מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על בעיות קרישת דם והיריוןלימונית19/03/2008
ד"ר שלום,
בת 42. ב-1995 אובחן אצלי protein C deficiency ו- פקטור 5 ליידן, על רקע הטרוזיגוטי.
האבחנה נעשתה בעקבות מספר תלונות שלי.
באותה השנה פחות או יותר, אובחנו אצלי גם חוסר חמור מאוד בויטמין B12 ומחסור בחומצה פולית (על ידי רופא המשפחה, ולא במרפאת הקרישה). קיבלתי מספר מחזורי טיפול מוגברים של ויטמין B12 בזריקות, וכדורים לטיפול בחוסר בחומצה פולית (5 מ"ג ליום). לאחר מכן המשכתי לקבל זריקה של B12 פעם בחודש ולקחת את הכדורים של החומצה הפולית (ה-5 מ"ג ליום).
מדיי פעם רופאי המשפחה המתחלפים ניסו להפסיק לי את הטיפולים הללו, אך כל פעם כזו הובילה מחדש לחוסר של וטמין B12 ושל החומצה הפולית. מזה מספר שנים, איני מסכימה בשום פנים ואופן שיפסיקו לי את הטיפולים הללו, כי את המחיר שלהם אני זו שנושאת, מה גם שאין אפשרות לבדיקת דם בעניין, לפני תום שנה בין בדיקה לבדיקה.
אני רוצה לשאול מספר שאלות:
1) האם ייתכן שירידה בזיכרון ובלבול שהחלו בתקופה ההיא הם בלתי הפיכים?
2) האם יש קשר בין protein C deficiency ו- פקטור 5 ליידן על רקע הטרוזיגוטי לחוסר בויטמין B12 ולחוסר בחומצה הפולית, כלומר האם השניים האחרונים שייכים גם לגורמי הקרישה?
3) אני נמצאת כרגע בטיפולי פוריות לפני הריון ראשון, ולפני שהתחלתי את טיפולי הפוריות הייתי בקשר עם רופאת קרישה שהמליצה על טיפול בקלקסן 40 מ"ג ליום, החל משבוע 4. רציתי לדעת האם המינון הוא בטוח על מנת למנוע הפלות, כאשר אני בעלת משקל יתר דיי גדול (מעל 30 גרם), או שמומלץ מינון גבוה יותר? אני שואלת, כי ראיתי כאן בפורום שנשים שסובלות מבעיות דומות לשלי, הפילו למרות לקיחת הקלקסן? והאם הגיל לא מהווה פקטור נוסף בהחלטה על המינון?
4) האם לא מומלץ להתחיל את הטיפול לפני שבוע 4 (מקבלת הורמונים)?
5) לאחר מספר הזרעות שכשלו - האם ידוע על קשר גם בכניסה להיריון בעקבות הבעיות שהצגתי?
6) מתיי (בהקשר לטיפולים ולהיריון המיוחל) כדאי לי להיות בקשר עם רופאת הקרישה?
7) במידה ונמצאים במעקב קרישה בהיריון, מה זה אומר מבחינת תדירות הפגישות עם רופאי הקרישה ועם בדיקות הדם המיוחדות?
אודה מאוד לתשובותך, וסליחה על עומס השאלות.
חג שמח,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת חשובה ודחופה
לימונית19/03/2008המשך לשאלות:
האם אתה ממליץ לפני ההרדמה לשאיבת הביציות לקחת משהו, או ממליץ להיפגש קודם לכן עם המרדים?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתה
לימונית20/03/2008ד"ר שלום
אנא תשובתך לשאלות בהודעות לעיל.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישה ועוד...
ד''ר אשר וינדר24/03/2008שלום לימונית.
יש לך שאלות רבות. רובן נכונות וחשובות.
מכיוון שיש מספר פקטורים בעייתים, ומיכיוון שאת נמצאת בקשר עם רופאת קרישה, יהיה זה נבון יותר שתפני את כל השאלות למקור אחד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת את דעתך בנושא
לימונית25/03/2008ד"ר וינדר שלום,
אנא, בכל זאת את תשובותיך בנושא.
חשוב לי לדעת מספר דברים, ובכלל לא ברור לי מתי עליי להיות בקשר עם רופאת הקרישה. מה עוד שבתחילה דובר על תהליך פוריות אחר, ועכשיו מדובר על IVF.
אנא, בכל לשון של בקשה, חשוב לי לשמוע את דעתך בנושא.
בתודה מראש,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתך בנושא
ד''ר אשר וינדר31/03/2008שלום לימונית.
יש לך שאלות רבות. רובן נכונות וחשובות.
מכיוון שיש מספר פקטורים בעייתים, ומיכיוון שאת נמצאת בקשר עם רופאת קרישה, יהיה זה נבון יותר שתפני את כל השאלות למקור אחד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- progyluton a 21יפית ינקו19/03/2008
ד"ר שלום,
לא רציתי להפריע בטלפון לכן אני פונה מהפורום לשאלה.
הייתי אצל רופא הנשים שלי ומאחר ומחזור עדיין מתעכב ניתן לי טיפול של PROGYLUTON A 21
למשך 21 ימים. לפי דבריו זה בסדר יחד עם לקיחת קומדין, אך אתה הרופא שלי ועלייך אני סומכת יותר! האם אני יכולה ליטול את הכדורים הללו כדי להחזיר ווסת ביחד עם הקומדין (25 מ"ג כמות שבועית).
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר progyluton a 21
ד''ר אשר וינדר24/03/2008שלום יפית,
ראשית, לעניין: הטיפול שקבלת הוא הורמונים. אנחנו מעדיפים שלא לתת הורמונים למי שסבל מתסחיף ראתי, אבל מצד שני, את "מכוסה" די טוב על ידי טיפול בקומדין, ולכן יש הגיון ואפשרות ליטול יחד את הטיפולים.
שנית: מכיוון שאנחנו מתראים לא לעיתים נדירות, עדיף שתשאלי אותי ב- 4 עיניים. אם יש משהו דחוף-עדיף טלפונית.
להתראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי WBC גבןה לאורך זמןיהודה18/03/2008
שלום
אני בן 42 בריא בד"כ יליד ישראל ממוצא מרוקאי ללא רקע של מחלות אצלי ובמשפחה.
לפני 3 חודשים בבדיקת דם ערכי WBC היו 12.0 וכעת 11.8(מצורף למטה פירוט ספירות הדם).רופא משפחה שלח אותי לבירור המטולוגי בבילינסון לערוך בדיקות יותר מעמיקות לבירור הסיבה.נראה לי מפחיד אבל הרופא אומר שייתכן קשור ל B12 גבולי 187 וכן עוד ערכים גבוליים- אבל כדאי לברר.
האם זה יכול להעיד על בעיה חמורה? מהי?ממה יכול לנבוע ?האם צריך כזה בירור?
פירוט הבדיקות:
ערכי ספירת דם מ 24.12.2007:
WBC 12.0
RBC 5.71
HB 14.9
HCT 45.9
MCH 26.1
MCHC 32.5
RDW 14.1
MCV 80.3
NEUT% 52.6
LYM% 35.5
MONO% 7.1
EOS% 2.9
BASO% 0.7
LUC% 1.2
NEUT.abs 6.3
LYMP.abs 4.3
MONO.abs 0.8
EOS.abs 0.3
BASO.abs 0.1
LUC.abs 0.1
MACRO%.abs 0.1
MICRO.abs 2.8
בדיקה אחרונה מתאריך 03/03/2008(כןלל B12):
WBC 11.8
RBC 5.74
HB 14.9
HCT 45.4
MCH 26.0
MCHC 32.9
RDW 14.0
MCV 79.0
NEUT% 52.3
LYM% 34.3
MONO% 7.8
EOS% 3.5
BASO% 0.4
LUC% 1.6
NEUT.abs 6.2
LYMP.abs 4.3
MONO.abs 0.9
EOS.abs 0.4
BASO.abs 0.1
LUC.abs 0.2
MACRO%.abs 0.0
MICRO.abs 3.2
TSH 2.56
VITMIN B12 187
FOLIC ACID 37.2
FERRITIN 138.0
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לגבי WBC גבוה
יודה19/03/20081.איני יודע אם קשור-עישנתי כ 18 שנה 10-15 סיגריות ליום.לפני שנה הפסקתי מלבד אחת לשבוע.
כשעישנתי היה לי שיעול טורדני קל מידי פעם ולפני כמה חודשים שוב (רופא א.א.ג בדק גרון ולא מצא כלום ואמר שקשור לעישון) - האם יכול להיות קשר ל WBC?
2.לפני כשנתיים היתה דלקת יותרת האשך-אפידדימיטיס- שטופלה בציפרודקס.לפני כחצי שנה היתה רגישות באשך ובאולטרסאונד מצא שרידים לדלקת יותרת האשך.הרופא לא נתן טיפול.
האם יכול להיות קשור ל WBC?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהWBC
ד''ר אשר וינדר19/03/2008WBC הם תאי הדם הלבנים יכולים להיות גבוהים מהנורמה בגלל מיגוון בעיות. לדוגמא, עישון, השמנה, דלקת וכד. לעיתים, זה סימן למצבים מסובכים יותר. על פי התאור שלך ושל בדיקות המעבדה אני לא מתרשם לבעייה חמורה. אבל, בהחלט יש צורך בהערכה של המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת בדיקה מהירה לקרישת דםאושרית17/03/2008
שלום
אני מעוניינת בבדיקה לקרישת דם ו- MRI באופן דחוף מאוד
אני רוצה לעשות זאת באופן פרטי כדי שזה יהיה מהר
אפה אפשר לעשות?
אשמח לקבל טלפון במהרה זה דחוף
עדיפות באזור באר שבע אך אם אין אז בכל איזור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מהירה לקרישת דם
ד''ר אשר וינדר18/03/2008בעניין MRI - אפשר להתקשר לאסותא, תה"ש, בלינסון.
בעניין קרישת דם - תלוי באיזה בדיקות צריך. יש בדיקות רבות של קרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי קרישה + אומגה 3שרון16/03/2008
שלום רב,
הנני בעלת תסמונת APLA שמתבטאת מבחינה קלינית ב - TIA ובמבחינה מעבדתית ב - LAC, אנטיקרדיוליפין ו - B2GP1 חיוביים + הומוזיגוטית ל - MTHFR.
כעת אני בהריון נוטלת אסיפירין 100 מ"ג ביום, קלקסן 40 מ"ג ביום, טריקרדיה וברזל.
ברצוני לדעת האם אפשרי ליטול אומגה 3 (אלספה 9 חודשים) בשילוב עם נוגדי הקרישה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי קרישה + אומגה 3
ד''ר אשר וינדר16/03/2008לאומגה 3 יש השפעה מסוימת על הקרישה "בכיוון" של אספירין וקלקסן. מכיוון שאני לא מכיר יעילות מוכחת של אומגה 3 במצב שלך, אני ממליץ להמנע מהתוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהלילי15/03/2008
יש לי המוגלובין נמוך וכן ברזל נמוך. מזה כמה חודשים אני נוטלת פריפול , אך לא מצליחה להעלות משמעותית את הערכים והם נמוכים
בנוסף, לאחר הפסקה של חודש בתכשיר הערכים שוב ירדו.
נאמר לי שייתכן ויש בעיייה בספיגת הברזל.
מה יכול לגרום לבעיית ספיגה?
אני בת 37 ומטופלת מזה כ-15 שנים אצל גסטרו והכל בשליטה (עד היום היו 2 פוליפים שהוצאתי).
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר אשר וינדר18/03/2008במידה והערכים ירדו אחרי טיפול בברזל, זה מצביע על איבוד דם (וברזל) ופחות על חוסר ספיגה. ממליץ לנסות תכשיר אפקטיבי יותר - פרו-גרדומט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרשירי15/03/2008
שלום רב
אני בהריון בשבוע 35 נשלחתי לבירור קרישיות יתר עקב תסחיף ריאות של אחותי
על מה מעידות התוצאות?
אני מיועדת לניתוח קיסרי,האם תיתכן בעיה?
מדוע בבדיקה של LA RATIO(DRVVT הערך יצא 0.00 על מה זה מעיד?
FSL(SECONDS) 35.20 SEC ( 26.90- 34.30) (.........)*
LAC SCREENING 41.90 SEC ( 25.00- 40.00) (.........)*
LAC CONF. 32.30 SEC ( 23.00- 32.00) (.........)*
NORMAL RANGE : 30 - 38 SEC.
LA RATIO(DRVVT 0.00 ( 0.80- 1.38)
HOMOCYSTEINE 4.32 UMOL/L ( 4.00- 15.00) (*........)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
ד''ר אשר וינדר18/03/2008הערך של LA RATIO ששווה ל- 0 הוא כנראה טעות מעבדה. לא רואה בעייה משמעותית בבדיקות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומודיןאירית15/03/2008
לאבי מצאו רפרוף בחדר השמאלי ולכן המליצו על לקיחת קומודין
מאחר ואבי חולה לב כבר למעלה מ 20 שנה הוא לוקח גם אספירין ותרופות נוספות
המליצו לנו להוריד את האספירין ל 100 מ"ל במקום 325 מ"ל ,
רצינו לדעת האם מספיק להוריד מינון של האספירין או שאסור בכלל לשלב בין שתי התרופות
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין ואספירין
ד''ר אשר וינדר18/03/2008מותר לשלב בין התכשירים, אבל רצוי שלא בגלל סיכון מוגבר לתופעת לוואי. השאלה היא מה ההתוויה לטיפול באספירין. לפי ההתוויה ניתן לדעת מה מידת הסיכון הנדרשת. ממליץ לפנות להמטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פלויקס לפני עקירהרונית15/03/2008
שללום, אני נוטלת פלויקס לאחר חשד ל TIA עם לקיחת טמוקסי. היום אני לוקחת ארימידקס
ופלויקס מידי 3 ימים ( האם זה נכון עבורי?) ליתר ביטחון כי נאמר לי שאחליט לבד אם להמשיך
לקחת, מאחר ואין דרך לודא שזה היה בכלל TIA ואם כן בגלל הטמוקסי שאנני לוקחת יותר.
בקיצור לפני עקירת 2 שיניים רופא השינים אמר שזה נטול להחלטתי/החלטת הרופא המטפל
- שאין לי .
מה דעתך? בזמנו עשו לי המון בדיקות דם ולא נמצאה שום תשוב חריגה בקשר לקרישיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פלויקס לפני עקירה
ד''ר אשר וינדר18/03/2008הכל תלוי בהחלטתך. אבל את חייבת לקבל המלצות ברורות מרופא או רופאים שמבינים בנושא ורק אז להחליט. אני ממליץ שתפני אלי או לכל נמטולוג העוסק בקרישה לקבלת המלצות ברורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של קרישה בדםחסוי14/03/2008
בת37 בריאה בדרך כלל לפני טיפולי הפריה ראשון . בדיקות לפני ההפריה נמצא בעיה של pt מאורך
inr 2.3
מה המלצתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PT ארוך
ד''ר אשר וינדר18/03/2008בדרך כלל מדובר בהפרעה קלה. אבל צריך לבצע ברור מתאים. פני אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קרישה והריוןאור14/03/2008
שלום,
ביוני האחרון עשיתי בירור לקרישיות יתר וקיבלתי את התוצאות הבאות:
ANTITROMBIN_III 75 [80-120]
PROT-S ANTIGEN (FREE 58.6 [70-120]
LAC-RVVT 1.24 less then 1.2
LAC-KCT Negative [0-14.9]
PROTEIN-C ACTIVITY 105% [70-140]
APC RESISTANCE OK
CLOTTING FACTOR VIII 98% [50-150]
CLOTTING FACTOR IX 97% [50-150]
CLOTTING FACTOR XI 114% [50-150]
שלחו אותי לבירור חוזר והתוצאות:
ANTITROMBIN_III 78 [80-120]
PROT-S ANTIGEN (FREE 71 [70-120]
LAC-RVVT 1.03 less then 1.2
LAC-KCT Negative [0-14.9]
אני בשבוע ~6 להריון הרופא לאור הממצאים המליץ על הריון בסיכון גבוה ולקיחת זריקות יומיות במינון נמוך כל ההריון
מה דעתך?
מהם הסיכונים בזריקות עצמן- אם יש?
האם כדאי חוות דעת נוספת - של גניקולוג/המטולוג?
!תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קרישה והריון
ד''ר אשר וינדר14/03/2008שלום. בדיקות הדם לא מראות על בעייה משמעותית. אני בהחלט מייעץ לך לפנות לקבלת עצה מעמיקה אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אור14/03/2008תודה רבה
אני מקבלת את עצתך ואעשה בירור מעמיק יותר לפני התחלת זריקות.
האם תוכל להסביר לי מה הסיכונים בלקיחת או באי לקיחת זריקות לי ו/או לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריון - APLAשרון14/03/2008
רציתי לדעת האם מותר לי לטוס?
אני בהריון, מטופלת בקלקסן - 120 מ"ג (שלטענת אחד מרופאי חצי מהמינון מספיק בהחלט).
מאובחנת כ - APLA .
הנני נמצאת כרגע בארה"ב (חוף מערבי) ורוצה לבא לארץ לסקירות מוקדמות - שבוע 14-17 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון - APLA
ד''ר אשר וינדר18/03/2008הריון הוא גורם סיכון לקרישה. טיסה היא גורם סיכון לקרישה. קיום APLA הוא גורם סיכון לקרישה. מצד שני - את מקבלת טיפול מגן בפני הקרישה. לכן השאלה היא מה מידת הסיכון הכולל ומה מידת הסיכון שאת רוצה לקחת. כדאי לפנות להמטולוג העוסק בקרישה בעיקר כדי שיעשה הערכה למה הכוונה של "מאובחנת כ- APLA".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה בהריון
שרון19/03/2008קודם כל תודה רבה על התגובה העניינית.
למעשה שאלתך במקומה, אם היית שואל אותי אז הייתי אומרת שהאבחון מוגזם מאחר והוא הסתמך על: anticardiolioin Igm - positive ן- LAC שלפעמים יוצא תקין ולפעמים לא (פעם אחרונה שנבדקתי - בהריון יצא תקין - ייתכן וזה תלוי באיזו מעבדה). כמו כן היה ארוע שהוגדר כחשש ל- TIA שלדעתי היה מה שנקרא "אאורה" וקדם להתקף מיגרנה (הארוע כלל טשטוש קצר של שדה ראיה בצד שמאל וכן נימול של מס' שניות/ דקות בודדות ביד שמאל ולאחר מכן באזור הפנים). לאחר הארוע בצעתי MRI אשר היה תקין.
כמו כן את ה APLA אבחנו רק אחרי שני הריונות תקינים (ודי במקרה) - ללא כל טיפול כשהייתה הפלה אחת ברקע בשבוע 6-8 כך שלא ברור אם יש קשר. כרגע נמצאת בהריון רביעי (או חמישי כולל ההפלה).
אגב כל הבדיקות הגנטיות (פקטורים למיניהם וגם MTHFR) תקינות וכן אין מחסור בחומצה פולית.
כרגע אני נמצאת בחוף המערבי של ארה"ב ושוקלת לטוס ארצה הרופאים כאן טוענים שמותר לי לטוס, אך הרופאה שלי מהארץ טוענת שטיסות הן סיכון מיותר כרגע.
אני יודעת שקיים סיכון אך האם לאור הטיפול והאבחון השמרני הסיכון נמוך המיוחד?
(אגב גם בהריון הקודם טסתי (לניו יורק), הזרקתי קלקסן ולא היו כל סיבוכים)
הערה נוספת : כחודש קודם לטיסה הצפויה אנו מתכננים לטוס כל המשפחה למקסיקו (טיסה של כ - 5 שעות) האם יש לכך השלחה?
שוב תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין יכול להשתנות תוך שבוע ?ערן13/03/2008
שלום,
שבוע שעבר (יום חמישי) , רציתי לתרום דם (כפי שאני עושה ב-10 שנים האחרונות, פעמיים בשנה)
בדקו לי רמת המוגלובין ומצאו שיש לי 12.9 , אמרתי שזה מאוד מוזר ופעם ראשונה קורה לי, בדקו אותי פעם שנייה יצא 12.8. אמרו לי : מצטערים , אתה לא יכול לתרום, צריך מעל 13.
יום למחרת לקחתי מהרופא הפנייה בשביל לעשות בדיקות דם.
היום קיבלתי את התוצאות אשר הראו 14.9 !!! שזה מצויין !!
השאלה שלי ? איך זה יכול להיות שזה קפץ מ-12.8 ל-14.9 ??? הרגלי התזונה שלי היום אותו הדבר כמו שבוע שעבר. דר"א אני אוכל כל יום בשר .
ממה נובעת הקפיצה הזאת ?
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין יכול להשתנות תוך שבוע ?
ד''ר אשר וינדר18/03/2008קיימים שינויים קלים אצל כל אחד כל הזמן. יש גם שינויים כתוצאה ממכשירים שונים. אין לי הסבר לגבי "הקפיצה" אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםליטל13/03/2008
מה זה אומר?
DNA ds Ab* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DNA ds Ab
ד''ר אשר וינדר18/03/2008קיום נוגדנים כנגד החומר הגנטי(DNA) בצורתו הדו סלילית. קיום נוגדנים אלה יכול להיות במספר מצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםנטע13/03/2008
שלום רב,
אני בת 28 אחרי 2 מקרים של הפלה נדחיית בשבועות 6 + 8.
נשלחתי לבצע בדיקות לקרישיות והתשובות הן:
LIPEMIC INDEX NORMAL INDEX
EMOLYTIC IND. NORMAL INDEX
ICTERIC INDEX NORMAL INDEX
CRP 2.10 MG/L ( 0.00- 5.00) (...*.....)
ESR 49.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)*
ANTITHROMBIN 110.30 % ( 80.00- 130.00) (....*....)
NORMAL RANGE : 75 - 122 % ACTIVITY
PROTEIN C 147.00 % ( 70.00- 140.00) (.........)*
NORMAL RANGE : 69.1 - 134.1 % ACTIVITY
APCR 2.24 RATIO ( 2.10- 3.50) (*........)
NORMAL RANGE ( RATIO ) : 2.18 - 3.38
MTHFR (C677T) HETEROZYGOTE
FACTOR V (DNA) NORMAL
FACTOR II (DNA) NORMAL
FACTOR V ACT 138.50 % ( 50.00- 150.00) (.......*.)
LAC SCREENING 41.80 SEC ( 25.00- 40.00) (.........)*
LAC CONF. 31.80 SEC ( 23.00- 32.00) (........*)
NORMAL RANGE : 30 - 38 SEC.
LA RATIO(DRVVT 1.31 ( 0.80- 1.38) (.......*.)
THYROG.ABS 26.70 IU/ML ( 0.00- 34.00) (......*..)
ANTI TPO ABS 4.20 IU/ML ( 0.00- 12.00) (..*......)
קיימים כמה ערכים שחורגים מהנורמל, ברצוני לדעת האם ישנה בעיית קרישיות?
תודה מראש,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אשר וינדר13/03/2008לא רואה חריגה משמעותית בבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)