מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישיות יתרלירז07/02/2008
לפני כ4 חודשים הייתי בהריון בשבוע 41 וביום הלידה לא היה לעובר דופק,כתוצאה מכך נשלחתי לבירור קרישיות יתר. היום קיבלתי את התוצאות ורציתי לקבל חוות דעת.( יש לציין כי בעת הבדיקה הייתי בהריון ולא ידעתי,אני כרגע כנראה בשבוע 4).
ואלה תוצאות הבדיקה: PCR F-II MUTATION - הוטרוזיגוט
PCR MATHFR - נורמלי
APC RESISTANCE-חשד להומוזיגוט (מומלץ לבצעPCRׂ-
PCR F-V LEIDEN-הומוזיגוט
LAC-RVVT-1.44
LAC-KCT-שלילי
PROT-S ANTIGEN FREE-122.2
CLOTTING FACTOR VIII- 79
CLOTTING FACTOR IX- 82
CLOTTING FACTOR XII-97
PROTEIN C ACTIVITY-69
אודה לך מאוד אם תחזיר לי תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
ד''ר אשר וינדר08/02/2008יש לך 2 הפרעות משמעותיות של מערכת הקרישה. אני ממליץ לפנות אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה כדי להמליץ לך על טיפול מתאים בהריון ולקבל הנחיות ברורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתשובה שהחזרת
לירז10/02/2008האם ההפרעות המשמעותיות שמצאת בתוצאות הבדיקה קשורות לכך שמזה כ-3 חודשים אני מקיאה את רוב האוכל שאני אוכלת? והאם התוצאות יצאו כך משום שבזמן הבדיקה הייתי בהריון? אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קרישה גלולות ומדללי דםדנה07/02/2008
יש לי בעיה של קרישיות יתר ועל כן הומלץ לי לא ליטול גלולות.
שאלתי היא האם אני יכולה ליטול גלולות בשילוב של מדללי דם כמו אספירין או שהפתרון היחידי הוא אמצעי מניעה חוצצים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קרישה גלולות ומדללי דם
ד''ר אשר וינדר08/02/2008הפתרון של אספירין+גלולות הוא לא פיתרון מוצלח. אבל, בהחלט נשים לא מעטות עם "בעייה של קרישיות יתר" נוטלות גלולות. השאלה היא איזו הפרעה של קרישיות יש לך. ממליץ לפנות אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי וקומדיןמודאגת07/02/2008
שלום רב,
האם יש לקומדין השפעה על המחזור החודשי, כי אצלי הוא ממש לא מגיע.
תודה,
ריימונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי וקומדין
ד''ר אשר וינדר08/02/2008לא. קומדין לא מונע/מעקב מחזור ויסתי. הקומדין יכול לגרום לדימום יתר בעת המחזור. כדאי להתייעץ עם גניקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםאיילת07/02/2008
שלום,
אני לאחר הפלה טבעית בשבוע שמיני. מבדיקות דם שעתי במהלך ההריון-
PT% גדול מ100%
PT sec 9.7
INR 0.9
PTT 25.5
האם אלו ערכים נורמליים? האם יש מקום לבצע בדיקות נוספות?
תודה מראש,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם
ד''ר אשר וינדר08/02/2008הערכים תקינים. אבל, אין כמעט קשר בין הבדיקות שבצעת לבין סיבות להפלה. כדי לקבוע צורך בבדיקות נוספות כדאי לפנות ליעוץ אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםא.ס06/02/2008
כחולת הודצ'קין לפני כשנה נעשו בדיקות דם לאחרונה ושקיעת הדם קפצה ל-68 ה- CPR הוא 1.4 והלימפוציטים הם 18.6 . כמו כן ההמוגלובין הוא 11.7.
האם זה מסמן על החזרה של המחלה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודצ'קין
ד''ר אשר וינדר08/02/2008קשה לדעת, כי הערכים שציינת הם לא יחודיים ויכולים להיות מופרעים במיגוון מצבים. ממליץ לפנות בהקדם להמטולוג שמטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיותאיילה06/02/2008
בהמשך למה שרשמתי לך אתמול ברצוני לציין שכל הבדיקות שעברתי היו תחת הוראה של רופא המטולוג ממרכז דוידוב ושוב אני שואלת האם אני נמצאת בסיכון גבוה לאירוע מוחיברצוני לציין שאני בת 58 בריאה בדרך כלל למעט אירוע מוחי קל שעברתי לפני שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות
ד''ר אשר וינדר08/02/2008בהמשך למה שעניתי לך: רפואה נכונה נעשית בשיקול דעת לאחר שבוחנים את כל המרכיבים של הבעייה. יש לפעמים בעיות פשוטות שניתן לפתור בטלפון או בפורום. יש בעיות שצריך לשבת מול הרופא. במקרה שלך, אני לא אתן יעוץ בפורום, כי זה לא רציני! ממליץ לך לפנות אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלרוני05/02/2008
תוצאות בדיקת הדם שלי הראו על ברזל 31 הבנתי שהמינימום התקין הוא לפחות 37
בהמשך לכך גם רמת ההמוגלובין שלי נמוכה וגם הטרנספרין
על מה תוצאות אלו יכולות להצביע והאם יש קשר לתזונה
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
ד''ר אשר וינדר06/02/2008המדד החשוב ביותר הוא היחס בין ברזל לטרנספרין. היחס יכול להשתנות במיגוון מצבים ולא רק בחוסר ברזל. לכן, ממליץ לפנות לרופא המשפחה. במידה ולאחרון אין הסבר מספק, פנה להמטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות דםאיילה05/02/2008
אני מועמדת לניתוח אדנומה על בלוטת הרוק בבדיקות דם התגלו לי טרומבוציטים נמוכים 50000 ברצוני לציין שעקב אירוע מוחי שעברתי לפני שנה הריני מטופלת באספירין לפי הוא=ראת רופאה המטולוגית הפסקתי את לקיחת האספירין עד גמר כל הבדיקות התברר לאחר בדיקות דם שוונות ורבות שהטרומבוציטים עלו כרגע ל79000 וכל שאר הבדיקות בסדר למעט בדיקה lac rvvt שיצאה גבוהה 1,38שאלתי היא מה עושים בינתיים לא לוקחת אספירין ממתינה לתשובה של רופא אף אוזן גרון לגבי הניתוח האם אני נמצאת בסיכון גבוה כל זמן שאינני לוקחת אספירין אודה לך על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות דם
ד''ר אשר וינדר06/02/2008כדאי, ראשית, לברר מה הסיבה לתרומבוציטופניה (ירידה בספירת הטסיות). אני לא משוכנע שאת זקוקה לאספירין, וכלל לא משוכנע שבדיקת ה- LAC לא תקינה. ממליץ לפנות לפני הניתוח להמטולוג העוסק בקרישה לברור העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- c4רוית04/02/2008
שלום,בתוצאת בדיקת הדם שלי,הופיע התוצ' של ה-C4 -45MG ,ואילו ה-C3 היה 124MG ,מה זה אומר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משלים
ד''ר אשר וינדר06/02/20082 הערכים הם בדיקות המצביעות על מערכת המכונה "משלים". המערכת משתתפת בפעילויות שונות בגוף. לכן, צריך לדעת מדוע הבדיקות נלקחו. ממליץ לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי hypo -hyperגל קאי04/02/2008
שלום
אשמח לדעת מה אומרים ערכי hypo ו hyper בכלל....
בבדיקות הדם שעשיתי יש ערכי hyper נמוכים : 0.2
וערכי hypo גבוהים : 15.5
אשמח לדעת מה זה אומר
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי hypo -hyper
ד''ר אשר וינדר06/02/2008יש ערכים בספירת הדם שהמכשיר האוטומטי מפיק ללא שנבקש. אנ, כהמטולוג ותיק, לא מכיר ולא יודע מה המשמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LDH-Lactic Dehydrogenase נמוךמיה02/02/2008
עשיתי בדיקות דם ונמצא LDH-Lactic Dehydrogenase נמוך מגבול הנורמה *222 כאשר הנמוך הינו 233, מה עלי לעשות ומה זה אומר???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LDH
ד''ר אשר וינדר06/02/2008אין משמעות לערך נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESRרפי01/02/2008
שלום,
אני בן 70 סובל מכאבי ראש בלתי פוסקים, עשיתי בדיקות רבות כמו CT ועוד ולא נמצא כלום,
נשלחתי לבדיקת ESR ויצא לי רמה של 57 מה זה אומר? זה גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESR
ד''ר אשר וינדר06/02/2008שקיעת דם, ESR, הוא מדד לא ספציפי שיכול להיות מוגבר במגוון רחב של בעיות. קשה לפי הבדיקה לקבוע אבחנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיותטל31/01/2008
לפני מ"ס שנים התגלה אצלי טרומבוזה ברגל שמאל בעיקבות נטילת גלולות.
לאחר שנתיים בערך שוב אותו מקרה למרות שהפסקתי ליטול גלולות.
ביצעו ברור קרישה ולא נמצא איזה פקטור בעיתי אך נאמר לי שעלי ליטול קומדין באופן קבוע.
שאלתי היא: איך יכול לקרות מצב שלא יודעים איזה פקטור בעיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
ד''ר אשר וינדר06/02/2008בהחלט יכול להיות. אנחנו יודעים לגלות את הסיבה לתרומבוזות אצל רוב האנשים, אבל נשאר נתח מכובד של אנשים שלא מוצעים סיבה ברורה לתרומבוזה. כדאי שהמטולוג העוסק בקרישה יבדוק באם נלקח לך ברור מתאים ומלא, ואם באמת לא נמצאה סיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםשי31/01/2008
שלום רב
הייתי מעונין לדעת מה ההבדל בין "טרזילול" לבין הפארין וקומדין.
ובאיזה פרוצדורות משתמשים בטרזילול?
בתודה מראש
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם
ד''ר אשר וינדר06/02/2008לטרסילול יש פעולה הפוכה מזה של הפרין קומדין. ההפרין והקומדין מנטרלים חלקית את מערכת הקרישה ובכך מונעים/מעיטים יצירת קריש. הטרסילול מנטרל חלקית את המערכת שמפרקת את הקריש ובכך הוא תורם להשארות הקריש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטזיס לימפתיt30/01/2008
לפני שבועיים הופיע לי מין "רשת" על היד.בנוסף היו לי קשיי נשימה ושיעול יבש ללא חום.הרופא אמר לי שיש לי סטזיס לימפתי ולאחר צילום חזה הוא אמר שזה יכול להיות זיהום מהמופילוס.לקחתי אנטיביוטיקה (מקרולידי)במשך שבוע.השיעול עבר וגם הקשיי נשימה אך הסטזיס ביד לא עבר(עבר כבר שבוע מאז שסיימתי את האנטיביוטיקה).מה זה יכול להיות?ממה יכול לנבוע הסטזיס?ותוך כמה זמן זה אמור לעבור מאז שסיימתי את האנטביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטזיס לימפתי
ד''ר אשר וינדר06/02/2008אני לא ממש יודע מה זה סטזיס לימפטי. לפחות לגבי זה ביטיוי לא שגרתי. לא אוכל לסייע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)