מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר בפריטיןרני17/04/2008
שלום ד"ק.
אני בן 20 מפתח גוף מיקצועי מתחרה, עברתי בדיקת דם ונודע לי כי יש לי אנמיה.
אני מבקש להבין את הסוגייה הזו מכיוון שרופא המשפחה שלי לא הביע עניין בלהסביר לי.
יש לי עודף ברזל בגוף (FE) המוגלובין בנורמה אבל גבוה כדוריות דם אדומות בנורמה וגבוה, ויטמין בי12 בערכים של כמעט פי שתיים מהנורמה (986)
אבל הפריטין שלי הוא בערך של 1 כלומר חריגה משמעותית מנורמת המינימום.
לפני חודשים היה לי פריטין בדם בערך של 49.(תקין)
אני מבקש לדעת איך אני יכול להיות אנמי עם עודף ברזל ובי 12, וערכים גבוהים של RBC והמוגלובין??? (לא נוטל ויטמינים למיניהם או אבקות חלבון)
אני משתמש בסטרואידים אנבוליים לצורך פיתוח גוף תחת פיקוח של אנדוקרינולוג.
ידוע לי כי AAS מעלים את ספירת הדם אבל מדוע החוסר בברזל?
אני אוכל ארוחות עצומות ובריאות כל יום עם כל אבות המזון אין לי דימום מפי הטבעת או מכל איזור בגוף (חוץ ממעט דם מההזרקות).
עליתי כ13 קילו מסת שריר בחודשיים האם זו יכולה להיחות הסיבה לירידה בפריטין?
אני ממש מבקש את עזרתך בפיתרון הסוגייה הזו שעדיין לא הצלחתי לקבל מענה.
בתודה וערב טוב וברכת חג שמח, רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בפריטין
ד''ר אשר וינדר05/05/2008פריטין מודד מאגרי ברזל. ערך פריטין של 1 לעומת 43 נראית כמו טעות טכנית. ממליץ לבצע בדיקה נוספת. ממליץ לבדוק גם ריוויון טרנספרין שהיא בדיקה טובה יותר להערכת משק הברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, עשיתי בדיקת דם ויצא לי HYPERאבי16/04/2008
שלום, עשיתי בדיקת דם ויצא לי HYPER גבוה, 9.1% כאשר הרף העליון מציין 4.
אשמח לדעת מה זה אומר
דרך אגב, אני בן שלושים :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HYPER
ד''ר אשר וינדר05/05/2008זהו מדד שלא נמצא בשימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הזרקת קלקסןשיר16/04/2008
במשך יומיים הזרקתי קלקסן 40 מ"ג בבטן בטעות במקום במותן. הזרקה -פעם ביום.
האם ההזרקה המוטעית עלולה לסכן את העובר?
הנני בשבוע 10+4
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום הזרקת קלקסן
ד''ר אשר וינדר05/05/2008את הקלקסן צריך להזריק לאזור עם תת שומן עבה. הבטן הוא המקום המועדף. בשליש האחרון של ההריון, כאשר עור הבטן נמתח, מומלץ להזיק בירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםפזית16/04/2008
אני מנסה כבר מס' שנים להכנס להריון מצ"ב בדיקות דם שניתנו לי ע"י מומחה .
מנסה להבין איך קשור קרישות הדם לכניסה להריון????
ממש אודה על תשובתכם
FSL(SECONDS) 31SEC ( 26.90- 34.30) (.........)*
LAC SCREENING 50.20SEC ( 25.00- 40.00) (.........)*
LAC CONF. 36.50SEC ( 23.00- 32.00) (.........)*
NORMAL RANGE : 30 - 38 SEC.
LA RATIO(DRVVT 1.38( 0.80- 1.38)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישה והתעברות
ד''ר אשר וינדר05/05/2008לא מוכר קשר בין מצב של הפרעות קרישה והתעברות (כניסה להריון) פרט למצב נדיר של חוסר פקטור קרישה מספר 13. הקשר המוכר הוא בין קרישה לבין הפלות או סיבוכים במהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאת בדיקהאלי16/04/2008
שלום
בבדיקת דם לתיפקודי קרישה היתקבלה תוצאה כזו prot-s-antigen free 110%
כשהנורמה 60-110
נישלחתי לבירור עקב דימומים בעיניים מה משמעות המימצא ?
פרטאין c אקטיביטי הוא 99.6
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש תוצאת בדיקה
ד''ר אשר וינדר05/05/2008ערכים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 9 חודשיםאיילה16/04/2008
לפני כחודש לבתי בת 9 חודשים עשו ב. דם עקב חום ופריחה בגוף, ומאז בדיקה שלישית (אתמול ), הערכים של הטרומובציטים גבוהים: פעם 788, עכשיו 818 . הרופא הפנה להמטולוג , אני קצת מודאגת , אשמח מאוד לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה גבוהה של טסיות
ד''ר אשר וינדר05/05/2008לא אוכל לעזור לך כי אני מטפל בדרך כלל בבעיות של מבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת ברגלייםלימונית16/04/2008
ד"ר שלום רב,
מזה שנים, מאז שאני נערה, אני סובלת מכאבי תופת בכפות הרגליים, בעיקר לאחר מאמץ כלשהו (למשל כמו יום קניות ושוטטות מרוכז, עמידה ממושכת, הליכה ממושת וכו'). מדובר בכאבים חזקים מאוד שמצריכים אותי לשבת. לאחרונה למשל, הייתי במאמץ מרוכז מאוד במשך כשבוע וחצי - שבועיים בשל מעבר דירה, והגעתי למצב שהרגליים שלי ממש 'מתאבנות'. כשהרמתי אותן ההרגשת הכאב התעצמה פי כמה, ולפעמים לא יכולתי בכלל להוריד את הרגל ולדרוך.
כל דריכה מהווה כאב נוראי. כמו כן, בחלקים מסויימים בכף הרגל, התפתח משהו נפוח ואדום, ובחלקים אלו הכאב חזק יותר. למרות זאת,הכאבים מופיעים בכל כף הרגל גם בזמן שכיבה, ואולי אפילו אף מתעצמים. כפות הרגליים אדומות מאוד.
רופא המשפחה חושב שמדובר בדלקת, ולכן נתן לי ארטופן 400 מ"ג, 1X3 ליום.
כמו כן, מאובחנת כבעלת FV LAIDEN וכבעלת protein c resistens/
האם תופעות אלו לא מעידות על בעיות בכלי הדם/ בזרימת הדם? ובכלל לא מדובר בדלקת?
מה ההבדל בין בעיות הקשורות בכלי הדם ובזרימת הדם לעומת דלקת?
בתודה מראש,
וברכת חג שמח,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתך להודעה מעלה.
לימונית16/04/2008בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר וינדר - בבקשה התייחסותך לשאלה
לימונית02/05/2008ד"ר וינדר שלום,
מופיעה לעיל השאלה שלי שטרם זכתה להתייחסותך, שנשלחה בסמוך ליציאתך לחופשה. אשמח מאוד אם תוכל לענות לי עליה.
בתדוה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור V ליידן
ד''ר אשר וינדר05/05/2008אני לא מוצא קשר בין המצב של תנגודת לחלבון C ופקטור 5 ליידן לבין ההפרעות ברגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נויטרופניה ציקליתש15/04/2008
האם נויטרופניה ציקלית מתאפיינית גם בירידה בספירת הWBC הכללית? (3-3.5)
רופא משפחה חושד בנויטרופניה ציקלית בגלל "נפילות" של נוטרופילים בשתי ספירות דם שונות (מתוך 4 תקינות). המספר הכי נמוך שנמדד הוא 1000 שהוא גבוה יחסית.. זה הגיוני בנויטרופניה ציקלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נויטרופניה ציקלית
ד''ר אשר וינדר05/05/2008אני מסכים למחשבה של רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לתוצאות PLT-60אסתר15/04/2008
שלום ד"ר וינדר!
כתבתי לפני מספר ימים בקשר לתוצאות PLT-60 אצל הבת (19.5).
הגיעו כעת תוצאות מעבדה:
TT3:166
FT4:0.961
TSH:7.28
הבת חיילת. יש לפנות דחוף לטיפול?
תודה רבה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירואיד
ד''ר אשר וינדר05/05/2008אני לא מכיר את ערכי המעבדה בו בוצעו הבדיקות של ביתך. יתכן מאוד שיש הפרעה בתפקוד בלוטת התירואיד. ממליץ לפנות הבקדם ליעוץ רפואי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות דםשירלי15/04/2008
שלום,
כיצד אמורה להיות מושפעת ספירת הטסיות,ברוב המיקרים,בעת מחלה ויראלית?
לאחר כמה זמן אמורה לחלוף השפעת המחלה הויראלית (אם הייתה כזו)?
באופן כללי,האם יכולים להתרחש שינויים דרסטים למעלה או למטה בספירת הטסיות ברמה יומית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתך
שירלי04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת טסיות
ד''ר אשר וינדר05/05/2008מספר הטסיות מושפע בקלות מגורמים שונים כמו זיהומים נגיפיים. בדרך כלל הספירה יורדת בעת זיהום נגיפי, אך יכולה גם לעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם בריאות - קומדיןאורית13/04/2008
קרובת משפחה בת 70 אובחנה עם תסחיפים בריאות, יצאה מאישפוז ביום שישי. לפני האיבחון היה איבחון שגוי של בעיות בלב שנשלל בעקבות צינטור שהראה התנהגות תקינה של שריר הלב ושל העורקים (הצינטור היה גם כן בשבוע שעבר). החלה לקבל קומדין בשביל לדלל את הדם, הטיפול החל לפני 4 ימים. אין עדיין שיפור במצב (קושי נשימה אפילו בדיבור). מתי צפוי שיפור במצב והתחלת השפעה של התרופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישי דם בריאות - קומדין
ד''ר אשר וינדר13/04/2008הקומדין לא מפרק את הקרישים שנמצאים בריאה. הקרישים מתפרקים ע"י מנגנון טבעי של הגוף. זה תהליך שיכול להמשך מספר שבועות (ולעיתים נגרמת פגיעה לא הפיכה). הקומדין מונע היווצרות קרישים נוספים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר תוצאות בדיקת דםמבררת12/04/2008
luc abs 0 control ptt 27.5 מה הן שתי התוצאות הנ"ל ועל מה הן מלמדות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר תוצאות בדיקת דם
ד''ר אשר וינדר13/04/2008לא רואה בעייה בתשובות המעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה במפשעותroseee12/04/2008
דר שלום עברתי us בלוטות הלימפה במפשעה
האם תוכל בבקשה להסביר לי
בלוטות לימפה דו צדדי הגדולה 2.7 ס"מ עם צורה סונוגרפית תקינה.מה אני צריכה לעשות ולמי לגשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה במפשעות
ד''ר אשר וינדר13/04/2008בלוטות לימפה במפשעות יכולה להיות תגובתית, לדוגמא לזיהום באצבעות כף הרגל, אך יכולה להיות גם לא תקינה. הצורה ב- US אינה מוסיפה מידע רב. מציע לפנות לבדיקה אצל רופא המשפחה ואם לדעתו יש בעייה משמעותית, מציע לפנות לייעוץ המטולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור V ליידןLiLi11/04/2008
הלכתי לרופא המטולוג
והוא אמר שאני לא אוכל להישתמש בגלולות (זה משהו שכבר ידעתי כיוון שהרופא נשים אמר לי)
ורציתי לדעת מה בעצם הפקטור הזה אומר כי שמעתי שזה יכול לגרום להריון בסיכון.
הוא אמר שלנשים עם פקטור בהריון נותנים איזו זריקה וכך אין הפלה טבעית.
אבל הוא אמר שכשאני אכנס להריון עדיף שלא יזריקו לי כלום כי אז יחשבו שהתינוק חי בגלל הזריקות ואז בכל הריון יזריקו לי את זה.
בקיצור - הוא אמר שכשאני אכנס להריון יש לי סיכוי כפול לעבור הפלה טבעית מכל אישה אחרת, ואם תיהיה לי הפלה - רק אחרי זה בהריון הבא יתחילו להזריק לי משהו שצריך כדי שלא תיהיה הפלה.
מה דעתך על מילותיו של אותו רופא?
ואיזה חומר באמת מזריקים לנשים עם פקטור בהריון?
האם באמת יש לי יותר סיכויים לעבור הפלה טבעית בגלל הפקטור?
והאם באמת בהריון הראשון אני צריכה לקוות לנס ורק בהריון השני (ואחרי טראומה נוראית) להתחיל טיפול?
אשמח לתשובות וכל מידע נוסף בנושא
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור V ליידן
ד''ר אשר וינדר13/04/2008פקטור V ליידן הוא שינוי גנטי שבא בתורשה. מי שיש לו את השינוי הזה הוא בעל סיכון מוגבר לפתח סיבוכים של קרישי דם. קיום שינוי גנטי זה הוא גורם סיכון להתפתחות מחלה והוא לא מחלה לכשלעצמו. מאוד חשוב לדעת אם יש לך גורמי סיכון נוספים, האם את חולה במשהו והאם יש במשפחה מחלות קשורות.
יש נשים עם השינוי הגנטי שנוטלות גלולות למניעת הריון. יש נשים במצבך שעוברות הריון ולידה ללא כל סיבוכים. כלומר המצב מורכב.
אני מייעץ לך לקבל יעות מתאים אצלי או אצל כל המטולוג העוסק בקרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםרוני10/04/2008
אותרה אצלי הגדלה של קשרי לימפה בין המפשעה לבטן התחתונה כאשר הבלוטה הגדולה בגודל 5 ס"מ
אנילפני ניתוח לביופסיה,
החשד : לימפומה
אני לא מזיע בלילה
לא ירדתי במשקל
אין לי כאבים
מה המשמעות ( אם בכלל ) של התוצאות הבאות ?
BETA 2 GRP IGG 5.71 U/ML BORDERLINE
BETA 2 GPI IGM 6.46 U/ML BORDERLINE
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אשר וינדר13/04/2008לא מוצא קשר בין הבלוטות לבין בדיקות הדם. לא מבין מדוע נתבקשת לעשותן. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)