מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אספירין וקלקסןעינת31/07/2008
עקב האטה בצמיחה בשני הריונות קודמים ( שני הילדים נולדו במשקל של כ - 2100 גר), נשלחתי לבירור לעניין קרישיות יתר. עקב ערך גבוה של גליקופרוטאי בי 2 והנתונים שהוזכרו, הומלץ על נטילת מדלל דם מסוג אספירין בהריון הנוכחי. בתי הקטנה אובחנה בגיל שנה כ - ITP עקב ספירת טסיות בערך של 70 שעלה בהמשך לנורמה. בבדיקה חוזרת, התגלה שוב ערך מתחת לנורמה, אך לא קרוב לערך המוזכר. שאלתי היא - האם נטילת אספירין במינון מניעתי, עלולה לסכן את ההריון הנוכחי (שבוע 26) במידה וגם עובר זה חלילה סובל או יסבול מטרומבוציטופניה? האם בנתונים אלו עדיף נטילת קלקסן אשר אינו עובר את השליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד''ר איתי לוי01/08/2008עינת שלום. במידה ואת עצמך לא סובלת מ- ITP אין סכנה בנטילת אספירין. ITP היא מחלה נרכשת ואין קשר בין המקרה של ביתך להריון הנוכחי.
ללא קשר קיימת השאלה האם לא עדיף טיפול ב- CLEXAN אך זה לדיון בינן ובין ההמטולוג והגניקולוג המטפלים. בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרכוכי31/07/2008
לד"ר לוי, ראשית אני מודה לך מראש על התשובה, תודה. תוצאות הבדיקה הן מחוץ לסוגריים המעידים על הנורמה. רציתי לשאול אם תוצאה של PT באחוזים שהיא 62, ותוצאה של PT SECONDS שהיא 12.9, אינה מעידה על קרישיות יתר. היום כשאנחנו חשופים כל כך לכל האינפורמציה שיש באינטרנט כל תוצאה שיש בה חריגה כלשהיא הופכת להיות מבהילה. תודה שוב, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר איתי לוי31/07/2008אין שום קשר בין הנ"ל וקרישיות יתר. בברכה, דר' לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניה לאחר לידהיוכי31/07/2008
שלום, ילדתי לפני כחודשיים. בסוף ההריון גילו אצלי רמת טסיות נמוכה (בין 30-50). טופלתי בפרדניזון מספר ימים ובמהלך הלידה לא היו שום סיבוכים. לאחר הלידה ועד היום ערכי הטסיות נעים בין 50-60. האם יש צורך בטיפול תרופתי ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוכי
ד''ר איתי לוי31/07/2008שלום רב
כל עוד הערכים בטווח שאת מציינת אין צורך לטפל. מקובל להתחיל טיפול בערכים שבין 20-30,000. בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחל ITPתמר31/07/2008
שלום רב, לאחרונה אובחנתי כחולה ב ITP. אני מעוניינת לקבל חוות דעת ממוחה במחלה. האם ידוע לכם על רופאים המתמחים במחלה זו באופן ספציפי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
ד''ר איתי לוי31/07/2008שלום תמר. איני ממליץ על רופאים באמצעות האינטרנט. כל המטולוג שתפני אליו מתמצא בטיפול ב- ITP. בברכה, דר איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור קרישיות יתר בהריוןשרונה31/07/2008
שלום רב הנני בת 36, זהו הריוני הראשון בשבוע34 בשל סיפור משפחתי (אימי קיבלה טרומבוזה ברגל בעת לידתי ) נעשה לי ברור טרומבופיליה יצא תשובה אחת שהיא כן חיובית ל MTHFR - HOMOZYGOTE MUTATION ביצעתי בדיקות נוספות שיצאו תקינות , חוץ מכמה שלא ניתן בהריון. רקע עליי - בריאה , כולסטרול יחסית גבוה בשבוע 28 התגלה אצלי קרע ברישתית העין שטופל ע"י לייזר, ביקשתי גם בדיקות דם בשל עייפות רבה והתגלה כי הנני אנמית וB12 נמוך (137) כאשר הערכים התקינים 180-600 קראתי באיזה מאמר כי הומוציסטאין בגוף כאשר הוא גבוה יכול לגרום לבעיות עיניים (ביניהם פגיעה ברישתית) - עדיין לא ביצעתי בדיקה להומוציסטאין וקראתי שלקיחת ויטמינים וB12ּ6 וחומצה פולית יכולים לעזור, לצערי במהלך כל ההריון היה לי קושי לקחת ויטמינים כי עשה לי מאוד רע , לא חשבתי שזה יכול להזיק (המחסור) בשבועיים האחרונים התחלתי לקחת פרנטאל לנשים בהריון, B12 מתחת ללשון וברזל SLOW-FE (ללא חומצה פולית - כי עם חומצה פולית עשה לי ממש רע) שאלתי היא האם זה לא מאוחר מידיי להתחיל בטיפול של ויטמינים כעת בשבוע 34 ? אילו בדיקות עליי עוד לבצע על מנת לוודא שאין לי קרישיות יתר לפני הלידה. כמו כן אני רוצה לבקש ניתוח קיסרי בגלל הקרע ברישתית , האם זה מסוכן אם ישנו גן של קרישיות יתר? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה
ד''ר איתי לוי31/07/2008שרונה שלום. מומלץ שתבדקי גם רמת הומוציסטאין. אם היא תקינה את לא חשופה לקרישיות יתר. מומלץ לקחת ויטמינים במיוחד ח. פולית וויטמין B-12. אין קשר בין הבעיה ברשתית והומוציסטאין. איני רואה סיכון יתר בניתוח בגלל הקרישיות אך עלייך להתיעץ בקשר לסכון יתר בניתוח ביחס ללידה רגילה בהקשר המילדותי. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםכוכי31/07/2008
שלום, להלן תוצאות בדיקת הדם שקיבלתי לגבי קרישת דם: PT % 62 PT SECONDS 12.9 I.N.R. 1.2 PTT 26.9 רציתי בבקשה לשאול אם לערכים אלו יש לקחת כדורים מדללי דם ואם כן איזה כדור מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר איתי לוי31/07/2008שלום רב,
הבדיקה תקינה
אין לקחת שום טיפול רק על סמך בדיקת דם.
בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמים המגבירים את השפעת הקומדיןאבי31/07/2008
שלום לכולם בכל מקום אני קורא ושומע על מאכלים המכילים ויטמין K אשר מפריע לפעולת הקומדין כלומר פועל נגדו. האם מישהו יודע על גורמים (לא תרופות אלא מאכלים או פעילויות ) אשר מעלים את השפעת הקומדין וגורמים לדם להיות יותר דליל ? אני מאוזן בדרך כלל על INR סביב 3 (עם קומדין 5 מ"ג ביום). בבדיקת דם התברר שהוא עלה בפתאומיות ל 5.7 וזאת בלי ששיניתי משהו באורח חיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות המכילים ויטמין K
ד''ר אינה צורן-רוזנטל31/07/2008הרבה מזונות מכילים ויטמין K בין היתר ירקות ירוקים אך גם גלידה, הנקודה היא שאין כל צורך להמנע ממזונות אלו, להיפך צריכת ויטמין K במזון משפרת איזון, הדגש הוא לשמור על תזונה אחידה ולא להפריז בצירכת מזון צסויים בשבוע נתון ולהמנע ממנו בשבוע אחר. אין פעילות המשפיע על איזון INR, אולם אנטיביוטיקה כן משפיע. וחשוב לדעת שלפעמים יוצאים מהאיזון גם בלי כל שינוי ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה
ד''ר אינה צורן-רוזנטל31/07/2008לפעמים יוצאים מהאיזון גם ללא שינוי באורח חיים וזאת הסיבה שחוזרים על INR כל שבועיים לכל הפחות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודע להשפעות של ויטמין K
אבי31/07/2008אך האם יש מזון אשר ידוע שעושה את הפעולה ההפוכה ? כלומר מדלל את הדם עוד יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמיךמיכל29/07/2008
יש לי שאלה , יש לי דם מאוד סמיך וקיימת לי בעיה כאשר אני צריכה לעשותבדיקות דם , מה זה אומר ? מדוע הדם סמיך? ואיך אפשר לעשות שהדם לא יהיה סמיך להפוך אותו לנוזלי יותר. אשמח לתגובות תודה רבה לכל מי שעונה . מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר איתי לוי29/07/2008יש מספר סיבות לצמיגות יתר של הדם כגון- פוליציטמיה שהוא מצב של עודף כדוריות אדומות והמוגלובין, עלייה בריכוז בחלבוני הדם וירידה בנפח הפלסמה. בכל מקרה לא נראה לי שהתופעה שאת מתארת קשורה לזה. נסי לשתות כמה כוסות מים לפני הבדיקת דם הבאה ותראי אם יש שינוי. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרשוש29/07/2008
אני 4 חודשים אחרי הפלה שעברה עם דימומים קשים. נשלחתי לבדיקות לקרישיות יתר PCR F-V LEIDEN- שלילי PCR MTHFR - הטרוזיגוט PCR F-II MUTATION - תקין HOMOCYSTEINE - 6.0 האם הבדיקות תקינות? ושאלה לידע כללי - למה דימומים בהריון יכולים להצביע על קרישיות יתר ? זה נשמע לא הגיוני תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוש
ד''ר איתי לוי29/07/2008שוש שלום. הבדיקות שציינת תקינות לחלוטין. אין קשר בין הדימומים והקרישיות יתר. הסיבה שעברת ברור נובעת מההפלה. לפעמים הפלות נגרמות כתוצאה מקרישיות יתר עקב אספקת דם לקויה לשליה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLT ברמה גבוההאמא מודאגת28/07/2008
שלום רב, ערכנו היום ספירת דם לבני בן השנה ונמצא כי יש לו PLATELETS בערכים קצת גבוהים, 479 כאשר הטווח לפי הבנתי הוא 150-450. כמו כן יש לו המוגלובין קצת נמוך 10.7. מה יכול לגרום ל- PLATELETS גבוה? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
ד''ר אינה צורן-רוזנטל28/07/2008השילוב של אנמיה - המוגלובין מעט נמוך, וספירת PLT קצת גבוה מעלה חשש לחסר ברזל, השכיח בילדים קטנים ביחוד אם לא נטל ברזל בצורה סדירה כפי שמומלץ בשנה ראשונה. אולם רק על סמך הבידקה ובלי לדעת יותר על הילד קשה להסיק מסקנות. מומלץ לפנות לרופא הילדים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קרישה לילדדנה28/07/2008
בני בן ה 5.5. היה אמור לעשות ניתוח הוצאת שקד שלישי היום אך תוצאות בדיקת הדם המקדימה מצאה כי ישנה בעיה בקרישת הדם. במכבי התוצאות היו: PT(%) 57.1 PT (sec 13.6 PTT 35.4 PTT (ratio) 1.36 INR 1.32 ובבדיקה חוזרת בבית החולים התוצאות היו: PT% 86 INR 1.09 APTT 34.6 PTTR 1.15 לטענתם לא תקין, ולכן בוטל הניתוח להיום. מה זה אומר? ומה עלינו לעשות בשלב זה? למי לפנות והאם צורך בירור מעמיק? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קרישה לילד
ד''ר אינה צורן-רוזנטל28/07/2008הבדיקות כפי שמופיעות בבי"ח נראות תקינות. יתכן ועלה חשש בעקבות הבדיקות בקופ"ח. על מנת לסגור את העיניין רצוי לחזור שוב בעוד כמה שבועות על הבדיקה הנ"ל ולפנות להמטולוג ילדים. ללא פרטיים על ההיסטוריה רפואית ומשפחתית של הילד קשה לתת אבחנה של ההפרעות האפשריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וקרישיות יתרדבורה27/07/2008
נמצאתי כבעלת MTHFR הומוזיגוטי. האם קימות גלולת המותרות לשימוש? ומה לגבי ההתקן התוך ריחמי החדש יותר? האם עלי ליטול חומצה פולית 5 מ"ג כל חיי גם ללא קשר להריון ולידה. ( אני בת 34 נ+ 4)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבורה
ד''ר איתי לוי27/07/2008לא הסברת מדוע נבדק MTHFR. האם היה אירוע של קרישיות יתר? האם ההריונות היו תקינים? במידה ולא היתה כל בעיה מיוחדת ועברת 4 הריונות ולידות תקינים לא צריכה להיות כל בעיה עם גלולות או התקן המכיל הורמונים. ליתר בטחון ניתן לבדוק רמת הומוציסטאין( כשאת לא נוטלת ח. פולית). אם זה תקין ככל הנראה אין סכנת יתר לקרישיות וגם אין הכרח בנטילת ח. פולית.
בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישיות
דבורה28/07/2008הריון ראשון שלי נגמר בשבוע 23 כתוצאה מהפרדות שיליה. לאחריו בוצע בירור מקיף והתגלתה קרישיות יתר. בהריון שלאחריו טופלתי במיקרופירין. (ואחר כך היו 4 הריונות ולידות מוצלחים)לאור זאת נאמר לי כי הגלולות וההתקן שמכילים הורמונים אסורים עלי לשימוש. האם זה אכן כך כהמלצה גורפת? ומה לגבי נטילה קבועה של ח. פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבורה
ד''ר איתי לוי29/07/2008שלום רב. לפי הבנתי קרישיות היתר שנמצאה אצלך היא הומוזיגוטיות ל- MTHFR. הבנתי גם שבהריונות שלאחר מכן קיבלת אספירין בלבד. לנוכח זה לא נראה שאת סובלת מבעיה של קרישיות יתר. המלצתי היא להפסיק זמנית ח. פולית ולבדוק רמת הומוציסטאין. אם הרמה תקינה לא נראה לי שיש מניעה מנטילת גלולות. אם רמת הומוציסטאין תקינה ללא נטילת ח. פולית אינך חייבת לקחת את הטיפול בקביעות. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דבורה31/07/2008חידשת לי. אבדוק על פי המלצתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיקרדיוליפין גבוה מאודשמוליק24/07/2008
שלום רב אני בן 56 עברתי 3 ארועים מוחיים במהלך השנתיים האחרונות ובמהלך חיי גם 3 התקפי לב לאחר ארוע המוחי האחרון ערכתי בדיקת אנטיקרדיוליפין וממצאיה היו 96 ולכן הופניתי לאמטולוג אני מאוד מאוד מודאג ולא מבין בנושא והאם יש קשר בין ממצאי הבדיקה הגבוהים לסרטן ? אשמח לקבל מעט הסבר עד שאגיע לרופא האמוטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמוליק
ד''ר איתי לוי25/07/2008שמוליק שלום. ככל הנראה יש קשר בין רמת האנטיקרדיוליפין והאירועים הווסקולרים שעברת. דבר זה מחייב בד"כ טיפול בנוגדי קרישה כגון קומדין למניעת אירועים נוספים. אין שום קשר בין האנטיקרדיוליפין וסרטן. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mthfr הומוזיגוטיציפי24/07/2008
ביצעתי mri בשל טינטון באוזניים.נמצאו נגעים היפראינטנסיים בחומר הלבן וכן נגעים איסכמיים קלים.הנני בת 50 .נוירולוג שראה אותי שלח אותי לברור טרומבופילי.נימצאתי הומוזיגוטית לmthfr . רמת ההומוציסטאין שלי תקינה.הוחל טיפול במיקרופירין 100מ"ג וכן ביקרד וחומצה פולית 5מ:ג.האים יש צורך לבצע בדיקת דם ללופוס אנטי קואגולנט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
ציפי24/07/2008ביצעתי את בדיקת ההומוציסטאין כשבוע לאחר נטילת חומצה פולית 5 מ,ג -התשובה תקינה האם כבר יכלה להיות השפעה על התוצאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלציפי
ד''ר איתי לוי25/07/2008רצוי לבצע גם בדיקת דם ללופוס אנטיקואגולנט כחלק מברור הקרישה. ח. פולית יכולה להשפיע על רמת הומוציסטאין כבר לאחר מספר ימים, אך בנוכחות ערכים תקינים עלייך להמשיך את הטיפול בח. פולית ללא ברור נוסף. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלסמיה?שושי24/07/2008
שלום רב המשפחה של בעלי יש טלסמיה לרובם והם מטופלים בעלי יש גם טלסמיה והוא לא טופל המון שנים אני מנסה לשכנע אותו ללכת לרופא אני יראה לו מה רשמתם לי וכך זה בתוך יעזור לו ללכת לרופא האם זה חמור? איזה בדיקות הוא צריך לעבור? האם זה גנטי? מה הטיפול שלוקחים חולי טלסמיה? יש לנו שני ילדים קטנית בני 4 ושנתיים האם צריך לבדוק אותם? תודה מראש גילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
ד''ר איתי לוי25/07/2008לגילי שלום. האינפורמציה שאת מוסרת היא מאוד מעורפלת ולא מאפשרת לענות לך תשובה מספקת. טלסמיה היא מחלה תורשתית אך בדרך כלל היא מופיעה בצורה קלה( טלסמיה מינור) שלא מחייבת טיפול ומעקב מיוחדים. זה ככל הנראה המצב של בעלך במידה והוא מרגיש ומתפקד בסדר. אם את רוצה מידע יותר מדויק עלייך להעביר את תוצאות ספירת הדם של בעלך והילדים. בכל מקרה לגבי ילדייך אני מציע שרופא המשפחה ינחה אותך האם יש צורך בבדיקות מיוחדות. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)