מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירוקיםחני גל18/09/2007
אני סובלת מאפלה סינדרות - כרישיות יתר בדם., מטופלת ב קומדין.
האם רצוי לא לאכול ירוקים מחשש שהם נוגדים את פעולת הקומדין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירוקים וקומדין
ד''ר אשר וינדר19/09/2007בדרך כלל ההפרעה של הירוקים היא לא גדולה. חשוב לנסות לשמור על אוכל מוזן וקבוע ככל האפשר ולמי שרוצה- עם ירוקים בכמות סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםיעל17/09/2007
שלום
אני מתגוררת במזרח אירופה. בביקור האחרון בארץ עשיתי בדיקת דם כללית ומקיפה לאחר תקופה בה חליתי מספר פעמים, במחלות שונות.
בבדיקות הדם היו כמה ממצאים חריגים:
גלוקוז נמוך - 67 (נורמה 70-110)
פרוטאין טוטל גבוה - 8.8 (נורמה 6.4-8.3)
כולסטרול גבוה - 203.9 (נורמה 110-200)
HDL - 66 LDLO - 116.7
בילירובין גבוה 1.3 (נורמה 0-1)
בילירובין ישיר - 0.08 (נורמה 0-0.3)
MCH נמוך - 27.7 (נורמה 33-37)
האם הממצאים מרמזים על מחלה כלשהי? האם ישלחזור לארץ להמשך מעקבוטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד''ר אשר וינדר19/09/2007בדיקת דם היא רק צד אחד של בדיקת בריאות. כך שלא ניתן להסיק מסקנות רק מבדיקת דם. בינתיים-אני לא רואה חריגה משמעותית בבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הכניסה להריון...אלי17/09/2007
שלום רב .
בגיל 20 , לפני 6 שנים , נהיה לי כריש דם ברגל עקב הריון .
ההריון הופסק , הרגשתי כמובן הקלה מסויימת וטופלתי
בקומדין בערך שנה .
השאלה שלי היא , האם יש בדיקות / טיפולים שמומלץ לעבור
לפני הכניסה להריון ? (הפעם מתוכנן ) .
בתודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני התעברות
ד''ר אשר וינדר19/09/2007בהחלט. בגלל שסבלת מקריש בגיל כה צעיר, אני ממליץ על ביצוע בדיקות לבחינת מערכת הקרישה. אנא פני להמטולוג העוסק בקרישה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופירין בהריוןאני17/09/2007
שלום רציתי לשאול האם ניתן, מקובל ולא מסוכן לקחת מיקרופירין בזמן הריון כאשר ישנו חשד לקרשיות יתר על סמך הריון קודם. מה המינון הרצוי למשקל של כ60 ק"ג
והאם יש להפסיק את התרופה לפני ניתוח קיסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ד''ר אשר וינדר19/09/2007מיקרופירין הוא אספירין. לאספירין יש תופעות לוואי יחסית מועטות. אבל, צריך ראשית לקבוע מדוע את צריכה את האספירין. לפי ההתוויה לטיפול ניתן לקבוע אם יכולה להפסיק לפני ההריון וכד. כדאי להתייעץ עם המטולוג העוסק בתחום קרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישה- אשמח לעזרה.רינתצ12316/09/2007
שלום רב,
בת 32, לפני 5 שנים נרדם לי פלג גוף שמאל, (עם גלולות), עשו בירור נוירולוגי שיצא תקין, בירור המטולוגי היתה תשובה- הומוזיגוטית ל-MTHFR, רמות B12, חומצה פולית והומוציסטאין- תקינות.
לא התקבל שום טיפול (בינתיים הייתי בהריון שהיה ונגמר תקין).
לפני שבועיים, שוב הרדמות רגל שמאל.
רופא משפחה רוצה שוב בירור המטולוגי.
אני מבולבלת, ולא מבינה כלום.
אשמח לתשובה.
בנוסף סובלת 10 שנים מסחרחורות הולכות וחוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות פלג גוף
ד''ר אשר וינדר17/09/2007אין ספק שאת צריכה ברור המטולוגי-נוירולוגי משולב. הברור לא חייב לכלול בדיקות דם חוזרות, במידה ונעשה ברור מעבדתי כנדרש בעקבות הארוע הראשון. אני ממליץ לפנות אם תעוד מקיף של הבעייה להמטולוג העוסק בקרישה כדי שיבחן המקרה באופן יסודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רינתצ12317/09/2007יש סוגים של המטולוגים?
כלומר האם אני חייבת לברר אם הוא מבין דוקא בקרישה?
אם כן, אז לאן לפנות אני גרה באיזור הצפון.
אשמח אם תוכל לעזור לי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה הקודמתמיה16/09/2007
בהמשך להודעה הקודמת, רציתי להוסיף שהיו לי שתי הפלות בשבוע 6,10 והפלה בהריון האחרון מאוחרת בשבוע 17 כאשר העובר נפטר ברחם. כעת אני בהריון, ואני חוששת שאם אחכה שוב חודש לתוצאות של בדיקות נוספות ורק אז יוחלט אם לקל טיפול או לא - זה עלול ח"ו להיות מאוחר מידי...
מה דעתך? מה עושים כאשר מתגלית בעיה במהלך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
ד''ר אשר וינדר16/09/2007שאלות נכונות את שואלת במיוחד לאור זאת שאת בהריון. יש לשקול ברצינות התחלת טיפול מניעתי בתכשיר נוגד קרישה. אני מייעץ לפנות בהקדם להמטולוג מומחה בקרישה לדון בבעייה בפרוטרוט ולהגיע להחלטה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרמיה15/09/2007
אני בהריון בשבוע 14. לאחר 3 הפלות. בוצע בירור קרישיות יתר. האם הבדיקות מצביעות ח"ו על בעייה?
protein S free 58
lupusanti coagulant APTT 2.16
הטרוזיגוט למוטציית MTHFR
יתר הבדיקות היו בטווחים הנורמלים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות והריון
ד''ר אשר וינדר16/09/2007ראי תשובתי להמשך שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר והתכווצות הרחם לאחר לידמיטל15/09/2007
אני בת 30 אמא לשני ילדים 4 ,6. בשתי הלידות השילייה לא נפרדה בצורה טבעית, בלידה הראשונה לא יצאה בשלמותה, ובלידה השנייה הוצאה השלייה בשלמותה בצורה ידנית. כמו כן בלידה השנייה לאחר הלידה עם הגעתי למחלקה הייתה לי תחושה של פיפי וכשרציתי לעשות יצא לי גוש דם גדול "כמו ריאות של פרה " כהגדרתה של אמי. הרופאים אמרו לאמא שלי שאם הייתי נרדמת יש מצב שלא הייתי קמה, אחרי הלידה הייתי חלשה . והרופאים אומרים שלא מומלץ לי להרות שוב. אני רוצה עוד ילדים . מה באמת קרה שם אף אחד לא אמר לי (וגם להפתעתי לא רשום בתיק הרפואי) מה עליי לעשות ? ומה באמת הסיכונים אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות שלייה לאחר לידה
ד''ר אשר וינדר16/09/2007אני לא מכיר קשר בין הבעייה שאת מתארת לבין גורם בקרישת הדם או בעייה המטולוגית אחרת. אני ממליץ להתייעץ עם גניקולוג המומחה להריון בסיכון גבוה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי קרישה לפני הריוןמישל12/09/2007
שלום. בינואר השנה עברתי הפסקת הריון {מאולצת, חודש 5}שלאחריה הופיעו בעיות בתפקודי קרישה, כרגע, כ-7 חודשים אחרי, אני מעוניינת לדעת אם התוצאות הנוכחיות מתאימות ואינן מהוות מכשול כלשהו בתהליך הריון נוסף:
PT-INR 1.26 0.9-1.15
PT-SEC 15.2 11.5-14.6
איחולי חג שמח ומסירת תודה מראש. מישל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי קרישה לפני הריון
ד''ר אשר וינדר16/09/2007הבדיקות שהצגת כעת אינן אמורות להיות בעייה בהריון. אבל, כדאי מאוד להציג את מכלול הבעייה שהיתה כדי לתת עצה נבונה. בדיקות PT ו- INR הם רק בדידות בודדות במכלול בדיקות הקרישה. מיעץ לפנות להמטולוג מומחה בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקרישת דם?הילה11/09/2007
מה המשמעות שיצאה לי בבדיקת הדם תוצאה של PLATELETS
?95.00 K/UL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה נמוכה של טסיות.
ד''ר אשר וינדר16/09/2007התוצאה מלמדת על רמה נמוכה של תאי דם מסוג טסיות (תרומבוציטים). כדאי קודם כל לחזור על הבדיקה, ואם זו חוזרת נמוכה- להתייעץ עם המטולוג. זה יכול להיות חשוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קרשיות והריוןמירה11/09/2007
שלום
אני בשבוע 35 להריוני וביצעתי בדיקת קרשיות
מצ"ב התוצאות:
ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1.20- 0.90 0.93 PT-INR
12.3- 9.5 Sec 9.9 PT-SEC
100- 70 % 100 PT %
33.0- 22.0 Sec 26.5 APTT-sec
410- 170 mg/dl 600 FIBRINOGEN
האם יש לי בעייה בקרישיות הדם שצריך להתחיל ולטפל בה?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ובדיקות קרישה
ד''ר אשר וינדר16/09/2007הבדיקות שבצעת הן רק חלק קטן מבדיקות הבודקות קרישיות. כעקרון הן תקינות כולל רמת פיברינוגן אשר באופן נורמלי גבוהה בזמן הריון מהנורמה הרשומה. אבל, כמו שציינתי, הבדיקות לא עונות לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין בהריון?מיכל11/09/2007
שלום רב,
אני בת 29 בהריון שבוע 8 + .
בעבר היה לי תסחיף ראיתי עברתי ניתוח לב ריאות להוצאת קרישי דם.
ולוקחת כל החיים קומדין.
כעת אני בהריון בסיכון גבוה, ומטופלת בהמטולוגיה,לוקחת קלקסן פעמיים ביום עד שבוע 13 ואחרי זה לחזור לקומדין ולהמשיך שוב משבוע 36 לקלקסן.
האם בהריון מותר לקחת קומדין בשבועות האלה?
הם נתנו לי 2 אפשריות:
1- כל ההריון קלקסן.
2- קלקסן עד שבוע 13 ולחזור לקומדין ולהמשיך שוב משבוע 36 לקלקסן.
כל אחד אומר משהו אחר ואני מאוד מבולבלת.
מצד אחד אומרים שקומדין עדיף שבשילי , וקלקסן יותר עדיף לעובר..
האם בחורות שלקחו קומדין חלק מההריון ילדו ילד בריא?
מה דעתך?? מקווה שתעזור לי ותרגיע אותי.
בתודה מראש ושנה טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין בהריון
ד''ר אשר וינדר16/09/2007את מבולבלת כי יש שתי גישות. שתי הגישות שהוצגו בפנייך הן מקובלות. אחת יותר בארופה והשנייה יותר בארה"ב. אם את לא בטוחה כדאי שתתיעצי באופן מפורט עם המטולוג מומחה בקרישה איזו גישה עדיף לאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITPיעל09/09/2007
בת 54. סובלת מ - Chronic ITP. מאובחנת מזה כ-3 שנים אם כי נראה כי העניין התחיל עוד קודם. לפני כ - 3 שנים ספירה היתה 100,000, ירדה בהדרגה בשנתיים האחרונות ועכשיו מתייצבת (ב-חדשיים האחרונים) על כ- 35,000-40,000. לא מקבלת עדיין תרופות. מעוניינת לדעת אם יש מוצרי מזון שיש להמנע מהם או לעודד את צריכתם על מנת להעלות את רמת הטרומבוציטים. (עד עכשיו שמעתי שלא..). האםל - Xanax במינון 0.5 mg ליום יש השפעה?
תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
ד''ר אשר וינדר16/09/2007אני לא מכיר קשר בין מזון לבין ITP. ובעניין XANAX - לא מכיר השפעה שלו ב- ITP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- itpמיכל06/09/2007
בני בן ה- 16 אובחן לפני 7 חודשים כחולה itp . מאז טופל בסטרואידים במינונים שונים וכשהגיע ל- 5 מ"ג ליום ירדו לו הטסיות ל- 15,000. לפני שבועיים קיבל 2 מנות של ivig
(30 ג"ר כל מנה) והטסיות עלו מייד ל- 100,000. אולם, היום שבועיים מאוחר יותר ירדו ל- 48,000. מה עוד ניתן לעשות? האם מומלץ להגדיל את המינון של הסטרואידים או ivig פעם נוספת? האם אנחנו מתקרבים לכריתת טחול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
ד''ר אשר וינדר16/09/2007בהחלט יתכן שמקומו של הטחול הוא מחוץ לגוף. לא לשכוח לקבל חיסונים מתאימים לפני הכריתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטיםאלף06/09/2007
שלום רב
בשנתיים האחרונות עשיתי 3 בדיקות דם. בכולם היו לי ערכים גבוהים של לויקוציטים. פעם אחת 13 אלף, פעם שניה 12 ופעם שלישית 14 אלף. כמו גן יש לי אחוזים גבוהים של לימפוציטים.
האם הערכים מדאיגים?
האם אצל נשא איידס יכולים להופיע ערכים דומים? יש לציין כי מצב בריאותי תקין לחלוטין. ללא מחלות או חום או הרגשה שונה..
אני שואל כי נכנסתי קצת ללחץ מדברי חברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים
ד''ר אשר וינדר16/09/2007עודף לויקוציטים בהחלט יכול להיות סימן לבעייה רפואית. לא לזלזל. כדאי להתייעץ עם המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)