מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעל25/04/2010
שלום,
קשישה המאושפזת בבי"ח עם שברים ברגליים מקבלת כל יום זריקת clexan 40 מ"ג. ככל הידוע לי, לא מנטרים לה את תפקודי הקרישה. האם קיימת סכנה של דימום מוחי? האם יש דרך להקטין את הסיכון אם קיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
פרופ` אלן ברבי28/04/2010מדובר בטיפול מונע מקובל לפקקת ורידית .
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דם על קלקסאן?בר25/04/2010
לפני כשנתיים עברתי תסחיף ראתי,לאחר לידה, בעקבותיו אני מטופלת בקלקסאן. נעשה ברור מלא יש לי חוסר בפרוטאין S ועודף בפקטור 8. קיבלתי אימייל על בחורה שזקוקה לדם והיא AB כמוני. האם למרות הקלקסאן אני יכולה לתרום? אני מזריקה 80 מ"ל פעם אחת ביום ( לא הסתדרתי עם קומדין ולכן אני מטופלת בקלקסאן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
פרופ` אלן ברבי28/04/2010אני מציע לדחות תרומות דם לאחר סיום הטיפול
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי בן השנתיים וחציעינב25/04/2010
ב05/01 ביצענו לילדי US לימפה צוואר עקב בלוטות מוגדלות..
אז נכתב: משני צידי הצוואר הודגמו מספר קשרי לימפה הגדולים ביותר תת ליסתיים, מגיעים בציר האורך עד ס"מ משמאל, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית- מראה סונוגרפי תקין.
מומלץ מעקב קליני וביצוע בדיקת ביקורת במידת הצורך.
לאחר יעוץ המטולוג פנינו לאחר 3 חודשים למעקב- אם כי הוא אמר שלא נראה בעייתי, אלא תגובתי..
ביום שישי 23/04 ביצענו US חוזר ושם נכתב:
משני צידי הצוואר הודגמו מספר קשרי לימפה מוגדלים, תת ליסתיים ומגיעים בציר האורך עד 28 מ"מ מכל צד, בעלי ליבה שומנית ווסולריזציה מרכזית.
ללא שינוי משמעותי לעומת בדיקה קודמת מתאריך 05/01/10 מומלץ מעקב קליני הדמייתי.
השאלה האם עכשיו אפשר לנשום לרווחה והוסר כל זקיק של חשש עקב כך שהבלוטה הוקטנה משמעותי או האם עדיין צריך מעקב ויש עדיין חשש כל שהוא- עלי לציין כי אני לא מרגישה שינוי בבלוטה לי באצבעות במישוש מרגישה אותו דבר, אך אין לי רנטגן בידיים...
סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
פרופ` אלן ברבי28/04/2010מציע לך לפנות להמטולוג ילדים
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהחנה24/04/2010
בבדיקת CT שעשיתי בגלל שבועיים של כאבי בטן חריפים +שילשולים (כבר חודש שאין לי יותר כאבי בטן)
הכל יצא תקין מלבד
בלוטות גסטרו הפטיות קטנות עד 5מ"מ
בנוסף מודגמות מספר קשריות לימפה בשורש המזנטריום בבטן האמצעית עד קוטר 0.9 ס"מ,
בזמן שכאבה הבטן עשיתי בדיקת דם הכל יצא תקין מלבד:
IGM שיצא313
התור לגסטרו בעוד שבועיים, ואני חרדה מאוד, מה פרוש התוצאות האלו?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה
פרופ` אלן ברבי24/04/2010מדובר בבלוטות קטנות שקשורות קרוב לודאי לדלקת בטן חריפה שהיתה לך.
אם את מרגישה טוב רצוי למנוע CT חוזרים בגלל הקרינה. אפשר לעקוב אחרי הממצים בבדיקת US
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב
חנה24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aplaלופו22/04/2010
שלום אני בן 38 ביולי היה לי אירוע מוחי סינדרום apla
עשיתי כמה בדיקות 2 מהם לא הבנתי מה אומרות
DNA ds Ab | | NEGATIVE
Antinuclear Ab Adults 1.22
לפני כמה חודשים לבדיקת anticulear יצא 0.7
ולפני כן 1.3
כל פעם יוצא שונה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופו
פרופ` אלן ברבי23/04/2010יש שינוים קלים בתשובות. נראה לי לא משמעותי
רצוי לפנות עם כל התשובות לרופא המשפחה.פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות הדם -בת 2721/04/2010
בת 26 , עשיתי היום בדיקות דם , ורציתי לדעת אם יש משהו משמעותי בתוצאות כמובן חוץ מאנימיה !!!
אני רואה שיש הרבה דברים מחוץ הנורמה אבל ...
משהו מדאיג אותי הוא הערך הגבוה של ה- PLT זה הפעם הראשונה שהוא כל כך גבוה - נכון שלפעמים היה הערך מעל הנורמה אבל לא בהרבה... לכן זה משמדאיג אותי , האם לדאגה הזאת יש משמעות ?!
אני אלך לרופא המשפחה ביום ראשון - ולכן אם אפשר קצת הרגעה לפחות עד ...
תאריך ושעת ביצוע הבדיקה: 08:35 21.04.2010
?
?
תוצאה לעומת טווח הנורמה
? ?
תוצאה
? ?
שם הבדיקה
?
?
Order Comments
? ?
Order Comments
? ?
REMARKS (GENERAL)
?
?
16.2 K/ul
? ?
WBC
?
?
3.07 M/ul
? ?
RBC
?
?
8.2 g/dl
? ?
HB
?
?
26.3 %
? ?
HCT
?
?
26.7 pg
? ?
MCH
?
?
31.1 g/dl
? ?
MCHC
?
?
17.2 %
? ?
RDW
?
?
85.7 fL
? ?
MCV
?
?
70.3 %
? ?
NEUT%
?
?
20.3 %
? ?
LYM%
?
?
6.7 %
? ?
MONO%
?
?
1.1 %
? ?
EOS %
?
?
0.2 %
? ?
BASO %
?
?
1.3 %
? ?
LUC%
?
?
7.9 K/ul
? ?
NEUT.abs
?
?
2.3 K/ul
? ?
LYMP.abs
?
?
0.8 K/ul
? ?
MONO.abs
?
?
0.1 K/ul
? ?
EOS.abs
?
?
0.0 K/ul
? ?
BASO abs
?
?
0.1
? ?
LUC abs
?
?
0.5
? ?
MACRO%
?
?
4.7
? ?
MICRO %
?
?
0.4
? ?
HYPER%
?
?
32.6
? ?
HYPO %
?
?
0.1
? ?
MICRO%/HYPO%
?
?
1216 K/ul
? ?
PLT
?
?
7.9 fL
? ?
MPV
?
פירוט תוצאות הבדיקה
?
הערות לבדיקה :REMARKS (GENERAL)
15:13 21/04/10 שומרון ב
?
?
הערות לבדיקה :PLT
מומלץ לחזור על הבדיקה
?
?
תוצאה לעומת טווח הנורמה
? ?
תוצאה
? ?
שם הבדיקה
?
?
13 µg/dl
? ?
IRON
?
?
224.0 mg/dl
? ?
TRANSFERRIN
?
פירוט תוצאות הבדיקה
?
הערות לבדיקה :IRON
בוצע פעמיים
?
?
תוצאה לעומת טווח הנורמה
? ?
תוצאה
? ?
שם הבדיקה
?
?
303 pmol/L
? ?
VITAMIN B12
?
?
23.1 nmol/L
? ?
FOLIC ACID
?
?
16.0 ng/ml
? ?
FERRITIN
?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 26
פרופ` אלן ברבי24/04/2010יש לך אנמיה משמעותית כנראה מחסר ברזל.
הסיבה יכולה להיות דימום כרוני ממערכת העיקול או גינקולוגית או דיאטה עניה בברזל או חוסר ספיגה.
במצבים של חוסר ברזל בעיקר מדימום כרוני יש גם עליה במס' הPLT . אך אצלך זה נראה מוגזם וצריך ביקורת וכמובן יעוץ המטולוגי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראמה20/04/2010
בת 29, לפני שבועיים היה לי אירוע מוחי קל- כאבי דקירה במקום נקודתי בצד שמאל של הראש ושיתוק בכל הצד השמאלי של הגוף-כולל הפנים. לא מעשנת,לא שותה,לא לוקחת גלולות, אין יתר לחץ דם או סכרת. מחלות במשפחה: אמא נפטרה מסרטן ריאות אבא היה חולה סכרת ונפטר מדום לב. ברקע שלי: תת פעילות של בלוטת התריס. אחרי שני ניתוחים קיסריים והסרת שקדים. סיטי תקין, MRI תקין, דופלר עורקי הצוואר תקין, שללו MS, אנמיה קלה - המוגלובין 11. לא לקחתי את האלטרוקסין עד אחרי האירוע! אין תשובה של APLA עדיין, מחכה לבדיקה של אקו לב בועות לשלילת PFO. לפני כ-5 ימים הופיעו שטפי דם בכל מיני מקומות בגוף-בחלק התחתון של הגוף, דימום בעת קיום יחסים, ולאחר מכן מחזור מסיבי של דימום מיימי לחלוטין-כתוצאה מכך הופניתי גם לבדיקה של גורם קרישה פקטור 8 ריסטוציטין - העלו את האפשרות של הפרעת קרישה מסוג פון ויליברנד VW. בנוסף, חולשה מוגברת, עייפות כרונית,סחרחורות, חוסר נשימה, עצבנות ולא יכולה לבצע כמעט שום דבר פיזי אפילו משהו פשוט כמו לעמוד ולשטוף כלים.
מבקשת את עזרתכם להבין מה קורה לי? הרופאים לא מוכנים להגיד לי כלום ולבנתיים אני באפילה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ21/04/2010עליך לפנות בדחיפות עם כל התוצאות למרפאה המטולוגית העוסקת בהפרעות במנגנון קרישת הדם .מרפאות אלו קיימות בכל בי"ח מרכזי בארץ - הדסה , תה"ש , רמב"ם , וולפסון.
חייבים לנסות להגיע לאבחנה בהקדם ובמידת הצורך לתת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בדםבת 2718/04/2010
בוקר טוב ,
איך אפשר לדעת אם יש זיהום בדם חוץ מלקיחת תרביות דם בזמן עליית חום (וזה רק באישפוז)
לפני חודשיים ואפילו יותר ( באמצע קבלת מנת דם ) הרגשתי בצמרמורת וכאבים בכל הגוף ובמיוחד כאבי בטן וראש ואחרי כחצי שעה עלה החום ל- 40 מעלות ולכן הפסיקו את המנה , ועשו לי בדיקות דם כולל תרביות שיצאו חיוביות - ונתגלה שני חיידקים בדם , ...
בהתחלה קיבלתי אינטוביוטיקה דרך הווריד וא"כ כדורים למשך חודש ... לא השלמתי את כל הטיפול מכיוון שירד לי ההימוגלובין ונצטרכתי שוב לקבל מנות דם , ששוב עלה החום למעל 39 וכשעשו בדיקות דם ותרביות גם כן היו חיוביות ונתנו לי בחזרה אינטוביוטיקה דרך הווריד ...
המצב קרה שלושה פעמים רצופים אחרי קבלת דם ועליית חום באותו זמן - לכן אני ממש מפחדת מזה !
שאלתי איך אפשר לדעת אם יש זיהום בדם חוץ מלקיחת תרביות דם באישפוז ?!!!
האם יש טיפול לזה בכלל ?! האם נרפאים מזה ?!!!
מה , האם אינטוביוטיקה בכמות מוגזמת (יותר מחודשיים בכמות גדולה)) לא מזיקה לגוף ?
תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ19/04/2010הסיפור מאוד לא אופייני ולא ברור -
א. איזה חיידקים נמצאו בבדיקה הראשונה?
ב. האם בארוע השני והשלישי נמצאו אותם חיידקים? האם נמצאו חיידקים גם בתרבית שתן ו צואה?
ג. מה הסיבה לירידה בהמוגלובין? האם קיימת מחלת רקע? האם יש רקע למחלה זיהומית ?
ד. הדרך האמינה ביותר לזהות חיידק הוא ע"י צמיחתו בתרבית דם, שתן, צואה.
ה. במקרים מסויימים כשאין ברירה חייבים לקחת אנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
בת 2719/04/2010בהתחלה תודה על תשובתך ,
נכון , אתה צודק , הסיפור מאוד לא אופייני ולא ברור ... לא לך ,לכם (צוות הרופאים) , וגם לי ... אבל לצערי הרב זהו המצב !!!
אנימיה מחוסר ברזל באופן מוחלט שהסיבה לזה לא ידועה !!!
*-* החיידקים שנגלו בהתחלה היו :
- ESCHERICHIA COLI , ENTEROCOCCUS SPP. , STREPTOCOCC VIRIDANS
MICROORGANISM ; GRAM + COCCI IN CHAINS
MICROORGANISM 2 ; GRAM - BACILLI
ואז אח"כ :
ESCHERICHIA COL
MICROORGANISM ; GRAM - BACILLI
*-* לא עשיתי בדיקות של תרביות שתן וצואה ... למה?! לא יודעת!!!
*-* עדיין הסיבה לירידה בהימוגלובין לא ידועה - בנתיים אני במעקב(רופא גסטרואנטרוג והמטולוג ) ועושה בדיקות ...
*-* מכיוון שהסיבה לירידה כל כך משמעותית בהימוגלובין - אז הטיפול בנתיים הוא מנות דם ועירויי ברזל ... מחסני הברזל אצלי כמעט אפסים (3-4) וההימוגלובין (5-8) , ןלכן בנתיים אין ברירה חוץ מלתת דם וברזל !!!...
*-* בהתחלה חשדו שהזיהום הוא מהפורט - א - קארט ולכן הוציאו אותו , אבל עדיין יש זיהום ...
שאלותי עכשיו , האם החיידקים שנמצאו בדם מסוכנים ?! ואיך מתמודדים עם זה ? כמה זמן לוקח עד שהמצב נרפא לחלוטין מהזיהום ?!!!
מאיפא נראה לך הזיהום ?
שוב תודה לך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, מה מקור הזיהום לפי סוג ...
בת 2721/04/2010בבקשה ...
מה מקור הזיהום לפי סוג החיידקים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ25/04/2010במקרה מורכב כמו שלך אני ממליץ על אשפוז במחלקה המטולוגית לבצע ברור יסודי.
בכל מקרה צריך לבדוק את מערכת העיכול מלמעלה עד למטה .
לחפש מקור לדימום.
לגבי הקשר בין עירויי דם וזיהום רק באישפוז ניתן לנסות לפתור את הבעיה עם כל המומחים הנוגעים בדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים לאחר בדיקת דם.שני16/04/2010
קצת רקע, נמצא אצלי מזה כשנה + יתר לחץ דם. ואני מיועדת לניתוח מחיצה + סינוסיטיס. כמו כן, יש לי חולשה תמידית, כאבי ראש וסחרחורות, וחום מידי פעם. לפני כשבוע ערכתי בדיקות דם, והאלו הם החריגות בבדיקות:
ptt 43.9
ptt-r 1.43
cholesterol 230
ldl 151
mcv 77.4
mch 25.1
plt 596
אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא ממה יכולים לנבוע התוצאות הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ19/04/2010התוצאות אינן שלמות - חסרים ערכי המוגלובין , כ.אדומות , ברזל, פריטין, טרנספרין.
הכולסטרול גבוה במקצת מערכי HDL ן- LDL.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת דחופהחננה בננה16/04/2010
אמא שלי היתה אצל כירורג ששלח אותה לביצוע אולטר' בבית שחי בשל גוש שנמצא
באולט' הראשון התוצאות היו ככה:
הודגמו שני קשרי לימפה, הגדול ביותר מגיע בציר האורך עד 22 מ"מ בעל ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית- מראה סונוגרפי תקין
באולט' השני שהתבצע חודשיים וחצי לאחר מכן אלה היו התוצאות:
החמרה לעומת בדיקה קודמת...הפעם גודל קשרי הלימפה כ- 25 מ"מ וכ-35 מ"מ קשר לימפה גדול ביותר ביל גבול לובולרי אך שני קשרי הלימפה הנ"ל בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית
הכירורג הפנה אותה להמטולוג הייתי שמחה לדעת קודם כל מה בדיוק אומרת הבדיקה ושנית כל כיצד זה קשור להמטולוג?
בתודה מראש ושבת שלום
עופרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עופרי
פרופ` אלן ברבי16/04/2010את צודקת !
המטולוג יוכל אולי לבצע ניקור במחת עדינה לבדיקה ציטולוגית
אך לאור ההחמרה רצוי להגיע לביאופסיה לצורך אבחנה.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mchc נמוךדניאל16/04/2010
שלום רב,
אתמול ביצעתי בדיקת דם שגרתית. ספירת הדם אצלי הייתה תקינה כולל המוגלובין (14.2) למעט ערך mchc שהיה מעט נמוך- 32.4 (נורמה בין 33 ל- 36). יש לציין כי רמת הברזל בדמי תקינה (80) ואף טרנספרין תקין. בדיקת פריטין לא נלקחה...יש לציין בילירובין טוטאל מוגבר (1.7 מ"ג) שרובו לא ישיר בנוכחות תפקודי כבד אחרים תקינים כולל LDH והפטוגלובין. (חשד לתסמונת גילברט)
האם ערך נמוך זה מצביע על בעיה כלשהי? האם יש צורך להמשיך בבירור?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
פרופ` אלן ברבי16/04/2010עם המוגלובין תקין אין משמעות לבדיקה זו
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אנטי XAגילה15/04/2010
שלום,
אני בשליש השני להריון ומטופלת בקלקסן + אספירין בשל פקטור2הטרוזיגוט,MTHFR הומוזיגוט ו B2 גליקופרוטאין IGM גבוהׁׁחיובי בשתי בדיקות).
לאחרונה נמצא ב US המטומה בתחתית השליה. בהתיעצות עם רופא הריון בסיכון שאצלו אני מטופלת המליץ להמשיך עם מינון התרופות כרגיל (קלקסן 60, קרטיה 100. שוקלת 60)
הפנה אותי לבדיקת אנטי XA.
ידוע לי שבדיקה של אנטי XA בד"כ משמשת לבדוק האם מינון הקלקסן מספיק, האם בדיקה זו יכולה גם להוות רמז על"עודף" במינון התרופות? מהם הערכים הנורמליים ומה יכול להעיד על בעיה במינון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילה
פרופ` אלן ברבי16/04/2010לאחר ביצוע הבדיקה צריך לחזור לרופא שביקש אותה
לצורך הנחיות
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה נמוכה של כדוריות לבנותיהודית15/04/2010
בוקר טוב,
בבדיקות דם שערכתי התברר שרמת WBC אצלי הוא 3.8 . מעניין שבדקתי בשנת 2001 היה 6.1 אך מאז שנת 2003 אני נמצאת ברמות של 3.9, 4.8, 3.5, 4.2. רמת ה- RBC תמיד בסדר 4.08 והלימפוציטים תמיד מעל הנורמה בקצת 45.5% . רמת PLT תמיד בסדר הפעם 311 ותמיד מעל 300. מעניין מדוע רמת ה- WBC נמוך אצלי מתחת לנורמה (ואני לא ממוצא תימני) ? האם יתכן ובעקבות דלקת מתמשכת בדרכי השתן ישנה רמה נמוכה של כדוריות לבנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
פרופ` אלן ברבי16/04/2010יש מצבים ממושכים של מס' כ.ל. בגבול התחתון של הנורמה
אם מס' PMN בסדר ואין זיהומים צריך מעקב בלבד וביצוע ס.ד כל 4 חודשים
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות ברזל בדםמיקי15/04/2010
אני בת 43 ומאז שאני זוכרת את עצמי, ההמוגלובין גבולי וכן רמות הברזל פריטין וברזל זמין. לאחרונה בדקתי , יש לציין שאני נוטלת כבר שנה ברזל וחומצה פולית בכדורים ובהתמדה.
תוצאות הספירה:
המוגלובין: 11.9
ברזל זמין: 49
פריטין: 64.
רמות B12 חומצה פולית וטרנספירין, לא נלקחו.
האם יש צורך להשלים איזה שהן בדיקות או לפנות לרופא מומחה (המטולוג, גסטרואנטרולוג?) או להמשיך ולעקוב?
האם יש טעם בהעלאת מינוני הברזל שנלקח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ19/04/20101. רצוי לקבל את כל ערכי ספירת הדם על מנת לחחות דעה יותר משמעותית .
2. כדאי לבדוק חומצה פולית ו- B12
3. האם קיים מקור לדמם ? ממחזור ? ממערכת עיכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן ורקוטאןליהי14/04/2010
שלום
אני בת 28 - לוקחת מזה כחודש וחצי רקוטאן 20 מ"ג
אובחנתי עם ציטסה בשחלה. אני סובלת מקרישיות יתר-פרוטומבין וMTHFR הומוזיגוט ולכן לצד הגלולות (הגיניקולוג מאמין שיעביר את הציסטה) נתנו לי קלקסן 40 למשך חודש
האם אפשר לקחת קלקסן ורקוטאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאון
פרופ` אלן ברבי16/04/2010יש תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)