מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת פקטור 11לימור05/09/2007
שלום רב,
במסגרת בירור הפלות חוזרות התבקשתי לבצע בדיקת פקטור 11
התוצאה של בדיקה זאת בידי והיא מעל לערכי הייחוס (160.10) רציתי לדעת מה זה אומר
שאר הפקטורים והפרוטאין - תקינים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 11 גבוה
ד''ר אשר וינדר16/09/2007רמה מוגברת של פקטור קרישה 11 הואשמה כגורמת לקרישיות יתר. כלל לא ברור באם יש לפקטור תפקיד מרכזי שכזה. בוודאי שלא ברור תפקידו כגורם לסיבוכים בהריון. כדאי להתייעץ עם המטולוג העוסק בקרישה לגבי מיכלול הבעייה המילדותית והקשר לקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA חיובי וגלולותשירה05/09/2007
עברתי בדיקות מקיפות מאוד של קרישת דם, בעקבות בעיה שהיתה לאמע - טרומבוזה.
התוצאות של הבדיקות (נבדקו מאות מרכיבים בדם) היו כולן תקינות, למעט ANA חיובי.
אין לי שום תופעה מ 11 התופעות של לופוס. רופא המשפחה אמר של - ANA חיובי כשלעצמו
אין שום משמעות.
האם יש מניעה שאקח גלולות למניעת הריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANA חיובי וגלולות
ד''ר אשר וינדר16/09/2007צדק רופא המשפחה שלך. אבל כדי לתת תשובה האם יש מניעה שתשתמשי בגלולות, צריך לקבל תמונה מלאה יותר. מציע שתתיעצי עם המטולוג העוסק בקרישה בעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בבדיקות בערכי קרישת דםזהבה05/09/2007
בעקבות החלפת מסתם מיטראלי מכני אני מטופלת בקומדין ( 7.5-10 מ"ג ליום) מזה 18 שנה.ומאזנת את רמת הקרישיות בהתאם.
במשך השנים שמתי לב שיש הבדלים בתוצאות הבדיקות בין המעבדות, נאמר לי להתמיד במעבדה אחת ולנהוג לפיה.
לאחרונה נסגרה המעבדה של קו"ח כללית בפ"ת והבדיקות הועברו למעבדה אחרת בתל אביב.
בגלל דימומים (קלים) אני חוששת שהתוצאות הן לא כמו במעבדה הקודמת,
מלבד זאת יש הבדל בין ערכי הINR והאחוזים .
לדוגמא, במעבדה הראשונה 2.5 INR היה שווה ל 34 אחוז ובמעבדה השניה 2.0 שווה גם הוא ל34 אחוז.
שאלתי היא כיצד עלי לנהוג ואיך לא להסתכן בלקיחת קומדין בכמות לא רצויה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בבדיקות בערכי קרישת דם
ד''ר אשר וינדר05/09/2007צודקת. יש הבדלים בין המעבדות. מה שחשוב זה ערכי INR. לא להתייחס כלל לאחוזים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מעבדה
זהבה05/09/2007תודה על התשובה המהירה
אם יש הבדלים בתוצאות זה מערער את אמינות תוצאות הבדיקה.
האם יש דרך לברר או לבדוק על איזו מעבדה אפשר לסמוך? איך אהיה בטוחה שאני לא מסכנת את עצמי בלקיחת קומדין בכמות הלא נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר וסיפור משפחתישירה05/09/2007
לרופא שלום. אני עוברת ברור קרשיות יתר עקב סיפור של הפלות חוזרות.
אמי עברה לפני כ-17 שנה ביופסיה של שריר הלב. תוך 24 שעות מהפעולה היא שלחה 2 טרומבוזות(לטחול והשני כמדומני היה תסחיף ראתי ).
לטענתה זה היה סיבוך של הביופסיה. כאשר קצת"לחצתי"אותה היא אמרה לי שאף רופא לא אמר לה זאת אך היא מתארת זאת כסיבוך.
שאלתי -האם המצב של הקרישים של אמי נקראים שיש לי הסטוריה משפחתית של בעיות קרישה.?תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר וסיפור משפחתי
ד''ר אשר וינדר16/09/2007בהחלט. אם אימך סבלה מתסחיף ראתי, זה מתאים להיסטוריה משפחתית של בעיות קרישה במשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קלקסן ואדקסאודליה03/09/2007
שלום ד:ר וינדר,
מה שלומך ?
התייעצתי עמך בעבר ואשמח לקבל שוב סיוע..
אני כרגע בתאילנד ויש לי טיסה חזרה ארצה ב6.9.07 אחה"צ.
אני צריכה לפני טיסה לקבל קלקסן 40 מ"ג לדילול דם (בגלל הטרוזיגוט פקטור 5 ליידן),
הבעיה היא שלקחתי אתמול ושלשום אדקס פורטה (400 מ"ג) בגלל כאבים איומים (מחזור..)
הבנתי שאסור לשלב קלקסן עם תרופות מהסוג של אדקס (כי זה מעלה את לחץ הדם ועלול לגרום לאירועי לב..??) והייתי מעוניינת לבדוק כמה זמן אדקס נשאר בגוף, לפי מה שאני יודעת מס' ימים, השאלה כמה והאם אני יכולה להזריק קלקסן בבטחה??
שאלה נוספת וקצת מסובכת- הייתי בטראק של 3 ימים ומזרקי הקלקסן שלי נשארו בג'יפ שהיה חם מאוד ואני חוששת שהתרופה נפגמה, האם למישהו יש מושג היכן ניתן לרכוש מזרקים חדשים בבנגקוק? יש לי מכתב מביה"ח באנגלית לנשיאת המזרקים (שחלילה לא יחשבו שמדובר בהירואין או משהו..) + מזרקי קלקסן , האם באמצעות המכתב והתרופות אוכל לרכוש מזרקים חדשים כתחליף למרשם?? במידה ולא, האם יודעים היכן ניתן לברר היכן ניתן לרכוש את המזרקים??
תודה רבה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן בתיילנד
ד''ר אשר וינדר03/09/2007לא אוכל לסייע לך. אני לא יודע כיצד ניתן להשיג קלקסן בתילנד. אני גם לא יודע מה זמן החיים של אדקס. בדר"כ לא צריכה להיות בעייה ממשית עם חלף יותר מיום. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ריאה לבת 79 - זה הסוף ???יוסי שטרית02/09/2007
דר' אשר וינדר שלום,
סבתי בת 79 מאושפזת מזה 4 ימים בביה"ח כרמל בחיפה . לאחר שאיבדה את הכרתה בעת המקלחת הובהלה למיון.
לאחר בדיקות אבחן כי זו עברה התקף לב עקב קריש דם , כמו כן אבחן זיהום בשתן, אי ספיקת כליות, )פקקת) DVT ברגל ולבסוף תסחיף ריאה. זאת ע"פ בדיקות דם, צילום ריאה ואק"ג.
יש לציין שלא נעשה צילום CT עדיין.
היא סובלת, מיומה השני באשפוז, מקשיי נשימה (מקבלת חמצן) ומלחץ דם לא יציב שאף דרש התערבות תרופתית אתמול לייצובו.
היא טופלה באנטיביוטיקה (Teravid, Ogmantin ) בקלקסן ו Heparin לדילול הדם.
יש לציין שאבחן סוכר גבוהה בדם, כאשר החולה לא סבלה מעולם מסכרת. החולה רגישה לפניצילין.
נראה שלמרות מצבה הלא יציב של סבתי לא ממהרים רופאיה לנקוט באמצעי טיפול אחרים, ואלו טוענים כי כרגע אין טיפול נוסף מתאים עבורה.
האם לדעתך יש כיוון טיפול נוסף שלא נשקל עד כה ?
כיצד ניתן להמיס את קרישי הדם בריאה בלי להסתכן בדימומים פנימיים מסוכנים ?
נודה לשמוע כל דעה או עצה ממך בנושא בהקדם האפשרי
בתודה מראש,
המשפחה המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסחיף ריאה ועוד...
ד''ר אשר וינדר03/09/2007נשמע שסבתך במצב רפואי מאוד מורכב. אני מאוד מקווה שהמשפחה המודאגת לא רוצה לקבל יעוץ באינטרנט לגבי מצב רפואי כה מסובך. מצטער, לא יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישה לא תקינה ואמצעי מניעהשני02/09/2007
שלום,
פניתי לרופאת נשים בעקבות בעיות במחזור החודשי הרופאה רצתה לתת לי מרשם לגללות אך קודם הפנתה אותי לעשות בדיקות דם.......
כבר שנה שעברה הבדיקות יצאו לא תקינות היא מאוד הדאיגה אותי ולא הסכימה לתת לי גלולות אלא באישור של ההמוטולוג, ההמוטלוגש נתן לי עוד בדיקות שעוד לא עשיתי ואישר לי את השימוש בגלולות, מאז לא חזרתי אליו עם תוצאות הבדיקות.
ולהלן התוצאות של הבדיקה האחרונה, שהרופאה שוב נתנה לי.......
PT% 69
PT SECONDS 12.3
I.N.R 1.2
PTT 31.7
האם זה אומר שיש חשש לקרישי דם, או בדיוק ההפך?
ואם זה ההפך למה זה מהווה בעיה עם אמצעי מניעה כידוע לי, אמצעי מניעה הורמונליים קטלניים לנשים עם קרישי דם, אך לא ידוע לי להפך....... אם אני צודקת ?
אשמח לתשובה, אני מוטרדת מהנושא כבר זמן מה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישה ואמצעי מניעה
ד''ר אשר וינדר02/09/2007קשה לי להשתכנע שאת מוטרדת לאור קצב ביצוע בדיקות הדם. הבדיקות שבצעת אינן מלמדות לגבי נטייה ליתר קרישה, אלא רק שאין לך בעייה שגורמת לדמם.
אני לא יודע למה היפנו אותך לבדיקות דם ואני לא יודע למה ההמטולוג נתן בדיקות נוספות.
אני מייעץ לפנות להמטולוג מומחה בקרישה ולקבל יעוץ מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישת דם
שני02/09/2007משמע יש בעיה או לא?
כי אתה בעצם אומר שהבדיקה לא באה לבדוק יתר קרישה אלא שאין בעייה בדמם אם הבנתי נכון,
אבל בכל זאת יש בעיה מסויימת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה?
ד''ר אשר וינדר03/09/2007לא ראיתי בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה חריפה לאחר לידהשרון31/08/2007
ד"ר שלום רב,
אני כעשרה ימים לאחר לידה, במהלכה איבדתי דם רב, הגעתי להמוגלובין 6.6 וקיבלתי 2 מנות דם בעירוי.
בעקבות העירויים ההמוגלובין עלה ל8, ושוחררתי לביתי עם המלצה לקחת שני כדורי ברזל ביום.
מצבי הפיסי אינו טוב- אני מרגישה מאוד חלשה, כאבי ראש, דפיקות לב, חולשה.
והשאלות שלי הן:
1. קשה לי מאוד לקחת כדורי הברזל, הם עושים צואה קשה ועם טחורים בעקבות הלידה אני ממש סובלת. אין איזה פטנט אחר שייקל עליי, ואולי גם יזרז את תהליך ההחלמה שלי? במקום לקחת עכשיו 3 חודשים כדורים מדי יום?
2. השאלה השנייה: ממה ההשלכות הגופניות בעצם של המוגלובין כזה נמוך, והאם זה יכול לגרום נזק לטווח ארוך, מעבר להרגשה הגרועה שיש לי באופן מיידי.
3. ושלישית ואחרונה: הדימום שלאחר הלידה עדיין לא פסק, וכן אני מיניקה. האם זה מסכן אותי באיזה שהוא אופן? זאת אומרת- האם ההמוגלובין שלי בעצם יכול להמשיך ולרדת??
אני מודה על תשובותיך מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה חריפה לאחר לידה
ד''ר אשר וינדר02/09/2007שלום שרון. אני מייעץ לך להבדק בהקדם ע"י רופא בשר ודם לאור זה שהדימום נמשך ואת מרגישה דפיקות לב וחלושה ניכרת. יתכן שנוצר חוסר דם מסוכן!
באם אין מצב מסוכן - תכשירי ברזל בהחלט יכולים להיות בעיתיים. נסי להחליף לתכשיר אחר. אם לא עוזר-רדי למינון של טבלייה בודדת. אם גם זה לא עוזר-ניתן לשקול מתן ברזל תוך וורידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין גבוה לחולה אוטואימוניתנעה31/08/2007
ד"ר שלום רב. אני בת 23 חולה מזה 4 שנים באנגיואדמה שהוגדרה אידיופטית ואח"כ כאוטואימונית אחרי שהתגלה ana חיובי וכן rf
מזה כשנתיים וחצי מקבלת טיפול של אימורן 175 מ"ג ליום, פלקוויניל 400 מ"ג ליום, איקאקור ליתר לחץ דם (כנראה משני לטיפול ממושך שהיה בסטרואידים) ולוסק.
עקב חסר בברזל לפני כחודש היה 54 ועקב תת ספיגה של המעי נעשו שלושה קורסים של 200 מ"ג וונופר. (כבר קיבלתי קורסים כאלה בעבר)
בדיקות נכון להיום:
fe-iron 53
ferritin 298
esr 46
wbc 7.8
rbc 4.55
hmg 12.9
crp 1.6
ובבדיקת שתן
protein 100
המוגלובין וברזל ללא שינוי מאז תחילת קורסי הוונופר. שאלתי היא האם הפריטין הגבוה יכול להיות כתוצאה מעומס ברזל למרות שהזמינות של הברזל מחוץ למאגרים עדיין לא השתנתה או שהפריטין הגבוה יכול להצביע על בעיה אחרת בשילוב עם שקיעת דם מוחשת וcrp גבוה.
כמו כן האם לחלבון גבוה כזה בשתן יש משמעות קלינית לגבי פגיעה כלייתית בשילוב עם יתר לחץ דם או שאין סיבה לדאגה.
אודה לך על תשובותך כיוון שקצת מאסתי בבדיקות התכופות שעוברת ולא רוצה לעבור סתם בדיקות שלא לצורך וללא דאגה ממשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין גבוה לחולה אוטואימונית
ד''ר אשר וינדר02/09/2007שלום נעה.
פריטין הוא חלבון שעולה בקלות בכל מצב דלקתי. זו, קרוב לוודאי הסיבה לרמתו. ולכן הוא לא מלמד במצב זה על מאגרי ברזל.
חלבון בשתן בהחלט הוא מרכיב של פגיעה כליתית. כדאי לבצע איסוף שתן למשך יממה כדי למדוד את הכמות הכוללת של חלבון שמופרש. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיה - בדיקת hba2אלין30/08/2007
בן זוגי חולה בתלסמיה מייג'ור. לקראת הריון הופנתי לבדיקה. התוצאות שלי שהתקבלו:
HEMOGLOBIN A 97.6 (הקצה העליון של הנורמה)
HbA2 2.4 (הקצה התחתון של הנורמה)
ההמוגלובין שלי תקין בד"כ 12-13.4 (אני תורמת דם לפחות פעם בשנה), אין במשפחתי תלסמיה, אני אשכנזיה
מה משמעות הערכים שלי מבחינת המחלה? והעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה
ד''ר אשר וינדר02/09/2007סביר להניח שאת לא סובלת מתלסמיה, אבל חסרות לי מספר בדיקות לקבל תמונה שלמה. מציע לפנות ליעוץ גנטי באם בכן בן זוגך סובל מתלסמיה מסוג מייגור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ללא חוסר בברזלרן29/08/2007
שלום רב,
הנני גבר בריא, בן 36, עם אנמיה קלה (המוגלובין 12-12.5, מזה זמן) וכן: פאנציטופניה קלה אך מתמידה. משטח דם נראה תקין. לא נראה חוסר בברזל.
קיבלתי הפנייה לבדיקת מוח עצם.
שאלותי: האם יש כיוון כלשהו לנתונים הנ"ל? והאם הבדיקה אמנם הכרחית?
תודה רבה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה ללא חוסר בברזל
ד''ר אשר וינדר30/08/2007אור הנתונים שאתה מציג אני סבור שבהחלט יש מקום לבדיקת מוח עצם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לנויטרופניה וטרומבוציטופניהטל29/08/2007
דוקטור שלום,
אני אדם בריא, בן 31.
לפני מספר חודשים רופא משפחה עירני "עלה" על המספרים הנמוכים שהופיעו בבדיקות הדם שלי בשורת ה - WBC , הנויטרופילים והטרומבוציטים ושלח אותי לבדיקות דם נוספות שם התגלה שיש לי ANA חיובי. שאלותי הן:
1. האם יש קשר בין הממצאים? האם ידועים הרבה מקרים של ANA חיובי כאשר הבדיקות המשלימות ללופוס ומחלות אוטואימוניות אחרות שליליות?
2. בדיקות הדם של הורי (מוצא: הודו ומרוקו) אינן חריגות בשום פרמטר - בבדיקותיי לאורך שנים נראה שתמיד נעתי בין 1 - 1.5K נויטרופילים ופחות מ- 150 טסיות דם. האם יש סיבה לחשוב שהמספרים יירדו? (פעם אחת לפני עשר שנים נמדדו 960 נויטרופילים, כיום בסביבות ה- 1000) האם יש טעם למעקב המטולוגי? כל כמה זמן?
מצורפת בדיקה אחרונה:
ALK.PHOSPHAT. 64.00 U/L ( 30.00- 140.00) (..*......)
ALT(GPT) 13.90 U/L ( 5.00- 45.00) (.*.......)
AST(GOT) 22.00 U/L ( 5.00- 40.00) (...*.....)
BILIRUB.TOTAL 1.20 MG/DL ( 0.30- 1.20) (........*)
BUN 7.10 MG/DL ( 4.60- 21.00) (*........)
CALCIUM SERUM 9.74 MG/DL ( 8.40- 10.40) (.....*...)
CHOLESTEROL 124.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (*........)
CREATININE SER 1.12 MG/DL ( 0.50- 1.30) (......*..)
SODIUM SERUM 144.00 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (.....*...)
POTASSIUM SERU 4.40 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (....*....)
HDL-CHOLEST. 51.75 MG/DL ( 35.00- 85.00) (..*......)
LDL-CHOLEST. 65.73 MG/DL ( 60.00- 130.00) (*........)
IRON 105.30 UG/DL ( 50.00- 170.00) (...*.....)
PHOSPHORUS 3.22 MG/DL ( 2.50- 4.60) (..*......)
TOTAL PROTEIN 7.44 G/DL ( 6.20- 8.50) (....*....)
ALBUMIN SERUM 4.23 G/DL ( 3.50- 5.50) (..*......)
TRANSFERRIN 216.60 MG/DL ( 200.00- 380.00) (*........)
TRIGLYCERIDES 32.60 MG/DL ( 35.00- 170.00)*(.........)
URIC ACID 5.76 MG/DL ( 3.50- 8.20) (...*.....)
ESR 2.00 MM/HOUR ( 2.00- 20.00) (*........)
WBC 3.40 K/UL ( 4.00- 10.00)*(.........)
NEUTROPHILS 1.00 K/UL ( 1.80- 6.60)*(.........)
NEUTROPHILS % 28.70 % ( 46.00- 68.00)*(.........)
LYMPHOCYTES 1.90 K/UL ( 1
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נויטרופניה וטרומבוציטופניה
ד''ר אשר וינדר30/08/2007ANA חיובי הוא ממצא לא נדיר (אם כי שכיח יותר בנשים). צריך לדעת איזה סוג ANA נמצא (יש מספר סוגים) ובאיזה כייל. בכל מיקרה, ANA לכלעצמו אינו הוכחה לקיום שום דבר. באם מדובר בממצאים כרוניים סביר שאין להם חשיבות קלינית מרובה. ממליץ על בדיקה המטולוגית מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטוזיסאסתר29/08/2007
שלום רב,
ידוע לי,מבדיקות דם קודמות, על לויקוציטוזיס שנים רבות. בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי מתברר שיש כעת עליה קלה בלימפוציטים [5000-6000].
בתשובה לבדיקה שהיתה לי בבי"ח 'מאיר' בכ''ס: 5690 לימפוציטים פוליקלונלים. "כלומר,בדיקה תקינה וללא עדות ל-CLL]".
כמו כן,נכתב בדף שמומלץ לי להפסיק את העישון.
אם כן,מדוע יש לי כדוריות דם לבנות ברמה כ"כ גבוהה?
אשמח לקבל תשובה.
אסתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטוזיס
ד''ר אשר וינדר29/08/2007לא תמיד אנו מוצעים סיבה להפרעות קלות בספירת הדם. בוודאי שללא לבדוק אותך ולקבל תמונה מלאה לא אוכל להגיע לאבחנה. העובדה שמדובר הן בהפרעה קלה והן בהפרעה שנמשכת זמן ממושך מעידה שקיימת סבירות שלא מדובר בהפרעה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר אשר
אסתר30/08/2007תודה רבה שענית לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה וחוסר בברזלדפנה28/08/2007
שלום רב, אני בת 29 וידועה כאנמית מלידה עם גן של טלסמיה מיינור. בבדיקות הדם האחרונות שלי יצא שההמוגלובין שלי10.1, ברזל-45, פריטין- 5.1, פיברינוגן-503, טרנספרין- 483. אני אף פעם לא הלכתי לייעוץ המטולוגי. האם אלו ערכים תקינים או נורמאליים למישהי שידועה כאנמית? אילו תופעות זה יכול לגרום בחיי היומיום. אציין שאני מרגישה הרבה פעמים עייפות ומעין חולשה,, אך דיי מתעלמת מזה ומנסה לחיות כרגיל. האם יש משהו מיוחד שעליי לעשות?
כמו כן, אציין שאני נשאית של הפטיטיס c עם ערכי תפקודי כבד תקינים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה וחוסר ברזל
ד''ר אשר וינדר29/08/2007גם למי שיש טלסמיה מינור מותר שיהיו הפרעות אחרות. הבדיקות מעידות על חוסר ברזל, דבר שלא נדיר אצל נשים צעירות. כדאי לטפל. פני לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוריאהאתי28/08/2007
בבדיקות שתן שאני עושה אני רואה בכל פעם אוריאה מאוד נמוכה. מה זה אומר?
אני באמת מרגישה צורך לשתות די הרבה האם זה קשור?
כל שאר בדיקות הדם נראות מאוזנות. האם יש בדיקות דם לא שיגרתיות שעלי לבצע?
אשמח לתשובה על אף שאני יודעת כי אין קשר לקרישת דם.
רוב תודות
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריאה נמוכה
ד''ר אשר וינדר28/08/2007אני לא מכיר כל חשיבות לאוריאה נמוכה. אוריאה גבוהה יכולה לרמוז על התיבשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)