מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך לודעה הנושא ETGIL09/04/2008
יש לציין שקיימת במשפחה הורי ואחות אירועים מוחים, על אף שלא ידוע שסבלו מ ET
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ET
ד''ר אשר וינדר10/04/2008ראה תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- essential thrombocytosisGIL09/04/2008
אני בת 70, מקבלת מזה שנה וחצי טיפול יומי על ידי 500 מג' HYDREA - כיום הטרומבוציטים הם ברמה של כ 350 - 370.000 . המחלה אובחנה עקב רמות של 600000 טרומבוציטים (בעליה מתמדת) ו JACK2 MUTATION .
השאלה: מה מידת החשיבות של נטילה ASPIRIN כי תרופה זו גורמת להחמרת תופעות של REFLUX (קיימת אירוזיה בוושט) למרות טיפול קבוע בLOSEC.
אני לא מקבלת תשובה ברורה מההמטולוג המטפל או מרופא המשפחה, נאמר לי קיימת המלצה, אם את לא יכולה, אז לא!.
אני מקבלת LIPITOR 20 מג' עם השפעה טובה.
אני מאד מבקשת לשמוע דעה נחרצת, כי אני באי שקט וחרדה ולא ממש יודעת מה לעשות.
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר essential thrombocytosis
ד''ר אשר וינדר10/04/2008עיקר התחלואה של ET היא תהליכים תרומבוטיים (חסימת כלי דם ע"י קרישים) הן במערכת העורקית והן במערכת הורידית. לכן, קיימת התוויה ברורה לטיפול באספירין בקיום המחלה עם גורם סיכון נוסף כמו גיל (מעל 65).
אני מממליץ לקבל חוות דעת מלאה מהמטולוג בעל כישורים מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-קרישות יתר, הריון וטיסותשרון08/04/2008
שלום,
אני בשבוע השביעי להריון (בבדיקה מהיום הרופא אמר שההריון בתוך הרחם, שק הריון בתחילתו, יש דופק).
אמא שלי עברה אירוע מוחי בגיל 50, ונשלחתי לפני כ-5 שנים לבדיקות קרישה. נמצא "תרומבופילית עקב פקטור 2 הטרוזיגוטי ופקטור 8 גבוה".
כרגע, הרופא שלח אותי לבדיקות קרישה ולייעוץ המטולוגי, אך הם יתקיימו רק בעוד שבועיים. אני מאד לחוצה, מכיוון שאני אמורה לנסוע בעוד שבוע לחו"ל (טיסה של 5 שעות) והיום הרופא (רופא נשים) אמר לי לבטל אותה באופן מיידי ולא לקחת את הסיכון.
כמובן שאני לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים, אך זהו ירח דבש שתוכנן לפני הרבה זמן, האם לא מספיק לקבל קלקסן לפני הטיסה? האם הסיכון הוא גבוה? מה יכולות להיות ההשלכות של זה?
אני ממש אובדת עצות ומרגישה שאין לי עם מי להתייעץ, אני אהיה אסירת תודה אם תוכלו לענות לי במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישות יתר, הריון וטיסות
ד''ר אשר וינדר09/04/2008שלום, יש לך 3 גורמי סיכון לקרישה. הריון, פקטור VIII גבוה ומוטציה בפקטור 2. טיסה היא גורם סיכון נוסף. לכן, באם את מעוניית לטוס, את זקוקה להתנהגות מתאימה כמו גרביים אלסטיות, הליכה במטוס ואולי זריקה של קלקסן. ממליץ לפנות להמטולוג העוסק בקרישה כדי לקבל יעוץ מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ל-PLTאסתר08/04/2008
שלום רב,
בתי בת 19.5 חיילת. במסגרת בדיקות דם נמצאה תוצאה PLT-60 , נמוך מפעם קודמת.
כעת אנו ממתינים לתוצאות בדיקות דם נוספות שעשתה אתמול וכנראה נצטרך להמתין כחודש לתשובות.
עד לא מזמן נטלה מינוציקלין לטיפול באקנה וכן עדיין נוטלת יסמין לטיפול באותה בעיה-אף שכעת המצב בנושא סביר ביותר.
אני מאד דואגת. אוכל לקבל בבקשה הסבר והאם ניתן לעשות משהו כבר כעת?
תודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומבוציטופניה
ד''ר אשר וינדר09/04/2008ספירה נמוכה של טסיות, תרומבוציטופניה הוא מצב שיש לברר את סיבתו. רק אחרי שיודעים מה הסיבה אפשר להציע טיפול, אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות לפקטור 2גלית07/04/2008
אני בהריון בשבוע 12 קיבלתי תוצאות של בדיקות ואובחן כי אני נשאית של F2-G20210A וכמו-כן MTHFR-677C-T רופא הנשים הורה על זריקות קלקסן למשך כל ההריון.
שאלתי-מה הסיכוי שלי לפתח רעלת הריון? האם ישנם דברים שעלי להמנע מהם (ספורט וכן)
אשמח למידע נוסף תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות לפקטור 2
ד''ר אשר וינדר09/04/2008נשאות לפקטור 2 הוא מצב שבו יש סיכון מסויים לתרומבוזה. זו לא מחלה.זה גורם סיכון. לגבי ה- MTHFR, הנשאות היא לעיתים חסרת חשיבות. אני כלל לא משוכנע שאני מצטרף לדעת הגניקולוג לגבי טיפול תרופתי. ממליץ לפנות ליעוץ מתאים להמטולוג העוסק בקרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בודק בדיקת דם protein c activibrecher hana06/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
protein c
ד''ר אשר וינדר09/04/2008protein c הוא חלבון שמשתתף בתהליך של עיכוב מערכת הקרישה. ירידה בפעילות חלבון זה גורם לירידה בעיכוב מערכת הקרישה ולכן לסיכוי יותר גבוה להתפתחות קרישים שלא צריך אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- leiden 5 הטרוזיגוטיתדנה04/04/2008
אני בשבוע 21 בהריון ומבדיקת קרישיות נתגלה כי יש לי leiden 5 הטרוזיגוטית . האם מומלץ אספירין במינון קל של 81 גרם ליום.
יש לציין כי הרופא לא חייב אותי לקחת אספירין אבל אני כבר שבוע לוקחת את הכדור וכל ההרגשה הפיזית שלי השתפרה: אין לי דפיקות לב מהירות אחרי ארוחה, אני הרבה יותר קלילה ופחות נפוחה.
האם לדעתך יש מקום להפסיק או להמשיך לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
דנה05/04/2008האם המינון הזה של אספירין יכול לחדור לעובר דרך השליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין ופקטור 5
ד''ר אשר וינדר06/04/2008קיום פקטור-5-ליידן הוא לא מחלה אלא גורם סיכון. ולכן, לא סביר שאת חשה ברע בגלל מצב זה. רפואה נכונה זה מתן טיפול כשצריך. אספירין לא נחשב כטיפול מניעתי מתאים למצב של פקטור -5-ליידן. כמו לכל תרופה, גם לאספירין יש סיכונים ותופעות לוואי, אם כי מעט. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםמורן04/04/2008
שלום רב,
אני נמצאת במעקב רופאה המתולוגית מזה כשנה וחצי בעקבות חשד להתפתחות רעלת הריון בשעת הלידה.
בבדיקות שערכתי לאחרונה הגיעו התוצאות הבאות:
10.00- 0.00 U/ml 13.00 ANTI CARDIOLIPIN IgG
7.00- 0.00 U/ml 29.00 ANTI CARDIOLIPIN IgM
5.00- 0.00 U/ml 9.10 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
5.00- 0.00 U/ml 27.00 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
- IU/ml NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab
- IU/ml 1.31 Negative
אשמח לקבל פירוש לממצאים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות APLA
ד''ר אשר וינדר06/04/2008אלא הם בדיקות APLA, נוגדנים לפוספוליפידים. אני לא רואה בעייה בתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקפוניהש04/04/2008
האם לוקפוניה יכולה להיות קשור לווסת אצל הבנות?
אני עושה בדיקות דם כל חודש בגלל שאני לוקחת רואקוטן ועוד בבדיקה שלפני תחילת הכדורים התגלו אצלי 3060 WBC בהמשך עלה בהדרגה ל5 וכיום ירד שוב ל3500.
אמרו לי שייתכן וקשור לוסת כי לעיתים רואים אצל בנות לקראת המחזור לויקופניה. האם זה נכון?
בנוסף מספר הלימפוציטים הוא 840 כרגע (24%) האם צריך להדאיג? או שמתאים לספירה הכללית הנמוכה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקפוניה
ד''ר אשר וינדר04/04/2008אני לא מכיר קשר משמעותי בין ספירת תאי דם לבנים לבין הווסת או שינויים הורמונליים, אלא אם מדובר בשינוי משמעותי כמו הריון. צריך לבחון את ספירות הדם שלך לאורך זמן, כי ספירת הדם הלבנה יכולה להשתנות בקלות תוך שעות ספורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ש04/04/2008אלה הספירות שנעשו בהפרשים של חודש
3.06 , 3.89 , 5, 4.17 , 3.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלסמייה בהריוןדנה03/04/2008
שלום רב,
יש לי טלסמיה מיינור עד כה ההמוגלובין היה סביב ה-9
אני בהריון תאומים בשבוע 16 לערך ההמוגלובין ירד ל-6.4 וקבלתי 2 מנות דם בביה"ח (אושפזתי עקב משהו אחר והדבר התגלה בבדיקות דם) וההמוגלובין עלה ל-8.4
מאז בהמלצת המטולוג אני מקבלת עירויי ברזל 2 בשבוע כל פעם 2 אמפולות.
כיום אני בשבוע 25 וההמוגלובין ירד ל-6.9.
שאלתי האם אני אמורה להמשיך בעירויי הברזל כפי שהמליץ ההטולוג (למרות שקבלתי כבר כ-10 אמפולות)
או שמה לשנות את הטיפול ועפ"י המלצת רופא נשים ולקבל מנות דם?
יש לציין כי רמת הברזל אינה נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלסמייה בהריון
ד''ר אשר וינדר04/04/2008נחנו מעדיפים רמת המוגלובין מעל 7 אצל אישה בהריון. אך זה תלוי במדדים נוספים. בדרך כלל ההמוגלובין לא יורד מתחת לערך זה בתלסמיה קלה. אם אין חוסר ברזל אני לא רואה חיוניות בהמשך הטיפול בברזל תוך ורידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה04/04/2008תודה רבה,
ההמוגלובין ירד כבר בעבר מתחת ל-7 והתחושה הכללית לא טובה של סחרחורות עייפות וקשיי נשימה.
אם אין שיפור ובאמת אין טעם בהמשך קבלת עירויי ברזל מה המלצתך לגבי שיפור במצב?
יש סיכון כלשהו שבשבועות 25 והלאה זה יהווה סיכון כלשהו לעוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם.דליה רול03/04/2008
קבלתי בבדיקת הדם תוצאות גבוליות:MACRO - 0.9' MICRO 0.4, HYPER 0.3, HYPO 0.6 MICRO/HYPO 0.7
כבר תקופה ארוכה קימת אצלי תופעה שפצעים מתרפאים קשה מאוד. אין לי סכרת וגם לא סמויה, האם יכול להיות קשר?
אודה על התייחסות
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם.
ד''ר אשר וינדר04/04/2008אני לא מיחס משמעות לערכים שצינת ולא מוצא קשר לבעיות הרפואיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם לא תקינהמישל03/04/2008
שלום , ברצוני לבקש חוות דעת לגבי מספר מרכיבים לא תקינים ולשאול האם מדובר במצב חירום כלשהו ומה היית ממליץ לאור התוצאות הללו:
Neutrophils abs DIF 2.02
Neutrophils % DIF 36%
HCT36.7%
Lymphocytes abs DIF 2.86
אני מתכננת הריון ולכן, חשוב לי לשאול גם האם זה משמעותי מבחינה זו?
בתודה מראש, מישל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם
ד''ר אשר וינדר04/04/2008אני לא רואה מצב דחוף בבדיקות הדם. ממליץ לפנות לרופא המשפחה לקבל חוות דעת מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקן הנקרא מטריהשפט אברהם03/04/2008
בבית חולים בלינסון שבו מאושפזת אחותי, נתגלו אצלה קרישי דם בריאות , אשר לפי טענת הרופאים מגיעים מהרגל השמאלית שיש לה בה טרומבזה.
עקב כך הותקן לה מתקן הנקרא "מטריה" אשר בא למנוע גלישה נוספת של קרישי דם לריאות
שאלתי היא האם מתקו זה ביותי קבוע , אינו גורם ברבבות הימים "לבעיות". ואם יש להתקין מתקן זמני , כנגד מתקן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטריה
ד''ר אשר וינדר04/04/2008"מטריה" היא מסננת מתכתית המותקנת בוריד הגדול ומונעת מעבר קרישים גדולים לראות. בשנים האחרונות יש בעולם מסננות שניתן לשלוף אותן לאחר מספר שבועות. יש יתרונות וחסרונות הן להתקן הקבוע והן לזמני. כדי לדעת מה ההתקן המתאים ביותר צריך להכיר את המטופל ופרטי הבעייה. אני מניח שבבית החולים מכירים את הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALKP-Alkaline Phosphataseרועי פרידברג03/04/2008
בבדיקה יצא לי 264 האם זה בעייה בכבד?
בבדיקה של הבבליורין נרשם כבר פעם שנייה ברציפות שיש הומליזה ,מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALKP-Alkaline Phosphatase
ד''ר אשר וינדר04/04/2008בדרך כלל רמה גבוהה של אינזים זה יכולה להצביע על בעייה בכבד.
לעיתים כדוריות דם אדומות מתפרקות במבחנה (זה נקרא המוליה). לכן, יש בדיקות, כמו בילירובין שהתוצאה שלהן לא תהיה אמינה ולכן הן לא מבוצעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 2 והריוןבטי03/04/2008
שלום רב
בבדיקות שנערכו לי נמצאתי הומוזיגוטית למוטצית PROTHROMBIN G20210A וגם נמצא ערך PROTEIN S נמוך 46.
ן FIBRINOGEN גבוה 483
אני בשבוע 22 עם תאומים אחרי IVF. בעברי הפלה בשבוע 8.
שוקלת היום 80 קילו. מקבלת קלקסן 40
שאלתי האם המינון הזה של הקלקסן מספיק? אני לא רגועה וחוששת מאוד מבעיות בהמשך ההריון.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 2 והריון
ד''ר אשר וינדר04/04/2008יש לך גורמי סיכון, אם כי רמות פיברינוגן וחלבון S משתנות בהריון (האם נבדקו בעת ההריון?). לגבי מינון הקלקסן - אף אחד לא יודע באופן וודאי, כי אף פעם לא נבדק מינון אחד כנגד השני.
אני בדר"כ במצב כמו שלך ממליץ על קלקסן במינון של 40 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)