מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה קשה לפני דייטיםעדן22/07/2018
אני לא חושבת שאני נחשבת לאדם חרדתי, אבל לפני דייטים אני נכנסת לחרדה משתקת, חצי מהדייטים אני מבטלת כי אני לא עומדת בזה, לפני הדייט אני ממש נהיית משוגעת ואובססיבית. אני לא אוהבת את עצמי ככה... מה אפשר כדי להפסיק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר22/07/2018שלום רב
קשה לענות מבלי לבדוק אבל לא מן הנמנע שאת סובלת מחרדה חברתית. חרדה חברתית יכולה להתבטא בסיטואציות חברתיות מסויימות אך לא בסיטואציות אחרות.
אם הבעיה שלך היא אך ורק בסיטואציות אלה ניתן לשקול טיפול הרגעתי ממש בסמוך לאירועים.
אם זו בעיה יותר רחבה אז יש מגוון טיפולים שניתן להציע לך כגון טיפול קוגנטיבי התנהגותי, טיפול תרופתי ועוד.
במקרים של חרדה חברתית משמעותית ניתן להשתמש גם בגרייה מוחית.
איזורי המוח הקשורים לחרדה חברתית ידועים. השפעה עליהם מביאה לשיפור במצב. ניתן להשפיע על איזורים אלה בכלים שונים כגון גריה ברזולוציה גבוהה ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב של חוסר אנרגיהAor19/07/2018
שלום רב,
אני בחור כבן 35.
לפני כ-10 שנים בעקבות הרבה משברים שעברתי בתקופה ההיא, בדידות, בלבולים מבחינת בחירת קריירה וכו' התחיל לי בעיה שאגדיר אותה כ"הרגשה עכורה בראש". אני בכוונה לא משתמש במונח "דיכאון" כי זה לאו דווקא דיכאון..אלא יותר כמו הרגשה של יובש כזה בראש, כאב של חוסר אנרגיה כזה..תקיעות (אין לי דרך יותר ברורה להגדיר את הבעיה) אם כי גם היו הרבה מצבים של דיכאון. באותה תקופה גם עליתי משמעותית במשקל. הבעיות האלה עדיין ממשיכות. אני בחור שמתפקד רגיל ביום יום,
אבל באופן כללי יש הרבה תיסכולים, חוסר מוטיבציה ודכאונות (כיום קלים)
אני מכיר את האופציה של ללכת לפסיכיאטר שידחוף תרופות מיותרות ועל הדרך עלול להרוס את הרקורד הרפואי שלי. אבל האם יש דרך לבצע בדיקה רפואית רצינית ואחראית לגבי הבעיה שלי?
לאיזה תחום רפואה עלי לפנות בנושא? אני מבוטח בכללית.
אני מאוד חושש מהחובבנות של פסיכיאטרים או רופאי משפחה לדחוף תרופות רק על פי דיאגנוזה של דברים שהפציאנט אומר לו.
מחפש באמת מומחה שיעשה בדיקה רפואית רצינית ואחראית כדי למצוא את המקור של הבעיה ולטפל בה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר21/07/2018שלום רב
תחום הרפואה שאתה צריך הוא פסיכיאטריה.
קשה לי לשמוע את הביטוי "החובבנות של פסיכיאטרים או רופאי משפחה". כמו בכל מקצועות הרפואה, יש רופאים פסיכיאטרים טובים יותר ויש פחות טובים.
הייתי מציע לך בכל זאת לחפש רופא שתרגיש שאתה יכול לסמוך עליו. בעולם המודרני יש רופאים רבים שיש עליהם חוות דעת ברשת.
אני מציע לך לחפש רופא שיתאים לאמונותיך והשקפת עולמך וייתכן ואז תוכל לקבל עזרה מתאימה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופה קשה הימנעות מדכיאוןאורי17/07/2018
אני בתקופה קשה בחיי שרק הולכת להחמיר, מניסון עבר אני יודע שבמקרים דומים אני נוטה להיכנס לדיכאון. יש דרך למנוע את הדיכאון מלכתחילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר21/07/2018שלום רב
התשובה חיובית.
טיפלתי בלא מעט מצבים דומים וניתן למנוע את ההתדרדרות באמצעות גריה מוחית באיזורי המוח הרלוונטים.
במקרה כזה יש לנו שתי שיטות רלוונטיות:
נוירופידבק וגריה ברזולוציה גבוהה.
היתרון של הגריה ברזולוציה גבוהה היא המהירות- אנשים חשים בשיפור כבר במהלך השבוע הראשון לטיפול. יותר מהר מכל טיפול אחר...
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מחרדה חברתית שמונעת ממני להתפתחליאור15/07/2018
סובל מחרדה חברתית שמונעת ממני להתפתח גם באופן אישי וגם בקריירה, ניסית כמה סוגי טיפול שלא התחברתי, אשמח לשמוע על אפשרויות נוספות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לחרדה חברתית
ד``ר דורון תודר16/07/2018שלום רב
איזורי המוח הקשורים לחרדה חברתית מופו ואנו יודעים היטב לאיזה איזור במוח כדאי לגשת כאשר אנו רוצים לטפל בבעיה.
ניתן לטפל בבעיה בשתי צורות:
א. נוירופידבק
ב. גריה ברזולוציה גבוהה.
לכל שיטה יתרונות משלה. הבחירה בין השיטות תלויה בפקטורים שונים כגון קיומו של מצב דיכאוני מלווה ועוד.
התגובה לטיפולים אלה יכולה להיות מהירה יותר משל תרופות בבעיה והן נוטות לתת אפקט ארוך טווח.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קלה לא רוצה תרופותלילך12/07/2018
יש לי חרדה קלה, בעיקר חרדה חברתית. לא רוצה טיפול תרופתי, מה האופציות שעומדות בפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדה קלה לא רוצה תרופות
ד``ר דורון תודר13/07/2018שלום רב
במקרים של חרדה קלה אני ממליץ על טיפול באמצעות טכנולוגיה לא חודרנית בשם נוירופידבק.
מדובר בטכנולוגיה שמאמנת את איזורי המוח שגורמים לחרדה ובד"כ ניתן לראות שיפור מהותי במצב כבר לאחר מספר מצומצם של טיפולים.
המחקרים בתחום פורסמו בספרות המדעית המובילה בעולם וניתן לקרוא תקצירי מאמרים באתר שלי תחת נושא החרדה.
גם חרדה חברתית נגרמת מבעיה באיזור מוח מגודר וידוע.
יש לי ניסיון רב בטיפול בבעיה זו באמצעות מספר טכנולוגיות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי טיפול מומלצים לחרדותמורן10/07/2018
איזה סוגי טיפול הכי מומלצים לאנשים עם חרדות, קוגניטיבי התנהגותי לא עזר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: סוגי טיפול מומלצים לחרדות
ד``ר דורון תודר13/07/2018שלום רב
מניסיוני הטיפול הפסיכולוגי המתאים ביותר לחרדות הוא הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי.
במידה וטיפול זה לא עזר יש מקום לטפל בהפרעה באמצעות השפעה על הגורם לה- פעילות המוח.
ניתן לקבל תרופות נגד חרדה ודיכאון: טבעיות וכימיות.
דרך אחרת לטיפול בחרדה היא באמצעות שיטות טיפול שונות כגון נוירופידבק. שיטת טיפול זו מביאה להקלה מאוד מהירה ובד"כ אין כלל תופעות לוואי.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קוגנטיבי התנהגותי עם טיפול תרופתיניימאר12/04/2018
אתה חושב שכדאי לנסות לשלב אם זה טיפול תרופתי בכל זאת ניסיתי פעם פרוזאק ומירו אני חושב ואני לא זוכר משו מיוחד שזה עשה אבל אולי בכל זאת זה לא יכול להזיק לנסות שוב במקביל שוב?
תודה רבה לך על התשובה אני בודק את זה ובטוח שאני ינסה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדימה לעבודה
יניב רוזן14/04/2018היי,
הבחירה אם לקחת טיפול תרופתי או אם לאו שמורה לך. יחד עם זאת חשוב להבין ששילוב של טיפול תרופתי עם טיפול פסיכולוגי זו מתכונת מצוינת אשר משפרת את סיכוייה ההצלחה. טיפול שמובנה נכון, נעזר שאפקט הכדורים ולאחר זמו מה מתחילים תהליך של הפחתת הכדורים עד הפסקתם כליל.
באופן עקרוני, לא לכול האנשים יש מזל להתחיל מיד עם כדור שעוזר להם בד"כ זה לוקח כמה ניסיונות. בוודאי כאשר מעורבים סמים ברקע כפי שהיה לך בעבר. אני ממליץ לך להפסיק עם כול הסמים, לקחת את עצמך ואת המצב ברצינות ולהתחיל לפעולץ
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות פראנויות ומה לאניימאר11/04/2018
לא מצליח לתפקד לעבוד אין חשק אף פעם לבלות או לעשות דברים
הרגשה לא נוחה כל הזמן כיאילו בוחנים אותי מסתכלים אליי מרגיש מפגר ליפעמים ואוכל תסביכים על שטויות או דברים שאני אומר מרגיש עייף כל הזמן חסר אנרגיה עצבני וממורמר תמיד היה לי קצט חרדות והייתי קצט ביישן אבל הכל ממש ממש החמיר בתקופה של הרבה סמים ליפני הצבא אמ די , קריסטל , והמון גראס . היום אני מעשן רק גראס ולא מצליח להפסיק ניסיתי בעבר כדורים (לא זוכר איזה ) שלא יודע כמה הם עזרו והייתי בכמה מקומות שלא עזרו לי כל כך או נתנו לי תשובות או משו שאני לא יודע ובכללי ממש קשה לי להפתח בשיחות האלה אני חייב שינוי לא יכול להמשיך לחיות ככה ומפחד לעשות לעצמי משהו אם יש משהו שאפשר להציע לי אני אשמח לשמוע תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוגניטיבי התנהגותי יעזור לך
יניב רוזן11/04/2018היי,
נשנע שאתה מתמודד עם קשיים רבים. בין אם זה דיכאון ובין אם זו חרדה. השימוש בסמים מקשה על אפקטיביות של טיפול תרופתי. יחד עם זאת, ניתן לטפל בהצלחה בדיכאון וחרדה באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי. חשוב שהמטפל יהיה מומחה בנושאים החברתיים והדיכאון. חשוב שתדע שהמון אנשים עוברים משברים דומים, עושים עבודה עם עצמם בעזרת מטפל וחוזרים להשיג שליטה על החיים שלהם, וגם מחלימים.
בחום אני ממליץ לך להתחיל טיפול. יש גם אפשרות לגשת לקופת חולים ולהתחיל תהליך לשם קבלת טיפול.
קח את הדברים ברצינות והתחל לפעול כדי לחזור לעצמך.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים ועכבות בפיתוח עצמיקורין10/04/2018
יש הרבה מאוד דברים שאני רוצה לעשות, להירשם לחוגים, ללכת לסרטים, לטוס לחו"ל, אבל אני לא מסוגלת לעשות אותם לבד ואם אין מי שיבוא איתי אני פשוט לא הולכת. ואז אני כועסת על עצמי ונהיית עצובה ומדוכדכת. איך אני יכולה להעז ולעשות את כל הדברים שאני רוצה בכוחות עצמי מבלי להיות תלויה באנשים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפעול ללא תלות באחרים
יניב רוזן11/04/2018היי,
ישנם הרבה אנשים שבוחרים לצאת ולטייל לבד. כך הם מכירים אנשים חדשים כול הזמן. באותו האופן הליכה לחוגים וכו'. אני חושב שברגע שתלמדי להאמין בעצמך, תהיי פתוחה לחוויות חדשות, לא תחששי מהכרויות חדשות - כך יגדל כוחך ויכולתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מאד מהטיסה עצמהליטל07/04/2018
אשמח בבקשה לתשובה בהקדם כי הנושא קצת דחוף - תודה. אני סובלת מהפרעת חרדה מוכללת שהחלה בפתאומיות לפני 9 חודשים - אני לוקחת הרגעה לפי צורך בעיקר (חצי ואבן כשאני ממש כבר לא מסוגלת להתמודד) החרדה שלי בעיקר מחוץ לבית בגלל שההתקפים הראשונים שהגיעו תפסו אותי לבד ורחוק מהבית ומאז אני חיה ממש רק בסביבת הבית וזהו, הבטיחון העצמי שלי ממש ירוד בתקופה הזו ואני מטפלת אצל פסיכולג ועושה ספורט הרבה להרגיע את עצמי - השאלה שלי היא כזו אני אמורה לטוס ליוון סוף שבוע הבא ואני חוששת מאד מהטיסה עצמה ומההתרחקות מהאזור שלי בגלל שסיגלתי לי המנעות בחודשים האחרונים - האם זה בסדר לדעתך לטוס בתקופה הזו (כמובן שאעזר בהרגעה במידת הצורך) אבל החשש שלי זה האם בגלל שלא התרחקתי הרבה זמן מהסביבה שלי האם זה נכון לאזור אומץ ובמכה לעשות את הטיול הזה או שמא זה יכול להיות פוגע מבחינה בריאותית בגלל החרדות?? אודה לתשובה בהקדם תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדים שונים של חרדה
יניב רוזן08/04/2018היי,
נדמה שהחרדה שלך היא יותר רחבה ועמוקה מחרדה מוכללת לבדה. השאלה שלך מורכבת ודורשת עוד הרבה מידע כדי לומר כך או אחרת. לצערי, אני לא יכול לסייע. כדאי וחשוב להתייעץ עם המטפל ולקבל יחדיו איתו את ההחלטה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברינטליקס כעבור כמה זמן משפיעליה06/04/2018
אני נוטלת ברינטליקס מזה כחודש ,התחלתי במינון של 5מ"ג וכבר כמעט שבוע במינון של 20 מ"ג ואין שום השפעה !!במקביל אני נוטלת ויואנס ,ליריקה וכדורי הרגעה כגון קלונקס וקסאנגיס
האם ישנה אפשרות שכדורי ההרגעה גורמים לברינטליקס לא להשפיע??או לחילופין אני צריכה עוד לחכות...כעבור כמה זמן הברינטליקס משפיע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של תרופות
יניב רוזן08/04/2018היי,
הברינטליקס אמור להתחיל לעבוד בין 4 -6 שבועות. תרופות מסוג בנזודיזפינים כגון הקלוניקס לא אמורות להפריע. מה שכן את לוקחת תרופות אחרות שעלולות לעקב אתצהשפעת הכדור במעט. אני חושב שכדאי לדבר עם הרופא המטפל על השילוב בין התרופות. אם הברינטליקס לא משפיע שוב יש ליידע את את הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברינטליקס כעבור כמה זמן משפיע
ליה08/04/2018תודה רבה
בכוונתך תרופות שיכולות לעכב כוונתך לויואנס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יניב רוזן08/04/2018היי,
הכוונה שאת לוקחת סוגים שונים של כדורים ואלו לעיתים יכולים להאט במעט את השפעת כדור חדש שמשולב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלי סובלת מדיכאוןמאיה03/04/2018
אמא שלי סובלת מדיכאון, היא הרבה מאוד במיטה, בוכה, מסתגרת. אני לא יודעת איך אני יכולה לעזור לה (חוץ במשימות הבית שלזה אני כבר רגילה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימא בדיכאון
יניב רוזן05/04/2018שלום מאיה,
אני כמובן לא מכיר את המקרה של אמך. יחד עם זאת ישנן מסגרות רבות שיכולות לסייע. ייתכן שמגיע לה סל שיקום מהרווחה. ישנן מסגרות טיפוליות בקהילה, ומסגרות פרטיות.
אני לא יודע עד כמה המצב קשה. אבל אם אימא לא פונה לקבלת לעזרה, נסי את לפעול בשמה ולהסות להסדיר מסגרת טיפולית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון של אחרי החגהדר01/04/2018
ארוחת החג הייתה לי מאוד קשה, לראות איפה כל בני המשפחה שלי נמצאים היום, בני הדודים עם בני הזוג והילדים ורק אני לבד, עוד הולכת לסדר עם ההורים כמו ילדה... זה ממש דכדך אותי ואני לא מצליחה לצאת מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעולה לשינוי....
יניב רוזן05/04/2018שלום הדר,
התופעה שאת מתארת מוכרת לרבים. רבים לא אוהבים את החגים בשל הסיבות שאת מתארת. יחד עם זאת, אפשר לקחת את זה למקום חיובי ולהבין להיכן אני רוצה להתפתח? מה אני רוצה להשיג? ולהתחיל לפעול. הדרך היא באמת המטרה. המחויבות לפעולה, היא שבונה אומץ ונחישות ויוצרת גאווה עצמית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בגלל המצב הפיננסיתמר29/03/2018
אני גרה לבד, המשכורת שלי נמוכה, אני מצמצמת בהוצאות אבל אני כל הזמן במינוס. כל פעם שיש שיחה לא מזוהה אני מפחדת שזה הבנק ועולה לי קצב הלב... החשש מוצדק אבל הוא משתלט עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב כלכלי לוחץ
יניב רוזן30/03/2018היי,
את צודקת החשש מוצדק וטבעי. כולנו מודאגים סביב נושאים הקשורים בקיום שלנו. לדעתי, אולי כדאי לפנות לאנשי מקצוע בתחום התעסוקתי ואולי לחפש עבודה מעלת שכר גבוהה יותר. ומבלי קשר כדי שתעבדי עם עצמך על אלמנטים של הרגעות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילו לאמא שלי סרטןעדן27/03/2018
גילו לאמא שלי סרטן... אני חזקה בשבילה ולא מראה כמה זה קשה לי אבל אני מתפרקת מבפנים... לא יודעת איך לעזור לה ואיך להפסיק את המחשבות המטרידות שתוקפות אותי... אני צריכה עזרה ולא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילו לאימא שלי סרטן
יניב רוזן28/03/2018היי,
חשוב לציין שהמחשבות הקטסרופאליות, הפחדים והמתח המציפים אותך כולם נורמליים בסיטואציה בה את נמצאת. כפי שציינת, חשוב לעשות את המאמצים להיות חזקים, אבל גם מותר לדאוג ולחשוש. אנחנו רק בני אדם. הקושי מובן.
במידה ואת זקוקה להכוונה ולאוזן קשבת אפשר להתחזק עם חברים ואנשים קרובים, או לפנות למטפל שעוסק בתחום של ליווי במצבים שכאלה.
איחולי החלמה ובריאות שלמה לאמך.
בברכת חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)