מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות של בדיקות?שושי11/02/2009
שלום אני מנסה להכניס להריון שלישי יש לי בעיה של פרולקטין לוקחת קבוטרים עשיתי השבוע בדיקה של פרולקטין ויצא ערך של 78 זה בסדר? יש לי מחזורים של 26 יום או 27 או 28 או 29 זה בסדר? זה לא מחזור מסודר לא? בעבר לקחתי כדור בשם פארילק ואיתו היה לי מחזור מסודר מאד כל 27 יום קיבלתי ונקלטתי להריונות של שני ילדי כך והחשב אני מנסה להכניס להריון ולא מצליחה כמה חודשים אולי זה בגלל שינוי הכדור? אולי אם אני יחזור לפארילק במקום הקובטרים יחזור להיות לי מחזור מסודר? תודנ מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PROLACTIN מוגבר
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/02/2009שלום
אני צריכה לדעת באיזה יחידות התוצאה של הבדיקה שלך בכדי לדעת אם הן בטווח הנורמה. גם בתשובת הבדיקה מופיע טווח הנורמה.
הוסת די סדיר.
לגבי מעבר לPARILAC או לא יש להתייעץ עם האנדוקרינולוג אשר מטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח הנורמה
אלמה14/02/2009שלום טווח הנורמה היחידות שרשום mlU/l 78 מה זה אומר ? זה תקין? למה לא נותנים עוד את הכדור פארילק? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון - כן או לא?יעלולה11/02/2009
אשמח להתייעץ איתכם אני כעת בהריון שני שבוע 26. בהריון הראשון (לפני 3+ שנים) הייתי מתוקה מאוזנת בדיאטה בלבד (ילדתי בן במשקל 3.380 בשבוע 39+5) ומה שאיפיין אותי בעיקר זה היפו עם ערכים נמוכים מידי והייתי חייבת לאכול כל 3 שעות ולשמור על כמויות תקינות כי אחרת הייתי מגיעה למצבים של סחרחורת ובחילות. אחרי הלידה בבדיקה של 75 גרם קיבלתי תוצאה גבוהה יחסית 164 וחזרתי לדיאטה סוכרתית והצלחתי להוריד את רמות הסוכר בצום למתחת ל-90 (כאשר ב-5 שנים שלפני ההריון תמיד הייתי בטווח העליון 110-100) בהריון הזה עשיתי את הבדיקה של 100 בשבוע 23+5 וקיבלתי את התוצאות הבאות סוכר בצום - 81 אחרי שעה - 184 אחרי שעתיים - 125 אחרי 3 שעות - 56 רופא המעקב שלי החליט שאני לא סוכרתית בגלל שרק תוצאה אחת לא תקינה וגם יחסית גבולית אבל רופאת המשפחה שלי ביקשה שאני הפנה לדיאטנית סוכרתית (במרפאה לבריאות האישה-מרפאת סכרת הריון) כדי לקבל הנחיות ותפריט ואשמור על דיאטה סוכרתית (בעיקר כדי למנוע מצבים של היפו) אחרי שדיברתי עם המרכז התבקשתי לשלוח את ההפניה בפקס והם יעבירו אותו לדיאטנית שתחליט האם היא מקבלת אותי או לא (מטפלת רק במטופלות עם סכרת הריון) אתמול הדיאטנית חזרה אלי והסבירה לי שהיא חושבת שאני כן צריכה להיות מוגדרת כסוכרתית ולהתחיל במעקב מסודר מאחר שעשיתי את ההעמסת הסוכר בשבוע מוקדם מידי בשבילי ואולי אם הייתי עושה אותה רק בשבוע 26-27 אז הייתי מקבלת תוצאות אחרות מצד אחד אני רוצה להיות במעקב ולשמור על דיאטה סוכרתית כי אני לא רוצה להגיע למצבי היפו - ואני זוכרת שאם הייתי אוכלת קצת יותר מהמנה המותרת של פסטה או אורז (כמובן מלא) אז הייתי מרגישה אח"כ חולשה נוראית והסוכר היה צונח לי לסביבות ה- 50 אבל מצד שני לא בא לי לחזור לדקירות באצבעות ולמעקב הצמוד מעדיפה רק לקבל ריענון של ההנחיות לגבי הדיאטה ותפריט (כי אני פשוט לא זוכרת כלום) האם באמת יכול להיות שאם הייתי עושה את העמסת הסוכר בשבוע מאוחר יותר אז התוצאות היו אחרות? לא רוצה פשוט להפוך זבוב לפיל ולעשות מעקב לא נוחץ (גם ככה אני מתחילה שמירת הריון בגלל קיצור צוואר) אשמח לשמעו מה דעתכם תודה, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/02/2009שלום
לפי הגדרה הרי הערכים אינם עונים על הקריטריון של סוכרת הריונית אך בכל מקרה זה לא לגמרי תקין.
קיימת נטיה אצל הגינקולוגים המטפלים בסוכרת הריונית לעיתים להחמיר גם כאשר מדובר בערך אחד של סוכר לא תקין לגבי דיאטה ומעקב ולעיתים אף לשקול העמסה חוזרת בשבועות המתקדמים יותר עקב עליה של הורמונים אשר יכולים לגרום או להחמיר סוכרת.
מעקב צמוד של דיאטנית ורופא סוכרת (גינקולוג או אנדוקרינולוג אשר עוסקים בסוכרת הריונית חשוב ביותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות של בלוטת התריסשירן09/02/2009
שלום, אני בת 25, בבדיקות דם (בעקבות תלונות על עייפות וחולשה, נשירת שיער יוצאת דופן והתקפי דופק מהיר) התקבלו תוצאות המראות ערכי T3 גבוהים- 3.85, וTSH בגדר הנורמה-3.05. (T4 18.3). בבדיקות חוזרות שנערכו לאחר פחות מחודש התקבלו- T3- 3.47, וערכי הTSH עלו טיפה מעל הגבול העליון של הנורמה- 4.03. (T4- 17.9). בדיקות הנוגדנים חזרו שליליות, כמו כן נשללו- EBV וEndomysial Ab. ללא חום או כאבים, לחץ דם נמוך- 70 /102 בבדיקת אולטרסאונד של הבלוטה נמצאה קשרית באונה שמאל עד 6.8ממ, איסטמוס ואונה ימין בגדר הנורמה. (הורגש גם במישוש עי רופא המשפחה). התור לאנדוקרינולוג כרגע עוד קצת רחוק, אשמח לדעת מה יכולה להיות האבחנה במקרה הזה? מה אומרים הערכים הסותרים (לפי רופא המשפחה) של T3 וTSH בבדיקה השנייה. מה הבדיקות הנוספות עליהן האנדוקרינולוג צריך להמליץ? ואילו טיפולים אפשריים? תודה, שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH מוגבר עם T3 תקין
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/02/2009המדד האמין ביותר לפעילות בלוטת תריס .
TSH נמוך מצביע על פעילות יתר וTSH גבוה על תת פעילות.
במידה ונבדק TOTAL T3 , בדיקה זו מושפעת מרמה של חלבון אשר קושר את הT3 . אם את נוטלת גלולות למניעת הריון זה יכול להסביר את הTT3 הגבוה עם TSH תקין או אף גבוה: הווה אומר במידה וTSH מוגבר תת פעילות בלוטת תריס.
במידה ואת בהריון או מתכננת הריון יש צורך באיזון בהקדם.
לגבי הקשר צריך לעקוב באמצעות US או לבצע FNA לפי השיקול של האנדוקרינולוג אשר את תהיה מטופלת אצלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקטרוסין בשילוב עם אומגה 3שולי09/02/2009
דוקטור שלום, האם ניתן לשלב בזמן הריון בין אלקטרוסין ואומגה 3 ? תודה - שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eltroxin וOMEGA 3
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/02/2009אני לא מודעת למחקרים אשר בדקו את הנושא.
הייתי ממליה רק לא לקחת אותם ביחד אלא בזמנים שונים. את הELTROXIN יש ליטול בבוקר על קביה ריקה ולאכול רק כעבור כ20 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל מבוגר ומשקל גבוהר09/02/2009
אני בת 43וחצי שוקלת קרוב ל130 גובה 173 .לוקחת כמה שנים אטרוקסין 200 ג"ר ובחודשים האחרונים לוקחת מטפורמין בשל התחלת סוכרת.לחץ דם תקין כולסטרול תקין נודע לי שנכנסתי להריון.האם אפשרי המשך הריון?מה הסיכונים לי ולעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/02/2009לגבי תת פעילות בלוטת תריס תוך טיפול בELTROXIN לא קיימת בעיה בתנאי שTSH מאוזן מתחת ל2.5 בתחילת ההריון ומהטרימסטר השני ואילך פחות מ-3. לרוב נדרשת עליה במינון ELTROXIN עקב העליה של ESTROGEN בהריון.
לגבי סוכרת ישנן מרפאות להריון בסיכון גבוה אשר לשיקולם יעבירו אותך לטיפול באינסולין לפי הצורך .
הריון בגיל מבוגר יותר ועם עודף משקל הנו הריון בסיכון גבוה יותר להתפתחות סוכרת (אשר כבר יש לך) ויל"ד ביןהשאר.
את צריכה להתייעץ בהקדם עם גינקולוג ואנדוקרינולוג בנושא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dיעל07/02/2009
האם יתכן קשר בין נטילת מינונים גבוהים של ויטמין D לעליית רמת הסוכר בדם אצל חולי סוכרת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D וערכי סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/02/2009אין קשר בין נטילת ויטמין D ועליה בערכי סוכר.
אם כבר להפיך. יתכן ועליה ברמות ויטמין D משפרת את הפרשת אינסולין מן הלבלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'נוביהיעל06/02/2009
האם חולי סוכרת הנוטלים ג'נוביה יכולים להפסיק לקחת את התרופה אם היא אינה מתאימה להם? שמעתי שהיא גורמת לשינויים שכתוצאה מהם תרופות אחרות כבר לא יעילות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול בJANUVIA
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/02/2009חולה סוכרת יכול להפסיק טיפול בJANUVIA בכל שלב מגלי שיגרם נזק.
אם הפסקת הטיפול נובעת מחוסר יעילות של התרופה, ובמידה והתרופה ניתנה מאחר ותרופות אחרות כבר לא עזרו אז ברור שהחולה חוזר למצב הקודם כאשר לא היה מאוזן והדבר נובע אך ורק מהתקדמות המחלה (ירידה ביכולת הלבלב להפריש אינסולין) ולא מן הטיפול אשר קיבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ואקטונלחדוה06/02/2009
שלום לרופאה, אני לוקחת אלטרוקסין כל יום כחצי שעה לפני האוכל. חוץ מזה אני לוקחת אקטונל פעם בשבוע שעה לפני האוכל ונמצאת בתנועה. שאלתי : איך לשלב את האלטרוקסין באותו היום? בתודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטנול וELTROXIN
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/02/2009במידה ואת נוטלת את הELTROXIN במינון קטן (נניח 50 מיקרוגרם ליום) אפשר לקחת יוום לפני נטילת ACTONEL מנה כפולה של ELTROXIN.
אפשרות אחרת היא באותו יום שנטלת ACTONEL לקחת את הELTROXIN לפני א צהריים ולהמתין כ-20 דקות עד האוכל.
יש לציין שלאחר נטילת ACTONEL אסור לאכול או לשכב אך אין צורך להיות בתנועה (אפשר לשבת ולקרוא עיתון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הערך האקוויולנטי?א.05/02/2009
ד.נ. מהו ערך המטרה של המוגלובין A1c למבוגרים שאינם סוכרתיים? האם הוא 6.1 או פחות? ולאיזה ערך גלוקוז בצום אקוויולנטי הערך הנ"ל? והאם זהו ערך גבולי לטרום-סכרת? תודה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר תקין
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/02/2009סוכר תקין בצום הנו עד 100 מ"ג/ד"ל.
בדיקת HBAIC הנו מעין אינטרגרל של ערכי סוכר במשך היום (צום ולאחר ארוחות)
רמה תקינה של AIC הנה עד 6% אשר מקביל לסוכר ממוצע של 120 מ"ג/ד"ל ב-3 חודשים אשר קדמו לבדיקה. הממוצע הזה מבטא ערכים בצום ולאחר האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר האוכל
אלעד06/02/2009ד.נ. הבינותי שגלוקוז בצום שאינו עולה על 100 הינו תקין, ומעל 100 - טרום סכרת (או סכרת?). אבל בבדיקות לאחר האוכל (או בצום ולאחר האוכל), מהו הערך הגבולי (במונחים של ערכי גלוקוז בצום, ולא במונחים של המוגלובין A1c)? באילו ערכים זה מתחיל להצביע על טרום סכרת? מעל 120? 125? וכו'. מקווה שהפעם הצלחתי להבהיר את שאלתי. אנא הבהירי. תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי סוכר לאחר האוכל
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/02/2009ערכי סוכר בין 100-125 הנם מוגדרים כ"קדם סוכרת" או ערכים לא תקינים בצום (IMPAIRED FASTING GLUCOSEׂ
שעתיים לאחר העמסת סוכר של 75 גרם : תקין : עד 140 מ"ג/ד"ל, הפרעה במשק הסוכר בין 141-199 וסוכרת מעל 200 מ"ג לד"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא נפלה טעות?
א.08/02/2009ד.נ. אפ"י פרסום האגודה האמריקאית לסכרת, רמה של 6% המוגלובין A1c מקבילה לסוכר ממוצע של 126 מ"ג/ד"ל ב-3 חודשים שקדמו לבדיקה, ולא לסוכר ממוצע של 120 מ"ג/ד"ל כפי שכתבת. האם נפלה טעות במידע שציינת? אנא התייחסותך, שהרי זה לא בדיוק אותו הדבר. תודה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAIC
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/02/2009ערך הסוכר שנבחר לאבחון סוכרת החל משנת 1997 הנו 126 מ"ג/ד"ל
ערך AIC מקביל לממוצע של ערכי סוכר ב-3 חודשים אחרונים כאשר רוב ההשפעה נובעת מן החודשיים אשר קדמו לבדיקה כאשר AIC של 6% מקביל לסוכר ממוצע של 120 ו7% של 150מ"ג ובערך כל 1% עליה בAIC מתאים לסוכר ממוצע של 30 מ"ג/ד"ל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך איננה ברורה, לצערי
א.09/02/2009ד"ר אברמוב נס שלום רב, ראשית, איך מתיישבת תשובתך עם המידע הרשמי המפורסם ע"י אגודת הסכרת האמריקאית, לפיו A1c בערך של 6.0 מקביל ל-126 (ולא ל-120) ? שנית, בבדיקת אצבע (4 פעמים ביום אחד) קיבלתי תוצאות סוכר בדם דלקמן: בשעה 7 בבוקר, לפני הארוחה , בצום מחצות הליילה - 88. בשעה 9.30, שעתיים לאחר ארוחת בוקר - 98. בשעה 12 בצהריים, לפני ארוחה - 106. בשעה 17.30, לפני ארוחה - 125. מה משמעות התוצאות הללו, על רקע הסברך? האם הן תקינות? טרום-סכרת? וכו'? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים תזונתייםליסה05/02/2009
רציתי לדעת באזו דרך הסיבים מאזנים את רמת הסוכר בדם, מדוע כדאי דווקא לאכול אותם- האם הם מעלים את רמת הסוכר או מורידים, וכיצד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/02/2009סיבים תזונתיים הנם בריאים מהרבה בחינות.
לגבי סוכרת הם גורמים להאטה בספיגת הסוכר , מגבירים תחושת שובעה ואף עוזרים להורדת כולסטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי סכרת המחייבת אינסולין?דליה05/02/2009
שלום ערכי ב=הסוכר בצום שלי היו 140 האם זה נחשב מחלה? שחובה להזריק אינסולין? הרופא שלי כבר רשם לי אינסולין בשם לנטוס ועוד אחד בשם אפידרה לטיפול אבל נראה לי שזה קצת לקפוץ גבוה מדי, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באינסולי
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/02/2009שלום
אבאופן עקרוני במידה ומדובר בסוכרת מסוג 2 לרוב ניתן בהתחלה לתת טיפול פומי (בכדורים). הטיפול באינסולין הוא נכון לכל סוג סוכרת ובכל שלב, אם כי לרוב נוח יותר טיפול פומי והאיזון טוב גם עם טיפול פומי.
לחולים עם סוכרת מסוג 1 הטיפול היחידי אשר ניתן הנו אינסולין ואין מקום לטיפול פומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי אינסוליןהדר05/02/2009
אני בת 72,מזריקה אינסולין מיקסטרד30 פעמיים ביום,בסכ"ה 32 נק'. המליצו לי לעבור ל lantus להזרקה חד יומית. ברצוני לדעת כמה נקודות עלי להזריק. בברכה הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באינסולין
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/02/2009שלום הדר
באינסולין MIXTARD קיימים שני סוגי אינסולין: אחד קצר והשני ארוך יותר. LANTUS הנו אינסולין אשר נסגפ לאט מתת העור ונותן כיסוי במשך 24 שעות אך אינו "מכסה" את הארוחות.
את צריכה להתייעץ עם האנדוקרינולוג או רופא הסוכרת שלך אם מספיק לתת LANTUS או שיד צורך גם בתוספת באינסולין קצר כפי שקיבלת בMIXTARD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותבת 2504/02/2009
ערב טוב , עשיתי בדיקות דם כלליות בצום (יותר מ-10 שעות) והגלוגוז נע בין 122 לבין 158 , האם זה נחשב להתחלת סכרת ?!!! האם יש קשר לדלקת הלבלב ( עמילאז נע בין 278-350 ) ? אף פעם לא הייתה תוצא כזאת - תמיד היה בין77 ל- 85 - רק בארבעת החודשים האחרונים - כן, רק אחרי הניתוח ( SP PARTIAL DISTAL GASTRECTOMY + VACOTOMY ) ( בגלל כיבים רבים בקיבה ולפעמים בתריסרן שעמידים לטיפול מקסימאלי לתרופות ... ) , וחוץ מזה אושפזתי בבה"ח שלושה פעמים בגלל דלקת בלבלב (PANCREATITIS ) שהופיעה אחרי הניתוח ... אני בת 25 , רק לוקחת לוסק 120מ"ג ולפעמים טראמאדיקס לכאבים ... אהההההההה , שכחתי לציין שיש סיפור משפחתי חמור בסכרת ( מאמא , לסבתא , דודים ודודות ,...) תודה ולילה טוב ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/02/2009ערכים אלו יכולים להציע על סוכרת. סיפור המחלה שלך קצת מסובך. האם בוצע בירור למה ישנים כיבים מרובים? האם נבדקה רמת גסטרין?
דלקת של הלבלב יכולה להקטין את היכולת להפריש אינסולין ולגרום או להחמיר סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 24 סובלת משיעור יתראביה02/02/2009
שלום,
אני בת 24 וסובלת משיעור יתר.במשך 3.5 שנים נטלתי גלולות דיאנה בתחילה בתוספת אנדרוקור.
העניין הוא שבמשך כל הזמן הזה לא ראיתי שינוי ולכן החלטתי להפסיק.
לפני שהחלתי ליטול את הגלולות רמת הטסטוסטרון הייתה 1.7 שאלתי היא האם רמה זו נורמאלית או גבוהה?ומה עוד ניתן לעשות כדי להפחית את השיעור כי לאחר נטילת הגלולות רמת הטסטוסטרון הייתה 0.01 אבל עדיין לא היו תוצאות.
האם גלולה יכולה לדלל את השיעור או רק לגרום להאטת קצב צמיחת השערה?ומה עושים אם דיאנה לא עוזרת?
אנא עזור לי,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/02/2009שלום
האם הבעיה היא רק שיעור יתר או גם מחזור לא סדיר.
באיזו יחידות רמת טסטוסטרון?
אני יכולה לומר שעצם העובדה שעם טיפול בגלולות חלה ירידה משמעותית לרמת הטסטוסטרון מדובר בבעיה פונקיונלית ולא גידולית.
הטיפול בגלולות למניעת הריון עוזורת להפחית שיעור בכך שמורידות את רמות הטסטוסטרון ולDIANE וYASSIMIN ישנו מרכיב אשר אף הוא עוזר להפחתת שיעור.
טיפול קוסמטי במקביל עוזר אך ברור שעם הפסקת טיפול בגלולות קיימת חזרה של השיעור.
השילוב של גלולות וטיפול קוסמטי הנו המוצלח ביותר לדעתי.
תתייעצי עם אנדוקרינולוג בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אביה05/02/2009הבעיה היא שיעור יתר בלבד,אני מקבלת מחזור מגיל כמעט 13 והוא תמיד היה סדיר. לא הבנתי מה הכוונה לאיזה יחידות טסטוסטרון? וגם מה הכוונה לבעיה פונקיונלית? יש לציין כי עם הגלולות עשיתי טיפולי לייזר אך ללא הועיל,לפני הטיפול לא היו לי שערות בצוואר וכעת יש לי. התייעצתי עם אנדוקרינולוג אך הוא הסתמך רק על בדיקות הדם,האם ישנן בדיקות נוספות שניתן לבצע? כעת אני 4 חודשים ללא הגלולות והפנים שלי מתמלאות פצעים מוגלתיים באיזור הלחי והסנטר אפילו קצת במצח.האם זה בגלל שהגוף מתנקה מהגלולות?כי לפני הגלולות לא סבלתי מפצעים כלל. האם גלולות גורמות רק להאטת קצב צמיחת השערה או שהן גורמות לדילול השערות? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סכרתא.02/02/2009
ד.נ. מהם ערכי ההמוגלובין A1c וגלוקוז בדם בצום 12 שעות הנחשבים כמצביעים על טרום סכרת? תודה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/02/2009ערכי סוכר בין 100-125 מצביעים על טרום סוכרת.
בדיקת AIC מקובלת היום כבדיקה למעקב וקביעת איזון חולה סוכרת ולא לצורך אבחון סוכרת או טרום סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משמעות לבדיקה?
א.05/02/2009ד.נ. קראתי בעניין רב ובתשומת לב רבה את תשובתך המאלפת. אלא שאני עברתי, לא אחת, בדיקת המוגלובין A1c, אף כי מעולם לא עברתי את סף ה-100 בבדיקת הגלוקוז בצום 12 שעות (אומנם היגעתי לערכים כגון 95-90, ופעם אחת 99, אך לא יותר מזה). על רקע זה, האם בדיקות ההמוגלובין שעברתי נראות לך מיותרות, לא ענייניות וחסרות כל משמעות בנסיבות העניין? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משמעות לבדיקה? תזכורת
אלעד10/02/2009ד.נ. טרם קיבלתי, לצערי, תשובתך לפנייתי מ-5.2. אנא, אנא בטובך, עני לשאלתי המטרידה. תודה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרום סכרת ???
א.15/02/2009ד.נ. האם שאלתי מ-5.2 בנדון נפלה בין הכיסאות? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרום וסוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/02/2009החשיבות של AIC בכך שבמידה והיה מוגבר היה מקום לבצע העמסת סוכר ולקבוע אם מדובר בסוכרת או טרום סוכרת. במידה וזה תקין אז זוהי הוכחה שערכי סוכר אינם עולים משמעותית לאחר האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6.0-6.1
א.22/02/2009ד.נ. עכשיו זה יותר ברור לי. אך, לסיכום, האם המוגלובין A1c ברמה של 6.0 או 6.1 (שזוהי הנורמה העליונה), כאשר רמת הסוכר בדם בצום נמוכה מ-100, נחשב ל"מוגבר" (=מחייב בדיקת העמסת סוכר), או ל"תקין"? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)