מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- iga נמוךorit19/02/2008
שלום
בני בן ה-5 מתלונן כבר זמן רב על כאבי בטן. בבדיקת דם לצליאק התשובה יצאה שלילית, אך צויין שה- iga יצא נמוך מאוד. יש לציין כי לבני יש g6pd . האם ה- iga הנמוך מתייחס לרגישות זו? כי אם לא יכול להיות שבני צריך לעבור בדיקה פולשנית יותר כדי לברר אם יש לו צליאק.
אודה על תשובתך
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGA נמוך
ד''ר אשר וינדר25/02/2008רמה נמוכה של נוגדנים מסוג IGA היא תופעה מוכרת. אני לא מכיר קשר בין תופעה זו לבין צליאק. אם באמת יש חוסר IGA זה דבר שצריך להיות מצויין בתיעוד רפואי כי במידה יצטרך לקבל מוצרי דם יש ליידע את הצוות הרפואי על קיום החוסר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיותלב16/02/2008
שלום רב!
אני בשבוע 40 להריון, עם רמת טסיות גבולית מבחינת אפשרות לקבלת אפידורל.
האם יש דרך מהירה להעלות את רמת הטסיות מלבד סטרואידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות נמוכות ואלחוש אפידוראלי
ד''ר אשר וינדר25/02/2008לא. אין דרך פשוטה, מהירה ובטוחה. אבל, לעיתים ספירת טסיות במיקרוסקופ היא יותר מדוייקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 7שלי16/02/2008
שלום הפקטור 7 שלי הינו 23 אחוזים ורציתי לדעת האם אני יכולה לקחת גלולות זה בסדר?
רופא נשים אומר שאין בעיה מבחינתו אך אני מעדיפה לוודא באמת שאין קשר בין שני הדברים.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 7 נמוך וגלולות
ד''ר אשר וינדר25/02/2008באופן עקרוני אין מניעה ליטול גלולות למניעת הריון בנוכחות פקטור 7 נמוך. אבל, האם נשה ברור מתאים לגבי רמת פקטור 7? אם לא, פני אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה לברור הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות יתרעינת14/02/2008
שני ילדי נולדו במשקל נמוך והוגדרו כ - IUGR גבולי.
בשל כך, הופנתי לבדיקות קרישיות דם.(עלי לציין שמבנה גופי קטן והסברה הייתה כי זו הסיבה למשקל הנמוך)
התוצאות נראות תקינות, פרט ל - TT-RATIO 0.76
התוצאות הסמוכות - TT PATIENT 11.0
TT ACL - N 16.3
LAC-RVVT 1.19
PCR MTHFR הטרוזיגוט
יתר התוצאות מצוינות כתקינות
מה משמעות הממצא? האם יש לי נטייה לקרישיות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות הריון ותרומבופיליה
ד''ר אשר וינדר25/02/2008אני לא רואה הפרעה בבדיקות שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטייה פעם ביומייםמקווים לטוב13/02/2008
שלום,
אשתי בהריון בשבוע 21, בשבוע האחרון התמעטות רבה של מי שפיר. חלבון עוברי גבולי (2.46). היא נמצאה הומוזיגוטית למוטציה mthfr, ומקבלת קלקסן 60 (משקל 73-4 ק"ג) וקרטייה. הקרטייה גרם לה לטחורים, ולכן הרופא המליץ לה לקחת פעם ביומיים. הקלקסן נלקח כל יום. האם המינון של הקרטיה פעם ביומיים מועט מידי בתקופה זו, ועליה לקחת פעם ביום, או שמינון הקרטייה אינו משנה, העיקר שיש קלקסן, וקרטייה פעם ביומיים מספיק. בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטייה פעם ביומיים
ד''ר אשר וינדר25/02/2008כלל לא ברור לי מדוע אשתך נוטלת קלקסן וקרטיה (ביחד או לחוד). לכן, לא אוכל לענות על שאלתך. ממליץ לפנות ליעוץ מקיף אצל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CML ותרומת מח עצםדניאלה12/02/2008
שלום. בן משפחה הודיע לנו כי התגלה כי הוא חולה ב-CLM שהוא סוג של לוקימיה. הדבר התגלה במקרה במהלך בדיקות דם שגרתיות שהובילו לעוד בדיקות ולגילוי המחלה. הוא הודיע כי התחיל לקחת תרופה שנחשבת לנס רפואי ויכולה להאריך חייו אף ב-10 שנים. לי זה לא נשמע כל כך הרבה... האם ניתן להירפא ממחלה זו? האם אני יכולה לעשות משהו - לתרום לו מח עצם וכדומה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה
דניאלה12/02/2008אותו קרוב משפחה תורם דם באופן קבוע לפחות אחת לשנה. האם יכול להיות שכתוצאה מכך הוא פיתוח CML? יכול להיות שבגלל שתרומת דם מעודדת ייצור מחודש של הדם, לאחר שנים של תרומות הוא לקה במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCML
ד''ר אשר וינדר13/02/2008CML היא אומנם סוג של לויקמיה (סרטן דם), אבל היא מסוג כרוני, ולכן שונה מלויקמיה חריפה. יש היום תרופות שברוב המיקרים לא רואים קיום המחלה כל עוד נוטלים את התרופות. התרופות, קרוב לוודאי טובות גם מעבר ל- 10 שנים, אבל מכיוון שהן חדשות יחסית, אין לנו נסיון מספיק ארוך. השתלת מוח עצם היא אפשרות, אבל כמעט ולא מבוצעת אם יש תגובה לתרופה. אנחנו לא יודעים מהי הסיבה שפתאום התא "מתקלקל" והופך להיות סרטני. אבל, לא סביר להניח שיש קשק כל שהוא לתרומות דם חוזרות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מקרב לב על תשובתך.
דניאלה14/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף פקטור 8גפן12/02/2008
שלום, בעיית קרישיות יתר בתינוקת בת חודשיים, לא מצלחיחם לפתור זאת, לא ברור אם מולד או נרכש, האם זהו מצב נפוץ בילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף פקטור 8
ד''ר אשר וינדר13/02/2008רמות גבוהות של פקטור VIII הוא בדרך כלל מצב פיזיולוגי (טבעי) למיגוון מצבים "דלקתיים", ולכן קשה מאוד לעשות אינטרפטציה של הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחגית10/02/2008
מזה זה אומר PTT מאורך עם תיקון מלא MIX
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTT מאורך
ד''ר אשר וינדר13/02/2008בדיקת PTT היא סוג מסויים של בדיקה הבודקת את זמן הקרישה הזמן יכול להיות ארוך מהנורמה או בגלל קיום חוסר אחד מהפקטורים המשתתפים בקרישה או בגלל שיש מעכב בדם שמפריעה לפקטורים השונים. כאשר מערבבים את דגימת הדם של החולה עם דגימת דם של בריא=MIX וזמן הקרישה של התערובת נמצא נורמלי, זה מרמז על חוסר פקטור ולא על קיום מעכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטיות בדםשרונה שוב10/02/2008
שכחתי להגיד שיש לי וירוס ושאני מטעתשת כבר שלושה ימים האם יש קשר בין הוירוס לבדיקות שיצאו נמוכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיות בדם
ד''ר אשר וינדר13/02/2008לפעמים יש ולפעמים אין. תלוי בזיהום ותלוי בפרמטרים שנבדקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם סטיות נמוכות בדם PT PTTשרונה10/02/2008
שלום שמי שרונה ואני בלחץ מאוד רציתי לדעת לגבי תשובות של בדיקות דם PLT 130-400 יצא 260 ו PT 70-130 יצא 61.50 PTT - A 25-35 יצא 77 הרופא אמרה שיש עוד המשך ואז הגיעו תשובות PT 118 28 A-PTT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם סטיות נמוכות בדם PT PTT
ד''ר אשר וינדר13/02/2008לא רואה בעייה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות חוזרות,אושרת10/02/2008
שלום
עשיתי בדיקות קרישיות חוזרות לחלק מהבדיקות מכיוון שעל הפקטור 8 נרשם שמומלץ לחזור מאחר והגיע באיחור למעבדה,ופרוטאין S היה נמוך מידי ולכן היה חשש שמאחר והבדיקות הם כחודש וקצת אחרי ההפלה זה הגורם,
בבדיקות החוזרות שהיו כחודש ו3 שבועות אחרי ההפלה התקבלו התוצאות הבאות:
פקטור 8 היה 97 לעומת 58 בבדיקה הקודמת
פרוטאין S אקטיביטי היה 62 לעומת 52
prot-s antigen free היה 65 לעומת 63
בדיקות נוספות שהגיעו היו:
a.b2 glycoprotein lgg-4
a.b2 glycoprotein lgm-4
a.b2 glycoprotein lga-10
מה ניתן להסיק מהבדיקות הנ"ל?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישיות
ד''ר אשר וינדר13/02/2008רמות PROTEIN S נמצאו גבוליות. אני ממליץ לבצעם 3 חודשים מהריון/לידה/הפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פריטין נמוכהמיאני10/02/2008
שלום רב,
לאמי, אישה בת 70, יש ירידה ברמת הפריטין בגוף. בתוצאת הבדיקות האחרונה עמדה רמת הפריטין על 8. ההמוגלובין היה 12.9. היא עשתה בדיקת המעי הדק באמצעות קפסולה עם מצלמת וידאו, והכול נמצא תקין. גם בבדיקות נוספות הקשורות למעיים – נמצא הכול תקין. לחץ הדם שלה תקין.
הרופא אמר לה לקחת 2 כדורי סלופה ביום. חוץ מזה, היא מקבלת תרופות נוספות: פוסלן, סידן, לפיטור, לוסק ואספירין.
השאלה היא האם כדאי שהיא תעשה בדיקות נוספות לשם איתור הבעיה? ממה יכולה לנבוע הירידה במאגר הפריטין שלה?
כמו כן, כיצד עליה לנטול את הכדורים? בבית מרקחת אחד נאמר לה שאסור לקחת עם דברי חלב, ובבית מרקחת אחר אמרו לה שעליה ליטול את הכדור על קיבה ריקה.
המון תודות מראש,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת פריטין נמוכה
ד''ר אשר וינדר10/02/2008ראשית, כדאי לוודא שקיימת קורלציה בין רמות הפריטין לבין רמות הברזל וההטרנספרין. באם יש קורלציה ואין כל עדות לדימום מדרכי עיכול או ממקור אחר, טיפול בתכשיר ברזל הוא פיתרון מתאים. הברזל נספג טוב יותר בקיבה רכה, אבל לעיתים הוא גורם לכאבי בטן ואז קל יותר ליטול אותו עם האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר וינדר, המון תודות!
מיאני10/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קרישה והריוןפרח7509/02/2008
לפני שנה וחצי היתה לי הפלה לאחר שלא ראו עובר בכלל בשבוע 9 ואז שלחו אותי לגרידה בבי"ח. החלטתי שאני רוצה לבצע בדיקות קרישה למרות שכביכול לא היו לי סיבות לדאגה (לא 3 הפלות או גורמי סיכון אחרים) והצלחתי לשכנע המטולוג של מכבי לתת לי את הבדיקות בכל זאת. כל הבדיקות יצאו תקינות מלבד בדיקת LAC שיצאה גבולי. לאחר 8 שבועות חזרנו על הבדיקה ושוב יצא גבולי. ההמטולוג אמר שהיות וזה גבוה רק במעט מהנורמה אין סיבה לדאגה ולא צריך טיפול בהריון. ליתר בטחון, בעקבות המלצה של חברה טובה, הגעתי לקופרמינץ. לדבריו אין כזה דבר גבולי. או שיש בעיה או שאין בעיה והיות וזה בכל זאת יצא גבוה פעמיים, הוא ממליץ על טיפול בהריון של קלאקסאן ואספירין וזאת ליתר בטחון למרות שהוא לא בטוח שההפלה אכן היתה בגלל בעית קרישה ולא סתם סטטיסטיקה של הפלות. הוא אמר לי את כל הסיכונים שיש בהריון עם בעיית LAC ללא טיפול (מות עובר ברחם, הפלות, מיעוט מי שפיר, רעלת הריון ועוד צרות אחרות). הוא גם הסביר לי שכשאהיה בהריון ייצטרכו ליילד אותי בשבוע 39 כדי שאוכל לקבל אפידורל. בעקבות כל הסיכונים שהוא פירט באי טיפול בעלי ואני החלטנו כמובן להישמע לו וללכת על הטיפול. מה שלא ברור לי הוא מה מידת הסיכון של הטיפול עצמו (סיכונים ותופעות לוואי) ולא פחות חשוב - עד כמה הטיפול מפחית את כל הסיכונים הנ"ל? האם בעצם נטילת הטיפול אני נמצאת באותם סיכונים כמו בכל הריון רגיל או שאני עדיין בסיכון גבוה יותר לאחד או חלק מהנ"ל? האם הבעיה הזו יכולה להשפיע גם בחיי היום יום או רק בהריון? האם תרופות יכולות להשפיע על תוצאות הבדיקה? האם מספיקים 8 שבועות כהפרש בין בדיקה לבדיקה? בקיצור, אני מאד לחוצה. אשמח לקבל קצת הסברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קרישה והריון
ד''ר אשר וינדר10/02/2008שאלות מכובדות. ככל שתשאלי יותר רופאים תקבלי יותר תשובות. באם ההחלטה היא להסתמך על עצתו של פרופ קופרמינץ, צריך להפנות השאלות אליו. אם בכל זאת תרצי לקבל חוות דעת נוספת, כדאי שזה יהיה סביב שולחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמות לילדיםמ08/02/2008
שלום רב
רציתי לשאול מהם גבולות הנורמה עבור ילד בן 7 ל- Protein S, Protein C ו- B12.
תודה רבה
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמות לילדים
ד''ר אשר וינדר08/02/2008הנורמות בגיל 7 שנים זהות לחלוטין לנורמות של מבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 7 נמוךהילה07/02/2008
אני בחורה בת 22,בריאה,לפני שלוש שנים התגלה אצל אחותי דימום יתר בווסת ובבדיקות מקיפות התגלה שהיא סובלת מפקטור 7 נמוך,ונשלחתי לעשות את הבדיקה וגם לי התגלה פקטור 7 נמוך (בערך 39 במקום 55),עד כה אני בחורה בריאה ולא סבלתי מדימום שאלתי היא האם יש לי סיכון בלידה?ואם כן סיכון גבוה או נמוך? וכמו כן,האם אני יכולה לבצע ניתוח קוסמטי כמו הקטנת חזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 7 נמוך
ד''ר אשר וינדר08/02/2008בדרך כלל ברמה כזו של פקטור VII הסיכון לדימומים הוא קטן. ממליץ לפנות ליעוץ מסודר בעניין לפני הריון/לידה/ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)