פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רמות TSH
    יעל
    01/02/2009

ד"ר שלום רב, בת 42.5. נמצאת בטיפולי IVF, במסגרתם נוטלת הורמונים שונים + הפארין (קלקסן 60 מ"ג). עם בוא הווסת, הפסקתי תמיכה פרוגסטרונית ואת הקלקסן. יומיים לאחר מכן (יום שלישי לווסת), עשיתי את הבדיקות הבאות: TSH = 7.41 FT4 = 10.9 יומיים לאחר הנ"ל, נערכו בדיקות חוזרות: TSH = 5.54 FT4 = 12.8 FT3 = 3.9 THYROID PEROXIDASE AB = 17.2 (לציין שרמת הTSH שלי תמיד היתה סביב 5.3). 1) איזה השלכות יש לתוצאות הנ"ל על תקופת טיפולי הפוריות ועל החיים בכלל? 2) האם יש לי נוגדנים לבלוטת התריס? האם התוצאה של thyroid proxidase הנה "טובה" או לא? 3) האם יש צורך לעשות בדיקת anti globulin? לשם מה? הרבה תודה על הסבלנות! שמחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמות TSH

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי בלוטת תריס בהריון

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/02/2009

שלום
    כבר דנו לא מעט בנושא תפקודי בלוטת תריס והריון. רצוי שTSH לפני הכניסה להריון יהיה פחות מ2.5. יש לכך חשיבות לעובר בעיקר בטרימסטר הראשון אך גם לאחר מכן.
    הנוגדנים לבלוטה במידה וחיוביים הם מסבירים את הסיבה אך אין לכך חשיבות מבחינת טיפול.
    הטיפול לתת פעילות קלה של בלוטת תריס הנו ELTROXIN אשר מותר ורצוי שילקח בהריון (כאשר יש צורך בכך)
    תתיעצי בהקדם עם הגינקולוג/אנדוקרינולוג שלך

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך מכון כושר מיוחד?
    קרולין(כינוי)
    01/02/2009

כחברה לחולה סכרת המחובר למשאבת אינסולין הנני חרדה מכוון שבשלושה חודשים האחרונים חברי עלה כ 9 קילו למרות שבכלל היה צריך להוריד 15 קילו. השאלה שלי האם צריך ללכת למכון כושר מיוחד עם מאמן שמבין בסכרת? ועם יש מכון כושר ידוע שכולם הולכים אליו???????? אשמח עם תעזרו לי :)

לקביעת תור
    סגירה
    האם צריך מכון כושר מיוחד?

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בסוכרת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/02/2009

ללא ספק החבר שלך צריך להתייעץ עם האנדוקרינולוג אשר מטפל בו לבדוק האם ניתן למנוע את העליה במשקל ואף לגרום לירידה מתונה במשקל. צריך לראות אם אינו עושה היפוגליקמיות לעיתים קרוובות וכיצד הדיאטה.
    ככלל לרוב לא יורדים במשקל מפעילות גופנית בלבד אלא חשוב לבצע פעילות גופנית יחד עם שינוי בהרגלי אכילה. לגבי פעילות גופנית לחולה סוכרת, הליכה הנה פעילות בריאה וטובה ובמידה ואמורים לבצע פעילות גופנית מאומצת יותר כדאי לבצע מבחן מאמץ.
    על כל הדברים הללו החבר שלך צריך לדבר עם האנדקורינולוג שמטפל בו ומכיר אותו היטב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות מיוחדות לסכרת

מיגאלה אלרם
    10/03/2009

חברה שלי שלחה את אמא שלה שלסבלה מסכרת לWINLIFE בוינגיט. התוצאות היו מצוינות ברמת דיאה והליכה. כמ ו כן יש שם קבוצה של סובלי סכרת שעושים יחד ספורט מצוין. יש אתר באינטרנט. מכאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    סקרנית
    31/01/2009

<350 ESTRADIOL (E-2) 1.67 TSH 21.60 THYROGLOBULIN Ab 230.00 ANTI THYROID PEROXID 29.9 LH 6.6 FSH 317.1 PROLACTIN 6.4 PROGESTERONE 391 VITAMIN B12 תירואיד 230 זה לא מעל הנורמה? אני בת 21.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• ANTI THYROID PEROXIDE

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/01/2009

TSH מהווה מדד מאד אמין לתפקוד בלוטת תריס והוא תקין. רמת נוגדנים גבוהה מצביעה על מחלה אוטואימונית (כאשר הגוף מייצר נוגדנים כנגד מרכיבים עצמיים ) ויתכן ובעתיד הסיכון שלך לסבול מתת פעילות, דלקת בלוטת תריס לאחר לידה או אף פעילות יתר הנו גבוה יותר מאשר למישהי ללא נוגדנים אך לא חייב להתרחש.
    מומלץ לעקוב אחר תפוקדי בלוטת תריס בעיקר לפני הכניסה להריון וכחודשיים לאחר הלידה וכמובן במידה וקיימים תסמינים המחשידים להפרעה בבלוטת תריס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתוספיפ מול כדורים
    רוני
    30/01/2009

כחולה סכרת מטופל על ידי תוספים ודיאטה מרמת סוכר בבוקר 244 ירידה ל150 מספטמבר בתהליך הדרגתי האם להמשיך בטיפול ולהגיע לאיזון תוך חודשים מספר בתקווה או להתחיל בתהליך תרופתי השאלה נובעת מכך שלהבנתי כהדיוט עדיף להמנע מתרופות תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בתוספיפ מול כדורים

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי לסוכרת לעומת תוספים

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/01/2009

שלום עדי

כל הכבוד על הירידה המרשימה בערכי סוכר אשר נובעת משינוי הרגלי חיים ואולי מהשפעת תוספי מזון.
    למרות כל המאמץ עדיין ערכי סוכר גבוהים.
    בניגוד למה שהיה מקובל בעבר כאשר הומלץ על נסיון איזון בשינוי הרגלי חיים כיום מקובל להתחיל בטיפול בMETFORMIN במידה ולא קיימת התווית נגד.
    לגבי תוספי מזון, לרובם אין עבודות אשר מראות על תועלת מן הטיפול.
    בסופו של דבר הטיפול בMETFORMIN מקובל גם למניעת סוכרת לאנשים בסיכון מוגבר לפתח סוכרת ואינו גורם לעליה במשקל.
    תתיעצי עם רופא המשפחה או אנדקורינולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביובסיה של בלוטת התריס
    מוריה
    29/01/2009

קיבלתי את תוצאת ביובסית בלוטת התריס וכתוב"רקמה לימפוצית מעורבת עשירה,עם מקרופינים רבים,טעוני שברי גרעינים,ברקע.וכן נראו תאי הורטל רבים.הממצאים מתאימים למחלת השימוטו."הייתי מעוננית לדעת מה האבחנה,השלכותיה,האם לגשת לרופא או להניח לזה?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביובסיה של בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/01/2009

שלום,

לא כל כך הבנתי מה זה מקרופינים.
    בכל מקרה לאחר ביצוע ביופסיה צריך לגשת לרופא כדי להחליט על המשך מעקב ובאם יש צורך בבירור.
    באופן עקרוני מחלת השימוטו הנה מחלה שכיחה אצל נשים בה קיימת הסננה דלקתית של בלוטת תריס (ולכן נוכחות תאי דלקת כגון הלימפוציטים) ויכולה לגרום לקשרים, הגדלת הבלוטה או לתת פעילות.
    חיזרי לרופא ששלח אותך להמשך מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ציסטה בשחלה יכולה להעלות את רמות הפרולקטין?
    מושי
    29/01/2009

שלום רב,
    FSH גבוה 16 (ערכי המעבדה לימי המחזור 1.1-14)ובבדיקה בחודש אחרי FSH 14 (ערכי המעבדה לימי המחזור 1.1-14) ופרולקטין 2300 - פי 3.5 מהנורמה, שאר הבדיקות תקינות. בת 37 + ילד בן שנתיים מעוניינת להכנס להריון.
    אז ככה בלוטת התריס שלי על פי הבדיקות ואחרי שהייתי אצל אנדוקרינולוג בסדר.
    האנדוקרינולוג גם לא כל כך הבין את הבדיקות ושלח אותי שוב לבדוק פרולקטין, חשב שמדובר בטעות,בדיקה רגילה אתמול יצא לי ערך של 1900.
    ביקש אהיה רגועה ונינוחה לפני הבדיקה ובערות 3 שע' ואם זה שוב יצא גבוה מעל 1500 שאגש ל-MRI מוח.עצם זה שהתבקשתי להיות רגועה ועם כל המשתמע מכל הבדיקות האלה, הייתי עוד יותר לחוצה אך אני מבינה שערך כזה גבוה לא יכול להיות כתוצאה מלחץ נפשי - האם כך? יש לציין שבתקופה האחרונה אני לא ממש רגועה אני די בלחץ נפשי..
    מהי בדיקת מאקרו פרולקטין האם הבדיקה היא ברוטינה אפשר לבקש אותה מרופאת משפחה ?
    אם מדובר בגידול שפיר ביותרת המוח האם הערכים שלי יכולים להתאים לכך?אף על פי שאין לי כאבי ראש, שדות ראיה בסדר, וסת סדירה רק שאחת לכמה חודשים מגיעה באיחור, הפרולקטין היה אמור להוריד את ה-FSH שגם ככה גבוה.. ולכן כבר כל הבלבול..
    האם זה יכול להיות משהו אחר?
    האם ציסטה בשחלה יכולה להעלות את רמות הפרולקטין?
    אני ממש חרדה מכל העניין לא רגועה וה- MRI רק בעוד שבועיים.
    מה היית מציעה לי לעשות עד אז? האם יש משהו נוסף שצריך לבדוק?

תודה רבה על כל המידע והעזרה!!!

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/01/2009

שלום,

חשוב שאת כל הבירור שלך מנהל אנדוקרינולוג.
    קודם כל אכן מוזר שPROLACTIN גבוה בנוכחות FSH מוגבר ווסת יחסית סדיר.
    בהחלט כאשר PROLACTIN מוגבר ולא נובע מתת פעילות בלוטת תריס (TSH מוגבר) , תרופות או סטרס אז יש מקום לביצוע MRI מוח ובהחלט המתנה לשבועיים מאד סבירה.
    בדיקת מאקרופרולטין מתבצעת באופן שגרתי במעבדות מכבי יתכן בעוד מקומות ויש מקום לבדוק זאת.
    מחזור סדיר מצביע על סביבה הורמונלית די תקינה .

המשיכי את הבירור שהתחלת אותו עם האנדוקרינולוג והבחלט את לא צריכה להיות לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US תיראויד במהלך הריון
    גילי
    28/01/2009

שלום רב, אני בהריון בשבוע 11. בנוסף אני מטופלת באלטרוקסין עקב תת פעילות בבלוטת התריס. בביקורי האחרון האנדוקינולוגית הבחינה בגוש ושלחה אותי ל US תירואיד. שאלתי, 1. האם קיים סיכון בלעבור US כזה במהלך ההריון? 2. מה עושים במקרה ומאובחן שהגוש חשוד במהלך ההריון? תודה רבה מראש, גילי

לקביעת תור
    סגירה
    US תיראויד במהלך הריון

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/01/2009

שלום ,

אין כל סכנה בביצוע US של בלוטת תריס בזמן ההריון.
    במידה וקיים גוש חשוד אז ניתן לבצע דיקור מחטי של הגוש. במידה ונדרש ניתוח ניתן לבצעו בשליש השני להריון או לעיתים לפי התוצאה לדחות אותו עד לאחר הלידה.
    צריך לזכור שרוב רובם של הגושים בבלוטת תריס (95% ואף יותר) הם שפירים.

בהלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

גילי
    29/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת ומיניות
    לירון
    27/01/2009

שלום, אני סטודנטית לסיעוד אשר צריכה מידע בנושא סוכרת ומיניות. אם תוכלו להפנותי למאמרים או מקורות מידע נוספים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת ומיניות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/01/2009

שלום,
    בחיפוש בGOOGLE עם המילים DIABETES AND SEXUALITY העלו מספר רב של קישורים אשר יכולים לעניין אותך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות ,בלוטת התריס ורדוקטיל
    פולי
    25/01/2009

בוקר טוב

אני בת 38 , בעלת BMI גבוה מאד(40), ובנסיונות להיכנס להריון ראשון (בשנה האחרונה היה הריון שהסתיים בשבוע 8 בהפלה טבעית עקב בעיות כרומוזומליות של העובר).
    טופלתי מספר חודשים עם איקאקלומין ועכשו התחלתי מחזור טיפול עם זריקות פיוריגון. הטיפול החל ביום ה' האחרון.
    במקביל, ביום א' שעבר התחלתי לקחת רדוקטיל.
    בבדיקות דם שנערכו לי ביום חמישי האחרון 22/1 יצא ש:
    TSH= 5.7 (הטווח הוא 0.5-5.5 )
    T4 FREE= 11.6
    בבדיקות דם שנערכו בחודש שעבר ה- TSH יצא 3

1. האם יתכן שלקיחת הרדוקטיל העלתה את רמת ה- TSH?
    2. האם מה שהתקבל הוא לא תקין? כי הרופא שמטפל בי(מומחה פוריות) אמר שמדאיג אותו שזה מעל הנורמה והוא רוצה שאחזור על הבדיקות בעוד יומיים
    3. היום הייתי אצל רופאת משפחה ואמרתי לה מה היו התוצאות עכשו מול החודש שעבר והיא מייד רצתה לתת לי מרשם לאלטרוקסין!!! האם נהוג לתת את הכדור זה רק בגלל קפיצה שהיא אולי חד פעמית בתפקוד בלוטת התריס? היא טוענת שאם אקח את הכדור הוא גם יסייע לי לרדת במשקל גם אם אין בעייה מוכחת כרגע בבלוטה. האם זה נכון? כרגע, אמרתי לה שאני לא מעוניינת להתחיל לקחת כדור סתם כך ומעדיפה לחכות לבדיקות החוזרות בעוד יומיים
    4. האם בכניסה להריון ובהריון רמת TSH של 5.7 היא גבוהה מדי ומסוכנת?

תודה וסליחה על השאלות המרובות!

הוספת תגובה

• אני לא רופאה אבל...

עדי
    25/01/2009

יש לי השימוטו שזה אומר שאני קצת בעניינים ולכן יכולה לומר לך שבזמן הריון ערכי הTSH לא צריכים לעלות על 2.5. אין שום סיבה לחשוש מאלטרוקסין. אמנם תת הפעילות שלך היא קלה מאוד ורוב הסיכויים, כך טוענים הרופאים, שאינה קשורה לעלייה במשקל, אך באופן כללי תת פעילות מקשה על ירידה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/01/2009

שלום,

הטיפול בREDUCTIL אינו מאושר בזמן ההריון ולכן במידה ואת מנסה להכנס להריון אין לקחת את התרופה. רוקטיל אינו גורם לעליה בTSH
    דבר נוסף רצוי להכנס להריון כאשר רמת TSH<2.5 .איזון בלוטת תריס חשוב דוקא בשליש הראשון להירון ולכן בהחלט יש מקום לשקול התחלת טיפול בELTROXIN ועל כך כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    טל
    24/01/2009

שלום, הוגדרתי בצעירותי עם הפרעה PCO ונטלתי 10 שנים גלולות דיאנה ולעיתים אנדרוקור בשל טסטוסטרון גבוה, תת פעילות בלוטת התריס (מאוזנת אלטרוקסין), ותנגודת לאינסולין - נטלתי 3 שנים גלוקומין שלא השפיע. בגיל 30 הפסקתי עם הגלולות והגלוקומין. אחרי חודש בדיקות הדם היו מאוזנות לחלוטין והתחלתי לרזות. רזיתי קילו בחודש במשך 3 שנים (סה&quot;כ 36 ק'). נעצרתי למשך שנה (עודף 6 ק'). ואחר אחר כך התחלתי להעלות במשקל באופן פתאומי. עוסקת בספורט ואוכלת מאוזן ודל פחמימות וסוכרים. בדיקות דם הורמונליות ואיסוף שתן תקינים. השמנה בטנית, מאז ומתמיד כל הנסיונות להשיל את עודף המשקל לא מצליחים. עד היום לא ידוע מה גרם לגוף באופן טבעי לאבד במדוייק קילו בחודש, להיעצר ולעלות עכשיו במשקל. היום בת 35.5 מנסה להיכנס להיריון טבעי. מחזור וביוץ סדירים. שאלותיי: 1. האם מומלץ לנסות לקחת גלוקומין לתקופה קצרה לראות אם משפיע ויעזור לרדת קצת במשקל (עודף 10 ק'). 2. הרופא רוצה לנסות אקקלומין, האם מומלץ לשלב עם מטפורמין? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• נטלי

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    24/01/2009

מצטערת, אבל לא אוכל לענות לך על שאלות אלו בפורום- התייעצי עם רופא מטפל / אנדוקרינולוג.
    להתייעצות הביאי את כל הנתונים מהבדיקות שעשית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר בהריון
    רמית
    24/01/2009

שלום רב לפני כמה ימים עברתי בדיקת העמסת סוכר (100 ג') לגילוי סכרת הריונית. יש לי שתי שאלות: אחת- אחרי בדיקת הסקר (50 ג') התחלתי כבר בדיאטה דלת סוכרים. בדיעבד הבנתי שזה לא היה רעיון כל כך טוב מאחר וזה עלול לשבש את התוצאות. התוצאות שלי היו טובות (83, 142, 121, 38) השאלה היא האם הדיאטה יכולה לשנות את התוצאות עד כדי כך שגם עם תוצאות כאלו יכול להיות שאני עם סוכרת? ומה כדאי לי לעשות? השאלה השניה היא האם ירידה כזו ברמת הסוכר (ערך של 38) לא מסכנת את העובר? מלבד התחושה הנוראית שהייתה לי שכללה הזעה ורעידות באצבעות הידיים האם זה לא מסוכן להעביר את הגוף כזו טלטלה שכוללת צום ממושך, כמות מטורפת של סוכר והמשך צום, ביחוד לנשים שחשודות כסובלות מסוכרת? האם אין דרך אחרת? אציין רק שבהריון קודם ירד לי הסוכר לרמה של 42 ואני לא מעוניינת לעבור את הבדיקה הזו פעם נוספת!!! תודה רבה רמית

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר בהריון

הוספת תגובה

• רמית

24/01/2009

אני ממליצה לך להתייעץ עם הגניקולוג המטפל, וכן להיות במעקב של דיאטנית.
    כמו כן אחרי הלידנ לבצע העמסת סוכר רגילה לשלילת סוכרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפו לסבא שלי
    יריב
    21/01/2009

שלום סבי בן 70 וחולה בסכרת הוא מטופל באינסולין מסוג &quot;לוומיר&quot; ועדיין חוו ה היפפויים שמפחידים אותו מאד ואני מניח שגם מסוכנים לו הרופא אמר לו שמזריקים פעמיים ביום את האינסולין יכול להיות שהוא צריך להזריק יותר פעמים? יכול להיות שצריך להחליף לו טיפול? אני מנסה לעסזור לו כי כבא אין בו כוחות ללכת כל פעם למרפאה ובטלפון קשה לו... המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היפו לסבא שלי

הוספת תגובה

• יריב

22/01/2009

אני מציעה שפעם אחת תלך עם סבא למרפאה ותשאל את השאלות ששאלת פה את הצוות המטפל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FSH גבוה ופרולקטין גבוה
    מושי
    21/01/2009

שלום רב, חזרתי לגניקולוג עם תשובות פרופיל הורמונלי שני בעקבות FSH גבוה בקודם. וסת סדירה 29-31 יום, אחת לכמה מחזורים מחזור ארוך מגיע אחרי 40 יום לערך שהדליק לי נורה אדומה. בת 37 + ילד בן שנתיים, מנסים להכנס להריון. FSH בפרופיל שני יצא עדיין גבוה וגם הפרולקטין די גבוה. הרופא הפנה אותי לאנדוקרינולוג וציין שי צורך ב-MRI או CT מוח לשלול גידול שפיר ולבחון את ההורמונים. קראתי המון על תחום האנדוקרינולוגיה, ראיתי שבלחיצה על השד הימני יש לי הפרשת חלב אבל אין לי כאבי ראש או בעיות כלשהן בראיה וחשבתי גם על ההישמוטו. הסתכלתי על TSH שלי וראיתי שבבדיקות בשנתיים האחרונות – אחרי הלידה היה לי 0.88 ובשנה האחרונה לא יציב ממש. בשנה האחרונה היו מדדים של: 1.08/1.04/1.52/1.28 האם זה יכול להעיד על ההשימוטו, לא עשיתי בדיקה להשימוטו אבל אני סובלת מעייפות כבר המון זמן למרות שההמוגלובין והברזל יציב, הייתי קצת אנמית בעבר. יכול להיות שה- TSH לכאורה יראה תקין ובכל זאת יש השימוטו? האם פרולקטין גבוה ותנודות ב- TSH יכול להיות קשור להשימוטו? האם כדאי שאגש לרופאת המשפחה ואבצע בדיקת דם להשימוטו? היתכן שהפרולקטין משפיע גם על ה- FSH שלי ואין לזה קשר לרזרבה השחלתית. יכול להיות שה- FSH גבוה בגלל הפרולקטין? וברגע שייצבו לי אותו ה- FSH יתייצב? קבעתי תור לשבוע הבא ואני קצת בלחץ מכל זה ואודה לך אם תוכל לשפוך עוד קצת או ר לעניין. תודה רבה מראש, גילת פרופיל מיום 16.2: DHEA SO4 1.63 UMOL/L ESTRADIOL(E2) 37.00 PMOL/L FSH 16.38 MIU/ML LH 8.34 MIU/ML PROGESTERONE 1.40 NMOL/L TESTOSTERONE 0.69 NMOL/L TSH 1.28 פרופיל מיום 18.1: ESTRADIOL(E2) 88.00 PMOL/L FSH 14.00 MIU/ML LH 4.90 MIU/ML PROGESTERONE 0.90 NMOL/L PROLACTIN 2113.50 M/UL ( 70.00- 630.00) (.........)*בוצע פעמיים TSH 1.27 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.*.......) INR 0.98 ( 0.80- 1.20) (...*.....) PTT 25.90 SEC ( 20.00- 34.00) (...*.....) PT(%) 100.00 % ( 75.00- 140.00) (..*......) PT(SECONDS) 10.20 SEC ANDROSTENED. טרם בוצע FREE TESTOST. טרם בוצע שאר בדיקות: GLUCOSE 80.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (...*.....) DHEA SO4 1.54 UMOL/L ( 1.20- 7.30) (*........) WBC 4.20 K/UL ( 4.00- 10.00) (*........) NEUTROPHILS 2.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (*........) NEUTROPHILS % 51.70 % ( 46.00- 68.00) (.*.......) LYMPHOCYTES 1.70 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......) LYMPHOCYTES %

לקביעת תור
    סגירה
    FSH גבוה ופרולקטין גבוה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי - תוספת בדיקות

גילת
    22/01/2009

תוך כדי הבנת כל התחום ניגשתי וביקשתי מרופאת המשפחה בדיקה של T3 ו- T4 והשימוטו ולהלן תוצאות חלקיות שאולי יתנו עוד קצת אור לתמונה או לאבחנה: T3-TOTAL 1.30 NMOL/L ( 0.90- 2.44) (.*.......) FREE T4 13.10 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (...*.....) TSH 1.35 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.*.......) THYROG.ABS טרם בוצע THYROID ABS טרם בוצע ANTI TPO ABS טרם בוצע THYROGLOBULIN טרם בוצע אודה לך אם תוכללתת לי את אבחנתך לעניין, אני נורא לחוצה מכל זה. רב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילת

22/01/2009

לא נראה שיש לך בעיה בבלוטת התריס. בהחלט עלייך לעבור הערכה אנדוקרינית- לפי מה שהמליץ הגניקולוג. האנדוקרינולוג גם יתן לך מענה טוב יותר לשאלותייך לפי ממצאי הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    חנצוק
    19/01/2009

היי יש לי כמה שאלות שעלו לי: 1: קיבלתי לאכול שש ארוחת ביום כעת ובנתיים אוכל רק בין לבין בא לפעמים משהוא חטיף מה יכול לעשות בנידון? 2:העם בפעילות ספורטבית מותר לקחת אנרגי או מה יכול לקחת תוך כדאי פעילות? 3:העם ניתן לאכול ארוחות חמות שתיים או שלוש שיריכבו את כל הארחות יחד? 4:כמה מותר לאכול דברי מאפה טעימים ללא סוכר ביום רק שואל? לא לדאוג לא אוכל שומר על הבריאות של עצמי איך אמר לי ד&quot;ר בכרמל את ד&quot;ר לעצמך וזה בדיוק ככה תודה רבה חן

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• חנצוק

22/01/2009

המון שאלות- והתשובה הראשונה - תביא אותם כשתפגש עם הדיאטנית.
    ובאופן כללי- חלק מהארוחות הן ארוחות קטנות וחטיף בהחלט מתאים, לפני פעילות ספורטיבית- אפשר לאכול אנגי וכמובן להזריק קצת פחות אינסולין, ועל דברי מאפה משלמים לא רק בעליית סוכר אלא גם במשקל- אז עדיף כמה שפחות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה פחות

007
    23/01/2009

היי כמה פחות להזריק תסברי לי ב-2 לחודש עדיין לא התחלתי פעילות ספורטבית אבל בדרך הכל במכה אחת היא אפשר הולך קצת בתוך הישוב ברגל צריך להתרגל לארוחות האלו קודם כל שלב שלב מאיזה מזרק להזריק פחות זה של הבין הארוחות או הרגיל שמזריק פעם ביום תודה על התגובות חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפורמין
    אבי
    18/01/2009

שלום דר התחלתי לקחת מטפורמין ורציתי להתייעץ. מתי הזמן הכי טוב לקחת אותו ? האם הוא יכול לגרום להיפו ? מהי היעילות שלו בהשוואה לג'נוביה ? האם שילוב של ג'נוביה ומטפורמין הוא יעיל יותר מג'נוביה בלבד ? מהן תופעות הלוואי שהמטפורמין יכול לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מטפורמין

הוספת תגובה

• אבי

18/01/2009

שוב באופן כללי- מטפורמין היא התרופה הראשונה הניתנת בעיקר לחולים במשקל עודף. אני בדרך כלל ממליצה לקחת לפני השינה / אחרי ארוחת ערב, אבל הדבר תלוי גם בערכי הסוכר שלך. את הכדור לוקחים אחרי אוכל על קיבה מלאה. הוא פועל בצורה שונה מהג'נוביה ולכן יש הגיון בנטילה משותפת של הכדורים- אך כמובן כל טיפול מותאם אישית למטופל. לגבי ארועי היפוגליקמיה כל טיפול יכול לגרום להיפוגליקמיה אך הן הג'נוביה והן המטפורמין- מאד נדיר.
    בהצחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה