מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עישון גרס לאדם חרדתיתמרה28/10/2018
האם עישון גראס לאדם שסובל מחרדה מגביר את החרדה או מקל עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: עישון גראס לאדם חרדתי
ד``ר דורון תודר05/11/2018שלום רב
יש מטופלים שמדווחים על הקלה ויש כאלה שחווים חרדה קשה ביותר.
אחוז לא קטן מהאנשים יש להם קשיים נפשיים עשויים לפתח תופעות לוואי מהותיות לקנאביס עד כדי מצבים פסיכוטיים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות שווא על עכברים בדירהסביון25/10/2018
אני גרה לבד, לפעמים בלילה אני שומעת רעשים בדירה שאני לא יודעת מה המקור שלהם. פעם אחת קפץ לי לראש שאולי יש לי עכברים או חולדות בדירה (גרה בשכונה שזה לא תלוש מהמציאות) אבל מאז אני לא מצליחה להוציא את זה מהראש, וכל לילה כשאני הולכת לישון אני עוברת התקף חרדה קטן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר26/10/2018שלום רב
את מתארת מצבי חרדה.
הסבל מיותר ובדרך כלל ניתן לאזן מצבי חרדה באופן מלא.
ניתן להיעזר בטיפול תרופתי או בטיפולים כמו נוירופידבק או גרייה ברזולוציה גבוהה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי שינה בגלל חרדותעדי23/10/2018
אני מאוד חרדתית וזה מונע ממני לישון כמו שצריך - מתקשה להירדם וכשכן נרדמת מתעוררת כמה פעמים בלילה ומתקשה לחזור לישון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: קשיי שינה בגלל חרדות
ד``ר דורון תודר26/10/2018שלום רב
ניתן לטפל בהפרעות חרדה במגוון דרכים.
ישנם טיפולים תרופתיים שיכולים לעזור במקרים כאלה.
ניתן גם להשתמש בטכנולוגיות נוספות כגון נוירופידבק שיכולות לעזור הן בחרדה והן להפרעות השינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור הצלחה בטיפול בדיכאון עמידנדב21/10/2018
מהו שיעור ההצלחה של טיפול בגרייה מגנטית לדיכאון עמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: שיעור הצלחה בטיפול בדיכאון עמיד
ד``ר דורון תודר23/10/2018שלום רב
השאלה מורכבת כי זה תלוןי בצורת המחקר. מחקר פתוח או מחקר אל מול פלאסבו.
באופן עקרוני הגרייה המגנטית העמוקה הוכחה כיעילה בכל חומרת דיכאון. ה FDA אישר טיפול זה גם לדיכאון קשה (כזה שלא הגיב למעל 4 תרופות).
באופן עקרוני כשני שליש מהמטופלים חווים שיפור ברמה כזו או אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהבת איך שאני תחת חרדהרזי18/10/2018
יש לי חדרה חברתית, ניסיתי תרופות לזמן קצר אבל לא עשו לי טוב והפסקתי. אני לא אוהבת איך שאני מתנהגת ומה שהחרדה גורמת לי להרגיש, חוץ מתרופות שאני לא רוצה מה עוד אפשר כי כבר ממש קשה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר19/10/2018שלום רב
ניתן לבצע גרייה מוחית של איזורי המוח הקשורים לחרדה חברתית. גרייה ברזולוציה גבוהה צפויה לשפר את המצב באופן מהיר וללא תופעות לוואי.
בדרך כלל חשים בשיפור כבר לאחר שבועיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות עקב עומס בחייםשולמית16/10/2018
אני בתקופה עמוסה ולחוצה שגוררת חרדות, אני כל היום לחוצה ומודאגת. הולכת לטיפול באופן קבוע והמטפלת הציעה לי לבדוק גרייה מגנטית בגלל שאני לא רוצה תרופות, זו רק תקופה, אני בדרך כלל לא ככה. רציתי לדעת, האם זה טיפול חד פעמי? אני אעשה אותו פעם אחת והעניינים ירגעו או שזה משהו שצריך להתחייב אליו (ורק יכניס אותי לעוד יותר חרדה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדות עקב עומס בחיים
ד``ר דורון תודר17/10/2018שלום רב
לצערנו אין כיום שום טיפול שלאחר מפגש חד פעמי יספיק.
אנו משתמשים בכמה טכנולוגיות והסבירות היא שכן יהיה צורך בכ5 מפגשים להרגיש טוב יותר. עם זאת, על מנת שהשגי הטיפול יימשכו יש צורך ביותר מפגשים.
יש ברשותינו 3 טכנולוגיות רלוונטיות לחרדה: גרייה מגנטית עמוקה, גרייה ברזולוציה גבוהה ונוירופידבק.
ההחלטה מי מבינהן תתאים לך תלויה בעיקר בתמונה הקלינית המדוייקת.
בשלוש הטכנולוגיות נושא תופעות הלוואי הוא שולי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממכוניות אחרי תאונהמרב14/10/2018
הבת שלי עברה תאונת דרכים קלה, היא לא נפגעה אבל בכל זאת היא פיתחה חרדה והיא מפחדת להיכנס למכונית והיא מסרבת בתוקף להיכנס למכונית עם אחותה שאיתה הייתה התאונה (למרות שזו לא הייתה באשמתה). יש איך לעזור לה?
ד``ר דורון תודר16/10/2018שלום רב
כפי הנראה הדרך הטובה ביותר לעזור במקרה כזה הוא שילוב שבין טיפול קוגנטיבי התנהגותי ממוקד בטראומה בשילוב עם טיפול תרופתי נוגד דיכאון וחרדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית לנערה בתיכוןסיוון10/10/2018
אני חוששת שהבת שלי סובלת מחרדה חברתית קלה, אני יודעת שללא טיפול זה יכול להחמיר. מהו סוג הטיפול המומלץ ביותר בגילים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדה חברתית לנערה בתיכון
ד``ר דורון תודר16/10/2018שלום רב
בכל גיל כדאי להתחיל בטיפול קוגנטיבי התנהגותי לבעיה זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול למיגור מאניה-דיפרסיהלירן08/10/2018
שלום רב,
אבי סובל מזה 20 שנים ממאניה דיפרסיה. בעשור האחרון אף אפשר לומר שסובל מדיפרסיה בלבד. ניסה כל טיפול כדורי שקיים (לוריוון, ואבן, ליתיומים למיניהם וכו׳), נזעי חשמל, אישפוז יום, טיפולים פסיכיאטריים וכו׳ ללא שום תועלת. לאחרונה נודע כי שימוש בקטמין עשוי למגר את תופעות הדיכאון. אשמח לקבל הכוונה כיצד ניתן להתחיל בטיפול שכזה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפול במאניה-דיפרסיה
ד``ר דורון תודר09/10/2018שלום רב
מדובר בטיפול שעדיין לא הוכח באופן מספק.
איני יודע איפה ניתן לקבלו כיום.
ברשימה שכתבת נעדרו טיפולי גרייה מוחית מודרנית כגון גריה מגנטית עמוקה וגרייה ברזולציה גבוהה.
חולים ביפולארים נוטים להגיב לשתי שיטות אלה מהר.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מחרדה במצב מסויםהלל08/10/2018
היי
אני בשנתיים האחרונות סובלת ממצב שכאשר אני שומעת דיווחים על פיגועים ומחבלים אני נתקפת פחדים למשך כמה ימים ,פחד לצאת מהבית וחשדות בכל עובר אורח שיכול להזכיר דמות של מחבל או מישהו שיכול לפגוע בי , ואם קורא מצב שאני נתקלת במישהו כזה אז אני מתחילה לרעוד לפחד ולדמיין מה יכול לקרות ומתחילה להאיץ את קצב ההליכה וללכת כמה שיותר רחוק מאותו האדם,או פשוט במצב מסוים שאני רואה שקורה בחדשות לדוגמא אישה ששטפה את הבית והדלת פתוחה תוך כדי ואז נתקפה על ידי מחבל, מאז אני לא מסוגלת לשטוף את הבית שאני לבדי רק מעצם המחשבה והפחד מה יכול לקרות,
התחושה הזו של הפחד היא תמידית אך בזמן שאני שומעת על פיגועים זה ניהיה ממש רציני וחמור הפחד ,ממה זה יכול לנבוע מה שאני מרגישה? זה מתסכל מאוד והייתי רוצה להרגיש אחרת,האם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: סובלת מחרדה במצב מסוים
ד``ר דורון תודר09/10/2018שלום רב
את מתארת מצב מוכר של חרדה. על מנת לדעת בבירור יש לעשות בדיקה מסודרת.
במידה וזו אכן חרדה אזי ניתן לטפל גם באמצעות טיפול פסיכולוגי כמו גם באמצעים נוספים כמו תרופות או גרייה מוחית למיניה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הראש מוצף במחשבות כל היוםמירי07/10/2018
יש לי הרבה על הראש ואני מאוד מאוד מוטרדת. המחשבות לא נחות לרגע וזה ממש מונע ממני לתפקד מחוץ לשעות העבודה, ובטח שאין מה לדבר על שינה. אמרו לי שאני חרדתית. זה נכון? איך אפשר לטפל בזה אם זה כביכול תקופתי?
ד``ר דורון תודר07/10/2018שלום רב
לא ניתן לענות על שאלה מעין זו ללא בדיקה מלאה. באופן עקרוני חרדה יכולה לגרום לתופעות דומות לאלה שאת מתארת אבל יש סיבות נוספות.
ניתן לטפל בזה גם אם זה תקופתי באמצעות תרופות, טיפולים פסיכולוגיים או גרייה מוחית מתאימה.
המלצה יותר מותאמת תלויה בהגדרה מדוייקת של הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה לאחר מות של אדם קרובללא שם03/10/2018
שלום,
אני בת 29 מזה כ 8 חודשים סובלת מהתקפי חרדה מאוד מאוד קשים לאחר מוות של אבי ז"ל
הייתי כבר 7 פעמים במיון 4 פעמים במוקד חירום של קופת החולים ושלל רחב של ביקורים אצל הרופא משפחה .
עברתי על כל הרשימה של תופעות החרדה הקיימות כאבים בחזה קוצר נשימה סחרחורות נימול בפנים רעידות בגוף גלי קור גלי חום דפיקות לב חזקות ומהירות עלייה בלחץ הדם הכל מהכל אבל הכי קשים היו התקפי החרדה מתוך שינה .
הייתי אצל מספר רב של רופאים מרביתם אמרו לי להתחיל בטיפול טבעי של ביופידבק ,שיאצו , דיקור .
הדבר היחיד שבאמת עזר לי להבין מה קורה איתי זה הביופידבק אבל הוא לא העביר לי את ההרגשה הנוראית שאני נמצאת בה.
התחלתי טיפול ברסיטל 20 לאחר שבוע התחילו לי התקפי חרדה מטורפים מתוך שינה גלי חום קיצוניים מאוד איבדתי תחושה בידיים ובאצבעות רעידות ושוב הגעתי למיון .
לאחר המקרה הרופא הפנה אותי לפסיכיאטר ,הפסיכיאטר נתן לי סרנדה 50 התחלתי עם רבע כדור וכבר ברבע כדור התחלתי להבין שמשהו לא תקין שוב פעם התחושה של מחנק וחרדה מטורפת הרבה הרבה יותר קשה מהרסיטל .
היום אני בלי כדורים היה לי חודש וחצי של שקט אבל כבר שבוע שהדופק מאוד גבוה וחזק הייתי במוקד של מכבי לפני מספר ימים כמובן שכל הבדיקות יוצאות תקינות המצב מאוד מקשה עלי להתנהל ביום יום שלי אני מציינת כי אני מתנהלת כרגיל הולכת לעבודה ומתפקדת בבית אבל הכל בהרגשה נוראית וחלשה חסרת אנרגיות ושלא נדבר על ללכת לישון בלילה שזה הפחד הכי גדול שלי בגלל ההתקפים מתוך שינה .
אשמח לדעת מה אפשר לעשות במצב כמו שלי כי אני מאוד מיואשת. תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: התקפי חרדה לאחר מות של אדם קרוב
ד``ר דורון תודר05/10/2018שלום רב
ניתן למנוע התקפי חרדה במגוון כלים:
טיפולים תרופתיים שונים -יש כאלה שפחות צפויים לעורר חרדה
טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי
גרייה מוחית למיניה כמו נוירופידבק או גרייה ברזולוציה גבוהה.
מניסיוני ניתן להביא לשיפור ניכר בבעיה זו במעל 90% מהמטופלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדתיות ותפיסה מעוותת של המציאותזאב02/10/2018
יש איך לטפל באדם עם חרדות ותפיסה מעוותת של המציאות שלא מוכן ללכת לטיפולים פסיכולוגיים? (מוכן ללכת אבל מאשים את המטפל בכל מיני דברים ומספיק אחרי שתי פגישות)?
ד``ר דורון תודר03/10/2018שלום רב
לצערי איני יכול לענות על שאלה זו. התיאור רחב מדי.
למושג "תפיסה מעוותת של המציאות" יכולות להיות הגדרות שונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לא מוסבר מבעלי חייםאליה27/09/2018
הבן שלי בן 9, ככל שאני יודעת הוא לא חווה טראומה מבעלי חיים אבל הוא ממש מפחד מהם, לפעמים גם יש לו סיוטים על זה. לא רק אריות ונמרים אלא גם כלבים וחתולים וכדומה... היינו בטיפול כמה פגישות אבל זה לא ממש הועיל... יש פתרון אחר?
ד``ר דורון תודר28/09/2018שלום רב
הטיפול הנכון ביותר למצב זה הוא טיפול פסיכולוגי מסוג טיפול התנהגותי. בדרך כלל הוא עובד מהר. הדבר תלוי בשיתוף הפעולה עם הילד אבל מטפל מנוסה יוכל בדרך כלל לגייס אותו לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות שתקופות רק בלילהרועי25/09/2018
כל היום ממש בסדר, מתפקד כרגיל, אבל בלילה תוקפות אותי חרדות שמפריעות לי לישון... מצליח להירדם עם כדור שינה טבעי אבל אי אפשר להמשיך ככה... לא רוצה לקחת תרופות... אשמח לעצה
ד``ר דורון תודר28/09/2018שלום רב
המונח " חרדות" הוא כללי מדי. יכולות להיות בשורש הבעיה כמה סיבות. על פי הסיבה ניתן להציע פיתרון. בכל אופן הפיתרון של כדור שינה הוא שגוי לטעמי ונכון יותר לטפל בשורש הבעיה. יש צורך בייעוץ רפואי כדי להגדיר את הבעיה הבסיסית ולהציע פיתרון נכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)