מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורים ופעילות גופנית -האם יש מניעהדוד27/06/2011
אני בן 23 וזה פעם שנייה שזה קורה לי (פעם ראשונה בגיל 20) לפי מה שהבנתי כנראה מישיבה ממושכת על המחשב ביום הראשון כאב לי והתקשית לשבת אך לאחר 3 ימים יותר טוב אבל עדיין יש בליטה בצד שמאל של פי הטבעת שלעיתים מכאיבה קצת אך ללא דימום
שאלתי היא האם יש מניעה מלקיים פעילות ספורט כלשהיא(ריצה, חדר כושר) ואם זה יכול להחמיר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים ופעילות גופנית -האם יש מניעה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד28/06/2011אין קשר גומלין בין מה שאתה מתאר לפעילות פיזית (כולל ישיבה לפני המחשב).
זה תלוימ בהרגשה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן בהריוןרוית27/06/2011
שלום
אני בהיריון בחודש 8 וחושדת שהתפתחו אצלי טחורים
קבעתי תור לפרוקטולוג ונאמר לי שלפני הבדיקה עלי לעבור חוקן.
שאלתי:
האם מותר לעבור חוקן בשלב כזה מתקדם?
ובמידה ולא מומלץ - האם ניתן לבדוק טחורים (לפחות חיצוניים) ללא החוקן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן בהריון - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/06/2011האם מותר לעבור חוקן חצי שעה לפני הלידה? כן, ואף רצוי. לא צריכה להיות בעיה עם זה.
ד"א מי בדיוק אמר לך שאת זקוקה לחוקן? הרופא, האחות או המזכירה? דברי עם הרופא.
טחורים חיצוניים לא מענינים. אם צריך לבדוק הפנימיים מספיק אנוסקופיה ואז אין צורך בחוקן. מספיק שתתרוקני לפני הבדיקה. אם הרופא מתעקש על רקטוסקופיה, אזי רצוי לבצע חוקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טחורים חיצונייםרונן26/06/2011
בהמשך לתשובתך-
האם ניתוח לטחור חיצוני נעשה בהרדמה מלאה?
האם יש לו סיכונים?
מה זמן ההחלמה הצפוי?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טחורים חיצוניים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/06/2011תלוי בגודל.
ככל שגדולים ומרובים יותר כך גם החתכים ובהתאם הכאבים שאחרי והסיכוי לסיבוך העיקרי - היצרות בפי הטבעת - עולים.
במקרה של התפתחות היצרות, הרי שאז הטיפול הוא הרחבות במרחיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לאחר ניתוח פיסורהרונן25/06/2011
לפני 3 ימים עברתי ניתוח פיסורה.
מאז ועד היום יש לי עצירות קשה.
רני לוקחת נורמלקס באופן סדיר.
האם כדאי לקחת עוד משהו?
כמו תרופה מסויימית חד פעמית וכו'?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות לאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/06/2011אפשר לנסות מנה של אבילק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף מאודיוסי24/06/2011
היי
אני מרגיש ששורף לי בפי הטבעת אחרי ישיבה בשירותים, בנוסף אני מרגיש כאב כללי באיזור פי הטבעת שאולי נובע מזה ששורף לי, אני בן 24 בריא בדרך כלל.
בנוסף גם אחרי הישיבה אני מרגיש ששורף אך לאט לאט זה משתפר עד היציאה הבאה.
יש לציין שבשבועיים האחרונים אני ישן עם מזגן בלילות.
כמו כן אכלתי חביתה עם מעט פלפל חריף, אני אוכל חריף בד"כ וזה אף פעם לא קרה לי כתוצאה מכך, זאת גם הפעם הראשונה שמקרה כזה קורה לי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלמד מהנסיון המר שלי- פיסורה שהוזנח
רונן25/06/2011תלך לפרקטולוג מהר, אך אם יגיד שאין כלום-תיצור קשר [email protected]
ארבעה פרקטולוגים אמרו שאין לי כלום כשהיתה פיסורה קלה מלפני שנה כשניתן היה לטפל בה במשחות, ובשבוע שעבר נותחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אייל
יוסי25/06/2011תודה על התשובה, אני לא אזניח כמובן ואלך לבדוק את זה.
ניסיתי לבדוק את האיזור וראיתי שיש לי בליטה קטנה, אך הסימפטומים לפי וויקיפדיה ולפי מה שאתה אומר מצביעים על התחלה של פיסורה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב,
יוסי25/06/2011אגב, שכחתי להזכיר שלא קיימים דימומים ביציאות ולא על הנייר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשורף מאוד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/06/2011לא מבין את נושא המזגן.
אין ברירה - לשבת בבית לא יעזור. צריך ללכת להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה אמבטיה לטחוריםרונן24/06/2011
אני סובלת מטחורים חיצוניים בולטים.
א. האם אמבטיות עוזרות לריפוי הטחורים?
ב. האם מים חמים וחום בכלל גורמים להרעה במצב הטחורים?
ב. מה טמפרטורת המים שצריכה להיות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה אמבטיה לטחורים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/06/2011שום דבר מלבד ניתוח לא מרפא טחורים חיצוניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור בולט וקשה לאחר ניתוח פיסורהרונן24/06/2011
עברתי אתמול ניתוח פיסורה.
לאחר הניתוח הופיע טחור גדול, בולט מאוד וקשה כמו אבן.
צריך לעשות משהו בנדון?
הוצי לי לשים מלח אנגלי..
האם כדאי, איך שמים ובכמה מדללים את המלח?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור בולט וקשה לאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/06/2011קומפרסים של מלח אנגלי 10%. (10גר' מלח ב-100סמ"ק מים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה?יחיאלה23/06/2011
שלום
מזה שנה אני סובל מדימום אנאלי (שאינו כרוך בכאב), המופיע רק נוכח ניגוב בלתי עדין או נוכח יחסי מין אנאליים.
הטיפול בניפדיפין לא פתר את הבעיה.
האם יש מקום לשקול טיפול פחות שמרני, או עליי רק להודות על כך שאין הופעת כאבים בשירותים ולזנוח את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/06/2011עליך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 עם עצירותעדי23/06/2011
שלום רב,
בתי בת 3 ואחת לחודש\חודשיים נתקפת בעצירות למשך מספר ימים המלווה בצואה
קשה מאוד ודימום- בשל כך מתחיל מעגל של עצירת הצואה עד שהאי" לא יכולה יותר"
וכאשר יוצא ( בעל כורחה) הוא שוב קשה ופוצע וחוזר חלילה...
בפעם האחרונה נתתי לה חוקן ששיחרר הכול אבל אני לא רואה זאת כפתרון לטווח הרחוק..
מה כן הפיתרון גם לזמן אמת וגם לטווח הארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 עם עצירות - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/06/2011להוועץ ברופא הילדים שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיברתי כעת עם הפרופסור
גל26/06/2011והוא אמר שאבוא להיבדק רק עוד שבועיים-שלושה, וששלושת הימים שזה היה קשור יספיקו. אין לי כבר כאבים, ואני די בטוח שאין גם גומיות. הטחור מאוד בולט כלפי חוץ, ולכן קשה לי מאוד להאמין שזה פשוט יפתר מעצמו כמו שהרופא אמר. הוא טען שהוא שם שתי גומיות ושאחת מהן בטוח עדיין שם, אבל אני לא רואה אותה בכלל (כולל חיפוש פולשני) כך שכל העסק מוזר לי מאוד. אני חבר במאוחדת והוא הפרוקטולוג היחידי באזור שהם מפנים אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיברתי כעת עם הפרופסור - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/06/2011תה לא מתמצא ולכן אתה מבלבל.
1. גומיות הן זמניות ובאופן טבעי נושרות אחרי זמן.
2. מה שאתה מתאר נשמע כטחור חיצוני תרומבוטי שהופיע כתופעת לוואי לא רצויה לקשירה. למרות הסקפטיות שלך - בסופו שיסוג גם אם לא יעלם לחלוטין. כרגע - אם אין יותר כאבים - אין גם מה לעשות.
מענין אותי מה זה חיפוש פולשני ולמה אתה חסוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
גל26/06/2011לי יש טחור אחד. שאני כבר מכיר אותו היכרות 'אישית'...
הוא כולול בחוץ, כמו גוש קטן, שממש אפשר לראות בעין בקלות
הפרופסור קשר אותו פעמיים, ולמרות השימוש במשלשלים תוך שלושה ימים נפלו הגומיות
אבל הטחור לא נפל! בוודאות שהוא לא נפל!
חיפשתי את הגומיות עם האצבע בתוך הרקטום, זה מה שנקרא פולשני... אין לי מושג למה אני חסוי... סתם כתבתי את זה.. שמי גל.
כרגע אין כאבים אבל בוודאות שהטיפול לא עזר, שהטחור לא נשר, ושמה שיש לי עכשיו זה לא תוצר של הקשירה.
אציין רק שלפני הקשירה הטחור היה יותר רך וכעת הוא יותר גושי.
קבעתי למחר עם פרוקטולוג אחר במיקום שונה. מה לבקש ממנו? אני רוצה שיעשה לי שוב קשירה. אני כל כך רוצה להיפטר מזה!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/06/2011טחור שרואים בחוץ - לא קושרים אלא מסירים בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום אחרי קשירהגל23/06/2011
שלום,
אתמול עשו לי קשירה לטחור בודד שיצא החוצה לחלוטין. בשעות הראשונות הכאב היה נורא ואיום ועכשיו פחות כואב, כאב עמום כזה.
רציתי לדעת כמה זמן לוקח לטחור כזה לנשור? חוץ ממשככי כאבים יש עוד משהו שאוכל לעשות\לקחת? האם כאבים כאלו מלווים רק קשירה של טחורים חיצוניים? כי איכשהו ממה שאני קורא עולה שזה בכלל לא אמור לכאוב.
האם ייתכן שעד הצהריים יהיה כבר נמק שם וזה יפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום אחרי קשירה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/06/2011הגומיה נושרת תוך שבוע - 10 ימים.
אין לקשור טחורים חיצוניים. זה כואב!
לעתים הגומיה מחליק החוצה במיוחד אם לא מתאפקים ורצים לשירותים מיד לאחר הקשירה.
לעתים יש כסיבוך - תרומבוזה משנית באלמנט החיצון של הטחור שנקשר.
בקיצור - צריך להבדק כדי לראות מה הבעיה ואם יש צורך - להסיר הגומיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום נפלו הגומיות בלי שיפול הטחור.
גל25/06/2011היום בבוקר, שלושה ימים אחרי הקשירה, נפלו הגומיות בלי שהטחור עצמו נפל. ההרגשה מאז היא של חולשה כללית בלי כאב נקודתי. מה זה אומר? מה יש לעשות עתה? האם הטחור יפול בהמשך מעצמו? האם זה אומר שהטיפול כשל? מה כן אפשר לעשות? האם ניתוח זה רצוי? ואם כן, זה נכון שהכאבים אחריו הם ממושכים ובלתי נסבלים? כל השאלות האלה הן בגלל שכל כך נמאס לי מזה שזה מוציא לי את החשק לחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמותר לציין
גל25/06/2011שהתפניתי רק יום אחרי הקשירה, ושהייתי על יונגבורן כך שהצואה הייתה שלשולית לחלוטין, ולא נראה לי שנפילת הגומיות קשורה לצואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום נפלו הגומיות בלי שיפול הטחור. - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/06/2011כפי שכבר ציחינתי - צריך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות או פצעון בפי הטבעתעומר22/06/2011
שלום רב,
ביומיים האחרונים חשתי בכאב בפי הטבעת בעיקר כשאני מכווץ את שרירי הישבן.
בתחילה חשבתי שזהו פצעון (חצ'קון) שהתפתח לו על פי הטבעת שלי. אל לאחר הסתכלות מעמיקה יותר הדבר אינו נראה כפצעון אלא כמעין נפיחות מסוימת של דופן אחת של פי הטבעת. חשוב לציין כי אין דימום, והדבר לא מפריע לי בעת יצאת הצואה, אך הוא מפריע כאשר אני מפעיל את שרירי הישבן, וכשאר אני מנקה אחרי את צואתי.
אני רק בן 17 האם טחורים יכולים להופיע בגיל כזה? והאם זה בכלל טחורים?
אשמח לקבל אבחנה של המקרה, ומה יש לעשות בנידון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות או פצעון בפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/06/2011אבחנה לא תקבל מבלי להבדק וכן גם לא תהיינה המלצות לטיפול.
צריך ללכת להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשגרה לאחר ניתוח פיסורהאורי21/06/2011
א.האם לאחר ניתוח פיסורה יש הגבלה כלשהי על מאמץ גופני, ואם כן מהי?
הכוונה להליכה ספורטיבית וכו'.
ב.כמה זמן לאחר הניתוח ניתן לחזור לעבודה (משרדית)? האם יש חובה להישאר בבית תקופה מסויימת לעזור לריפוי?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לשגרה לאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/06/2011קודם כל - איזה ניתוח פיסורה?
בכללי,
אין מגבלות פיזיות על פעילות כלשהי. לחזור לעבודה בהתאם להרגשתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדחגית18/06/2011
שלום רב!
אני בת 35 לאחר 3 הריונות, 2 לידות רגילות ואחת קיסרית. "סובלת" מטחורים חיצוניים מאז ההריון הראשון.
לפעמים סובלת מכאבים ולעיתים רחוקות מאוד מדמם קל.
בחודשיים האחרונים סובלת מאוד מגרד בפי הטבעת, אבל לא בטחורים עצמם אלא ממש סביבי פי הטבעת.
ניסיתי משחה נגד פטריות כי חשבתי שמדובר בפטריה, אך ללא הועיל.
מה זה יכול להיות? אפשר להימנע מביקור אצל רופא?
אודה על תשובתך
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד19/06/2011אם את רוצה תשובה את חייבת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבלות אוכל חריף בפיסורהמיה17/06/2011
האם למי שיש פיסורה כדאי להימנע מאוכל חריף או מתובל, או שזה לא משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבלות אוכל חריף בפיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד19/06/2011בד"כ לא משנה, אבל זה ענין אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לפגיעה בסוגרים בניתוח פיסורהעוזי16/06/2011
מה הסיכון לפגיעה בסוגרים לאחר ניתוח פיסורה?
מה עצמת הפגיעה אם אכן ישנה, והאם היא תמידית או שניתן לתקנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לפגיעה בסוגרים בניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד16/06/2011תלוי איזה ניתוח.
ניתוח השכיח והמקובל מתבסס על ביתוק חלקי של הסוגר הפנימי. הסיכוי לפגוע בסוגר החיצוני הוא אפסי.
כאשר מבתקים הסוגר הפנימי יש סיכון של כ-8% להתפתחוה הפרעה קלה בסגירה אשר ברוב המוחלט של חולים אלה התופעה חולפת תוך 6שב' עד 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)