מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת מחרדות קשות בהריוןנועה02/12/2018
בהריון ראשון אחרי הרבה הפלות וסיבוכים. אני מאוד מאוד חרדה להריון, יודעת שיש תרופות שאפשר לקחת בזמן הריון אבל ממש מעדיפה שלא.. מה אני עוד יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר04/12/2018שלום רב
ניתן להיעזר בשיטות שונות כגון טיפול קוגנטיבי התנהגותי, ביופידבק, נוירופידבק וטיפולים תרופתיים שבטוחים בהריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול למי שמסרב לשתף פעולהתמר29/11/2018
אח שלי בדיכאון עמוק, הוא לא משתף פעולה עם אף אחד ובקושי מוכן לצאת מהבית. לא מוכן ללכת אפילו לטיפול. האם הגרייה המגנטית יכולה לעזור גם למי שלא מוכן לשתף פעולה עם הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר01/12/2018שלום רב
במקרים של דיכאון ניתן להשתמש בגרייה מגנטית עמוקה או בגרייה ברזולוציה גבוהה.
שתי השיטות לא דורשות מהמטופל פעולה מיוחדת אבל שתיהן דורשות מאמץ של הגעה לקליניקה באופן מסודר ועל בסיס יומי למשך חודש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשהטיפול כבר לא עוזרדניאל27/11/2018
סובלת מחרדה חברתית, נמצאת בטיפול כבר 3 שנים ואני לא מרגישה שום שינוי, לפחות לא בתחום הזה. האם להחליף מטפל? ואם גם זה לא יעזור?
חרדה חברתית מגיבה היטב לכמה סוגי טיפול:
א. טיפול קוגנטיבי התנהגותי. טיפול זה יעיל בעיקר במקרים שבהם החרדה החברתית היא ממוקדת בסיטואציות בודדות ולא משפיעה על הרבה תחומים
ב. טיפול תרופתי- תרופות נגד דיכאון וחרדה צפויות לעזור במרבית המקרים. מאידך, לתרופות אלה יש את תופעות הלוואי המוכרות...
ג. גרייה מוחית באיזורי המוח הקשורים לחרדה חברתית. גרייה זו נוטה להביא לשיפור מהיר בבעיה וללא תופעות לוואי בעלות משמעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להפסיק עם הקלונקסמריה25/11/2018
אני על קלונקס כבר כמה שנים ואני רוצה להפסיק כדי לחזור לעצמי. איך עושים את זה ומה החלופות שלי?
חשוב ששינוי תרופתי ייעשה בייעוץ הרופא המטפל.
בכל מקרה חשוב לדעת שאסור להפסיק קלונקס בבת אחת.
לגבי החלופות- קשה לענות ללא פרטים נוספים: מה טיב הבעיה שבגללה קיבלת קלונקס ? האם יש עדיין סימפטומים ומאיזה סוג, ועוד פרטים רבים אחרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מדירות שינה מעינידליה22/11/2018
אני עוברת תקופה קשה עם הרבה שינויים ואני כל הזמן בחרדות, עד כדי כך שאני ישנה אולי שעתיים בלילה, לוקח שעות עד שאני נרדמת ומתעוררת לבד באמצע הלילה ולא מצליחה לחזור לישון. אני יודעת שזו רק תקופה והיא תעבור, אבל מה עושים בינתיים?
ד``ר דורון תודר24/11/2018שלום רב
קשה לענות על שאלה מעין זו ללא פרטים.
יש הבדל מהותי בתשובה בין מצב שבו התקופה הקצרה היא בת שבועיים לבין כזו שהיא כבר שנה.
מציע בכל מקרה להתייעץ עם פסיכיאטר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מלוות במחשבות שליליות מעצבנותחגית20/11/2018
שלום רב.
רציתי לשאול עם זה הפורום המתאים איך אפשר להתמודד בעזרת עצמי עד הטיפול הפסיכיאטרי שאני מתחילה שיקח קצת זמן עם חרדות ומחשבות שליליות עקב פחד מהתחלת טיפול. זה מאוד מפחיד אותי לזה שאני הולכת לטיפול פסיכיאטרי עד אז עם אתה מסכים ואודה לך עם תוכל לתת לי טיפ אחד אפילו איך להוריד את סף החרדה אני ממש אודה לך ואשמח תודה רבה והמשך שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אין תשובה נכונה לשאלה מעין זו.
עליך לחפש בעצמך את הפיתרון שיעזור לך: שיחה עם בני משפחה עם חברים, ייעוץ בקבוצות תמיכה ברשת, תמיכה נפשית "ער"ן", שירות פסיכולוגי ברשת ועוד ועוד אפשרויות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת טיפול בכדורים בקנאביס רפואי או שמן סי בי דיאלי19/11/2018
שלום רב ותודה על העזרה!
אני מאובחן כחרדתי כללי,מטופל מזה כבר 7 שנים עם כדורים פסיכאטרים התחלתי עם ציפרלקס עד 20 מג ולאחר שהפסיק להשפיע עברתי לפרוטין 60 מג..כמות המינון ירדה עם הזמן מרצוני ל30 מג עד היום,אני לא מרגיש שאני במייטבי תמיד עייף תשוש חלש חוסר שמחת חיים פשוט מרגיש חצי בן אדם!אין לי הסבר מדוייק לחרדות שלי או לדכאון אבל פשוט מרגיש חי מת..יש לי בנוסף חרדה כאשר אני צריך לנסוע למקום רחוק כמו חול והיה רחוק מאישתי שאולי יקרה לי שם משהו ולא יהיה מי שיטפל בי..ביטלתי טיסה בגלל זה בידיוק עכשיו..
סיפרו לי הרבה על קנאביס כתחליף לכדורים אבל גם הרבה אמרו לי שזה יכול להגביר את החרדו לכן גם סיפרו לי על השמן הסי בי די שזה נגד חרדות ודכאון..השאלה מה טוב לי מה יעזור לי?מה באמת יכול להחליף את הכדורים האלו?!והאם אני יכול להתחיל במה שתציעו לי שאני עדיין נוטל אותם שלא יהיה התנגשות כי גם זה אמרו לי שמסוכן..אני מרגיש חצי אדם מת חצי חי לא במיטבי עייף תשוש רדום חוסר חשק לכל דבר פשוט אין לי כח לכלום!
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מציע לפנות לפורום מתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לפני יציאה לדייטיםגלית18/11/2018
ממעטת לצאת לדייטים כי אני נכנסת לחרדות, רק מקביעה של הדייט או אפילו כשמנסים לשדך לי מישהו אני מוצפת במחשבות טורדניות שמקשות עלי להתנהל כמו האדם הנורמטיבי שאני... זה מאוד נקודתי ולכן אני לא רוצה לעשות מזה עניין עם כדורים או משהו כזה, מה אני כן יכולה לעשות?
ד``ר דורון תודר19/11/2018שלום רב
מקרים מעין אלה מגיבים לטיפול קוגנטיבי התנהגותי.
ניתן להיעזר במקרים קשים בתרופות.
ניתן גם לעשות גרייה מוחית באיזורי המוח הקשורים לסיטואציות חברתיות וכך לשפר התמודדות עם הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת ביצוע יחסי מיןדור14/11/2018
לחברה שלי יש חרדת ביצוע מיחסי מין אחרי כמה ניסיונות שהכאיבו לה. מבחינה פיזיולוגית הכל תקין כל שזה כנראה נפשי. היא לא רוצה ללכת לסקסולוג, יש משהו אחר שיכול לעזור לה? דור
ד``ר דורון תודר15/11/2018שלום רב
להערכתי טיפול על ידי מומחים לטיפול בתפקוד מיני היא התשובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי ניתוק לנפגעת פגיעה מיניתאולגה11/11/2018
אני עובדת עם מישהי שחוות הפגיעה מינית, יש לה מדי פעם התקפי ניתוק שבהם היא פשוט לא מודעת למה שקורה סביבה, יכולה להתקשר אלי מעיר אחרת ולא לדעת איך היא הגיעה לשם. יש איך לעזור לה להימנע מההתקפים האלה?
ד``ר דורון תודר13/11/2018שלום רב
זו שאלה מאוד מורכבת ולא ניתן לענות על כך בפורום.
חשוב שהיא תיבדק על ידי פסיכיאטר שיאבחן את הבעיה וייתן דרכי התמודדות הולמות למקרה הזה.
צר לי...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה שהכדור מגביר את החרדההגר08/11/2018
אני לוקחת קסנקס 0.5 מג בשחרור מושהה אוני מרגישה שמאז שהתחלתי המצב מחמיר, אפשר להפסיק לקחת? כדאי לנסות משהו אחר?
ד``ר דורון תודר14/11/2018שלום רב
לצערי לא אוכל לעזור. אין לי פרטים רבים כגון מה הסיבה לטיפול...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בגלל שינויים בחייםליאור06/11/2018
אני בתקופה בחיים מלאה בשינויים, אני לא אוהבת שינויים וזה גורם לי לעצבנות וחרדות ואי נוחות. אני יודעת שזו רק תקופה ושזה יעבור כשהדברים ייכנסו לשגרה, אבל עד אז אני ממש לא מרגישה טוב ומתקשה להתמודד. אשמח לעזרה
ד``ר דורון תודר06/11/2018שלום רב
במקרים כאלה ניתן להיעזר בכמה דרכים:
א. טיפול פסיכולוגי בעיקר בגישה הקרויה טיפול קוגנטיבי התנהגותי
ב. טיפול תרופתי ובמיוחד טיפול הרגעתי לטווח קצר
ג. שיטות טיפול אחרות כגון אימון מוחי באמצעות נוירופידבק שמביא לשיפור מהיר בסימפטומים מעין אלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 מפחד מהמוותענבל04/11/2018
אחרי אירוע של מוות מפתיע במשפחה, הבן שלי בן ה-7 לא מפסיק לדבר על מוות ולחשוש מהמוות, בעיקר שלנו (ההורים והאחים שלו). הלך לטיפול כמה פעמים והמצב אמנם משתפר אבל אני לא מרגישה שהילד רגוע. יכול להיות שזו רק תקופה וזה יעבור מלבד אבל אם יש פתרון אחר אני מאוד אשמח לשמוע
ד``ר דורון תודר06/11/2018שלום רב
קשה לענות ללא בדיקה.
אם הוא כבר נבדק על ידי איש מקצוע הייתי מתייעץ עימו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיפולים אנרגטיים אלטרנטיביים יכולים לעזור בדיכאון וחרדותדורית02/11/2018
אני בגיל המעבר מרגישה קושי לצאת מהבית בגלל טראומה משפחתית שאני עברתי בנוסף אימא שלי במצב גרוע ואני מלאת חרדות ודיכאון יש לי חרדת נטישה מהמשפחה נורא חשוב לי לדעת דווקא לא טיפולים פסיכולוגיים נפשיים או פסיכיאטרים אלא טיפול אנרגטי אלטרנטיבי שיכול לעזור לי
אשמח לתשובה
בברכה,
תודה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח דווקא לדעת על טיפולים אנרגטיים שמתאימים לדיכאון וחרדה
דורית02/11/2018בברכה,
תודה מכל הלב
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איש מבוגר בחרדה משינהאלכס31/10/2018
אבא שלי, בן 86, לא מוכן לישון כי הוא מפחד מהמוות. ברור שהוא נרדם בלית ברירה, אבל הוא ממש מנסה לדחות את זה כמה שאפשר. הוא אומר שזו חזרה גנרלית למוות ושהוא רוצה לחיות...
ד``ר דורון תודר05/11/2018שלום רב
יש צורך בביצוע הערכה פסיכיאטרית ובעקבות כך סביר להניח להציע לו טיפול.
החרדה שאתה מתאר פוגעת ללא ספק באיכות החיים של אביך
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)