מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת פקטור 2שרה24/05/2010
שלום לך
כנראה שלא שמת לב לשאלה שלי שהעליתי אתמול בקשר לבדיקת פקטור 2 שיצאה התוצאה הומוזיגוטי.
השאלה שלי מה אומרת תוצאה זו בקשר לקרישות יתר והאם שה תורשתי ויכול לעכב את כניסתי להריון או בכלל להצליח בהריון?
אני אחרי הפלה ראשונה.
אני מאוד מעוניינת לקבל ממך תשובה.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאר תוצאות בדיקות קרישות הדם
שרה24/05/2010שאר תוצאות הבדיקות שעברתי:
תוצאה לעומת טווח הנורמה תוצאה שם בדיקה
HOMOCYSTEIN 8.94 µmol/L 3.36 - 20.44
50-120 95 % PROT-S ANTIGEN (FREE
PROTEIN C ACTIVITY 95% 70-130
ANTITHROMBIN-III 115% 80-120
PTTFS 25 sec 25-35
PTT(FSL) 25.1 sec 28-45
PTT(FSL)/PTT(FS) 1.00 0.80-1.60
LAC-SCREEN-RVVT 33 sec 37-46
LAC-CONFIRM-RVVT 28 sec 30-40
SCR RV/CONF RV 1.16 0.8-1.4
PT-INR 0.99 0.90- 1.20
PT-SEC 10.8 sec 9.5-12.3
PT % 98% 70-100
APTT-sec 23.7 sec 22-33
ANTI CARDIOLIPIN IgM 1.21 U/ml 0-12
ANTI CARDIOLIPIN IgG 2.46 U/ml 0-12
A.B2 GLYCOPROTEI IgG 1.97 U/ml 0-12
A.B2 GLYCOPROTEI IgM 6.80 U/ml 0-12
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Negative Negative
DNA (ds) Ab 2.0 IU/ml 0-5.0
אני אהיה מאוד שמחה אם תתן לי את חוות דעתך לבדיקות אלה ומה הטיפול המתאים במקרה זה?
ומה מידת השפעתו על ההריון?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/05/2010כל התוצאות ששלחת הם תקינות לחלוטין .
האם ניתן לקבל שוב את תוצאות פקטור 2 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פקטור 2 לפי בקשתך
שרה26/05/2010שלום לך פרופ':
תוצאת בדיקת פקטור 2 לפי שביקשת היא PCR F-2 MUTATION HOMOZYGOTE
האם היא תקינה?כי התקשרה אליי הרופאה וביקשה ממני שאגיע אצלה דחוף כי יש לי בעיה בקרישת דם וכנראה שאני אצטרך לקחת תרופות שיעזרו לי במידה ונכנסת להריון.
אני מאוד לחוצה וממש צריכה מישהו שירגיע אותי בקשר לנושא זה ואם אפשר שתגיד לי אם זה מעכב את ההריון שלי או עלול לגרום לבעיות?והאם כן אני צריכה לקבל קלקסן בתחילת הריון במידה ונכנסת?
אני מזכירה שוב שאני אחרי הפלה ראשונה שהסתיימה בשבוע 7.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליצטמיה ורהאמה23/05/2010
אמי בת 69 מאובחנת ב PV . עושה הקזה פעם בחודש וחצי, כמו-כן מטופלת בהידראה. בבדיקות דם אחרונות הטרומבוציטים ירדו ל 98 ( מ 172 בחודש לפני)
Hb - 12
Hct - 42
Vit B 12 - 1078
WBC - 3.5
TSH - 7.8
בהקזה אחרונה נלקחו כ - 400cc דם ללא שינוי במינון ההידראה.
מה המשמעות של החמרה בבדיקות דם ? האם יש צורך בשינוי המינון שך הידראה ?
האם מדובר בלויקמיה ?
מודה מראש, הבת הדואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ24/05/2010התוצאות מצביעות קרוב לוודאי על "תגובת יתר" להידראה ועל כן יש מקום לשקול הורדה במינון ההידראה אך כמובן בהנחייתו של הרופא המטפל , כשהמטרה לשמור ככל האפשר על ספירה לבנה בין 5000-10,000 וטרומבוציטים בסביבות 150-200,000 ולשמור על רמת ההמוגלובין בעזרת הקזות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר והריוןמחשבה22/05/2010
שלום,
לאחר הרבה כישלונות והריון כימי אחד,
מצ"ב חלק א' של תוצאות בדיקות הקרישיות.
מה אומרת התוצאה הגבולית?
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
פרופ` אלן ברבי23/05/2010התוצאות אלא לא מאפשרות אבחנה.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוצאות
מחשבה23/05/2010שאולי ישפכו יותר אור על המקרה שלי...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבה
פרופ` אלן ברבי27/05/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה צווארית נפוחהשיר22/05/2010
שלום רב
לפני כשבועיים הבחנתי בצווארי ללא מחלה קודמת חום וכו' בבלוטת לימפה נפוחה. שקיעת דם וספירה תקינות. מאז הבלוטה התכווצה ומכעט פחתה, אך עכשיו נדמה לי בלוטה אחרת בצווארי התנפחה. האם הגדלה ואז הפחתה של הבלוטות מעידה על כך שלא מדובר בהליך סרטני? אני מודאגת ביותר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
פרופ` אלן ברבי23/05/2010לא.
רצוי יעוץ א.א.ג
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם נמוכה לאחר טיפול כימותרפיאסי21/05/2010
שלום רב,
אבי אובחן כחולה לימפומה באוגוסט 2009. עבר טיפול כימותרפי ברמב"ם משולב עם מבטרה. בבדיקת PET לאחר הטיפול לא נמצאו סימנים למחלה.
מאז תום הטיפול לפני כ 4 חודשים (ואף במהלכו) ערכי לוקוציטים בדם נמוכים מאד ואפילו במגמה שלילית:
15/5: לוקוציטים - 1800, נטרופילים - 200
28/4: לוקוציטים - 2000, נטרופילים - 900
3/3: לוקוציטים - 2500
לפני תחילת הטיפולים ערכי הדם היו תקינים (לוקוציטים 5000-6000)
אנחנו לא מצליחים לקבל הסבר לתופעה מהמחלקה. אבי חשוף למחלות וזיהומים והערכים ממשיכים לרדת. בסה"כ אבי מרגיש טוב.
אודה על כל הסבר וכיוון בדיקה אפשרי.
אסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסי
פרופ` אלן ברבי23/05/2010זה יכול להיות עדיין תגובה לכמיה אם כי התשובה של 15.5
נמוכה מאוד ודורשת ביקורת.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במדללי דם בשהייה ממושכת בחו"לאורנה21/05/2010
שלום,
אני בן 22 ולפני 3 שנים עברתי אירוע של DVT בורידי רגל והאגן השמאליים. כיום בוריד הכסל יש טרומבוס חלקי והפרעה בזרימה, ובורידי הרגליים יש טרומבוס חלקי בוריד פמורלי משותף ושיטחי ובריד הפולטאלי ועד לשוק.
לאחר בדיקות רבות הרופאים עדין אינם יכולים להצביע על הסיבה לאירוע, אך מוסכם כי מנוחה מרובה תרמה.
מעבר לכך אין לי בעיות רפואיות (טפו טפו טפו)
ב-3 החודשים האחרונים אני לא מטופל בקומאדין
בעוד שבועיים אני נוסע לטיול בחו"ל (ארה"ב ומרכז אמריקה) והרופא ההמוטולוג המליץ לי לחזור לטיפול של מדללי דם לאחר הפסקה של 3 חודשים. הוסכם כי קלקסן הוא הטיפול המתאים ונוח יותר מקומדין.
רופאת המשפחה ממליצה לי על טיפול זמני באספירין, אך ההמוטולוג כלל לא ציין את האפשרות.
האם יש לשקול טיפול באספירין?
בנוסף, האם מישהו מכיר האם ניתן להכניס מזרקי קלקסן למדינה אחרת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור
פרופ` אלן ברבי23/05/2010ההמלצה היא זריקת קלקסן לפני הנסיעות.
עם מכתב מלווה של רופא אפשר לנסוע עם זריקה.
אך כדי להיות יתר בטוח לשלוח המזוודה עם הזריקה בפנים !
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דור23/05/2010אך השאלה שלי היא:
האם ניתן לעשות טיפול מניעתי באמצעות אספירין ולא קלקסן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחידורית19/05/2010
שלום, סבתא שלי עברה אירוע מוחי לפני 4 ימים הרופא אמר שלפי בדיקת סיטי הוא רואה שכל צד שמאל של המוח ניזוק עקב קריש דם, מה זה אומר? היא לא מורדמת, היא מחוברת לזונדה, היא נושמת בכוחות עצמה, היא מזיזה את יד ימין לא נראה משהו מכוון ומעט את רגל ימין פותחת וסוגרת לסירוגין עיניים, לא מדברת, רציתי לדעת מה יהיה איתה? מה זה אומר שצד שמאל של המוח ניזוק? היא לא תדבר עוד? היא תצליח ללכת? היא תצליח לדבר? היא תזהה אותנו? האם היא שומעת אותנו היום? רואה אותנו? מבינה מה קורה איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית
פרופ` אלן ברבי20/05/2010לסבתה אירוע מוחי קשור לטרומבוזה של כלי דם מוחי.
בקשר לסימנים ולפרוגנוזה צריך לפנות לנוירולוג המטפל.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITP בעקבות הריוןסיון18/05/2010
שלום רב,
בשבוע ה 26 גילו לי טסיות נמוכות. 23 אלף.
עכשיו אחרי הלידה אני עדיין עם ערכים נמוכים (40 אלף). האם ניתן לשתות סרזט (גלולות למניעת הריון) או שאין קשר בין הדברים. בהוראות שימוש היה כתוב שזה לא מתאים לאישה עם בעית קרישות. האם זה תקף לגביי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון
פרופ` אלן ברבי20/05/2010צריך לטפל בבעית התרומבוציטים.
אין קשר לנטילה גלולות.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בד' קרישיותחיה18/05/2010
כתבתי שאלה ופתאום התקבלה תשובה של Cardiolipin igm התוצאה 30.2 הבנתי שזה גבוה צריך להיות מ0 עד 7 מה יש לי אני מודאגת ?יש לציין שזוהי שאלתי השניה בפורום יש את בעייתי בשאלה הראשונה שאין עליה עדיין תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיה
פרופ` אלן ברבי20/05/2010לא ראיתי השאלה ה-1
בקשר לתשובה הזאת זה יכול להתאים למצב של קרישיות יתר
מסוג apla . מציע לך לחזור לרופא שביקש הבדיקות להתאמה קלינית.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מקומדין לקלקסן-הריוןקרן18/05/2010
שלום רב,
אני בת 31, נוטלת קומדין עקב ארוע של Sinus Vein Thromosis לפני כ-9 חודשים.
אני מרגישה טוב ונמצאת במעקב נוירולוגי והמטולוגי, מתכננת להכנס להריון בזמן הקרוב.
רציתי לדעת האם עלי לעבור מקומדין לקלקסן כבר בשלב הניסיונות להכנס להריון.
המטולוגית שביקרתי אצלה אמרה שניתן לעבור לקלקסן בשבועות הראשונים של ההריון.
לי זה נשמע בעייתי ולא רוצה לסכן את העובר.
מצד שני, אי אפשר לדעת כמה זמן יקח לי להכנס להריון. בהריון הקודם (ילדתי ב-8/08) שהיה תקין לחלוטין וללא כל בעיות קרישיות לקח לי כ-4 חודשים להכנס להריון.
אשמח לשמוע דעתכם - האם אכן ניתן ליטול קומדין בשבועות הראשונים של ההריון? (עד שבוע 5 לכל היותר)
תודה וחג שמח,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
פרופ` אלן ברבי20/05/2010התשובה של המטולוג שראית מתאימה בהחלט.
רצוי גם תיאום עם רופא נשים
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בטסיותאורי17/05/2010
שלום רב
אני בחור בריא בן 30. בבדיקות דם שערכתי לאחר תרומת דם, התברר שהפריטין שלי היה נמוך (10) והיו לי 117000 טסיות. המליצו לי לבצע בדיקה חוזרת לאחר חודש. הפריטין עלה לי ל 14.6, אבל הטסיות הינן 109000.
בדיקות קרישה שנערכו :
INR 1.09 ( 0.80- 1.20) (......*..)
PTT 32.50 SEC ( 20.00- 34.00) (.......*.)
PT(%) 81.30 % ( 75.00- 140.00) (*........)
PT(SECONDS) 11.40 SEC
האם הטסיות הן ממצא משמעותי? אין לי בעיות בריאות משום סוג.
תפקודי הכבד מלפני חודש שעשיתי (יחד עם הבדיקות האחרות) היו תקינות לחלוטין.
תודה רבה !!
בדיקות דם, הפטוגלובין ופריטין שנערכו לאחרונה :
HAPTOGLOBIN 61.10 MG/DL ( 30.00- 200.00) (.*.......)
WBC 4.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (*........)
NEUTROPHILS 1.90 K/UL ( 1.80- 6.60) (*........)
NEUTROPHILS % 47.10 % ( 46.00- 68.00) (*........)
LYMPHOCYTES 1.60 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......)
LYMPHOCYTES % 37.90 % ( 15.00- 45.00) (......*..)
MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
MONOCYTES % 9.50 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
EOSINOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.60) (..*......)
EOSINOPHILS % 4.90 % ( 0.00- 6.00) (......*..)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
BASOPHILS % 0.60 % ( 0.00- 1.50) (...*.....)
RBC 5.05 M/UL ( 4.30- 6.00) (...*.....)
HEMOGLOBIN 13.70 G/DL ( 13.50- 17.50) (*........)
HEMATOCRIT 40.80 % ( 38.00- 50.00) (.*.......)
MCV 80.90 FL ( 80.00- 98.00) (*........)
MCH 27.20 PG ( 27.00- 33.00) (*........)
MCHC 33.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (...*.....)
PLATELETS 109.00 K/UL ( 150.00- 400.00)*(.........)
MPV 12.70 FL ( 6.50- 11.50) (.........)*
RDW 12.80 % ( 11.00- 16.00) (..*......)
FERRITIN 14.60 NG/ML ( 21.80- 275.00)*(.........)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
פרופ` אלן ברבי20/05/2010מס' התסיות נמוך במקצת אך ללא סכנה של דימום.
ממליץ על מעקב ובדיקות חוזרות כל 3-4 חודשים
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLL+דימום מוחיפביאן17/05/2010
אבי הסובל מCLL לקה אתמול מדימום מוח קשה וכרגע מונשם ומורדם מה הסיכוי שהוא ישרוד?האם בגלל הסרטן זה מסכן יותר או אין קשר בין הדברים אם תוכל לענות לי בהקדם הרופאים לא עונים ואנחנו חסרים אונים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פביאן
פרופ` אלן ברבי20/05/2010אם אביך לא טופל למחלת CLL ,נראה לי שאין קשר .פר' בדבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ירידה במשקלדליה16/05/2010
האם טרומבוציטוזיס מונע ירידה במשקל כשעושים דיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/05/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PV + ET בגיל 8.5טל15/05/2010
פרופ' שלום
לביתי גילו (במקרה בבדיקת דם) טרומבוציטוזיס ראשוני + פוליצמיה וורה
2 מליון טסיות והמוגלובין גבוה
כמו כן נמצא אצלה במוטציה 2JAK והיא מרגישה רגיל לחלוטין ואין כלל בעיות
אנתנו מטופלים בהידרוקס + אספרין ואכן הערכים יורדים
מה הכיוונים בעולם בתחום זה של מחלות?
האם יש טיפולים אלטרנטיבים מעבר לקובנציונאליים?
איפה מומלץ לחפש, קצה חוט של מחקרים בנושא?
לקראת מה אנחנו הולכים בתווך זמן ארוך?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/05/2010זהו ללא ספק ממצא לא שכיח בילדה צעירה . מחלה זו שכיחה יותר במבוגרים ולכן רצוי להיות במעקב צמוד של המטולוג ילדים.
הטיפול שהיא מקבלת הוא מקובל לגבי העתיד - זו לא שאלה שניתן לענות עליה במתכונת הזו - צריך לדעת יותר פרטים, מהלך תגובה לטיפול וכו' ואני בטוח שהמטולוג ילדים מנוסה יוכל להאיר יותר את עיניך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התיחסותך
טל16/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני - לאחר הודגקיןרונן14/05/2010
בס"ד
שלום רב, שאלה בבקשה :
אני בן 50 ,ברימיסיה של מחלת הודג'קין מזה שנה וחצי ולאחר טיפולים כימוטרפיים . במסגרת המעקב שלי , תוצאות בדיקת US הראו על כבד שומני מזה זמן רב, ב 6 חודשים האחרונים התחלתי לקחת תוסף מזון אומגה 3 ובבדיקת US האחרונה נאמר לי שהכבד נהיה פחות שומני מבעבר,
האם השיפור בכבד השומני קשור לנטילת ה-אומגה 3 ?
תודה, רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/05/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .
רונן16/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)