מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת קרוהן וקרישי דם בצואהazzary13/11/2009
שלום רב,
אני סובלת ממחלת קרוהן וכרגע בהתלקחות קשה, אחרי כ- 8 שנים ללא טיפול כלל.
סובלת מכאבים עזים ושלשול דמי כבר מספר ימים.
קולונוסקופיה הראתה התפרצות חריפה של הקרוהן, ביופסיה ובדיקות דם תקינות.
כרגע מטופלת ע"י עירויי סטרואידים לוריד כל 5-6 שעות.
בימים האחרונים חל שיפור מסויים בכאבים, אולם היום היתה יציאה של קרישי דם.
האם הדבר מצביע על החמרה במצב,על גידול או בעיה אחרת שלא אובחנה, או שזה משהו שכיח במצב כזה?
אודה על כל מידע רלוונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם בצעת קולונוסקופיה...
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009והיא לא הראת גידול הרי שהסיכויים שיש כזה הוא קטן.
איפוא המחלה?
בזמן התקף חריף הרי שהוא חריף ומידת קושי ההתקף - משתנה מאדם וממצב.
צריך סבלנות ולקוות שהטיפול יצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר דויד סליחהבדויה12/11/2009
מתנצלת ד"ר , רק לאחר פרסום הודעתי השנייה הבחנתי בתשובתך לראשונה. בכל מקרה, ביקרתי אצל הרופא המנתח שלי והוא אמר כי בניתוח הם גירדו את עצם הזנב ומכאן הכאב. האם הכאבים הללו צפויים להמשך גם אחרי סגירת הפצע? או שהם עוברים ברגע שהבשר גדל סביב העצם והיא לא חשופה יותר? למעשה, האם הכאבים מקורם בגירוד שהתבצע או מעצם חשיפת העצם? בנוסף,רציתי לדעת מהו ההבדל בעצם בין מה שעשו לי בניתוח לבין השיטה שבה אמרת שאתה משתמש. אחת מסיבות הדאגה שלי הן שאני טסה עוד 8 שבועות להודו לחופשה ממושכת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהיה לך קצת קשה...
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009פצע כזה יכול לקחת גם שלושה חודשים עד שיסגר לגמרי.
לגבי הכאבים - קשה לי לענות מבלי שהייתי שם אבל אני מניח שהם ישתפרו ככל שהפצע יחלים.
באשר לשיטות השונות - יש היום נטיה להיות מינימליסטיים בניתוח הזה לעומת מקסימליזם שהיה מקובל תמיד. זה שינוי גישה וכנראה זה עובד, וגם אם יש חזרה כלשהי גם אז הניתוח החוזר קטנטן ובהרדמה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז המלצתך?
נטלי15/11/2009אז המלצתך היא לדחות את הנסיעה שלי? האירוניה היא שעשיתי את הניתוח כדי שלא אצטרך לסבול בהודו... ייתכן שאם הייתי יודעת שיגרדו לי את העצם לא הייתי עושה אותו, לפחות לא עכשיו.. בכלל לא ממש הבנתי למה בעצם הגירוד נעשה. לדעתך אני צריכה לשנות את מועד הנסיעה? או לחכות ולראות איך תהיה ההרגשה קרוב יותר למועד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף ד"ר
נטלי15/11/2009הרופא נתן לי אביטרן 50 בנרות לשכך את הכאבים. בנוסף הבנתי שהוא גם נוגד דלקת. ברמת העקרון אני מעדיפה שלא להשתמש בהם אם אני לא חייבת (כלומר אם אני לא "מתה מכאבים"), מה גם שהם לא ממש מקהים את הכאב ומובן שדרך השימוש פחות נעימה ונוחה מאשר אוראלית. אך השאלה שלי האם בנוגד הדלקת שבהם יש השפעה טובה ? או מועילה בכלל? והאם יש משהו אחר שאתה ממליץ עליו?
המון המון תודה על העזרה, נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה כפולה...
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009לגבי הנסיעה קשה לי לנבא... תראי איך תרגישי ואיך הפצע יראה ואז תחליטי. ד"א, דיברת עם המנתח שלך על הנסיעה - לפני הניתוח?
לגבי נוגדי דלקת - אני משתדל להמנע מהם עד כמה שאפשר כיוון שאני הוא זה שאח"כ צריך לטפל בסיבוכים של הטיפול - כמו דימומים ממערכת העיכול כך שאם אופטלגין ו/או אלגוליזין פורטה מספקים אזי עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הודעתי
נטלי15/11/2009לרופא שלי על הנסיעה והוא אמר שלא צריכה להיות בעיה. בניתוח שעבר הפצע נסגר ללא כל בעיה תוך חודש וחצי, נדהמתי בעצמי (פעם שעברה לא הייתה קרבה לעצם). שוב, אינני מוטרדת מסגירת הפצע אלא מהכאבים בעצם הזנב. לא השבת לשאלתי מדוע למעשה גירדו את העצם והאם זהו הליך מקובל? והאם בכל הנוגע לכאבים שנובעים מכך עליי להתייעת עם אורטופד?
שנית, מודה לך על המענה המהיר והאכפתי, נטלי .
נ.ב
האם תמונה של המקום תתרום לך להבין יותר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009לשאלה למה - תשאלי את מי שעשה.
אם העצם עצמה נחשפה (כלומר-קולפה מהמעטפת שלה) יש מצב שזה מקור הכאבים וצריך לחכות שזה יתכסה. אורטופד לא יעזור בשלב זה.
כאשר עושים הניתוח הרדיקלי אכן יורדים עד לעצם ואולי יש חוסר הבנה בינך לבין המנתח שלך לגבי המלה "גרד". את נתפסת למילה. זה נכון שבפעם הקודמת הכל היה יותר קל אבל לזכור גם שזה חזר ואולי הניתוח הראשון גם לא היה מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי15/11/2009תודה רבה על כל עזרתך ד"ר, כיף וטוב לדעת שיש במי להעזר גם במידה והוא לא הרופא המטפל שלך. אשמח להיוועץ בך גם בעתיד. כל טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים פסיליום ומגנזיוםרונן11/11/2009
שלום רב
ממה שאני קראתי אודות סיבים תזונתיים הבנתי - ואנא אשר או תקן אותי -
הבנתי שסבים לא מסיסים הם אלו העוזרים להתרוקנות וליציאות קלות ואילו הסיבים המסיסים הם גורמים לזמן מעבר איטי יותר - והאמת לא ברור לי כל כך למה הם תורמים.
מה שאני עוד יותר לא מבין זה מדוע פסיליום שלפי מה שאני ראיתי שייך לסיבים המסיסים דווקא - למה הוא תמיד מומלץ לעזרה בהתרוקנות? הרי הוא לפי מה שהוסר על סיבים מסיסים רק מאט את זמן המעבר בקיבה וכ"ו...
אודה לך אם תוכל להסביר ולהבהיר..
בנוסף אודה לך אם תוכל לתת המלצה כללית אודות שימוש בפסיליום - מתי מומלץ לקחת אותו (בוקר או ערב ולפני או אחרי אוכל) על מנת לעזור להתרוקנות קלה ומהירה ורכה בבוקר ובאיזה מינון?
בנוסף אם מרקם היציאה הוא מישחתי האם זה אומר שצריך להפחית במינון הפסיליום או לנסות להגדילו?
במידה וההמלצה לקחת בלילה ציתי רק לשאול האם אין סכנה לקחת בליילה וכך לישון עם זה עלול להיווצר "פקק" האם לא כדאי יותר לקחת ממש על הבוקר קצת לפני שמתרוקנים? או שמה אם לוקחים לפני השינה בלילה בבוקר זה יהי בסדר ויקל על ההתרוקנות?
נוסף לכך על מנת לקבל מרקם צואה (כמובן לא משחתי) נוזלי כדי שיהיה קל יותר האם כמות קטנה מספיקה או שצריך להגדיל את הכמות?
לגבי מגנזיום - כיצד מגנזיום (כדורי מגנזיום ויש ציטראט או אוקסיד ולא ברור גם בזה מה רצוי ועדיף) יכול לעזור על מנת להתרוקן? האם הוא בטוח לשימוש עקב היותו מינרל טיבעי, אם כן כיצד - באיזה מינון ומתי כדאי לקחת כדורים כאלו (להתרוקנות קלה בבוקר - אם לוקחים בבוקר אז כמה זמן אחרי כן) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות...
ד''ר דוד נויפלד11/11/2009לוססת וליצב היציאות יש להשתמש בסיבים מסיסים ( אלה שאינם, לא עושים העבודה ).
יש לקחת בבוקר ואז זה עובד בבוקר שמחרת. להיות מלווה בשתיה מרובה.
אינך רוצה להגיע ליציאה נוזלית וגם אינני ממליץ על שימוש במגנזיום שהוא חומר משלשל חזק ורק יעשה לך רע. וכל מינרל הוא טבעי וגם תה סנה ותה טיבטי הם טבעיים ולא מומלצים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנזיום - המשך שאלה
רינת17/11/2009לגבי המגנזיום אני לא מדבר על התכשיר הזה שמשמש כמשלשל אלא כל כדורי המגנזיום הנימכרים כתוסף תזונה בבתי המרקחת (בבדיקות דם נראה שיש לי גם קצת חוסר במגנזיום) אם גם זה הוא גרוע ובעייתי מבחינת מערכת העיכול ויציאות? האם גם זה נחשב למשלשל וכ"ו?
אודה לך על הסבר ותשובה איך עלי לנהוג אני קצת מבולבל....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנזיום סולפט
ד''ר דוד נויפלד17/11/2009הלו הוא "מלח אנגלי" הוא חומר משלשל חזק.
לגבי מה שאת מחזיקה ביד, אין לי מושג מלבד העובדה שקלציום הוא חומר עוצר ומגנזיום הוא חומר משלשל.
תקראי את הדף המצורף ואם אין, אל תקני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתה שנינטלי11/11/2009
שלום ד"ר אני בת 24 ועברתי לפני שבוע ניתוח כריתת סינוס בפעם השנייה. את הראשון עברתי לפני שנתיים לאחרשניקוז הוכח כבלתי יעיל. בפעם שעברה המיקום היה ממש גבוה (בתחילת ה"חריץ
") בצד שמאל. לאחר הניתוח הושאר הפצע פתוח ולא סבלתי מכאבים כ ל ל . הפעם האבסס לא היה ניתן לתחושה במגע על העור והיה עמוק והתגלה רק בMRI כקרוב לעצם הזנב לכן כעת הפתח הינו במרכז ה"חריץ" גם כן עם נטייה לשמאל. החתך עמק ואני אפילו יכולה לראות את עצם הזנב. הפעם אני סובלת מאוד מכאבים ותחושות של "מכה כחולה" ולחץ, לא משנה כמעט באיזו צורה אני יושבת או שוכבת. אני מודאגת מאוד מדוע הפעם הכאבים כאלה גדולים ומה צפוי לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי שלום...
ד''ר דוד נויפלד11/11/2009עניתי לך לפני שלושה ימים: "כפי שאת מתארת אכן מגיע עד לעצם הזנב (אישית - אני כמעט כבר לא מבצע הניתוח בשיטה הזו אלא רק כורת את הסינוסים - הרבה יותר קטן והרבה פחות כאבים)
באשר לשאלותיך: אכן יכול להיות שאת רואה העצם אבל זה יתכסה די מהר. אכן יש כאבים וכל עוד יש כאבים, אין טעם שתשובי לעבודה."
מה השתנה מאז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה באיזור פי הטבעתיעלי09/11/2009
שלום ד"ר!
בעבר קרה לי שבימים חמים ולאחר מאמץ פיזי כזה או אחר, הייתי חשה בצריבה באיזור פי הטבעת וזאת, בנוסף לנוזל שאם אינני טועה יצא מפי הטבעת וגרם לתחושה זאת.
בימים האחרונים התופעה של הנוזל והצריבה חזרה, אך בלי כל קשר למצבי הפיזי כאשר תופעות אלו יכולות לקרות גם במהלך שהותי בבית, בטמפרטורה רגילה וללא כל מאמץ מינימלי מצידי. אינני יודעת מה פשר הדבר אך אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה מראש-
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ...
ד''ר דוד נויפלד10/11/2009קשור להזעה והצטברות זיעה בחריץ.
פתרון פשוט, לדחוף פד גאזה פשוט לשנץ ולהחליף אותו מס פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכשאין קשר לחום והזעה? קרא בבקשה
יעלי11/11/2009כתבתי בהודעה הקודמת שתופעה זו הייתה בעבר קשורה לחום והזעה ושכיום זה קורא ללא קשר, אפילו אחרי מקלחת ובטמפרטורה נעימה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך...
ד''ר דוד נויפלד11/11/2009את צריכה להבדק, אולי יש דלקת בעור ואז תזדקקי לטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...one09/11/2009
שלום,
לפני כחודש עברתי ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי (עם תפרים).
בשל הניתוח אני מרבה לעמוד על רגליי (בין 9-10 שעות ביממה) ולאחרונה שמתי לב כי החלו לבלוט לי ורידים לאורך הרגליים.אני מאוד בהירה ולכן השינוי בולט מאוד...
יש לציין כי רק לפני יומיים סיימתי טיפול בפרימילוט-נור לדחיית המחזור.(המחזור עדיין לא הגיע)
האם העמידה יכולה להסביר את התופעה?האם צריך לדאוג?או שהתופעה תעלם והורידים יחזרו למקומם?
נ.ב: אני בת 20.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו...
ד''ר דוד נויפלד10/11/2009לא נותנים עזרה בעינייני ורידים ברגלים.
בכל אופן זה לא קשור לפילונידל. אולי קשור להורמונים??!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בפי הטבעתכואבת09/11/2009
אני בת 28
כחודשיים סובלת מכאבים של טחורים, ניסיתי משחות שבית מרקחת מציע, לאחר בדיקה בשבוע האחרון אצל רופא המשפחה קיבלתי נרות וכדורים לדליות משהו כזה.
הטיפול לא עזר כלל כרגע אני סובלת אף יותר ומעבר לטחורים שאני מרגישה בהם ויודעת לזהותם אני מרגישה במין פצע בולט כמו חצ'קון שממנו נוצר כאב חד מאוד במגע בו ובעת יציאה כמובן ובכלל גם ללא מגע.
הכאבים כרגע יותר מתמיד האם זה גם טחורים או שזה משהו אחר לגמרי, אני לא מבינה למה הרופא שלי ביצע לי את הבדיקה ולא שלח אותי לכירוג כדי לאבחן זאת.
אשמח לקבל חוות דעת בענין והאם ניתן לעקוף את רופא המשפחה ולפנות ישר לרופא כירוג המתמחה בעינין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא בדיקה...
ד''ר דוד נויפלד10/11/2009אין חוות דעת.
תפני לפרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מסביב לפי הטבעתזוהרה08/11/2009
שלום, יצא לי פצע פנימי ליד פי הטבעת מאד כואב , מה ניתן לעשות?(אני סובלת מטחורים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבדק...
ד''ר דוד נויפלד08/11/2009אולי זו פיסורה ותצטרכי טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים לאחר לידהלירז08/11/2009
שלום, ילדתי לפני כארבעה חודשים ועוד מהחודש התשיעי להריון הרגשתי באיזור פי הטבעת במעין עור עודף ללא כאבים. לאחר הלידה אני חשה בכאבים בזמן היציאה ולעיתים אף בדימום הנראה על הנייר לאחר הניגוב. אני משוכנעת שמדובר בטחורים. לא הלכתי להבדק אצל רופא מאחר וקיוויתי כי הטחורים יעלמו לאחר זמן מה. האם קיימת משחה ללא מרשם שניתן לרכוש לטיפול בבעיה?
אשמח להענות בהקדם. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהתאור שלך...
ד''ר דוד נויפלד08/11/2009אני כלל לא בטוח שמדובר בטחורים. נשמע כמו פיסורה.
את צריכה להבדק.
רפואה זה לא "בגרות" - לא עושים בקורספונדנציה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שנינטלי07/11/2009
שלום ד"ר. אני בת 24, לפני יומיים עברתי בפעם השנייה ניתו חלכריתת סינוס פילונידל. בשתי הפעמים הניתוח בוצע בהרדמה מלאה, הפצע הושאר פתוח. בפעם שעברה לא סבלתי כלל מכאבים, אפילו לא כאב קטן אחרי הניתוח. כעת אני סובלת מכאבים. בפעם שעברה האבסס היה גבוהה (בתחילת הישבן) וכעת הוא נמוך יותר (הכריתה התבצעה כמעט עד לפי הטבעת). נדמה לי שאני אף רואה דרך הפצע את עצם הזנב. האם הגיוני שאני רואה אותה? ומדוע בפעם הזו אני חווה כאבים? האם אתה ממליץ על מנוחה כל עוד אני סובלת מכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הניתוח...
ד''ר דוד נויפלד08/11/2009כפי שאת מתארת אכן מגיע עד לעצם הזנב (אישית - אני כמעט כבר לא מבצע הניתוח בשיטה הזו אלא רק כורת את הסינוסים - הרבה יותר קטן והרבה פחות כאבים)
באשר לשאלותיך: אכן יכול להיות שאת רואה העצם אבל זה יתכסה די מהר. אכן יש כאבים וכל עוד יש כאבים, אין טעם שתשובי לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי קשירהמיכל07/11/2009
שלום
עברתי קשירה של טחור לפני יומיים (יום ה') במרפאה פרוקטולוגית לאחר שאובחנתי כמי שסובלת מטחורים בדרגה 3 חיצוניים גדושים ופנימיים בצניחה.
עד היום הכאב היה יחסית מינורי ודווקא הבוקר החל לי גרד בפי הטבעת וכאבים חזקים עד כדי שאני מתקשה לשבת. הרופאה תיארה בפניי כאבים בני 24 שעות ואילו אצלי הכאב החל רק היום...
האם נורמאלי? לקחתי משככי כאבים (אלגולוזין), מתי נכון לפנות במקרים כאלו לבי"ח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע...
ד''ר דוד נויפלד08/11/2009שהתפתח סיבוך לטיפול - תרומבוזה בטחור חיצון. חייבת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לקשירה...
מיכל08/11/2009ד"ר שלום ותודה על התשובה המהירה
הייתי היום במיון, הרופא בדק ואמר שהגומיה כנראה יושבת לי על עצב ולכן הכאבים. קיבלתי זריקת וולטרן וטיפול במשככי כאבים, אמבטיות, מנוחה ופרוקטוזואין. הוא אמר שלא התפתח שם אבצס וזה נראה בסדר. להמתין עד שהטחור ינשור מעצמו והכאבים ירגעו.
רציתי לשאול כמה זמן מחזיקה קשירה של טחורים? מה אחוזי ההצלחה של הטיפול הזה? כי אני הומלצתי ע"י ד"ר דואק ברמב"ם לניתוח כריתה וביקשתי חוות דעת נוספת בבי"ח "בני ציון" וכך הגעתי בעצם לקשירה. אני בת 32, ההחמרה בטחורים נבעה אצלי מההריון של בתי, ובסה"כ אני סובלת שנים ארוכות מהתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכתובת...
ד''ר דוד נויפלד09/11/2009לסיבוך זה לא חדר מיון אלא הרופאה שטיפלה.
בעצם פנייתך לדעה שניה ההתייחסות אליך כאל מישהי שבכל מקרה לא רוצה ניתוח. אין החלטות מוחלטות, מתגמשים בהתאם לרצון החולה, לפעמים עובד לפעמים לא.
זה שאין אבצס או תרומבוזה זה טוב אבל דורש סבלנות. הגומיה נופלת בד"כ תוך מס' ימים עד שבוע אבל כאמור אין דברים מוחלטים.
סיכויי ההצלחה משתנים בהתאם לחולה ובהתאם לאנטומיה שלו. לעשות סטטיסטיקה של כדאיות לא כ"כ מתאים ברפואה. אם את מאד מתנגדת לניתוח כדאי לנסות קשירות. מי יצליח יותר - אינני יכול לענות מבלי לבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים.מזל07/11/2009
ילדה בת 9.5 סבלה בטחורים היתה ,יושבת בשרותים חצי שעה היציאות היו קשות קודם כול היצאות היו קשות והיה מדמם.
והחשב היציאה גולש לה בלי סוף והייתי רוצה לדעת אם יש לזה תיפול או ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כ"כ מבין...
ד''ר דוד נויפלד08/11/2009נשמע לי שקודם כל צריכה טיפול דיאטטי טוב ונכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים כואבים - שבוע 37 להיריוןלובה06/11/2009
שלום רב,
מאמצע ההיריון התחילו לי טחורים חיצוניים ובחלקם פנימיים, שלא היו לי מעולם עד להיריון. טיפלתי בהם על פי ההמלצות , כולל תזונת סיבים , משחות , קומפרסים של מגנזיום וכו'. עכשיו המצב החמיר מאוד , הם נפוחים ,
כואבים ואני ממש מפחדת לקראת הלידה הקרובה , בגלל הלחיצות , שמא אפחד ללחוץ חזק, או שייגרם נזק עם הלחיצות (לידה ראשונה),
והאם יש איזושהיא עצה טובה ,תרופה שיכולה לעזור לי לקראת הלידה ,להקל בעניין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין06/11/2009נראה לי את מטפלת בהם טוב, בלי לבדוק קשה להוסיף משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר פי הטבעת מכווץ ואין הרפיה.ענת05/11/2009
ד''ר מרט חייקין שלום רב
אני בת 59 ויש לי קושי בהתרוקנות למרות המשלשלים .
שריר פי הטבעת מכווץ ואין הרפיה.
ביו פידבק לא עוזר.
ממצאים נוספים: צניחה קלה של הפרינאום.
טחורים דרגה 2 (לעיתים מדממים)
רקטוצלה דרגה 2
האם ניתוח בסטפלר יכול לפתור את הבעיה?
האם הסטפלר מוריד גם את צניחת הפרינאום ?
על מה אתה ממליץ?
בברכה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין06/11/2009סטפלר לא מוריד צניחת פרינאום, קשה להגיד לך ללא בדיקה שלך ובדיקות עזר (דפקוגרפיה וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של טחורים לאחר ניתוחמשה05/11/2009
לצוות המומחים שלום רב. לפני חצי שנה עברתי ניתוח טחורים שבמהלכו הוסרו 3 טחורים.. לפני כשבוע התחלתי להרגיש מין אי נוחות שוב באיזור ולאחר שהסתכלתי עם מראה ראיתי מין נפיחות שמזכירה טחור. האם אפשר לטפל בזה כשזה עוד בשלב ראשון? והאם זה הגיוני בכלל שחצי שנה אחרי ניתוח זה חוזר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין05/11/2009יכול להיות שמדובר בקפל עור בלבד, אך כמו שכתבתה הוסרו רק 3 קבוצות עיקריות ולא הכל (לא מקובל לכרות הכל אחרת תהיה לך הצרות בפי הטבעת), תבוא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)