מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיסורהדנה19/12/2009
שלום לכם, האם נכון / עדיף / רצוי למרוח משחת הממליס גם לאורך סדק הפיסורה אם הוא פנימי??
סובלת מפיסורה קשה - מוכנה לסבול את תחושת הצריבה הממושכת של ההממליס אם זה מה שאמורים לעשות.
הרבה תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין...
ד''ר דוד נויפלד20/12/2009הוריה כזו אבל אם עוזר, אין התנגדות.
ההממליס בד"כ עוזר בחוץ, ע"פ העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אבצסרון18/12/2009
שלום,
לפני מספר ימים עברתי ניתוח לניקוז אבצס שאובחן בתחילה כמקרה קשה של טחורים.
בניתוח נוקז האבצס ונעשתה קשירה עם חוט. יומיים לאחר הניתוח, אני ממשיך בשטיפות תכופות
של האיזור כדי למנוע זיהום (שלוש עד ארבע פעמים ביום).
שמתי לב שנקודת הכניסה של החוט ליד פי הטבעת נפוחה וכואבת ואני חושש שיש זיהום
חוזר של האיזור. האם זה יכול לקרות? האם עלי ללכת לרופא באופן מיידי? (יש לי בדיקה בעוד שלושה ימים). ביום הראשון לאחר הניתוח היו הפרשות אך לא שטפתי באותה תכיפות שאני שוטף עכשיו
ולכן אני חושש לאבצס חוזר.
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס...
ד''ר דוד נויפלד20/12/2009מטרת החוט-בין השאר- לאפשר ניקוז טוב ומתמיד ולכן ההפרשות.
אם האבצס לא נוקז דיו, הרי שנשארה שארית של אבצס ואז אולי צריך להרחיב הנקוז (ניתוח נוסף).
בינתיים אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מפי הטבעתחן18/12/2009
שלום רב,
מזה כחודש יש לי דימום בעת ישיבה בשרותים. פניתי לרופא המשפחה והוא לא ראה כלום אבל הפנה אותי לפרוקטולוג, התור שנקבע לי הוא לעוד שבועיים.
2 דברים מתרידים:
1. הסתכלתי במראה וראיתי כמו פצע אדמדם מסביב לפי הטבעת-די יבש אין דם.
2. כשאני יושב באסלה ועושה צרכים, יוצא לי המון דם, עם הצואה ובלעדיה.
מה לדעתך זה יכול להיות והאם זה מה שנקרא מצב דחוף או שזה סובל דיחוי עד לתור שנקבע לי?
אודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין18/12/2009אם מדמם ללא הפסקה עם חולשה או/ו סחרחורת - זה מצב דחוף להגיע למיון, אחרת פרוקטולוג יבדוק ויגיד לך מה בדיוק הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה
חן18/12/2009מדם רק תוך כדי עשיית צואה, במצב רגיל לא.
נחשב לדחוף או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתדנה15/12/2009
שלם רב,
אני בת 29,ילדתי לפני שנתיים וחצי ומאז אני סובלת מטחורים(כנראה)הם היו נסבלים עד כה
עד שבשבוע וחצי התחלתי לסבול מכאבי תופת בזמן יציאות ודימומים(יש לי דווקא שלשולים ולא עצירויות) הסתכלתי באיזור ולהפתעתי גיליתי שיש לי עודף עור רציני בפי הטבעת וזה כואב,שורף עד מאוד (כל יציאה היא כואבת באופן שלא יתואר אני ממש רואה "כוכבים")
התור שלי רק בעוד שבוע וחצי ואני ממש סובלת.
מה זה יכול להיות?פיסורה?זה עלול להיות מסוכן?
האם עודף העור (שמופיע משני צידי פי הטבעת)יכול לנבוע גם מטחורים?
מה בינתיים יכול להקל מעט על הכאב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין15/12/2009זה יכול להיות טחורים חיצוניים מודלקים. בינתיים תעשי אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים, תוכלי הרבה אוכל עשיר סיבים תזונתיים (כי שילשולים זה גם לא טוב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה...פסטולה? 3 רופאים 3 אבחוניםמשתמש בתוכנה14/12/2009
שלום רב,
הגעתי לפרוקטולוג עם פיסורה. כמי שזו היא לו הפעם השנייה, לאחר ריפוי עצמי לפני כשנתיים, ידעתי מה הבעיה רק שהפעם בשונה מהקודמת, הייתה נפיחות שהלכה והחמירה.
ציינתי זאת בפניו והוא המליץ על טיפול רגיל בפיסורה (המשחה המרככת ותזונה) ואנטיביוטיקה למשך שבועיים (אוגמנטין) לטיפול בנפיחות.
הוא אמר שאחזור אליו לאחר שאבריא בעתיד (לא דחוף).
במשך השבוע הכאב החמיר והנפיחות החריפה. הצלחתי להגיע לכירוג בבית חולים שקיבל אותי בזמן המשמרת שלו (ללא תיעוד כי רציתי להתייעץ לגבי ניתוח). הוא התבונן והמליץ להפסיק את האנטיביוטיקה ולמרוח משחה אנטיביוטית (סינטומיצין) על הנפיחות.
הכאב הלך והחמיר ועימו הנפיחות. לאחר יומיים נוספים של סבל נוראיים, הגעתי לרופאת משפחה שבדקה אף היא והמליצה לחזור לכירוג. באותו הערב לאחר כאבים אדירים הנפיחות הדלקתית, שהפכה למוגלתית התפוצצה (כמובן שהכלה רגעית בכאב).
חשבתי לתומי כי צרותי תמו. אך כשהגעתי לכירוג הופתעתי לגלות, כי כעת אני בסכנה לפיסטולה וכי כעת לטפל במשחה אנטיביוטית ועוד שבוע בליעת אנטיביוטיקה ולחזור בעוד כחודש לביקורת.
היום הלכתי לפרוקטולוג אחר שבדק ואמר כי שני הרופאים הקודמים אינם מבינים דבר ברפואה וכי הייתי צריך להבין כי משהו אינו בסדר וללכת למומחה.
הוא הפנה אותי לניתוח בטענה יש פסטולה ודלקת ....
אני מאוד מבולבל ומאוד מעוניין בחוות דעת סופית ומקצועית שתבהיר את מצבי ותמליץ על הטיפול הנכון.
מעוניין להגיע אבחון ויעוץ.
מה עלי לעשות?
האם יש סיכוי לריפוי עצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין14/12/2009תמיד מומלץ להתיעץ עם מומחה, תבוא למרפאתי ואשמח לבדוק אותך. ללא בדיקה קשה להגיד בדיוק במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה...פיסטולה
ד''ר דוד נויפלד15/12/2009לעתים..הפיסורה קודחת תעלה מתחת לאוזנית אשר מתפתחת משנית לפיסורה. התוצאה היא שאז יכולה להתפתח מורסה בתוך האוזנית. אם וכאשר המורסה פורצת הרי שנותרת פיסטולה שטחית קטנה. הפתרון הוא פשוט למדי - לבצע ניתוח לפיסורה וגם להסיר את האוזנית המודלקת ואז הכל נרפא ובא שלום על ישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל כאבים לא יודע ממהיוסי12/12/2009
אני סובל כאב חד בפי הטבעת לא יודע אם זה טחורים או פיסורה אנא סייעו בידי הסבל רב וניגמר בארץ התרופה פרפריישן אייצ שהיה עוזר לי בעבר תודה מראש או נא להתקשר אלי בבקשה מחר בבקר 0504442423 יוסי מושה תודה מראש
ד''ר מרט חייקין13/12/2009אתה חייב לבוא לבדיקה, תזמין תור ואשמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וגירודללל07/12/2009
שלום,
ממה יכולים לנבוע כאבים בפי הטבעת המשולבים בגירוד? אני יודעת שזה לא הרבה מידע אבל המצב מציק מאוד ואני מרגישה לא נעים ללכת לבדיקה... אני אשמח אם יתנו לי סיבות שיכולות לגרום לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין07/12/2009ישנם הרבה מאוד סיבות ולכן יש להיבדק על ידי פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורים וניתוח טחוריםיניב07/12/2009
שלום
אני נוטל כדורים כנגד אפילפסיה, כדורים אשר גורמים לי לעצירות ולטחורים.
הייתי כבר מספר פעמים אצל פרוקטולוג שאמר לי שיש לי טחורים מדרגה שנייה והוא לא ממליץ לי על ניתוח, כי הכל יחזור עקב הכדורים.
חיי הם לא חיים ואני סובל מכאבים ואני לא יודע מה לעשות.
אודה לכם אם תואילו לעזור לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין07/12/2009יש לסדר את העצירות קודם ואז אפשר לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור חיצונירחלי06/12/2009
שלום,
לפני זמן מה בעקבות תרופה שנטלתי, "התפרץ" טחור חיצוני גדול מאוד וכואב מאוד. לאחר ימי סבל עז, קיבלתי משחה מצוינת (אולי אני מעוותת את השם, אבל שם המשחה הוא משהו בסגנון של "איבינדפין- אזארקאין") ולאחר שימוש של 10 ימים המצב השתפר פלאים. הכאבים נעלמו והטחור קטן יותר, אך עדיין קיים. לא מדובר בטחור שאני יכולה "לדחוף" פנימה. מה לעשות? כרגע הוא לא כואב לי, אם כי לעיתים יוצר תחושה של גרד קל באיזור. האם ניתן לחזור לפרוקו-גליבנול או שאסור אחרי שימוש אינטנסיבי במשחה אחרת? האם עליי לראות פרוקטולוג? האם ייתכן שהטחור ייעלם לבד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין06/12/2009את יכולה להשתמש במשחות אך ממליץ גם בדיקת פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה טחורים?דקלה06/12/2009
שלום, בת 29. לא סבלתי מטחורים בעבר ולא הייתי בהריון. מאז ומתמיד לוקח לי זמן רב להתרוקן במתן צואה. לאחר הוצאה ראשונית יש הפסקה של כ-5-10 דקות ואז עוד קצת. מכאן שאני יושבת זמן רב בשירותים (בין 15-30 דקות). בחודשים האחרונים, לאחר מתן הצואה, אני מרגישה מעין בליטה בפי הטבעת. לעיתים היא ממש גדולה ונפוחה. לרוב היא רכה. זה מרגיש כאילו חלק מהפנימית יצא החוצה או כאילו "יצא האויר" מאזור מסוים בשריר שמכווץ. לעיתים, במקלחת, אני מחזירה אותו "חזרה למקום" עם האצבע (רובו חוזר, אך יוצא שוב במתן צואה הבא).
יש לציין כי איני סובלת מכאבים באזור בכל זמן שהוא ודם על נייר הניגוב הוא נדיר מאוד.
מה זה? כיצד ניתן לטפל בזה או למנוע את ההחמרה של העניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין06/12/2009דרושה בדיקה, זה יכולה להיות צניחת טחור או רקטום וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה-06/12/2009
שלום, אבחנו אצלי פיסורה לפני בערך חצי שנה. אני משתמשת במשחה מאז והפיסורה לא עברה לגמרי אבל המצב היה סביר. לפני שבועיים הדימום חזר והכאב גבר והיום בבוקר אני כבר בקושי יכולה ללכת מרוב כאבים. יש משהו מהיר לעשות עם הכאבים? עד שאני אגיע לרופא יעברו שבועיים-שלוש...
ד''ר מרט חייקין06/12/2009אני לא יודע אם זה שוב פיסורה או לא ולכן קח מרככי יציאות, אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים עד שפרוקטולוג יבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטחוריםאורנה02/12/2009
שלום לכם,,
האם שיטת HAL DOPLER או פורמולת נונא לטיפול בטחורים אכן יעילות?
תודה
ד''ר מרט חייקין02/12/2009לא מכיר פורמולת נונה אך HAL עוזר באינדיקציות נכונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ שסיבתו גירוי?הניה01/12/2009
ד"ר נויפלד, פרוקטולוג, שלום
ברקע עצירות כרונית, צואה קשה ותנועתיותאיטית לעתים הלחץ על החלחולת מוגזם וההתפנות נדמית כקרב התשה, מה שלתומי חשבתי שמסתיים בטחורים מוגדלים וגורם לדֶמם כשהקיבה בלתי ניתנת לסילוק... התברר אצל כירורג כפוליפ על רקע גירוי, לטענתו הבצקתיות תופחת כשאטפל בריכוך הצואה על ידי שמן פרפין ועוד...
האם אבחנה רקטלית מכשירנית במרפאה מספיקה כדי לקבוע סוג הפוליפ? האם הגירוי- הוא סימפטום של " פיסורה"? הרופא טען בבטחה כי אין מדובר בטחורים! לפני שנים בדיקת צואה העלתה אנטאמבה קולית, שתליתי בה מכאובי והפרשה רירית- דמית לפי התקפים, נראה לי שתסמונת המעי הרגיז לא פסחה עלי והעצירות הבלתי נסבלת נתונה גם היא להתפרצויות במחזוריות, גזים שלא ניתן לעתים לשחרר וכאבים תקופתיים בבטן תחתונה מלווה בצמרמורת... אלה הוספות להשלמת התמונה, חששותי למין דלקת התורמת אף היא להופעת- הפוליפ?
בברכה
הניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לראות...
ד''ר דוד נויפלד02/12/2009את מערבת מספר דברים ומקבלת מרק.
"פוליפ" צריך לראות כדי לומר. אם את נשארת עם ספק, צריך להוציא.
המושג של "גרוי" מתייחס לטחור "משופשף" שיוצא ונכנס ובסופו של דבר נראה כפוליפ.
פיסורה גם היא יכולה לייצר מעין "פוליפ".
האמבה לא קשורה כאן אלא אם כן יש מחלה אקטיבית. אם היה לך וטופלת אין לך יותר וזהו.
לגבי המעי הרגיז את זקוקה לטיפול בסיבים ושתיה מרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה חוזרתlala29/11/2009
שלום,
לפני כחצי שנה אובחנה אצלי פיסורה וטופלתי בניפדיפין. הקפדתי על תזונה (כולל פגלקס) והפיסורה כמעט והבריאה.
לפני כשלושה שבועות הפגלקס הפסיק להיות אפקטיבי והפיסורה נפתחה שוב.
מה הצעד הבא? האם מטפלים שוב בניפדיפין? האם ניתן רק באמצעות תזונה נכונה לגרום להבראת הפיסורה?
תודה.
ד''ר מרט חייקין29/11/2009צריך לבדוק אותך ואם זה באמת פיסורה היתי מטפל בהתחלה שמרנית כולל ניפדיפין ועוקב אחרי מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- THD תופעות לאחר ניתוחאיתן אורנשטיי28/11/2009
אני גבר בן 58 בריא ומורה לטאי צי. הרבה שנים סבלתי מטחורים.
לאחרונה במשך מספר חודשים קבלתי מספר קשירות טחורים (דרגה 3)אצל פרוקטולוג.
בהשך בחרתי בטיפול THD לאחר שהקשירות גרמו לי לסבל.
הרופא הסביר שבעזרת מכשיר דופלר מגלים את כלי הדם שמזין את הטחורים ומבצעים פעולה שמפסיקה את הספקת הדם לטחורים שמתכווצים.
באתי לניתוח ואותו הרופא הסביר לי את התהליך
התבקשתי להשאר בבית החולים 24 שעות להסתכלות
זה הפתיע אותי כי בספרות המקצועית באינםרנט היה כתוב שמשוחררים בד"כ הביתה. בחרתי לקבל טיפול THD כי קראתי שזה הטיפול הכי פחות כואב לאחר הניתוח בגלל שאין חתך של רקמות
נאמר לי שלאחר הניתוח אסבול מאי נוחות-הלוואי שרק אי נוחות!
ביממה הראשונה היו לי כאבים של 6-7 מסולם 10.
התפתחה גם עצירות קשה שלא עזרה לענין
היה דימום קל
בבית הצטרכתי לקחת משלשל כדי לעזור לי
זה עזר אבל כל יציאה היא סיוט בשבילי
אני שלושה ימים אחרי הניתוח ולא רואה שיפור
הכאב נמשך לאורך היום. ישיבה לאורך זמן מאוד מכאיבה.האופטלגין לא עוזר הרבה.
בדו"ח השחרור מבית החולים נכתבו דבים שמעלים שאלות
1 מדוע אני מקבל שבועיים חופש מחלה לפרוצדורה שתיאורטית מחזירה אותך לשגרה תוך 24-48 שעות
2 מדוע כתוב בדו"ח- סיכום אשפוז-"פעולות
LIGATION OF HEMOROIDS DOPPLER GUIDED
חשבתי שיהיה טיפול בכלי הדם שמזינים את הטחורים ולא קשירת הטחורים
מה עלי לעשות?
איתן
ד''ר מרט חייקין28/11/2009כל השאלות שלך נכונות ויש לשאול את המנתח שלך ואם אין שיפור בכאבים ממליץ לך להיבדק על ידו בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTHD
איתן אורנשטיי29/11/2009אכן אני מתכוון לשאול!
כדי שאבוא מוכן יותר- האם אתה מוכן להסביר בקצרה מה בדיוק נעשה ב THD?
האם כלי הדם המזין את הטחורים נחתך ואז יש תפר או שהוא נקטם איכשהו?
חשוב לי לדעת ובטוחני שלפציינטים אחרים זה יהיה מענין וחשוב לטיפולים שלהם.
תודה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין29/11/2009מוזר שאתה שואל את השאלות אחרי ניתוח ולא לפני?! בTHD לאחר קשירת כלי דם תחת מכשיר דופלר אנו מורידים דרסטי את הזרימה וזה מפסיק את הדימום. אנחנו לא מנתקים זרימה לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTHD
איתן אורנשטיי30/11/2009תודה על ההבהרה.
קראתי חומר לפני הניתוח אבל דו"ח השחרור\סיכום ניתוח בלבל אותי לגמרי.
ומתוך הבלבול עלו אותן שאלות שאמרת שכדאי שיושמו על השולחן בבביקורת עם הפרוקטולוג.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)