מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פי הטבעתבן 2311/02/2010
שלום רב,
לאחר עשיית צרכים (אין עצירות) נתגלה מחוץ לפי הטבעת כמו שקית לבנה סגולה קטנה שלאחר מספר דקות נעלמה כאילו לא הייתה.
הדבר אינו כואב/מדמם או דומה.
מעולם לא סבלתי מטחורים או בעיות רקטומיאליות.
כמו כן, מאחר והדבר נעלם כאילו לא היה, אין לי שום השכלה להבין מהזה בכלל היה...
מהקריאה של הפורום יכולתי אולי להבין כי מדובר בטחור?
אבל אין לי כאבים או דימום כפי שתיארתי.
כל הדברים שיש בפי הטבעת מלובים בכאבים/הפרשות/דימום שלא קיים!
לסיום, אולי מדובר בווריד / נים שמתרחב עקב יציאה (לא עצירות דווקא רכה) וחוזר למצבו הטבעי?
אשמח לתשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין13/02/2010יכול להיות שמדובר בפוליפ אנלי קטן אך ללא בדיקה לא יכול להגיד לך בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף ביציאהליאור11/02/2010
שלום ד"ר,
כל פעם שיש לי יציאה, אני מרגיש שזה קצת שורף.
וגם לאט-לאט אחרי היציאה, הרגשת השריפה נחלשת ונעלמת.
לא שמתי לב לכאבים בזמן הניגוב.
פרטים עליי:
* בן 19.
* הפרוקטולוג אמר לי שיש לי טחורים ברמה נמוכה (רמה 1 אני חושב).
* עשיתי הרבה בדיקות גסטרו בגלל כאבי בטן שהיו לי, ובינתיים ככל הנראה יש לי מעי רגיש.
מה לדעתך זה יכול להיות?
אולי בגלל שהצואה נוגעת בטחורים זה שורף קצת? אני משתדל לנגב בעדינות.
כמו כן, איך ניתן להקל על הטחורים ואולי להעלים אותם לתמיד? הפרוקטולוג לא אמר לי דבר כיצד לעשות את זה.
תודה רבה לך!
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין13/02/2010ישנם הרבה סיבות לזה אך בד"כ טחורים קטנים לא גורמים לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מידע
ליאור15/02/2010שלום ד"ר,
עוד כמה מידע:
* לפעמים אני מרגיש צורך לעשות יציאה למרות שאין לי.
* שמתי לב שאני מרגיש את תחושת השריפה לפעמים, לא כל הזמן.
* יש לי ריח צואה נוראי, הרבה יותר גרוע מהנורמה.
* הצואה בדרך כלל בצורה של שילשול, למרות שאני לא אוכל משהו מיוחד.
* מאז שהכל התחיל, לפעמים נשארת חתיכה קטנה של צואה שלא נופלת (היא כאילו נתלית שם)
* יש תחושת אי נוחות כללית באזור פי-הטבעת.
* אני במצב הזה במשך יותר משנה אחת שלמה.
בבקשה תייעץ לי סיבות אפשריות ושכיחות לבעיה, ואם אפשר גם קרם למשיחה שאינו מצריך מרשם רופא.
בבקשה גם עצות להקלה על הכאב ושיסייעו בהעברתו.
תודה רבה על תשובתך!
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין15/02/2010משחה פשוטה לא תעזור לך, חייב להיבדק ולעשות בירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתור עוד חודש
ליאור15/02/2010שלום ד"ר,
התור לרופא עוד חודש.
לכן ביקשתי הצעה לקרם שאפשר למרוח בינתיים להקלה ואולי גם לסיוע.
תודה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייבי פסטה יכולה לעזור?
ליאור15/02/2010אולי יש תנוחות ישיבה מסוימות שכדאי להקפיד עליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין15/02/2010אין הבדל בישיבה, האם בייבי פסטה תעזור? לא נראה לי, יכול לנסות, שוב לא ברור לי מה הבעיה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעשות ספורט
ליאור15/02/2010תודה על תשובתך ד"ר.
בבקשה תשאל אותי שאלות כדי שאבהיר את הבעיה.
בכל זאת, תוכל לציין סיבות מוכרות ושכיחות לתופעה?
אני במצב ישיבה רוב היום, וחשבתי שאולי זה גורם לי לבעיות האלו כולל הטחורים.
יכול להיות שספורט יעזור? הליכה של חצי שעה עד 45 דקות בהליכון.
כי שמעתי שספורט לפעמים יכול להזיק ואני מעדיף את דעתך.
תודה רבה!
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםריטה10/02/2010
עברתי לפני 9 ימים קשירה של טחור קטן שנישאר אחרי טיפול של צריבות.בימים האחרונים יש לי דימום מסיבי בזמן יציאות.האם זה טיבעי והאם זה יחלוף מאליו?(אני סובלת מקוליטס אשר אינו פעיל כעת). האם צריך לקחת אנטיביוטיקה לאחר טיפול כזה?האם כדאי להמנע ממאכלים אשר יכוליםלשרוט את המקום,כגון גרנולה או קרקים קשים?
בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין13/02/2010בד"כ זה עובר לבד ולא צריך טיפול מיוחד, במידע ולא נעצר או מדמם פעיל יש להגיע דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהאלדד09/02/2010
שלום רב,
זה זמן רב שאני סובל מפיסורה הצמודה לפי הטבעת. כל יציאה המקום מדמם ויש כמובן גם כאב חזק לכמה שעות. אני "שותה" שמן פראפין לריכוך (על פי הצעת הרופא) וחי בעיקר על כדורים משכחי כאבים. האם יש פתרון למצב זה ? האם יתכן שהבעיה היא לא פיסורה אלה טחור ?
בתודה,
אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות...
ד''ר דוד נויפלד10/02/2010צריך להבדק.
"לשתות" פרפין זה לא פתרון.
צריך לרכך היציאות בעזרת סיבים ושתיה מרובה, כמות קטנה של פרפין כל ערב, משחה משככת כאבים לטיפול מקומי, אמבטיות ישיבה, משחה להרפיית השריר.
ו...צריך להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הממליסקורן07/02/2010
שלום ד"ר,
יש לי שאלות שהייתי שמח לברר עימך ולשמוע את חוו"ד המקצועית:
1.האם מותר ורצוי למרוח משחת הממליס לאחר הסרת קונדילומה בלייזר על האיזור המנותח (סביב פי הטבעת)?
האם תוכל בבקשה להמליץ על משחה/קרם להקלה לאחר הניתוח?
2.האם מותר לאחר הניתוח, ובהנחה שכן תוך כמה זמן אחרי, לשחות בבריכה/סאונה או גקוזי?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין08/02/2010אין צורך במשחה זאת, אפשר BABY PASTE וכו'.
לאחר ריפוי אפשר ללכת לבריחה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על פי הטבעת לאחר לידהשירי07/02/2010
שלום
אני שבועיים אחרי לידה. את צירי הלידה חשתי כלחץ חזק מאד על פי הטבעת, ודחף ללחוץ כבר בשלב מוקדם של הלידה. הלידה הייתה טבעית ללא שימוש באפידורל. הלחץ על פי הטבעת אינו פוסק מאז הלידה, מעין תחושה מתמדת של צורך ללחוץ או רצון ללכת להתרוקן. יש לציין שאיני סובלת מעצירות- אני מתרוקנת כל יום.
בנוסף- בזמן הלידה יצאו לי מספר טחורים וכמו כן קרעים בודדים באיזור הפרינאום.
הרגשת הלחץ אינה נוחה , מקשה עלי בהליכה ובעמידה זקופה ולעיתים מכאיבה.
שאלתי- האם המצב הינו נורמאלי לאחר לידה? מה יכול לגרום לתחושת לחץ כזו? מה ניתן לעשות על מנת להקל על התופעה?
תודה רבה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט ...
ד''ר דוד נויפלד07/02/2010אבל צריך לבדוק. כדאי שתקבעי פגישה עם פרוקטולוג.
בינתיים - מרככי צואה ואפשר טיפול מקומי עם פדים אנליים ספוגי הממליס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים לאחר לידהשירה04/02/2010
שלום רב,
אני 3 שבועות לאחר לידה ועדיין יש לי טחורים שיצאו לאחר הלידה.
מתי בערך הם צפויים להעלם (אין לי עצירות)?
האם טחורים חולפים מעצמם בד"כ או שיש צורך תמיד בהתערבות רפואית כלשהי?
יש לי את המשחה "הממליס" של וולדה המבוססת על חומרים טבעיים.
האם מותר להשתמש בה באופן יום יומי ללא הגבלת זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הממליס...
ד''ר דוד נויפלד04/02/2010זה טוב וזה עוזר.
אני מצפה שהטחורים יסוגו תוך שבועיים שלושה.
כדאי אולי שתפני לפרוקטולוג לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעשות כושר כמטפלים בפיסורהאירית03/02/2010
שלום רב ,
מטופלת מזה חמישה שבועות בניפידיפין 4 פעמים ביום , לאחרונה חזרתי לחדר כושר בן היתר ספינינג
לצערי חזרו הכאבים אומנם בעוצמה יותר נמוכה . זקוקה לספורט מאוד ,איזה ספורט עדיף לעשות ? והאם הכאבים חזרו בגלל האירובי שעשיתי .
את הטיפול הנ"ל קיבלתי במיון בבית חולים , לאיזה רופא אני צריכה לגשת בשביל להבדק ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוקטולוג...
ד''ר דוד נויפלד04/02/2010ספינינג זה מודרני אבל אותו אפקט אפשר להשיג עם הליכון טוב וזה אולי יגרה פחות את הישבן.
העיקר לדאוג ליציאות רכות וטבעיות בעזרת תוסף סיבים + שתיה נאותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים שמן פראפיןמשה02/02/2010
שלום!
אני בן 23 ובריא (לנטון אלטרוקסין)
יש לי טחורים מעט נפוחים, לאחר טיפול תרופתי המצב מצוין.
רציתי לשאול, האם יש סיכון לשתות מעט שמן פראפין(15) מידי לילה? לתמיד? ככה פשוט הרבה יותר נוח לי וגם לא כואב...
האם לאחר זמן הגוף יתרגל והיעילות תפחת?
השימוש בסיבים לא עשה לי טוב בגלל בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן...
ד''ר דוד נויפלד03/02/2010לטווח ארוך זה מפריע ספיגת וויטמינים מסיסי שומן כמו K D A ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אתה ממליץ לעשות...?
משה03/02/2010להמשיך עם הסיבים רק בארוחות צהריים-ערב (להרחיק מהאלטרוקסין...) יהיה יעיל?
יש רעיון נוסף שתוכל לתת לי מעבר לשתיה, כושר גופני וסיבים?
פשוט עכשיו המצב מצוין וממש אין לי כוונה למצוא את עצמי מתמודד עם מצב הרבה יותר קשה (כמו שיכול להיות), פעם היה לי לא טוב, דימומים... אחרי טיפול תרופתי המצב השתפר...
שמעתי ששזיפים יכול להיות טוב- איך צורכים את זה כדי שיעזור לי?
אני מעדיף להתעסק במניעה עכשיו, במקום בריפוי ( מלווה בסבל ) אח"כ.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבים...
ד''ר דוד נויפלד04/02/2010הם לא כתרופה אלא כתוסף.
אני ממליץ לקחת בבוקר ואז פועל בבוקר המחרת, אבל, אתה תעשה כפי שנוח לך.
לא צריך להפריע לאלתרוקסין.
אם אתה מסודר כרגע אין צורך להוסיף שזיפים אבל כעקרון - או קומפוט או מיובשים שמשרים במים ואוכלים ושותים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששדניאל02/02/2010
שלום,
אני בן 25 ויש לי שאלה:
אני קם בבקרים עם כאבי בטן תחתונה ויש לי כאבים בזמן הטלת הצואה, כאבים ממש חזקים ואני לא ממש מצליח להוציא את כל מה שיש לי, אני מרגיש כאילו משהו חסום שם.
יש לי דקירות כאלה בבטן התחתונה כמו כן יצאה לי צואה דמית יש לי תור לקולנוסקופיה כדי לבדוק את זה.
טחורים יכולים לעשות כאבי בטן בבוקר?? הבנתי שרק בזמן הטלת הצואה לכן אני חושש...
השאלה שלי היא כזאת:
מה ההסתברות שלי מבחינת הגיל שמדובר בסרטן המעי הגס או איזשהו סרטן הקשור למערכת העיכול? אני מאוד מאוד חושש עד התור לבדיקה או שאני סתם לחוץ וזה כנראה טחורים?
עשיתי אולטראסאונד בערך לפני 4 חודשים שיצא תקין השאלה אם זה משקף ולא צריך שוב...
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים...
ד''ר דוד נויפלד02/02/2010לכשעצמם, לא גורמים לכאבים - אלא אם כן יש סיבוך.
הסבירות לסרטן המעי הגס בגילך היא קטנה.
צואה לא מטילים.
אולטראסאונד לא רלוונטי בברור הבסיסי לסרטן המעי הגס.
כנראה שאתה סתם לחוץ אבל עליך להמתין בסבלנות לקולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה ואופן הטיפול בהקורן30/01/2010
שלום ד"ר ,
אני זקוק ליעוצך מאחר ואני כבר מיואש ,מבטיח להשתדל להיות מאוד תמציתי:
לפני כ-3 חודשים עברתי ניתוח לכריתת קונדילומות באנוס ובתעלה האנאלית בבי"ח אסותא בחיפה לאחר כחודש התגלו 2 נגעים חדשים.הרופאה המליצה על ניתוח חוזר אך מאחר ולקח לי כחודש ימים לחזור לשיגרה ולעבודה ומאחר והסבל היה ממש בלתי נסבל והכאבים היו איומים רופאת המשפחה הפנתה אותי לגניקולוג שינסה למצוא פתרון אחר והוא שנתן לי סדרת טיפול בקרם אלדרה. הקרם לא הועיל עד כה (לאחר טיפול של חודש ימים)
שאלותי הן:
1. האם קיים טיפול פחות כואב עם זמן החלמה קצר יותר לאזור הזה? אני ממש חושש לסבול שוב מהכאבים הבלתי נסבלים של הניתוח באזור זה................
2. האם קיים טיפול תרופתי/ניסוי לכך? והאם כדאי בכלל להסיר את הנגעים אם בלאוו הכי הוירוס נשאר בגוף וקיים חשש להישנותו?
3. קראתי ברשת על רופא שמסיר בלייזר גם בתעלה האנאלית וטוען שהלייזר הוא הטיפול היעיל ביותר,האם אתה מכיר רופא באזור חיפה/צפון המתמחה בכך?
תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות...
ד''ר דוד נויפלד31/01/20101. מידת הכאבים כמידת הנזק בזמן הניתוח. אם נשארו שתי קונדילומות קטנות הרי ש"תיקון" קטן לא צפוי להיות קשה כפי שאתה מתאר.
2. יש טיפולים נוספים כמו הקפאה ואף טיפול בחומצות ניגזרות של סאליצילט. שוב תלוי בגודל הנגעים. לגבי החלק השני של השאלה - לא מבין ההגיון שלה. אם משאירים - יגדל. לזכור שחלק מהוירוסים שבמשפחה הזו יודעים לעשות סרטן - אם משאירים מספיק זמן.
3. לייזר יש בהרבה מקומות - בד"כ יותר יעיל ופחות פוגעני מטיפול בצריבה חשמלית. אינני מכיר בצפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפיסורהME29/01/2010
אני בת 40 סובלת מטחורים פנימיים דרגה 2 +3 ופיסורה אשר אובחנתי לאחר ביצוע רקטוסקופ ,אני בסבל הזה מ10 שנים,אבל לא בתכיפות,פיסורה הייתה לי 3 פעמים, הטיפול שקיבלתי הוא משחת ניפידיפין(לראשונה אני משתמשת) מרגישה לפעמים בדקירות באיזור ,לציין הקלה קלה בסימנים הכללים,שאלתי האם אני מקבלת טיפול מתאים למצבי? האם צריך ניתוח? באיזה מקרים מנתחים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין29/01/2010אם זה באמת פיסורה אז טיפול כנראה מתאים. לנתח או לא זה טלוי בהצלחה של טיפול שמרני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ותחושה לא נעימה בפי הטבעתרני29/01/2010
אהלן ד"ר,
אני בן 36 ובריא בד"כ.
לפני כחודשיים התחלתי להפליץ בכמות חריגה מהרגיל עבורי. לאחר מספר ימים התחלתי להרגיש תחושה קלה מאוד של נפיחות באיזור פי הטבעת לאחר הליכה לשירותים. עם זאת תחושה זאת היתה עוברת לאחר מספר דקות.
עם הזמן לתחושת הנפיחות הזמנית התווספה תחושה של חוסר נוחות בזמן ישיבה ממושכת. כמו כן הרגשתי מעט נפיחות בזמן הליכה ממושכת או פעילות פיזית מוגברת. במקביל אציין כי היציאות שלי היו סדירות, אך "מלוכלכות" יותר, קרי, יציאות שחייבו ניגוב מתמשך שאחריו לא משנה כמה הייתי מנגב היו נשארים שרידי צואה.
הייתי בטוח כי מדובר בטחורים (שאף פעם לא סבלתי מהם בעבר). למרות שהרגשתי הקלה מסויימת בסימפטומים שתיארתי, הלכתי לרופאת המשפחה, שלאחר בדיקה רקטלית עם אצבע ציינה כי לא מדובר לדעתה בטחורים.
לאחר מספר ימים התחושות שתיארתי נעלמו והיציאות חזרו להיות "נקיות" כבעבר. לפני מספר ימים התופעה חזרה. תחילה גזים (שכללו במקרה אחד בריחה קטנה של צואה) ועכשיו שוב תחושה קלה של נפיחות באיזור פי הטבעת, תחושה לא נעימה בעת ישיבה וצואה "מלוכלכת". לאחר כשבוע שוב היתה מה שאני מכנה "יציאה נקיה" שבעקבותיה חלה הקלה בתסמינים שתארתי.
אציין כי לאורך אותה תקופה לא ירדתי במשקל, לא הקאתי, לא הרגשתי חולשה כללית או עייפות ולא היה לי חום. בנוסף, לא הרגשתי כאבי בטן או כאבים בפי הטבעת.
כמו כן לא הבחנתי בדם על הצואה או בעת ניגוב.
בנוסף, בתקופה האחרונה אני מרגיש יותר קירקורי בטן, בעיקר במעבר מישיבה לשיכבה לפני שינה (אך לא רק). תחושה זאת עוברת לאחר מספר דקות ובבקרים אינני מרגיש כאבים או תופעות לוואי אחרות.
אינני יודע אם זה קשור אך בתקופה המקבילה שהתחילו התופעות שתיארתי התחלתי לאכול באופן קבוע, פעמיים בשבוע לפעמים שלוש, במסעדת פועלים בה אני אוכל בד"כ חומוס, צ'יפס וסלט בפיתה, לפעמים עם שניצל או פלפל.
הערה: לאבא שלי היה לפני 14 שנים סרטן במעי הגס (בגיל 61) ממנו החלים.
אשמח לדעת מה לדעתך מעידים הסימפטומים שתיארתי ואיך ניתן לטפל בבעיה
תודה רבה, רני
תל אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין29/01/2010יכול להיות שמדובר בIBS (מעי רגיז) אך יש להיבדק קודם על ידי פרוקטולוג ואם מבחינתו הכל תקין להפנות אותך לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מורגשת בפי הטבעתאלי28/01/2010
דוקטור שלום,
אני בן 33 ומגיל 16 לערך סובל מפיסורה שמופיע בתקופות מסוימות ונעלמת ללא כל טיפול מיוחד/ תרופתי מצדי.
בזמן הופעת הפיסרה אני סובל מכל הסימפטומים כולל כאבים ודימום.
לאחרונה הרגשתי (ללא הופעת פיסורה) לאחר יציאה בעת הניגוב כי ישנה בליטה בחלק הפנימי של פי הטבעת.
אשמח לדעת האם מדובר בטחור פנימי או בפוליפ חס וחלילה.. ומה הם הדרכים לטיפול
בתודה מראש
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין29/01/2010זה יכול להיות גם טחור וגם פוליפ אנלי. יש להיבדק על ידי פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםרווית26/01/2010
הי
האם יש קשר בין עשיית צרכים בכריעה ובין הופעת טחורים ?
מהי בכלל "התנוחה" המומלצת ? האם בכריעה או בישיבה באסלה ?
האם ישנה עדיפות לאחת מהדרכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנוחה הטבעית היא...
ד''ר דוד נויפלד26/01/2010בכאיעה ואז יש פחות צורך ללחוץ ופחות סיכוי להתפתחות הטחורים.
הקשר בין מאמץ ביציאה לבין התפתחות הטחורים ו/או החמרתם הוא ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
רווית26/01/2010אז תראה איזה ביש מזל...
אני משתמש בשיטת הכריעה, אוכל מסודר ובריא, יציאות רכות,
משתדל שכל פעולת מעיים תארוך מינימום זמן (לא נתקע עם עיתון בשירותים)
מנקה ביסודיות רבה את האזור - ובכ"ז הופיע לי טחור !
(חששתי שזה בגלל הכריעה משום שזה דבר חדש אצלי, כשנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)