מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוטוקס לפיסורהנטלי26/01/2010
ד"ר שלום. אני בת 24, לפני כ4 שנים עברתי ניתוח לפיסורה לאחר שסבלתי ממנה כמעט שנתיים ללא הצלחה בטיפול ניפידיפין. בחודש וחצי האחרונים חזרה לי הפיסורה. אני לוקחת בניפייבר פעמיים ביום ופעמיים כף פרפין וכמובן טיפול בניפידיפין ואין החלמה. אורח החיים שלי לא מאפשר את ההתמדה בטיפול הקונבנציונלי של ישיבה באמבטיות ומריחת מסודת של הניפידיפין. רציתי לדעת יותר לגבי הזרקת הבוטוקס כטיפול, השלכותיו, וסיכויי ההצלחה שבו. היכן אוכל לבצע את הטיפול במידת ההקדם במידה ואחליט והאם אזדקק להפנייה? כי למיטב הבנתי זהו טיפול שאינו כלול בסל. בנוסף, מה דעתך על ביצוע ניתוח נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתחיל מהסוף...
ד''ר דוד נויפלד26/01/2010לפני שממליץ על ניתוח חוזר לפיסורה אני דורש בד"כ בדיקה מנומטרית של הסוגר, ולעתים גם אולטראסאונד של הסוגר ע"מ להעריך את מידת הנזק שנגרם בניתוח הקודם.
באשר לבוטוקס - אכן זה לא בסל וצריך לקנות החומר. לגבי המחיר יש להתענין בבתי מרקחת.
לגבי איפוא ואיך תצטרכי למצוא פרוקטולוג המנוסה בשיטה שיהיה מוכן לבצע ההזרקה.
באשר לאימפליקציות: כמעט ואין סיבוכים. הסיכוי להצלחה כ-85%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לחוות דעתאלכס25/01/2010
דוקטור שלום !
אני בחור בן 29 . לפני שבועיים בערך שמתי לב שחל אצלי שינוי באופן שבו אני מתפנה בעת
הליכה לנוחיות .
משום מה קורים מצבים בזמן האחרון שאני נאלץ להתפנות תוך כדי שימוש במאמץ פיזי ובמקרים שבהם זה קורה
בסוף נשארים סימנים של דם על נייר הטואלט . זה לא קורה תמיד אולם בשבועיים האחרונים זה קורה לעיתים
די תכופות .
אציין לצורך העניין שכל זה קרה אחרי שנטלתי במשך 5 ימים אנטיביוטיקה dyoxicilin או dioxylin מכיוון שסבלתי
מברונכיט והרופא משפחה נתן לי את המרשם לתרופה .
כמו כן מכיוון שאני עובד בעבודה משרדית רוב הזמן אני מבלה בישיבה על כיסא .
האם יש קשר בין הדברים שתארתי לפניך לבין הבעיה ?
על חוות דעתך והמלצותיך אודה מקרב לך !!!!
אלכס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר הוא ...
ד''ר דוד נויפלד26/01/2010המאמץ בשירותים.
עליך להקפיד שהיציאות תהיינה רכות וקלות ע"י שימיש נכון בתוסף של סיבים ושתיה נאותה ואז לא יהיו לך בעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חוקנים (-:דביר25/01/2010
לד"ר שלום ,
ביצעתי שני חוקנים בהפרשים של 20 דקות זה מזה,2 חוקנים שנרכשו בבית מרקחת בשם פליט fleet enmma בשביל שאוכאל לעבור בדיקה עם המצלמה דרך פי הטבעת סיגאומידסקופיה בדיקת דרכי עיכול תחתונות.החוקנים עשו לי לא טוב כלל .שריפה של פי הטבעת ,וחולשה .לאחר שעתיים בדרכי לכיוון המרפאה לביצוע הבדיקה קיבלתי טלפון וביטלו לי את הבדיקה בטענה שהרופא חולה .וגם אין רופא מחליף שיבצע את הבדיקה.שאלתי היא כעת 4 שעות לאחר החוקנים אני חש בכאבי בטן ובחולשה האם זה נורמלי ,? לא צריך לדאוג זה יסתדר לי לבד ?
בתודה אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי...
ד''ר דוד נויפלד26/01/2010שהכל יסתדר.
אם לא עליך לפנות לחדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים ובירור דרכי טיפולזיו25/01/2010
שלום רב,
אני סובל מטחורים פנימיים וחיצוניים כבר למעלה מעשור, ובכלל זה פליטות והתזות דמיות ביציאות מעת לעת, התעוררות והתנפחות של הטחורים לעתים רחוקות (כולל דליפות נוזליות ודמיות לתחתונים), ומזה למעלה משנה- החמרה בהתפתחות הטחורים החיצוניים שהביאה לדליפות נוזליות לתחתונים עד מחוץ למכנסיים, אף כשפי הטבעת "רגוע" והטחורים אינם מעוררים או נפוחים, דליפות שבעטיין אני מותיר סימנים לחים על המושב. כן הביאה החמרה זו להתגברות העצירויות והפיכתן קשות, ארוכות וכואבות יותר.
כבר עברתי בדיקה פרוקטולוגית, והומלץ לי בעקבותיה לעבור ניתוח להסרת טחורים. מאידך, גם שמעתי חוות-דעת רפואית כי יותר עדיף לא ללכת על אופציה כירורגית (בין היתר בשל סיכון, הגם שמזערי, לסיבוכים שונים, כגון פגיעה בשריר הסוגר העלולה לגרום העדר שליטה על יציאות), אלא לנקוט גישה יומיומית ידידותית כלפי הטחורים, דוגמת תזונה נכונה ועתירת סיבים, שתיה מרובה, אמבטיות מים פושרות, פעילות ספורטיבית ועוד. אלא שמנסיון אני יכול לאמר כמעט בודאות שגישה זו אינה פתרון מוחלט (אני כבר מיישם אותה חלקית), ולא תמנע דליפות נוזליות או התנפחויות מלוות בכאבים מעת לעת של הטחורים.
ברצוני לדעת אילו טיפולים לסילוק טחורים מעניקה "הכללית", מהקל לכבד; האם בכלל הטיפולים מעניקה "הכללית" גם טיפול לייזר או תפירת/הכלבת טחורים (מה שכמדומני ידוע כ'שיטת דופלר'); מהם הטיפולים המומלצים והאמינים ביותר- הקיימים בכלל, כולל כאלה שמציעות מרפאות פרטיות; אילו הכנות או הליכים מקדימים דורש כל טיפול (זריקות, סוגי הרדמה מקומית, התכוננות עוד בבית וכו'); בכמה זמן ובאילו תופעות / סיבוכים כרוך הליך ההתאוששות מכל טיפול; והאם אפשרי במצבי, כפי שקראתי באתר "הכללית", גם טיפול פשוט מקומי לא-כירורגי.
בתודה מרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הטיפולים...
ד''ר דוד נויפלד26/01/2010מלבד לייזר (שאני לא מכיר) מוצאים ב"כללית".
פרטיחם מדויקים עליך לקבל מהמנתח שתבחר.
באשר למכונים הפרטיים-אין לי מושג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
זיו26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםרונה23/01/2010
שלום רב,
בת 49 נוטלץ מטוטרקסאט 7.5 לשבוע עקב ד.פרקים .
מזה כארבע חמישה חודשים קיים דימום שהיה לא רציני ביציאות,
נבדקתי בתחילה אמרו שקיים סדק קטן יעבור.המשכתי חיי כרגיל.
כאשר כיום ישנם שינויים ביציאות, וכן קיים דימום טרי ..
(סליחה על התאור)יכול להיול אפילו 4-5 פעמים ביום יציאה רכה.
רופאת משפחה די נבהלה והפנתה אותי לקולונסקופיה-בטענה שישנו פוליפ...
אני בקשתי יעוץ גאסרו או פרוקטלוג...
האם באמת כזה סיפור נראה הדבר?
אומנם הופנתי אך רוצה לשמוע דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל ...
ד''ר דוד נויפלד24/01/2010קולונוסקופיה כרוכה בהתייעצות גסטרו אוטומטית לפני הפעולה.
אם יש פוליפ אנלי תזדקקי לעזרת פרוקטולוג.
אז...דבר, דבר. קודם גסטרו/קולונוסקופיה ולאחר מכן פרוקטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך הפנייה?דביר22/01/2010
שלום רב,
האם צריך הפנייה מרופאת משפחה כדי להגיע לפרוקטולוג ?
בתודה
אריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין22/01/2010מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים והפרשותשילה22/01/2010
שלום. שתי שאלות: 1.טחורים חיצוניים (שנראים כמו פפילומה) שמגרדים ומציקים - מה האפשרויות השונות להסרתם ואצל איזה סוג רופא? 2.מה אומר מין ג'ל שקוף-צהוב שיוצא לעתים מפי הטבעת (כנראה?) עם היציאה (כשבועיים, בינתיים) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך..
ד''ר דוד נויפלד22/01/2010לבדוק. לא ברור לי שאלה טחורים ולא פפילומות (משהו אחר).
לא יודע מה הג'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים-הזרקת חומר אליהםדקל21/01/2010
שלום רב
הייתי בקליניקה SUN לבדיקת טחורים .בבדיקת אנדוסקופיה התגלו טחוריפ פנימיים.
הוצע לי טיפול בהזרקת חומר אליהם בשילוב לייזר..האם הטיפול יעיל?
האם הקליניקה מוכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקליניקה...
ד''ר דוד נויפלד22/01/2010מוכרת.
לא ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאלי..
ד''ר דוד נויפלד22/01/2010את עצמך - איך ועד כמה מפריעים הטחורים.
אני יכול למצוא טחורים אצל 80% מהאוכלוסיה... לא צריך לטפל אם אין תסמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fakefakw21/01/2010
לפני כחודש וחצי התחיל לי לחץ בפי הטבעת(הרגשה שכל הזמן אני צריך ללכת לשירותים)
הלכתי לכירורג והוא אמר שיש לי טחורים ונתן לי טיפול .כשחזרתי אליו הוא אמר שהטחורים הגיעו למצב של בין דרגה 1 ל2 וזה מצב נורמלי.
הבעיה שהלחץ בפי הטבעת לא עבר ואני סובל נורא
כשאני הולך לשירותים אני מרגיש גם שיש שתי ג'ולות בפי הטבעת(הכירורג אמר שזה לא משהו רציני אבל לא הסביר לי מה זה)
אני לא יודע אם זה קשור אבל אני סובל כבר תקופה ארוכה מיציאות מרובות ביום
יש משהו שאפשר לעשות? כי אני סובל נורא
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין21/01/2010בלי בדיקה לא יכול להגיד בדיוק מה יש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
fakw22/01/2010יש בארץ איזשהו מכון שמתמחה בפרוקטולוגיה או שזה רק רופאים בקופות חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל ...
ד''ר דוד נויפלד22/01/2010בית חולים ציבורי גדול עד בינוני יש מרפאה פרוקטולוגית.
המכונים הפרטיים לא מומלצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
fakw23/01/2010צריך הפנייה מיוחדת?
התורים לוקחים הרבה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות קשות
ד''ר דוד נויפלד24/01/2010ולא למסגרת הפורום הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שנמשכת שניםדביר20/01/2010
לד"ר שלום רב,
אני בחור בן 26 בחור בריא בדרך כלל,במשך 8 שנים אני סובל מדימום דרך פי הטבעת,לפני שנתיים החלו לי בעיות בקיבה דלקת בתירסיון ודלקת קיבה בגלל נוכחות של חיידק אילובקטר.
כל הזמן בא וחוזר לי דימום בזמן ניגוב.ויש לי המון כאב בזמן הישיבה בשירותים.
כיום זה חזר לי והחריף הכאב.גם לאחר הישיבה בשירותים.
אני חושד שמדובר בפיסורה או בחתך שיש לי בפי הטבעת,בנגיעה אני מגרה את האזור נוגע ומרגיש בכאב.גם אפילו בנייר שאני מנגב אני עולה על אזור החתך.
הייתי כבר כמה פעמים במהלך ה8 שנים אצל הרופא כירוג והוא לא מוצא כלום.
בעבר היה טחורים אבל גם לא היה כלום הוא לא רואה עדות לדימום.
ואף פעם לא הצלחתי להגיע אליו לתור בזמן שהיה דימום .כי התורים לא מהיום להיום.
וגם לא מהיום למחר.הייתי אצלו לפני חודשיים והוא הפנה אותי לרופא גסטרו .
כדי לבצע בדיקה.ברצוני לדעת האם זה כן יכול להיות משהו דימום פנימי ? למרות שלי לא נראה.
לפני חצי שנה היה לי שטף של דם מהאזור.
ורוצה לדעת בנתיים עד שיעלו על הבעיה מה אני יכול לקחת בלי מרשם משחה למרוח על פי הטבעת להקלת הכאב בזמן הישיבה בשירותים ולאחריו.
בתודה אריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין21/01/2010תבוא להיבדק על ידי פרוקטולוג מומחה ללא קשר אם ישנו דימום בזמן הביקור או לא. לא יכול להמליץ לך משחה בלי לדעת מה הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! דימום לאחר מתן צואהרותם20/01/2010
היי,
בימים האחרונים כל בוקר אני נאלצת מעט להתאמץ במתן צואה, מרגישה שיש הרבה להוציא
ומלווה גם במעט כאבים.
היום, לאחר ההתרוקנות מצאתי שכל המים באסלה נצבעו באדום מדם טרי (לא שחור) ובניגוב גם היה מעט דם. ולהפתעתי בקושי הייתה צואה בניגוב על נייר הטואלט. נבהלתי. כי זו פעם ראשונה שיש דם במים באסלה.
לא אובחנתי כסובלת מטחורים אך לדעתי יש לי.
אובחנתי כסובלת ממעי רגיז ואי סבילות ללקטוז בעבר.
ברצוני להוסיף שלפני כשבוע וחצי הייתה לי דלקת ריאות ואף אושפזתי בבי"ח למשך 3 ימים בעקבות חום גבוה שלא ירד.
כמובן שניתן לי טיפול באנטיביוטיקה בעירוי לוריד בבי"ח וגם כששוחררתי המשכתי טיפול בבית עם אנטיביוטיקה (מוקסיפן) למשך 6 ימים. סיימתי עם הכדורים לפני כמה ימים.
מציינת זאת למקרה שאולי זה קשור האחד לשני.
אציין גם שבאופן כללי מרגישה טוב יחסית כרגע , למעט מעט אי נוחות בבטן.
אודה לתשובתכם בהקדם כי מעט מבוהלת מהעניין.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי את...
ד''ר דוד נויפלד20/01/2010בת כמה את? מאילו מחלות את סובלת? אילו תרופות את מקבלת באופן כרוני?
בכל אופן, בהחלט יכול להיות שיש קשר לטיפול האנטיהיוטי שאת מקבלת. צריכה לעשות המקסימום לרכך היציאות - סיבים ושתיה מרובה. להוסיף קצת שמן פרפין (כפית כל ערב) ובמקום להבהל - לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רותם21/01/2010שמי שירה, בת 33 ולא ממש סובלת ממחלות.
אלא רק מה שציינתי.. אי סבילות ללקטוז ומעי רגיז.
לא לוקחת תרופות על בסיס קבוע ויומי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
ד''ר דוד נויפלד21/01/2010עבור תשובתך.
נראה לי שהבעיה לא חמורה והיא כנראה תסתדר כאשר תסדירי את היציאות שלך.
בכל מקרה, כדאי שתבדקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים- טיפול /ניתוח? זמן החלמהאורנה19/01/2010
שלום
בני התגייס לצבא- לסיירת., הוא נמצא בשלב התחלתי של טירונות (חודשיים) שתמשך שנה ושמונה חו'.
בשנה האחרונה סבל מעצירויות, בנוסף במסע שהיה הוא נשא משקל כבד ביותר (לקח על עצמו כל המסע בנוסף ... עוד 20 ליטר מים)
יצאו לו תחורים לפני כשבועיים, המצב טוב יותר, אך רופא היחידה לא אישר לו לצאת למסע של שבוע.
בתקופה זו הוא לוקח: נירות, רקטוצרין ועזרקאין ג'ל.
אני שואלת בשם בני:האם לדעתך הטחורים יחזרו?
האם כדאי לפנות לניתוח/ טיפול ואיזה?
זמני החלמה...
הוא חושש שהטחורים עלולים לשבש את הטירונות ביחידה שלו
תודה מראש אמא- אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין20/01/2010קודם כל חייב להיבדק על ידי פרוקטולוגת לא ברור לי מה הבעיה - כנראה מדובר בטחורים חיצוניים ואם כך חשוב מאוד לרכך יציאות + הרבה סיבים תזונתיים עם שתיה מרובה וזה יכול למנוע החמרה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופא, אבל קרה לי בדיוק אותו הדבר
טל22/01/2011שלום, קודם זה רק טחורים, אני מניח שקרה לו פעם ראשונה בטירונות. אני אישית כשזה קרה לי להצלחתי לקום מהמיטה מרוב כאבים, גם לא הבנתי מזה בדיוק בזמנו.
אם הטחורים לא מדממים, ולא נפוחים והטיפול עם הרקטוצורין משפר את המצב. אז נותר לתת לזמן לעשות את שלו, וזה יעבור.
לשאלתך האם זה יחזור, כן. לי אישית זה חוזר כל פעם שאני תחת לחצים ועושה פעולות פיזיות מאומצות
אז אני שם שוב רקטוצורין, נח וזה עובר.
התדירות אצלי לא גבוהה, פעם בשנתיים בערך. וחיים עם זה.
שירגיש טוב, והכי חשוב שינוח. גם בפעם הבאה שזה יקרה לו הוא יבין מזה וישר יטפל בזה ואז הוא לא ייסבול, כמו שהוא סובל עכשיו. אם תופסים את בזמן, מפסיקים פעילות ושים רקטוצורין, זה עובר תוך כמה ימים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופא, אבל קרה לי בדיוק אותו הדבר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/01/2011נא לא לתת עצות מהקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוקטולוג בזמן מחזורי19/01/2010
עלי להיבדק אצל פרוקטולוג על מנת לשלול טחורים פנימיים האם ישנה מניעה להיבדק בעודי במחזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר מרט חייקין19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה במקרה של פיסורהאריאל19/01/2010
שלום,
לאחרונה חזרתי לבדיקה חוזרת אצל פרוקטולוג בעקבות פיסורה שלא עוברת. הרופא אמר שיש לי מה שנקרא "פי טבעת חולה" - מספר פיסורות, ואמר שאני צריך לעשות בדיקת קולונוסקופיה כדי לשלול דלקת במעי הגס (אם הבנתי אותו נכון). אני לא כל כך מבין מה הקשר בין הפיסורות לדלקת במעי הגס וחשוב לי להבין את הקשר לפני שאני הולך לעבור בדיקה כמו קולונוסקופיה. אשמח מאד לקבל הסבר למה בדיוק אני צריך לעשות בדיקה זו (לצערי הרופא לא רצה להרחיב יותר מדי פרטים). כמו כן, האם בגלל העובדה שאני סובל מכאבים כרוניים בפי הטבעת בדיקת הקולונוסקופיה תכאיב לי? האם עוברים הרדמה מקומית/כללית?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין19/01/2010בדיקה בד"כ עוברת תחת סדציה (טישטוש) ולא הרדמה כללית וכנראה הוא חושד במחלה דלקתית של המעי כמו מחלת קרוהן שיכולה לגרום לפיסורה ובעיות אחרות סביב פי הטבעת והמשמעות מבחינת הטיפול היא אחרת לגמרי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לבנפייברשירה17/01/2010
על הקופסה רשום לקחת שתי כפות של בנפייבר, שלוש פעמים ביום. זה נראה לי המון. אני בקושי לוקחת שלוש כפיות לאורך היום. האם לקחת את הכמות הרשומה על הקופסה?
ושאלה שנייה, מאז שהתחלתי להשתמש במוצר יש לי כאבים בעורף, בחיבור בין הראש לעורף והכאב מורגש יותר בצד שמאל. חיפשתי ברשת ולא מצאתי כזו תופעת לוואי. האם זה חמור? ללכת לבדוק את זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין18/01/2010הכל תלוי בחומרת העצירות, תתחילי כף אחת ביום ותעלי לפעמיים עם שתיה מרובה. לא מוכרת לי תופעת לוואי זו, תשאלי את הרוקח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)