מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוגדניםמאור28/08/2007
שלום,
למה הכוונה אם אומרים שלמישהו יש נוגדנים CD4 ו-CD7, באיזה שלב של מחלה הוא נמצא? או שהוא בכלל ברמיסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים
ד''ר אשר וינדר28/08/2007CD4 ו- CD7 הם אנטיגנים נורמלים על פני תאים שונים. צריך לדעת באיזה הקשר מזכירים את האנטגנים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב-ALL
מאור28/08/2007הכוונה היא שבזמן מחלה המטולוגית ALL עושים בדיקת דם ומוצאים נוגדנים CD4 ן-CD7 ואם זה תקין האם זה אומר שהילד נמצא בשלבי הפוגת המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפלזיהמאור28/08/2007
שלום ברצוני לדעת האם נפוצה באפלזיה של הדם הגדלת טחול ו/או בחילות והקאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפלזיה
ד''ר אשר וינדר28/08/2007אפלזיה מתארת מצב, אבל לא מתארת מהי המחלה. לכן לא יכול לענות לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםגל27/08/2007
שלום רב,
ברצוני לעבור ניתוח לישור מחיצת האף ונדרשתי לעבור מספר בדיקות
ובניהן בדיקה לתפקודי קרישה.
בתוצאת יצא כי ערך ה PT - INR הינו 1 כאשר ערכי הייחוס הם 2- 3.5
האם הדבר מעיד על בעיה ? או אמור לעורר חששות לקראת הניתוח ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך PT/INR
ד''ר אשר וינדר28/08/2007שלום גל. אחת הבדיקות לתפקוד מערכת הקרישה היא בדיקת PT אשר נמדדת בערכי INR. ערך INR של 1.0 הוא נורמלי לחלוטין. בהצלחה בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלחסוי26/08/2007
שלום עשיתי בדיקת דם למוגלבין שייצא 11.9 מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין
ד''ר אשר וינדר27/08/2007זה אומר שריכוז ההמוגלובין בדם הוא 11.9. כדאי לפנות לרופא ששלח כדי לקבל פרוש האם זה גבוה, האם זה נמוך, ואולי זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקלקסןסיוון25/08/2007
ד"ר שלום,
הייתי מטופלת אצלך( באיכלוב) בגיל 19 לאחר תסחיף ריאה ולאחר מכן בגיל 21 בהריון ראשון.
התסחיף כנראה נגרם כתוצאה משילוב של גלולות וסיגריות, לא נמצא קשר גנטי לקרישיות יתר.
לפני ההריון היתי מטופלת בקומדין, ובהריון בקלקסן תחת מעקב של המחלקה ההמוטולוגית באיכילוב.
היום בת 31 בהריון שני שבוע 31. בתחילת ההריון הומלץ שוב על טיפול מונע בקלקסן 60 מ"ג ביום- כל יום. הזרקתי יופי ב-3 החודשים הראשונים ולאחר מכן הפסקתי לצערי כיוון שלא יכולתי לסבול את העניין הזה יותר. רצוי לציין שמלבד שהרופא המטפל בי במחלקה להריון בסיכון באיכלוב היה מתענייין בשלומי אחת לשבועים כשהיתי מגיעה אליו ,לא נעשו לי שום בדיקות (בהריון הראשון המעקב היה קפדני יותר).
היום בשבוע 31 התחלתי שוב עם הזרקת הקלקסן (כנראה שנכנסתי קצת לחרדה עם התקדמות ההריון)
כל הבדיקות עד היום כולל מי שפיר היו בסדר גמור.
האם יש סיכון בכך שהפסקתי את ההזרקה ועכשיו שוב התחלתי מחדש?
האם ישנה אפשרות להגיע אליך למעקב בוולפסון דרך קופת חולים כללית?
תודה סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן בהריון
ד''ר אשר וינדר26/08/2007המבחן המשמעותי ביותר הוא מבחן התוצאה. אם ההריון מתפתח טוב, זה מרמז שלא קרה כל נזק מהפסקת הקלקסן. בשמחה רבה הראה אותך במסגרת המרפאה בוולפסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זריקות קלקסאן בטוחות בהריון
אולגה18/03/2010שלום רב
אני בת 33 בהריון ראשון בשבוע 26. לפני כשבוע אובחן אצלי סימפיזיוליזיס ובעקבות כך אני מתקשה ללכת. אורטופד שבדק אותי המליץ על מנוחה בבית ועל זריקות קלקסאן, היות ואני סובלת מדליות בשתי הרגליים שמאוד החמירו בהריון ( אני משתמשת גם בגרביים אלסטיות, אך לדבריו זה לא מספיק )
רציתי לשאול: עד כמה קלקסאן היא תרופה בטוחה עבור העובר? ( מידע באינטרנט לא חד משמעי ) כמה צריך ללכת במשך היום על מנת לא להזריק קלקסאן? כמה זמן לפני ניתוח קיסרי צריך להפסיק קלקסאן?
אודה מאוד על תשובתכם ( רצוי למייל )
בברכה
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אשלגן גבוההיעל25/08/2007
ד"ר נכבד,
אמי בת ה - 73 נוטלת עפ"י המלצת רופאת המשפחה 4 כדורי אנאלדקס 10 מ"ג ביום (2 בבוקר ו - 2 בערב) מזה כחודשיים. קודם לכן נטלה 2 כדורים ביום. לפני כשבועיים אמי נפלה ונחבלה קשות, שברה 2 חוליות ו - 3 צלעות, ואינני יודעת, האם יש קשר, אך רמת האשלגן שלה עלתה ל - 5.2 ובבדיקת דם חוזרת הרמה היתה 5.6. רמת הסודיום בדם היתה 126.6, ובבדיקה חוזרת - 130.2 . מה עלינו לעשות, ובאיזו מידת דחיפות?
תודה מראש, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה גבוהה של אשלגן
ד''ר אשר וינדר26/08/2007אני מייעץ לפנות בדחיפות לרופא המשפחה. רמת האשלגן ורמת הנתרן אינן תקינות וכדאי שרופא המשפחה יבחן שוב את העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לקרישיות יתרמאיר24/08/2007
שלום
אני בן 33 ועברתי אוטם שריר לב לפני כארבעה חודשים כהמשך טיפול אני עובר בירורים במרפאת מותקפים צעירים ונשלחתי לבירור קרישיות יתר לאור גילי הצעיר
שאלתי היא מהו בירור לקרישיות יתר מה עליי לבקש מהרופא
מלבד בדיקת לופוס והומוצסטאין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר בגיל צעיר
ד''ר אשר וינדר27/08/2007בגלל שהארוע התרחש בגיל צעיר אני ממליץ לבצע ברור קרישה נרחב. אתה לא צריך להמליץ לרופא. הרופא צריך להמליץ לך. אם הרופא לא מצוי בעניין, כדאי לפנות להמטולוג מומחה בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות חלבון Cמימי23/08/2007
שלום
בעברי 2 הפלות מאוחרות (ראשונה אחרי צירים שבוע 17 שניה ירידת מים שבוע 20 )
עשיתי בדיקת קרישיות וכל הנתונים בסדר רק פעילו חלבון C היתה נמוכה קצת 66% במקום 70%
זה היה סמוך להפלה. אחרי 3 חודשים חזרתי על הבדיקה והתוצאה היתה נמוכה יותר 34%. איך אתה מסביר את זה? האם זה מסוכן לי ומה עלי לעשות בהריון הבא? קבעו לי תור מאוד מאוחר למרפאה הימטולוגית
אני מאד חוששת כי אני חושבת שנכנסתי להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון C
ד''ר אשר וינדר27/08/2007אם את בהריון כדאי לפנות בהקדם להמטולוג המומחה בקרישה. הממצא יכול להיות בעל משמעות ויתכן שצריך לתת לך טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהלילך22/08/2007
האם רמת המוגלובין מתחת ל-14 נחשבת כאנמיה בגברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בגברים
ד''ר אשר וינדר27/08/2007תלוי בגיל של הגבר ותלוי מה היו ערכי ההמוגלובין הקודמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLT נמוך וניתוח קיסריאילנית22/08/2007
שלום,
הריון תאומים, שבוע 28, מנחי עכוז ורוחב.
רמת ה-PLT שלי יורדת בכל בדיקת דם, וכעת עומדת על 141.
יש סיכוי שאגיע לניתוח קיסרי בלי יכולת לקבל אפידורל? מה עושים במקרה כזה (שחייבים ניתוח קיסרי) והאם זה מגביר סיכון בלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת טסיות נמוכה בהריון
ד''ר אשר וינדר27/08/2007יש לך ירידה קלה בלבד במספר הטסיות. בדר"כ המרדימים מבצעים אלחוש אפידוראלי כאשר הרמה מעל 100.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשון21/08/2007
הנני בן 43 עשיתי בדיקות דם בעקבות הרגשת נפיחות באשכים
ברצוני לדעת מה מראה תוצאת בדיקת הדם
WBC ערכי נורמל (4-10) בתוצאת הבדיקה שלי יצאה 10.90
NEUTROPHILS ערכי נורמל(1.80-6.60 בתוצאה שלי7.70.
NEUTROPHILS % ערכי נורמה 46.00-68.00) בתוצאה שלי 70.90
האם תשובות של בדירקות אלה מראות על גידול סרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר אשר וינדר27/08/2007ספירת דם היא לא בדיקה מתאימה לברר את בעייתך. כדאי לפנות לרופא כדי לברר את העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןדורית21/08/2007
שלום רב.
לפני 5 שנים ילדתי תאומות בשבוע 35. הלידה לוותה ברעלת הריון מאוד חריפה,חוסר קרישה ,תפקודי כבד בעייתיים ודימומים שהצריכו מתן 16 מנות דם ושבועיים בטיפול נמרץ .
הלידה השנייה נסתיימה בלידה טבעית בשבוע 25 עקב הפרדות שלייה ובלידת פג שנפטר .
בבדיקות מקיפות לא נמצאו שום סימנים לקרישתיות יתר האם בהריון הבא עלי לקחת קלקסן? אספירין? שניהם? עד כמה אני מסתכנת בהריון נוסף לאור מה שכבר קרה ?
(אני בת 36, שני ההריונות ספונטניים ובמהלכם כל הבדיקות וה- us היו תמיד תקינות )
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכים בהריונות חוזרים
ד''ר אשר וינדר27/08/2007אין ספק, יש לך היסטוריה מילדותית דרמטית. אני מאוד מקווה שלא תסתפקי בנושא כה כבד משקל ביעוץ אינטרנטי. ממליץ לך להפגש עם המטולוג מומחה בקרישה פנים מול פנים שככל התעוד המילדותי לפנייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות דם ובעיות פוריותקורן20/08/2007
ד"ר שלום
אני בת 32 מטופל כשלוש שנים בשל בעיות פוריות.
מאחורי 6 החזרות עוברים 3 טיפולי ivf.
מלבד הריון כימי אחד לא היו הריונות.
לאחרונה עברתי בדיקות קרישיות על מנת להבין אם
יש קשר לקרישיות דם.
קיבלתי את התוצאות הבאות :
שלילי PCR F-V LEIDEN - הומוזיגוט PCR MTHFR
הטרוזיגוט PCR F-II MUTATION
הרופא המטפל בי אמר שיש בעיה קלה,
האם יכול להיות קשר בין קרישיות דם
להפלות או לכשלות שחווינו בתחום?
אני מבינה שאצטרך לקחת קלקסן לאורך
ההריון אבל לא ברור לי אם צריך לקחת
בשלב ההחזרה או בשלב שיודעים על
הריון.
מקווה שתוכל לענות,
בכל מקרה,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם ופריון
ד''ר אשר וינדר27/08/2007קיים קשר ברור בין הפרעות בקרישה לבין סיבוכי הריון. הקשר להתעברות הוא לא ברור. אני מייעץ לך לפנות להמטולוג מומחה בקרישה עם תעוד של בדיקות הקרישה והסיפור המילדותי כדי לקבל יעוץ מושכל. אני כלל לא משוכנע שתצטרכי קלקסן במהלך ההריון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות יתר והריוןלולי20/08/2007
שלום רב.
כיום אני בהריון, שבוע 14, לאחר הריון קודם שהסתיים בשבוע ה 27, כאשר אובחנו אצל העובר קריש דם במוח, הרחבת חדרי מוח, דימומים פנימיים והידרופס. בסקירת מע' מוקדמת אובחנו שני כלי דם בחבל הטבור, אולם לאחר נתיחה, נראו שלושה. הרופא המטפל בי בהריון בסיכון גבוה העריך כי מדובר היה בקריש דם שחסם את זרימת הדם, אשר השתחרר בשלב מסויים ונכנס לעובר. לא הופניתי לבדיקות המטולוגיות. השאלה היא האם לדעתך ישנה אינדיקציה להפרעה המטולוגית? האם עלי להתעקש לבצע בדיקות קרשיות דם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקרישיות
ד''ר אשר וינדר27/08/2007לרופאים במילדות המטפלים הריון בסיכון גבוה יש בדר"כ נסיון וידע. אם את חושבת שהרופא לא מיומן מספיק-כדאי לפנות לרופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםחלי20/08/2007
לרופא שלום,
מה משמעות הערך: ESR- 30 בבדיקת דם (הטווח הוא:0-20)? האם זה קשור לזה שאני מרגישה עייפה בזמן האחרון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESR
ד''ר אשר וינדר20/08/2007ESR זה " שקיעת דם". בדיקה מאוד פשוטה שבה נבדק באיזה קצב הדם שוקע במבחנה. הבדיקה מאוד לא מדויקת ולכן גם אם התוצאה חורגת מהערכים הנורמליים, צריך להתייחס לכך בערבון מוגבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)