מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאמץ ולחץ רב להוצאת הקיבה מדוע?לי29/12/2009
אין לי עצירות.הקיבה רכה.אך בכז אני מתאמצת כל בוקר מחדש.שוב למרות שהקיבה רכה.אני נזהרת בתזונה.בעבר סבלתי מטחורים ופיסורה-נותחתי.אני בת 50מטופלת בטמוקסיפן.השאלה מדוע אני צריכה להתאמץ למרות שהקיבה לא קשה?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן צואה ולא קיבה-סליחה....
לי29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיד רצוי...
ד''ר דוד נויפלד30/12/2009לא להתאמץ.
אבל את מתארת הפרעה בצאיה.
רצוי לפנות למומחה לבדוק את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת לכלוך הבגדים מדם הטחוריםא.פ.29/12/2009
הטחור החיצוני מדמם הרבה מדי פעם. ותסלחו לי, הדם מלכלך את התחתונים ומשם זה עלול לעבור למכנסים.
מה יכול למנוע את לכלוך הבגדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדי גאזה...
ד''ר דוד נויפלד30/12/2009או לחילופין לעבור ניתוח לכרות הטחורים שמפריעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור חיצוניא.פ.28/12/2009
יצאה לי בליטה כואבת בפי הטבעת שלשום, והשתמשתי במשחה טבעית מסוימת, ולאחר יום היה שיפור קל. אינני יודע אם השיפור הוא מהמשחה הוא שזה שיפור עצמוני. הרופא איבחן היום שזה טחור חיצוני, ושאין טחורים פנימיים, ושהטחור החיצוני נמצא בספיגה. הוא רשם לי Rectozorin ל10 יום.
האם הרקטוזורין מרפא או שהוא רק מרגיע את הכאב? מטרת השאלה, שאם הרקטוזורין רק מרגיע, אולי עדיף להמשיך עם התהליך שהתחלתי בו אם רואים שהטחור כעת בספיגה וכשיתכן שזה מחמת המשחה הטבעית. אני מדגיש שהשאלה היא רק אם הרקטוזורין רק מרגיע, שאז אין לי מה להפסיד באי נטילתו, ויש אפשרות מסוימת שאפסיד באי נטילת המשחה הטבעית (שאולי בכל זאת היא גרמה לשיפור).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "טבעי" זה טוב...
ד''ר דוד נויפלד29/12/2009אבל לא רלוונטי לטבע.
התהליך שאתה חווה הוא טבעי והזמן יעשה את שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעולת הרקטוזורין
א.פ.29/12/2009תודה ד"ר נויפלד.
האם הרקטוזורין מסייע לריפוי (לספיגה וחזרת הטחור לממדיו הטבעיים), או שהוא רק מקל על הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרתי...
ד''ר דוד נויפלד29/12/2009הטבע מטפל בטחורים.
הרקטוזורין, בסימפטומים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםשירה28/12/2009
יש לי טחורים חיצוניים בולטים סביב כל פי הטבעת, לא כואבים ולא מדממים. האם קיים טיפול או שהמשחות מיועדות רק להקלה בסימנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפי שכרגע כתבתי...
ד''ר דוד נויפלד29/12/2009הטיפול בטחורים חיצוניים הוא כריתה, בתנאי שהם מפריעים לחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר בנושא הטחוריםא.פ.28/12/2009
אודה על הסבר בנושא הטחורים.
האם טחורים חיצוניים הם טחורים פנימיים שצנחו, או שהם כלי דם חיצוניים שתמיד היו במקום זה ורק שכעת הם התנפחו, או שקיימים 2 סוגי טחורים חיצוניים (1. טחורים פנימיים במקורם שצנחו החוצה, וטחורים חיצוניים שבאמת היו תמיד בחוץ ורק שכעת הם התנפחו)?
והאם קיים הבדל בטיפול בין אם הטחור היה פנימי וצנח לבין אם הוא טחור חיצוני במקורו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל נכון...
ד''ר דוד נויפלד29/12/2009לגבי הטיפול, טחורים חיצוניים שמפריעים לחיים, יש לכרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול בטחוריםא.פ.28/12/2009
בפי הטבעת צץ פתאום מין "בלון", שכואב וצורב בניקוי לאחר היציאה. וגם כואב ולא נוח כל שאר היום (בלי קשר ליציאה). לפי הסימנים אני מבין שזה טחורים, וניסיתי להכניס את ה"בלון" פנימה אך לא הולך.
האם קשירה מתאימה לזה, או שקשירה היא רק לטחורים פנימיים?
האם עלולים להיות נזקים מטיפול הקשירה (צלקות וכדו')?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהתאור...
ד''ר דוד נויפלד29/12/2009אני חושד שמדוהר בטחור חיצון תרומבוטי.
לא מתאים לקשירה.
קשירה מטפלת רק בטחורים פנימיים וכמו בכל פעולה כירורגית יכולים להיות סיבוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיפואםג27/12/2009
שלום
אני סובל מטחורים ומפיסורה קרוב לעשר שנים.
זה הולך וחוזר בתקופות מסוימות. הייתי אצל מומחה והוא המליץ לעבור ניתוח אבל גם הציע לנסות להעביר זאת בדרכים אחרות. עכשיו קניתי את הקורטיפואם ורציתי לדעת אם אפשר להשתמש בו כאשר הטחורים מדממים? והאם אתה ממליץ להשתמש בתכשיר?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיפאום...
ד''ר דוד נויפלד28/12/2009לא נועד לטחורים.
אתה זקוק לפרוקטופאום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםא.פ.27/12/2009
יש נפיחות כואבת בפי הטבעת וזה כמו טחורים. יש לי יציאות סדירות וטובות, ולכן יותר נראה לי שהבעיה - לא נעים לומר - מחמת קינוח יתר של המקום (עם כניסה לתוך המעי) לאחר היציאות.
האם אכן יתכן כך?
ואם אכן זה מחמת ניגוב היתר, האם הטיפול הוא הטיפול הרגיל או משהו אחר?
ושאלה נוספת:
לאיזה רופא יש ללכת, לגסטרואנטרולוג או לכירורג שמוגדר כפרוקטולוג (כך אמרו לי בקופ"ח)? אני משער שאולי התשובה לשאלה זו תלויה אם באמת הטחורים נגרמו מניגוב מופרז. ואם כן - אודה על תשובה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרואנטרולוגים...
ד''ר דוד נויפלד28/12/2009בד"כ לא מבינים בטחורים ובעצמם מפנים לפרוקטולוג.
אבל... לא הבנתי הבעיה, בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםאורי26/12/2009
שלום וברכה!
אני בן 24 ולפני כ3 חודשים גיליתי טחור חיצוני,לפני שבועיים קניתי משחה טבעיתאך הדבר לא עזר להפך,לפני שבוע גיליתי עוד 4-5 טחורים.מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין26/12/2009אם בבדיקתך זה רק קפלי עור חיצוניים (ולא בדר אחר) שלא מפריעים הרבה אין צורך בכריתה, אחרת אפשר לכרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעי...
ד''ר דוד נויפלד27/12/2009זה מצוין...ליצרן.
צריך להבדק ואז להחליט מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור חיצונייוסי26/12/2009
שלום , אני בחור בן 18 לפני גיוס בחודשים האחרונים סבלתי מעצירויות קשות משהו כמו פעם בשבוע .. לפני חודש בערך הרגשתי בעת יציאה כמו כאב בפי הטבעת כשבדקתי מה יש שם הרגשתי כמין בליטה באיזור שיוצאת בזמן יציאה ולאחר מכן נעלמת . אני ממש לא יודע כעת מה לעשות בכל פעם שיש לי יציאה יש לי כאבים לאחר מכן באיזור .. נסיתי לקחת גם שמן פראפין ואבקה שקניתי בבית מרקחת שמכילה סיבים תזונתיים כדי שיהיו יציאות רכות הדבר אכן עזר מעט אבל עדיין קיימת הבליטה במקום אחרי כל יציאה ועדיין קיימת אצלי עצירות שנורא מפריעה לי לנהל חיים תקינים ומסודרים . אני אשמח מאוד לקבל ממכם ייעוץ מה אפשר לעשות במצב הזה ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין26/12/2009להיבדק ולברר סיבת העצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח PPHעליזה26/12/2009
דר שלום,
עברתי ניתוח PPH לפני חודש ואני מאוכזבת מאחר שיש לי צניחה בכל יציאה.
האם הניתוח לא הצליח ולמה ?
מה אפשר לעשות כדי לתקן את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין26/12/2009צריך לראות בדיוק מה צונח (טחורים? רירית?) ואז להחליט איך אפשר לתקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם צונח...
ד''ר דוד נויפלד27/12/2009הניתוח לא השיג את מטרתו.
לגבי הלמה - יש לשאול המנתח.
לגבי ההמשך - התשובה ניתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה-אבקת קאליאירית26/12/2009
סובלת מכאבים עזים האבחון היה פיסורה, למרות שלא הצליחו לבדוק אותי מהכאבים החזקים שיש לי .
במיון ההנחיה היתה למרוח משחה (שרקחו לי אותה בבית מרקחת) אינני מצליחה לאיית את שמה 4 פעמים ביום וישיבה באמבטיות , שאלתי היא יעזור לטיפול אם אוסיף לאמבטיות מים אבקת קאלי (אשלגן פרמנגנט)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין26/12/2009מספיק מיים פושרים בלבד ללא שום תןספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנייפדיפין
ד''ר דוד נויפלד27/12/2009Nifedipine
אם את רוצה כוויה כימית - תשתמשי בקאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור חיצוני ובשר פרא של תפרי לידה/נדיה26/12/2009
שלום רב,
האם באותה הזדמנות של ניתוח טחורים הכירורג המנתח יכול להסיר בשר פרא שצמח באיזור התפרים של הלידה ? החתיכה גדלה עם השנים וממש מציקה...
האם זה ניתוח בהרדמה מלאה ? אילו פתרונות ניתן לנסות לפני שמחליטים על ניתוח ?
האם יש איזה טיפול פרמננטי ?
כיצד קובעים תור לפרוקטולוג בביח מאיר ? האם צריך הפנייה מרופא משפחה ?
תודה מראש
נדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין26/12/2009אפשר בהחלט לכרות, זה ניתוח לא גדול, אפשר גם בהרדמה איזורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקשרים...
ד''ר דוד נויפלד27/12/2009למוקד התורים וקובעים תור.
רצוי הפניה מהרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית23/12/2009
, שלום אני בת 25 וטרם הייתי בהריון.
בעבר - לפני 3 שנים לערך הייתה בעיה של עצירות קשה, (יציאה של אחת לשבוע במשך תקופה של מספר חודשים) שהייתה מלווה במעט דם.
זה עבר, היציאות היוו טובות ולא מלוות בכאבים.
לאחרונה- מזה כחודשיים, אני סובלת מכאבים בזמן היציאה וכן לאחריה, וליווי של דם בצואה.
לא ניגשתי לרופא מתוך בושה.
אני מבינה כעת שאין ברירה.
שאלתי היא- לאיזה רופא פונים? חייבים קודם דרך רופא המשפחה?
ומהם הסיכונים של לסבול בשקט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה צריך לסבול בשקט?
ד''ר דוד נויפלד23/12/2009הכתובת היא כירורג פרוקטולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על טחורים וטיפוללילה20/12/2009
שלום,
ילדתי לפני כ 7 חודשים, לאחר הלידה היה לי טחור פנימי, ביומיים האחרונים יצא לי טחור חיצוני שתוך יום גדל מאוד עם כאבים איומים ונראה לי שמתפתח טחור נוסף (ייתכן?), כיוון שזה קרה בסוף שבוע הלכתי רק לבית מרקחת לקנות קרם אך הכאבים לא פסקו ואף התגברו..
השאלות שלי הן: 1. תוך כמה זמן זה אמור לעבור או להרגיש הקלה?, 2. האם צריך ללכת לרופא ולאיזה רופא (משפחה או פרוקטולוג?)?
אשמח לתשובה
תודה
לילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין20/12/2009לפרוקטולוג, תלוי בסיבה אך יכול לקחת מס' ימים עד מס' שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)