מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות לימפה ריאקטיביותורד15/10/2010
שלום אני בחורה בת 32 נ+3 , לפני שנה וחצי התעוררתי כשכל הצוואר שלי נפוח הלכתי לקופ"ח עשו לי בדיקת חזרת שיצא שלילי.ונאמר ע"י הרופאת משפחה שלי שכל התחנות מוגדלות אבל כניראה שזה מחלה וויראלית.
אחרי כמעט שנה התעלפתי בבית פעמיים, יום אחרי יום כיפור, בעלי הזמין לי אמבולנס לבית החולים בנהריה, במיון הרופא אמר שכל התחנות מוגדלות ושאני צריכה להיתאשפז ללקיחת ביופסיה.
הוציאו לי בלוטת לימפה מהמיפשעה שיצאה ריאקטיבית.
לאחר 3 חוד' ההמטולוגית שלי אמרה שהיא רוצה להוצא עוד בלוטת לימפה מהצוואר בחלק התחתון, הוציאו לי משם 3 בלוטות לימפה שגודלן מעל 1.5 ס"מ לא בהרבה.
הן יצאו ריאקטיביות.
עכשיו מבחינת הבדיקות דם, כל הבדיקות דם תקינות לחלוטין כולל פלוציטומטרי, אנה, ועוד הרבה בדיקות דם שקשורות לזיהומים.
מלבד מנטו שעשיתי שיצא חיובי אבל אין קליניקה לא בריאות, לא ברחם, ולא בלוטות לימפה, ולא בקיבה. אז לפי דבריו של הרופא אני לא צריכה שום טיפול מונע.
ולפני 3 חוד' מצאו לי בדם את המחלה שריטת חתול, שאין לי מושג מאיפה זה הגיע אליי,
וגם עשיתי מעקב של חום, שאין לי חום כבר במשך שנה, אין לי תחושה של שפעת או כאבים בגוף או סימן אחר למחלה בקיצור אין קליניקה.
עכשיו השאלה שלי היא אם המחלה שריטת חתול יכולה להגדיל את כל הבלוטות לימפה כולל הטחול בגוף. בלי שיהיה חום ובלי קליניקה למחלה.
הטחול בבדיקת CT שעשו לי ניראה מוגדל ולאחר מיכן בבדיקת MRI בטן הוא ניראה תקין.
תקין. יש לציין שלסרוגין יש לי הזעות לילה, פעם יש לי עלייה במשקל ופעם ירידה.
לדברי הרופאה שלי היא אומרת שאין שום סיכוי בעולם שיש לי מחלה ממארת לא לימפומה ולא מחלה ממארת אחרת.
אני עדיין בספק ביקשתי לעשות בדיקת PET CT וכמובן שלא אישרו לי.
אז שוב השאלה שלי זה כך : אם אני יכולה להיות רגועה ולדעת באמת שכל מה שעברתי זה בעקבות מחלת שריטת החתול, ושכל הבלוטות לימפה בגוף מוגדלות גם היום בגלל המחלה.
ואם אני צריכה אולי לעשות בכוחות עצמי את בדיקת הPET CT ובאמת להיות רגועה שאין שום מחלה ממארת לפי דברי הרופאה גם ההמטולוגית, וגם רופאת המשפחה.
ואם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה ריאקטיביות - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/10/2010סיפור ארוך מאוד ואין מה להציע אלה לאישאר במעקב של רופא משפחה והמטולוג שמכירים אותך היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיעל13/10/2010
שלום,
לפני חודש התחילו לי גירודים בגוף, הרופאת משפחה חשבה שזה אולי פריחה או אלרגיה לאחרונה התחילו לצאת לי סימנים כחולים בגוף ללא סיבה כלשהי
רציתי לדעת בבקשה מה הסיבה לסימנים הכחולים ומה הטיפול המתאים ???
אודה לכם על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/10/2010פריחה יכולה בהחלט להיות אלרגית ,אבל סימנים כחולים בעור מחייבים ס.ד
ובדיקות קרישה.לפנות לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בחומצה פוליתשלום13/10/2010
האם מחסור בחומצה פולית יכול להעיד על סרטם במעי? כל שאר בדיקות הדם היו תקינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בחומצה פולית - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/10/2010מחסור בחומצה פולית יכול להיות על רקע לקוי ספיגה במערכת העיכול לא על רקע סרטני וזאת יש לברר.
אין כל בעיה לקבל חומצה פולית כדור ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העצםשלום13/10/2010
שלום רב,
האם ניתן לזהות סרטן העצם על ידי בדיקת CRP ו - LDH?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שלום13/10/2010בדיקות: שקיעת דם, ספירה,כימיה, LDH,CPR,RHEUMATIOD FACTOR ושתן - היו תקינות. האם יתכן סרטן חבוי כלשהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/10/2010באיזה סרטן עצם מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שלום13/10/2010לא מדובר על סרטן - זה אני עם הסרטים שלי בגלל כאבי גב שמושכים לרגל עד הברך ואף משכך כאבים לא עוזר. CT מראה על 2 בלטים: L-4, L-5S1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על תגובה לתשובתי לך. תודה
שלום14/10/2010תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על תגובה לתשובתי לך. תודה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ14/10/2010לא קשור ל- CRP ו- LDM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...אבל
שלום14/10/2010מה שרציתי לדעת זה האם גם כאשר כל הבדיקות שציינתי תקינות - האם עדיין יש סיכון לאיזה שהוא סרטן בגוף? וסליחה על ההטרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףלילך12/10/2010
יש לי חברה בת 20 שהיה לה לוקמיה שהיא הייתה בת 8 הצעתי אותה לידיד משפחה והוא מפחד שזה פוגע בפוריות בהמשך או שזה יעבור לילדים רציתי לדעת מה ההשלכות של המחלה היום היא בריאה לגמרי אבל בשביל השקט הנפשי שלו אמרתי לו שאברר אם אפשר קצת מידע אודה לכם מאודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףף - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/10/2010באופן כללי ניתן לומר שהיא בריאה לחלוטין - השאלה היחידה היא לגבי פוריות - זאת כדאי לברר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך?
לילך13/10/2010איך מבררים כזה דבר בלי לשאול אותה כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך? - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/10/2010אין כל קשר בין המחלה לפוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוד השאלהליאור12/10/2010
לאור תשובתך אחדד את שאלתי ואוסיף לרשום מטה כי מדובר ב DLBCL בשלב הגילוי רמת ה LDH כ 540 (אינני סגור על משמעות הדבר):
ע"ס ניסיונך העשיר כמובן) האם באופן כללי (ובאופן פרטי של מקרה של שלב 2 מדיאסטינום וצוואר ותגובה טובה לאחר 3 טיפולים RCHOP+מבטרה) בד"כ החולים חוזרים ל"שגרה" ולתוחלת חיים רגילה ובריאה? כלומר בגדול לפי ניסיון העבר מה צופן העתיד (איננו נביאים אך מניסיונך אשמח לקבל את המידע).
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד השאלה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/10/2010התגובה הטובה לאחר 3 חודשי מחזורי טיפול היא חיובית ביותר אך כמובן צריך להשלים את הטיפול.
בדר"כ אם אין סיבוכים בלתי צפויים , אין כל סיבה לחזור לשגרת חיים נורמלית לחלוטין כמובן תוך כדי מעקב צמוד ע"י הרופא המטפל אשר לעתיד יש כמובן סטטיסטיקות לגבי "סכון" לחזרת המחלה אך אינני חושב שהיא משמעותית לגבי המקרה הבודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מדאיגמיכל11/10/2010
בחודש וחצי האחרונים ירדתי בערך 20 ק"ג בעקבות חוסר תאבון משווע. בנוסף יש לי התקפי הזעות וחולשה ולקראת ערב גירודים בעיקר בכפות הרגליים. בנוסף אני סובלת מחום נמוך עד 38 ממושך ( נמשך למעלה מ 5 שנים). הראומטולוג שלי אישפז אותי מספר פעמים לבירור חום שכלל גם PET CT לפני שנה ,CT אנגיו לפני חצי שנה ועוד כל מיני בדיקות דם לוירוסים וחיידקים . ( אני מטופלת בראומטולוגיה מכיוון שיש לי לופוס). הבדיקות יצאו תקינות - ב PET CT ראו קליטה מוגברת במח עצם אך לא ייחסו לזה חשיבות בטענה שהחום כבר 5 שנים ולא משהו חדש . בסי טי אנגיו ראו תפליטים פלאוראלים קטנים ובלוטות קטנות בשערי ומיצרי הריאות. באולטראסונד שבצעתי לפני חודש התגלו בלוטות קטנות בצוואר ובית השחי וכבד מעט מוגדל עם הרחבה קלה של הוריד הפורטלי . הרופאים לא ייחסו חשיבות בטענה שהבלוטות קטנות והבדיקות תקינות. אך את כל סוגי הסי טי למינהם בצעתי לפני שהופיעו התלונות של ירידה במשקל וכל השאר. השאלה האם כל התסמינים מחשידים לכיוון מסוים ואלה בדיקות אם בכלל מומלץ לי לבצע לאיבחון התסמינים? האם יש מקום לדאגה?
לציין שבבדיקות דם מלפני שבועיים שקיעת דם תקינה,,ספירה תקינה, המוגלובין 11.5, אנא שלילי אנטי דנא עוד אין תשובה, משלימים תקינים ו סי ר פי מוגבר ( והוא מוגבר כבר שנים)
בבדיקות דם חוזרות השבוע- שקיעת דם 71, המוגלובין חזר לתקין אך % הלימפוציטים נמוך ( 13.7 כהנורמה מתחילה מ 20)
תודה מראש על התשובה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מדאיג - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/10/2010קשה מאוד לחוות דעה על סמך תאור בכתב של מחלה הנמשכת כבר שנים !
חלק מהסימנים בהחלט ניתן להסביר כתוצאה מהלופוס אך לא את הירידה במשקל.
לדעתי יש מקום לאשפוז נוסך כדי לשקול שוב את כל הממצאים ולזמן ביחד את כל המומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה בכמות הלימפוציטים האבסולוטיתאלון שי11/10/2010
שלום רב,
אני בחור בן 40 סובל מזה שנים מכאבי צוואר בעקבות תאונה.
בעקבות זאת לוקח מדי יום 1-2 אופטלגינים או משכך כאב אחר ועד כה אין פתרון.
מעבר לזה אני אדם בריא וכל בדיקות הדם תקינות.
בהמלצת רופא, אחת ל3 חודשים אני מבצע ספירת דם בגלל השימוש התכוף באופטלגינים.
לפני שבוע ביצעתי ספירת דם תקינה לחלוטין+ כימיה הכל תקין
וכך גם לפני 3 חודשים.
מאתמול בצהריים החל לי חום גבוה עד 39.3 וכאבים בגוף וחולשה אבל מעבר לכך אין סימפטומים נוספים.
ביצעתי הבוקר ספירת דם לבקשת הרופא שרצה לדעת אם זה חיידקי או ויראלי.
בבדיקה שלו גרון ממש קצת אדום בלי תפליט. נשימה תקינה. לא בדק מעבר לכך.
היה לו מוזר שיש לי חום גבוה בלי תסמינים שמעידים איפה הזיהום.
בספירת הדם היום:
WBC=8.3
RBC=4.65
HB=13.3 דומה מאוד לעבר
HCT=39.5 דומה לעבר
MCH=28.6
MCHC=33.7
RDW=12.5
MCV=84.9
***NEUT= 79.4%. לפני שבוע היה 54 אחוז.
***LYM=7.9% זה 7.9 אחוז בלבד לעומת 33 אחוז לפני שבוע
MONO=9.5%
EOS=2.2%
BASO=0.2%
NEUT.ABS=6.6
*** LYMP ABS=0.7 זה רק 0.7 לעומת 2.7 בדיוק לפני 6 ימים. הסתכלתי אחורה במשך שנים רבות כמות הלימפוציטים נעה בין 2-3וזה ממש חריג.
MONO ABS=0.8
EOS ABS=0.2
MACRO%=0.1
כל הבאים תקינים MICRO HYPER HYPO MICRO/HYPO
PLT=315
MPV=8.4
ESR=12
CRP=0.25 זה בתוך הנורמה למרות החום שהחל אתמול אחה"צ.
בדיקת שתן תקינה הבוקר.
ברצוני לשאול -
1.לגבי הצניחה בלימפוציטים היא מטרידה אותי מאוד.
ברור שהאחוז שלהם צריך לרדת אם הניוטרופילים עולים
אבל למה שכמות הלימםפוציטים שלי תרד
תוך 6 ימים מ 2.7 ל 0.7 ???
האם ירידה כה חדה מתאימה לזיהום או למחלה המטולוגית?
2. האם זה סימן לבעיה במערכת החיסון או חלילה לימפומה?
( עברתי 5 צילומי CT בצוואר לאורך השנים ).
3. לאור ספירת הדם האם זה נראה לך תמונה של זיהום חיידקי או נגיפי? הרופא נתן לי מוקסיפן ליתר בטחון להתחיל מחר אם לא יעבור.
המון תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה בכמות הלימפוציטים האבסולוטית - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/10/2010הירידה היחסית בליפוציטים כרגע היא עקב ריבוי יחסי בנויטרופילים בעקבות המחלה הזיהומית , מדוע קיימת ירידה יחסית בלימפוציטים - לא ניתן לענות מיד וצריך לבדוק באופן יותר יסודי כולל סיווג הלימפוציטים וכו'.
באופו כללי ירידה יחסית הלימפוציטים אינה סימן מבשר חלילה ללמפומה ולא בהכרח לפגיעה במערכת החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור11/10/2010
רציתי לחדד את שאלתי ולשאול (ע"ס ניסיונך העשיר כמובן) האם באופן כללי (ובאופן פרטי של מקרה של שלב 2 מדיאסטינום וצוואר ותגובה טובה לאחר 3 טיפולים) בד"כ החולים חוזרים ל"שגרה" ולתוחלת חיים רגילה ובריאה? כלומר בגדול לפי ניסיון העבר מה צופן העתיד (איננו נביאים אך מניסיונך אשמח לקבל את המידע).
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/10/2010באיזה לימפומה מדובר?
כדי לנסות לענות חייבים לדעת את הסוג המדוייק של המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור רפואיאיה11/10/2010
שלום
בת 41, לידה ראשונה בגיל 39 (קיסרי) בריאה בד"כ, לפני כשנה - דכאון אחרי לידה שהתבטא בחולשה פיזית, סחרחורות, ערפול וקהות חושים. הפלה (יזומה) לפני 8 חודשים) לא נוטלת תרופות, גלולות למניעת הריון בלבד.
בהמשך לבירור שאני עוברת בעקבות רגישות בבלוטות שחי (מזה חצי שנה) וסחרחורות.... (נשלל סרטן השד) ביצעתי בדיקות דם
חלק מהבדיקות לא תקין להלן:
ESR = 46
CRP= 1.27
WBC = 8.4 (דווקא תקין)
המוגלובין 11.1 (תמיד נמוך - צמחונות, גם כל הברזלים האחרים - תקינים אבל נמוכים)
סוכר תקין = 74
נבדקו וירוסים EBV CMV אבל עדיין אין תוצאות
על מה יכולות התוצאות להעיד ?
אשמח לתשובה מהירה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור רפואי - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/10/2010צר לי אך לאור הנתונים הללו לא ניתן לחוות דעה. לשם כך ממליץ על פגישה אישית עם המטולוג מנוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניה ITPנטליה10/10/2010
שלום יש לי ITP מקבלת פרדניזון 45 מג כל יום בתוך 4 שבואת, כש התהלתי פרדניזון היה לי 28000 טרומבוציתים אכשב יש 54, עם אני צריכה לקבל אוד פרדניזון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטופניה ITP - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/10/2010את צריכה להמשיך לקבל פרדניזון מאחר והתגובה נכון להיום לא מספיק טובה עם מנון יחסית גבוה של פרדניזון. במידה והטרומבוציטים לא יעלו עוד 2-3 שבועות יש לשקול טיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה וברזלל10/10/2010
ערב טוב
ביצעתי בשבוע שעבר בדיקות לספיגת ברזל
בזמן 0 - IRON- 33 נמוך
בזמן 60 - עלה ה- 141 - IRON
בזמן 120 - עלה ה-IRON-145
ולהלן ספירת הדם
המוגלובין -10.7 שלפני חודש וחצי חודשיים היה לי 12.7
HCT- 33
פריטין קטן מ-8
והיתר בנורמה
1 מה הסיבות לירידה המהירה בהמוגלובין
2 למה יש שינויים ברמת הברזל ב-3 הזמנים והאם יש ספיגת ברזל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה וברזל - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/10/2010לפי הנתונים קרוב לוודאי שקיים אבוד דם וקודם כל צריך לברר סיבות . האפשרויות הן :
דימום רב במחזור ? או בעיה במערכת העיכול - כיב ? טחורים ?
רק אם שוללים סיבות סבירות לאיבוד דם יש מקום לביצוע ספיגת ברזל שעל פניו נראית תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משוועת לתשובה מהירה איסוף שתןאיבקס09/10/2010
בשל אנמיה חריפה ומתמשכת המטולוגית (תור של ארבעה חודשים במכבי!!) הפנתה את בעלי לבדיקה הנ"ל. על דף הבדיקה לא כתובה שום הנחייה למעט "הבדיקה מתבצעת באיסוף שתן של 24 שעות". חיפשתי באינטרנט ומצאתי שהאיסוף צריך להיעשות רק במכל נקי שניתן במעבדה. בעלי הוא חולה סיעודי מאוד. אני לא יכולה לעזוב את הבית בחיפוש אחרי מיכל נקי. אין בשום בית מרקחת כולל לא זה של מכבי שנמצא בסביבתי. המעבדה המרכזית היא ברחובות. יש לי מיכלים ריקים של חלב שני ליטר. האם אוכל לנקות אותם כך שיהיו כשרים לבדיקה - ואיך. הבדיקה חייבת להיעשות ממחר בבוקר.
אהיה אסירת תודה על עזרה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משוועת לתשובה מהירה איסוף שתן - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/10/2010אני חושב שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקות דםאדוארד קלימין08/10/2010
שלום רב
אני בן 55ש לפני 5ח עברתי התקף לב היה טרומבוס באחד העורקים שנשאב בצינטור והוכנס סטינט לא מצופה תרופה ,יש לי גם טלסימיה מינור .ערכי ההימוגלובין 11,8-12 והטרומבוצים 120-128 אלף מאז ההתקף אני מקבל בנוסף לתרופות ללב שהם פלויקס קרטיה קריסטור וניאספאן גם חומצה פולית 5 מ"ג ביום.
האם זה מספיק?האם צריך עוד תרופות?
למה נוצר אצלי טרומבוס אם הטרומבוציטים נמוכים מהנורמה?לפני הטיפול בחומצה פולית הטרומבוציטים היו בסביבות 100000.
אודה לכם על תשובתכם מראש
אדוארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/10/2010הטיפול שלך בידים של הקרדיאולוג.
בנוגע לתרומבוציטים רצוי לחזור על הבדיקה ולפנות להמטולוג איזורי ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קלקסן ואדקס פורטהדנה08/10/2010
שלום וברכה,
אשמח להיוועץ בכם עם שאלה חשובה שיש לי:
אני בת 25 וידוע לי שאני הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן. אינני מקבלת טיפול יומיומי אך לפני טיסות ארוכות (מעל ל-6 שעות), אני לוקחת זריקת קלקסן 40 מ"ג.
אני מתעתדת לטוס לחו"ל בעוד כשבועיים וייתכן שאיאלץ ליטול משככי כאבים לשם הקלה על כאבי מחזור, אבל הבנתי שאסור לשלב בין קלקסן לאדקס פורטה.
אשמח לדעת מה הם הסיכונים,
מה כן אפשר ליטול עם קלקסן שיהיה מספיק חזק כמו אדקס פורטה (שכן אני סובלת מכאבים חזקים במיוחד),
ובעיקר אשמח לדעת כמה זמן הקלקסן נשאר בגוף, כלומר, מתי אוכל ליטול אדקס לפני/אחרי נטילת הקלקסן באופן שלא יסכן אותי או שלא תיווצרנה תגובות בין תרופתיות.
תודה רבה ושבת שלום
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קלקסן ואדקס פורטה - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/10/2010הזריקה היא חד-פעמית.
במשך הטיסה אפשר למנוע לקיחת אדקס ולנסות אקמול פורטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' ברבי
אפרת11/10/2010ראשית - תודה על התייחסותך.
ידוע לי שהזריקה היא חד פעמית, נטלתי אותך בעבר מס' פעמים כשטסתי למרחקים ארוכים.
אני חוששת ממצב שיהיו לי כאבי מחזור עזים, ואצטרך לקחת אדקס פורטה. ניסיתי בעבר אקמול פורטה וזה לא עזר כ"כ.
אני טסה להוואי (טיסה של 25 שעות בסה"כ, עם עצירות ביניים קצרות), האם הכרחי שאטול את הזריקה? האם אדקס פורטה לא מדלל את הדם במידה מספקת?
יצוין שאני גורבת גרביים אלסטיות, שותה המון וזזה המון במהלך הטיסות.
תודה רבה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)