינם סובלים מתופעות לוואי, אולם יש לתרופה זו מספר תופעות לוואי ידועות וביניהן עייפות ותחושה כמו שמרגישים בזמן שפעת. שאר התופעות שאת מתארת קרוב לוודאי שאינן קשורות לתרופה אותה את נוטלת.
    אני מציעה לפנות לרופא המטפל שלך כדי לקחת מספר בדיקות דם לבירור התופעות הללו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת תריס בהריון
    נעמה
    03/03/2009

הריון שבוע 18 עשיתי בדיקת דם האם התוצאות תקינות להריון ? FT4 (נורמה :7-17) TSH 1.21 נוטלת אלתרוקסין 550 מק"ג בשבוע האם ה FT4 תקין ? או שהוא קצת נמוך ?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת תריס בהריון

הוספת תגובה

• בלוטת התריס בהריון

ד''ר זהר לנדאו
    03/03/2009

שלום רב,
    רמת ה - TSH שאת מציינת תקינה לגמרי וזהו המדד החשוב למעקב במצב של תת-תריסיות.
    לא ציינת את רמת ה - FT4.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה...! מה מצב האשכים שלי ??
    גיורא
    03/03/2009

שלום רב ד"ר !! אני בחור בן 32 בריא בד"כ אם כי הייתה לי הרגשה שאני סובל מטוסטסטרון נמוך יחסית לגילי וזאת עקב ליבידו נמוך, אוסטאופניה וירידה במסה של השרירים. במשך ארבעת השנים האחרונות רמת הטסטוסטרטן שלי היא (ng/ml 5.5 ) (האם היא בכלל תקינה לבחור בגילי? כמה צריך להיות?) ביום ראשון לקחתי זריקת אוביטרל שרופא מומחה חבר של המשפחה רשם לי לאחר ששיגעתי אותו במשך חודשים שאולי יש לי בעייה באשכים (בעבר השתמשתי בהורמונים אנאבוליים) וכעת הרמה של הטסטוסטרון עלתה ל 10.54 Ng/ml) רציתי לשאול מה מלמדת העלייה ברמת הטסטוסטרון? האם זאת עלייה נורמלית לבחור בגילי או שצריך היה להיות יותר? החשש שלי שיש לי פגיעה ב leydig cell ואי נכנס לדיכאון מהמחשבה שאצטרף אולי טיפול הורמונאלי לכל חיי וזאת למרות שלפי דעת האנדוקרינולוגים שהייתי אצלהם אין לי היפוגונאדיזם. גיורא

הוספת תגובה

• בדיקת טסטוסטרון

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/03/2009

שלום
    רמת טסטוסטרון שלך תקינה עוד לפני התחלת הטיפול.
    לדעתי אין מקום לזריקות שקיבלת לאור רמות תקינות של טסטוסטרון ויתכן קיים מסביר גנטי אשר מסביר את מסת עצם הנמוכה ומסת שריר שאינה גדולה.
    העליה של TEST לאחר קבלת הזריקה רק מראה שהאשכים שלך מסוגלים לייצר TESTOSTERONE כפי שכבר גם קודם ראינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הבדיקות
    lili
    03/03/2009

שלום רב! אני 5 שנים נשואה ואף פעם לא נכנסתי להריון. נשלחתי על ידי רופאת נשים לאנדוקרינולוג בשל הורמונים גבוהים .עשיתי בדיקות ביום 4 למחזור וגם טסט סינקטן לפי הוראה של אנדוקרינית. התוצאות מפחידות מאוד. אין לי שיער יתר, אך משקל עודף ואקנה חריפה. אני אשמח מאוד לקבל פיענוח של הבדיקות אלה. תודה! הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 1 4.20- 0.40 mIU/L 1.15 TSH 20.0- 10.0 pmol/L 16.5 T4- FREE 2 11.6- 1.1 IU/L 2.6 LH 11.3- 2.8 IU/L 5.7 FSH 3 619- 59 mIU/L 192 PROLACTIN - nmol/L ‎בעבודה. ANDROSTENEDIONE 4 1500- 0 pmol/L E2-SENS ‎תוצאה ב ESTRADIOL (E-2) 5 1500- 0 pmol/L 101 ESTRADIOL (E2) SENS. 6 5.5- 0.5 nmol/L 8.6 17-OH-PROGESTERONE 7 3.0- 0.0 nmol/L 2.5 TESTOSTERONE- TOTAL 8 10.3- 1.8 mcmol/L 12.6 DHEA SULPHATE 9 690.0- 138.0 nmol/L 317.0 CORTISOL-BLOOD 114.0- 18.0 nmol/L 12.5 SHBG 6.0- 0.1 19.9 FREE ANDROGEN INDEX 10 24.0- 3.0 nmol/L 20.3 17-OH-PROGESTERONE ( 11 1200.0- 500.0 nmol/L 701.0 CORTISOL-BLOOD (60)

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הבדיקות

הוספת תגובה

• תןצאות הבדיקות - תיקון

lili
    03/03/2009

קצת התבלבלו לי מספרים . ככה יותר נכון בסוגריים ערכי הנורמה (4.20- 0.40) 1.15 TSH ( 20.0- 10.0) 16.5 T4- FREE ( 11.6- 1.1) 2.6 LH ( 11.3- 2.8 ) 5.7 FSH (619- 59) 192 PROLACTIN ( 1500- 0) 101 ESTRADIOL (E2) SENS. ( 5.5- 0.5) 8.6 17-OH-PROGESTERONE ( 3.0- 0.0) 2.5 TESTOSTERONE- TOTAL ( 10.3- 1.8) 12.6 DHEA SULPHATE ( 690.0- 138.0) 317.0 CORTISOL-BLOOD ( 114.0- 18.0) 12.5 SHBG ( 6.0- 0.1 19.9) FREE ANDROGEN INDEX ( 24.0- 3.0) 20.3 17OH-PROGESTERONE (60) ( 1200.0- 500.0) 701.0 CORTISOL-BLOOD (60)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/03/2009

הבדיקות ההורמנוליות שלך יכולות להצביע על פגם אנזימטי די שכיח באוכלוסיה אשכנזית (אך גם אצל עדות אחרות) אשר נקרא 21OH DEFICIENCY
    מקובל לבצע גם בדיקה גנטית לאבחון המחלה ובמידה ונשאית של שני גנים פגומים ומתכננת הריון יש מקום לבדוק גם את בן הזוג כדי לדעת אם גם הוא "חולה" או נשא של המחלה מאחר ויש לכך השלכות לגבי העובר.
    במידה ואת נשאית של הפגם האנזימטי שצויין אז מדובר בפגם קל יחסית . את במעקב אנדוקריני ובמידה ולאחר הבדיקות לעיתים ניתן טיפול בסטרואידים במינון לא גבוה במטרה לדכא מעט את העודף של הורמונים גבריים אשר הנם מעט מוגברים ויכולים לגרום/לתרום לחוסר היכולת להכנס להריון.
    ללא ספק את צריכה לחזור לגינקולוג/אנדוקרינולוג אשר הפנה אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

lili
    08/03/2009

!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בבלוטת התריס בהריון
    נעמה
    02/03/2009

אני רוצה לדעת שהבנתי נכון את מה שקראתי באינטרנט לגבי TSH ו T4 : ה-TSH מופרש מהמוח, כאשר הוא גבוה מדיי זה סימן שלגוף חסר אלטרוקסין. נכון שמחקרים מראים שהעובר מושפע מ-FT4 בלבד, אבל פרמטר זה מסמל כמה אלטרוקסין פנוי מסתובב אצל האמא בדם. כל עוד ערכי הTSH תקינים המינון שהאמא מקבלת תקין. ז"א שגם אם ה TSH תקין וה T4 FREE מתחת לנורמה המינון שהאמא מקבלת תקין והכל בסדר עם העובר. הבדיקה החשובה היא TSH. יש לדאוג לרמה תקינה של TSH. רמת FT4 בהריון נוטה להיות נמוכה. מינון האלתרוקסין יקבע רק לפי ה TSH. האם הבנתי נכון ? ומה ההבדל בין T4 לבין T4 FREE ? למה תמיד בודקים T4 FREE ? מה רוצים לבדוק כמה T4 פנוי יש לאמא בדם ? למה לא בודקים כמה T4 בכלל יש בדם ? ו זה שאין לאמא T4 פנוי וה TSH תקין עדיין לא אומר שחסר לאמא T4 בדם? העובר עדיין מקבל מהאמא T4. נכון ?

הוספת תגובה

• ירדנה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/03/2009

1. אצל אישה אשר מטופלת בELTROXIN עקב בעיה ראשונית בבלוטת תריס רמת TSH הנו המדד האמין ביותר לאיזון הבלוטה ולא רמות FT4. לא סביר שTSH יהיה תקין וFT4 יהיה נמוך.
    2. ההורמון החופשי FT4 הנו ההורמון אשר זמין לכניסה לתאים. ההורמון הקשור לחלבון מהווה מעין מאגר אך הוא פחות זמין לתאים ולכן נבדקות רמות ההורמון החופשי אשר הנה מדד אמין יותר לחשיפה של תאים לT4 שהנו הורמון בלוטת תריס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור יתר(נא לא להתייחס להודעה הקוד
    ג
    02/03/2009

שלום, אני בת 27, יש לי שיעור יתר בפנים, בסנטר וקצת בלחיים, אני מאד מיואשת כי אפילציה זה מאד מאד כואב, מאד ארוך, האם יש טיפול הורמונלי ואם אז איזה? יש לי פרולקטין גבוהה שבו אני מטפלת עם דוסטיקס, מעבר לזה לפעמים בבדיקות יש לי יתר הורמנים גבריים, בדרך כלל ההורמונים חוץ מפרולוקטין תקינים, מאד מבקשת שתענו לי האם יש טיפול הורמונלי לשיעור יתר בפנים? ומה הוא הטיפול היעיל אם יש? תודה

הוספת תגובה

• שיעור יתר

ד''ר זהר לנדאו
    02/03/2009

שלום רב,
    שיעור יתר הינו אחד המצבים בהם טיפול תרופתי בלבד בדרך כלל אינו מספיק.
    בכל אופן, יש אפשרות לטפל על ידי גלולות שונות, למניעת הריון, המפחיתות את פעילות הורמוני המין הגבריים (הקיימים באופן נורמלי בכל אישה).
    עליך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי אפשרות זו. חשוב לציין כי לא תמיד ניתן לטפל בתרופות הללו.
    בנוסף אני מציעה לפנות למכון להסרת שיער להתייעץ עימם לגבי האפשרויות הבאות בחשבון.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר נמוך
    מיכל
    02/03/2009

שלום, אני בת 27 ולאחרונה גילו לי סכרת (עוד לא ידוע איזה סוג). אני לוקחת רק חצי כדור של גלוקומין בערב (ללא אינסולין) ואני די מאוזנת. בבוקר אכלתי ארוחה שהיה בה סוכר. לאחר שעתיים רמת הסוכר שלי הגיעה ל- 225. אחרי שלוש שעות (שבהן עשיתי הליכה של שעה בקצב הליכה) רמת הסוכר שלי הייתה 56 (בדקתי 3 פעמים בכדי לוודא את התוצאה). רציתי לשאול איך ייתכן שרמת הסוכר הייתה כל כך נמוכה כי אמרו לי שגלוקומין לא יכול לגרום להיפו. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר נמוך

הוספת תגובה

• סוכר נמוך

ד''ר זהר לנדאו
    02/03/2009

שלום רב,
    כפי שציינת גלוקומין (או מטפורמין) אינו גורם לרמת סוכר נמוכה.
    רמת סוכר זו שאת מציינת אינה מסוכנת, ונגרמה קרוב לודאי בשל הפעילות הגופנית שעשית.
    לעיתים בהתחלה במהלך הסוכרת יש תגובה מוגברת של הפרשת אינסולין לאחר ארוחה.
    בשלב זה אני מציעה שתמשיכי לעקוב אחר רמות הסוכר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך המוגלובין בשימוש עם לנטוס
    טליה
    02/03/2009

רציתי בבקשה לדעת מה המדד הנורמאלי להמוגלובין עבור מי שמשתמש באינסולין לנטוס (אציין סכרת 1).

הוספת תגובה

• ערך HbA1c

ד''ר זהר לנדאו
    02/03/2009

שלום רב,
    אני מניחה ששאלתך מתייחסת לרמת המוגלובין A1C.
    רמת יעד לאיזון אינה תלויה בסוג האינסולין בו משתמשים.
    אין רמת יעד אחידה לכל הסוכרתיים. היעד נקבע לפי הגיל, הבעיות הרפואיות הנלוות, היסטוריה משפחתית ועוד.
    באופן כללי ניתן לאמר כי אנו שואפים לרמת HbA1c נמוכה מ - 6%, אך ללא תופעות לוואי (בעיקר הכוונה לאירועי היפוגליקמיה).
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה