מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- A.B2 GLYCOPROTEIיוסי03/04/2008
שלום רב,
מצ"ב תוצאות בדיקות שערכתי לאחרונה.
האם הן תקינות או שיש סיבה לבירור נוסף?
תודה
יוסי
20- 0 SGU 1 - A.B2 GLYCOPROTEI IgG
20- 0 SMU 1 - A.B2 GLYCOPROTEI IgM
20- 0 SAU 20 - A.B2 GLYCOPROTEI IgA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A.B2 GLYCOPROTEI
ד''ר אשר וינדר04/04/2008לא רואה בעייה משמעותית בבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהglycoprotein a.b2
יוסי04/04/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - קרישיותשירה02/04/2008
דוקטור שלום,
אני בת 37, לפני כשנה אובחנתי כטרומבופילית - נבדקתי בעקבות הסטוריה משפחתית. לוקחת כל כיום כדור טריקרדיה.
1. אודה לך על הסבר לבדיקה החוזרת, האם יש מקום לדאגה, וממה.
2. בעבר סבלתי ממחסור בB12 , האם יש נזק בעודף?
בתודה מראש, שירה
FOLIC ACID >20 NG( 3.00- 34.00)
VITAMIN B12 1045.00 PG/ML ( 145.00- 914.00) (.........)*
PTT 27.90 SEC ( 20.00- 34.00) (....*....)
LAC SCREENING 33.20 SEC ( 25.00- 40.00) (....*....)
LAC CONF. 29.90 SEC ( 23.00- 32.00) (......*..)
LA RATIO(DRVVT 1.11 ( 0.80- 1.38) (....*....)
FSL(SECONDS) 29.60 SEC ( 26.90- 34.30) (..*......)
FSL RATIO 1.06 ( 0.91- 1.15) (.....*...)
LUPUSעם ראגנט רגיש ל PTT התוצאה היא יחס בין
LUPUSעם ראגנט שאינו רגיש ל PTT לבין
BETA2 GPI IGG 5.14 U/ML BORDERLINE
IGG < 5 U/ML = NORMAL
IGG = 5-8 U/ML = BORDELINE
IGG > 8 U/ML = ELEVATED
BETA2 GPI IGM 17.91 U/ML POSITIVE
IGM < 5 U/ML= NORMAL
IGM =5 -8 U/ML= BODERLINE
IGM > 8 U/ML= ELEVATED
CARDIOLIP. IGG 7.15 ( 0.00- 10.00) (.....*...) VE
CARDIOLIP. IGM 11.25 ( 0.00- 7.00) (.........)*VE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
ד''ר אשר וינדר04/04/2008קרוב לוודאי שאין בעייה משמעותית על פי בדיקות הדם. לא יודע מדוע אובחנת כתרומבופילית. לא מכיר סיכון ב"עודף" B12, אבל אני לא מבין מדוע את נוטלת טריקרדיה. ממליץ להביא את הסיפור במלואו ולקבל יעוץ ברור מהמטולוג העוסק בקרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים בדם שהורסים נויטרופיליםדיקלה01/04/2008
בני בן 8 חודשים וסובל זה מספר שבועות מרמת נויטרופילים נמוכה ביותר 260 לכול היותר.
בדיקת נוגדנים בדם העלתה שאכן יש נוגדנים בדם שגורמים להרס הנויטרופילים.
הם זה מצב חולף?
האם קיים טיפול?
ממה זה נובע? לבני אין מחלה גנטית שכן ספירות בעבר הראו כ 4000 נויטרופילים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים בדם שהורסים נויטרופילים
ד''ר אשר וינדר02/04/2008אומנם יש תופעה של הרס נויטרופילים בגלל נוגדנים עצמיים, אבל אני לא מכיר בדיקה קלינית הנמצאת בשימוש לצורך אבחון זה. מייעץ לפנות להמטולוג ילדים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדאיג?אמורה לעבור ניתוח קיסרישילה01/04/2008
שלום רב
להלן תוצאות בדיקות שקיבלתי האם מדאיגות?
אני בהריון האם יש השפעה תודה מראש
LAC SCREENING 41.90 SEC ( 25.00- 40.00) (.........)*
LAC CONF. 32.30 SEC ( 23.00- 32.00) (.........)*
LA RATIO(DRVVt 0.0 0 ( 0.80- 1.38)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LAC
ד''ר אשר וינדר02/04/2008לא רואה הפרעה מעבדתית משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דם מהירה?רויטל31/03/2008
אימי בת 64 בריאה בדרך כלל פרט לבעית יתר לחץ דם וחוסר סידן.
לאחרונה ביצעה אימי בדיקת דם שלא הצליחו, בפעם השלישית הודיעה לה האחות בקופת חולים כי יש לה קרישת דם מהירה שנובעת מבעיה בליפוציטים(?).
חשוב לציין כי בבדיקות דם שנלקחו בעבר לא היתה שום בעיה.
אנא חשוב לי להבין ממה נובעת בעיה זו? האם וכיצד ניתן לטפל בה? והאם היא מעידה על ביעה אחרת בתפקוד בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם מהירה?
ד''ר אשר וינדר02/04/2008לא מכיר "קרישת דם מהירה מלימפוציטים" . זה שקשה להוציא דם לא קשור בכלל להפרעות בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה להוציא דם
רויטל02/04/2008הבעיה היא שזו הפעם השלישית שאין תוצאות לבדיקת הדם בגלל שכוריות הדם מתפוררות כך נאמר ע"י רופאת המשפחה והמעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוריות=כדוריות
רויטל02/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר-תשובות לשאלתך ד"רגל31/03/2008
את הסיבה לlevido reticularis הראומוטולוג בודק כעט,הוא שלח אותי לעשות צילום של בית החזה ואקו לב בינתיים ויש לי תור אליו למעקב הוא אומר שזה יכול לנבוע מהרבה דברים ויכול להיות גם בגלל הגלולות שלקחתי והפסקתי לפני חודש בערך.בנוסף הוא אומר שאין קשר בין המצב לבדיקות לקרשיות.ומה שבעצם הביא אותי לעשות את הבדיקות הללו אלה הסימנים שהיו לי על הרגל ודודה שלי אחות בבית חולים ראתה את הסימנים ואמרה לי ללכת לעשות את הבדיקות.מקווה שכעת תוכל לענות על שאלותייי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר levido reticularis
ד''ר אשר וינדר02/04/2008יש מספר שאלות חשובות. ראשית, levido reticularis זו לא אבחנה. זה תאור מצב. האם יש סיבה למצב הזה? שנית, הסיבה שנבדקה קרישיות יתר אצלך לא ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפי שאמרתי..
גל02/04/2008את הסיבה ל"מצב" הזה הראומטולוג בודק כעט ואני במעקב אצלו שנתי אמרתי לך הלכתי לעשות בדיקות ביוזמתי כי זה מה שדודה שלי המליצה לי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקרןזהבה31/03/2008
אבי חולה בעמילואידוזיס, המליצו לו לטפל עם כדורים בשם אלקרן.
אשמח לקבל את המידע הבא:
1. האם מתאים לאנשים בני 75.
2. סובל copd, אי ספיקה באחת מהכליות, רגליים בצקתיות עקב אי ספיקה בכליה, סבל מילדות מדלקת פרקים שממנה סובל גם כיום, שתה כדורי diovan 80 מג' בהמלצת נאופרולוג לטיפול בכליות ולא הושג שום שיפור, ערכי החלבון עלו. יש לציין שעבר בדיקת מח עצמות וע"י הבדיקה התגלתה המחלה. לפני כ-5 שנים חש בנימול ביד, הוסר כיס מרה.
לאור כל הנתונים האם לדעתך הכדורים הללו יסייעו, וחשוב מכל מה תופעות הלוואי של הכדורים.
ובכלל ארצה לדעת כל מידע אודות התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלקרן
ד''ר אשר וינדר02/04/2008אלקרן הוא השם המסחרי של MELPHALAN. בוודאי תוכלי למצוא חומר רב ברשת. ניתן לתת התרופה לאנשים מבוגרים, אך יש להתאים למצב של תפקוד הכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עלי למשיך ברור?הדר31/03/2008
היי,
לפני כשנה וחצי, חשתי ברע מספר חודשים - חולשת שרירים, עייפות, הרגשה שמסת השריר שלי יורדת ושכוח השריר שלי נחלש (הייתי קופצת לגובה נמוך יותר למשל). בברור של בדיקות דם התברר כי ANTINUCLEAR Ab היה חיובי בטיטר של 1/160 ו- ANTI CARDIOLIPIN IgM היה 7.44, בזמנו רופאת המשפחה שלי יעצה לי ללכת ליעוץ אצל רמטולוג לגבי מחלה ראומטית ולהמטולוג לברור קרישתיות יתר.
לאחרונה החלטנו אני ובעלי לנסות להיכנס להריון, ורופאת המשפחה שלי חושבת שעלי לפנות לברור קרישתיות יתר. בבדיקות מעבדה שביצעתי התשובות היו כדלקמן:
ANTINUCLEAR Ab שלילי
U/ml 9.00 ANTI CARDIOLIPIN IgM (עלה ביחס ללפני שנה וחצי)
U/ml 6.00 ANTI CARDIOLIPIN IgG
mg/dl 0.26 C-REACTIVE PROTEIN
mm/h 37 ESR
EU/ml 10.20 T.TRANSGLUTAMINASE
mg/dl 284.00 IgA
mg/L 212 C1-ESTERASE INHIB
0.91 PT-IN
Sec 9.7 PT-SEC
% 100 PT %
Sec 23.0 APTT-sec
האם יתכן כי רמת ANTINUCLEAR Ab שלי "נעלמה" בשנה וחצי האחרונות, והאם עלי להמשיך את הברור אצל המטולוג? רמטולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי דבר חשוב מאוד!
הדר31/03/2008רק רציתי להוסיף שלאחרונה הופיע לי נפיחות קלה מעל מפרק הקרסול (ולא במפרק עצמו), כאבי ברכיים וכשאני שמה את היד על הברך אני מרגישה תזוזות במפרק עצמו (בשתי הברכיים, גם כשהן לא בתנועה). בנוסף כשאני מטה את הראש ימינה ושמאלה, במהלך התנועה, אני שומעת מעיין "טיקים" ומרגישה שהחוליות מתקשות ל"התברג", זה מרגיש כאילו המפרק לא "משומן".
תודה על הכל
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ד''ר אשר וינדר31/03/2008לא ראיתי הפרעה ממשית בבדיקות שלך. באם יש לך בעייה גופנית אז כדאי לפנות לרופא. אם רק בדיקות המעבדה מטרידות-לא רואה מקום לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןגילה31/03/2008
עקב פרפור פרוזדורים אני לוקח במשך שנים רבות פעמיים ביום קלקסן (60 ועוד 40). האם יכול להיות בכך נזק לטווח ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
ד''ר אשר וינדר31/03/2008זריקות קלקסן הם לא הטיפול המקובל בפרפור פרוזדורים. אין נסיון לגבי טיפול בקלקסן לאורך שנים, ולכן אני מתקשה לתת לך תשובה בדוקה. באופן תאורטי ואולי גם מעשי הקלקסן יכול לגרום לנטילת סידן בעצמות ותופעות נוספות. אני ממליץ לפנות ליעוץ קרישה (אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה) כדי לבחון את הצורך בקלקסן לעומת טיפולים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANTI CARDIOLIPIN IgMהדר30/03/2008
האם נוכחות מעל הנורמה של ANTI CARDIOLIPIN IgM (ערך הבדיקה 9), ללא נוכחות של ANTI CARDIOLIPIN IgG יכול להעיד על קרישתיות יתר?
תודה
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANTI CARDIOLIPIN IgM
ד''ר אשר וינדר31/03/2008מקובל ש- IGG חשוב יותר מ- IGM. בכל מקרה, הערך שאת מציינת הוא יחסית נמוך, ולכן סביר שאין לכך חשיבות מעשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות יתר שאלה שלא נענתה!גל29/03/2008
שלום אני גל בת 22
בבדיקת קרישיות שנערכה לי נמצא הטרוזיגוט לפרותרובין g20210 והטרוזיגוט לmthfr כמו כן ערכים נמוכים לפרוטאין c resistent בדיקות אלה נעשו עקב סימנים על הרגל שלי שאובחנו כlevido reticularis אצל ראומטולוג. היום הייתי אצל ההמטולוג שאמר כי אינני צריכה לקחת תרופות כלשיהן ורק כשאהיה בהריון אצטרך לקחת קלקסן שאלותיי הן:
א.האם יכול להיות קשר בין המחלה שאובחנה ע"י הראומטולוג לסיכון לקרישיות יתר?
ב.האם אתה מצטרף לדעתו של ההמטולוג לגביי אי לקיחת תרופות אלה אם כן יהיה ארוע טרמבוזי?..יש אפשרות למנוע מארוע כזה לקרות או שצריך לחיות ככה בידיעה שאני נמצאת בקבוצת הסיכון ודבר כזה יכול לקרות לי?
ג. האם מאמץ גופני פיזי בעבודה יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרשיות יתר שאלה שלא נענתה!
ד''ר אשר וינדר31/03/2008יש מספר שאלות חשובות. ראשית, levido reticularis זו לא אבחנה. זה תאור מצב. האם יש סיבה למצב הזה? שנית, מה הסיבה שנבדקה קרישיות יתר אצלך. כדי לתת לך תשובה צריך לקבל את המידע החסר. באם את לא שלמה עם היעוץ ההמטולוגי שקבלת, פני ליעוץ נוסף אצל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר(שאלה שלא נענתה)שירי29/03/2008
שלום רב
נשלחתי ע"י רופא הנשים שלי לבירור קרישת יתר מכיוון שביקשתי מרשם לגלולות למניעת הריון
(סיפרתי לו שאחותי ילדה ולאחר הלידה סבלה מתסחיף ריאות)
תוצאה אחת חרגה מהנורמה
( 14.9- 0 ) % Index 19.6 חיובי LAC-KCT
על מה מעיד הדבר?האם בעיות אלו גנטיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר KCT
ד''ר אשר וינדר31/03/2008זוהי בדיקה היכולה להעיד על הפרעה בקרישה הנגרמת ע"י נוגדנים. תופעה זו היא בדר כלל לא גנטית. מכייון שמדובר בנושא מורכב, אני מייעץ לפנות ליעוץ קרישה אצלי או אצל כל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קרישיותליקוש29/03/2008
שלום,
לאחר הפלה של תאומים בשבוע 15 ללא דופק (וכנראה עוד הפלה מוקדמת מאוד) החליט הרופא לשלוח אותי לבדיקת קרישיות שבה יצאו כל הערכים תקינים מלבד 2 ערכים שהיו מעט גבוהים ptt שיצא 32.5
12.8 Cardiolipin IgG Ab
הוא המליץ בהריון הבא אספירין ואז הוסיף גם קלקסן 60 .
א. מה אומרות תוצאות הדיקה מבחינת חומרת הקרישה?
ב. האם זה מצב שיכול ליצור בעיות בעתיד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הפלה של תאומים
ד''ר אשר וינדר31/03/2008קרוב לוודאי שהממצאים המעבדתיים לא מצביעים על הפרעה ממשית בקרישה. אני כלל לא משוכנע לגבי הצורך באספירין ואו בקלקסן. ממליץ לפנות ליעוץ מתאים אצלי או אצל כל המטולוג העוסק בקרישה כדי לבחון את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוזהשרונה29/03/2008
שלום רב
אני בת 35, הריון ראשון בשבוע 17, כרקע - בריאה, לא מעשנת, הריון ראשון ולעולם לא לקחתי גלולות.
לאחרונה גילתי כי לאחר שאימי ילדה אותי התפתח לה טרומבוזה ברגל במהלך הלידה, אימי ילדה אותי בת 40 וזה היה לה הריון ראשון היא היתה מעשנת.
שאלתי היא: האם אני בסיכון שיהיה לי גם טרומבוזה? אילו בדיקות ניתן כן לבצע בהריון (ר. הנשים טוען שעכשיו הבדיקות אינן מהימנות) . מה ניתן לעשות מנע?
מה ההבדל בין קרישיות יתר וטרומבוזה ואם בכלל יש הבדל?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוזה
ד''ר אשר וינדר31/03/2008תרומבוזה, היא קריש דם, היא מחלה. קרישיות יתר, זה קיום סיכון ולכן לא מחלה. באם לאמא שלך היתה באמת תרומבוזה, בהחלט יתכן שישנה הפרעה של קרישיות יתר שעוברת בתורשה. אם צריך, ניתן לבצע את רוב הבדיקות גם בהריון. השאלה אם צריך. ממליץ לפנות ליעוץ קרישה מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין או קלקסןנירית29/03/2008
לרופא שלום רב,
בהריון הקודם למרות שלקחתי בייבי-אספירין היה IUGR, התגלה פקטור C
בהריון הבא האם עדיף לקחת אספירין או קלקסן? מה ההבדל ביניהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין או קלקסן
ד''ר אשר וינדר31/03/2008אספירין וקלקסן הן תרפות שמנטרלות באופן חלקי את מערכת הקרישה. שתיהן עובדות בצורה שונה ולכן יש להם שימושים שונים. צריך להבין מה הכוונה ב" התגלה פקטור C" (לכולם יש את הפקטור!) ולהבין עד כמה היה IUGR (קל? קשה?) ואז להחליט. פני ליעוץ קרישה מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)