מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה מפיסורהישראלה03/08/2011
לדוקטור שלום
האם אחרי שמחלימים מפיסורה יש צורך להמשיך במשחות כלשהן חלפו שמונה חודשים מההחלמהבטיפול שמרני
אודה מאוד על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מפיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד05/08/2011אם אין כאבים אזי אין צורך.
אם יחזרו התופעות יש לשקול ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוכזב נוסף מפרמולת נונאמאוכזב נוסף02/08/2011
שלום לכולם,
כמי שניסה רק בשבועיים האחרונים את פורמולת נונא - אנא קחו בחשבון שזה כנראה לא עוזר לכולם!
אחרי שבוע של שימוש אכן חשתי הקלה משמעותית אך מיד לאחר מכן - הרעה חריפה עד לכדי מצב בו התפתלתי מכאבים ללא יכולת תפקוד - 3 ימים ששכבתי מנוטרל.
בעלי נונא - נעלמו כלא היו...
אתמול - 31.07.2011 כבר עברתי ניתוח ואני כבר עם הקלה של עשרות מונים.
כנראה שאחוזי ההצלחה שמדברים עליהם רוית ומיכאל - אינם גבוהים של מעל 90% כפי שהם מתארים זאת ורק יש לקחת זאת בחשבון.
מכאן - כבר כל אחד יחליט בעצמו על אופן הטיפול.
לשמחתי - אני בכיוון הנכון לריפוי אחרי הניתוח של אתמול - לא עברו 24 שעות וההרגשה שונה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוכזב נוסף מפרמולת נונא - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/08/2011אין תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל להמליץ איפה נותחת?
יאיר01/09/2011יעזור לי מאד ואיזה סוג ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פי הטבעתשי01/08/2011
שלום רב.
רציתי לדעת: באופן עקרוני וכללי, כיצד עלי לשמור על פי הטבעת שלי נקיה מפצעים, נפיחויות, והכי חשוב: שהיא תהיה גמישה ככל הניתן לאורך זמן, וכד'?
נ"ב: אציין רק שאני בן 20, שוקל 81 ק"ג, עושה ספורט 4 פעמים בשבוע, שותה הרבה ככל האפשר, אוכל בריא רוב הזמן, על אף שאינני מבין כל כך בתזונה, ומשתדל לשטוף את פי הטבעת במים קרים.
יום נעים ותשובה בספיד,שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/08/2011תוסף סיבים = בנהפייבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור היציאותשי01/08/2011
שלום רב.
רציתי לדעת: אני בן 20, שוקל 81 ק"ג, עושה 4-5 פעמים בשבוע ספורט, ומשתדל לאכול די בריא.
בתקופה האחרונה אני מוסיף לתפריט גם ענבים ואבטיח, ועדיין בבוקר כאשר אני ניגש לשירותים על מנת להתרוקן מיציאות הבוקר, קיימת אצלי בעיה של התרוקנות בפעם אחת, כלומר, לא כל הצואה יוצאת לי בפעם אחת, ואני צריך לפעמים פעמיים-שלוש פעמים ביום שירותים,וזאת על אף שבהמלצת מומחים בתחום אני מוסיף מדי יום לתפריט שלי יותר מאכלים שמכילים המון סיבים תזונתיים.
שאלתי היא: מה עלי לעשות (שיעזור לתקופה ארוכה מאוד ככל הניתן), כדי שאוכל להתרוקן רק פעם ביום ובמכה אחת ובעת ובעונה אחת, וממה אתם ממליצים לי להמנע, כלומר, מהם המאכלים שעשוים להזיק לי הכי הרבה בענין זה?
נ"ב: אוסיף ואציין, שגם שאני שותה בבוקר משקה חם (תה, קפה, וכד'), זה לא תמיד עוזר לי לרוקן את כל הצואה בפעם אחת ובעת ובעונה אחת, ואציין שאני משתדל להמנע ככל האפשר ממטוגנים, מתוקים, קמח לבן, תירס, שומנים, וכד', ובשנה שנתיים האחרונות הייתי אוכל מהם די הרבה, ורק בחצי שנה האחרונה בערך אני משתדל להמנע מהם במידה גדולה ככל האפשר/הניתן, ואני אוכל דגן בוקר בעל כמות סיבים גדולה מאוד שהוא: אול-בראנפלקס.
אשמח לקבל פתרון מהיר ותמידי לבעייתי, ואשמח אם תוסיפו לי טיפים לשמירה על בריאות תקינה של הבטן והמעיים, וטיפים להתרוקנות מהירה מהצואה, כי לפעמים לוקי לי חצי שעה עד שרוב הספולת מתרוקנת, ועוד איזה רבע שעה עשרים דקות על מנת לשטוף את מה שעוד נשאר.
תשובה בספיד ויום נעים, שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור היציאות - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/08/2011בריאות תקינה של המעיים אומר 2-3 יציאות ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים בהריון?!גילי31/07/2011
שלום רב
אני בשבוע 34 להריון, ולאחרונה אני חשה שינוי בפי הטבעת- מעין בליטה קטנה אשר לא הייתה בעבר אך חשוב לציין שאינני סובלת מכאבים/דימומים כלשהם.
רציתי לדעת האם זהו סימפטום ראשוני של טחורים והאם בעקבות כך עלי להתחיל בטיפול מנע...
בתודה מראש
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים בהריון?! - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2011צריך להבדק.
כרגע נשמע כטחורמ חיצון נפוח שלא מצריך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה שהחלימהישראלה29/07/2011
לדוקטור שלום
היתה לי פיסורה שהחלימה בטיפול שמרני
אך בכל זאת האזור של הפיסורה רגיש יותר מכל איזור שם
כמו קצת אדמומיות מזיעה האיזור יותר רגיש
או בתקופת מחזור
האם זה אומר שהפיסורה לא החלימה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה שהחלימה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2011עניתי שתי השאלות הנספחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת גוש כחול בפי הטבעתטל29/07/2011
דוקטור שלום ,לפני ימים הופיע לי גוש כמו גולה בצבע כחול ממש סמוך לפי הטבעת אם אני נוגעת בו הוא כואב. לא יורד לי דם או מגרד לי זה בעיקר מפריע לי בשירותים וכאשר אני יושבת. בדר"כ אני סובלת מטחורים ולעיתים קרובות מעצירויות , קניתי נרות לטיפול בטחורים האם עלי לשעות דבר נוסף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת גוש כחול בפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2011לא, הזמן יעשה את שלו וזה יעבור.
נשמע כמו טחור חיצון תרומבוטי (לאו דווקא קשור לטחורים שאת סובלת מהם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה המשךישראלה29/07/2011
מה שמעניין הפיסורה אינה רגישה כשאני מתפנה והיציאה בצורת כדורים קטנים
אך כשאני מתפנה והיציאה רכה ומלאה הרגישות גוברת עד כאב
מה לעשות ולמה זה קורה?
האם יש סיכוי שלאחר שהפיסורה החלימה הרגישות תעבור באיזושהו שלב
ושוב תודה על תשובתך המלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה המשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2011אם יש כאבים הפיסורה לא החלימה ויש להבדק ולהחליט איך להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהישראלה28/07/2011
לדוקטור שלום
אני כל יום מתפנה ובכל זאות יש לי יציאה קשה בצורת עיגולים סליחה על התיאור
אני סבלתי תופת עד לפני שנה מפיסורה
לתשובתך המלומדת אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2011יש להוסיף סיבים ונוזלים לדיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פנולסוזן28/07/2011
לפני שבועיים נבדקתי אצל ד"ר וולפיש, הוא בדק בדיקה פנימית אמר שהכל בסדר. יש טחור פנימי ופצע בנסיגה , הוא הזקיק זריקת פנול. עוד הוא אמר שיש פיסורה בנסיגה ונתן לי משחה נפידימין. לא מרחתי את המשחה . היום לאחר יציאה היה לי דימום אדום טרי. האם יתכן שהזריקה לא עזרה או שזה מהפיסורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת פנול - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2011הכל יכול להיות. אם הומלץ ונרשם לך טיפול למה שלא תקחי אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה בהרדמה?
דנה02/08/2011מדוע?
עברתי לפני ההחלטה על קשירה כל מיני בדיקות- כולל קולונסקופיה קצרה- תקינה... ( זה היה בפברואר השנה- לפני חמישה חוד').
ולמה הכוונה תופעת לוואי של הקשירה? מדוע הדימום הוא רב אבל הופיע רק לאחר שבוע מיום הקשירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה בהרדמה? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/08/2011זה מאד אופייני והיית צריכה לדבר עם הכירורג שטיפל בך. כאשר צונחת הגומיה היא מותירה אחריה פצע שיכול לדמם. זה אופייני שבוע לאחר הקשירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת ריריתשני26/07/2011
שלום,
לפני כשבוע עברתי טיפול קשירה( קשירה אחת וראשונה), בשל מצב שאובחן ע"י הרופא כ"צניחת רירית רקטום במידה קלה+טחור - רק צד שמאל".
מלבד כאב קל ביום הראשון ומעט דימום קל שנפסק לאחר יומיים הכל עבר בסדר.
אני מרגישה בסדר, ופעילות המעיים שלי רגילה.
הבעייה היא שעכשיו- שבוע לאחר הפרוצדורה, אני לא שמה לב לשינוי כלשהוא במצב: עדיין לאחר יציאה, אני רואה רקמה בתוך פי הטבעת.... אולי רק טיפה פחות גדולה ממה שראיתי לפני הקשירה.
האם זה הגיוני? האם ייתכן כי למעשה הקשירה לא שינתה דבר? אציין כי לא התאמצתי בשרותים לאחר הקשירה, ולא הבחנתי בגומייה שנושרת, וגם היציאות היו רכות וחלקות ללא מאמץ מיוחד.
איך אפשר לטפל במצב של צניחת רירית קלה? האם קשירות לא מספיקות?
הרופא אמר לי לחזור לביקורת רק לאחר 3 שבועות מיום הקשירה...
מה לעשות? ( ושוב אציין כי לרב אין לי עצירות כלל, אני לא מתאמצת ולא יושבת זמן ממושך בשרותים...).
ושאלה נוספת: האם מותר לי להשתמש בנרות רקטוצורין לאחר שבוע מיום הקשירה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רירית - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2011בשביל מה נרות?
אכן, תזדקקי ליותר מקשירה אחת והמרווח ביחן פעולה אחת לשניה היא שלושה שבועות.
אם לא מספק, תלכי על ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד
דנה01/08/2011שאלת : "בשביל מה נרות"?
אז הסיבה ששאלתי על נרות, היא שכעת - 12 יום אחרי הקשירה , החלו לי פתאום דימומים די רציניים- שלא היו לי לפני הקשירה! אני נכנסת לשרותים, ולפעמים אני פשוט רואה דם בכמות שצובעת את האסלה. לפני הקשירה- לא היו לי כמעט בכלל דימומים! ( רק צניחה קלה, ופעם בכמה חודשים דימום קל- הרבה פחות מעכשיו).
זה הגיוני? זה די מפחיד אותי, ואני מתחילה לחשוב שהקשירה לא רק שלא הועילה, אלא הזיקה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/08/2011נרות לא יעזרו בזה.
יכול להיות שזה תוצאת לוואי של הקשירה וזה יחלוף.
אם לא, תזדקקי לבדיקה בהרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד-נרות רפסל?
שיר02/08/2011שלום ד"ר,
ראשית- רציתי לשאול למה כתבת שאזדקק ל"בדיקה בהרדמה"?- איזו בדיקה? ( כי עברתי קולונ' קצרה לפני 5 חוד', והיא הייתה תקינה).
שנית- יצרתי קשר עם הרופא ( באמצעות מייל), והוא הורה לי - בהסתמך על תיאורי, להשתמש בנרות רפסל- 500 מ"ג כל ערב למשך שבוע.
האם תוכל להסביר לי מה הם הנרות הללו, ומדוע הם עדיפים או הומלצו לי ולא רקטוצורין וכ'ו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד-נרות רפסל? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/08/2011הבדיקה לראות אם יש צורך בטיפול יותר אגרסיבי.
לגבי הנרות - אין לי תשובה, לא אני רשמתי אותם ואינני יכול להיות אחראי להם. תשאלי בבקשה את הכירורג שהמליץ לך עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפול?
שני03/08/2011תודה על התשובות.
יצרתי קשר עם הרופא ( רק במייל- הוא לא חשב כי עלי לבוא כעת, ובכל מקרה- אני אמורה לראותו בשבוע הבא- בתקווה שהשביתה לא תשבש זאת...).
הוא כתב לי על הנרות הללו, כי דיווחתי שהחל משבוע לאחר הקשירה הדימומים החלו להתגבר- גם בכמות וגם בתכיפות. לפני שהוא הספיק לענות לי, שמתי נר רקטוצורין, ודווקא נראה לי כי יש שיפור מסויים. אתמול לא היה לי דימום...
אז אולי אני צריכה לחכות עם הנרות רפסל, אם הרקטוצורין מפחית את הדימום?
האם תוכל להסביר לי למה אתה מתכוון כאשר אתה כותב "שהבדיקה בהרדמה היא לראות אם צריך טיפול יותר אגרסיבי?"... איזה טיפול?
ולפי ניסיונך: כמה קשירות בדר"כ מספיקות לטיפול בצניחת רירית קלה? זה יותר רקמת רירית מאשר ממש טחור.
ושוב- תודה רבה! ובהצלחה במאבק הרופאים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפול? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/08/20111-3 קשירות.
אם לא עוזר אז אולי צריך לכרות עודך הרירית.
לגבי הנרות - לא אגיב.
ברוב המקרים, כפי שכבר ציינתי, הדימום חולף מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד- הרופא בדק
דנה04/08/2011הרופא בדק אותי אתמול,אחרי שיצרתי איתו קשר ודיווחתי על הדימומים המתגברים.
הוא בדק, ואמר שהדימום הוא מכיב שנוצר באזור הקשירה....וכנראה אצלי ההחלמה איטית.כיב מדמם, אין זיהום או אבסס או משהו. הוא המליץ על נרות ראפסל ומנוחה בבית, ספירת דם, ואז- שוב ביקורת.... ( ואולי תפר? ).
הוא התלבט אם לשים גומיה נוספת, אך בסוף החליט שלא. שם לי טמפון לשעתיים. אמר כן לקחת את הנרות ראפסל, ולדווח מה קורה, ובמידה והדמם נמשך משמעותית או מתגבר- להגיע למיון- שיזעיקו אותו, ואז אולי לשים תפר..
האם זה נשמע הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד- הרופא בדק - תגובה
ד''ר דוד נויפלד05/08/2011משמע שתגובתו ראויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דנה05/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוףגל26/07/2011
שלום,
לפני כשנה וחצי הייתה לי עצירות, לחצתי חזק מידי, ונוצרה לי פיסורה וטחור.
אחרי תקופה של כאבים בלתי נסבלים עברתי ניתוח בלון, שכעבור שבועיים אמנם הקטין משמעותית את הכאב הממושך לאחר השירותים, אך במקרה שהצואה לא רכה ברמה של שלשול הכאב הוא תופתי. השתמשתי בכל התרופות הקיימות (משחות, קרמים, קצף רקטלי וכו) ולא עזר. לפני כחודש הפרוקטולוג שמטפל בי קבע שהכאבים הם תוצר של טחורים ולא של פיסורה, שנבראה לחלוטין (רופא נוסף חשב אותו הדבר). הטחורים, שהיו חיצוניים, נקשרו, הכאבים היו מזעזעים, ולאחר יומיים, ולמרות שהיו לי יציאות הכי רכות בעולם, שלושת הקשירות נפלו והותירו לי המון דלקת. השתמשתי שוב בקצף לתקופה של יותר משבועיים פעמיים ביום, ומלבד זה שאין דלקת, המצב אותו הדבר. חזרתי לרופא והוא קבע שהכאבים עכשיו נוצרו עקב פיסורה שנוצרה עקב קשירת הטחורים, שלא צלחה.
המוצא כעת, כפי שהוא אמר לי, זה לחזור לניתוח בלון. אך לי נמאס כבר שפעם אחת פיסורה הורגת אותי ופעם אחת אלו הטחורים וחוזר חלילה, ואני רוצה בניתוח אחד לעשות גם בלון וגם כריתת טחורים. מפאת העובדה שרובם ככולם חיצוניים (כעת, לאחר הקשירה, אני סבור שכולם חיצוניים לפי מה שהרופא אמר) אני רוצה להיות מוכן לקראת שבוע הבא ולדעת האם הדבר אכן ניתן לביצוע, כמה זמן ההתאוששות (הניתוח ייעשה בסורוקה או אסותא, על ידי אותו רופא מתחילת התהליך), ומה הסיכויים לחזור למצב שבו אני יהיה שוב נורמלי.
אציין שמאז לפני שנתיים עברתי לתזונה צמחונית, אני עושה כושר חמש פעמים בשבוע, היציאות שלי רכות באופן של קבע, ואני לא חושב שמה שגרם להתחלת הסיפור הזה יישנה.
אשמח לתגובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דחוף - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2011כעקרון (ובלי לבדוק אותך) אפשר לבצע ניתוח משולב.
אם תתמיד בדיאטה הנכונה יש לצפות שהמצב יחזור למוטב ואתה תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתםבר23/07/2011
שלום יש לי מסביב לאזור פי הטבעת כתם חום וגם על הלחיים של הישבן .
מזה יכול להיות ?
ואם יש טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם - תגובה
ד''ר מרט חייקין24/07/2011נראה לך שאפשר לענות ללא לראות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח של פיסטולהאבי22/07/2011
היי דוקטור,
ביצעתי ניתוח פיסטולה שחוצה דרך 2 סוגרים.
מהלך הניתוח: פתח חיצוני אחורי פתח פנימי קו האמצע אחורי.
כריתת הפתח החיצוני, הועברה קנולה בין הפתחים לאחר זיהוי H2O2 ניקוי מסלול
בכפות.
העברת SETON והשארתו רפוי.
חבישה עם סופנטול.
מה הסיכון של הזדהמות.
האם זה השיטה הטובה ביותר לסוג זה של פיסטולה?
תודה מראש,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח של פיסטולה - תגובה
ד''ר מרט חייקין24/07/2011ההפך זה מונע זיהומים חוזרים ובד"כ זה ניתוח ביניים לפני טיפול דפיניטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר קשירהדנה20/07/2011
שלום,
רציתי לדעת כמה זמן לאחר קשירת טחורים ניתן ללכת לשרותים כרגיל? הבנתי שארגיש לחץ ליציאה, אבל לא הבנתי האם מותר לנסות, או שצריך להתאפק ולא לעשות ביום הראשון?
כמו כן, מתי צפויה החלמה, וחזרה לפעילות מעי נורמלית- הרגלי יציאה כפי שהיו?
כרגע- כואב, לא מאד, אופטלגין /נורופן מעט עוזר. אך יש כאב מסוג לחץ כזה, ואני חוששת שאם תיהיה לי יציאה אפגע בהצלחת הקשירה.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה לשאלה
דנה21/07/2011מאז שעברתי את הקשירה אתמול בצהריים, יש לי עצירות.
אתמול היו לי כאבים ונעזרתי באופטלגין, היום- הכאבים פחתו, אך אינני מצליחה להטיל צואה (סליחה על התיאור), למרות שאני מאד מרגישה צורך. גם פעילות המעיים הרגילה שלי- תמיד יש לי יציאה בבוקר, ובהמשך היום, אך היום- אני פשוט לא מצליחה- למרות שיש לי ממש כאב בטן ואני מרגישה צורך- פשוט לא יוצא.
לקחתי אתמול 2 כפיות שמן פרפין, וגם היום בבוקר- עוד 3 כפיות, שותה הרבה מאד מים... אבל לא עוזר.
כמו כן- היה לי מעט דימום מפי הטבעת אחרי הטלת שתן.
האם יש מקום לפנות לרופא המטפל כעת, או שעלי להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה לאחר קשירה - תגובה
ד''ר מרט חייקין24/07/2011לא צריך להתאפק ואפשר ללכת לשירותים מיד. לאחר קשירה נכונה לא צריכה להיות תקופת החלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)