פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פער זמנים מותר בין זריקה לזריקה?
    יגאל
    16/03/2009

שלום הרופא היום שינה לי את סוג האינסולין מהומולין 70/30 להומולוג 50 מיקס. שאותו אני נדרש להזריק לפני כל ארוחה. שלוש זריקות של 12 יחידות כל זריקה. בשישי ושבת אני מתעורר בשעות הצהריים. כך שהארוחת הבוקר מוגשת בצהריים. ארוחת צהריים מאוחר בערב. וכך שלא נותר לי מן ארוחת הערב. דאז הזרקתי פעמיים בלבד. השאלה שלי כמה שעות צריך לעבור מזריקה לזריקה? אני רוצה לדעת אם יש אפשרות לחלק את הארוחות בזמנים הקיימים בימים יחודיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יגאל

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/03/2009

שלום יגאל
    בדומה לטיפול ב70/30 גם הטיפול בהומלוג 50 אינו מאשר גמישות רבה מאחר והוא מכיל אינסולין בעל פעולה מהירה ואינסולין בעל פעולה לטווח בינוני.
    במידה ואינך אוכל אז אין מקום לתת את הזריקה. הבעיה היחידה היא שבאותו יום אתה מקבל מעט יותר מן האינסולין לטווח בינוני והשאלה אם זה ישפיע על ערכי סוכר בצום בבוקר או לפני ארוחות.
    אתה לא צריך לאכול יותר ארוחות בזמן נתון כדי לאכול יותר. תוכנית אשר מאפשרת יותר גמישות הנו מתן של 4 זריקות: אינסולין לטווח ארוך וזריקה של אינסולין מהיר לפני כל ארוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תירואיד וכאבי שרירים
    לאה
    16/03/2009

שלום רב, בת 70, התגברות כאבי שרירים לאחרונה. מה ניתן ללמוד מהשינוי הבא בבדיקות ה- TSH שבוצעו בשנתיים האחרונות (קופ"ח כללית): 8/2006- mIU/L5.38 (גבולות: 0.35-4.2) 5/2008- mIU/L2.80 1/2009- mIU/L0.85 מה אפשר ללמוד מהירידה הזו בערכים (גם אם בגבולות הנורמה)? אגב, לפני מספר ימים נבדקתי שוב ל- TSH והתוצאה הפעם- mIU/L 2.46 . תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תירואיד וכאבי שרירים

הוספת תגובה

• לאה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    16/03/2009

בסה"כ תפקודי בלוטת תריס תקינים כולל הבדיקה האחרונה.
    לעיתים קיימת ירידה של TSH עם הגיל עקב "קשרים" בבלוטת תריס אשר מייצרים את ההורמון בצורה אוטונומית. קשרים אלו נקראים קשרים חמים ולעיתים עם השנים או לאחר חשיפה ליוד יכולה להתפתח פעילות יתר של בלוטת תריס.
    בסה"כ הבדיקה תקינה ובהחלט אינה מסבירה את כאבי השרירים.
    ישנן תרופות כגון סטטינים (סימבסטטין, ליפיטור, קרסטור) אשר עלולות לגרום לכאבי שרירים, לעיתים מעבר לתרופה אחרת משפרת את המצב. כמן כן מומלץ לבדוק רמות של ויטמין D

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת הריון
    נירית ללוש
    16/03/2009

שלום ! אני בשבוע ה-25 להריוני וסובלת מסכרת מאוד קשה,אני מזריקה אינסולין פעמיים ביום ,אך ערכי הסוכר עומדים בין 200ל300 ,רוב היום איני מתפקדת ושוכבת במיטה הרופאה במרפאה להריון בסיכון אישרה לי שמירה אך ביטוח לאומי מערים קשיים האם הגיוני שבמצבי הקשה והלא מאוזן לא יאשרו לי גימלה לשמירת הריון? שאלה נוספת זהו הריוני השני אם בעתיד ארצה להיכנס להריון נוסף יש בכך סכנה? תודה נירית

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריון

הוספת תגובה

• נירית

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    16/03/2009

שלום נירית

בהחלט איזון לא מספיק טוב של ערכי סוכר אשר דוקא בהריון צריכים להיות מאוזנים היטב. די קשה לאזן סוכרת קשה באמצעות שתי זריקות ליום. לרוב מזריקים יותר פעמים ביום או עוברים לטיפול במשאבת אינסולין.
    לגבי העיניין עם הביטוח הלאומי איני מתמצאת בפרטים וכדאי לשאול אותם.
    האיזון של הסוכרת במשך ההריון חשוב בראש ובראשונה לעובר אך גם לאם. השאלה אם קיימת פגיעה עינית או כיליתית או יל"ד.
    אלו בהחלט נושאים לדיון עם הגינקולוג/אנדוקרינולוג אשר מטפל בך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת סוכרת
    שגית
    15/03/2009

שלום האם זה נכון שיש אפשרות למנוע סוכרת? כי מישהו אמר לי שזה בעיקר גנטי. בהנחה שלא רק הגנטיקה קובעת, האם ההשפעה היא מצטברת? כלומר, אם הבדיקות שלי מראות רמת כולסטרול, שומנים בדם וסוכר תקינים. אבל אני אוכלת שוקולד וגלידות (לא בהגזמה פראית אבל גם ללא בקרה רצינית. אני יכולה להגיע במצטבר ל-400 גרם שוקולד מריר בשבוע. ובקיץ ל-2 ליטר גלידת שוקולד בשבוע) האם אני מעלה את הסיכוי שלי לחלות בסוכרת בעוד כך וכך שנים? (אין לי עודף משקל וכאמור, בדיקות תקינות... ואני מתעמלת באופן קבוע) או שזה לא ישנה מה אעשה היום, המטען הגנטי הוא שיקבע אם אקבל סוכרת? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת סוכרת

הוספת תגובה

• מניעת סוכרת

ד''ר זהר לנדאו
    15/03/2009

שלום רב,
    סוכרת מסוג 2 הינה מחלה הנגרמת בשל גורמים רבים: סביבתיים וגנטיים. באופן חד משמעי יש מקום חשוב לאורח החיים במניעת סוכרת. חשוב לשמור על אורח חיים בריא, משקל תקין, תזונה נבונה ופעילות גופנית כחלק שגרתי מסדר היום. הדברים הללו חשובים בעיקר לאנשים עם סיפור משפחתי של סוכרת.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בבלוטת התריס בהריון
    נעמה
    15/03/2009

יש לי תת פעילות בבלוטת התריס . אני בהריון שבוע 20. נוטלת אלתרוקסין 550 מקג בשבוע . היום עשיתי בדיקת דם . האם התוצאות תקינות ? T3 1.81 ( מסגרת 1.34-2.73) T4 8.83 (מסגרת 7.00-17.00) TSH 1.31 (מסגרת (0.34-5.60) האם ה T4 תקין ? האם יש צורך להעלות את המינון של האלתרוקסין ?

הוספת תגובה

• תפקוד בלוטת התריס

ד''ר זהר לנדאו
    15/03/2009

הערכים שאת מציינת הם תקינים.
    אנו מנטרים את מינון האלטרוקסין בעיקר לפי TSH.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת 1 - שינוי טיפול
    כרמלה
    13/03/2009

השבוע החלטתי שנמאס לי מהמשאב שמחוברת אלי והחלטתי לעבור להזרקה של לנטוס. הרופאה אמרה לי שאין בעיה לעבור אך רציתי לדעת מתי ממומלץ להזריק , הכוונה באיזה שעות משעות היום? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת 1 - שינוי טיפול

הוספת תגובה

• סוכרת מסוג 1

ד''ר זהר לנדאו
    14/03/2009

שלום רב,
    ניתן להזריק לנטוס בכל שעה משעות היום. הכוונה להזריק בשעה קבועה ביממה.
    הבחירה מתי להזריק צריכה להיעשות לפי בחירתך ולפי אורח החיים שלך. למשל, אם את נוהגת להתעורר בשבת בשעה מאוחרת יתכן ויותר מתאים לך להזריק בערב, כדי שלא תצטרכי להתעורר בשבת לקחת זריקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי ל"חיסול" בלוטת התריס
    שושי
    13/03/2009

שלום, אחת האופציות שהציע הרופא לבעלי לשקול היא ל"חסל" את הבלוטה ע"י יוד רדיואקטיבי. לפני כן כמובן יבוצע מיפוי של הבלוטה. האם יש לכך תופעות לוואי מלבד העובדה שיש לקחת באופן קבוע כדור ? האם ישנם סיבוכים לפעולה כזאת? מה המגבלות שיש לאחר מכן ? בידוד ? האם תהליך כזה פוגע באונות ? ואם אפשר לקבל קצת יותר אינפורמציה על כל התהליך הזה. תודה שושי

הוספת תגובה

• טיפול ביוד רדיאוקטיבי

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    13/03/2009

טיפול ביוד רדיאואקטיבי
    הטיפול ביוד רדיאואקטיבי הנו טיפול יעיל ובטוח לפעילות יתר של בלוטת תריס. הסיכון להתפתחות תת פעילות של הבלוטה והצורך בטיפול משלים בELTROXIN תלוי בסיבה לפעילות יתר. הסיכון לתת פעילות גבוה יותר ממידה ומדובר במחלת GRAVES לעומת אם קיים קשר חם של בלוטת תריס (קשר אשר מייצר את הורמוני הבלוטה בעודף)
    הטיפול לניתן למעלה מ-40 שנה. פרט לצורך בבידוד כדי לא לחשוף את הסביבה לקרינה (בעיקר נשים בהירון וילדים), תופעות לוואי הנן נדירות. לעיתים יכולת להווצר דלקת של הבלוטה עם מעט תחושת כאב בצוואר והחמרה קלה חולפת של הפעילות יתר. לכן הרבה פעמים משלבים טיפול בחוסמי ביטא לטיפול.
    תופעות מאוחרות הנה רק הופעת תת פעילות של בלוטת תריס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזול
    טל
    12/03/2009

שלום אני בת 36 עם תת פעילות בלוטת תריס, מאוזנת ע"י אלטרוקסין. ברקע שחלות פוליציסטיות ותנגודת לאינסולין - כרגע מאוזן באופן טבעי. לאחרונה עליתי 5 קילו שנראים היטב באזור הבטן והמתניים (2 מידות במכנסיים בתוך 5 חודשים!). פרופיל הורמונלי תקין כולל קורטיזול באיסוף שתן וקורטיזול בדם. קורטיזול ברוק היא הבדיקה היחידה שיצאה לא תקינה. הבדיקה הראשונה בשעה 23:00 יצאה 0.57 (גבוה). בבדיקה חוזרת אחרי שבועיים יצא מתחת ל- 0.05 (מתחת לטווח ). הטווח התקין 0.05-0.19 על מה מעידה הבדיקה עם 2 התשובות שכל אחת בקיצוניות אחרת? האם זה קשור להשמנה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קורטיזול

הוספת תגובה

• קורטיזול

ד''ר זהר לנדאו
    13/03/2009

שלום רב,
    הקורטיזול מופרש בצורה פעימתית במהלך שעות היממה, ולכן בדיקה נקודתית לא תמיד מסייעת לבחון הפרשת יתר של קורטיזול. במידה והבדיקות האחרות תקינות (איסוף שתן של 24 שעות ובדיקת דם) קרוב לודאי כי אין לך בעיה בהפרשת בקורטיזול. יחד עם זאת אבחנה של מצב זה הינה לעיתים מאד 'טריקית' כך שאם יש חשד גבוה יש לעשות בדיקות נוספות.
    לפי הנתונים שאת מתארת קרוב לודאי שההשמנה היא על רקע הכנסת קלוריות יותר משאת זקוקה. לנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות נטיה להשמנה ולפעמים קשה להן לרדת במשקל.
    בכל אופן, עליך להתייעץ עם הרופא שלך אם יש צורך בהעמקת הבירור.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מוקדם בסכרת
    מוחמד
    12/03/2009

שלום ד"ר, אני בן 26 ,לפני שנתיים וחצי עשיתי בדיקת גלוקוז בצום והתוצאה היתה 87 , לפני שבוע עשיתי בדיקה שנייה של גלוקוז בצום והתוצאה היתה 98 חזרתי על הבדיקה למחרת והתוצאה היתה 97 וה H1AC היה 6.2 . כך שאני כמעט ונכנס להגדרת IFG . דרך אגב ההורים שלי וגם סבא וסבתא ורוב הדודים והדודות יש להם סכרת כלומר יש לי סיפור משפחתי "מרשים" . הרופא ממליץ לי להתחיל טיפול כבר עכשיו . יש לי כמה שאלות שאני מקווה למצוא להם תשובה אצלך : 1) האם העלייה ברמת הגלוקוז בצום מלפני שנתיים מעידה על מגמת התקדמות ? 2) האם את ממליצה על התחלת טיפול עקב רמת הגלוקוז וה H1AC כהקדמת תרופה למכה? 3) מה המקום של העמסת סוכר ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מוקדם בסכרת

הוספת תגובה

• טיפול מוקדם בסוכרת

ד''ר זהר לנדאו
    12/03/2009

שלום רב,
    ראשית, אני סבורה שיש מקום לעשות העמסת סוכר כדי לראות מהי רמת הסוכר שלך לאחר העמסת פחמימות. במידה והערכים בהעמסת סוכר יתאימו לסוכרת בהחלט יש מקום לטיפול, במידה והערכים תקינים או מתאימים לבעיה בסבילות של סוכר יש לשקול מתן טיפול לפי הרקע הרפואי שלך.
    שנית, האם חלה אצלך עליה במשקל בשנתיים האחרונות? האם אתה נוטל תרופות העלולות לגרום לעליה ברמת הסוכר (כמו סטרואידים)? הדברים הללו יכולים לגרום לעליה ברמת הסוכר כפי שאתה מציין.
    דבר אחרון - עליך לשמור על משקל גוף תקין, להתמיד בפעילות גופנית ולשמור על תזונה נבונה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....

אלון
    12/03/2009

תודה על התשובה המהירה . אני לא לוקח שום תרופה . בשנתיים האחרונות עליתי כ 13 קילו וכמעט והפסקתי לעשות פעילות גופנית . חשבתי שכמו ביתר לחץ דם לקחת חודשיים-שלושה של פעילות גופנית ודייטה מתאימה ורק אחר כך לקחת תרופה אם הערכים לא ירדו .. האם זה נראה לך הגיוני ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מוקדם בסוכרת

ד''ר זהר לנדאו
    12/03/2009

הנטיה היום היא לתת טיפול מאד אגרסיבי כבר מההתחלה.
    אתה מאד צעיר, ומניחה כי בריא.
    ההחלטה אם להתחיל טיפול או לחכות צריכה להתקבל בינך ובין הרופא שלך.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרילק
    נרקיס
    10/03/2009

שלום, אני 9 חודשים אחרי לידה והפסקתי כעת להניק, פעם אחת בלבד היה לי מחזור אחרי הלידה ומאז הפסיק, התחלתי בהמלצת רופא לקחת פרילק להורדת פרולקטין גבוה אצלי (2800) שהיה גם לפני הלידה וגם אז טופלתי בפרילק וכך נכנסתי להריון אני כבר שבוע וחצי לוקחת כדור ליום אך יש לי קצת לחצים בבטן התחתונה,ןגם אני מרגישה שהבטן תפחה קצת ,המחזור עדיין לא הופיע, האם אלו תופעות לוואי מקובלות? (הכאבים לא נוראיים ולא כל היום) לפני הלידה לא היו לי תופעות אלו, האם כדאי להחליף לכדורים אחרים (כגון קבותרים.. )הרופא שלי אמר לי שזה אותו הדבר כמעט וכי מדובר בנוחות של הכדור(או פרילק יום יום או קבותרים פעם בשבוע) אך הקבותרים עולה מאוד יקר ואילו הפרילק זול. ועוד שאלה קטנה- קראתי מאמר שהפרילק מסוכן לשימוש ושבמקומו הוצאו כדורים אחרים, מה לעשות ..?

לקביעת תור
    סגירה
    פרילק

הוספת תגובה

• עוד שאלה---

נרקיס
    11/03/2009

בעקבות הכדור יש לי הרבה הפרשות , האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרקיס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/03/2009

ערכים גבוהים של PRL יכולים להתאים לPROLACTINOMA . והטיפול כפי שקיבלת הנו PARILAC במידה ורוצים להכנס להריון ובמידה ולא ניתן לטפל בDOSTINEX אשר הנו טיפול נוח יותר ועם פחות תופעות לוואי.
    כמובן שיש מקום לבצע הדמיה של יותרת המוח במידה וזה לא בוצעה בעבר ולעבור בירור מסודר אצל אנדוקרינוגלו אשר אני מתארת לעצמי שעברת.
    האזהרות לגבי טיפול בCABOTRIM הם לגבי חולי PARKINSON אשר קבלו מינונים מאד גדולים של התרופה אך לא לטיפול בHYPERPROLACTINEMIA .
    איני רואה קשר בין PARILAC להפרשות וגינליות. כדאי להבדק אצל גינקולוג (אלא אם כן אלו הפרשות מימיות המאפיינות התקופה שסביב הביוץ)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עזרתם לי מאוד

נרקיס
    11/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור בלוטת התריס
    שלי
    09/03/2009

שלום רב , בת 40 . יש לי נוגדנים רבים לבלוטת התריס אבל תפקוד הבלוטה בנתיים בסדר. לפעמים יש כל מיני קפיצות אל קצת מתחת לנורמה וקצת מעל הנורמה , אבל לא תוצאות קיצוניות. ערכי ה -T3 ו - T4 תקינים. אני לא מטופלת בתרופה. אבל יש לי "גויטר קטן" המורגש במישוש ע"י הרופא. העניין הוא שכל כמה שבועות, לפעמים בהפרש של חודשים יש לי כאבים בצידי בלוטת התריס בצוואר שמאוד מציקים לי. באולטרהסאונד של הבלוטה מלפני מספר חודשים לא היו שום ממצאים מיוחדים והיה רשום תקין. עכשיו הכאב חזר והפעם בליווי כאבי בטן כבר כמעט שבוע בכל פעם שעליי לעכל מזון. ההרגשה הכללית שלי לא טובה - כמו מחלה ויראלית רק בלי חום. אינני יודעת מה לעשות עם כאב זה שתוקף אותי בהפרשים , ונמשך כך כמה ימים טובים. האם יש עצה ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור בלוטת התריס

הוספת תגובה

• כאבים באזור בלוטת התריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/03/2009

שלום,
    השינויים החלים בTSH יכולים להיות מסוברים על ידי דבר שנקרא "דלקת שקטה של בלוטת תריס" אשר נגרמת ע"י התהליך האוטואימוני ממנו את סובלת.
    קיימת מחלה אחרת אשר נקראת דלקת סוב אקוטית של בלוטת תריס אשר מתבטאת בחום, כאבי גרון ולפעילות יתר של בלוטת תריס. המחלה הזאת יכולה להמשך מספר חודשים ולרוב בבדיקות דם קיימת ש"ד מוחשת ותמונה אופיינית במיפוי בלוטת תריס.
    מה שאת מספרת לא מתאים לתמונה קלינית שמעלה בעיקר מאחר ולא מדובר בכאב קשה, אין חום ושאר התסמינים. מאד מרגיע שUS תקין כך שאין לי עצה בנושא.
    לגבי הכאבי בטן והפרעות עיכול, לדעתי אין קשר כלל לבלוטת תריס וכדאי לבדוק אצל רופא גסטרואנטרולוג. לאור מחלת בלוטת תריס ניתן לבדוק גם נוגדנים למחלת CELIAC אשר אף היא מחלה אוטואימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    ליאת
    09/03/2009

שמי ליאת בת 26 סכרתית מזה 12 שנה. בבדיקות אחרונות tsh גבוה אך t4 תקין. שאלתי האם יכולה תוצאה שכזו לגרום לכאבי פרקים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• TSH גבוה

ד''ר זהר לנדאו
    09/03/2009

שלום רב,
    כאשר רמת ה - TSH גבוהה בנוכחות T4 תקין יש לעיתים תלונות שאינן ספציפיות (עייפות, הרגשה כללית לא טובה וכו'). בכל זאת נראה לי שכדאי לחפש סיבה אחרת העלולה לגרום לכאבי פרקים, לפני שמגיעים למסקנה שזו הסיבה.
    אנא פני לרופא המטפל שלך לבירור כאבי הפרקים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על עזרתך

ליאת
    09/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורמלול 25
    לילך
    06/03/2009

ראשית תודה רבה על תשובתך ותגובתך המהירה לשאלתי הקודמת אני נוטלת נורמלול מספר ימים להורדת לחץ הדם הלחץ דם אכן בערכים תקיניים אם כי הדופק עומד על 49-50 האם זה תקין ומאחר ואנני רגועה מה עליי לעשות חלילה אם הדופק ירד יותר איך אני מוודא שזה לא יקרה בתודה ושבת שלום לילך

לקביעת תור
    סגירה
    נורמלול 25

הוספת תגובה

• נורמלול

ד''ר זהר לנדאו
    06/03/2009

שלום רב,
    נורמלול הינה תרופה להורדת לחץ הדם אשר מביאה לירידה בדופק, כחלק ממנגנון פעולתה.
    עליך להתייעץ עם הרופא שלך מאחר והדופק שאת מתארת הינו נמוך מהרצוי בדרך כלל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לא מהיימנות?
    אלירן
    06/03/2009

ד.נ. בפגישה אצל האנדוקרינולוג, בה התלוננתי על רמה נמוכה של ויטמין די שנמצאה מספר פעמים בשנה האחרונה בבדיקות הדם שלי המבוצעות בקו"ח (בסקאלה של 250-75 nmol/L, התקבלו תוצאות בין 74-70), על אף מינון מוגבר של ויטמין די שאני נוטל מזה שנה (1200 יחב"ל). תגובתו על תוצאות אלו הייתה שהבדיקות המבוצעות בקו"ח לגבי ויטמין די אינן מהיימנות, למיטב שיפוטו, ולדעתו רמת הויטמין די שלי תקינה, והמינון שאני מקבל מספיק בהחלט. עלי גם לציין שצפיפות העצם שלי איננה תקינה מזה שנים (2.2- =T בצוואר הירך, בבדיקה אחרונה, ולפני שנתיים הייתה התוצאה 2.0 -). אני מוטרד מערעור הרופא על נכונות הבדיקות הללו, שיש לו השלכה טיפולית, אף כי אישית אין לי סיבה שלא לתת בו אמון. לכן אבקש התייחסותך - האם זה סביר לערער עליהן, על כל הכרוך בערעור שכזה? תודה ושבת שלום. אלירן

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות לא מהיימנות?

הוספת תגובה

• רמות ויטמין D

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/03/2009

שלום אלירן,
    בסה"כ רמות ויטמין D שלך די סבירות. הטווח הנמוך של הנורמה (75 נמול ) הנו בעצם הערך שלרוב שואפים להגיע אליו וחחלק נכבד מן האוכלוסיה, בעיקר לאנשים המבוגרים (נשים פוסטמנופאוזליות וגברים מבוגרים). בעבר הלא רחוק רמת של 50 נמ"ל נחשבה לתקינה ולמרות הערך המקובל של 75 נמול כערך שללשאוף אליו לא כולם מסכימים לכך.
    לגבי המימנות הבדיקה: היא די מהימנה והסיבה שהרמות שלך נמוכות הן בשל כך עם מינון ויטמין D שאתה נוטל לא כולם יגיעו ל75נמול .
    ההמלצה היותר מתירנית היא מתן של ויטמין D במינון של 1000 יחידות ליום והרבה דוגלים ברמות גבוהות יותר.
    במידה וערך הסידן שלך תקין, ובמידה וחשוב לך להיות מעל 75 נמול./ליטר אתה יכול לקחת עוד 400 יחידות ליום. צריך לזכור שרמות ויטמין D נמוכות יותר בחורף ובקיץ גבוהות יותר.
    הרמות שלך אשר קיימות היום הנן מבחינת העצם מספקות ולא הסיבה לכך שיש לך ירידה במסת העצם בצוואר הירך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/03/2009

לגבי מסת העצם הנמוכה יחסית, כדאי להתעייץ עם אנדוקרינולוג אשר לפי הגיל שלך יחליט באם יש צורך להמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לא ברורה

אלירן
    08/03/2009

ד.נ. תשובתך איננה ברורה לי. ראשית, את מציעה לי להיוועץ באנדוקרינולוג, אך אני הרי כבר הדגשתי שנועצתי בו, ובעקבות ייעוצו, שהתבסס על טענתו שבדיקות ויטמין די המקובלות אינן מהיימנות, ביקשתי לדעת האם נראה לך סביר ערעורו על מהיימנותן. האם עלי להבין מתשובתך שערעורו על מהיימנותן איננו נראה לך סביר? כמו כן, הרי ייעוצו שלא לשנות את הטיפול שאני מקבל לאוסטיאופניה (סידן-1200 מ"ג, ויטמין די - 1200 יחב"ל) התבסס על ערעורו על מהיימנות בדיקות ה-די. אם בעינייך ערעורו איננו סביר, ועל רקיע ייעוצו כאמור, מה עצתך לגבי המשך הטיפול במצב הלא תקין של צפיפות העצם, כפי שציינתי? אלירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלירן

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/03/2009

אני לא רוצה לחזור על כל התשובה הארוכה שכתבתי אשר עונה על מרבית השאלות שלך:
    לדעתי הבדיקה די מהימנה אך רמת ויטמין D שלך אינה נמוכה משמעותית. אתה יכול להוסיף עוד 400 יחידות ליום (רשמתי זאת בתשובה הקודמת)
    לגבי צפיפות עצם: איני יכולה לחוות דעה במסגרת הזאת אך רמות ויטמין D שלך אינן מסבירות את המסת עצם הנמוכה יחסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות של ויטמין D ו PTH
    דינה
    05/03/2009

עשיתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאה אוסטואפניה קלה. בבקית דם ויטמין D 20 מ"ג ו-PTH 45 מ"ג אני בת 52 מקבלת מחזור חודשי לפני שנה חליתי בסרטן השד עברתי רק ניתוח כריתת שד לא לוקחת טומקסיפן(לא רוצה) מתעמלת כל יום. מה עלי לעשות עם אני רוצה לשפר את המצב ע"י תזונה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות של ויטמין D ו PTH

הוספת תגובה

• ויטמין D

ד''ר זהר לנדאו
    05/03/2009

שלום רב,
    רמת ויטמין D שאת מציינת נמוכה מעט. לגבי PTH - ערכי הנורמה שונים ממעבדה למעבדה ואיני יכולה להתייחס לבדיקה.
    נראה כי יש מקום לתוספת של ויטמין D, כמו גם תזונה עשירה בסידן וחשיפה ישירה לשמש.
    לגבי תזונה - דגים שומניים (כמו סלמון) עשירים בויטמין D, אך יש לצרוך כמות גדולה כדי לענות על הצריכה.
    אני מציעה לך להתייעץ עם דיאטנית ובכל זאת לשקול נטילת תוסף של ויטמין D.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה