פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קשרית בבלוטת המגן בבחור, ברקע קרינה
    גלעד
    22/03/2009

שלום רב אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל. ללא מחלות ידועות, ללא תרופות קבועות. עקב בלוטות רגישות מתחת ללסת ( אולי עקב טיפולי שיניים ) הופנתי על ידי אא"ג לבדיקת US צוואר. הרופא כתב בהפניה שלא נמושו בלוטות. בUS צוואר מלפני חודש נמצא כך: בלוטת מגן: "שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס הודגמו בגודל תקין, עם קשריות קטנות בודדות בשתי האונות בגודל 0.4 ס"מ - למעקב". כל יתר הבלוטות בUS צוואר היה כתוב תקין. ב US צוואר חוזר מהיום נמצא כך: בלוטת המגן - "אונה ימנית גודל ומרקם תקין פרט לשתי קשריות היפואקואיות כ 0.4 ס"מ" "אונה שמאלית גודל ומרקם תקין. פרט לציסטה זעירה כ 0.2 ס"מ". איסטמוס לא מעובה "הודגמו מספר קשריות לימפה תת לסתיות בצורה תקינה הגדול בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ". לגבי הממצא בבלוטת המגן. ברצוני לציין כמה דברים לפני 3 שנים בוצע לי US צוואר בגלל שרופא המשפחה חשב שבלוטות צוואר מוגדלות. הכל יצא תקין ולגבי בלוטת המגן היה כתוב "אינה מוגדלת, מרקם אחיד". לא היה צורך במעקב ולא צוין שם קשריות כמו ב US שעשיתי אתמול. כמו כן אציין שבצ'ק אפ תקופתי, שאני עושה אחת לשנתיים וביצעתי לפני 4 חודשים, כל בדיקות הדם המקיפות היו תקינות - סוכר כימיה ספירת דם CRP - הכל היה תקין TSH תקין = 1.3 , בנוסף אציין שבגילאים 20-27 , לאחר תאונת דרכים ועקב כאבים כרוניים בצוואר ועמוד שדרה ביצעו לי 4פעמים!! CT של הצוואר, כ 10פעמים צילומי צוואר, 3 פעמים מיפוי עצמות ועוד 3סיטי של הגב, הבטן והראש. הכל יצא תקין. כל רופא שלח מחדש לצילומים עדכניים. רנטגונולוג אמר לי לפני כמה שנים שנחשפתי לקרינה רבה יחסית של 150 MSV שזה כמו 15 בדיקות סיטי בטן וכמו אלפי צילומי חזה. בשנים האחרונות יש שיפור בכאבים ואני בכושר טוב יותר ומרגיש בסדר. לגבי הקשריות. קראתי שקשריות בבלוטת המגן הן פחות שכיחות בגברים ואם הן כבר מופיעות בגבר אז הסיכוי שהן סרטניות הוא גדול פי 3 מאשר בנשים ומגיע ל כ 30 אחוז. כמו כן קראתי שלמי שיש קשריות ויש ברקע חשיפה לקרינה בגיל צעיר הרי שהסיכון שהן סרטניות גבוה יותר. בנוסף, כאמור הקשריות הן היפואקואיות וב US צוואר לפני 3 שנים לא היה ממצא של קשריות. לאור כל הפרמטרים האלה הגעתי למסקנה מצערת שכנראה רוב הסיכוי שמדובר בסרטן ושזה לפחות 50-70 אחוז סיכוי. זה מטריד אותי מאוד במיוחד היות ויש לי תינוק קטן בבית ובשנים האחרונות סוף סוף יש שיפור בכאבי הצוואר וגב. מה דעתך ? האם החישוב שלי שכנראה זה 50-70 אחוז סרטן הוא נכון? מה לעשות ומה הערכתך הכנה לגבי הסיכון. בתודה רבה! דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאייל

ד''ר זהר לנדאו
    22/03/2009

שלום רב,
    הקשריות שנצפו בבלוטת התריס שלך קטנות מאד, ובדרך כלל בגודל כזה יש צורך במעקב על ידי US בלבד. קשריות בבלוטת התריס הינן ממצא שכיח ביותר. גם הציסטה המתוארת הינה קטנה ביותר.
    קשריות לימפה תת לסתיות מופיעות במצבים רבים בנאליים כמו דלקת של דרכי הנשימה העליונות וכו'.
    עליך לפנות לאנדוקרינולוג שיסתכל על צילומי ה-US וישווה ביניהם. לפי מה שאתה מתאר קרוב לודאי כי מדובר בממצאים אקראיים ושפירים לגמרי.
    אנא פנה לאנדוקרינולוג המטפל כך שיוכל להסתכל על כל הנתונים שלך וימליץ על המשך טיפול ומעקב.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

ליאת א
    18/04/2009

תודה רבה על תשובתך!!

אשמח לחוות דעתך האם שימוש בחומצה אלפא ליפואית ובשמן פשתן יכול לעצור התפתחות
    קשריות בבלוטת המגן והפיכתם לממאירות?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן פשתן

ד''ר זהר לנדאו
    18/04/2009

שלום רב,
    איני יודעת על קשר בין שימוש בחומצות שומן ושמן פשתן ומניעת ממאירות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• T4
    נעמה
    22/03/2009

למרות שכתבתם לי שזה בסדר ש T4 נמוך בהריון כל עוד ה TSH תקין , עדיין נלחצתי היום מהתוצאות של בדיקת הדם שעשיתי : T3-TOTAL 1.93 NMOL/L ( 1.34- 2.73 FREE T4 7.56 PMOL/L ( 7.00- 17.00 TSH 1.36 MIU/ML ( 0.34- 5.60 האם אני יכולה להיות רגועה במאה אחוז שהעובר שלי מקבל מספיק T4 ? אני בשבוע 20 אני נוטלת 550 מ"קג אלטרוקסין בשבוע .

לקביעת תור
    סגירה
    T4

הוספת תגובה

• איילת

ד''ר זהר לנדאו
    22/03/2009

שלום רב,
    רמת ה - TSH שלך תקינה לגמרי. אנו מכוונים את מינון האלטרוקסין לפי רמת ה - TSH.
    נראה כי הבדיקות שלך תקינות.
    אנא פני לאנדוקרינולוג המטפל כדי שייראה גם את התוצאות הקודמות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת TSH לאחר לידה
    ליאור
    22/03/2009

שלום רב, בדיקת דם שערכתי, כחודשיים וחצי לאחר לידה הראתה תצואות של: mIU/L <0.03 TSH pmol/L 7.1 T3- FREE pmol/L 26.2 T4- FREE ng/ml 81.0 FERRITIN אני מטופלת באלטרוקסין (100 מ"ג ליום) כיון שבלידה קודמת בלוטת התריס נכנסה למצב של היפר ואח"כ לתת פעילות. נאמר לי שמצב זה יחזור ונראה לי שאכן כך. שאלתי היא - עד שאגיע לרופא המטפל, האם עלי להפסיק לחלוטין את לקיחת האלטרוקסין או רק להפחית? שאלה נוספת - האם מצב זה יכול לפגוע בהנקה - באיכות החלב או בתינוק? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    רמת TSH לאחר לידה

הוספת תגובה

• תפקודי בלוטת התריס לאחר לידה

ד''ר זהר לנדאו
    23/03/2009

הבדיקות שלך מורות על יתר פעילות של בלוטת התריס.
    בשלב זה נראה שכדאי להוריד את מינון האלטרוקסין.
    בעיה זו אינה פוגעת באיכות החלב שלך ובהנקה. מעט מאד מהורמוני בלוטת התריס מגיעים לחלב האם. אין פגיעה בתינוק במצב זה ואת יכולה להמשיך להניק.
    אנא פני בהקדם לרופא המטפל שלך לניטור מינון האלטרוקסין.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטואפניה קלה
    דינה
    22/03/2009

אני בת 52 בבדיקת צפיפיפות עצם אוסטואפניה קלה בבדיקות דם ויטמין D 20 NG/ML קלציום 8.5 MG/DL אני רזה עוסקת בספורט ומקבלת מחזור חודשי. לפני שנה חליתי בסרטן השד עברתי רק כריתה ושיחזור לא לוקחת טומקסיפן - לא מעונינת. האם עלי לקחת תוסף של ויטמין D וסידן ואיזה חברה ממולצת ומהו המינון

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטואפניה קלה

הוספת תגובה

• אוסטאופניה קלה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/03/2009

הרמה של ויטמין D הרצויה היום היא 30 נ"ג/ד"ל ולכן מומלץ לקחת ויטמין D.
    לגבי סידן: בסה"כ התזונה שלך אמורה להכיל כ1200 מ"ג סידן ליום ובמידה ולא אז השלמת החסר ע"י תוספת של כדור סידן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר רוזני

דינה
    22/03/2009

איזה מינון עלי לקחת ומה שם התוסף או התרופה אני מעונינת לקחת רק ויטמין D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    אודי סאסי
    22/03/2009

בת 28 אחרי לידה 8 חודשים לפני חודשיים היה לי מין כאב כמו "גולה " בגרון ותופעת גירודים. רופא עור נתן לי בדיקות דם כלליות ויצא לי TSH 9.93 T4 -11.2. אולטרסאונד של הבלוטה תקין רופאת משפחה נתנה לי אלקטרוסין 25 מ"ג. עדיין לא לקחתי כי הבנתי שזה כדור שאם מתחילים לקחת אותו הוא לכל החיים. 1.האם הגירודים נובעים מחוסר איזון בבלוטה.? 2.האם עצם הכאב מו "גולהבגרון לפני חודשיים בערך היה איזה שהיא דלקת? 3.אם אני יקח את הכדור זה יהיה זמני או לכל החיים? 4.איך אני ידע אם אני חווה דלקת של אחרי לידה בבלוטה?מה יאשר זאת? הרבה שאלות ...מכיוון שאני ממש מוטרדת אשמח אם תענו לי תודה על עבודת הקודש באתר.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• ליאת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/03/2009

שלום ליאת

איני חושבת שהתופעה של גרד וגולה בצוואר היו קשרות לבלוטת התריס (הרי גם US תקין)
    לגבי TSH 9.9 הנו בהחלט ערך מוגבר. במידה ואינך מתכננת הריון קיימת אופציה של לחזור על הבדיקה כעבור חודש ובמידה וקיימת עליה או אפילו אם לא קיימת מגמת ירידה משמעותית אז יהיה מקום לטיפול בELTROXIN
    בכל מקרה אין זה טעות להתחיל טיפול ולאזן את הבלוטה במיוחד מאחר ואת אישה צעירה בגיל הפוריות ורצוי שתפקודי בלוטת תריס יהיו מאוזנים בעיקר לפני הכניסה להריון ובטרימטסר הראשון להריון.
    האם העליה של TSH נובעת מדלקת של הבלוטה - אפשר לבדקו נוגדנים לבלוטת תריס: THYROID PEROXIDASE ANTIBODY AND THYROBLOBULIN AB
    הדלקת שמופיעה לאחר הלידה מתבטאת בהפרעה בתפקוד בלוטת תריס ולא בגרד או נפיחות בבלוטה.
    מקווה שעניתי על מרבית השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה-ועוד שאלה ברשותך...

אודי סאסי
    23/03/2009

אם אני יתחיל עם הכדורים כעת,יש סיכוי שזה לכל החיים או שאני יוכל להפסיק כשהבלוטה תתאזן? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

פיצפונת
    20/05/2009

למה לא עונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בELTROXIN

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/05/2009

שלום,
    מתנצלת, לא ראיתי את השאלה.
    הטיפול בELTROXIN הוא טיפול אשר משלים את ההורמון החסר אך לא מתקן או גורם לבלוטה לעבוד לכן כאשר הבלוטה מתאזנת אז זה פשוט אומר שצריך להמשיך אותו מינון.
    לפי שיקול הרופא המטפל אפשר לאחר שנה-5 שנים להפסיק טיפול ולבדוק רמות TSH.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בלנטוס חודשי בקרב ילדים
    כרמלה
    21/03/2009

בוקר טוב, רציתי לדעת האם הלנטוס במינון החודשי מאושר לשימוש גם אצל ילדים בני 11?

הוספת תגובה

• לנטוס

ד''ר זהר לנדאו
    21/03/2009

שלום רב,
    אנא הבהירי למה כוונתך ב"לנטוס במינון החודשי".
    התכשיר הקיים בשוק הינו אינסולין הניתן פעם ב - 24 שעות ופעיל במשך זמן זה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם היפו????
    כרמלה
    21/03/2009

בחודש האחרון אני חווה הרבה ארועים של היפו ומשיחות עם אנשים (לא עם הרופאה שלי) המליצו לי לנסות ולעבור להזרקה במקום משאבה. אודה לדעתך המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם היפו????

הוספת תגובה

• מעבר לזריקות

אילנה
    21/03/2009

עד שתגיע החוו"ד המקצועית, איך שאני רואה את זה, כיום ומניסיון של אנשים, עדיף לעבור להזרקות אינסולין שעדיפות על משאבה.. הן מבחינת נוחות השימוש (כן כן, זריקה אחת ביום זה נקרא נוחות) והן מבחינת המגמה של קופות החולים לעודד שימוש באינסולין בהזרקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירועי היפוגליקמיה

ד''ר זהר לנדאו
    21/03/2009

במתן אינסולין במשאבה אין יותר אירועי היפוגליקמיה בהשוואה למתן זריקות, יש הטוענים כי עם משאבה פחות אירועי היפוגליקמיה.
    יתכן ויש צורך לעשות שינויים ברמת האינסולין הבזאלי או ביחס בין אינסולין לפחמימה.
    הסיבה העיקרית למעבר לטיפול במשאבה הוא הטבה באיכות החיים. ניתן להיות מאוזנים מצויין הן על ידי זריקות והן על ידי אינסולין.
    אם המשאבה באופן כללי נוחה לך הייתי מציעה קודם כל לעשות את השינויים שציינתי קודם ורק אז להחליט מה עדיף לך.
    התייעצי עם הרופא המטפל שלך.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס וסכרת
    יעקב
    20/03/2009

שלום, לפני שלוש שנים גילו אצלי סכרת 2, ככה"נ כתוצאה מהשמנת יתר. אני חולה פסוריאזיס ומשתמש במשחה סטרואידית ובמקביל מזריק אינסולין פעם ביום ומצליח לשמור על רמות סוכר תקינות ל-24 שעות. אני מפחד שיש איזושהי סתירה בין המשחה שאני משתמש בה לבין הזרקת האינסולין.. האם יש לי ממה לחשוש?

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס וסכרת

הוספת תגובה

• יעקוב

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/03/2009

שלום יעקוב
    הטיפול בסטרואידים בPSORIASI S הוא אמנם מקומי אך קיימת גם ספיגה שלו ולכן חשוב באיזו תדירות אתה משתמש בתרופה אך בראש ובראשונה בשטח הגוף הנמרח. אם מדובר באיזורים קטנים יחסית אז הספיגה הסיסטית אינה גדולה.
    ללא ספק אם מדבר בשטחי גוף גדולים והשימוש הנו יומם יומי יש לכך השפעה על רמות הסוכר אם כי הרבה פחות מאשר אם היית מקבל את הסטרואידים בצורת כדורים.
    מה שחשוב הוא האיזון של הסוכרת שלדבריך תקין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התוצאות תקינות
    נעמה
    20/03/2009

T3-TOTAL 1.67 NMOL/L ( 1.34- 2.73 FREE T4 9.01 PMOL/L ( 7.00- 17.00 TSH 0.97 MIU/ML ( 0.34- 5.60 האם הבדיקות תקינות ? האם T4 ו TSH תקינים ? ותודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם התוצאות תקינות

הוספת תגובה

• איילת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/03/2009

התוצאות תקינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בתפקוד המיני
    ארז
    20/03/2009

שלום רב, אני חולה סכרת סוג 2 בן 58 וכנראה סובל מהמחלה כבר כעשר שנים. היום אני די מאוזן למרות זאת אני סובל מבעיות בתפקוד המיני שהלכו וגברו. קראתי שיתכן וחלה ירידה בהורמון טסטוסטרון ויש לי גם הרגשה שכך הדבר. אבל שמעתי גם שצריך להיות זהיר בטיפולי הורמונים מחשש להגברת הסיכון למחלת הסרטן. אף פעם הרופאה שלי לא בדקה את הטסטוסטרון ולא הציעה לבדוק. הייתי רוצה לדעת עם כדאי לבקש ממנה לבדוק זאת ואם כדאי לקבל טיפול הורמונלי כזה או אחר. מה אפשרי ומה הסיכונים ומה כדאי בנושא זה? בתודה מראש, ארז

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בתפקוד המיני

הוספת תגובה

• בעיות בתפקוד המיני

ד''ר זהר לנדאו
    20/03/2009

שלום רב,
    בעיות בתפקוד המיני הינן בעיות שכיחות ביותר.
    לעיתים נגרמות בשל בעיה הורמונאלית , לעיתים בשל בעיות בכלי דם כמו בסוכרת, יתר ל"ד וכו'.
    יש מקום לקחת רמת טסטוסטרון והורמונים נוספים כדי לברר את מקור הבעיה, ולטפל בהתאם.
    יש היום אפשרויות טיפוליות מצויינות בבעיה זו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביחס לסיכונים בטיפול ההורמונלי

ארז
    20/03/2009

קודם כל תודה על התשובה המהירה והמעודדת. ברצוני לדעת האם הטיפולים ההורמונלים, אין בהם סכנה לסרטן ואיך נמנעים מהסכנה... בברכה, ארז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי

ד''ר זהר לנדאו
    20/03/2009

במידה והורמון המין הגברי (טסטוסטרון) אינו מופרש בצורה תקינה, ניתן לתת אותו על ידי זריקה.
    מאחר ומדובר בטיפול תחליפי, ככל הידוע, הוא אינו כרוך בסיכונים מיוחדים.
    בכל אופן טיפול תחליפי ניתן רק לאחר בירור מספק.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות חזה
    אנונימית
    20/03/2009

מה דרוש להתפתחות תקינה של החזה? ובמקרה של היפוגונדיזם שהגוף לא מפריש את ההורמונים הנחוצים איזה טיפול מתאים במקרה הזה כזה? האם בטיפול הורמונלי חלופי כמו פרוגוליטון-במינון רגיל כלומר כדור אחד כל יום ניתן להגיע לגודל המקסימלי של החזה שמיועד ע"פ הגנטיקה וכו'? אני שואלת כי אני רוצה לדעת אם זה הטיפול המתאים כי אני אמנם ראיתי התפתחות חזה מאז שהתחלתי לקחת את הגלולות מגיל 17 כיום אני בת 20) אבל מאוד מאוד מינימליות.. שאלתי היא אם זה יכול לעזור לשנות את הגלולות לגלולות למניעת הריון למשל שיש בהן יותר הורמונים אפילו בגלולות עם ההורמונים הנמוכים כמו פמינט והרמונט אני סבורה שיש יותר הורמונים[אסטרוגן]מאשר בפרוגילוטון אז אולי זה יכול לעזור יותר להתפתחות החזה מכיוון שיש לי חזה קטן בקושי מידה B לעומת בנות משפחתי שיש להן חזה גדול.. אז בגלל זה אינני מבינה למה זה.. האם זה ככה לכל מי שעם הבעיה הזו היפוגונדיזם או שזה לא קשור? אשמח לתשובה בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות חזה

הוספת תגובה

• לאנונימית

ד''ר זהר לנדאו
    20/03/2009

האסטרוגן גורם להתפתחות המינית ולהתפתחות השדיים, אולם כאשר ההתפתחות המינית הושלמה מתן אסטרוגן אינו גורם לגדילה של השדיים.
    אמנם יש מרכיב גנטי בגודל השדיים, אך לא תמיד הנטיקה פשוטה. גודל השדיים של נשים אחרות במשפחתך לא בהכרח קובע את גודל השדיים שלך.
    במידה וההתפתחות המינית שלך הושלמה וגודל השדיים מאד מטריד אותך יש לבדוק אפשרויות אחרות.
    התייעצי עם הרופא שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות חזה

אנונימית
    20/03/2009

אבל איך אפשר לדעת אם ההתפתחות המינית הסתיימה? ואיזה אפשרויות אחרות יש? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות חזה

ד''ר זהר לנדאו
    20/03/2009

שלום רב,
    הרופא שלך יתרשם מהבדיקה הגופנית ומבדיקות הדם ויוכל לאמר אם ההתפתחות המינית הסתיימה או לא.
    אם ההתפתחות הסתיימה אזי כדי להגדיל את השדיים יש צורך בחזיה מרופדת או ניתוח להגדלת שדיים.
    בכל אופן תתייעצי עם רופא, שיבדוק אותך, לפני שאת עושה כל צעד נוסף.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי אז לפי בדיקות הדם

אנונימית
    20/03/2009

הללו מה אפשר לומר בנושא ?? tsh - 3.35 mIU\L LH- 0/3 IU\L FSH- 0/3 IU\L prolactin- 224 mlul estradiol(e-2)- e2-sens או שבודקים את זה אחרת.. שוב תודה רבה לך על התגובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוטו וגלולות
    מורן
    19/03/2009

שלום, לאחרונה גילו אצלי את השימוטו, שאלתי היא האם הפסקה של גלולות למניעת היריון יכולות לעזור במצב זה? האם הגלולות מזיקות?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוטו וגלולות

הוספת תגובה

• האשימוטו וגלולות

ד''ר זהר לנדאו
    20/03/2009

שלום רב,
    אין קשר בין גלולות להאשימוטו, פרט לכך שבעיה זו שכיחה יותר בקרב נשים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פיעלות
    נעמה
    19/03/2009

T3-TOTAL 1.67 NMOL/L ( 1.34- 2.73 FREE T4 9.01 PMOL/L ( 7.00- 17.00 TSH 0.97 MIU/ML ( 0.34- 5.60 THYROG.ABS <20 IU( 0.00- 40.00 ANTI TPO ABS 115.00 IU/ML ( 0.00- 35.00 בהריון שבוע 21 נוטלת אלטרוקסין 550 מ"קג בשבוע, לפני ההריון נטלתי 350 מק"ג בשבוע האם לאור הנתונים הנל אפשר להסיק שיש לי תת פעילות בבלוטת התריס ממקור מרכזי ? ואם כן מהם דרכי הטיפול בתת פעילות ממקור מרכזי ?

לקביעת תור
    סגירה
    תת פיעלות

הוספת תגובה

• תת תריסיות

ד''ר זהר לנדאו
    20/03/2009

אילת שלום,
    מהנתונים הללו לא ניתן לאמר שיש לך תת פעילות מרכזית.
    נראה כי יש לך תת פעילות בשל בעיה קלה בבלוטת התריס.
    בכל אופן עליך להתייעץ עם הרופא שלך תןך הסתכלות מקיפה על כל הבדיקות שלך מהעבר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת אלטרוקסין
    נעמה
    19/03/2009

האם יש השפעה על הבלוטה באופן שבו אני פורסת אני המינון לאורך השבוע ? הרופא החליט שאני אקח 550 מ"קג בשבוע . האם זה משנה אם אני אקח 100,100,100,100, 50 , 50 , 50 או שאני אקח 100, 100, 100 , 100, 100, 50, ויום אחד לא אקח כדור. האם החלוקה של האלתרוקסין במשך השבוע משפיעה על הבלוטה ?

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת אלטרוקסין

הוספת תגובה

• נטילת אלטרוקסין

ד''ר זהר לנדאו
    19/03/2009

נעמה שלום,
    זמן מחצית החיים של האלטרוקסין ארוך, לפיכך את יכולה לקחת את האלטרוקסין בדרך שהצעת.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם הרמונלית
    בחור
    17/03/2009

שלום אני בחור כבן 23 עשיתי בדיקת דם הרמונלית וקיבלתי את התוצאות לפי רופא המשפחה הבדיקה תקינה ואין ממה לחשוש .. אולם אחרי שבקדתי את התוצאות בעזרת האינטרנט יש כמה תוצאות מדאיגות במיוחד : LH - 3.1 IU/L אולם לפי האינטרנט לגבר תקין הערך צריך להיות בין 7-24 TESTOSTERONE- TOTAL 16,1 MICROmol/L את האמת אני מרגיש שיש אצלי משיוהו לא תקין וזה בגלל גודל האשכים הקטינים שלי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם הרמונלית

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת הורמונים

ד''ר זהר לנדאו
    17/03/2009

שלום רב,
    הבדיקות נראות תקינות.
    כדאי לפנות לאנדוקרינולוג כדי שיתרשם מגודל האשכים ויראה אם יש בעיה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה