מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ITPערן23/07/2007
שלום,
אצל בני אובחן (ככל הנראה) ITP עם ירידה של רמת הטסיות לתחום של 20-30.לא בוצעה בדיקת מח עצם,מאחר ומדדי הספירה האחרים היו נורמלים ללא פתולוגיה מיוחדת.
לאחר שבמשך חודש המדדים לא החלו לעלות באופן טבעי,הוא טופל ב-IVIG. הגוף הגיב יפה לתרופה ולאחר 24 שעות הראתה הספירה 55 ולאחר 72 שעות הראתה הספירה 100. שאלותי הן:
1. מהו זמן ההשפעה של הטיפול?
2. האם הטיפול אפקטיבי לטיפול במחלה או רק בסימפטום? כלומר,האם הנוגדנים מטרתם לחסום את הוירוס (שזו ככל הנראה ההבחנה) על מנת להעלות את מדדי הטסיות או שהוא גם אמור להוות מעין "תרופה" לבעיה ואז הגוף אמור להיות במדדים תקינים לאחר שתסתיים השפעת הטיפול?
3. האם בעצם העובדה שהגוף הגיב יפה לטיפול הרי שניתן להגיד שתפקוד מח העצם תקין וככל הנראה מדובר בתופעה וירלית חולפת?
4. מדי פעם מופיעות עדיין נקודות בודדות (כמו שטפי דם) בעיקר באזור הרגליים,למרות הטיפול.
האם הדבר מרמז על התחדשות ירידת הטסיות או שאין קשר?
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
ד''ר אשר וינדר24/07/2007בתאור המקרה חסר נתון בסיסי -הגיל של בנך. אני מניח שהוא צעיר. יש הבדל- בילדים בדר"כ התופעה נוטה לחלוף. הטיפול ב- IVIG בדר"כ נותן מענה לתקופה של 3-6 שבועות. אבל, כפי שאמרתי, בילדים המחלה היא בדר"כ מוגבלת, כך שטיפול בודד עשוי להספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהITP
ערן24/07/2007שלום,
בני בן שנתיים ותשעה חודשים.
האם יש קשר בין הופעה של סימנים חדשים של נקודות על הגוף,בעיקר באזור הרגליים,לכך שיתכן ויש ירידה מחודשת ברמת הטסיות לאחר העלייה בעקבות הטיפול או שאין קשר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםנחמן23/07/2007
שלום,
עשיתי בדיקת דם שגרתית
כל הערכים נמצאים בטווח הנורמל
למעט: ערך ה - MPV
מראה ערך 12.4
מה המשמעות?
האם תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MPV
ד''ר אשר וינדר24/07/2007MPV הוא הנפח הממוצע של טסית דם. בספירת דם תקינה לא נוטים לשייך חשיבות לערך זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עת התשובה
נחמן24/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן ודימום מהאףרועי23/07/2007
שלום רב,
בעקבות אובדן הריון בשבוע 33 (לפני שנה) אובחנה אשתי כסובלת מ-APLA.
כעת בהריון, מטופלת בקלקסן 40 מ"ג X פעמיים ביום, +אספירין. משקלה אתמול 72 ק"ג.
אתמול בבוקר גילתה דמם קל מהאף , ומעט דם גם בליחה (אולי הגיע מהאף?), והבוקר גם, מעט מאוד שאריות דם. אציין כי היא אלרגית ומשתמשת הרבה בטישו לקינוח האף.
יש מה לדאוג?
מה דעתך על מינון הקלקסן?
תודה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן ודימום מהאף
ד''ר אשר וינדר23/07/2007דימום מהאף בהריון הוא דבר שבהחלט יכול להתרחש. סביר שהוא לא נגרם עקב שימוש בקלקסן או באספירין. לגבי מדיניות הטיפול לאור האבחנה - צריך לקבל תמונה מלאה כדי לתת המלצה נבונה. כדאי להתייעץ עם המטולוג המומחה בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רועי23/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מניעת קרישי דם בטיסהאודליה22/07/2007
ד"ר וינדר שלום!
שמי אודליה, אני בת 22 ואשמח אם תוכל לסייע לי עם בעיה מורכבת שיש לי:
לפני כחודשיים אובחנתי כHETEROZYGOT בפקטור 5 ליידן.
בעוד כ3 שבועות אני טסה לחופשה בתאילנד בטיסה ישירה שאורכת בערך 11 שעות (וחשוב לציין-במחלקת תיירים..)
ההמטולוג המליץ לי לקבל זריקת קלקסן לפני הטיסה ואילו רופא המשפחה באמת נתן לי ערכה של 2 זריקות שכל אחת מהן היא 60 מ"ג (בהתאם למשקל גופי -כך אמר).
כשהלכתי לתחנה של משרד הבריאות כדי לקבל חיסונים לקראת הטיול, התייעצתי גם עם הרופא שם והוא אמר לי לא לקחת את זריקות הקלקסן אלא לקחת שעתיים לפני הטיסה כדור אספירין במינון 500 מ"ג וכעבור 6 שעות טיסה לקחת עוד אחד כזה, לגרוב גרביים אלסטיות ולטייל פעם בשעה טיול של כ3-5 דקות.
בפורום רפואת מטיילים - רופא אחר המליץ לי לא לקחת שום טיפול מניעתי אלא רק להתהלך הרבה.
ולאור כל ההמלצות הנ"ל אני די מבולבלת ואף לחוצה!
חשוב לי לדעת מס' דברים לפני שאני מקבלת החלטה מה לעשות:
1. ראשית-איזה טיפול הכי מומלץ לפי דעתך??
2. האם אספירין במינון 500 מ"ג אינו מוגזם? כלומר, אני יודעת שכדור אספירין סטנדרטי הוא בד"כ 100 מ"ג, ואילו 500 מ"ג נשמע לי קצת כמו "נסיון התאבדות" (כמו 5 כדורים רגילים) +הרופא ממליץ שאקח פעמיים..
3.האם קלקסן היא זריקה בטוחה? האם יכולה לגרום לדימומים? האם 60 מ"ג באמת נחוץ? הבנתי שיש גם 20 ו40 מ"ג.
4.האם אפשרי לשלב את הקלקסן עם כדור כמו אדקס? הבנתי שאסור לשלב את זה עם אספירין כי זה עלול לגרום ליתר לחץ דם ואף התקפי לב (לא עלינו), אם אני מבינה נכון לקלקסן יש את אותה ההשפעה כמו לאספירין, לפיכך -האם אסור לשלב קלקסן ותרופה כמו אדקס?
האם אפשר לשלב אספירין או קלקסן עם משכך כאבים אחר? אקמול?
5. כמה זמן הנ"ל נשארים בגוף? (קלקסן, אספירין, אדקס)?
המון המון תודה על ההתייחסות,
שבוע טוב!
אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת קרישי דם בטיסה
ד''ר אשר וינדר22/07/2007שאלה טובה. אין לי ספק שאת מבולבלת. כשאין עובדות יש המון דעות, EXPERT OPINION. השאלה- מי המומחה שנתן את הדעה. כדאי לפנות להמטולוג המומחה בקרישה כדי לקבל חוות דעת עדכנית שתתבסס, לדוגמא, על הסיבה שבגללה נבדקה אצלך קרישיות. תתבסס על האם יש סיפור משפחתי. תתבסס על האם את נוטלת גלולות, מה משקלך, מה גבוהך וכד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אודליה22/07/2007היי ד"ר וינדר,
ראשית-תודה על התגובה המהירה!
פניתי לפורום הזה רק מאחר והטיסה היא בעוד 3 שבועות ואני לא מצליחה לקבוע תור להמטולוג אחר ולכן הייתי שמחה לשמוע ממך מה אתה ממליץ לי באופן אישי לעשות.
הסיבה שבכלל הגעתי לבירור קרישיות יתר היא משום שלפני חצי שנה היה לי כיחלון מוזר בכפות הידיים, שנעלם כעבור יומיים (הייתי מאושפזת באיכילוב) ובדקו כל מיני כיוונים (וסקוליטיס, לופוס, ותפקודי קרישה). חשוב לציין שלאמי היו ב2 ההריונות שלה טרומבוזות ברגל (אך הלידות עברו בשלום).
אני בת 22, בריאה, לא משתמשת בגלולות למניעת הריון (השתמשתי חצי שנה ואז הגעתי למיון עם לחץ בחזה , נימול בידיים וקוצר נשימה, נשלל תסחיף ריאתי ומאז זרקתי את הגלולות).
לא מעשנת, אוכלת יחסית בריא, עושה ספורט, בת 22, 171 ס"מ וכ60 ק"ג.
והכי חשוב- מוכנה לעשות מה שידרש ע"מ להיערך לטיסה כמו שצריך (כבר מכינה את עצמי לשתיה מרובה וטיולים מרובים במטוס).
רק העניין התרופתי מציק לי, ובמיוחד כי אני גם די רגישה לתרופות (ממה שאני מכירה: פניצילין, אריתרומיצין, תרופות ממשפ' סולפא, פרמין, פפברין ויוד)
אני מודעת לכך שזה לא אחראי לפזר ככה אבחנות דרך האינטרנט ובכל זאת אשמח לקצה חוט כי אני באמת לא יודעת אם ליטול אספירין במינון הגבוה הזה או לקבל קלקסן .
תודה רבה!!!!!!!
אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה ופקקת
ד''ר אשר וינדר23/07/2007לפי הנתונים שציינת קרוב לוודאי שאת לא זקוקה לאספירין ולא זקוקה לקלקסן. אבל, כמו שציינת נכון, יעוץ אלקטרוני הוא לא תחליף להתיעצות עם רופא מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DVTאמא זוקי21/07/2007
אמי בת 70 פרט ללחץ דם אינה סובלת מבעיות רפואיות לפני כחצי שנה התגלה אצלה ברגל DVT בבית החולים טופלה בקלקסן וכשיצאה מטופלת בקומדין עד היום לא נעשה לה בירור לסיבת הDVT האם יש צורך מה הסיבות האפשרייות לDVT מה צריך לבדוק? האם צריך לבדוק קרישיות יתר, ואם יש בעיה בקרישיות יתר, האם זה תורשתי והאם זה עלול להגיע גם לנכדים של אמי כלומר ילדיי. זה חשוב כיוון ,שבתי רוצה לקחת גלולות ,ואני חוששת שאולי לאמי בעיה בקרישיות יתר ,ואז עלול להיות שגם לבתי יש, האם יש סיכוי לזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DVT בגיל 70
ד''ר אשר וינדר22/07/2007הגיל הוא גורם סיכון ברור להתפתחות פקקת ורידים. לכן, בדר"כ אין צןרך לבצע ברור נוסף. גדאי להתיעץ עם המטולוג המומחה בקרישה שיבחן המקרה לפרטיו ויקבע באם יש צורך בברור נוסף ולכמה זמן יש צורך בטיפול נוגד קרישה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסג.19/07/2007
היה לי בעבר תת פעילות בבלוטת התריס, והייתי לוקחת אלטרוקסין
לאחר שנתיים בערך, הפסקתי לקחת ובכל זאת התוצאות יצאו לי טובות גם לאחר שנה ויותר שלא לקחתי את התרופה.
האם זה אומר שהבעיה נפתרה? או שאולי זה יכול לחזור עוד פעם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר אשר וינדר20/07/2007כדאי לפנות לאנדוקינולוג, מומחה בהורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי תסמונת אנטיפוספוליפידית?חגית אבידן17/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תסמונת אנטיפוספוליפידית
ד''ר אשר וינדר17/07/2007תסמונת אנטיפוספוליפידית (APS) היא תיסמונת המאופיינת בארועים של תרומבוזיס (פקקת) ובסיבוכי הריון. התסמונת נגרמת עקב קיום נוגדנים עצמיים (APLA).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר?חגית אבידן16/07/2007
שלום רב,
בתקופה האחרונה אני נמצאת בברור מקיף של כל נושא הקרישה בשל חשש ללופוס. אציין כי בעבר לפני 11 שנים לאחר לידת תאומים שנולדו בנתוח קיסרי בשבוע 29 שלחתי קריש דם לוריד במוח פרכסתי וטופלתי בקומדין ואידנטואין לאחר כשנתיים הופסק הטיפול בשל חשש שזה נגרם בשל הלידה.לימים בוצעו בדיקות נוספות שלא היו קיימות אז והתגלה כי אני הומוזיגוטית לmthfr ,כעת בוצעו בדיקות נוספות ופקטור 8 גבוה(266) ana חיובי פקטור 11מעט מעל הנורמה(154) אנטיטרומבין 3(122) אנטי קרדיוליפין 13.8 /igm (313)
אציין כי הופניתי לראומטולוגית לפני שקבלתי את תוצאות הפקטורים והיא שללה לופוס פעיל למרות ניובש בפה . איני יודעת מה לעשות אני חוששתץ לאור תוצאות אלה שאחזור על הספור ממעבר האם לדעתך יש לאחזיר את הטיפול בקומדין או אספירין שכחתי לציין כי הפריטין שלי הוא 3.2 וההמטולוגים המליצו על ברזל ושללו את אופציית האספירין בשל חשש לדמום וסתי רב יותר
בקצור אני אובדת עצות ומקווה שתוכל ליעץ לי
תודה וערב טוב
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר?
ד''ר אשר וינדר17/07/2007מקרה הרפואי שלך מורכב. חייבים לבצע ברור נרחב יותר לכיוון של תסמונת אנטיפוספוליפידית. לפי הברור שציינת אין לך נטייה לקרישיות. רק אחרי ברור ניתן לקבוע צורך בטיפול כזה או אחר. כדאי מאוד להתייעץ עם המטולוג מומחה בקרישה פנים מול פנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ברזל נמוכיםלולו16/07/2007
שלום רב,
בת 43 ללא מחלות. ב-5 השנים האחרונות המוגלובין נמוך הנובע מברזל נמוך שטרם נמצאה לו הסיבה (מחזור חודשי מסיבי בד"כ). כל שנתיים בערך נוטלת SLOW FE FOLIC למשך 3 חודשים, דבר אשר מסדר את הברזל וההמוגלובין לשנתיים הבאות. הפעם, לאחר נטילת הברזל, רמת ההמוגלובין אכן עלתה מ-11.2 ל-14.9 אך רמת הברזל עלתה רק מ-27 ל-43 בעוד שבפעם שעברה עלתה מ-28 ל-175... האם הגיוני או שמא יש לחזור על הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין - אני תורמת דם
לולו16/07/2007קבוע כל חצי שנה במידה וערכי ההמוגלובין מאפשרים זאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
ד''ר אשר וינדר17/07/2007מה שחשוב זה שערכי ההמוגלובין עלו. ערכי הברזל יש חשיבות קטנה יותר ולכן כדאי להתייחס לערכי ההמוגלובין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולימורפיזם בגן mthfrליז15/07/2007
אני בת-33,עברתי בשנה האחרונה 2 הפלות טבעיות, עשיתי 3 בדיקות דם של טרומבופיליה ונמצאתי נשאית של פולימורפיזם השכיח בגן mthfr, אני אישה בריאה בד"כ ,ולכן אינני מבינה איך נוצר מצב כזה, למרות שיש לי שני בנים בגילאים 11,8 וההריונות שלהם היו תקינים,אבל יום לאחר הולדת בני הבכור קיבלתי פציאליסט (שיתוק בעצב הפנים בצד שמאל) ,ולמזלי זה עבר לאחר 4 חודשיים.
ברצוני לברר לגבי תוצאת הבדיקה ולהבין מהו בדיוק הפולימורפיזם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולימורפיזם בגן mthfr
ד''ר אשר וינדר17/07/2007פולימורפיזם מצביע על כך שיש קטעי חומר גנטים, כלומר גנים, אשר יש להם שונות נורמלית באוכלוסיה. כך גם לגבי MTHFR. קרוב לוודאי שאין קשר בין הפולמורפיזם לבין הפציאליס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בפקטור 11דניאל13/07/2007
אני סובל משטפי דם קלים בידיים במקרה של פציעה קלה. הוברר שיש לי חוסר חלקי בפקטור 11.
לפני שנה (לעיתים רחוקות) היו לי שטפי דם בעין אחת. קראתי שיש איסור בלקיחת אומגה 3. האם מותר לקחת אומגה 3?
המטולוג שפגשתי אמר שאין קשר, ורופא מומחה כללי אמר שאסור. אני מבולבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בפקטור XI
ד''ר אשר וינדר15/07/2007תלוי. תלוי מה גודל החוסר של הפקטור והאם יש נטייה משמעותית לדימומים. בדר"כ לא צריכה להיות הפרעה בנטילת אומגה 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חלקי בפקטור 11 בדםדניאל13/07/2007
שלום,
יש לי חוסר חלקי בפקטור 11 בדם.
האם מותר לי לקחת קפסולות אומגה 3 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חלקי בפקטור 11 בדם
ד''ר אשר וינדר15/07/2007כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ריאתי בעבריניב12/07/2007
שלום דוקטור,
לפני כ-3 שנים חוויתי תסחיף ריאתי בעקבות ניתוח ברגל ואחרי חצי שנה של קומדין המצב חזר לנורמה.
לאחרונה קיבלתי עבודה הדורשת ממני טיסות מרובות לחו"ל בפרקי זמן שונים.
שאלתי היא מה עוד אפשר לעשות חוץ מלשתות הרבה מיים לא לשתות אלכוהול ולשים גרב אלסטית על הרגל שפיתחה קריש. הבנתי שאספירין לא הוכח בעולם כנוגד קרישה ולעשות זריקות קלקסן בבית חולים נראה לי מסורבל אני יכול לטוס אפילו 2-3 בחודש.
אשמח לייעוץ נוסף.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסחיף ריאתי בעבר
ד''ר אשר וינדר15/07/2007זו בעייה אמיתית. צריך לבצע אנליזה של גורמי הסיכון שלך ולנסות לקבוע את הסיכון האבסולוטי שלך ללקות שוב בתסחיף ראתי. מאוד ממליץ שתפנה למומחה בקרישה (קרישולוג) בעל ידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקלקסןאסתי11/07/2007
בעלי פיתח זיהום אחרי הכנסת פיק-ליין לזרוע. ב-u.s נמצא טרומבוס של הברכיאליס. מקבל קלקסן 80 מ"ג פעמיים ביום. המלצת ההמטולוגית היא לטיפול של 6 שבועות. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפול בפקקת עקב צנתר בווריד מרכזי.
ד''ר אשר וינדר15/07/2007יש בהחלט הגיון בהמלצה. אבל, כדאי לקבל המלצה נרחבת יותר כי אני בוודאי היתה סיבה להכנסת הפיק-ליין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטיםשי11/07/2007
שלום,
בתי בת 3, ועקב דימומים מהאף נבדקה במיון ונמצא שספירת הטרומבוציטים שלה היא 80,000.
זומנו להמשך מעקב בשבוע הבא.
האם יש מזון שיכול לעזור לייצור הטרומבוציטים?
האם יש מזון שיכול להזיק לייצור הטרומבוציטים?
תודה,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה נמוכה של טסיות
ד''ר אשר וינדר15/07/2007זהו מצב שנקרא תרומבוציטופניה. אין מזון שיכול לגרום לעלייה או לירידה של טסיות (תרומבוציטים), אך יש מזון או תוספי מזון שיכולים לגרום לפגיעה בתפקוד טסיות. כדאי לבצע ברור מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)