מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמצעי מניעה יעיל לבעית קרישהנעמה07/10/2007
שלום , שמי נעמה.
אני סובלת מבעית קרישת דם. הטרוזיגוטית לפקטור 5 ליידן והטרוזיגוט לMTHFR.
אני יודעת שאסור לי להשתמש בגלולות למניעת הריון כי זה עלול להיות מסוכן.
איזה אמצעי מניעה יכול להיות טוב עבורי?, כרגע אני לא מעוניינת בהריון אם זו השאלה.
קונדום זה אמצעי לא נוח במיוחד והייתי מעדיפה אמצעי שאני אהיה בטוחה יותר.
תודה........
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה יעיל לבעית קרישה
ד''ר אשר וינדר08/10/2007שלום, המצב לא פשוט. כל אמצעי המניעה הלא מכניים (קונדום, התקן) הם בעלי סיכון לתרומבוזיס. השאלה היא כמה סיכון, והשאלה היותר חשובה-למה בדקו אצלך קרישה. יש מיקרים עם בעיות קרישה שניתן להשתמש בגלולות רגילות. אני מייעץ לפנות ליעוץ מקיף בנושא אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DVT וגורמיםזוקי06/10/2007
אמי בת 47 התגלה לה DVT מקבלת קומדין .גם בבית החולים וגם בקופת חולים לא נעשה לה בירור לגבי סיבת הDVT .יש לציין שפרט ללחץ דם, אמי אינה סובלת מבעיות. שאלתי מה יכולה להיות הסיבה לDVT ?האם זה מסיבה תורשתית, אולי בעיה בקרישת יתר ?האם יש צורך בבירור של המשפחה בבירור שלי ושל ילדיי (הנכדים של אמי) . ואם כן מה צריך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DVT וגורמים
ד''ר אשר וינדר08/10/2007שלום, בהחלט יש מיקרים רבים בהם כדאי לבצע ברור לסיבת התפתחות ה- DVT. במיוחד כשזה מתרחש בגיל 47. ממליץ לפנות לייעוץ הן בנושא ברור הסיבה לקרישה והן לגבי המדיניות המתאימה של הטיפול ב- DVT ומניעת סיבוכים אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דםדיקלה06/10/2007
יש לי קריש דם ברגליים ואסור לי לקחת גלולות
קיימתי סקס לא מוגן האם מותר לי להשתמש בגלולה של יום אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם וסקס
ד''ר אשר וינדר08/10/2007השאלה היא לא אם מותר או אסור. השאלה היא מה יותר מסוכן. לשם כך צריך לדעת מה הכוונה של "יש לי קריש ברגליים". אם יש לך קריש-כדאי מאוד לקבל טיפול מתאים וכדאי להתאים לך טיפול למניעת הריון. פני בהקדם אלי או להמטולוג העוסק בקרישה לקבלת יעוץ מקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת קרישת דם בזמן הריוןלירון05/10/2007
שלום רב, רציתי לדעת מאיזה שבוע רצוי להתחיל להשתמש בקלקסן בזמן הריון. יש לי קרישת דם ובעבר העובר הפסיק להתפתח בשבוע שישי-שביעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת קרישת דם בזמן הריון
ד''ר אשר וינדר08/10/2007שלום, בדר"כ מקובל להתחיל טיפול מניעתי בקלקסן לפני שבוע 12 (לרוב בין שבוע 8 לשבוע 12). אני מקווה שקבלת יעוץ מתאים אם את אומנם צריכה טיפול מניעתי. אם לא-פני בהקדם לי או להמטולוג העוסק בקרישה לקבלת יעוץ מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף בויטמין b12מיכל05/10/2007
במסגרת בדיקת דם שיגרתית להריון, גיליתי כי יש לי עודף בויטמין b 12 - 1298
יש לציין כי שאר התוצאות תקינות. כשבדקתי בדיקות דם מלפני 5 שנים מההריונות הקודמים גיליתי כי גם אז היה לי עודף. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B12
אמיר06/10/2007מירב הסיכויים שערך זה נובע מתוסף של ויטמין B12 אותו את נוטלת. האם ? אם לא, יש לחזור ולברר. באופן כללי, רמה מוגברת של ויטמין B12 איננה מזיקה והעודף מופרש בשתן מבלי לגרום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםיעל04/10/2007
בספירת דם בשבוע 8 להריון. המוגלובין =10.3, RBC= 3.4 , המטוקריט=30.3 כולם מתחת לנורמה
לעומת זאת MCH=30.7, כלומר בטווח העליון של הנורמה
איך זה יכול להיות? האם זו לא סתירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם בהריון
ד''ר אשר וינדר08/10/2007שלום, ערך MCH לא צריך להדאיג אותך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהרוית04/10/2007
שלום,
כיום אני בשבוע 21 להריון (הריון לאחר השריית ביוץ ו-ohss)
לפני כ-5 חודשים חוויתי מספר פעמים תחושות של הבזקים בעינים,נימול בחצי גוף כולל פנים ותחושת עילפון.הופניתי להמטולוג אשר ביקש שאעבור סדרת בדיקות ובמקביל אקח אספירין.
רוב הבדיקות יצאו תקינות למעט 3 בדיקות (בוצעו בשבוע 6-7 להריון) :
PROT-S 46.4 ( תחום הייחוס 70-12 )
AT3 -74 ( תחום הייחוס 80-120 )
LAC-RVVT-1.33
ביקש כי אחזור על 2 הבדיקות הראשונות בביה"ח אחר ושוב ביצעתי בשבוע 18 להריון.הפעם רק הפרוטאין s ייצא נמוך - 40 ( תחום הייחוס 60-160 )כשצויין כי בהריון ערך תקין הוא 45 .
בנוגע לבדיקה השלישית של ה-LAC-RVVT טרם ביצעתי .
אשמח לקבל את חוות דעתך בנוגע להמשך ההריון והמשך טיפול בהתחשב בתוצאת בדיקת הפרוטאין s?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון S בהריון
ד''ר אשר וינדר08/10/2007שלום. למרות שבדרך כלל מודדים חלבון S חופשי שאמור להיות פחות מושפע מהריון, הוא בכל זאת מושפע והערך הנמוך בהחלט יכול להיות מתאים להריון. אני מציע להתייחס לעניין ברצינות ולפנות שוב להמטולוג שטיפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותזוקי04/10/2007
חמותי בת 74 יש לה DVT ברגל. מטופלת על ידי קומדין . לא נעשה לה בירור לסיבת הDVT. לא ידוע לנו במשפחה על בעיות בקרישת הדם .בתי בת 18 (הנכדה של חמותי) במידה היא תצטרך להשתמש בגלולות , האם היא תצטרך לעבור בירור קרישיות יתר, בגלל שלסבתה יש DVT ללא סיבה ידועה.או בגלל שזו קרובת משפחה מדרגה שניה לגביה, אין בעיה של בירור קרישיות יתר לפני מתן גלולות.מה דעתך הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר אשר וינדר08/10/2007הגיל, לכשלעצמו, הוא גורם סיכון ל- DVT. בגיל 18 הסיכון הוא מאוד נמוך, אבל לגבי כל אחת, אם בן משפחה חולה או ללא בן משפחה חולה, הגלולות מגבירות סיכון ל- DVT. השאלה מהו סיכון סביר. לשם כך צריך לקבל פרטים נוספים. אני מייעץ שביתך תפנה לקבלת יעוץ מסודר אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלת סוג דם נדיר וטיפה מודאגת...מיכל03/10/2007
ערב טוב
לפני שנה גילו בתרומת דם שנתתי כי יש לי סוג דם נדיר: KPb שלילי.
הבנתי שזהו אנטיגן על גבי כדורית הדם האדומה מקבוצת Kell, שהחוסר בו הינו די נדיר באוכלוסיה.
אומנם מבחינת המרכיבים האחרים, סוג הדם שלי הוא A וה- Rh חיובי, אך במכתב שקיבלתי ממד"א אמרו לי שהדבר יכול להיות מאוד בעייתי בזמן הריון, שכן אני עשויה לפתח נוגדנים לעובר שלי והדבר יכול לגרום להמוליזה ואף למוות שלי ושל העובר.
כמו כן, אמרו לי שגם יכולה להיווצר בעיה רצינית אם חס וחלילה אני אצטרך לקבל עירוי דם בעתיד.
השאלה שלי היא- האם נכון הדבר? או שזו הייתה סתם הגזמה? מה עושים במקרה שאני אכן מפתחת נוגדנים? האם יש טיפול לכך? האם אני אוכל להיכנס להריון בעתיד מבלי לחשוש? הבנתי שהסכנה היא החל מההריון השני, אך לאף אחד אין תשובה ודאית לתת לי, והדבר מאוד מדאיג אותי... ואם אצטרך לקבל עירוי דם שהוא לא כמו שלי, האם הדבר יוביל למוות?
כרגע אני בת 25 ולא מתכוונת ללדת בקרוב, אך אני רוצה להיות שקטה בנוגע לעתיד
אשמח מאוד לקבל תשובה לשאלתי :)
תודה רבה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלת סוג דם נדיר וטיפה מודאגת...
ד''ר אשר וינדר08/10/2007שלום, נתנו לך מידע נכון. השאלה מה עושים איתו? אם תרצי להרות וללדת האם באמת תבחרי בן זוג לפי סוג הדם שלו? בהחלט כדאי להמנע מקבלת עירויי דם (זה נכון לגבי כולנו) ובעת הריון או כל מפגש רפואי אחר להודיע לרופא על חוסר האנטיגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין קרישת דם לאנמיהחגיגה03/10/2007
שלום לרופא הבנכבד :
האם יש קשר בין השניים ?
בכבוד ותודה על הסבר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם לאנמיה
ד''ר אשר וינדר08/10/2007יש מצבים היכולים להיות קשורים לשניהם. הסבר מעמיק- לא לשם כך קיים הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבים הקשורים לקרישת דם ואנמיה
יואל09/10/2007שלום לך,
מהם המצבים הקשורים לשניהם ?
אשתי שאלה ומשום מה פנייתה נמחקה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטוציטוזיססיגלית01/10/2007
כל הגוף שלי מכוסה בנקודות אדומות ,דבר זה מפריע לי מאוד . האם יש טיפול לכך ?
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטוציטוזיס
ד''ר אשר וינדר08/10/2007מי אומר שזה מסטוציטוזיס?? צריך לראות את הפריחה ורק אז לקבוע אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטוציטוזיס
סיגלית08/10/2007ביצעתי בדיקת מח עצם ואז נקבעה האבחנה ע"י המוטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטוציטוזיס
ד''ר אשר וינדר09/10/2007אם כך, אני ממליץ לפנות לאותו המטולוג שכבר מכיר אותך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כיום את מטופלת ?
jj27/05/2010שלום,
וגם: האם המחלה שלך היא סיסטמית ?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילירובין גבוה,כולסטרול טוב נמוךשלומי30/09/2007
לאחרונה עברתי בדיקת דם. מסתבר שהכולסטרול הטוב(HDL)שלי מעט נמוך(41 כשהרמה היא 40-120) והבילירובין-טוטאל שלי גבוה(1.4 כשהרמה היא 0.1-1.3).הבילירובין הישיר הוא בנורמה (0.2).
בנוסף, בפרק הדיפרציאל הEOS גבוה(7.2 כשהנורמה היא 0-6, ו0.4 בABS כשהרמה הרצויה היא 0-0.29). בנוסף, הPLT מעט נמוך (149 כשהנורמה 150-450). חשוב-אולי-לציין שגם הTSH שלי די גבוה(5.32 כשהנורמה היא עד 5.5). מכל זה הבנתי שאני סובל מאלרגיה(על זה האף שלי יכל להעיד גם לפני בדיקות הדם)ושאני קרוב לתת פעילות של בלוטת התריס(אני מאוד מאוד רזה מאז ומעולם. זה קשור?).משאר הנתונים הסקתי,לכאורה, שאני אנמי(מה שגם לא באמת יפתיע אותי),אבל ההמוגלובין שלי תקין,B12 שלי תקיןוגם כל שאר הפרמטרים בנורמה. אז מה משמעות רמת הבילירובין הגבוהה אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין גבוה
ד''ר אשר וינדר08/10/2007ערכי הבילירובין הם גבוליים. בדר"כ אני לא ממליץ על ברור בערכים אלה. פנה לרופא משפחה לקבלת יעוץ מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזלמורן30/09/2007
מאז ומתמיד היה לי חוסר בברזל. לפני כמה חודשים חליתי בוירוס CMV והברזל, יחד עם B12 ירדו עוד יותר. אני לוקחת ברזל כתוסף אך עדיין הברל לא עולה. מה ניתן לעשות? חוץ מלהגדיל מינון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בברזל
ד''ר אשר וינדר08/10/2007השאלה הראשונה- האם בכלל צריך לטפל? לשם כך צריך לקבל נתונים נוספים. כדאי לפנות להמטולוג או לרופא משפחה לקבלת יעוץ מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות רוקרמוןחסויה28/09/2007
שלום רב
אימי בת 61 סובלת מאנמיה סכרת לחץ דם ועוד מחלות מסביב
לפניי בערך חודשיים הוחלט להתחיל טיפול ברוקרמון בזריקות
אני מזריקה לה בבית פעם בשבוע
בחודש האחרון אמא סובלת מגודש ריאתי קשה ואפילו אושפזה לא מצאו סיבה מוצדקת ועלה החשד שאוליי הרוקרמון גרם לה להצטברות נוזלים בריאות עכשיו לאחר עליה בהמוגלובים הוחלט לתת את הזריקה פעם בשבועיים האם באמת זו יכולה להיות הסיבה לגודש ריאתי ואם כן מה עלינו לעשות?
תודה מראש על כל תשובה שתתקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות רוקרמון
ד''ר אשר וינדר08/10/2007בדרך כלל קרורמון לא גורם להצטברות מים בריאות, אך בהחלט ערכים גבוהים של המוגלובין, היכולים להגרם ע"י רקורמון, יכולים להקשות. כדאי לפנות ליעוץ מקיף להמטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חום וזיעהמאיה28/09/2007
שלום רב, אני סובלת כבר 10 שנים מבעיות בבטן,הגסטרולום הפנה אותי להמטולוג מכיוון שיש לי התקפי חום והזעות ,וחולשה אך הרופאת משפחה איננה מסכימה לתת לי הפנייה להמטולוג היא טוענת שאין שום סיבה לכך!!?? מה זה בדיוק המטולוג? ואיך בכל זאת אני כן מקבלת הפנייה כדי להיבדק? או האם אני באמת צריכה לראות המטולוג? אשמח לקבל תשובה. (בת 25) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חום וזיעה
ד''ר אשר וינדר08/10/2007שלום. להתקפי חום וזיעה יכולים להיות סיבות רבות. גם מחלות המטולוגיות, כלומר, מחלות דם, יכולות לגרום להתקפי חום וזיעה. על סמך המידע שכתבת אני לא יכול להגיד לך באם את צריכה או לא צריכה בדיקה המטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)